Haluan lapsen mutta mietin sterilisaatiota

Huoliaon

Olen jo pari vuotta miettinyt sterilisaatiota ja siihen liittyy dilemma: minussa on halu saada lapsi (ollut teinistä lähtien, en haluaisi tätä mutta se ei vaan poistu millään) ja on niin monta syytä miksi lasta ei kannata tehdä (opiskelut pahasti kesken, pelkään kuollakseni yksinhuoltajuutta tai sitä, että todella elämässä ei enää olisi muuta kuin lapsi, koska siltä näyttää perheellisten elämä, periytyvä vakava sairaus vanhemmillani, yleisesti huoli millaiseen maailmaan lapsen tekisikään, onhan meitä täällä pallolla jo enemmän kuin tää pallo jaksaa kantaa, erityisesti näillä elämän tavoilla, mitä jos hyvä suhde tuhoutuu lapseen jne. ) tai jos sen tekisi, niin se olisi niin kaukana tulevaisuudessa, että mahtaakohan olla edes biologisesti mahdollista enää silloin, joten sen puolesta lähes sama tekiskö sterin vai ei. Näyttää, että aika loppuu jo keksen, kun pitöisihän se ihminen tunteakin ennen lapsisuunnitelmia.

Olen siis nyt 29 eli kohta on todella mahdollistakin ja mietin tosissani keinoja selvittää, millä ihmeellä voisin tehdä päätöksen. Haluaisin niin olla haluamatta, koska sen haluaminenkin tuntuu niin surulliselta, sillä tuntuu paremmalta, jos lasta ei tule, koska se saattaisi hyvinkin olla lapselle ja maailmalle parempi. Inhottavaa haluta asiaa, mitä ei halua haluta. Tietysti tähän surullisuuteen vaikuttaa se, että miehet tuntuvat aina pettävän minua, ts. luottamus on koetuksella. Samaten ainoat kaverini, joilla on lapsia, ovat yksinhuoltajia, vaikka luulivat miestensä pysyvän mukana. Okei, yksi on raskaana, toivottavasti edes tää mies pysyy oikeasti mukana. Ihan kamalan ahdistavaa.

Tapasin tietysti muutama kuukaisi sitten ihanimman miehen koskaan (uskomatonta, hän tuntuu sielunkumppanilta, ei tällaista koskaan ole ollut mutta epäilen vahvasti järkeäni, koska rakastuminen sekoittaa pään täysin) mutta hän tuskin on halukas isäksi ylipäätään. Tai no, totesi että"en ole niin lapsivihainen kuin saattaa vaikuttaa, eri asia muiden lapset kuin jos ois oma". Toisaalta tää nyt varmaan oli jokin heitto, jos se jostain keksi, että minussa on tää typerä halu eikä halunnu, että häivyn tän takia.

Millaisia ajatuksia tämä herättää? Ja joo, en tee päätöstä tän keskustelun perusteella. Ystävät on sitä mieltä, että on aika iso mahdollisuus katumiseen mutta mielestäni on myös siihen, että kadun lasta juuri yksihuoltajuuden tai vastaavan vuoksi. Tuntuisi, että olen tuhonnut lapsen elämän alkuunsa ja sehän voisi olla tottakin, jos en yksin jaksaisi taakkaa ja surua hylkäyksestä. Mutta silti, niin kauheasti haluaisin tuon pienen syliini ja tiedän, että rakastaisin sitä olentoa uskomattoman paljon mutta...
Niin ja en pidä yksinhuoltajaa sinällään huonona äitinä, tiedän vain, että köyhyys todennäköisempää jne. eikä nykyiset hallituksen toimetkaan lupaile hyvää tulevaisuutta lapselliselle, huolestuttaa hirveästi.

4

248

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • MieshänMinä

   Tee lapsi mun kanssa. Yksinhuoltajuutta sun ei tarvitse pelätä, sillä mä otan kyllä mielelläni huoltajuuden itselleni.

  • asiastatietävätaho

   E-pillerit on kyllä ihan keksitty tuohon ehkäisyyn ja satunnaisseksiin suosittelen kondomia. Vitut sinä mitään sterilisaatiota tarvitse.

  • Vähäinenkiinnostuspoissa

   Eduskunta teki erääseen lakiin älyttömän muutoksen. Nyt sitten ihmetellään, että kansa ei lisäänny.
   Toki, tosiasioita laillakaan ei muuteta.

  • steriloimislaki

   Niille, jotka ovat varmoja päätöksestä sopisi lainmuutos.
   Kansalaisaloite "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta"
   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401

   Aloitteessa sterilisaation ikäraja halutaan laskea nykyisestä 30 ikävuodesta 25 ikävuoteen. Lisäksi lapsiluku halutaan muuttaa nykyisestä kolmesta lapsesta kahteen lapseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   456
   2390
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2211
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   1564
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   1453
  5. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   288
   1242
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   74
   1007
  7. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   65
   962
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   64
   938
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   797
  Aihe