Ayrton Sennan kuolema

Ainoatotuus

22 vuotta aikaa tuhoisista Imolan päivistä. Senann ulosajo ei ollut paha, Näyttää toki karulta kun pyörät irtoavat, mutta muistakaa, että yhtään luuta ei mennyt poikki, vain pyörän ripustus osui päähän!

Huonoa tuuria. Ratzenbergeriltä meni senään niskat poikki. Schumacher oli kuitenkin voittoputkessa ja väitän, että Sennan itsetunto oli murrettu. Hän tiesi, ettei enää vanhuksena ole yhtä nopea kuin nuori ja nälkäinen Schumi. Näin Sennan kuolema oli vapauttava. Se vapautti Sennan häpeältä, että nuori saksalainen olisi nöyryyttänyt häntä mennen tullen, vaikka Senna istuikin sarjan nopeimmassa autossa.

Kuolemansa myötä Sennasta tuli voittamaton, eikä hänen tarvinnut luopua suuren mestarin arvostaan.

15

1688

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • matki_idoliasi

   Laskettele pää edellä kiveen niin saat yhtä kunniallisen lopun.

   • soosipää

    Schumacherhan ei saanut kunniallista loppua kun palasi formuloihin ja jäi täysin muiden jalkoihin.... Lasketteluonnettomuus oli taas eläkkeelle jäämisen jälkeen sattunut, ei niin kunniakas tapaturma. Olisi ollut säälittävää jos Senna olisi jäänyt henkiin ja olisi jäänyt vihanneksena elämään nämä 22 vuotta!


  • hghghfghgfh

   Piti tuolloin nuorena ottaa aika-ajot videolle mikä sitten harmittavasti jäi.Tuossa vielä Ratzenbergin onnettomuus edestä päin mitä myöhemmin ei esitetty kun jo ruumis heilui hervottomasti rikkoutuneessa ohjaamossa onnettomuuden tapahduttua.Senna sen jälkeen kävi jututtamassa rata henkilökuntaa ja kävi rataa läpi kun piti jatkamista jo arveluttavana.

   • elämänlankapalaa

    Mutta: kuoliko Ratze jo radalle, vai virallisesti vasta sairaalassa. Ihminen ei kai voi olla elossa sen jälkeen kun niskat katkeaa? Italian lakien mukaan ehkä pitää todeta kuolleeksi vasta sairaalassa, koska radalle ei kukaan voi kuolla, ettei rataa omistavat mafiosot joudu vastuuseen.

    Mutta: saattoiko Ratzen tietyt ruumiintoiminnot vielä pelata onnettomuuden jälkeen, esim. suolen toiminta ja verenkierto vaikka niskat on nurin? Tällöinhän ei pysty enää puhumaan tai ajattelemaan, mutta lääketieteellisesti ruumis on vielä elossa. Lääkärihän toteaa ihmisen kuolleeksi vasta kun elimistössä (ruumiissa) ei enää tapahdu mitään..

    Mielenkiintoista olisi tietää mitä Roland ajatteli ennen törmäystä tai mitä Senna... Kokenut kuski luultavasti yrittää pelastaa tilannetta loppuun saakka, mutta sitten filmi vaan menee poikki koska törmäyskulma on liian paha, siis tulee kovalla vauhdilla esteeseen. Jos Roland olisi törmännyt toisin, niin hän olisi elossa.


  • MrJuha82outolintu

   Perjantaina harjoituksissa Barrichello oli lähellä taittaa niskansa.
   Musta viikonloppu.

  • UseitaTitteleitä

   Senna olisi voittanut Williamsilla vielä useita maailmanmestaruuksia. Senna ajoi jokaisessa alkukauden kisassa paalupaikalle. Kisoissa oli vain epäonnea. Imolan kisassakin ajoi paalulle ja johtoasemassa sitten se onnettomuus... Williams-talli oli täysin ylivoimainen tulevina vuosina 1996 ja 1997. Villeneuvekin ajoi Williamssilla mestariksi 1997. Damon Hill taas 1996.

   • LeytonHouse

    Aivan. Damon Hill oli kuin oppi-poika kisälli Sennan rinnalla, kun olivat tallikavereita. Hill ajoi kuin eri sarjaa, nopeusero oli tähtitieteellinen varsinkin sateella.


   • pahavika

    Monelle urheilijalle käynyt huonosti kun luottanneet liikaa taivaalliseen apuun, miksi Jumala suojelisi järjettömien riskien ottajaa niinkin "turhassa" lajissa kuin F1 tai missään urheilussa. Jotkut kilpakumppanitkin kritisoivat, että vaarantaa toisten hengen kun luottaa rukouksiin.


   • demonihill

    Aika moni oli kun kakkosluokan kuski Sennan rinnalla. Se nyt vaan oli epäkiitollista olla sellaisen suuruuden tallikaverina. Hilliä kiiteltiin autonkehittelytaidoistaan ja siitä että hän oli hyvä testaaja.
    20 paalupaikkaa 22 osakilpailuvoittoa ja maailmanmestaruus ovat kuitenkin ihan kelpo meriittejä brittikuskille joka tuli sarjaan vasta 32-vuotiaana.


  • ripsenna

   1994 ajettiin ensi kertaa ilman elektronisia apuvälineitä. Williams oli hankala ajaa ja piti säätää niin että liki osui pompuissa rataan. Turva-auto oli myös uusi sääntö kaudelle -94 ja liian hidas pitämään renkaiden lämmöt F1 autoissa tarpeeksi korkealla. Sannan auto pohjasi liikaa Tamburellossa ja lopputulos oli pahin mahdollinen.

   • Anonyymi

    Pohjaamisen takiako se ohjausakseli katkesi? Uskomatonta ettei hitsata kunnolla eikä ketään laiteta edes vastuuseen.


  • Pekka_P

   Ayrton Senna.F1-ratojen suurin legenda.

  • kiilapöhnä

   Sennan onnettomuuden aikoihin mutkanopeudet olivat tosi kovia. Autojen turvallisuus ei myöskään ollut sillä tasolla läheskään kun nykyään.

  • Anonyymi

   Todella monia kysymyksiä jää vaille vastausta. Senna olisi pitänyt Schumia pilkkanaan, vai olisiko? Vai oliko MS syyllinen AS:n onnettomuuteen? Jos MS ei olisi painostanut AS rajusti, olisi AS voinut ottaa Tamburellon hieman hitaammin -> ei pohjausta ja AS olisi edelleen elossa.

   Toisaalta tuohon aikaan tapahtui pahoja onnettomuuksia. Wendlinger oli lähellä kuolemaa ja Häkkinen lähes kuoli.

   Williams oli kuitenkin niin ylivoimainen auto, että Mestari AS olisi ajanut ainakin 1996 kauden, niin arvioin, ehkä myös 1997, jolloin teoreettisesti Ayrtonilla olisi ollut mahdollisuus jopa 7 maailmanmestaruuteen, eikä Schumista olisi tullut ikinä Formuloiden kuningasta. Vasta Lewis Hamilton olisi uusi kuningas, tai kuningas Ayrtonin rinnalla.

   Ero näillä suurilla mestareilla on siinä, että AS kaipaa lähes koko autourheilumaailma, mutta Schumin törkytemppuja ja miestä ei kaipaa kukaan. Sitä kuka kaipaa Lewis Hamiltonia, emme vielä tiedä, koska hän on aktiivi-iässä, tosin rasistit eivät kaipaa, sen tiedämme jo nyt, mutta muu on jossittelua ja siksi turhaa!

   • Anonyymi

    Eipä taida urheilussa pahemmin rasismia olla, itse en tosin kannata ryssiä, mutta sekin johtuu vain histriasta. Tai no jos kateus lasketaan rasismiksi niin ainakin yksi trolli vihaa suomalaisten menestystä.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   5313
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   91
   2342
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2027
  4. 230
   1902
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   5
   1617
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   360
   1494
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1241
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   286
   1082
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   182
   1039
  Aihe