Hallitus otti pysäköinninvalvonnan taloyhtiöön

vihdoinkin

Meidän tuttavaperheen taloyhtiössä on tuollainen parkkivalvonta sopimus. Merkittävin ero mitä kuulemma on entiseen on se että ennen autoja jätettiin pihaan kun menivät kylään (ja viereisiin taloihinkin) ja nyt ei enää jätetä ja olen käsittänyt että homma toimii ihan hyvin. Onko mitä kokemuksia parkkivalvonnasta? Olen oikein odottanut ja toivonut että jotain tehtäisiin ja nyt vihdosta viimein tehtiin.

8

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvät_kokemukset

      Samanlainen kokemus.

      Oman talon läskiperseet pysäköivät jopa suoraan porrashuoneen oven eteen. Kun eivät jaksaneet lyllertää 50 m matkaa parkkipaikalle.

      Sekä oman talon asukkaat että naapuritalojen asukkaat pysäköivät pitkin pihaa ja kun rupesi asvaltoidut & kivituhka-alueet loppumaan, niin sitten vaan surutta ruopimaan nurmikkoon syvät renkaanurat. Naapuritaloissa kun tehtiin remonttia, niin "eteläsuomalaiset" säilyttivät peräkärryään (jossa remppakamoja) keskellä pihaa 24/7 ja päiväsaikaan autonsakin.

      Joku parkkifirma otettiin hommiin. Kustannuksiahan siitä vain tuli, kun piti teettää kyltit taisi joku kk maksukin olla. Mutta teho oli ilmiömäinen. Perseily loppui totaalisesti, kun kyltit tuli pihaan. Muutin kyllä pian tuon jälkeen pois, joten jäi näkemättä, rupesiko joku pelle kokeilemaan onneaan.

      Jengi vinkuu näistä rahastajista, mutta sitä saa, mitä tilaa!

      Olis samalle ollut seuraavissakin asuintaloissa ollut käyttöä. Samasta syystä = oman talon asukkaat tukkii pelastustiet ja jos ei ole jo piha täynnä omien läskiperseiden autoja, niin sitten pihan valtaa naapuritalojen siipeilijät.

      • kovat_keinot_toimii

        Niinjoo, mainittakoon, että kevyemmät keinotkin kokeiltiin. Esim. kukkalaatikoiden hankkiminen ajoväylien tukkeeksi oli täysin turhaa. Autoilijat nosti ne "vahingossa" syrjään joka päivä.


      • ap.aloittaja

        Meillä hallitus ilmoitti että parkkivalvonta ei maksa mitään talolle,hyvä olisi kun tehoisi,niin ottaa pattiin tuo talon pihan käyttö ilmaisena parkkipaikkana!!


    • Hiho

      Hahaha, no on teilläkin ongelmat, koittakaa keksiä muuta tekemistä niin ei tartte naapureiden tekemisiä vahdata! Onko tosiaan niin että elämänne suurin ongelma on mihin naapurit parkkeeraavat autonsa? :D

      • jössesss

        No sinä tietenkin itse antaisit parkkipaikkasi josta maksat ventovieraitten käyttöön ilmaiseksi. Eiks ni? Ja itse veisit kotterosi johonkin puolen kilsan päähän parkkiin. eikä tuossa ollu mistään naapureista puhe.


    • KyttäysKunniaan

      Tosi hyvä, että naapurikyttäys voidaan tällä tavalla ulkoistaa ulkopuoliselle firmalle. Ei tarvitse olla itse kytiksellä kiikaroimassa kokoajan. Saman jos voisi tehdä saunavuoroille ja pyykkituvan valvonnalle niin johan olisi elämä kommuunissa mukavampaa. Kunnon sanktiot, viissataa sakkoa heti jos saunoo viis minsaa liian pitkään ja satanen, jos on vuoro muttei sauno, eikä muista peruuttaa vuoroa. Roskikselle myös securitas kyttäämään mitä sinne menee mihin aikaan ja kenen toimesta.

      • kirvestä_päivää

        Todellakin hyvä, ettei hallituksen jäsenien tai muidenkaan asukkaiden tarvitse käyttää vapaa-aikaansa siihen, että selvitellään rek. numeron perusteella, kuka pelle tällä kertaa on tukkinut pelastustien tai pysäköinyt keskelle leikkipaikkaa tai pilannut nurmikon.

        Todellakin hyvä, että parkkifirma pitää ajoväylät vapaina. Pari vuotta sitten as oy hallituksen jäsenet saivat oikeudessa tuomion, kun katolta tippunut lumi tappoi jalankulkijan. Tällä as oy:llä oli kyllä sopimus jonkun lumenpudotusfirman kanssa, mutta se ei ollut yksinään riittävä. Syntipukki piti tapahtuneelle saada, joten syyllisiksi tuomittiin hallitus. Perustelu: hallituksen olisi pitänyt havaita syntymässä oleva tilanne ja tilata lumenpudottajat välittömästi paikalle.

        Ei pitkää aikaa siitäkään, kun yksi ihminen kuoli huoneistopalossa, koska palokunnan tikasauto särkyi (hydrauliikat poks), kun paloautolla yritettiin puskea pelastustien tukkeeksi ajettua hlöautoa pois tieltä.

        Ei ole siis lainkaan kaukaa haettua, että vastaava tilanne toistuu - siis paloauto ei pääse pihaan -> joku kuolee -> hallitus tuomitaan syylliseksi, koska ei huolehtinut siitä, että pelastustiet pysyvät vapaana.

        Joku 50 €/kokous -korvaus ei todellakaan ei riittävä korvaus moisesta riskistä, jos/kun ei ole edes kunnon aseita käytössä. Päätinkin tuolloin, etten enää hallitushommiin ryhdy ... ellei sitten moisesta makseta ihan eri malliin. Eli nolla erään noihin palkkioihin. Rahat moiseen voisi, perustellusti, periä väärin pysäköijiltä

        Tai pitäisi ainakin saada kunnon keinot perseilijöiden kouluttamiseen. Se olisi hyvä alku, jos saisi luvan kanssa käydä lyömässä kirveen keskelle konepeltiä. Toinen sitten takaluukkuun, jos ei ensivaroitus tepsi puolessa tunnissa.


    • eihyvällä.vaan

      Hyvää kokemusta! Parkkipirkkojen ansiosta piha ja autopaikat joista maksamme vuokraa ovat omassa käytössä ja ambulanssit ja paloautot pääsee tarvittaessa kohteeseen kun ei ole tiet tukossa. Suosittelen kaikille asunto osakeyhtiöille kunnon sakotusta. Mitkään pehmeät keinot eivät tepsi röyhkeisiin perseilijöihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe