Aihe

Matikan merkitys

Frensie12

Oon hakemassa Poriin, ja kansiksen, laskiksen ja Joman lukenut hyvin, mutta matikkaa en oo ees alottanut... Kannattaako sitä alkaa vielä laskee vai onko mielestänne mahiksii päästä sisään ilmankin? Paniikki iskee... :D

10

432

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • juhhhhuuu

   On mahdollista. Ihan validi taktiikka olla vastaamatta ollenkaan matikkaan. Voit saada kuitenki 26 pistettä pelkästään jomasta ja laskiksesta yhteensä.

   • hehhhheh

    Näimpä pari pistettä kansiksesta ensisijaisuuspisteet eli yhteensä 31p mikä on jo ihan hyvin :D


  • Sitruunajaffa

   Jos sullon esim 35 lähtöpistettä ja kiskot 26 kokeesta, niin luulisi 61 riittävän.

  • Kylterijuu

   Täysin ilman aika epätodennäköinen yhtälö ellei yo-paperisi ole L,L,L... Kannattaa sitä vähän kattoa, lisäksi kokeeseen tulee varmasti pari eskaritasoista kysymystä matikasta. Joudut sitäpaitsi koulussakin vielä niitä käymään kun käyt talousmatematiikka 1 jossa on ainakin jotain samaa ja lisäksi tietty matriiseja ym..

  • kylder

   ite kattosin ehkä noi lainajutut läpi. annuiteetti/tasalyhenne

  • lyhytmatikka

   joo, lainalaskuja on usein ollut.
   itse tuskailen tällä hetkellä korkolaskujen opettelussa.etenkin nämä lukujonot/summat.. toisaalta, nelilaskimella sellaisia tuskin lasketaan.

  • matikkapäätön

   Mullakin oli matikka ongelma viime vuonna, lukiosta oli aikaa jo muutama vuosi ja sielläkin oli lyhyt matikka. Yo-paperit oli kuitenkin hyvät, ei sentään L:n, mutta se toi hyvän pohjan. Opettelin siis lainalaskun kaavat ja palautin vähän matikkaa mieleen, vaikka olishan sitä voinut enemmänkin. Kokeessa taktikoin ja jätin matikan osuudesta pari tyhjää. Nyt on eka vuosi takana kauppatieteen opintoja :) Tsemppiä!

  • Gockcooc

   Matikkahan on kokeen helpoin osio. Kannattaa nyt ainakin rahan vaihto, indeksit ja diskonttaaminen opetella. Kaikki asiat on aika yksinkertaisia. Matikkaa oppii laskemalla eli lasket muutaman laskun jokaisesta osiosta. Laske edes esimerkkitehtävät, joista helpompi tarkistaa. Summa 7 on ok kirja.

  • fefsgagg

   Ei siellä pääsykokeessa mitään ydinfysiikkamatikkaa tuu. Vaikka tuntuu vaikealta opetella noita niin älä opettele mitään mikä olisi vähänkin vaikeaa nelilaskimella. Loppuviimein se matikka siellä pääsykokeessa on helppoa mutta opettele ne kaikista yleisimmät eli lainat, geometriset ja aritmeettiset lukujonot ym. Ei kannata panikoida! Tsemppiä niille jotka aikoo hakea vaasaan, täällä on ihan huippua opiskella!

  • sdsdf

   Matikasta saat ILMAISIA PISTEITÄ. Opettele ulkoa korkolaskut, indeksit ja lainalaskut. Saat aivan satavarmasti 2-3p matikasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   19672
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   377
   7332
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2458