Turvallisuusala

Turvallisuus

Millasii asioita kannattaa huomoida, jos aikoo turvallisuusalalle?

13

2205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosikuinvesii

      Palkka on paska ja niin on kaikki muukin alalla.

    • RiksRaksPoks2

      Mitä enemmän työssäsi on asiakaspalvelua, sitä enemmän niihin liittyy paskaa. Työkaverit puukottaa selkään, sinusta tehdään ilmiantoja "huonosta asiakaspalvelusta" jos naamasi ei miellytä jotain toimistopsykoa.

      Sen sijaan vaarallisissa kohteissa on yleensä parempi yhteishenki, koska ollaan toisista työntekijöistä riippuvaisia.

      Alalla on paska palkka ja yleensä esimiehiksi valitaan sellaisia, miehiä/naisia joita esimiehet jo on = mulkut menestyy. Saunailloissa sitten näkee kun jotkut yrittää "mulkunvartta pitkin ylös".

      Kannattaa myös muistaa, että turvafirmat on suuria juorukerhoja ja maalla ollaan viisaita kun merellä tapahtuu.

      Työ tekijäänsä opettaa, mutta hyvässä lykyssä oikea ammattimies neuvoo sulle heti alkuun kuinka hommia tehdään.

      Väkivalta on miehelle kuin tuli raudalle - heikot se tuhoaa ja hyvälaatuisesta tulee terästä.

    • hommiinkyllästynyt

      Kylläpähän sitten työharjoittelussa huomaat, kuinka kauan jaksat ovenkahvoja nykiä, tai ostoskärryjä työnnellä työksesi. Tai viimeistään sitten, kun olet allalla ollut 5 vuotta. Hyvät puhelahjat auttaa, enemmän kuin herkkä taipumus pampun heiluttamiseen. Semmoinen kyttäluonne on hyvä olla ja taipumus niuhottamiseen ja kyky puuttua toisten ihmisten tekemisiin. Narkkeja sun muita ns laitapuolenkulkijoita on hyvä tuntea nimiltä, kun ne ovat vakioasiakkaita ja niiden ansiosta vartijoilla on työtä.

    • puhekuplanajatuslamppu

      Jos haluat turvallisuusalalle on vain 1 neuvo: älä!

    • Aikuisopiskelijahep

      Moikka !

      Se on surullinen tosi asia, että palkka turvallisuusalalla on aika huono. Tätä työtä ei ensisijaisesti tehdä rahan takia, vaan tämä ala tarvitsee mielenkiinnon sitä kohtaan että turvallisuusala on se loppuelämän ammatti.

      Minä henkilökohtaisesti suosittelisin jatkokouluttautumaan perustutkinnon jälkeen, jotta saa mahdollisuuden vähän parempiin ammattinimikkeisiin ja korkeampiin palkkoihin. Minä ehkä jopa suosittelisin käymään perustutkinnon kaksoistutkintona, niin lukio avaisi lisää ovia jos alanvaihto myöhemmässä vaihteessa alkaa kiinnostamaan.

      Turva-ala on varmasti haastavempi, mitä moni tavallinen tallaaja ajattelee. Tällä alalla ollessa ei ole hirveästi varaa virheisiin, edes niihin pieniin ja inhimillisiin. Sinun täytyy olla pitkäpinnainen, säännöllinen ja vastuullinen.

    • Anonyymi

      Pitää osata nuuskata.

    • Anonyymi

      Loomis on hyvä ja poliisimies varastaa aqina.

    • Anonyymi

      Täsmentäisitkö vähän mitä turvallisuusalaa olet ajatellut..

    • Anonyymi

      Ehdotan, että kuuntelet ensin niitä, joilla on tod. kenttäkokemusta se 20 v.
      Sitten käy ammattitutkinto, ja varaudu siihen, että kouluttajien joukossa voi olla niitäkin, jotka eivät kelpaisi kouluttajiksi, koska eivät ehkä kykene näkemään kun itsensä.

      Jos homma menee kuten minun tapauksessani meni, sinne tulee (nuori) tyyppi kentis poliisista, joka ehkä juuri on saanu mustan vyön, tai ylpeys noussu päähän lajiosaamsen tms. takia, ja hän vetää siellä omaa teatteriaan, jonka kautta julistaa "oikeaoppisuuttaan", johon hän on uppoutunut niin, ettei realiteettiä ymmärrä varsinkin, jos vielä luonne on ylpeä ja eteenpäin pyrkivä.
      Sellainen "kouluttaja" voi pilata aika pahasti kokonaisuutta, enkä tiedä kuka senkaltaisia sinne kutsuu "kouluttamaan".

      Henkilö, joka on ylpeä ja julkea, ei sovi kouluttajaksi. Minä näin sellaisen. Julkea hän oli siksi, että tokaisi asiasisältöön yhdistäen eräästä oppilaasta, että onpas siinä ruma jätkä. Ja näin oppilaan ottavan siitä itseensä, ja kouluttaja totesi ylimielisesti myös meille eräässä vaiheessa, että hän kykenee kiihdyttämään meidät apinan raivoon. Kuinka kukaan toinen kouluttaja ei nähnyt hänessä mitään vikaa?

      Kun opetettiin miten kannattaa seistä asiakkaan edessä, toinen jalka edessä, jotta voi ponnistaa sillä taaksepäin, jos asiakas aikoo lyödä, no, tyyppi "asiakkaana" otti perus lajityypillisen asennon, jalat hieman haarallaan, koukisti oikean käden lähelle rintaansa, kuten lajissa on opetettu, ja teki vasurilla iskun, vain käsi liikkui, kuten tiettävästi karatessa tms. on opetettu, ja pysäytti liikkeensä siihen. "Vartija" otti toki askeleen taakse ja pelastui, mutta...
      Nähty skenaario oli erittäin epärealistinen, suorastaan pelkkää mielikuvitusta. Meidän tehtävämme ei ollut tulla katsomaan täydellistä oikean opin mukaista iskua vasurilla, vaan näkemään lähelle todellinen tilanne. Se olisi mennyt siihen, että luokan tila ei olisi riittänyt siihen, mitä vartija tarvitsee perääntyäkseen, kun asiakas käy päälle.
      Vain käsi liikkui... pskat, todennäköisemmin koko vartalo liikkuu, ja isku tulee oikealta hieman kaartaen, ja samalla jalatkin liikkuvat, etenkin kun aletaan tulla päin.
      Harvoin vartijan kimpuun mikään karateka käy, ennemmin nuori, joka on nähnyt "jotain", tai riekkuva nainen, joka mitä lie päissään tai raivokohtaukseen saaneena. Tiedätte varmaankin millainen on vihainen kukko.

      Oliko hän vain ylimääräinen täyte kurssilla? Se mies osoitti käytöksellään, että hän oli niitä, jotka vain odottivat sitä ensimmäistä (ja viimeistä?) armon iskua, että kenties jos selviävät, maalaiskärki tulee takaisin?
      Toinen ylimielisyys siellä oli eräs lakimies, joka julisti itsensä "huippujuristiksi", "tai ehkei aivan huippu", kuten hän sanoi. Ymmärsin häntä harvinaisen hyvin siinä vaiheessa, kun sain varmuuden hänen luonnetyypistään.

      Ei ymmärretä, että ihmisen luonne yhdistettynä osaamiseen yms. on kaikki kaikessa - se määrää paljolti sitä, miten ihminen kykenee hallitsemaan itseään muutaman, ja usean ihmisen edessä. Oletteko nähneet videon Guru Joshista, joka esiintyy yleisön edessä. Tyyppi niin innoissaan vetää yli-yli, ettei tiedä miten päin hän olisi.

      No, anteeksi avautumiseni menneistä älyttömyyksistä, mutta kaiken näkemäsi jälkeen menet töihin, ja kaksi ääripäätä on mahdollisia - joko mitään ei tapahdu vuosiin, tai sitten tapahtuu jo ekalla viikolla niin, ettet aio jatkaa alalla. Toiset ei vähästä säikähdä, ja yrittävät selvitä maalaisjärjellä. Todennäköisemmin kuitenkin pärjäät, jos et ole ylimielinen ja osaat valita sanasi.
      Yleensä kun näkee samat tyypit töissä vuodesta toiseen... onnea ja taitoa ollut matkassa?

      Kun minä kävin ammattikurssin, puhuttiin vain mustalaisista, joita sanottiin, että voivat olla hankalia mm. siinä, mihin voi koskea yms.. Tuohon aikaan työssä ei yleensä ollut kun vaatteet ja avaimet. Siitä on n. 30 vuotta.
      Näin ollen 30-40 vuotta lisää, suhteessa nykyaikaan, luulen, että aseistus ei ole harvinaista. Mutta se riippuu siitä, miten asiat kehittyy.

      Tuli mieleen, että moni taistelee selvitäkseen myrkyistä ja sodista (yang), mutta kuinka moni taistelee selvitäkseen tyyneystä (yin)?

      • Anonyymi

        " tyyneystä"
        Joo ei ole suomea mutta miten se kirjoitettiinkaan.. ulkomaan kieltä opittua meinaa suomi kompuroia.. Tyyneydestä? Nii se oli.


    • Anonyymi

      Tapahtumien järjestäjät eivät halua maksaa turvallisuudesta, eivätkä yleisö pääsylippujen korkeammista hinnoista. Turvafirmat haluavat myös rahapotista oman osansa. Tämä tarkoittaa sitä, että etsitään halpaa työvoimaa. Miettikää kahdesti hakeudutteko alalle, jossa teidän työturvallisuus- ja hyvinvointi on retuperällä ja palkkaus niin paska, että palkallaan hädintuskin pärjää. Ja kyllä: Hyvävelikerhot ovat alalla voimissaan.

      • Anonyymi

        Jatkan vielä: Turvallisuusalan työtehtäviä on tarjolla laaja-alaisesti, mutta yksi asia on vuoren varma ja se on: Paska palkka.

        Tämän lisäksi alalla pyörii "järjestyksenvalvontaa harrastavat" tyypit. Näitä ei sitten rivikansalainen erota oikeista ammattilaisista millään. Ei ihme, että alan työntekijöitä vihataan, kun joukossa on kaiken maailman halpatyöpuuhastelijaa, jotka omalla toiminnallaan pitävät alan palkkausta matalana.

        Harrastuksena turvallisuus. Kuulostaako hyvältä?

        Nimimerkillä: Alalta pois pyrkivä ammattilainen


    • Anonyymi

      Poliisi, tulli tai rajavartiosto. Pv-palveluksesta voi olla hyötyä ed. mainituille aloille, esim. spol, erikoisjääkäri. Hyvä yleiskunto, juosta täytyy jaksaa, elämänhallinta kunnossa, ei suuria ongelmia oman elämän kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe