Ayrton Sennan kuolema

Ainoatotuus

22 vuotta aikaa tuhoisista Imolan päivistä. Senann ulosajo ei ollut paha, Näyttää toki karulta kun pyörät irtoavat, mutta muistakaa, että yhtään luuta ei mennyt poikki, vain pyörän ripustus osui päähän!

Huonoa tuuria. Ratzenbergeriltä meni senään niskat poikki. Schumacher oli kuitenkin voittoputkessa ja väitän, että Sennan itsetunto oli murrettu. Hän tiesi, ettei enää vanhuksena ole yhtä nopea kuin nuori ja nälkäinen Schumi. Näin Sennan kuolema oli vapauttava. Se vapautti Sennan häpeältä, että nuori saksalainen olisi nöyryyttänyt häntä mennen tullen, vaikka Senna istuikin sarjan nopeimmassa autossa.

Kuolemansa myötä Sennasta tuli voittamaton, eikä hänen tarvinnut luopua suuren mestarin arvostaan.

17

2475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matki_idoliasi

      Laskettele pää edellä kiveen niin saat yhtä kunniallisen lopun.

      • soosipää

        Schumacherhan ei saanut kunniallista loppua kun palasi formuloihin ja jäi täysin muiden jalkoihin.... Lasketteluonnettomuus oli taas eläkkeelle jäämisen jälkeen sattunut, ei niin kunniakas tapaturma. Olisi ollut säälittävää jos Senna olisi jäänyt henkiin ja olisi jäänyt vihanneksena elämään nämä 22 vuotta!


    • hghghfghgfh

      Piti tuolloin nuorena ottaa aika-ajot videolle mikä sitten harmittavasti jäi.Tuossa vielä Ratzenbergin onnettomuus edestä päin mitä myöhemmin ei esitetty kun jo ruumis heilui hervottomasti rikkoutuneessa ohjaamossa onnettomuuden tapahduttua.Senna sen jälkeen kävi jututtamassa rata henkilökuntaa ja kävi rataa läpi kun piti jatkamista jo arveluttavana.

      • elämänlankapalaa

        Mutta: kuoliko Ratze jo radalle, vai virallisesti vasta sairaalassa. Ihminen ei kai voi olla elossa sen jälkeen kun niskat katkeaa? Italian lakien mukaan ehkä pitää todeta kuolleeksi vasta sairaalassa, koska radalle ei kukaan voi kuolla, ettei rataa omistavat mafiosot joudu vastuuseen.

        Mutta: saattoiko Ratzen tietyt ruumiintoiminnot vielä pelata onnettomuuden jälkeen, esim. suolen toiminta ja verenkierto vaikka niskat on nurin? Tällöinhän ei pysty enää puhumaan tai ajattelemaan, mutta lääketieteellisesti ruumis on vielä elossa. Lääkärihän toteaa ihmisen kuolleeksi vasta kun elimistössä (ruumiissa) ei enää tapahdu mitään..

        Mielenkiintoista olisi tietää mitä Roland ajatteli ennen törmäystä tai mitä Senna... Kokenut kuski luultavasti yrittää pelastaa tilannetta loppuun saakka, mutta sitten filmi vaan menee poikki koska törmäyskulma on liian paha, siis tulee kovalla vauhdilla esteeseen. Jos Roland olisi törmännyt toisin, niin hän olisi elossa.


    • MrJuha82outolintu

      Perjantaina harjoituksissa Barrichello oli lähellä taittaa niskansa.
      Musta viikonloppu.

    • UseitaTitteleitä

      Senna olisi voittanut Williamsilla vielä useita maailmanmestaruuksia. Senna ajoi jokaisessa alkukauden kisassa paalupaikalle. Kisoissa oli vain epäonnea. Imolan kisassakin ajoi paalulle ja johtoasemassa sitten se onnettomuus... Williams-talli oli täysin ylivoimainen tulevina vuosina 1996 ja 1997. Villeneuvekin ajoi Williamssilla mestariksi 1997. Damon Hill taas 1996.

      • LeytonHouse

        Aivan. Damon Hill oli kuin oppi-poika kisälli Sennan rinnalla, kun olivat tallikavereita. Hill ajoi kuin eri sarjaa, nopeusero oli tähtitieteellinen varsinkin sateella.


      • pahavika

        Monelle urheilijalle käynyt huonosti kun luottanneet liikaa taivaalliseen apuun, miksi Jumala suojelisi järjettömien riskien ottajaa niinkin "turhassa" lajissa kuin F1 tai missään urheilussa. Jotkut kilpakumppanitkin kritisoivat, että vaarantaa toisten hengen kun luottaa rukouksiin.


      • demonihill

        Aika moni oli kun kakkosluokan kuski Sennan rinnalla. Se nyt vaan oli epäkiitollista olla sellaisen suuruuden tallikaverina. Hilliä kiiteltiin autonkehittelytaidoistaan ja siitä että hän oli hyvä testaaja.
        20 paalupaikkaa 22 osakilpailuvoittoa ja maailmanmestaruus ovat kuitenkin ihan kelpo meriittejä brittikuskille joka tuli sarjaan vasta 32-vuotiaana.


    • ripsenna

      1994 ajettiin ensi kertaa ilman elektronisia apuvälineitä. Williams oli hankala ajaa ja piti säätää niin että liki osui pompuissa rataan. Turva-auto oli myös uusi sääntö kaudelle -94 ja liian hidas pitämään renkaiden lämmöt F1 autoissa tarpeeksi korkealla. Sannan auto pohjasi liikaa Tamburellossa ja lopputulos oli pahin mahdollinen.

      • Anonyymi

        Pohjaamisen takiako se ohjausakseli katkesi? Uskomatonta ettei hitsata kunnolla eikä ketään laiteta edes vastuuseen.


    • Pekka_P

      Ayrton Senna.F1-ratojen suurin legenda.

    • kiilapöhnä

      Sennan onnettomuuden aikoihin mutkanopeudet olivat tosi kovia. Autojen turvallisuus ei myöskään ollut sillä tasolla läheskään kun nykyään.

    • Anonyymi

      Todella monia kysymyksiä jää vaille vastausta. Senna olisi pitänyt Schumia pilkkanaan, vai olisiko? Vai oliko MS syyllinen AS:n onnettomuuteen? Jos MS ei olisi painostanut AS rajusti, olisi AS voinut ottaa Tamburellon hieman hitaammin -> ei pohjausta ja AS olisi edelleen elossa.

      Toisaalta tuohon aikaan tapahtui pahoja onnettomuuksia. Wendlinger oli lähellä kuolemaa ja Häkkinen lähes kuoli.

      Williams oli kuitenkin niin ylivoimainen auto, että Mestari AS olisi ajanut ainakin 1996 kauden, niin arvioin, ehkä myös 1997, jolloin teoreettisesti Ayrtonilla olisi ollut mahdollisuus jopa 7 maailmanmestaruuteen, eikä Schumista olisi tullut ikinä Formuloiden kuningasta. Vasta Lewis Hamilton olisi uusi kuningas, tai kuningas Ayrtonin rinnalla.

      Ero näillä suurilla mestareilla on siinä, että AS kaipaa lähes koko autourheilumaailma, mutta Schumin törkytemppuja ja miestä ei kaipaa kukaan. Sitä kuka kaipaa Lewis Hamiltonia, emme vielä tiedä, koska hän on aktiivi-iässä, tosin rasistit eivät kaipaa, sen tiedämme jo nyt, mutta muu on jossittelua ja siksi turhaa!

      • Anonyymi

        Eipä taida urheilussa pahemmin rasismia olla, itse en tosin kannata ryssiä, mutta sekin johtuu vain histriasta. Tai no jos kateus lasketaan rasismiksi niin ainakin yksi trolli vihaa suomalaisten menestystä.


    • Anonyymi

      Senna oli kuollut ennen kuin osui seinään.

      • Anonyymi

        Perustele. Voisiko olla sydäri, tajuttomuus vai ajovirhe jos mietti naista tai miksei miestä viimeisten sekuntiensa aikaan?


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe