Betonimaali ulos märkään

toivonsaheittänyt

Olen maalannut nyt kolmeen kertaan ulkoportaat betonimaalilla x, joka lohkeilee aina pian irti. Soitin myös Tikkurkurilalle, ja sanoivat että ei Betolux toimi yhtään sen paremmin. Kuulemma maalia, joka pysyy vuoroin jäätyvissä ja sulavissa märissä betoniportasaissa, ei vain ole olemassa.

Tutulla kuitenikin on betolux on pysynyt hyvänä 15 vuotta märissä ulkoportaissa. Pitääkö betonin päälle vetää primeri tai muu käsittely vai miten saisin maalin pysymään portaissa? Betoni on helposti murenevan ja hiekkaisen tuntuista, siitä irtoaa tavaraa märkänä ollessa ellei sitä ole käsitelty.

Onko neuvoa joku muu maali, esim. 2-komponentti, joka pysyisi näissä oloissa?

Aivan hirveä homma jyrryyttää kivellä portaat 3 kertaa vuodessa, ei muuta ehdi tekemään!

12

27741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tossaa

      LUJAn kakskomponentti-märkämaali

    • remppamies1

      Ei HUONOlaatuisessa betoni portaissa mikään aine pysy Suomen oloissa, jopa suuret rakennusyhtiöt tehneet sutta, rapautuvat paljon ennen oletettua käyttöikää esim.50v.

    • puuta.tai.laattaa

      Oli joskus samaa vaivaa.. Lopulta piikkasin betoniportaat pois ja tein painekyllästetystä uudet.
      Nykyisen talon autotallin luiska valettiin säänkestävästä betonista, joka kestää märkää ja pakkasta. Ei ainakaan vielä kolmeen vuoteen ole tullut vaurioita. Kop, kop..

      Laita ulkokäyttöön sopivat keraamiset laatat ja laastit, niin eiköhän ongelmat lopu siihen. Työohjeita kannattaa oikeasti uskoa, soveltamalla tulee vaan isompaa harmia..

    • eikannataenää

      Rapavaluun vain terassilaudasta pinnat päälle, muulla et selviä, jos uusien betoniportaiden valaminen ei tule kysymykseen.
      Uusiin betoniportaisiin ulkona ei enää nykyään laiteta pinnoitetta, joskus vain puristelaatta ja sekin hyvin tehtyihin pohjiin.

      • rapavalu

        Tuo ainut tapa mikä pa.kan päällä pysyy !


      • toivonsaheittänyt

        Huhkin taas monta iltaa portaiden kimpussa, talon ikkunat ja lasikaiteet taas betonipölyssä, kuten varmaan keuhkotkin. Laitoin primerilitkun alle ja betoluxin päälle tällä kertaa. Pysynee taas marraskuuhun asti... Tuntuu ainakin paremmalta kuin solmaster jota yritin kolmena ensimmäisenä kertana. Jos käy että joudun terassilaudalla päällystämään, tappio on karvas kun koko betoniportaat olisi voinut jättää alunalkaen pois kokonaan.


      • saanäitäopastaa
        toivonsaheittänyt kirjoitti:

        Huhkin taas monta iltaa portaiden kimpussa, talon ikkunat ja lasikaiteet taas betonipölyssä, kuten varmaan keuhkotkin. Laitoin primerilitkun alle ja betoluxin päälle tällä kertaa. Pysynee taas marraskuuhun asti... Tuntuu ainakin paremmalta kuin solmaster jota yritin kolmena ensimmäisenä kertana. Jos käy että joudun terassilaudalla päällystämään, tappio on karvas kun koko betoniportaat olisi voinut jättää alunalkaen pois kokonaan.

        Tee kotihommia, joilla on tarkoitus...hohperkelehoijaa


    • suutarinlapsetpuuportail

      Huokoinen betoni imee vettä joka jää maalin alle, jäätyessään jää punnertaa pinnan irti, usein maali sinänsä ei irtoa betonista vaan maalin alla oleva ohut betonikuori irtoaa ja maali sen mukana. Alla oleva betoni pitäisi olla olosuhteisiin sopivaa, ehkä todella laatat, tai primeri alle ja 2-komponentti epoksi sekoitettuna esim hiekkapuhallushiekkaan suhteessa 1kg maalia ja 2 kg hiekkaa, siitä puolen sentin paksuinen kerros lastalla pintaan pysyy tosin vain vaakatasolla, pitää muistaa heitellä hiekkaa kuivuvaan pintaan muuten tulee liukkaat portaat, itsellä on kyllä terassilaudasta portaat, työni puitteissa olen kyllä pinnoittanut, pitäisi saada ensin se alusta tosi kuivaksi ensin kosanilla.

    • GWE

      Laita juotosbetonia päälle.

    • valuopas

      Lueskelin noita "korjaus neuvoja" ja vain yksi oli oikea "valettiin säänkestävällä betonilla".
      Varsinaiseen ongelmaan.
      Irtoaako pinnoitteen mukana betonia, eli onko irtopaloissa betonia kiinni? Jos on, vika on käytetyssä betonissa, liian heikkoa säälle alttiisiin rakenteisiin. Jos taas ei irtoa, voi syynä olla liian tiivis pinta, joka ei anna pinnoitteelle tartuntapintaa, kevyt hionta jolla pintaa hieman karhennetaan auttaa. Tuollaiset "juotosbetonit" voi unohtaa, kestää ehkä vähän aikaa, mutta kun kosteus tulee perusbetonista, tulee ensin "kopo" ja sitten irtoaa.
      Kosteuden pääsyä rakenteeseen on mahdoton estää, alhaalta päin maakosteus, ja muualta ilman kosteus, lisäksi vielä kondensio kosteus (mikä näkyy varsinkin syksyllä). Kun tämä kosteus jäätyy,
      ainoastaan säänkestävä betoni kestää sen rikkomatta rakennetta. En nyt tarkemmin selittele ilmiön toimintamekanismia, tulisi vain pitkä juttu.
      Paras maali betonille on sellainen joka hengittää, eikä tee tiivistä kalvoa (esim. kalkkipohjaiset).
      En malta olla myöskään mainitsemasta pahinta virhettä minkä betoniportaille voi tehdä, nimittäin jään sulatus suolalla. Suola on betonille "myrkkyä". Jos halutaan suolata, käytetävä samoja betonilaatuja kuin siltarakentamisessa ja silloin puhutaan todella "kovista" betonilaaduista, mutta ne kestävät pakkas/suola rasituksen paremmin.
      yli 40 vuoden kokemus betonin valmistuksesta ja kehitystyöstä.

    • Anonyymi

      Kokeile V33 lattiamaali ulos.

    • Anonyymi

      Jos alusta murenee...mikään ei siinä kyl pysy....pitäis kone hiii irtoaines pois sen jälkeen pinnoittaa uusiks ulos soveltuvalla tasoitteella ja sit maalata t p

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe