Alkoholilupa

Minni

Meillä on säätiön tiloissa hääjuhla, jossa olisi tarkoitus tarjota vettä väkevämpää eli boolia noin 140 vieraalle. Minulla on kahdenlaista "tietoa", joista toisen mukaan ei tarvitse koska alkoholia ei myydä vaan tarjotaan ja toisen mielestä tarvitsee koska nimenomaan alkoholia tarjotaan. Miten on, tarvitsenko alkoholiluvan?

10

2846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alannahi

      Ettekä tarvitse sitä.

      Jos olet vielä epävarma, mene kysäisemään vaikka paikkakuntasi poliisilaitokselta tietoa.

    • juhlatilaisuudessa

      Alko antaa ravintoloille alkoholin jälleenmyynti luvan joka on ns. anniskelulupa. Määrätään kuhunkin lupaan mm. rajat millä alueella saa anniskella jne.

      Jos kyseisellä säätiöllä ei ole tällaista lupaa voitte, mikäli se tilan omistajalle (tässä tapauksessa säätiölle) sopii.
      Jos ko. paikassa on anniskelulupa ei sinne saa tuoda alkoholijuomia muut.

      Ilman myynti lupaa on alkoholin jälleen myynti kelletty. Tarjota voi mainiosti juhlissa vieraille.

      Halutessasi voit ottaa Alkon konttoriin tai lähimpään Alkonmyymälään yhteyttä ja varmisttaa asian.

      Tiedustele ensin onko juhlapaikassanne aniskelulupa, jos ei niin kysy saako ja sopiiko että tajoatte vieraillenne aloholia. Seurakuntien tilat on yleensä sellaisia jossa alkoholi kielletään.

      Alkon myymälästä voi ostaa myös ison määrän kerrallaan ja saat tarvittaessa asiantuntevaa neuvoa edullisista vaihtoehdoista ja määristä mitä kannattaa hankkia. Käy myymälässä kuitenkin mieluimmin rauhalliseen aikaan.

      Tietoni pohjautuu ravntolapäällikön ammattiin josta olen eläkkeellä. Siis en ole vähään aikaan ollut enään töissä.

      • Minni

        Kiitos teille selventävistä ja asiallisista vastauksista :D


      • apua.
        Minni kirjoitti:

        Kiitos teille selventävistä ja asiallisista vastauksista :D

        Kiva kun sait selvää, oli vähän kiire ja en kerennyt lukea kirjoitustani ja korjata virheitä. Luin sen nyt ja huomaan että olisi pitänyt vaan ehtiä lukasta läpi.


    • asiantuntijalta

      Kysymyksesi on niin monitahoinen, että kaveri (ravintola-alan asiantuntija) naureskeli täyttä kurkkua, kun ei tiennyt täysin olosuhteita:

      - Onko tila sellainen, ettei sinne pääse yleisöä?
      - Onko tilan vaatimus sellainen, että se vaatii anniskelulupaa?
      - Tarvitseeko turvallisuussuunnitelman?
      - Tarvitseeko järjestyksenvalvojaa?
      - Onko avotulta? Tarvitseeko pelastusviranomaisille ilmoitusta?

      ym. ym.

      Eli, vaikea sanoa.

      • tiedoksi ja neuvoksi

        Anna kaverisi "ravintola-alan asiantuntian" vaan nauraa rauhassa.

        Ei yksityis tilaisuuden järjestäminen vuokratiloissa noin monimutkainen juttu ole kun annat nyt ymmärtää.

        Tuskimpa häissä, jos ne nyt ei juhannusaattona ole avotulta käsitellä. Palo- ja pelstustarkastuksen tekee palolaitos korkeintaan 1xvuosi, ei juhlanjärjestäjälle se kuulu. Kiinteistön omistaja huolehtii niistä. Kiinteistön omistaja tai hänen edustajansa keroo kyllä saako määräysten mukaan tilassa tupakoida, polttaa kynttilöitä, käyttää takkaa, grillata tms.

        Tilan vaatimus < mitä sillä tarkoitattekin?
        Kysymyshän on tilaisuudesta (häät), yksityistilaisuutena ja ymmärtääkseni tarkoitus tarjota vieraille boolia. Siihen EI tarvita anniskelulupaa.
        Eri asia on jos kyseisessä tilassa on jo anniskelulupa, silloi tilassa voi vain anniskeluluvan puitteissa tarjoilla vieraille alkoholi juomia, ko. anniskeluhinnoin. Jos paikassa on anniskelulupa on luvanhaltija myös viranomaisille vastuussa anniskelun asianmukaisuudesta. Asiakas vastaa vain laskusta. Yksityinen juhlienjärjestäjä ei edes saa anniskelulupaa.

        Yksityistilaisuus ei myöskään tarvitse virallista järjestyksenvalvojaa.

        Alkuperäinen kysyjä ei ole perustamassa yritystä eikä näin ollen ravintolaakaan, tietääkseni.

        Todelliset raavintola-alan asiantuntijat, mitä sillä tarkoititkaan? Kuka on asiantuntia?

        Minä itse en ole asiantuntia, mutta ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus on tullut hankittua aikanaan ja alan liki kaikissa työtehtävissä on tullut toimittua, ravintolapäällikön ja liikkeenjohdon tehtävissä mm. yhteensä n.30 vuotta.
        Pidän itseäni ravintola-alan ammattilaisena kylläkin.

        Mutta siinä olet oikeassa, että kannattaa kysyä itse viralliselta taholta jos tuntuu siltä. Silloin saa varmasti viimeisimmät tiedot määräyksistä.

        Mutta ensin on neuvoteltava ko.paikan omistajan edustajan kanssa. Näin ei tule turhia juoksuja ja soittoja.

        Hyvää alkanutta vuotta. Minnille, onnea häiden järjestelyyn.


      • Minni
        tiedoksi ja neuvoksi kirjoitti:

        Anna kaverisi "ravintola-alan asiantuntian" vaan nauraa rauhassa.

        Ei yksityis tilaisuuden järjestäminen vuokratiloissa noin monimutkainen juttu ole kun annat nyt ymmärtää.

        Tuskimpa häissä, jos ne nyt ei juhannusaattona ole avotulta käsitellä. Palo- ja pelstustarkastuksen tekee palolaitos korkeintaan 1xvuosi, ei juhlanjärjestäjälle se kuulu. Kiinteistön omistaja huolehtii niistä. Kiinteistön omistaja tai hänen edustajansa keroo kyllä saako määräysten mukaan tilassa tupakoida, polttaa kynttilöitä, käyttää takkaa, grillata tms.

        Tilan vaatimus < mitä sillä tarkoitattekin?
        Kysymyshän on tilaisuudesta (häät), yksityistilaisuutena ja ymmärtääkseni tarkoitus tarjota vieraille boolia. Siihen EI tarvita anniskelulupaa.
        Eri asia on jos kyseisessä tilassa on jo anniskelulupa, silloi tilassa voi vain anniskeluluvan puitteissa tarjoilla vieraille alkoholi juomia, ko. anniskeluhinnoin. Jos paikassa on anniskelulupa on luvanhaltija myös viranomaisille vastuussa anniskelun asianmukaisuudesta. Asiakas vastaa vain laskusta. Yksityinen juhlienjärjestäjä ei edes saa anniskelulupaa.

        Yksityistilaisuus ei myöskään tarvitse virallista järjestyksenvalvojaa.

        Alkuperäinen kysyjä ei ole perustamassa yritystä eikä näin ollen ravintolaakaan, tietääkseni.

        Todelliset raavintola-alan asiantuntijat, mitä sillä tarkoititkaan? Kuka on asiantuntia?

        Minä itse en ole asiantuntia, mutta ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus on tullut hankittua aikanaan ja alan liki kaikissa työtehtävissä on tullut toimittua, ravintolapäällikön ja liikkeenjohdon tehtävissä mm. yhteensä n.30 vuotta.
        Pidän itseäni ravintola-alan ammattilaisena kylläkin.

        Mutta siinä olet oikeassa, että kannattaa kysyä itse viralliselta taholta jos tuntuu siltä. Silloin saa varmasti viimeisimmät tiedot määräyksistä.

        Mutta ensin on neuvoteltava ko.paikan omistajan edustajan kanssa. Näin ei tule turhia juoksuja ja soittoja.

        Hyvää alkanutta vuotta. Minnille, onnea häiden järjestelyyn.

        Kiitos jälleen kerran selvennyksestä "asiantuntijan" kirjoitukseen =) Hääsuunnitelmat ovat täydessä vedossa. Sitä boolinkin makua ollaan suunniteltu =)


      • tralla
        tiedoksi ja neuvoksi kirjoitti:

        Anna kaverisi "ravintola-alan asiantuntian" vaan nauraa rauhassa.

        Ei yksityis tilaisuuden järjestäminen vuokratiloissa noin monimutkainen juttu ole kun annat nyt ymmärtää.

        Tuskimpa häissä, jos ne nyt ei juhannusaattona ole avotulta käsitellä. Palo- ja pelstustarkastuksen tekee palolaitos korkeintaan 1xvuosi, ei juhlanjärjestäjälle se kuulu. Kiinteistön omistaja huolehtii niistä. Kiinteistön omistaja tai hänen edustajansa keroo kyllä saako määräysten mukaan tilassa tupakoida, polttaa kynttilöitä, käyttää takkaa, grillata tms.

        Tilan vaatimus < mitä sillä tarkoitattekin?
        Kysymyshän on tilaisuudesta (häät), yksityistilaisuutena ja ymmärtääkseni tarkoitus tarjota vieraille boolia. Siihen EI tarvita anniskelulupaa.
        Eri asia on jos kyseisessä tilassa on jo anniskelulupa, silloi tilassa voi vain anniskeluluvan puitteissa tarjoilla vieraille alkoholi juomia, ko. anniskeluhinnoin. Jos paikassa on anniskelulupa on luvanhaltija myös viranomaisille vastuussa anniskelun asianmukaisuudesta. Asiakas vastaa vain laskusta. Yksityinen juhlienjärjestäjä ei edes saa anniskelulupaa.

        Yksityistilaisuus ei myöskään tarvitse virallista järjestyksenvalvojaa.

        Alkuperäinen kysyjä ei ole perustamassa yritystä eikä näin ollen ravintolaakaan, tietääkseni.

        Todelliset raavintola-alan asiantuntijat, mitä sillä tarkoititkaan? Kuka on asiantuntia?

        Minä itse en ole asiantuntia, mutta ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus on tullut hankittua aikanaan ja alan liki kaikissa työtehtävissä on tullut toimittua, ravintolapäällikön ja liikkeenjohdon tehtävissä mm. yhteensä n.30 vuotta.
        Pidän itseäni ravintola-alan ammattilaisena kylläkin.

        Mutta siinä olet oikeassa, että kannattaa kysyä itse viralliselta taholta jos tuntuu siltä. Silloin saa varmasti viimeisimmät tiedot määräyksistä.

        Mutta ensin on neuvoteltava ko.paikan omistajan edustajan kanssa. Näin ei tule turhia juoksuja ja soittoja.

        Hyvää alkanutta vuotta. Minnille, onnea häiden järjestelyyn.

        Koskapa siitä ei oteta maksua, eikä myöskään sisäänpäästystä oteta maksua. Jos kyseessä olisi ravintolatila, olisi erillinen lupa ravintolan hankittava, ellei alkoholia sitten myydä normaalisti siellä...
        Kannattaa lukea STTV:n alkoholilaki.
        http://www.sttv.fi/


      • tiedoksi ja neuvoksi
        tralla kirjoitti:

        Koskapa siitä ei oteta maksua, eikä myöskään sisäänpäästystä oteta maksua. Jos kyseessä olisi ravintolatila, olisi erillinen lupa ravintolan hankittava, ellei alkoholia sitten myydä normaalisti siellä...
        Kannattaa lukea STTV:n alkoholilaki.
        http://www.sttv.fi/

        "Ei tarvita anniskelulupaa"

        Aivan, tästähän oli kysymys, kerroin sen vain hiukan eri sanoin.

        Tarkennan: "Koskapa siitä ei oteta maksua" = Alkoholin jälleenmynti on kielettyä.

        "Jos kyseessä olisi ravintolatila" -


        Ravintolatila ei tarkoita, että siellä olisi automaattisesti anniskeluoikeus. Eli, ravintola sanaa voidaan käyttää vaikka ei ole laisinkaan myynnissä alkoholijuomia.

        Toisin sanoen, ravintolan ei ole mikään pakko anniskelulupaa hankkia, ollakseen ravintola. Vrt. raittiusravintolat, työmaaravintolat jne.


      • vähän
        tralla kirjoitti:

        Koskapa siitä ei oteta maksua, eikä myöskään sisäänpäästystä oteta maksua. Jos kyseessä olisi ravintolatila, olisi erillinen lupa ravintolan hankittava, ellei alkoholia sitten myydä normaalisti siellä...
        Kannattaa lukea STTV:n alkoholilaki.
        http://www.sttv.fi/

        Laki jota ehdotettiin luettavaksi on turhan laaja Minnin käyttöön luettavaksi tähän tarkoitukseen.

        Sitten kun tai jos Minni perustaa sen ravintolan niin ehdotan tutustumista ko. lakiin tarkemmin.

        Soittamalla Alkoon asia selviää, jos on tarvis tarkistaa jotain.

        Ps. Ei tehdä turhan moni mutkaiseksi tätä juttua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Arvaa miten paljon

      Haluan sua?
      Ikävä
      93
      1702
    2. Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr
      Maailman menoa
      223
      1397
    3. Mitä toiveita ja ajatuksia sulla

      On kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      87
      1321
    4. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      62
      985
    5. Aika usein mietin sitä

      Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t
      Ikävä
      46
      911
    6. Rakastan sinua ja

      Tiedät sen.
      Ikävä
      47
      908
    7. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      38
      898
    8. Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !

      Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si
      Suomussalmi
      9
      854
    9. On ikävä sua

      Rakas ❤️.
      Ikävä
      46
      832
    10. IS Viikonloppu 26.-27.4.2025

      Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika
      Sanaristikot
      35
      809
    Aihe