Aihe

Tositarinoita koulukiusaamisesta.

meghan

Onko täällä muita ihmisiä, joita on kiusattu koulussa, ja jotka tahtoisivat jakaa tarinansa muiden kanssa? Tarkoitan siis tositarinoita. Voisi luoda hieman rohkeutta ihmisiin, joita tällä hetkellä koulussa kiusataan, mutta ovat neuvottomia tekemään mitään asialle.
___________________________________________

Oma tarinani
alkaa luokalta seitsemän. Menin aivan normaalisti kuntamme pienehkölle ylä-asteelle; ala-aste mukaan luettuna koulussa oli noin 170 oppilasta. Kaikki oppilaat lähes poikkeuksetta tunsivat toisensa edes nimeltä, eikä ollut kyllä ihme, jos tiesi ihmisistä enemmänkin. Ensimmäinen kiusaajani oli tyttö, joka oli kanssani samalla luokalla. Olin tutustunut häneen tätä ennen pari kesää sitten sukulaiseni syntymäpäivillä, ja olimme päättäneet silloin alkaa kirjeenvaihtoon. Emmepä sitten vaihdelleetkaan kirjeitä, vaikka niin kovasti silloin lupasimme.

Itselläni seitsemännellä luokalla tuo kiusaaminen alkoi ihan normaalisti, tyttöjen välistä henkistä piikittelyä. Jätettiin pois porukasta, syrjittiin, nälvittiin, haukuttiin, ja sisältyi joukkoon myöskin nipistelyä, tuuppimista ja tuollaista kaikkea todella pientä fyysistä. Meni kieltämättä kaikki halut käydä koulua, ja kyllähän äiti sitten yhtenä päivänä kysyikin, miksi aina lähden niin allapäin kouluun ja surkeana sieltä tulen kotiin. Päätin sitten uskaltaa kertoa koko tarinani äidille, mutta vannotin, ettei saa kertoa siitä eteenpäin. Aika luonnollista - pelkäsin, että jos asiasta kerrottaisiin, minua kiusattaisiin vielä lisää. Äitini kuitenkin (onneksi) kertoi asiasta opettajille, ja tätä tyttöä puhuteltiin. Hän oppi jo pelkästä puhuttelemisesta, ja nykyään voisin sanoa jopa ystävystyneeni kiusaajani kanssa.

Tämä ei siis ollut ensimmäinen ihminen, jolta sain osakseni koulukiusausta. Seitsemännen lopussa meidän luokallemme tuli poika. Tälle pojalle aluksi hieman naureskeltiin, sillä hän pukeutui maastovaatteisiin. Puskaradio tiesi myöskin kertoa, että oli jäänyt luokalleen. Pojasta kuitenkin sitten muutamassa viikossa sukeutui koko luokkamme johtava voima, kaikki pojat kunnioittivat tämän yhden ainoan pojan mielipiteitä. Selvisi myös, että tällä pojalla on ällistyttävän suuret fyysiset voimat. Itse en tästä pojasta pitänyt alkuunkaan, ja kauhukseni sitten kuulin tämän olevan ihastunut minuun. En ollut tästä tietääksenikään, jonka seurauksena poika alkoi halveksia minua. Kuten aiempikin kiusaajani, hän nälvi, pyrki eristämään minua muista ihmisistä, haukkui, tuuppi, naureskeli - kaikkea ihan tavallista. Tätäkin poikaa puhuteltiin, ja aluksi tuntuikin ottaneensa uutta tuulta siipeensä. Toisinhan siinä kuitenkin kävi.

Kahdeksannelle luokalle siinä sitten mentiin. Kaikki alkoi taas tämän pojan osalta alusta, joskin astetta vakavampana kuin aiemmin. Ilmeisemmin vihaa oli kertynyt kesän aikana, ja hän purki sitä syksyn aikana minuun. Kaikki opettajat pelkäsivät tätä poikaa, hänen vanhempansakin olivat kovia älähtämään oman lapsensa puolesta, joka tosin on aivan ymmärrettävää. Vanhemmat eivät vain tajunneet, että heidän pojassaa oli vikaa, tällä kertaa ei muissa lapsissa. Poika ei enää jättänyt minua rauhaan ollenkaan.

Tunneilla poika tunki aina viereeni, inisi korvaani, supatteli ilkeyksiä, sabotoi koulutehtäviäni - kaikkea, mikä pidemmän päälle alkoi todella rasittaa. Välitunneilla meni minne vain, poika seurasi, nälvi, naureskeli ja kulki kuin varjo perässäni. Ainoa pelastus oli koti, siellä ei ollut tätä poikaa minua kiusaamassa. Hän alkoi pikkuhiljaa myös lyödä minua, aina ohi mennessään hän löi.

Syksy sitten alkoi pikkuhiljaa taipua talveksi. Koulun hiljaisella alapihalla minut yllätettiin, yritettiin keskellä kirkasta koulupäivää raiskata. Asialla oli juuri tämä poika mukavine kätyreinensä. Pääsin kuitenkin tästä tapauksesta karkuun, jonka jälkeen varoin kyllä poikaa huomattavasti enemmän. Hän alkoi myöskin puristella rinnoista, takapuolesta, sekä yritti pitkin koulupäivää riisua minua. Tämä poika vei minut useinkin keskellä koulupäivää poikien vessaan, jossa yritin päästä aina karkuun, mutta turhaan. Poika nosteli paitaani ja ahdisteli minkä kerkesi.

Kaikki huipentui kevätlukukauden aikana talvisena päivänä. Ensin poika löi mahaan jotta oksensin. Löi kasvoihin, nenäni murtui. Läpsi poskeni ja käsivarteni verille, paiskoi pitkin koulua, kaatoi lumihankeen allensa ja kähmi.

Asia meni lopulta poliisin käsittelyyn, eikä poika saanut mitään rangaistusta, vaikka oli pahimpien tekojensa aikana yli 15. On kuulemma noiden tapauksien jälkeen ryöstellyt kultasepänliikkeitä, junavaunuja ja muuta mukavaa. Samassa koulussa jossa minä olin myöskin, on kyllä aiheuttanut tuhoa muillekin oppilaille usean terveyskeskusreissun ajan.

Mitä minä tästä opin? En ollut vainoharhainen kiusaamisistani, vaikka aluksi siltä tuntui. Kaikkien vaan pitäisi uskaltaa kertoa kiusaamisesta tarpeeksi ajoissa, ennenkuin se menee liian pitkälle.

58

4117

  Vastaukset

  • LOPPUMAAN.

   • kiusaajat voittaa aina


  • Väkivalta ei ratkaise ongelmia se poistaa ne

  • juu-u. tuommoset hullut pojat pitäs vissiin viiä saunan taakse ja niskat poikki.

   vaikka tuo englanti ei ookkaa siun vahvimpia puolia ni laitan nyt kuitenki yhen piisin lyriikat tähän (jotka sopivat aiheeseen).

   elikkä Millencolinin
   "BALLAD"

   "The last selection in the ballgame.
   Does never get a pass.
   "Not appreciated's" just his first name.
   He's the scapegoat of the class.
   There are no friends to cheer him up and
   no girls, no sweet romance.
   It's impossible to expand,
   when you never get a second chance.

   Do you know, who's that guy, who's all alone?
   Do you care enough to see? He's in pain and misery.

   He's not going to the school-prom.
   He said he had the flu.
   Trumped-up excuses he told his mom.
   -I'm safer here with you.
   She told her son. -Someday, they'll all be
   sorry for mistreating you.
   Don't be afraid my son and trust me.
   -You'll be someone they will look up to.

   Do you know, who's that guy, who's all alone?
   Do you care enough to see?
   He's in pain and misery... Do you care enough to see?

   Do you know, who's that guy, who's all alone?
   Do you care enough to see? He's in pain and misery."

   • Jå å de samma på svensk å ja tcr ;)


   • meghan kirjoitti:

    Jå å de samma på svensk å ja tcr ;)

    i agree...


  • sitä jätkää pitäis vetää turpaa

  • oon nyt kuudennella ja olen 175cm ja 70kg olen roteva mutta en ylipainoinen poika.minua on haukuttu läskiksi ja pullaporsaaksi(vaikka en edes tykkää pullasta)XD.olen luokkani isoin ja olen selvittänyt asian omalla taavallani, meidän luokalta kaksi poikaa on kiusannut minua.toinen on luokan pienin eikä sitä viittii lyödä ja toista vedin kunnolla turpaan,ei oo kiusannut enään eikä tullu ku tunti jälkkää eli vähällä pääsin vaikka multa sormi murtukin siinä ja pienempi poika näki mitä hänen kaverilleen kävi niin ei oo tullut enään haukkumaan.hehhe

   • mä pyysin poikaystävää hakkan yhen jätkän ku se ahdisteli aina koulussa kun poikaystävä on eri koulus


   • tyttö vaan kirjoitti:

    mä pyysin poikaystävää hakkan yhen jätkän ku se ahdisteli aina koulussa kun poikaystävä on eri koulus

    Oikein tehty xD. Pisteet sulle


   • minua ollaan kiusattu heti, kun menin eskariin


  • Justiinsa! Meghan keksi nyt omasta mielestään ainakin hyvän tarinan:

   "Syksy sitten alkoi pikkuhiljaa taipua talveksi. Koulun hiljaisella alapihalla minut yllätettiin, yritettiin keskellä kirkasta koulupäivää raiskata. Asialla oli juuri tämä poika mukavine kätyreinensä. Pääsin kuitenkin tästä tapauksesta karkuun, jonka jälkeen varoin kyllä poikaa huomattavasti enemmän. Hän alkoi myöskin puristella rinnoista, takapuolesta, sekä yritti pitkin koulupäivää riisua minua. Tämä poika vei minut useinkin keskellä koulupäivää poikien vessaan, jossa yritin päästä aina karkuun, mutta turhaan. Poika nosteli paitaani ja ahdisteli minkä kerkesi."

   Niin ja vielä tämä:

   "Asia meni lopulta poliisin käsittelyyn, eikä poika saanut mitään rangaistusta, vaikka oli pahimpien tekojensa aikana yli 15. On kuulemma noiden tapauksien jälkeen ryöstellyt kultasepänliikkeitä, junavaunuja ja muuta mukavaa. Samassa koulussa jossa minä olin myöskin, on kyllä aiheuttanut tuhoa muillekin oppilaille usean terveyskeskusreissun ajan."

   Jep jep. Kyllä se Meghan hyvän tarinan keksikin. Miksi sinun pitää valehdella?

   Ja toiseksi kuka nyt noin kaunista tyttöä kiusaisi ;) ;)? Vai onkohan tuo edes kyseinen henkilön omakuva? Esim.Ircissäkin ainakin 40% kuvista on jonkun toisen kuin sen henkilön jota tarkoitetaan.

   Joten Meghanit ja muut voivat lopettaa tarinoiden kertomisen vaikka sitä omaa elämää ei olisikaan.

   • Koko tarina on kyllä jokaista sanaa myöten totta, mutta minulla ei ole intoa eikä mielenkiintoa alkaa kertoa vielä tarkempia yksityiskohtia tai selitellä tarinan todenperäisyyttä henkilöille, jotka eivät sitä usko. Tuo on ollut minun elämääni yläasteella.

    Asia todella meni poliisin käsittelyyn, eikä poika siitä saanut tuomiota. Tästä meitä (oikeastaan äitiäni) varoitettiin jo aiemmin, kun rikosilmoitus tehtiin.

    Ja kyllä sitä pojat terveyskeskuksessa juoksivat, kun poika laittaa pippurisuihketta silmiin ja hakkaa naamaa mustelmille.

    Kuvastani - se on oma kuvani. En todellakaan ole näyttänyt yläasteella tuollaiselta, enkä pidä itseäni millään tavalla kauniina vieläkään, vaikka toiset ehkä niin sanovatkin.

    Että näin.


   • Kerro, että onko sulla ikinä ollut omaa elämää? Tiedätkö, mitä elämä ees tarkottaa? Et usko siksi, koska oot aina päässy niin helpolla kaikessa. Sua ei varmaan oo ikinä ees haukuttu.

    Älä nyt ota pahalla, mutta täällä on semmosia henkilöitä, joita on todella kiusattu. Ja minä tiedän, että yläasteella liikkuu ties minkälaista porukkaa.

    Olin itsekin 7-luokalla kiusattu, eikä se ollut kivaa. Ymmärrän, jos et usko, mutta onko se pakko silti kirjoittaa tänne?

    Tuskin Meghankaan kaipaa huomionkipeiden kakaroiden huomautuksia.


   • meghan kirjoitti:

    Koko tarina on kyllä jokaista sanaa myöten totta, mutta minulla ei ole intoa eikä mielenkiintoa alkaa kertoa vielä tarkempia yksityiskohtia tai selitellä tarinan todenperäisyyttä henkilöille, jotka eivät sitä usko. Tuo on ollut minun elämääni yläasteella.

    Asia todella meni poliisin käsittelyyn, eikä poika siitä saanut tuomiota. Tästä meitä (oikeastaan äitiäni) varoitettiin jo aiemmin, kun rikosilmoitus tehtiin.

    Ja kyllä sitä pojat terveyskeskuksessa juoksivat, kun poika laittaa pippurisuihketta silmiin ja hakkaa naamaa mustelmille.

    Kuvastani - se on oma kuvani. En todellakaan ole näyttänyt yläasteella tuollaiselta, enkä pidä itseäni millään tavalla kauniina vieläkään, vaikka toiset ehkä niin sanovatkin.

    Että näin.

    laitoin omanki tarinani ylös tänne: toinen vinkki. eipä kstäny kauaa ennenku joku oli naurams sille. eräänlaist kiusausta sekin.
    minua on kiusattu enemmän tai vähemmän päiväkodista asti, johtuen silmälaseistani, etten ollut hyvä urheilussa, etten ole käyttäny oikeanlaisia vaatteita, kuunnellu vääränlaista musiikkia, harrastanut vääriä asioita eli liki kaikesta mahdollisesta. sain suoran kiusaamisen loppumaan ysillä, vanhemman veljeni neuvojen siivittämänä. sen jälkeen on vaan syrjitty koulussa, kaverit löytyi muualta kuin koulusta joten en liiemmin välittänyt. kun vielä ysin jälkeen menin ihan muualle kouluun syrjintäkin loppui. sanottakoon vielä että kaikkien yli kymmenen vuoden aikana kiusaajat olivat sama porukka. pienel paikkakunnal asun nii ei helpol saanut muita kavereita...


   • Et tiedä varmaan mitään koko asiasta. Tuollaiset tapahtumat ovat kyllä valitettavan yleisiä. Taisi mennä jätkällä tunteisiin :DDD.


  • siis semmonen hintti löi sua,tyttöä?!?!?
   semmonenhan pitää hakata ihan tohjoksi pesäpallo mailalla vaikka

   • Kyllähän se löi, mutta enemmin minua sattuisi, jos ihminen josta välitän, minua löisi. Joskaan ei mielestäni kyllä ketään ihmistä ikään, näköön tai sukupuoleen katsomatta saisi lyödä.


  • Todella ikävää lukea tuota, olen todella järkyttynyt, ensiksi ajattelin, että ei tuo voi olla totta, mutta yhtä hyvin voin uskoa kuin olla uskomattakin sinua.

   Kenenkään pahoittelut eivät varmasti koskaan riitä korvaamaan tuota kärsimystäsi, eivätkä varsinkaan jotka kehtaavat alkaa tuollaisesta ikävästä asiasta vielä vitsiä vääntämään tai muuten kyseenalaistamaan, minä uskon, että tuo on totta vaikka se liian raalta kuulostaakin. Olet jo mennyt Meghan elämässä eteenpäin, saanut ihanan poikakaverin josta olet kertonut ja tämä asia on takanpäin, mutta on se varmasti kuitenkin ikävä muisto joka jää mieleen. Kuten olet myös kertonut, että asiasi elämässäsi ovat nyt järjestyksessä, toivonkin että et koskaan joudu enään vastaavaa kärsimään, nauti elämästäsi, muista elää joka päivää "täysillä" ja ole onnellinen poikaystävästäsi kanssa sillä tämän kaiken onnen sinä varmasti olet ansainnut kaiken tuon kertomasi tapahtuman jälkeen.

   p.s en vieläkään voi tajuta miten joku (ääliö) voi toimia noin viatonta tyttöä kohtaan, en käsitä, melkein kyyneleet valuivat tuota luettaessa.

   Kaikkea hyvää Meghan! ja kiitos siitä mitä kaikkea olet täällä palstalle kirjoittajien hyväksi tehnyt.

  • Ikävää että sulle on käyny näin.
   Ja uskon et itsetunto oli matalana.
   Itsellänikin oli vaikka mua ei kiusattu fyysisesti.

   Mua kiusattiin koko mun peruskoulun ajan.
   1-5 luokkaan meidän luokalla oli kehitysvammanen oppilas joka oli meitä 2 vuotta vanhempi ja ehkä vähä voimakkaampiki.
   Koulukiusaamis tapauksia 1:
   Kun meni juomaan vesi automaatista tämä poika saattoi tulla takaa ja pukata päätä että ikenet osuu rautaseen automaattiin. tai takkia meni laittaan naulakkoon hän pukkas päähän et pää osu naulakkoon.
   Sillä oli tukiopettaja mutta se oli niin lepsu että se ei saanu sitä rauhottuun.

   Kerranki juoksin sitä karkuun koulussa ja se tukiopettaja sano vain et pysy paikallaan niin se ei vihti enää jahdata.Se teki mulle niin kauan jotaki että rupesin itkemään.

   Onneksi tämä poika pääsi pois koulusta kun tuli tarpeeksi vanhaksi tai jotain.
   6-9 lestaatiolaiset kiusas henkisesti. Huuteli nimellä,kamppaili,haukku yms. ja kerran potkas peppuun yläasteella ja se kävi kipeetä.

   Mä olin sen verran rohkea että uskalsoin kertoa äitille ja rehtorille,mutaa ei ne saanu sitä kokonaan lopetettua.
   Mä olisin saanu sen lestadiolaispojan jäämään luokalle koska se oli tehny vastoin sääntöjä mm. rikkonu ikkunan,luntannu kokeessa ja muuta mutta en voinu koska jos olisin niin tehnyt se olisi mut hakannu.Sen puolella oli myös muita poikia muistaakseni 4 ja mulla ei ollu semmosia kavereita jotka ois mua puolustanu. koska ne tiesi että jos ne ois mua puolustanu ne pojat olis alkanu kiusaan niitäki.
   Mut kun pääsin pois peruskoulusta se oli mun elämäni parhainta aikaa.

   Sain pian koulun loppumisen jälkeen poikaystävän jonka myötä itsetuntoni kohosi ja minusta tuli itsevarmempi.Et eikai tässä sen enempää sitte...

   • Nyt on kyllä ollut huono ope.


  • Moi...

   Olen myös ollut koulukiusattu. 7 luokalla kiusaaminen alkoi. Pituuteni takia. Olen 150 ja enempää en ole kasvanut siitä eikä se minua haittakaan. Mutta luokkakavereitani se häiritsi. Meillä oli 7 luokalla sellainen päivä että tehtiin pihalla tehtäviä että luokkahenki parantuisi. Meidän kaikkien piti mahtua autoon ja ylläri ylläri yksi poika sanoi että en saa mennä autoon tai koko luokka lähtisi pois autosta. Minähän olin tosi herkkä enkä uskaltanut vastaan sanoa joten en mennyt autoon vaan lähdin itkien kotia. Oikeastaan minua haukuttiin koko ylä-asteen ajan. Saatoin olla välillä mukamas kipeä kun en halunnut mennä kouluun kun mua ahisti mennä sinne. Mun luokkalainen tyttö ja hänen kaverinsa tulivat kerran sanomaan mulle kun olin ratsastamassa että sun kuvias on levitelty pitkin kyliä. Seuraavana päivänä löysin kuvan linja-auto pysäkiltä ja siinä kuvassa oli minä mun siskon koira. Siihen oli kirjoitettu *olen huora ja naikaa minua.* Mun kaverit sano että ne kuvian levitteliät oli ne tytsyt jotka mulle tuli sanomaan siitä. En voinut aluksi uskoa sitä kun ne tuli sanomaan mulle siitä mutta asia selvisi että ne olikin ne. Poliisi juttuhan siitä tuli. Aina kun se poika alkoi kiusamaan mua se sai kaikki mukaan siihen juttuun. Tämän pojan isä oli kuollut kun hän oli ala-asteella ja opettaja sanoi minulle että häntä pitää ymmärtää kun hänellä ei ole isän kasvatusta. Tässäkin koulukiusaajalle ei tullut mitään vaan minun piti kestää sitä haukkimista koko ylä-asteen ajan. Koulun käytävillä saattoi kuullua tuolla on tuo Hobiitti. Se sattu vaikka yritin olla kuuntelematta mutta sen vaan aina kuuli.

  • Tässä on mun tarinani...

   Olen aivan tavallinen -95 syntynyt tyttö

   Ala-asteella minua syrjittiin ja kimppuuni käytiin välituntisin. Tämä johtui siitä, että tykkäsin pokémoneista. Juoksin joka välkkä koulun pihaa ympäri, ettei vain kukaan saisi minuu kiinne. Mun koulutarvikkeet pöllittiin, niin myös mun purkat. Ne pirut jopa sotki mun kuvistyöt ja koulukirjat.

   Ylä-asteelle kun menin ajattelin, että kyllä se siitä ^^
   No harrastin voimistelua ja mut leimattiin strippariksi :l kyllä. Nykyään nauran tälle asialle :D

   Kasilla kyllästyin kaikkiin kommentteihin. "läski huora", "vitun läski", "ruma narutofriikki" tai "pikachu pikahuora"
   Masennuin ja aloin viiltelemään. Vähensin syömistä ja lopulta sairastuin anoreksiaan. Näin itseni aina vain lihavampana ja lihavampana... Lopulta olin kuin luuranko. Rippikouluun mennessä otin asenteen "no kiusatkaa ja haukkukaa läskiksi" olin niin väsynyt, että en jaksanut enään keskittyäkkään... Ystäväni pako syöttivät ja oksensin kaiken ulos. Ja eräs ilta juttelin yhden huonekaverini kanssa ja sain ruokahaluni takaisin, mutta silti pelotti syödä.
   Kesällä tapasin yhden Pojan hänen avullaan pääsin siitä kokonaan yli ja hän on mun paras ystävä

  • Täs mun tarina:

   Mua ei silleen kiusata, mut mua syrjitään vähä, ja kaikki on ennemmi mun besun kaa ku mun. Oon siitä masentunut, koska tuntuu et besukaan ei enää haluu olla mun kaa. Mitä jo jään yksin =( ? Miten saa itelle kamuja? En haluu kertoo äidille, koska sekin on haukkunut mua et mulla ei oo kamuja. Oon ala-asteella ja meen ens vuonna ylä-asteelle.

   Jos jään ilman kamuja, nii mite voin elää ilman niitä? Miten voin olla iloinen jos ei oo kamuja? Kertokaa pliide!!!

  • Mua on kiusattu kohta 8 vuotta, mua haukutaan,syrjitään, pilkataan,tönitään ja puhutaan pahaa selän takana.
   Mä en sen takia mene kauheen usein kouluun, meen vaa sillai et just ja just pääsen luokalta. Mä vihaan koulukiusaamista, mun itsetunto romahtaa koulussa sadasta nollaan heti kun edes nään jonkun kiusaajistani.
   Mä haluisin vaa et koulu ois nopee ohi, tai et saisin jotai yksityisopetusta, vaik en mä sellast saa ilman hyvää syytä.
   Sen lisäks et mua kiusataa koulus, ni mun vanhemmat on väkivaltasia, mun veli on meilisairas ja mua pilkataan kaupoissakin. Yhen kerran ku olin kaupassa ni siel oli semmosii nuorii jotka poltti tupakkaa ja joi jotai alkoholi juomaa ni ne alko huutaa mulle et "

  • Tässä mun tarina..

   Jos on mielestänne normaalia,niin työntäkää päännä sinne minne valo ei pääse.....

   Olin jotain 6. vanha kun sain tietää et muutettais taas.. Mut täl kertaa kauemmas.. Vaari kuoli huumeisiin setä kuoli huumeisiin.. Täti on ollu puoli vuotta vierotukses.. Ja taas karkuun..
   Raisio->Paimio-> Sysmä-> Lahti-> Luhanka, Tuo paratiisi-> Luhanka(toiseen päähän Luhankaa)->Ja nykyinen asuinpaikkani joka on Lapissa........

   Eka päivä eskaris-----> Turpiin
   Toka päivä eskaris---->Turpiin
   Joka päivä eskaris---->Turpiin

   Mua hakattii ja kiusattii joka päivä koulussa.. "Witun stadilainen!"-soi vielki korvissa.. Kerran sain niin pahasti turpiin, että siinä samalla pissasin housuun,, Se oli 2.luokalla.. Ja siitäkö kiusaajat innostuivat.. "Saatanan kusiruisku!" oli haukkumanimeni.. Koululamme on korkeushyppy patja jossa tykkäsi aina olla.. Olin myöhästynyt jo pari kertaa tunnilta ja kiusaajat tiesivät sen.. He kaikki olivat poikia.. Jos meni patjalle niin piti ottaa kengät pois.. Pojat tulivat jaa kaatoivat minut patjalle.. He löivät minua isolla puukepillä pepulle ja vatsaan.. Sitten he heittivät kenkäni kauas ja kellot soivat.. Lähdin sitten sukkasillani hakemaan kenkiäni, kun luulin, että pojat olivat lähteneet. Yht'äkkiä yksi pojista juoksi minut takaapäin kiinni ja kamppasi minut maahan.. Hän heitti kengat naamaani ja jätti minut siihen.. Tulin tunnille naama mustana, mutta opettaja valitti vain myöhästymisestäni..Nyt oon 6.luokal ja valmistaudun siihen et ylä-aste mut taas murtaa..

   Eilen yritin liikunnassa korkeus hyppyy.. Sain 95cm, mut 100 kävi huonosti.. Lonkka tunnottomaks.. 30min terveyden hoitajal.. Juteltiin sit syvemmin.. Itkin..
   Kerroin että on ärsyttävää, kun tuntee olevansa karkumatkalla kohtaloo.. Mul on huume verissä, eikä auta mitkää lääkkeet..

   Jos jollaki on samanlainen kohtalo, pyydän juttelu seuraa..

   ~You are always in my mind♥~

   Opettajat ties, mut sanoin niille yks päivä, että alkää enää jaksako yrittää.. Te ette pysty tekeen mun hakkaamiselle mitään.. Mä tiedän sen..

   Mä oon nyt 12w. ):

   Kommentoikaa pliis.. Haluun tietää, että mitä te ajettelette.. :(

  • Oon 12w ja kiusattu 1. Lähtie.
   Olin eka kahen kiusaajan kaa samal luokal 1-2lk. ja sit olin vaa yhen ku luokat sekotettii kolmosella.
   Ykkösel oli henkist suurimmaks osaks mut myös oli semmosta et käytii kiinni ja syytettii ku joku asia oli menny rikki vaikka en ollu rikkonu.
   Nyt keväällä vaihtoi rinnakkais luokalt tyyppi.
   Nyt seki kiusaa. Istun ruokalas välil 5 luokkalaisen kaverini kaa ku en vaa pysty istuu niitten mun luokkalaisten vieres ku alkaa ahistaa et kosk ne sanoo jotai pahaa.
   Mut kevääl vaihtanutta tyyppi oli kiusattu edellisel luokal (siis sillä miltä se vaihto meille) nii sit se alkaa kiusaa mua vaik se tietää miltä se tuntuu.
   Nii ja mun ei tartte vaihtaa kouluu ylä asteelle ku oon kielikoulus. Nii se ei ehk niiku ees lopu nii tosi kivaa.

   Oon nyt kutosel ja on mul kavereitki mut välil tuntuu et kukaa ei tykkää. Oon niitte mielest jotenki outo.

   Kaikki kiusaajat on tyttöi.

  • Paraneeko tähän melkein 9 vuotta vanhaan aloitukseen vastata, mutta vastaan kuitenkin kun tänään muukin vastannut.

   Mulla siis on samanlainen tarina ammattikoulusta 90-luvulta. Olen nyt 33-vuotias mies. Opiskelin siis tuolloin autoalaa eräässä oppilaitoksessa 1997. Vuosi alkoi mukavasti pari kaveriakin tuli samalle luokalle. Molemmat vaihtoi samantien syksynä alaa mulqvistin silloisen opettajan takia. Minä hölmöyksissäni jäin. Tästä tarina vasta alkaa.

   Syksy eteni ja alkoi Joulukin lähentyä. Eräänä aamuna opettaja kertoi, että luokallemme tulee tänään uusi poika Pekka. No ei siinä mitään ajattelin, että no ainakin tulee uusi naama kun kaveritkin lähti. Hän sitten tuli luokkaan aamusta. Ja joku muut tunsi hänet ennestään. Hän käveli ohitseni ja katso todella pirullisella ilmeellä. Mietin hetken, että mikähän kaveri tämä on. Hän meni tuttunsa luokse ja nauraen katsoi minua ja puhui jotain. En tiedä mitä, mutta lopulta tiesin. Niinpä tauko alkoi ja menin tupakalle niinkuin normaalisti.

   Jätkät tulivat sitten samaan koppiin pihalle tupakalle. Uusi oppilas kysyi olisko tulta heittää. Annoin silloisen hienon zipponi hänelle ja hän totesi: "Kiitti hieno sytkäri." Pyysin sitä takaisin ja hän totesi takaisin, että mikä sytkäri? Poltin tupakan rauhassa loppuun ajatellen, että mitä vittua? No tunti jatkui ja en pystynyt keskittymään luentoihin. Siinä meni loppu päivä ja kotiin lähdin.

   Ylläri pylläri sain tietää, että kyseinen jätkä tiesi minut ja oli ollut siskoni kanssa yhdessä. Ja sisko oli levittänyt jotain perätöntä minusta ja tietenkin se Pekka tiesi missä asuin. En ollut mikään ujo tai pelkäävä oikeastaan sangen uskaltavainen ja hermot meni nopeesti jos sille päälle sattui. Se Pekka oli taas koulun pihalla aamulla tupakalla. Totesi minulle "Huomenta! Mulla on hieno zippo! Mutta sulle en jaksa tulta heittää!" Sanoin vaan Jaa. Jätin pyörän siihen ja siinä samassa Pekka tuli ja alkoi autotyökalulla vääntää pyörän ruuveja sanoen: "Mäpä löysin hienon pyörän. Kokeillaanpa purkaa muuten vaan se kasaan ja katotaan miten saan kasattua uudelleen." Siinä samassa rauhallisuuteni loppui. Juoksin hänen kimppuunsa potkaisin maahan kun kontallaan olikin, vetelin turpaan niin kovaa kuin vain pystyin. Kaverinsa juoksi kaukaa, mutta kamppasin sen. Ja vedin häntäkin turpaan. Nostin molemmat ranteista kaikilla voimillani seinää vasten. Olivathan he minua hieman lyhyempiä. Sanoin: "Se on perkele jos se sytkäri ei tule takaisin taskustasi niin väännän niskas nurin." Ja sehän tuli. Lopulta pari opettajaa tuli ja otti minusta kovilla otteilla kiinni.

   Poliisithan siihen soitettiin ja asemalle lähdin. Kerroin tilanteen rehellisesti. Ja myös pojat sairaalakeikan jälkeen kuullusteltiin. No korvauksia maksoin (tosin ihmeen pienissä määrin) ja koulun vaihtohan se oli edessä. Vaihdoin samaan kouluun johon kaverinkin vaihtoivat. Eli putkipuolelle. Ja jälkikäteen olen todennut, että paljon mukavampaa kuin autojen rassaaminen minkä alan tosin valitsin miettimättä. Poikia en ole sen jälkeen juuri nähnyt. Mutta olivat todella peloissaan ja välttelivät monia paikkoja kaupungissamme. :D Olen yhä putkimiehenä ja sinä aion pysyä! Kaverini kaverilta joka tunsi ne kaksi jätkää kuulin, että ei minusta juuri halua puhua. Sanoivat pelkäävänsä paljon minua.

   No tarinan yhteenveto: Kiusaamiseen ei puututa riittävin keinoin! Haluaisin viimeisimmäksi jättää kuitenkin tuon väkivallan oikeesti. Vaikkakin sitä silloin käytin hetken mielijohteesta. Tunsin sillä sekunnilla kun se poika alkoi pyörääni koskea, että jos en toimi ja lopeta tätä itse nyt niin kukaan opettaja ei tähän koskaan tule puuttumaan. Kai siinä sitten estot häipyi. Jopa muut pihalla olleet säikähtivät niin paljon, että yhdeltäkin tippui tupakka kädestä. :D Mutta eivätpä ne pojat yrittäneet kiusata minua kuin yhden päivän.

   No sepä siitä. Suosittelen puuttumaan/huomaamaan kiusaamisen heti kun sitä ilmenee. Toki opettajaan yhteys, mutta aina se ei riitä en vaan jaksa uskoa siihen. Viimeisimpänä omankädenoikeus eli "Minulle ei vittuilla". Tosin minä tein sen heti, mutta tänä päivänäkin luulen, että jos en olisi toiminut niin se ei olisi loppunut. Koska opettajat oli mitä oli ja alkuun ajattelin, että saas nähdä onko tämä sittenkään mun ala ja ei ollut. Mutta ei minulla muuta. Tsemppiä kaikille lukijoille ja puolustakaa itseänne koska kiusaaminen on VÄÄRIN!

   T. Mika

  • Meitsiä alettiin kiusaamaa ekaa kertaa amiksessa siitä et laitoin hiukseni pystyyn ja pukeuduin erilaisesti esim. farkkuihin ja kauluspaitaan koska eihän amiksilla saa olla muuta päällä kuin tylsät pieruverkkarit ja huppari omasta ulkonäöstä ei vissiin saa huolehtia.

  • Mua haukku yks jätkä seiskalla törpöksi ja siihen veisuuseen yhty koko luokka sitä nimeä sain kantaa koko yläasteen.Olin ujo tyttö ja en yksin voinu puolustautua,kuinka toivoinkaan että joku olis vetäny sitä pikkunilkkiä turpiin ja sen pilkkaavia kavereita.Tästä on jo onneks yli 20vuotta mutta että tällanen kiva muisto mulla luokkakavereista.

  • Olen tyttö Etelä-suomen pikkukaupungista. Mulla oli ihan mukava luokka ala-asteella ja olin energinen sekä hyvä koulussa. Ystäviäkin oli paljon. Ylä-asteelle mentäessä oli aluksi sama juttu. Mutta kaikki muuttui kun vaihdoin koulua. Kaikkihan tietävät semmosia tyyppejä, jotka puhuva selän takana kaikkea pahaa. No minä en tuntenut juuri ketään ja tällä paskan puhujalla (oli samalla luokalla ala-asteella) oli taas paljonkin kavereita ja kun tämä alkoi selittää niille muille kaikkea pahaa minusta niin tietenkin ne uskoi. Tietenkin sitä uskotaan enemmän ennestään tuttua entäkö tuntematonta. Siitä alkoi sitten syrjintä ja kiusaaminen, opettajat eivät välittäneet. Jopa pari ysi luokan poikaa välillä töni käytävillä (se taisi kyllä olla ysien perus isottelua, mutta se silti sattui henkisesti). Tätä jatkui kauan. Ysi luokalla sain kavereita. mutta sama jatkui yhä. Ja koska kyseessä oli pikkukaupunki, juorut levisi nopeasti myös sinne entiselle koululle, jossa olin ja vanhat kaverit lopettivat yhteydenpidon ja eivät enään välittäneet. Kävin terkkarilla, hän ei uskonut.
   Mulla alkoi jossakin vaiheessa myös aamupahoinvoinnit ja olin hirveän masentunut. En uskaltanut kertoa äidille.
   Nyt asun Oulussa ja käyn lyseon lukiota, kavereita on paljon ja masennus on alkanut mennä ohi. Henkiset vauriot saattavat vielä kantautua kauaskin, mutta uskon sen nyt paranevan. Kaunaa tulen kantamaan kauan kiusaajilleni, että tervemenoa.

  • Minua on haukuttu. Nimestäni on muokattu erilaisia haukkumanimiä..

  • Tämä on pienen tytön tarina. tarina siitä miten yksikin sana voi satuttaa lopullisesti. oli kuusi ja puolivuotias kun menin ensimmäiselle luokalle olin hieman pelossani mutta silti innoissani. ekat viikot menivät hyvin sitten se alkoi tuo piina jota koulukiusaamiseksi sanotaan.

   sairastin tautia nimeltä psoriasis eli minua nimiteltiin rupikonnaksi, haisunäädäksi ja muiksi rumiksi asioiksi jopa nimestäni väänneltiin haukkuma nimiä esim. sika, porsas, tumpelo. loppujen lopuksi minua ruvettiin sairauteni takia hylkimään ja minua ei otettu peleihin mukaan tai minut jätettiin aina viimeiseksi.

   oikeastaan vain yksi opettaja oman opettajani lisäksi koulussa otti kantaa siihen että minua kiusattiin mutta ei kahden opettajan panos auttanut lopettamaan kiusaamista he kai yrittivät puhua kiusaajien vanhemmille muuta ei se auttanut .

   opein pian puolustamaan itseäni ja sain myös muutaman kaverin mutta olin vain kaksi ensimmäistä luokkaa niin sanotusti isossa koulussa sitten minut siirrettiin pikku kouluun siis minut jota KIUSATTIIN.

   vielä ensimmäiset kuukaudet uudessa koulussa oli vaikeita kaipasi kavereitani vanhasta koulusta. lopulta sopeuduin uuteen kouluun ja ajatteli kiusaamisen loppuvan mutta toisin kävi kiusaaminen siirtyi koulu matkalle mutta lopulta se loppui sillä olin saanut suojelijan ja oppinut että kiusaajalla on aina heikompi itse tunto kuin minulla.

   minä kasvoin sairauteni hävisi kokonaan mutta sisimpääni jäi ikuiset arvet koulukiusaamisesta. kiusaajat eivät koskaan pyytäneet anteeksi. Siitä on nyt parikymmentä vuotta ja tavallaan olen antanut heille anteeksi sillä heillähän oli heikompi itse tunto kuin minulla.

  • Ei ole ikinä kiusattu enkä ole ittekkään kiusannu:) mut tsemppii teille

  • Ooon ite kiusaaja ja tiedän miten kivasa sen on..!b SE MAHTAVAA

   • Mahtavaa? Eikö sulla oo koskaan omantunnontuskia? Sää pilaat jonkun elämää parhaillaan. Pahimmillaan se kiusattu voi uskoa sun juttuja ja alkaa vihata itseään. Se ei ehkä koskaan pääse yli siitä.


   • Kettu mene töihin. Tämmönen kiusaaja täällä tulee elvistelemään. Yks muija vaa kertoo tarinaa sen kiusaamisesta, ja sinä tulet kertomaan et sie oot kiusaaja. Kerropa missä asut ni tuun vetää sua turpaa. Sul on varmaan aika pas** omatunto.


  • Mua kiusataan vaikka mää oon jo lukiossa. Mua on aina kiusattu koulussa: levitetty juoruja, potkittu penkkiä, piikitelty, eristetty ryhmästä, ja jopa vedetty hiuksista. Mää en oo koskaan oikeen puhunu tästä. Oon aina jotenki ajatellut, että se ois mun vika ja mää olisin tehnyt jotain väärää. Mulla ei oo kauheesti kavereita, eikä varsinkaan ketään läheistä ystävää. Mulla on tosi huono itsetunto, mää oon ujo ja en luota ihmisiin. Mää oon ahdistunut ja vähän itsetuhoinen. Mää vihaan mua. Mää yritän esittää niille kiusaajille, että mää en välitä niistä, mutta se ei oikein toimi. Ne vaan kiusaa mua enemmän. En oo koskaan oikein osannu puolustaa itteäni. Oon aina ajatellut, että jokaisessa ihmisessä on jotain hyvää ja aina ollu aika naiivi ja positiivinen. Nyt mää en enää oikeestaan ajattele niin. Yritän vaan suorittaa tän lukion hyvin arvosanoin loppuun ja mun kaikki vapaa-aika menee läksyjen tekoon. Oon kauhee perfektionisti. Mää en kestä huonoja arvosanoja. Vaan 10,9 ja 8 kelpaa. Oon tosi yksinäinen. Oon aikalailla ajanu kaikki mun ystävät pois mun luota.

  • Liian moni kiusaaminen jatkuu opettajan hiljaisella hyväksynnällä ja opettajahan hyväksyy jos opettaja ei tykkää lapsen tai vanhempien "naamasta" ! Ja todistajien psykiatrin /psykologin lausunto ja pahoin pitelyn näkeminen on vääristelyä jollei opettaja tykkää lapsen/vanhemman "naamasta " ... ... näin ainakin nousiaisten nummen koulussa erään erityis opettajan toimesta ja rehtorin sinaamana

  • moi olen 12 vuotias tyttö ala-asteelta. minua on kiusattu 4 luokasta asti jospa nytten kertoisin miten... Tämä alkoi siitä kun jouduin uuteen kouluun 4 luokalla. luulin saaneeni hyviä ystäviä mutta se ei ollut aitoa ystävyyttä. tulin äitini kanssa kouluun koska äiti saattoi minut kouluun ekana päivänä uudessa koulussa. äitini sanoi minulle - minä menen nyt, hauskaa koulupäivää rakas. niimpä se lähti. opettaja tuntui mukavalta mutta oppilaat.. noh.. jotenkin. Opettaja käski minut istumaan erään tytön viereen. tyttö sanoi minulle - moikka! mä olen Linda. mä sanoin - moi. mä oon Jenni. - Kiva tutustua! sanoi Linda. päiviä kului ja sain muitakin ystäviä, Ellin ja Camillan. ne olivat Lindan tuttuja. olin ollut siinä koulussa jo 1 kuukauden ja linda kysyi, - Voitaisiko me Ellin ja Camillan kanssa tulla tänään teille? minä vastasin - Kyllä, Kyllä se käy. koulu loppui ja He tulivat minun luo. äiti ei ollut kotona joten oltiin vain neljästään. menin vessaan ja kun tulin näin kuinka tytöillä oli laukut pulollaan ja sitten he sanoivat - meidän pitää nyt mennä. nähään huomenna! päiviä taas kului, ja kului kunnes se alkoi, tytöt alkoivat pilkata, ja tönimään. se ei ollut kivaa. menin kertomaan opettajalle, se piti puhuttelun mutta tytöt esittivät kilttiä kun opettaja oli vieressä. oltiin menossa ruokalaan kunnes tytöt vetivät nurkan taa ja sanoivat - sä et junalauta kerro tästä kenellekkään tai saat kitua! ymmärsitkö jo kersa? ei siinä ollut pakko kuin suostua sillä en haluaisi ongelmia. seuraavana päivänä puhuin parhaan ystäväni kanssa puhelimessa joka oli vanhassa koulussa. puhuin kiusaamisesta kaverilleni ja äitini kuuli kaiken. äitini sanoi rehtorille ja sanoi minulle - rehtori pitää kunnon puhuttelun tytöille. seuraavana päivänä rohtori puhutteli tyttöjä. pelkäsin todella paljon sillä muistan mitä tytöt sanoivat minulle. oli välitunti, kunnes tytöt tulivat luokseni ja sanoi - Sä kerroit meistä rehtorille. - Nyt saat kitua luuseri! silloin he alkoivat lyödä,potkia,haukkua ja muuta sellaista kunnes pyörryin ja jouduin sairaalaan. päähäni oli lyöty todella kovaa joten ilmiselvästi halvaannuin.. en voinut kunnolla liikuttaa päätäni, se oli kamalaa, PÄÄNI OLI HALVAANTUNUT. nyt olen vähän paremmassa kunnossa nimittäin olen jo 19 vuotias ja muistan joka ikisen hetken kun minua kiusattiin. siinä oli minun tarina ja muistakaa, älkää kiusatko se ei ole kivaa kenestäkään!

  • Kiusaaminen alkoi 3 luokalta silloin facabookiin perustettiin kiusaajaryhmä mua vastaan ja kukaan ei halunnut olla mua musta keksittiin kaikkee juttuja sun muuta eli siis minua koulukiusattiin ja myös netissä kiusattiin lyhensin aika paljon tätä koska tiiän että kukaan ei jaksa luka sellaisia

  • Mielenkiintoista! Minua kiusattiin ala-asteella lestaadiolaislasten toimesta 4-5 vuotta vanhempien ja oikein joukko voimalla pahimmillaan tulin ruoskituksi sähköjohdolla! Näin jälkikäteen ajatellen heidän kotoaan sen täytyy lähteä, eihän sellasessa eläin laumassa ilman ruoskaa kuria saada pidetyksi! Opettajat ei vaan ottanu uskoakseen ja kiusaus vain jatkui!

  • Juu mun kiusaaminen alko nelosluokalla kun mun yks hyvä kaveri käänty mua vastaan must tuli masentunu yritin tehä itsemurhaa mut äiti tuli väliin. Varmaan mieleenpainuvin tapaus on tää ku oltiin välitunnilla kaikki nelosen pojat haukku mua paitsi yks joka sano et vedä sitä pääkiusaajaa turpaan. No sitte vedin ja kaikki pojat hyppäs sit mun päälle ja siin multa murtu käsi ja nenä mut opeja ei kiinnostanu. Lopulta kerroin mutsille mitä kaikkee oli tapahtunu kutsuttiin poliisit mutta ei auttanu ne vaa jatko nimittelyy jne... Mun kiusaamiseen ei oo vieläkään puututtu se jatkuu edelleen ja oon vakavasti masentunu ja kerran ku oltiin menossa koulun kanssa bussilla keilaamaan nii tää yks kiusaaja just ku olin tulossa bussiin niist keskiovist viimeisimpänä tää löi mua niin että mä horjahdin pois bussista ja sitten se bussi lähti en päässy mukaan sille reissulle kävelin vaa kotiin ja yritin ampuu itteeni mut se ase ei lauennu...

  • Joo, mun kiusaamis ura alkoi eskarissa ja loppui superyliopistossa, vedin kaikkia kidejä turpaan Juvassa päivittäin.

   • Tuu tänne sanomaa!!


  • No ittel sinäsä ei oo ollu jatkuvaa, enkä haluu sillee kovin tarkast kertoo ku en haluu et kukaa saa tunjistettuu kuka mä oon. Mut mua on siis lyöty, syrjitty, paskaa puhuttu seöäntakana, muutenkin sanallista kiusaamista, kaikenlaisii hyvinkin mielekkäitä kommentteja olin miten tai näin.

  • Omista kouluajoistani on jo vuosikymmeniä aikaa. Pahimpina kiusaamismuistoina on jäänyt kun liikuntatuntien jölkeen opettaja pakotti kaikki käymään suihkussa. Hän valvoi, että kaikki olivat riisuuntuneet ja suihkuun menossa ja postui sitten. Minä olin ainoa, jolla jo ala-asteela oli täysin aikuisen häpykarvoitus. Vieläkin, yli 40 vuoden päästä, muistan elävästi tuon tunteen kun olin alasti suihkussa ja toiset pojat huutelivat "karvasmuna,karvamunas", ja tarkkailivat silmä kovana vettä valuvaa sukuelintäni. Kateudesta tai vastaavastahan tuossa oli kyse, mutta enhän sitä alkuun tajunnut. Myöhemmin sain keskusteltua asiasta kirjeenvaihtokaverin kanssa.

  • Aikaisemminmin oli tapahtunut asoita, mutta nyt keron jotain.

   Se päivä, kun menet kouluun on kamalaa. Tiiät, et sä et pysty olee siel. Kaikki vähättelee sitä, mitä pikeadti sulle siellä annetaan tapahtua. He eivät kysy kuulumisia. Sulla on ainakin pari hyvää tutfua, mutta ei sen enempää. Sun tekis vaan mieli mennä syrjäiseen nurkkaan, vetää huppu pääs päälle, antaa kyynelten valua. Sä et ymmärrä miten olet siihen asti kestänyt kaikkea, etkä sitä miksi sua kohdellaan niin. Miksi mä? Mitä olen muka tehnyt toisille? Jne...

   Tästä voittekin päätellä...

  • selvää kiusaamista mustasaaren keskuskoulun "pilotissa" kuten sitä sanottiin yläastella. hinttariksi sanottiin ja vihjailtiin, että olisin homo. joku saattoi kuin ei mistään huutaa naamani edessä. varsinkin eräällä naisopettajalla oli oppilaita joita hän suosi. mitä "kovempi" sen parempi. hän saattoi esimerkiksi pilkaten toistaa sen minkä sanoin. vieressä istuva poika tunnusteli reittäni luokassa. sanoin tästä ja poika väitti minun tehneen niin. tämä suosiva naisopettaja pyysi minua tekemättä niin. siirryin istumaan muualle. (samainen poika työnsi pulpetin jalalla peräaukon kohdalle. onneksi ei tietenkään mennyt sisään. leikin nojalla yritti raiskata maahanmuuttajapojan kanssa. ei nyt mitenkään rajusti mutta laittoivat lattialle. oli vaatteet päällä ja tekivät vetoja eteen ja taakse hitaasti ikään kuin raiskaten. koulun kiinteistönhoitaja käveli ohi ja sanoi että lopettakaa ette ole ruotsalaisia. tämä oli kai hänen vitsi.) toinen joka myöhemmiin lähti, siirrettiin tai erotettiin koulusta potkaisi kärjellä perseaukkoon. nöyryyttäviä tekoja. toinen naisopettaja suuttui kun puhuin toiselle oppilaalle tunnin aikana ja sanoi kovalla äänellä "hinttari". hän käski kaikkia istumaan ylimääräisiä minuutteja luokassa tämän vuoksi. hän tuntui olevan vihattu muutenkin, koska sanoi asioita tylysti.

   eräs otti jaloista kiinni heitti maahan selälle piti jaloista kiinni ja potki kylkiluihin koulun käytävällä. koko tämän ajan katsoi kylmästi ja vihaisesti silmiin. eipä kukaan puuttunut. yritin puhua tästä "rehtorille". opettajan kansliassa sanottiin ettei "rehtori" ole täällä. se sanottiin niin yhdentekevästi ja tämä opettaja käänsi välittömästi selän että lannistuin ja en yrittänyt kertoa uudelleen. en tiedä olisiko siitä ollut mitään hyötyäkään koska tiesin hänen olevan epäreilu.

   koulussa tuntui olevan ei puhumisen ja puuttumisen meininki ja asioista ei kai kerrottu. hävettikö muita vai eikö vain ollut tapana. en tiedä. eräs oppilas otettiin syliin ja heitettiin lattialle.

   kovin henkinen kiusaaja oli koulun suosituin. jotkut kiusaajista olivat tyttöjä, sanoivat hinttariksi päin naamaa. paikkakunnan ulkopuolelta tullut varsin miehekäs ulkomuodoltaan ja käytökseltään oleva tyttö oli silloin jo kova suustaan ja huusikin kuten mies. sellainen miesmäinen lesbo. oli hämmentävää kun hän kiusasi. haastoi riitaa kuten miehet.

  • Mua kiusattiin koulussa koska olin hiljainen/ujo, sanottiin tyhmäksi, vammaiseksi, kuulun vammaisluokalle että aloin oikeesti uskomaan sen...

  • Ylen kuunnelma "Vanha koulukaveri" kertoo kuinka asioden tulee mennä.
   Tämän kuunnelman oppia noudattaen,saa oikeutta ja rauhan sielulleen.
   Kuunnelkaa kiusatut ja myös kiusaajat.

  • Olen ollut koko ikäni koulukiusattu kun olen johtajille sanonut että ei se näin mene ja kun ennustukseni on toteutunut alkaa syrjiminen

  • Okei alottaja oli vanha juttu mutta voin varmaa kertoo oman mua kiusattiin koko ala aste must puhuttiin paskaa olin mustelmilla koko ajan vittuiltiin ja heiteltiin lumipalloilla
   Olen nyt kasilla sama juttu mut ilman lumipalloja oli mul nuorempia kavereita jotk oli viel alakoulus mut kun ne nyt tuli ne muuttu ihan täysin joten olen periaatteessa ilman kavereita

  • Kotona ja koulussa kiusattiin iso köyhä perhe.Olin huono koulussa.Olin hiljainen tumpelo.En koskaan kiusannut muita.Liikuntatunnilla en saanut syöttöjä .Olin kauhuissani jouduin paniikissa vain seuraamaan toisten peliä tunsin itseni kuolleeksi.Opettaja ei välittänyt.Olin kuin kuollut tätä jatkui ammattikoulussakin.Minua ei nähty jos viittasin ja yöuni hypättiin jos olisi ollut varausvuoro.

  • Minua Elias ilmivalta on kiussaa tu koulu ssa Riitu kiussaa minua hän nimitelle potki lyö turppa ja tönni

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1722