Mistä saa apua,

eniva

jos koira pitäisi viedä eläinlääkäriin eikä ole rahaa? Vanha koira, jolla patteja ja karvanlähtöä.

Kysyn tätä toisen puolesta.

14

3200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täältä_saa

      Sosiaalitoimesta saa. Mutta siinäkin on omat kommervenkkinsä. Nimittäin ensin pitää käyttää omat rahansa siihen eläinlääkäriin. Sen jälkeen ottaa yhteyttä kunnan sosiaalitoimeen. Kertoo heille että nyt kävi niin ikävästi että koiran eläinlääkärikäynnin jälkeen ei ole rahaa enää edes ruokaan. Kunnasta vähän riippuen, sosiaalitoimi pyytää keskustelemaan kanssaan ja sitten keskustelun lopputulemasta riippuen antaa joko toimeentulotukea (hakemusta vastaan), tai sitten ainakin hätäapuna ruokakupongin, arvoltaan noin 40-50€ lähiruokakauppaan(vaikka ei varsinaisesti olisi oikeutta tt-tukeen).

      Pienituloisen kannattaa aina, niin nöyryyttävää kuin se onkin, hakea tt-tukea pärjätäkseen. Menoina ne huomioi vuokran/vastikkeen sekä vesilaskun, ja sähkölaskun sekä irtaimistovakuutuksen. Ei juuri muuta. Tuloiksi katsovat yleensä kaiken rahan mikä pankkitilille tulee.

      • Eisossusta

        Sossussa ei anneta rahaa lemmikkeihin meneviin kustannuksiin. Eläinlääkärikäynnit ovat kalliita ja voivat joutua tulemaan aivan yllättäen. Köyhien koirat joutuvat usein sairastelemaan erityisen pitkään.


      • Kylsossusta
        Eisossusta kirjoitti:

        Sossussa ei anneta rahaa lemmikkeihin meneviin kustannuksiin. Eläinlääkärikäynnit ovat kalliita ja voivat joutua tulemaan aivan yllättäen. Köyhien koirat joutuvat usein sairastelemaan erityisen pitkään.

        Kuten yllä sanottiinkin, ei saa lemmikin hoitokuluihin penniäkään. Sen sijaan sitä monikaan ei tiedä että kun on hoidattanut lemmikkinsä eläinlääkärillä ja sen vuoksi joutunut rahapulaan, sossusta saa tällöin apua. Lue ystävä tarkkaan, tuossa on aika hyvät ohjeet mitä on odotettavissa ja miten menetellä jotta onnistuu.

        Järjestys on siis tämä: Ensin laskun maksu ell-asemalle -> siitä rahapula -> yhteys sossuun -> josta maksusitoumus ruokakauppaan.


    • laskulainaatms

      Jotkut eläinlääkärit sallivat laskulla maksamisen, kannattaa soitella pariin ja kysyä heiltä.
      Tai sitten vaan kysyä lainaksi joltakulta rahaa. Jos kysytjonkun toisen puolesta, niin voisitko sinä kenties lainata kys. henkilölle?
      Sitten on tietty pikavipit.

      Tilanteelta toki olisi vältytty jos olisi jemmassa rahaa siltä varalta että koira pitää saada lääkäriin joskus kun tili huutaa tyhjyyttä/ei ole paljoa rahaa. Itse pidän vaatekaapissa lipasta johon joka kuukausi olen heittänyt hieman rahaa, yleensä 30 euroa, koiraa varten ian sitä varten että jos joskus tilillä ei ole rahaa ja tarvii päästä eläinlääkäriin niin sieltä löytyy

    • 1916

      Äiti maksaa.

    • 9020

      Pankista lainaa.

    • lainaaite

      Lopetusreissu pitää yställe suoda. Osassa Suomea on myös kunnallisia eläinlääkäreitä. Eläinlääkäriin voi tehdä myös osamaksusopimuksen. Vanhuus ja patit viittaavat vakavaan tautiin.

    • arvokasvanhus

      Eutasia lienee vaihtoehtona ainoa. Kannattaa kysyä hinnat mahdollisesti omasta kunnallisesta ja muista lähialueen eläinklinikoista. Kertoa myös tilanne, ettei ole rahaa.
      Hautaus kannattaa miettiä, onnistuuko tehdä itse johonkin omaan tai muuhun luvalliseen paikkaan, vai meneekö yhteistuhkaukseen. Niidenkin hinnat vaihtelee.
      Nyt ystäväpiirissä kolehtia keräämään. Sitten pidätte yhdessä muistojuhlan hyvän ystävän muistoksi.

    • apu.löytyy

      todennäköisesti kyseeseen tulee lopetus.voit viedä kunnan tai kaupungin eläinlääkärille ja kertoa että olet rahaton.eläinlääkäri ei voi kieltäytyä lopetuksesta koska kyseessä olisi heitteillejättö.laskun saat mukaasi tai postissa,sen maksat kun saat rahaa,jos eräpäivä ylittyy tulee korkoa.

    • avuntarveonselkeä

      Soita paikalliseen eläinsuojeluun,saattavat auttaa.

    • pyydä rahaa lainaksi saat maksettua mm. lääk. kul.sit koira piikille kun ei ole varaa pitää"äläkä ota enää minkäänlaista elukkaa mikäli ait ei ole varaa pitää siitä huolta"käytä päätäsi"

    • josnepatit

      ovat liikkuvia, eli liikkuvat nahkan mukana, eivätkä ole kudoksessa kiinni, niin tuskin ovat mitään syöpäkasvaimia. Voivat olla rasvapatteja, jotka yleisiä vanhoilla koirilla. Jos koira on muuten hyvin voiva ja jaksaa liikkua, syödä ja juoda, niin seuraile tilannetta. Muuten kyllä heti lääkäriin ja eutanasia, jos sinulla ei ole rahaa parempiin tutkimuksiin. Turha pitkittää eläimen kärsimystä.

    • Kylläjokuauttaa

      Soita paikalliseen eläinsuojeluun ja kysy sieltä apua, jos eivät auta, niin apua voit kysyä myös Hesyltä (Helsinki), Tesyltä (Turku), RekkuRescuelta (sähköpostia hallitukselle), paikallisilta diakoneilta. Sosiaalitoimesta ei liene saavan eläimiin liittyviin asioihin apua mutta joku noista mainitsemistani auttaa. Kannattaa myös muistaa, että ainoa ilmainen toimenpide, johon laki eläinlääkärit velvoittaa on eutanasia. Siitä ei voi kieltäytyä mutta tuhkauksesta jne. voi.

    • Voihanmargariini

      Ikävä tämä on sano mutta jos on vähävarainen niin ei kannata lemmikkiä hankkia koska ei voi varmistaa sille aine vaikka ruokaa tai juuri sitä eläinlääkäriin pääsyä. Kannattaa ajatella myös eläimen parasta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1689
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1598
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1179
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1134
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1112
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      7
      1028
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      981
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      975
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    10. 6
      960
    Aihe