Avain asumisoikeus

tan-ja

AVain asumisoikeudelta tarjottiin meille asuntoa? Kuulisin mielelläni kokemuksia etenkin vastikkeiden vuosittaiset korotukset kiinnostaa? Paljonko vastikkeet ovat nousseet?

140

22339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hassolainen

      Kaikki muut ovat kalliita, paitsi HASOn asumisoikeusasunnot

    • Pahin_ohi

      Viimeiset viisi vuotta 600-630-670-700-715-725.

      En tarkkaan muista, mutta suunnilleen noin. Tuosta vastikkeiden korottamisesta nousi haloo ja nyt ei ole pariin vuoteen noussut törkeästi.

    • avaimestamuuttanut
    • ComsiComsa

      Toiset tykkää ja toiset ei. Samanlaista kaikissa asoissa. Paljon vaikuttaa minkälaiset naapurit saa. Mutta voi luottaa j atkuvuuteen. Alussa nousi käyttäjälle joka vuosi 40 e, nyt viimesin laski 40 e. Kantsii ottaa huomioon kuluihin myös vesimittarilasku, joka tulee jouluna.

      • Anonyymi

        Taitaa olla Avaimen oma postaus tuo viimeinen. En usko että missään yhtiön taloyhtiöissä on vuokravastikkeet laskeneet 40e/kk.... sellainen ei kuulu Avain -yhtiöiden profiiliin. Tai jos väite olisi tosi, niin kerro missä kaupungissa ja missä yhtiössä vuokrat laskivat? Ja milloin? - Ja selväähän on, että jos vuokrat on nousseet viimeset yli 10 vuotta 7-8 %, niin ei ole paljoa iloa, vaikka mahdollisesti yhtenä vuotena laskisikin. - On törkeää, ettei asukkaille tai aso-oikeuden ostajille anneta mitään tietoa vuokrien korotuslinjauksista. Jos korotuksista olisi edes suurpiirteistä tietoa etukäteen, voisivat ne jotka haluavat, äänestää jaloillaan... eli hankkia asuntonsa muualta.


    • 1789

      Kunnillahan on Suomessa kaavoitusmonopoli. Olisi kohtuullista että Avaimen kaltaiselle toimijalle ei tontteja enää allokoitaisi. Soininvaara ehdottaa blogissaan vastaavaa menettelyä VVO:lle sen vuokra-asunnoissa tapahtuvan ylivuokrien perimisen vuoksi.
      Periaatteessahan alan valvonta ja kontrollointi kuuluisi ARA:lle, mutta kun henkilökunta siellä keskittyy kahvin juomiseen aso-yhtiöiden toimintaa voitaisiin hyvin ohjata paikallistasolta. Jonkun julkisen tahon olisi syytä irrottaa alan mädät omenat puusta, siellä kun on ihan asiallisiakin toimijoita joukossa.

    • EnSuositteleAvainta

      Asuin 8 vuotta. Vastike nousi yli 30% tänä aikana. Huoltoyhtiön toiminta oli hidasta. Asunnosta oli vaikea päästä eroon. Naapurit olivat kylläkin mukavia. En silti suosittele.

      • Anonyymi

        Oli todella hidasta minullakin saada apua huoltoyhtiöltä.


    • omassavuokralla

      Asumisoikeudessa sanotaan, että asuminen on kallista. Varmuudella en voi sanoa, että saako poislähtiessä asuja sen n. 20.000euron sijoituksen itselleen. Ilmassa on epäily, että sekin menee. Kirjoittakaan tänne kaikki.

      • Anonyymi

        Minulla kokemus asuntosäätiöstä.
        Rahat sai heti kun muutin.
        Toki ensimmäinen katsoja myös osti sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla kokemus asuntosäätiöstä.
        Rahat sai heti kun muutin.
        Toki ensimmäinen katsoja myös osti sen.

        Eihän poismuuttajan rahojen takaisinsaaminen ole millään tavalla kiinni siitä, muuttaako asuntoon heti toinen asukas.


      • Anonyymi

        Tottakai Lumon (ja Saton ja Forenomin) porukat käy sanomassa, että asuminen on kallista. Oikeasti se vasta kallista onkin Lumolla.


    • Ihan_tyytyväisiä_olimme

      Asuimme aikoinaan 7 vuotta Avain yhtiöiden aso-asunnossa. Vastike nousi, toki, mutta muuten olimme asumiseemme tyytyväisiä. Ainoa syy poismuuttamiseemme oli omistusasunnon ostaminen.

    • Vilperiii

      Ensinnäkin omalla kokemuksella voin sanoa että ihan luokaton yritys. Vastikkeet nousee jatkuvasti ja epäystävällistä toimintaa. Soitin sanoakseni että vastikkeen eräpäivä pitää laittaa 15.pvä eikä 1.pvä koska 15.pvä tulee palkka aina. Noh vastasivat töykeästi että soita vastikevalvontaan soitin ja kukaan ei vastannut vaikka muutamasti soitin. Kaskas jatkoin siis asumista ja maksoin aina 15.pvä vastikkeet sitten tipahtaa postiluukusta häätö ilmoitus jonkun perhanan 300euron häätömaksun kera. Kuulema on tuottanun miljoona yhtiölle isoja ongelmia kun yksi jantteri maksanut aina "myöhässä" vastikkeet vaikka siitä yritin heille kertoa moneen otteeseen että tili nyt vaan sattuu tulemaan 15.pvä. Eikä siinä vielä kaikki myöhemmin muutettuani heti ilosta hyppien pois siitä läävästä rupesivat väittämään että en ole yhtä vastiketta. mikä ei pidä paikkaansa todisteiden kera. En suosittele kusettavat ihmisiä!!

      • Anonyymi

        Ketään ei tavoita ja palloittelevat monille henkilöille tai eivät vastaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketään ei tavoita ja palloittelevat monille henkilöille tai eivät vastaa

        Samaa mieltä olen, ei ikinä saa kiinni, ihan outoa 🙄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketään ei tavoita ja palloittelevat monille henkilöille tai eivät vastaa

        Sama kokemus.


      • Anonyymi

        Miten voi olla mahdollista 😅En pysty uskomaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä olen, ei ikinä saa kiinni, ihan outoa 🙄

        No tää on kyllä fakta, tää homma osataan.


      • Anonyymi

        Ihke kitinää, olisit onnellinen että sinut on ylipäätään valittu aso:n asukkaaksi. Ja mitä asumiskustannuksiin tulee niin jokapaikassa asuminen maksaa, olit sitten vapaarahoitteisen vuokra-asunnon asukas taikka omistusasuja.


    • Väinö_Holappa

      "Vastikkeet nousee jatkuvasti"
      Viime vuonna laski!

      "vastikkeen eräpäivä pitää laittaa 15.pvä eikä 1.pvä koska 15.pvä tulee palkka aina"
      Ei sitä vastiketta ole pakko maksaa palkkapäivänä. Mutta jos sä haluut maksaa sen vastikkeen 15.pvä niin senkun maksat toki eihän siinä mitään järkeä ole maksaa paria viikkoa etuajassa, mutta mikään ei sitä estä.

    • enuskovilperii

      Häätö ei voi tulla sen takia, että maksaa 15. päivä. Vuokran voi maksaa vaikka loppukuusta, mutta silloin ylimääräisiksi kuluiksi tulee maksumuistutus 5 euroa korot, jotka laskutetaan myöhemmin. Itse ei voi kuitenkaan omavaltaisesti muuttaa vuokranmaksupäivää sen perusteella milloin palkka tulee.
      Häätölappu johtunee ainoastaan siitä, että myöhästyneen vuokranmaksun kuluja ei ole maksettu tai että sieltä todella puuttuu yhden kuukauden vastike kokonaan.

      • Anonyymi

        Tai jos on ulosotossa velkaa ja ulosottomies vie asunnon ja tai jos on pankkilainaa ja pankki haluaa asunnon.


    • Mikäontotuus

      Kyllä mulle on vastattu Avaimen vuokravalvonnasta jokaikinen kerta ja ei tosiaankaan tulisi mieleen maksaa omavaltaisesti vuokraa joka kuukausi kaksi viikkoa myöhässä, mutta kaikkia ihmejamppojahan täällä on asunut.

      • nbhgyt

        Kalliiksi on avaimen asunossa asuminen tullut. Vuokra noussut 460 eurosta 600 euroon. Muutin pois, kun sain halvemman ja parempi kuntoisen asunnon. Tällä hetkellä maksan vuokraa 500 euroa ja käytössäni on tuo asumisoikeusmaksu.


    • Anonyymi

      Avain-asunnoissa (tosin vuokralaisena) asukkaana. Hyvinä puolina on: uusi talo eli uudet pinnat ja iso lasitettu parveke.
      Huonot puolet:
      - Isännönnissä ei ole kehuttavaa.
      esim. Parveketupakointi: ISO ongelma, sillä naapurin jatkuva tupakointi aiheuttaa hirveän hajun/savun lasitetulle parvekkeellemme ja emme voi käytännössä nauttia parvekkeestamme lainkaan. Isännötsijä ei korviaan loksauta asialle ja eikä muutenkaan puutu talossa oleviin epäkohtiin (esim. virheisiin, joita jäänyt rakentamisen seurauksena). Isännöinti ainakin meidän talossamme on välinpitämätöntä.
      - Miinusta on myös se, että vuokria korotetaan ISOSTI vuosittain.
      - Asukkailla ei ole paljon sananvaltaa

      • Anonyymi

        Muuta savuttomaan taloon. Savuttomia taloja on nykyisin jo liikaakin. Käsittääkseni avainasunnot uusii ja tekee aika hyvin remppoja asunnoissa. Isännöitsijätei kauheesti ota kantaa mihinkään missään talossa, jos ei ole esim. joku putkivuoto tai muu pikaista korjausta vaativa juttu. Joka talossa vuosittain nousee vuokrat, joissakin useita kymmeniä euroja kuussa. Avain asunot ei vaikuta olevan kaikista kalliimmasta päästä. Ainakaan osassa asunnoissa vaikuttaa ihan kohtuulliselta vuokran nousulta.


    • Anonyymi

      EN SUOSITTELE AVAIN ASUMISOIKEUSASUNTOA kenellekkään. Huolto ei toimi, isännöitsijä ei vastaa ikinä sähköposteihin, (Aari Isännöinti) perusremontin aikataulut eivät päde nyt myöhässä neljättä viikkoa YLEENSÄKÄÄN MIKÄÄN EI TOIMI NÄISSÄ TALOISSA erittäin huonosti hoidettu taloyhtiö ainakin meillä Pitäjänmäki Helsinki.

      • Anonyymi

        Sama juttu täällä Kotkassa Avain asunnoissa. Huolto ei toimi, isännöitsijä Lahdessa ja yleensä ei puutu mihinkään asioihin vaikka pitäisi. Hinnat nousseet vuosien varrella, nyt viimeiset kaksi vuotta vastike pysynyt muuntumattomana. En suosittele tätä asumismuotona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama juttu täällä Kotkassa Avain asunnoissa. Huolto ei toimi, isännöitsijä Lahdessa ja yleensä ei puutu mihinkään asioihin vaikka pitäisi. Hinnat nousseet vuosien varrella, nyt viimeiset kaksi vuotta vastike pysynyt muuntumattomana. En suosittele tätä asumismuotona.

        Olen asunut 1/2 vuotta Avain-asumisoikeustalossa. Siis Jyväskylässä. Isännöitsijä ei halua puuttua mihinkään häiriköinteihin, mitä täällä on ollut. Sanoo, että pitää noudattaa järjestyssääntöjä, mutta ei kai ole tutkinut asioita tarkemmin, mitä häiriköintejä täällä on ollut. Täällä on kyllä paljon eläkeläisiä ja melko iäkästä porukkaa; he eivät jaksa valituksia tehdäkään kai, puhuvat sekavasti ja ovat sanoneet, että ennen oli paljon täällä meteliä, mutta nyt olisivat asiat parantuneet; tämä ei varmastikaan pidä paikkaansa ollenkaan.


      • Anonyymi

        Jospa muuttaisit pois ja luovuttaisit asunnon sellaiselle joka osaa sitä arvostaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa muuttaisit pois ja luovuttaisit asunnon sellaiselle joka osaa sitä arvostaa

        Minä olen muuttanut pois jo siitä talosta. Siihen asuntoon ei kukaan ole tullut minun jälkeen asumaan, se tieto on minulla ja sen voi Avaimen sivuilta hyvin tarkistaa.


      • Anonyymi

        Vieläkö tämä toimii näin huonosti? Olen hakenut Avainasunnoilta Pitäjänmäeltä asuntoa nyt.
        Itse vajaan vuoden Hasolla, hirveä järkytys koko firma. Asunto oli pommin jäljiltä käytännössä sitten kun sai valot päälle avainten saannin jälkeen. Kaikki rikki, kukaan ei tee mitään, isännöinti on vitsi, talvella makuuhuoneessa riippuen ulkolämpötilasta 10-14 astetta neljän kuukauden ajan kunnes kirjoitin tj:lle, mutta nyt herra ei lue meilejä, kun uusi naapuri käryttää huumeita tai muuta erikoisen hajuista poltettavaa aamusta iltaan omassa asunnossaan, ja leviää omaan asuntooni. Isännöitsijää ei saa kiinni. Hasolla uusi strategia helmikuusta lähtien jossa luvataan ripeää, hyvää ja edullista toimintaa (jotta asiakkaat olisivat tyytyväisiä). Ei ole vielä toteutunut. Ketään ei kiinnosta.


    • Anonyymi

      Vantaan Nissaksen Asoasunnoissa on ilkivaltaa. Nissaksen Asoasunnoissa vuokrat ja asomaksu on kohtuullinen alueen hintatasoon verrattuna, mutta muuta hyvää ei ole. Vanhempi väki kyylää, kyttää, valittavat asioista jotka kuuluu ihan normaaliin elämään asunossa, ja tekee ilkivaltaaa. Käytävässä ei saisi kuulua mitään ääniä, jo normaali kulkeminenkin jo haitta näitä mummeroisia, roskien viennistä ja lajitteluakin pitää vahtia, kuka uskaltaa laittaa metallipurkin normaaliroskiin ja jne. Väittävät vielä, että ulkopuoliset olisi tekemässä, mutta kun kerrostalossakin on ovet lukossa eikä ulkopuoliset sinne pääse ja jne. Miten Avainasuntojen taloissa? Säilyykö asunto, tavarat ja auto koskemattomana Avainasunnoissa?

      • Anonyymi

        Vantaa on ghetto, kuka järkevä siellä ylipäätään haluaisi asuakaan


    • Anonyymi

      Liukun torppa, älä helvetissä mene tonne asumaan! Avain yhtiössä rahaa liikutetaan yritysryppään sisällä ja asumisoikeusasukkaat maksavat tämän kalliisti. Näin härskiä yhtiötä ei ole missään. Äkkia karkuun ja revi se tarjous ja ihan heti!!!

      • Anonyymi

        Avain asumisoikeus on kallein ja härskein yhtiö ikinä. Yhtiörypäs imee rahat asumisoikeusasukkailta ja Liukku tienaa miljoonia. Tätä näytelmää on kestänyt pikään ja kukaan ei tee mitään. Liukku perusti Aari isännöinnin ja voitti ' kilpailutuksen ' jälkeen kaikkien asotalojensa isännöinnin. Sitten myi Aarin Avaralle ja laittoi fyrkat taskuunsa. Samoin Liukun remonttiliike Renovo tekee kaikki remontit ja taas kassa kilisee. Asukkaat maksavat ja asumistuen kautta valtio koko kusetuksen. Jossain muussa maassa häkki heiluisi, mutta ei meillä.


      • Anonyymi

        Tervetuloa vasn Lumolle sitten vuokralle. Maksat ylikallista vuokraa lopun elämääsi.


    • Anonyymi

      Avain-yhtiö tekee kokonaisten taloyhtiöisen remontti-kunnostuksia ahkerammin kuin esim. Asuntosäätiö. Mutta... ja iso mutta on, että et saa mistään takeita, etteikö sisäänmuuttosi jälkeen alkavat vuosittaiset isot vuokrankorotukset. Juuri tämä vuokralaisen kannalta ennustamaton ja hallitsematon vuokrankorotus-automaatti tympii! On ihan selvää, ettei kenenkään palkka tai eläke nouse automaattisesti 20e /30e kuussa.... joskus enemmän ja joskus vähemmän. Yrittäkääpä kysyä yritykseltä vuokrankorotusperiaatteita ja summia siinä vaiheessa kun harkitsette asunnon vastaanottoa, niin saatte vastaukseksi pelkkää pään pyörittelyä! Itse asun Asuntosäätiön aso-asunnossa ja aluksi vuokrankorotukset oli kohtuullia, mutta viime vuodenvaihteessa yli 20e/kk kaksiosta. Omat henkilökohtaiset tuloni eivät ole nousseet penniäkään sinä aikana kun ole asunnossa asunut.

    • Anonyymi

      Aso-asunnossa köyhtyy joka vuosi. Omat tulot suhteessa vuokrankorotuksiin ovat epäsuhdassa.... ihmettelken kuinkja eläkeläisillä on varaa asua näissä, koska eläkkeet eivät nouse.

      • Anonyymi

        Ai ei vai.Mun mutsi sano just tänään että eläke nousi 2,5 prossaa.


    • Anonyymi

      Avain-asunnossa saat kerralla samassa paketissa omistusasumisen ja vuokralla asumisen huonot puolet:
      Ota velkaa, pääset asumaan. Jos haluat paremmat keittiökalusteet tms, maksa extraa, jota et koskaan saa takaisin. Kun lähdet asunnosta, et välttämättä saa takaisin koko sijoittamaasi asumisoikeussummaa, mikäli asuntosi tarvitsee ylläpitoremonttia ennen seuraavaa asukasta. Remonttirahat otetaan edelliseltä asukkaalta ja remontin tekee ja hinnoittelee Avain-yhtiöiden oma remonttifirma, jonka omistaa sama taho, joka edustaa myös Avain-yhtiötä. (Firmassa rinnakkain ja sisäkkäin useita yhtiöitä, jotka jauhavat rahaa omistajille)
      Ennen asunnosta pois muuttamista täytyy asukkaan ilmoittaa aikeistaan yhtiölle vähintään kolme kuukautta ennen muuttamista . Toisaalta Avain-yhtiön omien , ja itse laatimiensa, sääntöjen mukaan tarvitsee maksaa omistusoikeusmaksu takaisin tarkemmin määrittelemättä "sopivan ajan kuluttua". Asukkaalle annetut säännöt ovat tarkkoja, mutta yhtiön velvollisuudet asukkaita kohtaan on kirjattu väljemmin. (lukekaa ajatuksella, löytyvät firman nettisivuilta)
      Tutustukaa yhtiön huolellisesti sääntöihin ja organisaatioon ennen kuin laitatte nimeä paperiin.
      Toiminnalla ei ole ulkoista valvojaa, vaan asukas on ongelmatilanteissa yksin ja asumisoikeuden pelisäännöt on firmalle hyvin edulliset asukkaan kustannuksella.

    • Anonyymi

      EN SUOSITTELE. Pikkuhuopalahdessa, kun muutimme asuntoon.asunnossa oli sähkövika.En voinut pitää valoja päällä enkä laittaa ruokaa 2 viikkoa kesti tämän korjaus ja hyvitystä tältä ajalta eivät halunneet antaa vuokrassa.

      Pois muuttaessa on kirjoitettu sopimuksiin, että irtisanomisaika on3kk. Tämä on laiton. Lain mukaan se on vain 1kk. Lisäksi valtuuttavat että tämän 3kk aikana minä esittelen asuntoa seuraaville vuokralaisehdokkaille.

      • Anonyymi

        Asumisoikeusasunnoissa irtisanomisaika on 3 kk riippumatta yhtiöstä.


    • Anonyymi

      Sopii tupakoitsijoille oikein hyvin. Parveella saa tupakoida naapureiden iloksi niin kauan kuin henki pihisee. Eipä kulu muiden kuin tupakoitsijoiden parvekkeet. Lämmityskuluissakin säästetään muiden kuin tupakoitsijoiden osalta. Asumisviihtyvyys kasvaa, kun parvekkelta ei tule turhaa melusaastetta. Porraskäytävissä ramppaaminen vähenee. Tupakoitsijat voivat tuprutella omilla parvekkeillaan. Jes!

      • Anonyymi

        Asiaa!


    • Anonyymi

      Kadun sitä päivää, kun muutin avain asunnoille. Olen asunut lähes 20 asunnossa elämäni aikana, enkä missään ole saanut niin huonoa kohtelua kuin avainasunnoilla. Lopuksi minulta pidätettiin satoja euroja vuokratakuusta rahoja, enkä ole saanut mitään selvitystä mistä pidätykset johtuvat. Heihin saa todella huonosti yhteyttä. Näin on ollut useamman vuoden jo ja sama juttu naapureilla. Asukkaat vaihtuvat tiuhaan tahtiin ainakin meidän talossa.

    • Anonyymi

      Kiitos varoituksista

    • Anonyymi

      Uudistuotanto jota kaupataan luxuksena, kaikki on halvinta mahdollista, laminaatit surkeita. Keittiökalusteet ja varusteet myös sitä mitä halvimmalla saa ja suunnittelu mitä sattuu. Suunnittelu eli siis "arkkitehtitoimisto" kaikki ontuu. Rapussa ovet kolisevat naapurin kanssa yhteen pesuhuoneeseen et saa lavuaarin viereen pyyhekoukkuja wc-paperiteline selkäsi takana, saunan ovi niin että se on aina suihkutöhryissä. Työn laatu viturallaan. mm kylppärin lattian laatoitus lattiakaivon vieressä terävin leikkaussaumoin. Saunan lauteet kapeat . Äänieristys surkea, yläkerran askeleet kuuluu ja varaston metallisten häkkien ovien kolina. Siinä nyt muutamia. Sitten on se asunnon "puuhalista" vastuutaulukoineen. Sitä kun lukee, olet siis muuttanut vain ahkeroimaan ja ylläpitämään huonosti tehtyä asuntoa. Kun sitten palautat asunnon, se syynätään tarkoin ja pitää olla luovutettaessa taas lähes uudenveroisessa kunnossa uhalla että sinulta veloitetaan törkeän kalliin hinnaston mukaisia kuluja vakuudesta ja asumisoikeusmaksustasi jonka palautus myös näin viivästyy. Yhdessä uudessa talossa jota kävin katsomassa oli vaatehuoneen hyllyt niin kapeat, että lienee suunniteltu mehupurkeille.

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus!


      • Anonyymi

        Juuri näin. Ihmettelen, miten uudehkoissa aso-taloissa voi olla täysin surkea äänieristys. Olen asunut 90- ja 2000-luvulla rakennetuissa aso-taloissa. Seuraavaksi suuntaan johonkin muualle. Esim. tässä 90-luvulla rakennetussa Avaimen talossa askeläänet kuuluvat järkyttävän selvästi. Purimme kerran lattialistat irti tutkiaksemme miten lattiat on asennettu ja niiden alta paljastui, että laminaatit on asennettu suoraan alkuperäisen muovimaton päälle. Sama varmaan sitten joka asunnossa ja töminä ja jytinä sen mukaista. Isännöitsijälle on turha ilmoittaa tai kysellä, koska häntä eivät talon viihtyvyyteen ja kunnossapitoon kuuluvat asiat kiinnosta.


      • Anonyymi

        No toihan kuulostaa samalta ku Witun Wantaan Lumon kämpässä Länsimäessä!Ihan PERSEESTÄ tää Lumon touhu.


    • Anonyymi

      Asuin vuodet 2010-2018 avain asumisoikeuden asossa. Vastike nousi 2010-2015 aikana 550 eurosta 770 euroon viidessä vuodessa ja sitten nousu hieman tasoittui ja kun muutin pois 2018 niin vastike oli 830 euroa kuukaudessa.

      Huoltoyhtiö oli ns. säästömallin yhtiö ja selkeästi huomasi sen ettei kyseinen talo ikinä ollut listalla ekana kun töihin lähdettiin vaan talon asioita hoidettiin viiveellä ja lumetkin aurattiin joskus vasta 10-11 aikaan päivällä eikä aamulla niin kuin naapuriyhtiössä.

    • Anonyymi

      Pienellä googlailulla selviää että KAIKKI paitsi Haso perivät sikamaisia vastikkeita! Tietysti tietävät että se vihoviimeinen suurin järjestysnumero sen asunnon kuitenkin pakon edessä ottaa.

    • Anonyymi

      Asuin kuusi vuotta Avaimella. En suosittele kenellekään. Sivukaupalla on materiaalia tästä jaksosta. Mietin vain julkaisisinko tämän valehtelijoiden klubin kootut selitykset ja vedätykset.

    • Anonyymi

      Muutin Avaimen uudiskohteeseen, enkä voi suositella. Huono äänieristys, paljon rakennusvirheitä, ei vastauksia reklamaatioihin.

    • Anonyymi

      Olen asunut avaimella 7 kuukautta. Tämä on vuosituhannen alussa rakennettu talo. Tässä on melko hyvä äänieristys, mutta täällä asuu kummallista porukkaa. En tiedä
      edes ketä taloyhtiön hallitukseen kuuluu. Reklamaatioihin ei oikein vastata, jotkut asukkaat suhtautuvat minuun kummaksuen, tietävät että olen valituksia tehnyt. Mutta eivät tule puhumaan mitään minulle. Isännöitsijälle ilmoitin, että häiriköijät voivat itse olla hallituksessa, eikä asioihin sen takia tulee mitään muutosta tai korjausta.

      • Anonyymi

        Hallitus? Ei näissä mitään hallituksia ole, asumistoimkuntia korkeintaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hallitus? Ei näissä mitään hallituksia ole, asumistoimkuntia korkeintaan

        Hyvä huomio !. Minä en asu enää Avaimella, mutta toisessa ASO-yhtiössä. Sitä ihmettelin, että mitään paperia en ole nähnyt taloyhtiön hallituksen jäsenistä. Voi olla tosiaan asumistoimikunta näissä ja jos ei osallistu esim. talkoisiin, ei koskaan ehkä saakaan tietää, ketä siinä toimikunnassa on.


    • Anonyymi

      Lisäys edelliseen. Siis tässä talossa pohjakerroksessa on tietenkin polkupyörävarasto, kuivaushuone jne. Siellä lukee selvästi, että valot pitää sieltä sammuttaa, jos siellä siis käy ja laittaa valot päälle. Viime aikoina lähes aina kun menen sinne, niin siellä on valot päällä, eikä siis ketään paikalla, kun olen asian tarkastanut. Joku kiusantekomielessä käy laittamassa sinne valot päälle; saattaa siis olla taloyhtiön hallituksen jäsenkin.

    • Anonyymi

      Kannattaa tiedostaa, että isojen yhtiöiden asukkaat ovat heille karjaa. Eivät asiakkaita, ja näin ollen on turha odottaa asiakaspalvelua. Ei Avain-asuntoja ja muita firmoja kiinnosta ketä häiriköitä yms. näissä kopeissa asuu. Valittava ja asiakaspalvelua vaativa asukki on kauhistus. Kannattavinta on luoda hyvä vuokrasuhde yksityiseen vuokranantajaan. Tämä ei tietenkään kaikilta juopoilta onnistu.

    • Anonyymi

      Tässä on se hankaluus, että kun tähän noin puoli vuotta sitten muutin, niin muutto oli hyvin työläs, koska minulla on paljon tavaraa kertynyt, kirjoja on hyvin paljon, viinyyliäänilevyjä, tauluja yms. Kun on saanut tavarat paikoilleen, niin sitten huomaa, että talossa tosiaan on paljon omituista porukkaa, eikä valtaosa selvästikään käy työssä enää. On iäkkäitä vanhuksia ja sitten nuorempaa väkeä, joista jotkut ovat selvästi alkoholisoituneet. Minä käyn siis tällä hetkellä kokopäivätyössä ja se on melko rankkaa, kun yöllä ei metelin takia saa oikein nukuttua. Siis yömetelöitsijät eivät todellakaan käy työssä, ovat jo ulkonäöltään sellaista väkeä, ettei heitä työhön mihinkään otettaisikaan. MInä tarkkailen nyt vielä tässä tilannetta, on täällä joitakin järkevän tuntuisiakin ihmisiä sentään.

    • Anonyymi

      Lopeta se valitus heti. Voivat antaa varoituksen turhasta valittamisesta ja lopuksi häädön. Näin kävi kaverilleni, joka oli hyvin vaativassa työssä.

      Ja joo, ne muut on todella outoja. Osa jopa rikollisia.

      • Anonyymi

        Nyt en ole valittanut, mutta on tässä siis muuta ongelmaa. Tästä voi siis minulle tulla häätö, mutta naapuri siis käyttäytyi aggressiivisesti. Tosin rauhoittui jonkin verran, kun huomasi, ettei hänellä ole mitään mahdollisuuksia, jos aletaan tapella. Taitaa olla huumeveikkoja. Hänellä voi kuitenkin olla melko hyvät välit taloyhtiön hallitukseen ja mahdollisesti jopa isännöitsijään. Väitetään, että olisi työssä käyvä mies; en oikein usko siihen.


      • Anonyymi

        Olit tosiaan oikeassa !. Tässä talossa on ainakin rikollisia. Sanoin isännöitsijälle, että olenkin muuttamassa pois, hän sanoi, että se on varmaan hyvä ratkaisu. Sanoin hänelle, että minulla ei ole mitään anteeksi pyydettävää keneltäkään, lähden tosiaan melko pian pois, harmi vaan, että irtisanomisaika on 3 kuukautta.


    • Anonyymi

      Tässä talossa oli kyllä älykkään tuntuinen työssä käyvä nuorehko mies, asui sen pahimman häirikön asuntoa vastapäätä, lähti siis hyvällä autolla joka aamu töihin. Sitä miestä ei ole nyt näkynytkään moneen kuukauteen, muutti siis häiriöiden takia pois. Oli kyllä vaikutelma, että mies olisi hyvin vaativassa työssä.

    • Anonyymi

      Olet varmasti oikeassa. Tsemppiä sinulle. Kun olet töissä, ehkä voit hakea asuntolainaa. Minä katselin liian kauan sitä touhua.

      • Anonyymi

        Taloyhtiön toiminta on tosiaan erittäin kummallista. Siis mitä taloyhtiön hallitukseen ja isännöintiin tulee. Ja Avain-asumisoikeus ei halua ottaa mitään kantaa niihin epäkohtiin, mitä täällä siis on. Avain-yhtiön johtava henkilö sanoi siis jo keväällä, ettei heillä ole mitään vastuuta mistään asioista, mitä täällä Avaimen talossa tapahtuu. Nainen käski olla yhteydessä siis isännöitsijään epäkohtien suhteen. Mutta Avain nimenomaan mainosti tätä taloa, että on tupakoimaton talo ja niin edelleen. Mutta Avaimen nainen väitti vähän aikaa sitten, että näinhän ei itse asiassa asia olekaan, vaikka hän itse erittäin kovaäänisesti karjahti, että on tupakoimaton talo kyseessä, tämä siis viime keväänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taloyhtiön toiminta on tosiaan erittäin kummallista. Siis mitä taloyhtiön hallitukseen ja isännöintiin tulee. Ja Avain-asumisoikeus ei halua ottaa mitään kantaa niihin epäkohtiin, mitä täällä siis on. Avain-yhtiön johtava henkilö sanoi siis jo keväällä, ettei heillä ole mitään vastuuta mistään asioista, mitä täällä Avaimen talossa tapahtuu. Nainen käski olla yhteydessä siis isännöitsijään epäkohtien suhteen. Mutta Avain nimenomaan mainosti tätä taloa, että on tupakoimaton talo ja niin edelleen. Mutta Avaimen nainen väitti vähän aikaa sitten, että näinhän ei itse asiassa asia olekaan, vaikka hän itse erittäin kovaäänisesti karjahti, että on tupakoimaton talo kyseessä, tämä siis viime keväänä.

        Saanenko kysyä mikä paikkakunta on kyseessä.
        Myös AVAIN Asunnossa oleva asukas,vanhemmassa kerrostalossa asujana olen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saanenko kysyä mikä paikkakunta on kyseessä.
        Myös AVAIN Asunnossa oleva asukas,vanhemmassa kerrostalossa asujana olen.

        Minä asun siis Jyväskylässä. Tämä on melko hyvä talo, jossa nyt asun, tällä vuosituhannella rakennettu. Tupakointiasia ei ole se pahin epäkohta, mitä tässä on ollut. Joku asukas jättää varastotiloihin aina valot päälle, kun käy siellä, ilmeisesti tarkoituksella. Tässä talossa on siis joitakin häirikköjä, en tarkemmin viitsi nyt asiaa kommentoida, minulla on hermot hieman jo reistanneet kun ottaa kaikki epäkohdat huomioon, mitä tässä talossa on asukkaiden suhteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taloyhtiön toiminta on tosiaan erittäin kummallista. Siis mitä taloyhtiön hallitukseen ja isännöintiin tulee. Ja Avain-asumisoikeus ei halua ottaa mitään kantaa niihin epäkohtiin, mitä täällä siis on. Avain-yhtiön johtava henkilö sanoi siis jo keväällä, ettei heillä ole mitään vastuuta mistään asioista, mitä täällä Avaimen talossa tapahtuu. Nainen käski olla yhteydessä siis isännöitsijään epäkohtien suhteen. Mutta Avain nimenomaan mainosti tätä taloa, että on tupakoimaton talo ja niin edelleen. Mutta Avaimen nainen väitti vähän aikaa sitten, että näinhän ei itse asiassa asia olekaan, vaikka hän itse erittäin kovaäänisesti karjahti, että on tupakoimaton talo kyseessä, tämä siis viime keväänä.

        Onko vanhempi talo? Uudiskohteethan on täysin savuttomia mutta vanhemmissa taloissa ei tupakointikieltoa ole niillä jotka tehneet sopimuksen oliko se ennen 2018? Sama juttu vuokramarkkinoilla, ei voida niiltä kieltää tupakointia jos joku vuokrannut ennen kiellon voimassaoloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko vanhempi talo? Uudiskohteethan on täysin savuttomia mutta vanhemmissa taloissa ei tupakointikieltoa ole niillä jotka tehneet sopimuksen oliko se ennen 2018? Sama juttu vuokramarkkinoilla, ei voida niiltä kieltää tupakointia jos joku vuokrannut ennen kiellon voimassaoloa.

        Tässä talossa on kyllä tupakointi kielletty sisätiloissa. Samoin yöllinen metelöinti on kielletty. Mutta eihän nämä säännöt täällä toimi, olen isännöitsijälle tästä valittanut. On sääntöjä, joita on mahdoton valvoa. Tai tämä on yhteisöllistä asumista; jos talon asukkaat hyväksyvät sääntöjen rikkomukset, niin asialle ei voi sitten juuri mitään. Taloyhtiön hallituksen jäseniä en siis tunne, enkä tiedä ketä hallituksessa on. Näyttäisi kuitenkin siltä, että hallituksessa on niitä, jotka myös sääntöjä selvästi rikkovat. Minulla on siis omassa elämässä tietyt melko tiukatkin säännöt. Tai haluan perinteistä toisia ihmisiä kunnioittavaa toimintaa noudattaa. Saa nähdä, miten joulunaika täällä sujuu, jos en ennen sitä muuta täältä pois, sekin on ollut harkinnassa. Ei täällä joulurauhaa varmasti tule juuri olemaan kuitenkaan.


      • Anonyymi

        Kuvitteletteko että omistusasuminen olis yhtään sen kummempaa tai mikään autuus, yksikin hankala ja vittumainen naapuri niin se on siinä sitten


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvitteletteko että omistusasuminen olis yhtään sen kummempaa tai mikään autuus, yksikin hankala ja vittumainen naapuri niin se on siinä sitten

        Täällä on uusia kommentteja vuoden vanhoihin kommentteihin. Siis, oli asiallisia kommentteja ja vähän erikoisia kommentteja. Minä muutin siis pois Avaimen-kohteesta. Joku sanoi, että eiköhän olisi parempi luovuttaa asunto jollekin sitä todella tarvitsevalle. Näihin asuntoihin, joista oli puhetta, ei ole siis pyrkijöitä kovinkaan paljon. Ensinnäkin se asunto, johon ensiksi muutin, oli sellainen että se oli ollut jo pidempään tyhjillään. Minä siinä asuin vajaan vuoden ja kun muutin siitä pois niin se jäi tyhjilleen, vaikka on sinällään hyväkuntoinen asunto ja edullinen vastikekin siinä on. Minä tosiaan ajattelin muuttaessa sitä, että saisipa joku tarvitseva hyvän asunnon ja siivosin asunnon hyvin. Myyntiesitteessä on kuvat hyvin siivotusta asunnosta, mutta kaupaksi se ei ole siitä huolimattakaan mennyt.


    • Anonyymi

      Kiitos rohkaisusta !. Minulla kyllä olisi säästöjäkin uuden asunnon ostamiseen. Ajattelinkin tätä ASO-asiaa vain väliaikaisratkaisuna. Mutta odotin, että täällä voisi tosiaan muutaman vuodenkin asua. Mutta näinhän ei asia ole.

    • Anonyymi

      test

    • Anonyymi

      Voi kunpa olisin lukenut nämä ennen kuin muutin (ostin asokämpän) avainasunnoilta.

      Asunto on vuonna 2019 valmistunut Kaivokselantie 5 G Vantaalla.

      Alusta lähtien on saanut tehdä vikailmoituksia useampaan kertaan, ne tullaan korjaamaan jos tullaan. Saisi itseasiassa kirjan jo tehtyä kuinka välinpitämättömästi asukkaita kohdellaan. Tällähetkellä asunnossani on 2000w lämpöpatteri, että täällä tarkenee. Asunnosta kyllä löytyy lattialämmitys, mutta mitä sillä tekee koska on säädetty täysille.
      Asioista lähetetty sähköpostia myös johtohenkilöille, muttei mitään vastausta ole heiltä tullut.

      Välttäkää hyvät ihmiset tätä yhtiötä!

    • Anonyymi

      Muutan joulun jälkeen toiseen Avaimen kämppään. Ei taida olla kovin hyvä ratkaisu, mutta muuton pitäisi olla suhteellisen helppo. Sama sirkus jatkuu kai sielläkin, mikä täällä on ollut. Isännöitsijä ei välitä mitään ilmoituksista, pitäisi olla 3:n asukkaan allekirjoitus, jotta isännöitsijä viitsisi mitään asiaa selvittää. Naapurit on tässä olleet sellaisia, että jos heiltä jotain häiriöasioista kysyy, niin he vastaavat töykeästi, että minä olisin aiheuttanut eniten häiriöitä.

    • Anonyymi

      Eikö avain asuntojen isännöitsijöillä ole mitään velvollisuutta edes vastata heille laittamiin valituksiin. Mitään ei vastata soittoihin saati soittopyyntöihin, ei edes sähköposteihin. Mitä ihmettä näillä tyypeillä edes tehdään. Luulis heilläkin joku velvollisuus olevan! Eikö löydy mitään lakia että ne joutuisi vastaamaan asukkaille? Kyllä asukkailta rahat viedään, mutta missä on palvelu. Kyllä meitä maksavia asukkaita pidetään pelleinä.

    • Anonyymi

      On kyllä perseestä asua avaimen asunnossa, lämpötila 20,4 ja vi(l)[t]uttaa asuaa tämmöisessä missä huolto ei tiedä mistään mitään, eikä osaa (voi) tehdä mitään koska isännöitsijä ei anna tehdä mitään.

    • Anonyymi

      Tässä Avaimen talossa on kyllä lämmintä. Mutta, koska tämä on täällä laitakaupungilla, niin täällä asuu laitapuolen kulkijoita hyvin paljon. Vastike on edullinen, mutta tosiaan nämä asunnot ovat monille ns. biletysluukkuja. Yöt kuuluu jyskettä tasaisesti niin kuin on koko tämänkin yön kuulunut. Valituksista ei ole mitään hyötyä tehdä niitä, koska isännöitsijä ei huomioi niitä juurikaan.

    • Anonyymi

      Avain-asumisoikeus on vastuutonta toimintaa. Tietysti taloissakin on eroja, mutta tämä on kai lähes pohjanoteeraus. Tässä asuu useita huumausaineiden käyttäjiä. Häiriöistä en viitsisi edes mainita. Eläkeläisiä on myös paljon, heidän ei tarvitse töihin lähteä, voivat valvoa ja kuunnella häiriköiden örvellystä. Onneksi minulla on rahaa pankissa ja ostan asunnon, kun sopiva tulee kohdalle. Onhan tämä tietysti yksi kokemus taas elämässä, mutta en suositteli Avain-asumista kenellekään.

    • Anonyymi

      Itse asunut avaimella Jyväskylässä hyvin hiljainen talo, jos tarvittu jotain vaihtaa uunin lamppu tai palovaroitin niin kaikki on toiminut näppärästi ei ongelmaa. Olen asunut vasta alle vuoden mutta kaikki tosi kivasti.

      • Anonyymi

        Onneksi olkoon !. Ilmeisesti et kuitenkaan asu samassa talossa, kuin minä. Kyllähän tässä olisi mahdollisuus vaihtaa toiseen Avaimen taloon, esimerkiksi Keljoon. Minä en tietysti oli aivan normiasuja tai keskivertoasuja. Minä vaadin öisin melko täydellistä hiljaisuutta, eikä se näissä kolhooseissa siis ole edes mahdollista.


      • Anonyymi

        Tai sitten asut toisessa päässä taloa. Täällä toisella puolella on ainakin niitä hörhöjä.


    • Anonyymi

      Jos asunnot ovat noin huonoja, niin miksette muuta pois? Ei kukaan pakota asumaan siellä. Etsikää yksityinen vuokra-asunto tai ostakaa omistusasunto. Jotkut haukkuu asuntoaan ja muuttaa toiseen asuntoon Avaimelle. Ei mitään järkeä.

      • Anonyymi

        Ei tässä Avaimella ole asuttu vielä kuin reilu vuosi. Minä jouduin myymään siis rivitaloasunnon, koska siellä tuli yllättäen ongelmia naapurin kanssa. Siis pitkään oli erittäin mukavat naapurit ja sitten tuli yllättäen ongelmia. Se on sitten lisänä heikkoa asiaa, että Avaimellakin on ollut ongelmaa minulla. Ei näitä oikein nyt jaksaisi tarkemmin kommentoida. Se Keljon talo, johon olen nyt laittanut hakemuksen, on siis täysin tupakoimaton talo. Eli olisi siinä toiveita paremmastakin asumisesta.


      • Anonyymi

        Ei olekaan järkeä tässä hommassa. Tässä tulee jo käsirysyä naapurien kanssa. Minä sanoin juuri, että en halua haastaa riitaa, mutta naapuri yritti käydä päälle. Sovittiin puhumalla kuitenkin asia ainakin toistaiseksi..


      • Anonyymi

        Tein hakemuksen TA-yhtiölle tänään. Tulee lisää kustannuksia asumisoikeusyhtiön vaihdosta, mutta onhan minulla sitä rahaa. Avaimen palvelussa on ollut nyt kyllä jotain ongelmaa, kun väittävät, että näissä asunnoissa meteli kuuluu asumisen luonteeseen. TA:lla näyttäisi olevan tarjota kohtuuhintaista asumista lähellä kaupungin keskustaa. Minä arvostan tällaista, minä en siis halua asua yhteiskunnan kustannuksella missään tapauksessa. Siis asumistukihakemuksen kyllä teen, mutta minulle riittää vähempikin tuki, muuta tukeahan en yhteiskunnalta edes lähde hakemaan.


      • Anonyymi

        En muuta toiseen Avaimen taloon. Mutta muutan Avaimen talosta pois. Tietysti Avaimen taloissakin on eroja, mutta tässä on tosiaan sellaista meininkiä, että täällä ei tosiaan voi enää asua. Väittävät, että talossa olisi paljon työssä käyviä ihmisiä, mutta sitä on vaikea uskoa.


      • Anonyymi

        En muuttanutkaan toiseen asuntoon Avaimelle. Muutin kyllä ASO-taloon, mutta se toisen yhtiön talo. Avaimella kyllä oli ne välittäjät mukavia, mutta siihen se mukavuus sitten loppuikin, ainakin minun kohdallani. Avaimen välittäjä kyllä kyseli, mikä siellä talossa oikein on vikana. Sanoin, etten voi kertoa, koska näistä kertomisista joutuu jopa raastuvan oikeuteen. Välittäjä sanoi, että kyllähän siellä pitäisi pärjätä, kun on sivistyneitä ihmisiä talossa. Minä sanoin, ettei ole sellaisia, valitettavasti.


    • Anonyymi

      En aiokaan hyväksyä TA-yhtiöiden tarjouksia, koska minulla on Avaimen asunto. Avaimen sopimuksen purkuaika on 3 kuukautta. Eli jos saisin TA:n ASO-kämpän, niin joutuisin maksamaan päällekkäin ASO-maksua kahdessä yhtiössä, siis vähintään 2 kuukautta. Pidän voimassa Avaimen hakemuksen, koska asunnon vaihto Avaimella kuitenkin jotenkin pelaa. Lisäksi TA:lla on se vakuusmaksu, joka Avaimella on vain 250 euroa ja jos sen on maksanut, niin asunnonvaihdon yhteydessä ei sitä toista kertaa tarvitse maksaa. Nyt minulla on Avaimen hakemuksella 19 kohdetta, joita haen, kai niistä joku tärppää.

    • Anonyymi

      Onko kukaan Rovaniemellä Avain aso asukas?

    • Anonyymi

      "lemmikit ovat tervetulleita" Ja niitähän riittää. Välillä ei tiedä, että asuuko koiratarhassa vai ihmisten auntolassa. Lumipenkat keltaisia ja koiranp..aa nurkat väärällään. No, sehän ei tietenkään sinänsä ole Avain-asuntojen vika. Jokin rajoite kuitenkin koirien määrälle per talo olisi paikallaan.

      • Anonyymi

        Lemmikkien jätökset omistajien vastuulla. Pyydä nätisti naapureita korjaamaan kakat pois.. Pissoja ei oikein voi korjata mihinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lemmikkien jätökset omistajien vastuulla. Pyydä nätisti naapureita korjaamaan kakat pois.. Pissoja ei oikein voi korjata mihinkään.

        Kai sen lemmikin vois opettaa kuseksimaan muualle kuin heti ulkoven viereen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai sen lemmikin vois opettaa kuseksimaan muualle kuin heti ulkoven viereen.

        Ei ainakaan opeteta repimällä ja raahaamalla koira pois jos sillä on hätä. Tiheämmät ulkoilulenkit voisivat estää tämänkin. Koiralla täytyy olla tosi kova hätä jos se heti lorottaa ulko- ovelle päästyään.
        Heti kotiin tullessa, ennen omaa ruokailua, koira ulos lenkille ja sitten takaisin kotiin ja ruokakippo eteen. Vielä toistamiseen iltasella ja ennen nukkumaan menoa ja aina kun koira ilmoittaa että on päästävä ulos.
        Voi olla vatsakin sekaisin tai diabetes oirehtii. Ei koira tahallaan ketään kiusatakseen pissaile sisälle, rappuun tai heti ulko- oven eteen, kuten jotkut olettavat.
        Heidänlaisilleen ei pitäisi koskaan mitään lemmikkiä edes antaa.


      • Anonyymi

        Räksyttäjiä asuu täälläkin riittämiin.....


      • Anonyymi

        Joo, myöhään illalla viedään koiria pihalle. Ovet paukkuu ja koirat haukkuu käytävillä.


    • Anonyymi

      Uusissa Avain-asuntojen (tai miksei muidenkin) rakennuttamissa taloissa ei ole kylpyhuoneessa patteria. Ei, vaikka talossa on keskuslämmitys. Kylpyhuoneissa on sähköllä toimiva lattialämmitys. Eli asunnoissa on kaukolämpö ja sähkölämmitys sekaisin. Sähkön maksaa asukas. Kannattaa huomioida näillä sähkön hinnoilla.

      • Anonyymi

        Meillä on vesikiertoinen lattialämmitys kylpyhuoneessa, mut ei lämpöpatteria. tää on Haso.


    • Anonyymi

      En suosittele. Rahastaa osaavat. Huolto ei toimi. Isännöinti ei toimi. Joskus aikoinaan oli jees, nyt harkitsen poismuuttoa. Harmi sillä naapurit on mukavat.

    • Anonyymi

      Asuuko kukaan Klaukkalassa? Kokemuksia?

    • Anonyymi

      Minä muutinkin pois Avaimen kohteesta, vaikka aikaisemmin totesin, että pysyisin Avaimella. Minä sain loppusiivouksen tehtyä Avaimen kohteeseen eilen ja nyt avaimetkin olen luovuttanut pois. Palvelu oli kyllä Avaimella lähtiessä ihan hyvää: ajattelivat varmaan, että kannattaa olla ystävällinen, kun päästään tuosta miehestä nyt eroon.

    • Anonyymi

      Onko Espoon avain asunnoista kokemuksia? Kannattaako hakea ? Millaiset isännöitsijät ja huollot ovat?

      • Anonyymi

        Älä hae!!


      • Anonyymi

        Entä TA: n asumisoikeusasunnot Espoossa? Onko kokemuksia?
        Itsellä uudiskohteesta varaus, mutta huollettaa kun rakennusyhtiö keikkuu siinä ja siinä meneekö konkurssiin vai ei?
        Sitten on se Vantaan kerrostalo josta nuori nainen tippui alas, oli Laptin rakentama. Samoin Lapti toimii TA: n kohteiden rakentajana. Onko säästeliäisyys johtanut heikkolaatuisten materiaalien valintaan vai onko tekijöinä huolimattomia rakennusmiehiä?


      • Anonyymi

        Älä hae!!


    • Anonyymi

      Vastikkeiden nousu ei päätähuimaa, mutta huoltoyhtiöön ei käytännössä saa yhteyttä eikä myöskään kiinteistömanageriin, jonka pitäisi olla yhteyshenkilönä kiinteistön huoltoon liittyvissä asioissa. Erittäin heikkoa toimintaa, esim 6 kerroksisen talon seitsemän viikkoa kuluvan hissiremontin ajalta ei kukaan vastaa mistään vastikehyvityksistä. Pyörätuoli ihmisiä, sydänsairaita ja vaikka mitä pulmaa.

    • Anonyymi

      Huonoa kohtelua, asukkaat ei minkään arvoisia. Suurin osa vapautuvista on Avaimen asuntoja. Asukkaita tulee kun vakuutta ei ole, vain 250 neuroo ja tupakkaa saa polttaa vapaasti.

    • Anonyymi

      Vantaalla avainasunnoissa/avaralla ei välitetä mistään. Isännöinti vaihtuu jatkuvasti eikä puutu nuorten asukkaiden kovaääniseen bileilyyn keskellä arkiöitä, ilkivaltaan jne. Reklamaatioihin ei edes vastata. Huumebilenaapurit saavat riehua ja muut asukkaat joutuvat muuttamaan pois. Kamala yhtiö, joka kyllä kiskoo vuokria/vastikkeita, mutta ei välitå mitä sakkia asuntoihinsa ottaa. En suosittele ainakaan vantaalla kellekään, joka etsii kotia eikä bileasuntoa. Ylimielistä ja töykeää Avainyhtiöiden johtukin tuntuu olevan. Ei kiinnosta kuin raha.

      • Anonyymi

        Googlen kautta olevat Avaimen arvostelut pahasti negatiivisia. Muutama täydet viisitähteä antaneet ovat Avaimen omaa henkilökuntaa !!! Aika sairasta ja epätoivoista huijausta.


      • Anonyymi

        Samanlainen kokemus Vantaan Avainasunnoista. En ole ikinä tavannut yhtä surkeaa asukaspalvelua kuin tuossa yhtiössä. Häiriköitsijöiden annetaan varastaa muiden omaisuutta kellareista, rikkoa asunnot, huudattaa musiikkia keskellä yötä, järjestää kovaäänisiä bileitä päivin ja öin eikä ketään asioista vastaavia ja isännöitsijää kiinnosta tehdä mitään asioiden parantamiseksi.. Muut asukkaat maksavat häiriköitsijöiden aiheuttamat vahingot mm. kallistuneilla "kustannuksilla" ja menettävät heidän vuoksi yöunensa ja terveytensä. Asunnoissa on myös paljon ulkomaalaista epämääräistä porukkaa, joille on ilmeisesti eri säännöt kuin suomalaisille. Rähjäväen annetaan hallita niissä taloissa. Ilmeisesti yhtiö haluaakin kierrättää aaukkaita, jotta saa käärittyä yhä kalliimpia vuokria. En keksi muuta syytä niin pahalle välinpitämättömyydelle. En ikinä enää muuta kys. yhtiön asuntoihin.Niissä välitetään vain römyporukoiden hyvinvoinnista, ei normaaliasukkaiden. Pysykää kaukana!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanlainen kokemus Vantaan Avainasunnoista. En ole ikinä tavannut yhtä surkeaa asukaspalvelua kuin tuossa yhtiössä. Häiriköitsijöiden annetaan varastaa muiden omaisuutta kellareista, rikkoa asunnot, huudattaa musiikkia keskellä yötä, järjestää kovaäänisiä bileitä päivin ja öin eikä ketään asioista vastaavia ja isännöitsijää kiinnosta tehdä mitään asioiden parantamiseksi.. Muut asukkaat maksavat häiriköitsijöiden aiheuttamat vahingot mm. kallistuneilla "kustannuksilla" ja menettävät heidän vuoksi yöunensa ja terveytensä. Asunnoissa on myös paljon ulkomaalaista epämääräistä porukkaa, joille on ilmeisesti eri säännöt kuin suomalaisille. Rähjäväen annetaan hallita niissä taloissa. Ilmeisesti yhtiö haluaakin kierrättää aaukkaita, jotta saa käärittyä yhä kalliimpia vuokria. En keksi muuta syytä niin pahalle välinpitämättömyydelle. En ikinä enää muuta kys. yhtiön asuntoihin.Niissä välitetään vain römyporukoiden hyvinvoinnista, ei normaaliasukkaiden. Pysykää kaukana!

        Demarit puhuvat taas paskaa asoista. Kun heidän mielestään pitäisi loppuelämä asua Lumolla ja kiristävät valtiolle kaaduputkihankkeisiin töihin ja jos et tule niin et saa asuntoakaan. Käyvät omilla avaimillaan asunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demarit puhuvat taas paskaa asoista. Kun heidän mielestään pitäisi loppuelämä asua Lumolla ja kiristävät valtiolle kaaduputkihankkeisiin töihin ja jos et tule niin et saa asuntoakaan. Käyvät omilla avaimillaan asunnossa.

        Demarit järjestävät laittomat potkut ja potkujen jälkeen yritttävöt tulla omilla avaimilla asuntoon. Kellareihin laittavat jotain halpoja Aliexpress piilokameroita. Käyty turvalukkojen läpi kuin venäläinen mafia konsanaan ja lisätty tavaraa kotiin. Pöllitty puhelimia ja kaulakruja. Kaulakorusta tehtyyn nettiin poliittisia, venäjämielisiå, juutalaisvastaisia trollaus salaliittoketjuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demarit järjestävät laittomat potkut ja potkujen jälkeen yritttävöt tulla omilla avaimilla asuntoon. Kellareihin laittavat jotain halpoja Aliexpress piilokameroita. Käyty turvalukkojen läpi kuin venäläinen mafia konsanaan ja lisätty tavaraa kotiin. Pöllitty puhelimia ja kaulakruja. Kaulakorusta tehtyyn nettiin poliittisia, venäjämielisiå, juutalaisvastaisia trollaus salaliittoketjuja.

        Seurattu kauppaan ja kyselty myyjältä mitä puhui ja mitä osti. Kuunneltu luvatta puheluita ilman kuuntelulupaa. Tultu salille kuvaamaan ilman lupaa ryhmäliikuntatunteja. Yritetty asentaa vessaan vessanoöntön juureen mikrofoneja. On se kiva kuunnella etänä kusen lorinaa ja runkata käteen. Käyty rikkomassa makuuhuoneen ovenkahva. Lisätty heijastin eteiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seurattu kauppaan ja kyselty myyjältä mitä puhui ja mitä osti. Kuunneltu luvatta puheluita ilman kuuntelulupaa. Tultu salille kuvaamaan ilman lupaa ryhmäliikuntatunteja. Yritetty asentaa vessaan vessanoöntön juureen mikrofoneja. On se kiva kuunnella etänä kusen lorinaa ja runkata käteen. Käyty rikkomassa makuuhuoneen ovenkahva. Lisätty heijastin eteiseen.

        Yläkerran naapurin äijä ottanut kännykällä luvatta kuvia ja lähettänyt eteenpäin, kenelle? Talon ulko-oven edessä aikuinen mies tuulihousut kintuissa ja vetämässä käteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seurattu kauppaan ja kyselty myyjältä mitä puhui ja mitä osti. Kuunneltu luvatta puheluita ilman kuuntelulupaa. Tultu salille kuvaamaan ilman lupaa ryhmäliikuntatunteja. Yritetty asentaa vessaan vessanoöntön juureen mikrofoneja. On se kiva kuunnella etänä kusen lorinaa ja runkata käteen. Käyty rikkomassa makuuhuoneen ovenkahva. Lisätty heijastin eteiseen.

        Kellarin kyttääjä kytiksellä kesähelteellä autossa yksin istumassa sairaan paksut ja kuumat vaatteet päällä. Harmaa takki, pipo. Sama äijä yrittänyt murtautua myös Lumon asuntoon yhdessä toisen miehen (Iltalehden toimittaja?) kanssa. Turvalukko estänyt. Lumon huollosta annettu yleisavain lainaan luvatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kellarin kyttääjä kytiksellä kesähelteellä autossa yksin istumassa sairaan paksut ja kuumat vaatteet päällä. Harmaa takki, pipo. Sama äijä yrittänyt murtautua myös Lumon asuntoon yhdessä toisen miehen (Iltalehden toimittaja?) kanssa. Turvalukko estänyt. Lumon huollosta annettu yleisavain lainaan luvatta.

        Rikkinäinen vanha puhelin hövinnyt. Ikkunasäleikkö rikottu. Ikkunalasissa rasvajälkiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kellarin kyttääjä kytiksellä kesähelteellä autossa yksin istumassa sairaan paksut ja kuumat vaatteet päällä. Harmaa takki, pipo. Sama äijä yrittänyt murtautua myös Lumon asuntoon yhdessä toisen miehen (Iltalehden toimittaja?) kanssa. Turvalukko estänyt. Lumon huollosta annettu yleisavain lainaan luvatta.

        Vanhempi, hoikka äijä. Väljä harmaa takki, pipo. Toisella oranssi t-paita, nuorempi, tatuointeja käsissä, tummanruskeat hiukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhempi, hoikka äijä. Väljä harmaa takki, pipo. Toisella oranssi t-paita, nuorempi, tatuointeja käsissä, tummanruskeat hiukset.

        Oranssipaitanen Iltalehden toimittaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanlainen kokemus Vantaan Avainasunnoista. En ole ikinä tavannut yhtä surkeaa asukaspalvelua kuin tuossa yhtiössä. Häiriköitsijöiden annetaan varastaa muiden omaisuutta kellareista, rikkoa asunnot, huudattaa musiikkia keskellä yötä, järjestää kovaäänisiä bileitä päivin ja öin eikä ketään asioista vastaavia ja isännöitsijää kiinnosta tehdä mitään asioiden parantamiseksi.. Muut asukkaat maksavat häiriköitsijöiden aiheuttamat vahingot mm. kallistuneilla "kustannuksilla" ja menettävät heidän vuoksi yöunensa ja terveytensä. Asunnoissa on myös paljon ulkomaalaista epämääräistä porukkaa, joille on ilmeisesti eri säännöt kuin suomalaisille. Rähjäväen annetaan hallita niissä taloissa. Ilmeisesti yhtiö haluaakin kierrättää aaukkaita, jotta saa käärittyä yhä kalliimpia vuokria. En keksi muuta syytä niin pahalle välinpitämättömyydelle. En ikinä enää muuta kys. yhtiön asuntoihin.Niissä välitetään vain römyporukoiden hyvinvoinnista, ei normaaliasukkaiden. Pysykää kaukana!

        Nuorisojengi myös häiriköi ja uhkaillut asukkaita ja rikkonut kaikkea astaloilla ja muilla teräesineillä. Osa sen ikäisiä että toiset pitäisi lapsina. Joku tarkoitus Avaimella on kun ei välitä mitä taloissa tapahtuu ja nytkin paljon asuntoja vapaina. Siivous katkaistu kokonaan, rappuja ei ole siivottu kuukausiin. Asukkaat maksavat itse mitä rikotaan. Näin ei saisi olla asumisoikeudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanlainen kokemus Vantaan Avainasunnoista. En ole ikinä tavannut yhtä surkeaa asukaspalvelua kuin tuossa yhtiössä. Häiriköitsijöiden annetaan varastaa muiden omaisuutta kellareista, rikkoa asunnot, huudattaa musiikkia keskellä yötä, järjestää kovaäänisiä bileitä päivin ja öin eikä ketään asioista vastaavia ja isännöitsijää kiinnosta tehdä mitään asioiden parantamiseksi.. Muut asukkaat maksavat häiriköitsijöiden aiheuttamat vahingot mm. kallistuneilla "kustannuksilla" ja menettävät heidän vuoksi yöunensa ja terveytensä. Asunnoissa on myös paljon ulkomaalaista epämääräistä porukkaa, joille on ilmeisesti eri säännöt kuin suomalaisille. Rähjäväen annetaan hallita niissä taloissa. Ilmeisesti yhtiö haluaakin kierrättää aaukkaita, jotta saa käärittyä yhä kalliimpia vuokria. En keksi muuta syytä niin pahalle välinpitämättömyydelle. En ikinä enää muuta kys. yhtiön asuntoihin.Niissä välitetään vain römyporukoiden hyvinvoinnista, ei normaaliasukkaiden. Pysykää kaukana!

        Puhutaan ilmeisesti samoista taloista. Kellareista viety tavaraa, avaimilla menty sisään. Pihoilla ei kuulu Suomea vaan venäjää, puolanvenäjää, pakolaisten kieliä. On mustia, romaneita, idästä tulleita pihoilla. Häiriötä jatkuvaa eikä yhtiö tee mitään. Asuntoja tyhjillään. Mennyt mahottomaksi meno. Ainakin yksi miescasukas jolla pieni koira välittää päihteitä nuorisolle jota riittää rapuissa asti vetelehtien. Kunnon asukkaat muuttavat pois. Ennen leimattiin vuokralähiöt mutta nyt asumisoikeuslähiöt samanlaisia. Vanhemmat ei välitä vaikka omakullannuppu on sekaisin kuin seinäkello ja nuorisoporukoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanlainen kokemus Vantaan Avainasunnoista. En ole ikinä tavannut yhtä surkeaa asukaspalvelua kuin tuossa yhtiössä. Häiriköitsijöiden annetaan varastaa muiden omaisuutta kellareista, rikkoa asunnot, huudattaa musiikkia keskellä yötä, järjestää kovaäänisiä bileitä päivin ja öin eikä ketään asioista vastaavia ja isännöitsijää kiinnosta tehdä mitään asioiden parantamiseksi.. Muut asukkaat maksavat häiriköitsijöiden aiheuttamat vahingot mm. kallistuneilla "kustannuksilla" ja menettävät heidän vuoksi yöunensa ja terveytensä. Asunnoissa on myös paljon ulkomaalaista epämääräistä porukkaa, joille on ilmeisesti eri säännöt kuin suomalaisille. Rähjäväen annetaan hallita niissä taloissa. Ilmeisesti yhtiö haluaakin kierrättää aaukkaita, jotta saa käärittyä yhä kalliimpia vuokria. En keksi muuta syytä niin pahalle välinpitämättömyydelle. En ikinä enää muuta kys. yhtiön asuntoihin.Niissä välitetään vain römyporukoiden hyvinvoinnista, ei normaaliasukkaiden. Pysykää kaukana!

        Ei voi pitää paikkaansa! Asukas on itse velvollinen korvaamaan asumisoikeusasunnoissa aiheuttanansa vahingot eikä niitä korvauteta muille asukkaille. Lisäksi häiriötilanteissa on lähtö edessä, ihan sama vaikka olisi itse maksanut asunnosta sen 10-15% osuuden. Samat ja vielä tiukemmat säännöt koskee juuri aso- asuntoja kuin vuokra- asuntojakin. Vuokra- asunnoissa kai vastuussa tekosistaan on vuokralainen. Omistusasunnoissa saa sotkea oman asuntonsa miten haluaa, röökata parvekkeet, omansa ja toisten- pilalle.
        Väittäisin että asumisoikeusasunnoissa asuu siistimpää porukkaa kuin vaikka omistusasunnoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demarit järjestävät laittomat potkut ja potkujen jälkeen yritttävöt tulla omilla avaimilla asuntoon. Kellareihin laittavat jotain halpoja Aliexpress piilokameroita. Käyty turvalukkojen läpi kuin venäläinen mafia konsanaan ja lisätty tavaraa kotiin. Pöllitty puhelimia ja kaulakruja. Kaulakorusta tehtyyn nettiin poliittisia, venäjämielisiå, juutalaisvastaisia trollaus salaliittoketjuja.

        Taas tuota kummallista disinformaatiota. Outoa, mikä suomalaisia nykyään vaivaa? Joillain on vain niin jumalattoman paha olo, että johonkin se sisällä möyrivä viha ja katkeruus on näköjään pakko vain purkaa. Jos ei saa kadulla tappaa vapaasti, tai hakata naisystäväänsä tai raiskata lapsia niin sitten pitää täällä kuvainnollisesti raiskata ja pahoinpidellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaan ilmeisesti samoista taloista. Kellareista viety tavaraa, avaimilla menty sisään. Pihoilla ei kuulu Suomea vaan venäjää, puolanvenäjää, pakolaisten kieliä. On mustia, romaneita, idästä tulleita pihoilla. Häiriötä jatkuvaa eikä yhtiö tee mitään. Asuntoja tyhjillään. Mennyt mahottomaksi meno. Ainakin yksi miescasukas jolla pieni koira välittää päihteitä nuorisolle jota riittää rapuissa asti vetelehtien. Kunnon asukkaat muuttavat pois. Ennen leimattiin vuokralähiöt mutta nyt asumisoikeuslähiöt samanlaisia. Vanhemmat ei välitä vaikka omakullannuppu on sekaisin kuin seinäkello ja nuorisoporukoissa.

        Ei ole kyllä mistään asumisoikeusasunnoista kyse! Täyttä huuhaata taitaa kirjoittaja nyt laskeskella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaan ilmeisesti samoista taloista. Kellareista viety tavaraa, avaimilla menty sisään. Pihoilla ei kuulu Suomea vaan venäjää, puolanvenäjää, pakolaisten kieliä. On mustia, romaneita, idästä tulleita pihoilla. Häiriötä jatkuvaa eikä yhtiö tee mitään. Asuntoja tyhjillään. Mennyt mahottomaksi meno. Ainakin yksi miescasukas jolla pieni koira välittää päihteitä nuorisolle jota riittää rapuissa asti vetelehtien. Kunnon asukkaat muuttavat pois. Ennen leimattiin vuokralähiöt mutta nyt asumisoikeuslähiöt samanlaisia. Vanhemmat ei välitä vaikka omakullannuppu on sekaisin kuin seinäkello ja nuorisoporukoissa.

        Kyse on varmasti omistusasunto- taloyhtiöstä tai vuokrataloista jossain hyvin epäsuositulla asuinalueella.
        Yksikään asoyhtiö ei mene ja pilaa omaa sijoitustaan hyväksymällä siellä mitään rähinä - tai sotku- meteli- porukkaa! Kyse on heilläkin sijoituksesta ja he haluavat pitää huolta sijoituksistaan eikä suinkaan pilata sitä katsomalla sormien läpi mahd. sikailua, metelöintiä ja sotkemista.
        Jos asuntoja jää tyhjilleen, ne voidaan mahdollsesti vuokrata, mutta vuokrasopimuksiin kuuluu samat ehdot kuin muuallakin: järjestyssääntöjä noudatetaan, tupakointikielto koskee myös vuokrasopimuksia, häiriöihin puututaan, koska vuokralaisia kyllä on tulossa eikä asoyhtiöiden ole mikään pakko hyväksyä ketään sellaista joka ei noudata järjestyssääntöjä. Siivoton asumnen ei yksinkertaisesti istu koko asoyhtiön kuvaan lainkaan. Kyse on yrityksen omaisuudesta jota ei ehdoin tahdoin haluta pilata välinpitämättömillä asukkailla jotka eivät toimi sääntöjen mukaan. Vuokralaisia kyllä asotaloihin saadaan muualtakin kuin asunnottomien jonosta koska vuokrat ovat keskimääräistä edullisempia, toistaiseksi.
        Väittäisin että asoyhtiöt ovat monta kertaa tarkempia ja vaativampia kuin esim.jotkut vanhat omistuspohjaiset taloyhtiöt.
        Omistuspohjaisissa taloyhtiöissä voi asua ihan mitä porukkaa tahansa, koska vuolranantaja ei välitä mistään kunhan vuokrat juoksee.
        Mitä vanhemmasta taloyhtiöstä on kyse, sitä varmemmin siellä asuu 1: TUPAKOIVIA, 2: ULKOMAALAISIA PALJON, 3: HÄIRIÖPORUKKAA,
        4: RAKENNUSFIRMOJEN TYÖPORUKKAA. Ja tämä ei tarkoita sitä että näitä asukkaita yhdistäisivät kaikki nämä mainitut neljä asiaa vaan ne ovat täysin toisistaan erillisiä asioita.
        Siinä neljä vakioasukasryhmittymää mm. suosioltaan heikoiksi luokitelluilla asuinalueilla, vanhoissa taloyhtiöissä..

        Vanhoissa taloyhtiöissä joissa omistusasunnon omistavat asuvat, ovat monet TUPAKOIVIA ja vastustavat kiihkeästi mm.tupakointikieltoja ja rajoituksia tupakointiin, sitten on hiljaisia ULKOMAALAISIA , osa tupakoi, osa ei tupakoi , on myös RAKENNUSFIRMAN TYÖPORUKKAA, asuvat kaikki samassa asunnossa ja joista monet tupakoivat, sitten on HÄIRIÖPORUKKAA, kantasuomalaisia vuokralaisia ja yleensä aina 99% tupakoivat.
        Vuokralla asuvat tupakoivat: osa ulkona, osa parvekkeilla. Riippuu vuokrasopimuksesta salliiko se tupakoinnin vai ei.
        Ne joiden sopimuksissa tupakointi on kielletty, menevät kiltisti ulos tupakalle, joko heti ulko- oven eteen tai pitemmälle mutta aika harva oletetulle " tupakointipaikalle" mikä voi olla tämän tyyppisissä taloissa taloyhtiön pihalla lähes missä tahansa.
        Sitten on omistusasunnoissa asuntonsa omistavat itse asuvat joista osa tupakoi joko tai sekä että, parvekkeilla ja tai sisätiloissa, eivät yleensä suostu menemään ulos tupakalle. Osa ei tupakoi lainkaan tai ovat lopettaneet tupakoinnin.
        Ainoa yhteinen piirre kaikilla on: TUPAKOINTI.
        Ja sitten on vielä niitä jotka eivät tupakoi mutta kärsivät tupakoinnn haitoista, he yleensä muuttavat asumisoikeusasuntoihin joissa tupakointi on kielletty tai maksavat hunajaa omistuspohjaisten taloyhtiöiden asunnoista jotka yksiselitteisesti kieltävät tupakoin joka paikassa sisällä ja ulkona..


    • Anonyymi

      Avaimen arvostelu viestit poistetaan ?!!

      • Anonyymi

        Siellä on Kuntakokeilun tyyppi vuotanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä on Kuntakokeilun tyyppi vuotanut.

        Ihan sairasta tekstiä joku hömeli kirjoittanut. Ilmeisesti on vain ollut niin paha olo? Vaikuttaa ihan vainoharhaisen ihmisen kirjoituksilta onkohan huumepsykoosi olla syynä?


    • Anonyymi

      Vinkkinä: hakekaa vain uudiskohteita tai perusparannettuja aso-kohteita, jotka on valitettavan usein yhtiöstä riippumatta toteutettu halvimmilla materiaaleilla.

    • Anonyymi

      Onko Tuusulan avain asunnoista kokemuksia?
      Kuulostaa kyllä pahalta kaiken kaikkiaan.

      • Anonyymi

        Ei tietoa? Mikä siellä kuullostaa pahalta ?


    • Anonyymi

      Avain häätää Vantaalta asukkaat pois remontin edestä. Ei sijaisasuntoa, laittakaa asuntohakemus jos haluatte Avaimella jatkaa. Missäköhän asolaki on, ei missään.

      • Anonyymi

        Ymmärtääkseni yhtiöllä on velvollisuus osoittaa joku muu asunto jos asukkaat pakotetaan lähtemään remontoinnin vuoksi pois kokonaan eikä remonttia voi muutoin toteuttaa.

        Yleensä näin merkittävistä remonteista tulee ilmoittaa jo puoli vuotta ellei jo aikaiseminkin, etukäteen jotta asukkailla on mahdollisuus hakea toista kohdetta ja tuolloinkin kohteiden haussa ensisijaisina hyväksyttyinä tulisi olla ne henkilöt joita remonttihäätö koskee. Näin maalaisjärjellä ajateltuna. Ylipäätään ei pitäisi olla mahdolista ketään ajaa taivasalle.

        Sitten ongelmana ovat ne jotka ovat vanhoja ja sairaita, eikä toimintakykyä ole juurikaan. Tai ovat toimintakyvyiltään rajoittuneita, ehkä liikuntavammaisia tai vakavasti sairaita jne.

        He tarvitsevat jonkun avustajan, läheisen, edusvalvojan tai uskotun ja luotetun, ehkä sosiaalityöntekijän tai kotisairaanhoidon henkilökunnan apua hakemusten teossa ja hoitamaan käytännön asioita kuten tavaroiden pakkaamisen ja muuttoon liityvien asioiden kanssa jne. .monesti asoasunnoissa on saattanut elää vanha pariskunta jossa toinen toimii omaishoitajana tai on yksin asuva ikäihminen, tai voi olla muistisairautta ,, päihdeongelmaa jne.jotka vaikeuttavat monien asioiden käytännön hoitamista.
        Kotihoidolle monesti lankeaa vastuu, koska kaikilla ei ole omaisia ja monien omaiset ovat jo kuolleet eikä lapsia ole.
        Se myös avaa mahdollisuuksia eril. huijareille mikä on muistettava. Tässä asoyhtiöillä on myös jokin rooli oltava näiden estämiseksi. Rahansiirrot ja asopapereiden on oltava lainmukaisia luotettavia.


    • Anonyymi

      Onko avain asunnot Tuusula järkeä hakea? Tupakointikielto ainakin ei toimi näin kuulin.

      • Anonyymi

        Ei tuusulassa ainakaan huolto toimi tai mikään muukaan avaimen puolelta. Vuoden sai oottaa et lämmitystolppa korjattais mutta eivät saaneet hoidettua


    • Anonyymi

      HUONOJA KOKEMUKSIA AVAIN ASUNNOISTA. En todella pysty suosittelemaan kenellekkään. Olin kuullut hyvää ja siksi valitsin, mutta 😞

    • Anonyymi

      Tosi huonoja kokemuksia Avain Asunnoista myös täällä! Jatkuvaa häiriköintiä, naapurit bilettää ja huudattaa musiikkia, ilman korvatulppia ei pysty nukkumaan ollenkaan. Asioista tehty parikymmentä ilmoitusta kellonaikoineen -> asialle ei tehdä mitään. Ei enää ikinä näihin taloihin.

    • Anonyymi

      Juu, kannattaa kiertää kaukaa Avain yhtiöt ja niitten tytäryhtiöt. Koko yrityshän aikoinaan laitettu pelkällä kusetuksella

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9970
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      409
      4353
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2996
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2658
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2654
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1845
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      71
      1700
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe