DNA Ancestry testi tilaaminen kokemusta kellään?

Hei!
Innostuin kun netissä osoitteessa http://www.ancestry.com/ myydään hintaan 160€ DNA testiä,jolla voisi selvittää oman etnisen alkuperänsä.Menin sivustolle tilaamaan testiä,MUTTA maksuvälineenä ei käy kuin Visa,mastercard tai american express kortit.Itselläni on ainoastaan Visa Electron,joten maksaminen ei onnistunut lainkaan. Sivusto ilmoittaa,että maksua ei voitu tehdä vaihda maksuvaihtoehtoa.Mistä sen muutan?Asiakaspalveluun kun koitan soittaa tulee ilmoitus,että numeroon ei voida yhdistää.Onko kellään kokemusta tuosta sivustosta?Onko täyttä huijausta?
Ainakaan tilaukseni ei näyttänyt menevän läpi....toivottavasti... :/
Ilmoita


34 Vastausta

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.


Hei !

Jos olet kiinnostunut tutkimaan sukutaustaasi DNA:n kautta, niin parempi sivusto on
https://www.familytreedna.com/

Sillä on suurin tietokanta, siis ihmisistä jotka ovat tutkituttaneet oman DNA-perimänsä, tämän yrityksen avulla. Itse asiasa vain vain pienen osan siitä, mutta riittävästi suvun juurien vaiheiden tutkimiseen.

Itse tilasin ensimmäisen testin vuonna 2005 elokuussa. Sittemmin olen laajentanut perimäni tutkimista jatkotilausten kautta.

Tässä on linkki sivuston testisivulle, jossa voi valita haluamansa testin/testit.

https://www.familytreedna.com/products.aspx

Mieslinjan tutkimiseen kannattaa ottaa vähintään tuo Y-67, TAI Y-111.

Äitilinjan tutkimiseen on vain kaksi vaihtoehtoa, itselläni on tuo edullisempi, ei niin laaja.

Kaikki on toiminut hyvin koko tämän melkein 11 vuoden ajan.

Itse maksan OP Visa DEBIT- kortilla, eli maksuu mene tililtäni reaaliaikaisena, heti. Ei ole ollut ongelmia.

Käy katsomassa sivustolla, niin saat paremman käsityksen. Tämä yritys kuitenkin on alan suurin tilaajakannaltaan, ja sen myötä vertailtava tietokanta myös.

Oma sukuni, isän puolelta, on pieni, joten itselleni ei noita Y-DNA osumia ole vuosien varrella montaa tullut, mutta eräällä ystävälläni taas on . Tämähän on yksilökohtaista.

Onnea ja rohkeutta tutkimiseen.
6 VASTAUSTA:
Niin, isä- ja äitilinja, kumpaa sitten hyödyttäisi tutkituttaa, vaiko molempia? Voisiko joku selventää.
ihan_ulkona kirjoitti:
Niin, isä- ja äitilinja, kumpaa sitten hyödyttäisi tutkituttaa, vaiko molempia? Voisiko joku selventää.
Isälinja tietenkin tarkoittaa isäsi isoisiä, ja äitilinja vastaavasti sinun äitisi isoäitejä.

Rohkeasti mukaan vaan, jos on vähänkään utelias saamaan mahdollisesti hieman uutta, erilaista, tietoa menneistä sukupolvista, niin tämä on siihen mainio tapa.
AOAOAOAOAO kirjoitti:
Isälinja tietenkin tarkoittaa isäsi isoisiä, ja äitilinja vastaavasti sinun äitisi isoäitejä.

Rohkeasti mukaan vaan, jos on vähänkään utelias saamaan mahdollisesti hieman uutta, erilaista, tietoa menneistä sukupolvista, niin tämä on siihen mainio tapa.
Ahaa, ei tullut mieleen että isä ja äidin peritötekijät ovat niin erillisinä että molempia voidaan erikseen seurata. Kuitenkin siis isälinjan äidit ja vastaavasti äitilinjan isätkö jäävät pimentoon? Ja millä tarkkuudella sukupolvien lukumäärä noista tuloksista on luettavissa? Esim. Suomen alkuperäiskansan lappalaisten suhteen.
ihan_ulkona kirjoitti:
Ahaa, ei tullut mieleen että isä ja äidin peritötekijät ovat niin erillisinä että molempia voidaan erikseen seurata. Kuitenkin siis isälinjan äidit ja vastaavasti äitilinjan isätkö jäävät pimentoon? Ja millä tarkkuudella sukupolvien lukumäärä noista tuloksista on luettavissa? Esim. Suomen alkuperäiskansan lappalaisten suhteen.
https://www.familytreedna.com/public/I1suomi?iframe=yresults
Tuossa vain yksi monista tiettyä haplo-ryhmää tutkivista sivuista.

Enemmän tietoa löydät FTDNA:n sivilta.

Googleta myös haplo-ryhmät, niin saat nopeasti lisätietoa.
Onko ollut tullin kanssa ongelmia? Onko tietoa mistä nämä testit tulevat?
En ole kuullut, että kellään olisi ollut ongelmia tullin kanssa. Testit tehdään USAsssa.
- Ancestryn testi kannattaa ostaa, jos on sukulaisia siellä ja haluaa löytää näitä. Suomalaisen, jonka juuret ovat Suomessa, kannnattaa ostaa Family Tree DNA (FTDNA):n testi, koska siellä on eniten suomalaisia (ks. Finland DNA projekti).
FTDNA:sta saa myös haploryhmätestejä, ei vain serkkutestin (Family Finder, johon sisältyy myös etnisyystesti). Eri testeistä on Ira Vihreälehdon ET-lehden blogi Minkö DNA-testin ostaisin?
+Lisää kommentti
Kannattaa katsoa mitä Ylen Kuningaskuluttaja kertoi asiasta viime ohjelmassaan.
1 VASTAUS:
Itsekkin suosittelen familytreedna:ta. Mitä useampi käyttää samaa palveluntarjoaaja niin sitä paremmin löydämme esi-isiämme vai pitääkö sanoa esihenkilöitämme ;-)
+Lisää kommentti
Kun kysyjä haluaa selvittää oman etnisen taustansa, siihen oikea FamilytreeDNA:n testityyppi on Family Finder (FF), ei isä- eikä äitilinjatesti. FF:n tuloksena saa MyOrigins-kartan ja prosentit oman kokonaisperimän (kaikki esipolvilinjat) etnisistä osuuksista. Lisäksi saa noin 1000-2500 osumaa, joiden kanssa jakaa yhteistä perimää. Testin hinta on 99 dollaria ja noin kympin postimaksu. Tosin saamelaista perimää testi ei osaa erottaa.
Ilmoita
Hei kaikki..älkää vain ainakaan luottokorttinumeroitanne tuonne GENI sivustolle antako. Yritimme äidilleni tilata DNA testiä , ja joka kerta tuli ilmoitus, että maksua ei voitu suorittaa. Joka kerta kuiténkin johonkin tililtä oli veloitettu 1 e. Onneksi soitimme luottokuntaan ihmettelemään, ja saimme heiltä tämän tiedon. Suljimme kortin joten tililtä ei voi enää veloittaa heidän toimestaan euroakaan.
2 VASTAUSTA:
Kannattaa sitä kortin limiittiä vähän korottaa siitä 1 €:sta, että onnistuu nettiostokset :)
Tuo on ns. katevaraus eli ihan normaalitoimenpide. Se palautuu tilille kyllä takaisin. Turhaan menitte korttinne sulkemaan, ihme että eivät luottokunnassa kertoneet tuosta.
+Lisää kommentti
Miksi serkkuja on finders testissä ruotsissa ja britanniassakin paljon,mutta myOrigins antaa tiedon 99% suomesta turun seutua lukuunottamatta, ja vähän pohjoisnorjan ja ruotsin lappia, ja vähän venäjän karjalaakin,lisäksi loput 1% eteläameriikkaa ja pohjoisaasiaa.
Ilmoita
Family Tree DNA:n Family Finder eli etäserkkutesti on nyt joulukuussa tarjouksessa hintaan 59 dollaria, tilataan Finland Dna -projektin sivulta: https://www.familytreedna.com/groups/finland/about/background
Tätä firmaa tosiaan kannattaa käyttää, voi myöhemmin samasta näytteestä tilata noita äiti- tai isälinjan haploryhmätestejä ja saa vertailuaineistoa - Suomessa on jo yli 10 000 ottanut tämän testin. Se hakee sekä isän että äidin puolelta 10:n, jopa 20:n sukupolven päästä yhteyksiä testin ottaneiden kesken. Sen takia itäsuomalaisten tuloksissa (voi tulla 4000) näkyy paljon tuloksia rapakon takaa, koska siellä on otettu paljon näitä testejä ja savolaisia kaskenkaatajia on jo 1500-luvulta alkaen muuttanut myös Ruotsiin ja sieltä USAan. Lisäksi alkuperäinen väestö on ollut aika pieni ja "kaikki" ovat sukua keskenään; nämä koromodomitulokset jotenkin moninkertaistuvat. Ohjelman arvioima 2-3. serkkuus voi olla peräisin 1700-luvulta, mutta useaa eri reittiä.
Kun tilaa, pikku pakettia saa odottaa muutaman viikon, postin tulee KIT-numero ja salasana (talteen) ja kun sitten näyte on otettu ja postitettu, saa tuloksia taas odottaa pari kuukautta.
Lisätietoa: https://www.kurrinsuku.net/ FT Marja Pirttivaaralta ilmestyi nyt syksyllä opaskirja "Juuresi näkyvät"
Ilmoita
Päivitystä tilanteeseen. Tilasin 2 kpl noita testejä. Paketit tuli n. kuukaudessa ja lähetimme oikein kirjatut näytteet. Meni parikuukautta ja tulokset "valmiit". Omat tulokset ilmeisen ok. mutta vaimollani jolla osa geeneistä toiselta puolelta palloa ihan vastaavat tulokset kuin minulla. Reklamoin ja nyt tilanne on se, ettei vaimoni tilkille pääse edes sisään ja minun data muuttui siten, etten ole mistään kotoisin. Kahvinporot kertoisivat nykytilannetta enemmän. family tree dna:n serveri on ylikuorimitettu eikä oikein jaksaisi noita minuutin sivupäivityksiä odotella....
Ilmoita
Testaus kiinnostaisi, mutta netistä lukemani käyttäjäkokemukset eivät anna hyvää kuvaa, varsinkaan familyTree DNA -firmasta. Sen verran kuitenkin lysti maksaa, että haluaisin asiallista palvelua kohtuullisessa ajassa.
Ilmoita
Minulla on yli kolmen vuoden hyvät kokemukset Family Tree DNA; sta. Siellä on nyt sunnuntaihin 18.3.2018 asti tarjous Family Finder - eli etäserkkutestistä, 59 taalaa, Pyhän Patrikin päivän tarjous. Tarjouskampanjoita on yleensä heinä-elokuussa ja sitten joulukuussa. Tilataan Finland Dna projektin kautta; https://www.familytreedna.com/groups/finland/about/background Nyt siellä on jo 11 600 jäsentä eli saa hyvin vertailuaineistoa, ts osumien (joilla on siis yhteistä perimää) tiedot ja useimmiten näitten sukupuitakin. Jos innostuu, voi myöhemmin tilata noita kalliita haploryhmätestejä eli niistä saa tiedon, mitä kautta kaukaisin esi-isä ja tai -äiti on tänne Suomeen tullut. Sukuseurat usein koordinoivat ja rahoittavat näitä, selvittelevät eri haarat ovat sukua toisilleen vai ovatko ollenkaan. Lisää tietoa DNA-tutkimuksista: www.kurrinsuku.net
Ilmoita
Kauanko kestää ennenkuin tulokset tulevat sähköpostiin? Mistä tietää onko lähetys edes tullut sinne perille..
1 VASTAUS:
Kun tilaa, niin testipaketti tulee parissa vikossa ja tulokset sitten parin kuukauden päästä.
Joulukuun alen tulokset tulivat nyt vasta maaliskuussa, minulle tuli lisää näitä "serkkuja" sadan kappaleen viikkovauhtia. Monilla oli sukupuuta hyvin laitettuna, otin muutamaan yhteyttä ja ilokseni yksi ennestään tuntematon pikkuserkku löytyi.
KIT-numero ja salasana tulevat sp:ssa, ne visusti talteen. Sivulle laitetaan (My Profile) vanhimmat tiedetyt suoran linjan äiti-äiti-äiti ja isä-isä-isä jne ja näiden syntymäpaikkakunnat sekä mitä sukunimiä suvusssa on ollut. Sukupuuta laitetaan My Family Tree- kohtaan (elossa olevilta lupa siihen sp:lla). Sen voi tuoda siihen eri sukututkimusohjelmista Gedcomilla.
Omalla Family Tree DNA-sivullaan (jonne pääsee tuolla KIT-numerolla ja salasanalla) on kohta Order History, josta voi seurata, missä mennään (Kit received /batched, sent, completed). Säilyttävät näytettä 25 v ja tuosta samasta näytteestä voi myöhemmin tilata noita haplorymätestejä, jos ne kiinnostavat/ sukulaiset maksavat kimpassa tms.
Kuulin, että huhtikuun kolmannella viikolla tulisi taas aletarjouksia (Kansainvälinen DNA-päivä 25.4.)
Jos suvussa on paljon rapakon taakse muuttaneita, voi Ancestryn testi olla parempi, saa sitten osumia sieltä, muttei niinkään Suomesta.
+Lisää kommentti
Hei, eikös tuo äitilinjatesti tarkoita että äitilinjat näkyvät sekä isän (XY:stä se X) ja äidin (XX:stä X) koska henkilö saa peruskoulun bilsankirjan mukaan geeninsä molemmilta vanhemmilta? Toinen X äidiltä ja toinen X isältä.
Ilmoita
DNA:sta äitilnjatestin tulos tulee vain äidin puolelta, siis aina suoraa äiti-äiti-äiti-äitilinjaa.
Tuo Ancestryn testi kannattaa ottaa silloin, jos haluaa löytää USA:aan siirtolaisiksi muuttaneita sukulaisiaan. Se on siellä suosituin testi. Maksaa 99 taalaa, kun Suomessa suosituin Family Tree DNA:n testi normaalihintaan maksaa nykyään 79 taalaa. Samalla siitä saa ns etnisyystuloksen.
Ilmoita
Tuolla suomenkielisellä Family Tree DNA sivustolla kerrotaan kuinka liityt samalla Suomi DNA projektin jäseneksi, ja kuinka "Vain projektiin liittymällä pääset osalliseksi projektin mahdollisesti edullisimmista testihinnoista, projektivertailuistaa ja projektin administraattorien avusta."

Käytännössä sinun kuitenkin tulee liittyä myös Facebook sivuille, koska myöhemmin sanotaan : Alennuskoodeista saat tietoa Suomi DNA Facebook -ryhmässä.

Missään ei oikeasti sanota mitä tuo liittyminen tarkoitaa, eli mihin sitoudut !!

Näinkö :
Adminstraattorit saavat kaiken tiedot sinusta mitä joudut antamaan tilatessasi Family Tree testipaketin, nimen, osoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen jne.

Nimesi ja sähköpostiosoitteesi jaetaan kaikkien ihmisten sähköposteihin jotka ovat "etäserkkujasi" jotka voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Meneeköhän tämä nykyisen henkilötietolain mukaisesti, ja missä kerrotaan mihin sitoudut liittymällä projektiin
3 VASTAUSTA:
DNA-sukututkimus ei ole vainoharhaisten juttu.
Voit tilata testin myös suoraan ao. firmasta; https://www.familytreedna.com/ Isälinjasta (Y67-test) on projektilla toistaiseksi hyvä alennus. Mahdollisia sukututkimusyhteydenottoja varten kannattaa perustaa ihan uusi sähköpostiosoite. Facebookiin ei tarvitse liittyä. Projektin sivulla monet ovat vain nimikirjaimin. Firma on amerikkalainen, labra on Houstonissa.
PHannele kirjoitti:
Voit tilata testin myös suoraan ao. firmasta; https://www.familytreedna.com/ Isälinjasta (Y67-test) on projektilla toistaiseksi hyvä alennus. Mahdollisia sukututkimusyhteydenottoja varten kannattaa perustaa ihan uusi sähköpostiosoite. Facebookiin ei tarvitse liittyä. Projektin sivulla monet ovat vain nimikirjaimin. Firma on amerikkalainen, labra on Houstonissa.
Facebook-ryhmistä saa paljon lisätietoa ja vinkkejä. Ilman tyhmän apua olisin ollut aika ulalla.
+Lisää kommentti
Vielä Hämmästelijälle: unohdin kertoa, että Family Tree DNA:ssa voi asetuksista valita 3 tasosta, minkä mukaan antaa oikeuksia admineille. Salasanaa ei tarvitse antaa, eivät he sitä tarvitsekaan. Tämä DNA-firma on amerikkalainen.
Ilmoita
FTDNA:sta on minulla hyvät kokemukset, ja todella mielenkiintoisen lisän tuo, kun etsii yhteyksiä kirkonkirjatutkimuksiin.
Aloittelija voi tehdä ensin vain serkkutestin FF, joka on halvinkin, ja antaa valtavasti tuloksia (25 seuraavan vuoden aikana melkein päivittäin tulee lisää noita serkkuja, joita minullakin nyt on n. 7000).
Samasta näytteestä voi myöhemmin tilata muita testejä, jos alkaa kiinnostaa.
Jos kortti takkuaa, kannattaa tarkistaa, ettei ole pannut sen asetuksiin ulkomaan estoa. Laskullakin saa maksaa, mutta kortti on kätevin.
1 VASTAUS:
Tilasin tuon Family Finderin, mutta en suomalaisen sivuston kautta. Saanko nyt tiedon oikeasta paikasta?
+Lisää kommentti
Tilasitko siis Family Tree DNA:n (FTDNA) omalta sivulta suoraan vai jonkin muun firman serkkutestin? Voit liittyä Finland DNA projektiin sen sivulta, kuvapalkin kohdasta JOIN, kun olet saanut KIT-numerosi ja salasanan ja pääset kirjautumaan FTDNA;n sivulle. Näin pääset vertaamaan tuloksiasi muitten suomalaisten tai suomalaisia juuria omaavien kanssa (n. 13 600 jäsentä). Lisäksi saat serkkuosumia ulkomailta, jos nämä ovat ostaneet testin samasta firmasta.

Jos taas tilasit testin jostain muusta firmasta, tuloksen voi myös ladata FTDNA:ahan: googlaa "The Family Tree DNA Learning Center, Autosomal Transfers", kohta New Customers.
Ilmoita
Ancestry on laadullisesti paras vaihtoehto. Siellä on myös kansainvälisesti eniten tuloksia ja antaa tarkimman tiedon etnisestä alkuperästä. FTDNA on pieni, mutta suomalaisten suosima vahvan markkinoinnin ansiosta. Tuki on kuitenkin heikko, asiantuntemus vajavaista. Erilaiset ryhmät pyrkivät keräämään suku- ja muut tietosi omiin tietokantoihinsa. Suosi isoimpia ja siirrä tuloksia toisiin jos kiinnostaa, mutta älä liity ryhmiin, koska ryhmien vetäjät pääsevät kaikkiin tietoihisi, jotka ovat myös sukulaistesi tietoja sairaustietoineen. Tilaa testi ja kirjaudu väärällä nimellä ainakin aluksi.
1 VASTAUS:
Taidat olla aika vainoharhainen :)
+Lisää kommentti
Sain itse tuloksen tänään ja olen varsin skeptinen - on ihan faktatietoa, että isän puolelta on parin sukupolven takaa täyttä romaniverta suvussa. Ja näkyy myös koko isän suvun veljissä ja serkuissa jne. selkeästi ulkonäössä. Poikkeuksellisen tummaa, "epäsuomalaisen" näköistä porukkaa. Silti sain tulokseksi olevani 97% suomalainen ja loput oli muita pohjoismaita. Olen ihan ymmälläni voiko tämä muka olla mahdollista....? Tai sitten en tajua asioista mitään.
1 VASTAUS:
Pitää ymmärtää että siinä verrataan sinua muihin Suomalaisiin. Miksi epäilet ettei muilla olisi perimässään vastaavia vaikutteita.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

DNA Ancestry testi tilaaminen kokemusta kellään?

Hei!
Innostuin kun netissä osoitteessa http://www.ancestry.com/ myydään hintaan 160€ DNA testiä,jolla voisi selvittää oman etnisen alkuperänsä.Menin sivustolle tilaamaan testiä,MUTTA maksuvälineenä ei käy kuin Visa,mastercard tai american express kortit.Itselläni on ainoastaan Visa Electron,joten maksaminen ei onnistunut lainkaan. Sivusto ilmoittaa,että maksua ei voitu tehdä vaihda maksuvaihtoehtoa.Mistä sen muutan?Asiakaspalveluun kun koitan soittaa tulee ilmoitus,että numeroon ei voida yhdistää.Onko kellään kokemusta tuosta sivustosta?Onko täyttä huijausta?
Ainakaan tilaukseni ei näyttänyt menevän läpi....toivottavasti... :/

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta