Metropolia / Sairaanhoitaja

Tulevahoitsu

Onko muita ketkä tulossa kokeeseen 3.6? Jännitetään yhdessä! :-)

35

2683

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TulevaSH

   Täällä olis yks! Mut 2.6! Oon niin fiiliksissä, haluun niin päästä opiskelee!! :) mitä linjaa havittelette, mä haluun sinne aikuispuolelle :)

  • lähihoitajastaSh

   Juu, täällä toinen 3.6 kokeeseen tulija... Monimuoto puolelle hakemassa... =)

   • Tulevahoitsu

    Minä myös monimuotoon! :-)
    Jee! Hyvä me !


   • Julinda1234

    Minäkin!! Tuli yllätyksenä tuo ettei olekkaan ennakkomateriaalia.
    Mutta toisaalta jotenkin helpottavaa niin ei tarvi ihan epätoivoisena päntätä etukäteen :) koska mulla ei ole suunnitelma B:tä..olis pakko päästä sisään!!! Eli ei paineita :D


   • tulevahoitsu

    Mun on myös pakko päästä sisään! Kamalaa kun sen jälkeen pitää odottaa vielä melkein kuukausi tuloksia.. Mulla alkaa kesäloma 30.6 joten saa nähdä millä mielellä kesäloma alkaa! Yaiks!


  • Lh-sh

   Minä myös! Monimuotoon haen.

  • duppis

   Täällä myös monimuotoon tulossa 2.6!!:) Jeee! Onko kaikki monimuotoon tulijat lähhoitaja pohjaisia? Miten aijotte valmistautua kokeisiin, kun ennakkomateriaalia ei ole?

   • tulevahoitsu

    Ei ole lähihoitaja pohjaa. Ihan kylmästi vaan näin untuvikkona! Valmistaudun sillä etten hösläisi! Rauhassa vaan.. Lukihäiriö niin tuottaa ongelmia aina kun on aineistoista kysymys. Jännäksi menee!


  • Lhshth

   2.6 th pääsykokeisiin tulossa :3

  • helsinkiläinenm

   Siis sinne on todennäköisesti tulossa saman tyyppinen koe Ku oli esivalintakokeessa eli matikka äidinkieltä vissiin on tulossa ainakin

  • Båmbå

   Mitenkä muilla muilla mennyt kokeet? Itsellä ei aika riittänyt koetta tehdessä ja ryhmätilanteessa en saanut sanottua melkein mitään :/ Tuskin näillä paikka aukeaa..

   • höhh

    Mulla sama :( Mun mielestä tunti oli kyllä ihan liian lyhyt aika sen kokeen tekemiseen.


  • Tulevahoitsu

   Tänään koe! Apuva!

  • harmistus

   Millaisia fiiliksiä kaikilla nyt jäi pääsykokeista? Itsellä kaikki muu tuntui menevän nappiin, paitsi se viimeisen sivun tehtävä jossa loppui aika kesken.. Harmitti sitten kun huomasin että siitä olisi saaanut 10 pistettä mikä on neljäsosa kirjallisen pisteistä! Pelottaa että sen vuoksi menee opiskelupaikka sivu suun. En tajunnut katsoa taakse ja tehdä sitä ensin ja jättänyt osan 1 pisteen tehtävistä vastaamatta :/ Toivottavasti en ole ainoa jolla ei mennyt se osa ihan putkeen. Saa luvan kaikki muut vastaukset sitten olla oikein :D

   • SHmonimuotoon

    Mitä???? 10 pistettä viimeisestä? Onpa hurjaa...tämä jäi kyllä siinä loppukiireessä huomaamatta.... Aika kyllä meni tosi tiukille taas. Paljon tuntuu olevan lähihoitajia liikenteessä, itsellä ei alan kokemusta... en näe sitä kuitenkaan haittana ollenkaan;-)


  • Båbåå

   En edes katsonut viimeiselle sivulle!! Mitä siellä oli? En ehtinyt ollenkaan kirjallisia tekemään.. vain matikan..

   • Harmistus

    Siinä oli siis 5 tilannetta/toimintatapaa jonka alle piti kirjoittaa, että mihin eettiseen periaatteeseen tämä malli perustuu. Oikeasta vastauksesta sai 2pistettä ja väärästä/vastaamatta jättämisestä -1,25 pistettä. Mikä tarkoittaa sitä että siinä voi menettää sen 10 pistettä ja vielä tulee miinusta lisäksi.. Ärsyttää siis hieman etten tehnyt sitä heti ensimmäisenä.. Mutta edes hieman lohduttavaa kuulla etten ole ainoa😅


   • Eikäää

    Ei helevetti oikeestikko.. mäki kerkesin tekee vaan sen matikan, aineisto-osuus jäi melkeen kokonaan tekemättä ku loppu aika. Miten toi pisteytys siis menee, 40 pistettä kirjallinen ja 30 pistettä ryhmitilanne vai?


   • Harmistus

    Joo 40 kirjallisesta ja 30 haastattelusta.


   • jaaaaaanina
    Harmistus kirjoitti:

    Siinä oli siis 5 tilannetta/toimintatapaa jonka alle piti kirjoittaa, että mihin eettiseen periaatteeseen tämä malli perustuu. Oikeasta vastauksesta sai 2pistettä ja väärästä/vastaamatta jättämisestä -1,25 pistettä. Mikä tarkoittaa sitä että siinä voi menettää sen 10 pistettä ja vielä tulee miinusta lisäksi.. Ärsyttää siis hieman etten tehnyt sitä heti ensimmäisenä.. Mutta edes hieman lohduttavaa kuulla etten ole ainoa😅

    Oliko teille annettu etukäteen tietoon kirjat joita piti opiskella kirjallista koetta varten?


  • Båbbå

   Joo nyt kyllä harmittaa ja ketuttaa ihan saakelisti :( ois voinu mennä hyvin jos ois tajunnu kattoo eka läpi mitä tekee ensin..

  • Sandraaaa

   Miten teillä mennyt ryhmätilanne?

  • Sopp

   Ryhmätilanteita on vaikea arvoida, tärkeää et puhuu jotain.

   Aineistokokeen viimeinen sivu, mitä vastasitte?

  • Ensihoitajaksiko

   Mulla oli tänään ensihoitajaksi pääsykoe. Olikohan samanlainen koe kun sairaanhoitajaksi?
   Kun kokeita on ollut eri päivinä, niin mitenköhän on varmistettu, että koe on samantasoinen?

   Osa kysymyksistä oli taas yksityiskohtiin takertumista. Odotin enemmän soveltavampia kysymyksiä. Mutta ne ainoat soveltavat (vika sivu) olikin vaikeita, sillä olin keskittynyt imemään päähäni kokonaiskuvaa koko materiaalista, ja ne periaatteet liittyy toisiinsa hyvin läheisesti... Hyvä kun olin tajunnut edes kirjoittaa jotenkuten niiden periaatteiden nimet ylös.
   Matikka tuntui liian helpolta. Jäin jumittamaan kysymyksiin ihmetellen, että voiko tosiaan olla näin yksinkertaista.

   Se oli outoa, että kokeen valvoja ei ilmoittanut kokeen loppumisajankohtaa etukäteen. Unohdin katsoa kelloa. Ja kun koe loppui (varoittamatta), osa ampaisi saman tien ylös, mutta osa jäi vielä tekemään!!!

   Ryhmätilanne oli lyhyt. Mitäköhän sen tarkoitus oli mitata? Onko tarkoitus siis yleisesti vaan todeta, että joku kykenee keskustelemaan ja joku ei? Milläköhän tavalla piti tilanteessa loistaa, jotta saa hyvät pisteet? Valintakoekutsussa oli varattu reilusti aikaa ryhmätilanteelle, niin jotenkin oletin jotain ihan muuta kuin paria lyhyttä keskustelua.
   Meidän keskusteluaiheetkin liittyivät ihan yleisesti hoitoalaan, ei juuri ensihoitoon. Milläköhän mitataan motivaatiota ja valmiuksia kouluttautua juurikin ensihoitajaksi? Silläkö perusteella, miten hyvin osasi itseään ryhmätilanteen lopuksi mainostaa? Vai eikö niille ole annettu lainkaan painoarvoa?

   Jäi sellainen olo, että lähdinkö mä sieltä kokeesta vahingossa kesken pois ja jätin jonkun osion tekemättä? En tiedä yhtään mitä odottaa tulosten suhteen.

   • Toinen_ensihoitajaksi

    Samoja fiiliksiä, hain myös ensihoitajaksi. Tosiaan koin, että aineistokokeessa takerruttiin yksityiskohtiin, ja koska eettiset periaatteet liittyivät niin lähelle toisiaan, niin oli vaikeata vastata varsinaiseen kokeeseen - viimeinen sivu jäi melkein tyhjäksi (omaa tyhmyyttä) enkä edes muista mitä vastasin niihin, mihin sain edes jotain. Matikka oli erittäin helppoa, mutta hieman epäselväksi jäi, miten kattavasti vastauksia olisi pitänyt perustella.

    Samoin koin kummalliseksi aineistotekstin pois ottamisen ja varsinaisen kokeen antamista. Ei todellakaan ollut selkeätä milloin koe alkaa, saati loppuu. Niin kuin "Ensihoitajaksiko" mainitsi, osa vaan jatkoi koetta eikä valvojaa voinu vähempää kiinnostaa - kyseessä ei kuitenkaan ollut erityisluvan saaneita.

    Keskustelu oli ihan ok, kaikki saivat sanota sanottavansa ilman keskeytyksiä ja vielä miltein järjestyksessä vuorotellen. Aiheena oli ensihoitotilanne, "miten toimit?" ja siitä keskutelu. Lisäksi piti lopuksi mainostaa itseään, miksi haet ensihoitajaksi. Aika vaikeata minun mielestä on keskustelun pohjalta tehdä valintoja/antaa pisteitä, varsinkin jos kaikki ryhmässä selvisi tasaisen hyvin.

    En yhtään tiedä, mitä odottaa tuloksista. Aineistokoe todennäköisesti ratkaisee kaiken. Tuloksia odotellessa :)


   • Ensihoitajaksiko

    Itsekin mietin, että miten nuo matikan vastaukset piti perustella. Perustelin vain lyhyellä laskutoimituksella.
    Olitko tänään kokeessa? Oltiinkohan samassa luokassa tekemässä, vai oliko kaikki valvojat tuollaisia... :D
    Jep, nyt sitten vaan odotellaan... Tsemppiä kaikille hakeneille! :)


   • Toinen_ensihoitajaksi

    Joo tänään kokeessa, ehkä me oltiin samassa luokassa, naisvalvoja oli valvomassa. Samoin tsemppiä kaikille! :)


   • Tulevahoitsu

    Tänään vanhalla viertotiellä..

    Saa nähdä miten meni koe.. Aika hupeni todella kovaa vauhtia. Mulla meni matikan tehtäviin varmaan 35 minuuttia ja yritin sitten hätiköiden tehdä sen aineiston. Olisi pitänyt aloittaa siitä. Ärsyttävää että meni ihan lottoamiseksi koko homma. Toisaalta tietää sitten syksyllä mitä tehdä toisella tavalla :-)
    Ryhmäkeskustelu siinä ja siinä. Meidän ryhmässä oli 4/8 niitä ketkä puhuivat ja kaksi enemmän kuin kaksi muuta. 4 hiljaisesta 2 sanoi jotakin ja yksi ei sanonut mitään..

    Mutta ohi on! Vihdoin.
    Ei malttaisi odottaa melkein kuukautta.. :-(


  • Terkaksiko

   Heippa!
   Mulla meni kirjalliset kokeet ihan ok, tosin aika loppui kesken/tuli kiire ja keskittyminen oli jotenkin vaikeaa, matikkaa jännitin, vaikka en siinä mitenkään surkea edes ole, mutta saatoin ajatella niitä liian monimutkaisesti, kun olivat kuitenkin tosi yksikertaisia, mutta esitetty minusta vähän hankalasti. Itse aineiston tekemiseen jäi todella vähän aikaa, ja tein sen nopeasti tarkistamatta, varmasti tulee huolimattomuusvirheitä.

   Minuakin jäi harmittamaan se, ettei mitään tietoa itsestä saanut missään vaiheessa tuode esille, edes motivaatiota ei kysytty. Meillä ei myöskään th-linjan kokeissa ollut mitään "itsensä mainostamis" -osiota keskustelussa, ainoastaan esittely ennen keskustelua, Siinä sain hyvin pikaisesti sanottua vähän halustani alalle. Keskustelu meni ihan ok, toki jäin miettimään puhuinkohan liikaa..

  • Eikaihaittaa

   Ite olin th pääsykokeissa ja oon jäänyt nyt stressaamaan sitä ryhmätilannetta. Olin siinä tosi hermostunut (ja sen varmasti huomasikin) mutta sain kuitenkin itseni esiteltyä ja muutaman mielipiteen heitettyä. Onko teillä mitään käsitystä miten se pisteytys voisi siinä mennä? Onko mahdollisuuksia päästä opiskelemaan kun aineistokoe meni kuitenkin mielestäni hyvin?

  • Ensihoitajaksikin

   Minä olin myös ensihoitajan pääsykokeessa. Mielestäni erinomainen pääsykoe kaikinpuolin.

  • pääsykokelas

   Kuulostaa että pääsykoe oli kätilölinjalle myös ihan tasan sama kun sh-linjalle. Mielenkiinnolla odottelen tuloksia. Sain kyllä kaikki tehtävät kirjallisessa ihan hyvin tehtyä, hieman jäi aikaa tarkistella, ja ryhmäkokeessa juttu luisti ihan hyvin, oli tosi mukavia tyyppejä siinä ryhmässä missä olin. Mutta sepä se juuri, taso oli ainakin siinä kova! Saapa nähdä, jännittää!
   Se kyllä minuakin harmitti että missään kohtaa ei oikein päässyt kertomaan motivaatiostaan ja halustaan päästä opiskelemaan, olisin mielelläni kirjoittanut jonkun näköisen motivaatiokirjeen tai edes kertonut haastattelussa vähän enemmän mutta ei ollut aikaa. :/

   • hghsrh

    Hei, kertoisko joku minkätasoista matikkaa pääsykokeissa oli? entä oliko englantia? Sh pääsykokeisiin menossa viikon päästä...


   • Soshelpapua
    hghsrh kirjoitti:

    Hei, kertoisko joku minkätasoista matikkaa pääsykokeissa oli? entä oliko englantia? Sh pääsykokeisiin menossa viikon päästä...

    Olisi kanssa tosi kiva kuulla vähän tarkemmin vaikka esimerkkejä tehtävistä!


   • Krid
    hghsrh kirjoitti:

    Hei, kertoisko joku minkätasoista matikkaa pääsykokeissa oli? entä oliko englantia? Sh pääsykokeisiin menossa viikon päästä...

    Miten sulla meni koe? Minkätasoista matikkaa pääsykokeissa oli? Oon itse menossa ensi kuun lopussa pääsykokeisiin ja olisi kiva tietää millaisia laskuja mun kannattaa lähtee kertaamaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   491
   11892
  2. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   415
   1691
  3. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   1541
  4. Stefun ilme, kun Sofia huomaa Burberryn liikkeen

   Ihanasti Sofia ottanut instastoryynsa mukaan Stefun pelästyneen ilmeen. Taitaa miettiä, kuinka pitkään osingot riittävät…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1031
  5. Sormus ostettu Tallinnasta?

   Tallinnassa käyty korukaupoilla (S&S). Jokohan sormus ostettu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   934
  6. Mikä voisi olla todennäköisin paikka

   Missä kohtaisimme sattumalta tällä viikolla? Milloin, päivällä, illalla?
   Ikävä
   79
   875
  7. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   871
  8. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   859
  9. Nyt lahoilla korona kun piti tammerfesteille änkeä

   Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Lahot ei välitä mistään mitään...
   Parkano
   12
   732
  Aihe