Traktorin käynnistysakun koko.

Timbermanni

Onko viisaimmilla tietoa?
Meidän 502 Valmetin käynnistysakku sanoi työsopimuksensa irti ja olen harkitsemassa uuden akun hankintaa. Vanha akku oli 105 Ah akku. Ja kuulin että pienemmälläkin akulla, kokoluokkaa 60- 75 Ah se starttaa. Ja kuulemma starttivirta on noissa pienemmässä akussa samaa luokkaa kuin isossa. Ei ainakaan paljon pienempi. Niin kysymys kuuluu et miksi se alkuperäinen akku on on alunperin mitoitettu Ah määrältään niin paljon suuremmaksi?
Kun ongelma on se että sillä vehkeellä on ajoa vähän ja sekin tapahtuu kesällä, Talvella ei sillä ei ajella. Ja siksi on se vaara et kun akulla on vähän käyttöä niin ne tuppaa menemään ite eestään. Kun taas oikein muualla ei ole sille akulle käyttöä.

9

5835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Menovesi

      Tuolta akkujen koosta ja käynnistysvirroista:
      http://www.motonet.fi/fi/kategoria/648/936132/Akut
      Jos pelkkää kesäajoja, niin pärjäät ihan hyvin 60- 75 Ah akulla. Mulla vanhassa Majorissa juuri tuollainen 70 Ah akku. Toimii talvellakin kun ensin tunti johdon päässä kiinni.

      • V-405

        Joo,pärjää pienemmälläkin. Ittellä 405:ssa 90Ah:n akku, ja ajetaan sentään talvella ennempikin. Toki kovimmilla pakkasilla sitten roikan jatkoksi.


      • HintaVertailua

        Mielenkiintoista hinnoittelua, jos ruvetaan vertaamaan 105AH akkujen hintaa eri paikoista. 100-115AH akkua silloin jos 105Ah ei ole jossakin kaupassa myynnissä. Motonetissä 105AH(2 vaihtoehtoa) akku maksaa 199-254.90 euroa.
        Biltemasta vastaava akku 149 euroa.
        Puuilossa ei ole 105AH akkua. Mutta 100-115AH akun hinta on 99-120 euroa.
        Hong Kong ei ole 105AH akkua. Mutta 100AH maksaa noin 100 euroa.

        AP: ihmetteli että miksi vakioakku on noin iso. Johtunee siitä että akun mitoituksessa on otettu huomioon että traktori ei ole käytössä joka viikko. Myös on otettu huomioon myös traktorin mahdollinen käyttö ympärivuoden ja erilaisissa sääolosuhteissa mukaanlukien -40 tai -30c talven pakkaset. Traktoria saatetaan myös käynnistellä ja sammutella useita kertoja päivän aikana. Isommalla akulla onnistuu traktorin käyttö talven paukkupakkasillakin ilman apuvirtaa tai erillistä akkulaturia. Monet traktorit nimittäin ovat aika kovassakin käytössä ja rajuissakin olosuhteissa, Vaikka AP:n tapauksessa ei....


    • Timbermanni

      Niin minäkin tuumasin. En tiiä pysyiskö toi akku sit kunnossa tollasella ylläpitolaturilla kun ongelma on et sillä akulla on vaan yks kaks starttia vuodessa niin se menee ite eestään Kun se muuten seisoo käyttämättä.

    • MinunSuositukseni

      Osta 105Ah akku kuten ennenkin, mutta jos akun hinta hirvittää niin osta sellainen halvempi akku kalliin merkkiakun sijasta esim. Biltemasta,Puuilosta, Motonetistä. Suosittelen samalla erillisen ylläpitolaturin hankintaa millä lataat akun 1.5-2kk(akku kytkettynä traktoriin) tai 3-4kk(akku irti traktorista) välein niin pysyy akku hyvässä kunnossa. 8A akkulaturi olisi erinomainen valinta. Toki halutessasi voit automaattisella ylläpitolaturilla pitää akkua vaikka ympärivuoden laturissa, eikä akku siltikään kiehu pilalle. Ympärivuotiseen akun ylläpitolataamiseen riittää jo pienitehoinen 2.5A ylläpitolaturi.

      Kyllä, akkulaturi pidentää akun käyttöikää. Akun pilalle meno vuodessa johtuu useimmiten akun tyhjentymisestä koska akku purkautuu hitaasti itsekseen vaikka akku olisikin kokonaan irti traktorista tai muusta koneesta tai ajoneuvosta. Ylläpitolaturin käyttö estää tämän akun tyhjentymisen niin kauan akku on muuten kunnossa. Sinun tapauksessa syynä akun pilalle menoon taitaa olla akun pääseminen tyhjäksi käytön tai latauksen puutteesta johtuen. Uskallan väittää että sinun tapauksessa saisit ylläpitolaturin avulla pidennettyä akun käyttöikää noin 1-5 vuoden verran nykyisestä akun käyttöiästä, riippuen tietysti akun laadusta ja siitä että kuinka usein lataat akkua.

      • Anonyymi

        Ehkäisékö virta-avaimen poistaminen akun purkautumista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkäisékö virta-avaimen poistaminen akun purkautumista?

        Ei. Vähän hidastaa jos irrotat kaapelin.


    • fkfjhfhfdhd

      Myös edullisia isoja ylläpito latureita saatavana kun sitten kerran perinteinen akkulaturi unohtui viikonlopun yli talvella ja tämäkät oli tuoksut tallissa.

    • halvempivaihtoehto

      Noita pienempiä akkuja saa kolme yhden oikean traktorin akun hinnalla. Itselläni on iso auton akku ja hyvin toimii kesät talvet. Ostaessa katselin sellaisen akun jossa on mahdollisimman suuri käynnistysvirta. Pienempikin patteri voi pyörittää konetta terhakasti. Harvakseltaan kun on käyttöä niin välillä kannattaa ladata ylläpitolaturilla akku täyteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4120
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3982
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3855
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2627
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2445
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2042
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1900
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1569
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe