Naurukyyhky harkinnassa

Wira1

Hei!
Pieniä kysymyksiä liittyen naurukyyhkyyn.
1. Tarvitsevatko sitä grittiä(jonkun lähteen mukaan joo, jonkun ei.) ja mistä sitä voi hankkia? Onko jotain jolla sen voi korvata?
2. Riittääkö ruoaksi undulaattien siemenseos vai pitääkö hankkia nimenomaan naurukyyhkyille tarkoitettua?( mistä tuota kyyhkyille tarkitettua voi ostaa?)
3. Yksi vai useampi? Koiras vai naaras?
4. Voiko antaa kurkun ja omenan paloja tai salaatinlehtiä?
5. Mihin häkki paras sijoittaa, kestävätkö vetoa?
Siinä taisivat olla suurimmat kysymykset. Kyllä noihinkin vastauksia löytyy nettiä selaamalla mutta jotkut hirvittävän epäselviä.
Iloista kesän odotusta kaikille!

1

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tirppanisti

      Omakohtaista kokemusta itselläni on lähinnä pienemmistä kyyhkyistä, mutta koitetaan jotain vastailla...

      1. Kyyhyt nokkivat syömänsä jyvät yleensä kokonaisina, eivätkä kuori niitä niin kuin useimmat muut tavallisimmista lemmikkilinnuista. Hiekkaa siis suositellaan tarjolle kyyhkyillä, mutta ei se niillekään ehdottoman välttämätöntä ole. Kupuhiekkaa/linnunhiekkaa sopivan karkeana saa kyllä useimmista lemmikkiliikkeistä, vaihtoehtoisesti voi käyttää kalkkirouhetta/simpukankuorirouhetta josta saa sitten kalkkiakin lisäksi.

      2. Pienet timanttikyyhkyt pärjäävät hyvin undun/peiponseoksilla, mutta naurukyyhkyille kannattanee laittaa sekaan vähän isompaakin jyvää. Jossei valmista kyyhkynseosta lähikaupasta löydy edes erikseen tilaamalla, niin sopivia siemeniä voi itsekin sekaan laittaa (vaikka kuorittua kauraa, vehnää, rouhittua hernettä tms), Ja tietysti kyyhkytkin tarvitsevat tuoreruokaa ja voimaruokaa tai kananmunaa tarpeen mukaan.

      3. Kyyhkyt viihtyvät usein parhaiten pareittain (koiras naaras tai naaras naaras). Useampikin lintu voi mennä riittävän isossa häkissä, mutta koiraat voivat rähistä keskenään. Yksinäinen kyyhky on aika vaisu otus.

      4. Voi, esim vesiheinää, voikukkaa, porkkanaraastetta ja muitakin hedelmiä voi kokeilla myös

      5. Paras on paikka jossa linnut voivat seurailla muun perheen touhuja (ja missä itsekin voi helposti katsella niiden puuhia), olematta kuitenkaan ihan suoraan kulkureitillä, tai sellaisessa paikassa että kulman takaa tulija voi ne säikäyttää. Tärkeintä kuitenkin on että häkki on riittävän kokoinen, joten muuten vähän huonompikin paikka on parempi jos siihen saa isomman häkin. Valoisa paikka on hyvä, kunhan ei koko aikaa ihan suorassa paahteessa ole (tosin kyyhkyt ovat melkoisia auringonpalvojia ja kellottelevat mielellään lämpimässä kohdassa paistattelemassa). Häkki on myös hyvä saada hämäräksi ja rauhoitettua tavalla tai toisella noin 10-12 tunnin ajan joka yö riittävän unen saamiseksi (ja vastaavasti UV-pitoinen lintulamppu päiväksi jossei ole ulkoilutusmahdollisuutta). Talvista suoraa kylmää viimaa kannattaa vältellä kaikilla linnuilla, mutta ei raitis ilma sinänsä tai kevyt kesäinen tuulenhenkäys pahaa tee terveelle linnulle. Sairastapauksia varten kannattaa olla varalla joku pikkuhäkki johon saa potilaan omaan rauhaan ja varmasti lämpimään (lämpölamppuakin voisi pitää varalta varustekaapissa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1403
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      944
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      92
      914
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      814
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      813
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      784
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe