Tinnitukseni alkoi uskoakseni psyykkisesti!!!!

Tinni277

Tinnitus alkoi 4v sitten. Ilman kuulovauriota tai mitään muutakaan seikkaa. Nyt vasta olen tajunnut asian oikean laidan.

Alkaessaan olin luullut oikeata makuuhuoneen uuden tuuletuksen surisevaa ääntä tinnitukseksi. Ahdistuin ja aloin kuuntelemaan kokoajan pitkät päivät korviani.

Kuunneltuani aikani, eli muutaman päivän, sain oikean tinnituksen kaveriksi. Uskon että se alkoi vain kuuloaistin tarkkailun ja ahdistuksen takia.

Todettiin korkeilla taajuuksilla alentunut kuulo. Mutta uskon sen johtuneen ihan siitä, että korkeataajuinen tinnitukseni esti kuulokokeessa niidenkorkuisten äänien kuulemisen.

Se oli pari vuotta pois, enkä huomannut sitä hiljaisessakaan. nyt huutaa välillä kuin palohälytin, ja jos sitä jää kuuntelemaan, sen ääni moninkertaistuu.

Hohhoijaa, onpa elämä vaikeaa.

3

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elintavatkuntoon

      Ihan kaikki altistumme melulle, jopa päivittäin.

      Tinnitus voi puhjeta koska vaan.

      Viikko sitten akuutissa oli aiheena kuulo. Katso areenasta.

    • dynnes

      Hyvin vaikea uskoa nykytiedon valossa, että pelkkä psyyke aiheuttaa tinniä. Mulla on tinniä takana jo reilut 30v ja se kutakuinkin alkoi samaan tahtiin, kun korkeat äänet katosi. Tuskin tinnitus vie kuulontutkimuksessa korkeita ääniä pois, vaan ne on jo poissa kuvioista. Vasta juttelin kuntoutusohjaajan kanssa ja ainoa tie tinnituksesta on se "unohtaminen". Valitettavasti uusimmat magneettihoidotkaan eivät vaikuta, kuten luultu. Tinnin kanssa oppii elämään pakostakin. Alkuvaiheessa voi tietysti kokeilla maskihoitoa jne. mutta hyvin harva niistä saa apua, valitettavasti.

    • ErNuTa

      Useimpiin psyykksinä pidettyihin ongelmiin on fyysinen syy, jota ei vain tunnisteta.
      Näin on tinnituksellekin. Joskus syy on vaurio, joka johtuu kuulon pitkäaikaisesta ylikuormittumisesta melulla, joskus joku muu.
      Yleensä kyse on kuitenkin iän mukana syntyvästä rappeutumisilmiöstä niskan ja selän nivelten alueella, joiden yhteydessä syntyy lihasjännityksiä ja kuulohermon jatke joutuu puristukseen. Tämä aiheuttaa "äänen".

      Se että kuuluuko kohinaa, sirinää, narinaa, kilinää vai sireenimäistä ääntä riippuu paikasta jossa kuulohermo on puristuksessa. Esimerkiksi kilinää kuuluu jos puristus on ristiselän vaiheilla. Kohina, sirinä ja narina syntyvät niska-hartiaseudun alueella olevasta puristuksesta.

      Lihasjännitys on yritettävä poistaa hieronnalla, voimistelulla ja liikunnalla jossa kyseisten nivelten alue saa paljon toistuvaa ja vaihtelevaa liikettä ja rentoutuu.
      Itselläni on esiintynyt kaikkia mainitsemiani "ääniä". Saan lähes kaikki niistä poistumaan noin puolessa minuutissa tekemällä heti sopivia voimisteluliikkeitä.
      Osa on lopullisesti poistunut (kuten kilinä), mutta kohinaan (syy niskan alueella) en ole löytänyt nopeata poistamiskeinoa. Hassua on, että se on poistunut yleensä yön aikana, mutta yleensä on alkaa samaisella sängyllä päivätorkun aikana. Onneksi kohina ei häiritse juurikaan.

      Voitte käydä lääkärillä poissulkemassa poikkeukselliset syyt, kuten kasvaimen (joka sekin voi aiheuttaa "äänen" aiheuttamansa puristuksen johdosta). Muuten ette ehkä saa paljonkaan apua. Useimmat lääkärit eivät usko edes kuulohermon jatkeen olemassaoloon. He eivät tunne sähköfysiikka eivätkä siksi ymmärrä että kaikuäänet on pakko vaimentaa kuulohermosta. JA se ei ole mahdollista ilman terminointia hermon jatkeen avulla.
      Tinnituksen poistaminen on siis yleensä kiinni teistä itsestänne, oletteko passiivisen avuton, vai haetteko aktiivisesti ratkaisua ongelmaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      252
      2374
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1794
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1505
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      328
      1493
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1045
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      907
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      203
      712
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      710
    Aihe