yhteydenpitorajoitus avovankilassa

hemasira

Pystyykö yhteydenpitorajoitusta kumoamaan mitenkään?vanki ei saa pitää yhteyttä siis samalla paikkakunnalla asuvaan koska se vaarantaa vankilan turvallisuuden.

11

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 65trhgf

      No mitäpä luulisit, että jos turvallisuusperusteisesti on rajoitettu vangin yhteydenpitoa, niin minkä verran arvelet sinulla olevan siihen sananvaltaa?

    • Yliaktuaari

      Menee takaisin vasikoiden ja narkkien seuraksi kivitaloon..
      Ei laiteta mitään yhteydenpito kieltoja, kun ei voi pitää yhteyttä.

    • hemasira

      Sinänsä hölmöä koska tää paikkakuntalainen ei PITÄIS olla turvallisuusriski.Toki sen tiedän että jos tyyppi yrittää ottaa yhteyttä niin sit lentää kivitaloon loppuajaks.Mut eiks tossa voi kysyä jotain perustetta sille että miks turvallisuusriski?

      • 65trhgf

        No kuule otapa ja kysy.

        Mutta tämä Suoli24 on väärä paikka kysyä. Me kun emme tiedä sinun kirjoituksesi perusteella edes mistä paikkakunnasta tai rangaistuslaitoksesta on kyse, saati kenestä rangaistukseen tuomitusta, tai muutenkaan tilanteen arviointiin vaikuttavista tekijöistä.

        Tämä paikka on siis aivan väärä suunta kysellä miksi asia on niin, ja mitä sille voi tehdä. Oikea taho lienee kyseisen rangaistuslaitoksen virkamies, joka päätöksen on tehnyt.

        Mitä siihen tulee, että pitäisikö vai ei, niin jostain kumman syystä täällä esitetyn valossa en usko, että sinä olet tarkalleen ottaen pätevin henkilö asiaa arvioimaan, ja luotan vähän enemmän niihin ihmisiin, jotka noita päätöksiä virkansa puolesta tekevät. Voin tietysti olla väärässä, mutta ehkä siinä tapauksessa korjaat minua.


    • hemasira

      Sanotaanko vaikka niin että lomilla tutustuttu ja selvis että avovankila on samalla paikkakunnalla kuin missä tämä tyyppi asuu ja työskentelee.Puheluita tietenkin kuunnelleet ja riselle selvinnyt tämä sama asia.Siitä siis yhteydenpitokielto.Mutta että tämä tyyppi halusi vaan tietää kannattaako kysyä perusteita sille,muuta kun että turvallisuustekijä.Kyseessä en siis ole minä itse.

    • hemasira

      Homostelijat? :D kyllä tässä on kyse naisesta sekä miehestä.

    • Yhteydenpitorajoituksista päättää AINA tutkinnanjohtaja,ei vankila. Rajoituksilla estetään, jutun tutkintaan mahdollisesti vaikuttavat yhteydenpidot. Avovankilan vangilla ei voi olla yhteydenpitokieltoja.

      • Sonya89

        Miksi avovankilan vangilla ei voi olla yhteydenpitorajoitusta?Jos on selkeä riski että vaarantaa vankilan turvallisuutta.


      • Onhannäitä

        Päivää! En ole itse ikinä kuullut, että kellään avolaitoksessa olevalla rangaistustaan suorittavalla henkilöllä olisi ollut yhteydenpitorajoituksia. Yhteydenpitorajoitukset asettaa poliisi tutkinnanjohtajan päätöksellä ( kuten joku jo tiesikin kertoa aiemmin ), mutta mitä ne enää auttavat avolaitoksessa? Avolaitoksessa kun on jo liikkumavapautta, niin kuinka tätä yhteydenpitorajoitusta valvottaisiin? En ihan ymmärrä. Enkä ymmärrä myöskään sitä, miksi joku henkilö olisi jossain avolaitoksessa, mikäli hänen olemassaolonsa/ yhteydenotto henkilö X:ään vaarantaisi kyseisen laitoksen turvallisuuden.


      • 5-9
        Sonya89 kirjoitti:

        Miksi avovankilan vangilla ei voi olla yhteydenpitorajoitusta?Jos on selkeä riski että vaarantaa vankilan turvallisuutta.

        Siksi, että jos sellainen riski on olemassa niin sijoitetaan suljettuun vankilaan.


      • lou_rango

        Yhteydenpidon rajoituksia voi olla vain tutkintavangilla ja tutkintavankia ei vankeuslain mukaan voida sijoittaa avolaitokseen. Yhteydenpidon rajoituksista päättää käräjäoikeus. Käräjäoikeuden lisäksi tutkinnasta vastaava viranomainen (poliisi) voi myös omasta aloitteestaan päättää rajoitusten poistamisesta.

        Tuossa kuvatussa tapauksessa kyse voisi olla oikeuden määräämästä lähestymiskiellosta, jolloin lähestymiskieltoon määrätty henkilö ei saa pitää yhteyttä lähestymiskiellolla suojattuun henkilöön.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe