Nikon viewNX-i ja kuvien tallennus

Nikon5300

Kun muokkaan raw-kuvia viewNX-i:llä niin tallennan muutokset, laitan ne tikulle ja kun avaan kuvan uudestaan niin se on jälleen muokkaamaton? Latasin NEF-codecin muttei siitä ole apua eli mikä prkle neuvoksi?

Joku muu kuvankäsittelyohjelma?

9

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perusjuttuja

      Mitä sä sinne tikulle laitoit? Yleensä raw-kuvatiedostoja ei muokata suoraan varsinaisesti millään kuvankäsittelyohjelmalla. Säädöt tallennetaan erilliseen tietostoon (samaan kansioon raw-tiedoston kanssa), tietokantaan (esim. Lightroom) tai raw-tiedoston kylkeen listana tehdyistä säädöistä. Sitä voi kutsua vaikka reseptiksi. Tapana on, että valmis raw-kuva sitten "kehitetään" sen reseptin avulla jpg-tiedostoksi. Jos kuvaa halutaan vielä muokata jossain toisessa ohjelmassa, niin sitten se tallennetaan tiff, png tai muussa pakkaamattomassa muodossa mieluiten.

      Eli katso mitä muita tiedostoja kuvakansioon ilmestyy, kun teet kuviin muutoksia. Ne tiedostot pitää kopioida kuvien mukana. Jos kopioit kuvia jollekin ulkopuoliselle, niin hänellä pitää tietysti olla vastaava ohjelma ja tietotaitoa raw-kuvien käsittelyyn.

      • Nikon5300

        Kiitos, minäpä alan opiskelemaan tarkemmin.


    • En ole aikoihin käyttänyt viewNX. Oli minusta hidas. Convert files muistaakseni muuttaa tiedostot jpg tai tiff. Tallenna noin kuvat vaikka tikulle. Nef kuville Windows systeemissä huono tuki. Linux ympäristössä on monta ohjelmaa jotka osaavat noita näyttää. Htpc:ssä käytän Kodia. Pöytäkoneessa KDE työpöytä ainakin näyttää kaikki RAW kuvat minulla. Myös Fujin XTrans

      • Nikon5300

        Hermo menee. Ei tämäViewNX mene vieläkään meikäläisellä tajuntaan. Jos rajaan, muutan valotusta tai muuta niin ei ne jää minnekään muistiin vaan kuva tulla tupsahtaa jälleen muokkaamattomana. Ei tuo ymmärrä näyttää tai säilyttää niitä kuvia muokatussa muodossa olin ne sitten tallentanut jpg tai tiff-muodossa. Pelkkinä jpg-kuvinako tässä pitää räpsiä ja tyytyä siihen mitä kortille tarttuu suuremmin niitä muokkaamatta? Pitänee hommata joku ymmärrettävämpi ohjelma tai nakata kamera jorpakkoon!!


    • Nikon-kamera

      Mikään kuvankäsittely- tai kääntöohjelma (RAW -> jpeg) ei tee muutoksia alkuperäiseen RAW tiedostoon. Se on oikeastaan jo lähtökohtaisesti mahdotonta. Kun muunossäädöt on tehty, pitää kuva tulostaa haluttuun formaattiin (JPEG tai TIFF järkevimmät), mielellään johonkin toiseen kansioon*, ja tämä on sitten se "kuva" tästä eteenpäin. Jos haluaa tehdä toisen version, voi palata taas siihen alkuperäiseen RAW tiedostoon, joka on edelleen tallessa.

      *) RAW- kuvat ja niistä tulostetut JPEG/TIFF konversiot kannattaa tallentaa omiin kansioihinsa eri levyille, niin samalla tulee tehtyä eräänlainen varmuuskopio kuvasta.

      • Nikon5300

        Kiitos taas mulle tumpelolle, ymmärrän sen mutta pitääkö siis jpg taas muokata uusiksi jos sitä haluaa katsoa muokattuna? Kun se jpg ei näytä enää sisältävän säätöjä esim. rajaus, joita teen rawille, prkele. Rawin saan kyllä muunnettua jpg:si mutta mutta... https://www.youtube.com/watch?v=Ii2sL4snLAY teen niin kuin tuossa pätkässä noin neljän minuutin kohdalla mutta joku siinä mättää


    • Nikon5300

      Siis haluaisin saada jpeg katseluversiot! :)

    • lkrlkasetkjkjsekty

      Eikös ohjelmassa ole "export jpg" ominaisuutta. Se tallettaa muokatun tiedoston valittuun kansioon jpg:nä. Monissa ohjelmissa ei ole talleta ominaisuutta ollenkaan, vaan tulos viedään (export) halutussa muodossa (yleensä jpg, tiff) ennalta määrättyyn kansioon. Kyseessä on siis täysin uusi tiedosto, ei vanha uudelleen tallettu versio.
      Ohjelma ei muuta RAW-tiedostoa mitenkään, mutta sen pitäisi tehdä ohjaustiedosto, yleensä RAW:n viereen. Kun siis avaat uudestaan saman RAW:n samalla ohjelmalla näkyy siinä aiemmin tehdyt muokkaukset, joita voi muuttaa, tai täysin nollata.
      Kaikki ns. pro ohjelmat toimii niin.

      • Nikon5300

        No nyt tais alkaa toimimaan. Poistin ja asensin tuon viewNX uudestaan.
        Jotakin häikkää oli tuossa exportera, filkonverterar-hommassa. Se ei tallentanut muutoksia jpg. muotoon. Aina kun avasi kuvan niin samat horisontit ym. virheet tallessa.
        Kiitos, kyllä nyt elämä helpottaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe