Aihe

Veikkauksia pisterajoista 2016

jänskättelijä

Moikka!
Viimeisiä viikkoja viedään ja kokeet häämöttävät. Tiedän, että on typerää arvailla pisterajoja, mutta laitetaan keskustelu tästäkin aikaiseksi.
Vuosi sitten pisterajat nousivat melko mukavasti, mutta täytyy muistaa, että esim Joensuuhun pisteraja 28.25 sisältää ensisijaisuuspisteet, joten kokeesta on täytynyt saada 25.25p
Uskotteko, että rajat nousevat tänä vuonna päätä huimaavasti vai jatketaanko tasaisella nousukiidolla? Itse voisin kuvitella, että vähintään 30p (eli mukaan luekin ensisijaisuuspisteet) voisi olla realisitinen raja jokaiseen yliopistoon.
Eli ei kun veikkauksia kehiin ja tsempit jokaiselle kanssatoverille :)

23

1735

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pistemaisteri

   Jos aalto on kutsumuksesi ni vetäse täydet pojot. Tampere Turku about 36p..? Lappeenranta Jyväskylä mitä näitä nyt on 32-33p? Joensuu Kuopio 30p? Jokseenkin näin äkkiseltään heitettynä

  • miksnäitätehään

   riippuu sataprosenttisesti kokeen tasosta, eikä mistään muusta. turha keskustelu

   • huvinvuoksinäitätehdään

    ainakin pari edellistä koetta olleet tasoltaan melko samanlaisia, jos samalla tavalla jatkuu niin eiköhän nouse, mut jep turha miettii sen enempään


  • paremminkiinmuut

   Turha miettiä pisterajoja. Oleellista on tehdä pääsykoe paremmin kuin muut.

  • vsdfdsv

   No ei helvetti. Kannattaisko eka kattoo se koe ja miettiä sitten asiaa uudelleen? Viime vuonna muutenkin nous sen verran iso halo helposta kokeesta et tänä vuonna luultavasti kysellää sit pelkästää niistä turhista sivulauseista asioita. Eli kannattaa osata kaikki _ulkoa_. Veikkaan että rajat laskee pisteellä.

  • ViliVeikkaus

   Viime vuonna alimmat koepisteet oli Kauppatieteet.fi:n mukaan JyKyLään, 27.25 pistettä.

   Muuta en veikkaa kuin että tänä vuonna pääsee jonnekin (esim. Oulu-Kuo-JNS) alle sen. Se on yhtä hyvä veikkaus ku et jonnekin pisterajat nousee.

   Siis mitä välii? Tää on ihan sama ku ENNEN yo-koetta porukka arvailis, mitkä on tämänvuotiset pisterajat. Eka kokeet, sitten veikkaukset.

  • Varmaatietoa

   Aalto 36.5
   Turku 32.75
   Tampere 32.5
   Vaasa 29.25
   Oulu 25.5

   • Kylteri91

    Ei pääse Ouluun alle 28 pisteellä ja Tampereelle 31 riittää :)


  • tilastofaktoja

   Kokeen vaikeustaso määrittää pisterajat ja sitä kukaan ei tiedä ennen kuin vasta 8.6. mutta jonkinlaisia johtopäätöksiä pisterajojen suunnasta voi tehdä kun vertailee tämän vuoden hakijamääriä ja aloituspaikkoja (löytyy vipunen.fi jos jollain on tässä vaiheessa aikaa tutkia tilastoja lukemisen sijasta). Onnea esimerkiksi Turkuun hakeville kun ensisijaisten hakijoiden määrä on noussut 40% viime vuodesta ja opiskelupaikkojakin on vähennetty muutamalla. :) Tsemppiä!

   • Kcofifif

    No linkitä se tilasto tänne. Turun yliopisto ei ainakaan omilla sivuillaan ole tilastoja vielä julkaissut. Taidat tosin huijata, koska 40% nousu on aika mahdoton.


   • Kxizizix

    Tilastot löydetty ja Turkuun 15% nousu ensisijaisissa. Eli ei pidä paikkansa.


  • Ekakertahaussa

   Näkeekö pääsykokeessa monenko pisteen tehtäviä tehtävät on? Käsittääkseni osa on ½ ja osa yhden pisteen.

   • Igifixif8f

    No siitä näet onko kysymys oikein/väärin (0,5) vai ABCD(1)


  • dfgfdgasde

   Turkuun hakeneita 3423. Edellisenä vuonna 3088, joten ei aivan sitä 40 % nousua tule, mutta melkein :)

   • ihmettelennytvaan

    eikö kyse ollut 40% noususta ensisijaisissa hakijoissa ..


   • Ihminen1414

    :D edelleen kusetat, älkää ihmiset uskoko. Turkuun enssijaisten hakijoiden määrä on ollut viime vuonna 1063 kpl. Aikaisempiin vuosiin verrattuna se on semmosta 20-30% vähemmän.

    Periaatteessahan ensisijaisten hakijoiden määrät Turkuun voi nousta, kun ihmiset ei jaksa hakea Helsinkiin enää, mutta sen voi nähdä positiivisena asiana. Mitä enemmän hakijoita, niin sitä enemmän siellä joukossa on huonoja hakijoita. Se tasoittaa pisterajoja alemmas. Tosin kaikki tää riippuu kokeen vaikeustasosta, joten keskustelu pisterajojen ennustamisesta on vielä täysin turhaa.


   • Ihminen1414

   • Einiinjustiisa

    Kymmenen prosentin nousu ja melkein nelkyt


  • dfgfdgasde

   No, hakijamäärissä on aina oikeesti "ilmaa".

   Moni kevään abi hakee edes jonnekin, mutta sitten ei kuitenkaan tosissaan. Valintakokeet kun lähestyy, osa jättää lähtemättä niihin, kun tajuaa, ettei pääse. Osa käy katsomassa kysymykset tänä vuonna ja aikoo hakee tosissaan vasta ens vuonna.
   Sitten on ns. pakkohakijat ja armeijasta lomapäivällä olijat. Sen näette, että valintakoesalista tyhjenee osa porukkaa heti (tunti?) kun saa lähteä ja se osa, joka sinne jää, on niitä vakavammin hakevia.

   Ja sitten hakijoissa näkyy ne, jotka OIKEESTI haluu vain 1) Aaltoon 2) Tampereelle tai 3) Turkuun. Mutta ovat rastineet vielä 4) Vaasan ja 5) Kuopion ja 6) Joensuun sinne ja jos sieltä sijoilta 4.-6. paikan saisivatkin, eivät lopulta sitä ota vastaan.

   Joka tapauksessa, on niitä hakijoita edelleen paljon. Ihan jokaiselle paikkakunnalle.

  • pääsykokeessa

   Kysymys pisterajoista, jos hakee pelkän pääsykokeen kiintiössä.
   Onko viime vuoden pisteraja kokonaispistemäärä jolla on päässyt sisälle? Eli onko siinä huomioitu myös hakutoiveiden prioriteeteista tulevat lisäpisteet.

   Mietin tilannetta, jossa lasken pääsykoe tilaisuudessa pisteitä olevan varmasti tasan 30. Kannattaako yrittää epävarmoja kysymyksiä vai luottaa, että kun pisteraja on joka vuosi ollut ~30 (Vaasa) niin pääsen 1. hakutoiveen pisteet ynnättynä melko varmasti kouluun?

   • Clxpxpox

    Ensisijaisuuspisteet sisältyy rajoihin.


   • pääsykokeessa
    Clxpxpox kirjoitti:

    Ensisijaisuuspisteet sisältyy rajoihin.

    Kiitos!


  • kysymysmerkkiiiiii

   Sekin on vielä niin pirun epäselvää, että miten ne kiintiöt vaikuttaa rajoihin vai vaikuttaako ollenkaan. :D
   Luulis et niissä olis joku järki ja ensikertalaisena pääsisi "helpommin" matalammilla rajoilla mutta mistäs sitä tietää.
   Katsoin vakava -kokeen tän vuoden soveltuvuuskokeeseen kutsuttujen pisterajoja, ja siellä oli tilanne aivan päälaellaan: ensikertalaisilla oli joissain kaupungeissa korkeemmat rajat kun ei-ensikertalaisilla.

   Turha näitä sinäsä on miettiä, mutta kyllä nyt väkisinkin vähän pohtii et miten tulee omalla kohdalla käymään. :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   218
   14221
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   3785
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   2381