Sysmä ulkoisti satamat

Vaidoinsatamaaminäkin

Sysmän kunnan matkailumarkkinoinnin yksi painopistealue on ollut pitkään sen sijainti Päijänteen parhaalla paikalla ja siten vesistön hyödyntäminen matkailuvalttina. Esimerkkinä käyköön kunnan käyttämä slogani, Sysmä Päijänteen Helmi.

Kunta päätti kuitenkin luovuttaa suurimman matkailuvalttinsa pois ulkoistamalla satamapalvelunsa suurelle kansainväliselle yhtiölle Marinetekille. Tämä johti välittömästi laituripaikkojen hintojen voimakkaaseen, suorastaan törkeään, nousuun, joka näkyy nyt sitten tyhjinä laituripaikkoina kylän kaikissa satamissa. Palvelut eivät kuitenkaan parantuneet piiruakaan.

Nyt sitten Marinetek huomasi, että homma ei toimi ja vuokrasi (huhujen mukaan) toiminnan eteenpäin padasjokilaiselle yritykselle, joka taas nostaa vuokria uudelleen, koska eihän homma voi muuten olla sille kannattavaa.

Sysmän satamat ovat tyhjentyneet. Jos kauden tai kahden vuokralla saat itsellesi hyvän trailerin, jolla veneen nosto ja lasku käy hetkessä, niin miksi kukaan olisi niin tyhmä , että maksaisi laituripaikasta järjettömiä summia vuodesta toiseen. Oma lukunsa ovat toispaikkakuntalaiset, jotka haluavat säilyttää veneensä paremmissa "lähtökuopissa" harrastustaan ajatellen. He jättävät yllättävän paljon rahaa kotisatamaansa ennen vesille lähtöään, mutta eivät enää Sysmään.

Padasjoen ja Kumoisten satamat ovat aivan täynnä ja molemilla paikkakunnilla on menossa satamien laajennushankkeita kun samaan aikaan Sysmä kuihtuu koko ajan veneilypalveluissaan törkyhintojen vuoksi.

Kunnan kannattaisi tarkastella asiaa uudelleen ja selvittää voisiko tehdyn tyhmyyden korjata purkamalla järjetön sopimus Marinetekin kanssa.

Ajattelimme kaveriporukassa perustaa Facebook-ryhmän boikotoimaan Sysmän satamia, mutta huomasimme sen toivottomaksi tehtäväksi, koska eihän siellä enää ole ketään jotka boitovoisivat!

Herätkää päättäjät viimeinkin.

29

2739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toroaIDS

      Noh, ainakin oma vene löytyy majutveden rannalta rantatontilta, ei kutita mun pyllyä :)

      • möhölä

        Hyvä sulle, oikein asiallisesti ja kantaaottavasti kommentoitu mielenkiintoiseen aloitukseen.
        Sysmä tosiaan pauhaa matkailun tärkeydestä kunnalle, mutta konkreettiset teot eivät erityisesti tue sanomaa.
        Onneksi edes leirintäalue saatiin hyvään nosteeseen, tosin yrittäjän ansiosta pääasiassa, vuosien vässyttelyn jälkeen.


    • omassaveneessä

      Otitpa puheeksi aiheen joka tässä kinkeripiirissä näyttäisi olevan kauniisti sanoen hakusessa. Täällä vallitsee uskomaton ulkoistamisen kiima joka näin jatkuessaan näivettää ja hiljentää kyllä tämän kunnan. Kaikessa mitä slogan Sysmä, Päijänteen Helmi pitääkään sisällään törmäämme ammattitaidottomaan ja osaamattomaan. Joka paikassa osataan kyllä markkinoida, julkisella rahalla, mutta tosiasiat unohtuvat ja hedelmät ojennetaan muualle nautittaviksi, kautta linjan. Kaikenmaailman kyläpäälliköt ohjaavat asioita niin että täällä tehty tai tänne tuotu raha suorastaan ojennetaan muualle jolloin seurauksena on väistämättä pitäjän kärsimä vahinko. Nyt ajetaan veneilijöitä muualle, sehän toimista ja hintatasosta on seurauksena. Syynä tämälaiseen toimintaan on nautamainen usko omaan erinomaisuuteen, ei osata oppia. Oppia ja mallia matkailun sekä veneilyn hyödyntämisestä kyllä löytyy jos sitä vain osataan ja halutaan hakea, sitä ei tänne tulla tyrkyttämään, täytyy poistua pitäjästä ja katsella ja kuunnella, luopua oman erinomaisuuden uskosta ja myöntää realiteetit. Tällä kohtaa on vain myönnettävä että peli on pelattu ja potti menee muualle. Tässä väiheessa kaikki julkisen rahan upottaminen olemassa olevilla eväillä on suorastaan anteeksiantamatonta. Käytettäessä julkista rahaa hankkeisiin tulee olla selkeät näkemykset siitä missä ajassa ja tavoin investoinnit tuovat ja tuovatko edes kunnalle tuottoa. Sysmä itsessään on vain näennäinen arvo, on kokonaan eri asia hyödyntää se tavalla josta on Sysmälle taloudellista hyötyä. Siihen tavoitteeseen ei näillä keinoin ylletä!

    • toimintaatoimintaa
    • Liikaonliikaa

      Hyvästi Sysmä, uusi satamani on ihan muualla. Lopullisesti.

      • 243rtf

        Korpilahden satama on hyvä paikka.


    • Padasjokikutsuu

      Nyt kyllä kusetettiin Sysmän kuntaa täydellisesti. Marinetek kuvitteli saavansa sisämaasta samoja vuokria, kuin merenrannalla pääkaupunkiseudulla, ja tarjosi jotain hilloa kunnalle, mutta eihän se näin toimi. Näin vain karkoitettiin kotisatamapaikkalaiset, kuin myös vierailijat. Nyt lukee keskustan sataman laivalaiturissa yöpymisen maksavan 25€ "tässä laiturissa" ja tieto Rantaterassilta kertoo, että viime kesänä paikalla ei ollut ensimmäistäkään yöpyjää. Eikä mikään ihme. Näin Sysmän kunta tuhoaa venematkailun täydellisesti. Ulkoistakaa ulkoilutus tai veneilijät ulostaa Sysmä(ä)n. Näinhän on jo pitkälti käynyt. Valtuutettujen kannattaisi käydä kesällä kerran kaikissa satamissa toteamassa vallitseva tilanne.

      • 0.0370370370

        Ja mitähän ne valtuutetut sitten tilanteen todettuaan voisivat asialle tehdä?
        Sysmä on viimevuosina profiloitunut kertakaikkisen paskojen sopimusten tekijänä, joista ei pääse irti tai niissä ei ole minkäänlaista irtisanomis pykälää. Herää kysymys, että kenen etua on ajettu niiden taholta, jotka ovat sopimuksia tehneet,?


      • MietteliäsMaalainen
        0.0370370370 kirjoitti:

        Ja mitähän ne valtuutetut sitten tilanteen todettuaan voisivat asialle tehdä?
        Sysmä on viimevuosina profiloitunut kertakaikkisen paskojen sopimusten tekijänä, joista ei pääse irti tai niissä ei ole minkäänlaista irtisanomis pykälää. Herää kysymys, että kenen etua on ajettu niiden taholta, jotka ovat sopimuksia tehneet,?

        Näin yli vuoden takaiseen juttuun voisin lisätä, että onhan kunnanjohtajana oppinut lakinainen joka osaa kaikki pykälät... wirn :):)


    • Lohionpoikaa

      Ennen läksin kalaan laituripaikalta, nyt lähden omalta trailerita, menee 10 minsaa enemmän aikaa, mutta tuntipalkka on kohdallaan. Näin se vaan toimii.

    • Weitikka

      25 € yöpyminen laiturissa. Hyvä tietää, en tule kauppaan Sysmään ainakaan veneellä.

    • kveenit

      Onkos tämä satamarahastaja Marinetek samaa lafkaa kuin se laiturivalmistaja, jonka tuotteita myydään siinä Vääksyntien varressa?

      Jos on niin viimeaikaisten tapahtumien valossa vilkkaalla mielikuvituksella varustettu henkilö voisi kehitellä kaikenlaisia syitä miksi juuri Marinetek vaikoitui toimijaksi Sysmän satamiin.

      Samalla yhtä vilkkaalla mielikuvituksella voisi myös löytyä syy miksi Finndomo valikoitui aikoinaan myös Sysmän kunnan sopimus kumppaniksi. Se sopimus on tietenkin jo purkaantunut ja menettänyt merkityksensä.

      Mutta nämähän ovat vain vailla totuuspohjaa olevia pohdintoja ja vilkkaan mielikuvituksen tuottamia harhakuvitelmia. Eihän tällaista tietenkään oikeasti tapahdu.

      • meiger

        Hyvä, että itsekin tajuat asian mahdottomuuden.


      • maasutellaanko

        Paljon olisi selvitettävää ja kaikki on mahdollista näiden venkuloiden kyseessä ollessa. Sopimukset jotka on tehty tulisi tarkastella jonkun muun kuin tekijöiden toimesta, ja missään tapauksessa ei tarkastuslautakunnan toimesta, se näyttää olevan pihalla kuin lumiukko.


      • kveenit
        meiger kirjoitti:

        Hyvä, että itsekin tajuat asian mahdottomuuden.

        Nyt kun kerran noin sanoit aloinkin epäilemään.


    • Tääl.on.halpaa

      Tulkaa padasjoelle

    • Padasjokikuhmoinenparas

      Padasjoella laskettiin juuri äsken järveen 40 metriä pitkä uusi laituri, siitä tulee kolmas uusi aallomurtaja. Kummasti vaan kysyntää siellä löytyy. Johtuisikohan siitä, että paikkoja hallinoi kunta (kohtuullisin hinnoin), vaan ei Marinetek. Maritekin oma laituri Mainiemen vieressä on edelleenkin vajaalla käytöllä vuosienkin jälkeen. Missähän vika? Ei kai vaan hinnoissa. Iso firma, aikaa odotella, vai miten se sitten meneekin. Todennäköisesti turpaan tulee, kuten Sysmässäkin, sillä sisämaassa on ihan eri eri jutut, kuin rannikolla ja pääkaupunkiseudulla.

    • Äläjärkijätävielä

      Antoiko Sysmän kunta vuokrasopimuksessa Mairinetekille vapaat kädet vuokrien suhteen? Määritelkiinkö vuokratasoa mitenkään? Onko tyhmyyydellä mitään rajaa? Jos jälleenvuokraus kannattaa, niin ihme tapahtuu ja veneet alkavat lentää vetten päällä. Eihän tässä ole mitään järkeä, jos kunnan lisäksi kaksi yritystä haluaa rahastaa ja vielä elää bisneksellä, jonka tehokas toimintakausi on alle 3 kuukautta vuodessa. Järjen köhyyttä koko juttu. MOT:n pitäisi tehdä tästä juttu tyyliin: Kunta joka pystyi myymään jäähdytinjärjestelmän pohjoisnavalle! Hyvin toimii, pienin kustannuksin.

    • Venilymakssaaainamutta

      Nåin se vain toimii kysynnän ja tarjonnan laki. jos hinnat eivät ole kohdallaan. Ihmetyttää vain se, että jopku vielä uskoo voivansa rahastaa enemmän, kun edellineenkään yrittäjä ei saaanut hommaa kantattamaan. Tyhjät satamat eivät ole kunnallekaan matkailuvaltti. Säälittävää katseltavaa kaikille. Toivottavasti boikotti vaan kasvaa ja satamat tyhjentyvät kokonaan, Muualle muuttanut,

    • Raiskauksen.mestari

      Padasjoella hakataan koko Kullasvuori matalaksi ,että saadaan kauniit trailerit kaikkien nähtäväksi.Että paraatipaikalle piti rakentaa kuljettimille parkkitila.Nyt ,kun on aloitettu vois siihen kallion sisään louhia oikein rikkaille(tietenkin maksua vastaan) omat parkkipaikkansa.

    • Kysynvaanvieläkin

      Taas alkaa kirjoittelu mennä sivuraiteille, mutta käykää nyt kuiten katsomassa Sysmän keskustan satamaa ja tyhjiä laitureita. Missä vika?

    • Nakuttava

      Älkkä hei viitikö. Meillähän on kunnan keulilla maanne johtavat talousasiantuntijat jotka klikkiydyttyään ovat tehneet todella loppuunharkittuja ja nopesti investoinnit takaisin tuottavia päätöksiä ja investointeja. Esim Rantaterassi, Suopellon satama, pyörätie (suorastaan ruuhkainen), Pinxin kiinteistöt (piiloyritystuki) keskustan satama, ym ym. Kaikkiin näihin kahlittu raha tulee noinkin hyvistä investoinneista seurannaisvaikutuksineen hetkessä (276 vuotta) takaisin. Ja tuo 276 vuotta tulee Tiina-Tanelin 5v. ja Oiva- Annelin 6v. ( päiväkodin kärpässieniryhmä ) tarkoista laskelmista.
      Tietysti edellyttää että huolto- ja korjaustöitä ei pitäjän tavan mukaan suoriteta.
      Täytyy nyt vain ajatella positiivisesti ja uskoa että kyllä meillä nyt on sellaiset talousgurut asialla (katso vaikka meriittejä) että kylläpä he tietävät, tietävätpä hyvinkin, katsokaa vaikka, senhän jo näkee miten hyvin nämä asiat rullaa. Ainut ongelma on vielä ratkaisematta. Miten saadaan tuo kapealle pitäjään johtavalle tielle kohdentunut liikenneruuhka soljumaan, kaikillahan on kiire Pinxin mäelle kahville ja Ilolaan lampaita katsomaan, ja samallahan siinä näkee tämän Sysmän matkailuvaltin, tyhjät satamat. Ehdotankin että kunta rakentaa omin varoin moottoritien Ositusta Suopeltoon, senverran on on nääs vilkas liikenne.
      Eipä muuta kuin tyhjyyden täyttä kesää Sysmässä kaikille veneilyn ystäville. Soon moron nääs.

    • Suuntalanteen

      Eihän veneily koskaan ole ollut köyhien hommaa, mutta jos toinen satama on selvästi halvempi. niin sinnehän mennään.

    • buste

      Sysmä on pelannut itsensä ulos Päijänteen veneilystä, se nyt vaan on fakta. Toivottavasti suvisoitto korvaa menetetyt eurot.

    • ex-veneilijä

      Vierasveneilijöiden sataman pitäisi olla ihan keskustan tuntumassa jos halutaan veneilijöiden tuovan rahaa kuntaan. Sieltä Suopellosta asti ei moni veneilijä viitsi kirkolle asti pyöräillä kaupoille tai ravintolaan.
      Sataman itsensä ei tarvitsisi olla tuottava jos veneilijät käyttäisivät rahojaan ostoksiin ja palveluihin, kauas keskustasta viety satama toimii vain pakollisena pysähdyspaikkana, tankataan ja tyhjennetään septi.
      Ainakin itse aikanaan veneillessämme valitsimme pysähdyssatamat jotka olivat laajempien palveluiden läheisyydessä. Veneilijälle ei se satamamaksun edullisuus ole läheskään aina tärkein kriteeri, vaan pysähtyessään sitä kaipaa useampia aktiviteetteja, joita ei valitettavasti Suopellosta löydy.

    • Onkotämäpalvelua

      Pinxinmäki ja Suopellon alue polttoaine- yms. palveluineen tulevat vielä joskus vetämään venilijöitä takaisin kohti Sysmää, mutta Rantaterassin palvelutarjonta ei kylläkään täytä edes minimivaatimuksia, että näin kävisi. Paljon on korjattavaa, että meidän paatti Sysmän keskustaan seilaa uudelleen. Ovet nenän edestä kiinni ei rohkaise uuteen koitokseen pitkään aikaan, kun ajoaika Tehiltä kestää kuitenkin yli tunnin. Auki vai ei, siinäpä arvoitus.

    • Muskeli-miäs

      Kävin Sysmän satamassa .Eipä ollut veneitä näkyvissä.Onko hinta korkea?

      • kukkaronnyöri

        Juu, veneet maksavat sen verta paljon ettei kannata jättää sinne järveen jäätymään.


    • Eipä ihmetytä enää miksi Rantaterassin lauturit ovat kokoajan tyhjän - myös vieraspaikat Juhannuksena. Marinetekin kannattaa alkaa pyytäämään lokeilta vuokraa vaan taitaa nekin lentää toiseen satamaan kun vuokra nousee yli kaiken järjen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2072
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1290
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1158
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      133
      1044
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      872
    Aihe