Astianpesukone mökille, millainen vesiautomaatt

jaliittimetsunmuut

Neuvokaapa joku fiksumpi miten homma toimii käytännössä.

Rouva on päättänyt että mökille on laitettava astianpesukone. Alueelle ei tule kunnallista vesijohtoa, vettä viedään kanistereilla ja otetaan melko kaukana sijaitsevasta järvestä.

Pesukone on paikallaan, mutta nyt tarvitaan sopiva vesisäiliö ja vesiautomaatti, jolla saan vedet koneeseen. Mitäs mieltä olette tästä: https://www.ltt24h.fi/tuote/vesiautomaatti-800w-tehokas-ja-kayttovarma-vesiautomaatti/6438168085890/

Teho riittää varmasti ja pienempikin riittäisi, niitä vaan ei taida löytyä samalla hinta-suhteella. En ole mikään tee se itse mies joten mitä muuta noihin liitoksiin vielä tarvitsee? Kelpaakohan tässä avosäiliö (vaikka ihan joku rakennuspalju), josta ottaa veden. Kommentit ja vinkit ovat kumarruksen arvoinen kiitos.

7

9313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BobBuilder

      Luultavasti ei tule toimimaan.

      Halvoissa vesivehkeissä tuppaa tulemaan ilmaa veden mukana eikä painekaan yleensä riitä astianpesukoneelle. Yhden porakaivojärjestelmän kanssa tuli riideltyä ihan riittävästi.

    • pikku_mökin_akka

      Minulla pesukone toimii vesiautomaatin kanssa. Ensin oli halvempi pumppu, joku italialainen. Se toimi kolmisen vuotta. Sitten ostin kunnon pelin, Grundfos MQ 3-35. Grundfos maksoi liki neljä sataa.
      Luulili että, astiakonekin käy vesiautomaatin kanssa. Tarvitaan vesisaavi, mieluummin kannellinen yli 50 litraa. Sitten imuletku (noin metri) ja pohjaventtiili. Sitten nippoja tai mitä ne nyt onkaan, että saadaan sopimaan, myös rohtimia ja teippiä tiivistykseen. Itse laitoin myös sulkuventtiilin.
      Kantovedella pesukonetta käyttäessä pitää olla erityisen huolellinen, ettei pienintäkään roskaa pääse järjestemään. Veden siivilöin kankaan läpi. Roskasihdit tarkistan muutaman käyttökerran jälkeen, koneen takan ja sitten sulkuventtiilin jälkeen ovat ne sihdit. Koneen käydessä pitää olla läsnä ja tarvittaessa lisätä ottovettä.

    • mekkk

      Kertakäyttöastiat niin saunan pesässä tai takassa voi astiat polttaa. Laita porakaivo mökille je vedät vesijohdot mutta joudut laittamaan vedenpuhdistussysteemit kun e ivarmaan normaali harmaanveden jutut riitä.

    • aloitusteksti

      Voiko astianpesukoneen kytkeä suoraan vesiautomaattiin (tietysti pesukoneen tuloletkuun) vai pitääkö välissä olla vielä jotain?

      • pikku_mökin_akka

        Siis väliin palloventtiili. Palloventtiili tulee siihen pumpun ja tuloletkun väliin, sillä voidaan sulkea painevedeltä tuloletku. Näin tiskikonetta ja pumppua voidaan käsitellä ja huoltaa erillisinä.


    • Osa-aikaeläkeläinen

      Muista sitten että tiskikoneesta posahtavat osat jos se pääsee jäätymään, eli lämmitys talveksi tai kone pois mökiltä.

    • egi

      Omalla mökillä juomavesi ja astianpesuvesi tuodaan kotoa muovikanistereissa. Mökillä on 60...80 litran sadevesitynnyri astianpesukoneen vieressä, johon juomavettä varastoidaan. Tynnyrissä on 300 watin uppopumppu, joka pumppaa veden pöytämalliseen apk:een. Sulkua ei tarvita. Tavallinen pesukoneen täyttöletku. Pesun alkaessa pumpun pintakytkin nostetaan veteen ja loppuessa tynnyrin laidan yli, jolloin pumppu pysähtyy. Hyvin riittää pumpun paine nykyaikaiselle apk:lle ja veden tarve on vain 6 litraa/pesu. Vanha kone täytettiin suoraan pesukoneeseen mutta uusien ohjelmat ei sitä salli vaan tarvitaan pummpusysteemi. Tynnyrissä säilytetään vain apk-vettä, juomavesi pidetään omassa astiassaan. Astiat tietysti esipestään ennen koneeseen laittamista. Vanhan koneen kai rikkoi kaivon rauta- ja kalkkipitoinen vesi, joka kerrostui vastuksiin ja muualle. Sama systeemi on ollut käytössä jo 20 vuotta eikä käsinpesua ole koskaan käytetty.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      302
      3508
    2. 204
      2971
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2534
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      235
      2015
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1435
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe