Aihe

Vielä pinxin-mäestä.

paxin

Kunta syöttää rahaa aina vain lisää pixin-mäelle.
Tehdään elokuva pätkät ja viemärit lahoihin makasiineihin,mutta paljonko rahaa on kunta saanut.Paljonko on tuottoa kunnalle moisesta yrittämisestä.

42

633

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sikahärskiä

   Justpa niin! Naapuripalstalla Rantaterassin yrittäjä kertoi oman vuokransa ja kun tiedetään Pinxin mäen vuosivuokra niin kyllähän tämä ihmetystä herättää. Tällekin vuodelle on taas varattu liki 100000eur reksvisiittaan joka ei tuota kunnalle muuta kuin menoja, ja naurettavalla vuokralla, vielä naurettavammalla vuokrasopimuksella jossa puhutaan vuosivuokrasta ja toimintakaudesta, jolloin kulutkin jakautuvat miten sattuu ja ei ainakaan kunnan eduksi. Mutta pitäjähän on sopimuksissaan Suomen kuuluisuuksia, sovitaan jotenkin sinnepäin ja puhutaan leveästi hyvistä sopimuksista, luulisi että suupieliin sattuu noin leveät puheet. Niin, ja osa asioistahan hoidellaan vissillä puheella ikäänkuin "piparikaupat" konsanaan, ja niistähän muotoutuukin sitten ikimuistoinen nautintaoikeus, ikäänkuin "piparikaupoista" konsanaan. Ja muistetaanhan sitä välillä leuhkia ihan lehdissä (Itä-Häme, Järvinen) miten "kunnan on kaikkien päätösten yhteydessä tarkasteltava, etteivät ne vääristä kilpailua". Alapa sitten tarkastella, mahtaisitko havaita että kohtelu ei ole yhdenvertaista?
   Ja nämä on havaintoja kunnan ulkopuolisen, mökkiläisen silmin, miltä mahtaakaan näyttää paikallisen yrittäjän silmin katsottuna.

  • Keppanahalvinta

   Ja tämä taloustieteilijä on myös osannut laskea mukaan matkailun mukanaan tuomat ja kuntaan jäävät muut matkailutuotot kuten ravintoloihin ja kauppaliikkeisiin yms. jäävät tulot, jotka mahdollistavat pienen kuntamme ainakin toistaiseksi vielä kohtuullisen hyvät palvelut. Ekonomistit kunniaan ja paskan jauhajat tuonelaan. Matkabaarissa piparit ovat parhaimmillaan.

   • sikahärskiä

    Nimenomaan, talousopit kunniaan! Talousopeilla voi lyhyesti todeta että hukkaan meni mäkeen sijoitettu pääoma, munillensa meni tehty vuokrasopimus ja loput voitaneen myöhemmin lukea lehdestä! Mitä taas matkabaariin tulee niin näyt makustelleen tarjolla ollutta koska asiasta mainitset.
    Selkeästi näyttää siltä että kuntanne talousopit ovat suoraansanoen, arvaapa mistä?


  • Huoletontaelämää

   Muuta sinäkin Sysmään. Päijät-Hämeen alhaisin veroprosentti ja palvelut toimii. ei sinunkaan tarvitse sitten enää äkäillä. Tänne mahtuu vieläkin.

  • Palveluavaatinut

   Mut Ratsu on kii jo alkuillasta, mee Uotii..

  • toimari.tj

   Eikös siellä kunnanvaltuutettu hääri ja kääri yhteiskunnan rahoja omaan pussiin...
   kenties jäävi pitäisi olla, mutta eihän se ole Sysmässä tapana.Jotkut vain osaa käyttää yhteiskunnan rahoja.ottakaa oppia muutkin yrittäjät, ei niitä rahoja tarvitse itse ansaita.

   • kukakusipuuroon

    Niinhän sitä tapahtuu, ja katsopa keiden siunauksessa. Mutta ollos huoleton, luudakset isoa luutaa varten kerätty, luuta kasattu ja käyttö alkaa näinä päivinä, lopuksi luutaa voi käyttää lentolaitteena pikaisesti poistuttaessa, häviten horisonttiin. (Mikäs se olikaan sen luudalla lentävän nimi)


   • etsillee
    kukakusipuuroon kirjoitti:

    Niinhän sitä tapahtuu, ja katsopa keiden siunauksessa. Mutta ollos huoleton, luudakset isoa luutaa varten kerätty, luuta kasattu ja käyttö alkaa näinä päivinä, lopuksi luutaa voi käyttää lentolaitteena pikaisesti poistuttaessa, häviten horisonttiin. (Mikäs se olikaan sen luudalla lentävän nimi)

    Onkohan se lentolaite lentokuntoinen, se vois olla sille luudalla lentävälle nyt paikallaan ja tarpeen. Lähdenpä tästä harjaamaan kiitorataa, jos vaikka hoksais että on tullut haaskattua kuntalaisten rahaa oikein urakalla.


  • Ainaoikeassajataas

   Tietämyksen taso, asioiden hallinta yleensä , ymmärrys reaaliteeteista ja elämänhallinta hukassa, niin sehän tuottaa juuri tämän tasoista keskustelua.

  • isotilallinen

   Tapana on ollut että Torppari tienaa isännälle mutta tälle isäntärengille isäntäSysmä maksaa...Mamma betalar

  • Onnimonninpi

   No mikäs Pasille tuli? Onko lammasfarmarin hommat kuitenkin kannattavampaa kuin ravintolan pito?

   • OnneaVaanMatkaan

    Nyt sitten tuli tilaisuus arvostelijoille tarttua hommaan itse ja näyttää pätevyytensä.


   • terkutkankkulankaivolta
    OnneaVaanMatkaan kirjoitti:

    Nyt sitten tuli tilaisuus arvostelijoille tarttua hommaan itse ja näyttää pätevyytensä.

    Ylistä sinä vaan pitäjämme talousneroja, sinulta kun se näkyy sujuvan. Miltä muuten tuntuu olla noin totaalisen yksinkertainen ettei ymmärrä asioista tuon taivaallista. Menepä puudeli nyt pian tätin luo jospa vaikka täti rapsuttelis korvallista ja antaisi vaikka sokerin. Pasihan on niin söpö!


   • kepuko
    OnneaVaanMatkaan kirjoitti:

    Nyt sitten tuli tilaisuus arvostelijoille tarttua hommaan itse ja näyttää pätevyytensä.

    Tulikos siitä farmari, sinne vaihtuvien isäntien tilalle.


  • neonmeidänkaikkienrahoja

   Kyllähän matkailun kannattaminen kannattaa. Pikkaisen on tuonne Pinxinmäelle rahaa työnnetty ja lehtijutun mukaan (Itä-Häme 8.9.2016) silläkään rahalla ei kannattavaa saada. Muistellaanpas hieman kunnan satsauksia:
   Pinxin kiinteistön osto 560 000€
   Pinxinmäen rakennusten korjaus (määräraha) 300 000€
   Pinxinmäen rakennusten korjaus (määrärahan ylitys) n. 200 000€
   Tälle vuodelle budjetoitu 70 000€
   Ja lisäksi muuta tukea teknisen toimen viranhaltijapäätöksinä

   Ja ilman tätä pinxin juttua tuskin olisi kevyen liikenteen väylää rakennettu + 350 000€

   Eli ainakin 1.4 miljoonaa on mennyt – tähän mennessä.

   Sitten vielä samalla Mesuroinnilla on tehty kunnan kanssa Ilolan vuokrasopimus. Kaiken mainosmateriaalin mukaan siellä toimii Ilola Holidays. Sen nimistä firmaa ei vaan ole olemassa, ei edes aputoiminimenä. Kunnan kanssa on tehty alueen vuokrasopimus perustettavan yrityksen lukuun kunnanvaltuutettu Nina Blomqvist toimitusjohtajana. Tosin yritystähän ei vielä ole perustettu vaikka vuokrasopimus tehtiin jo viime syksynä. Perustettava yritys sai vielä 23 000€ määrärahaakin kunnalta korjauksiin ja määrärahaa on kyllä jo käytetty (ja enemmänkin kuin myönnetty). Tämä Ilola Holidays järjestää ratsastustapahtumia yms ja siinä sivussa majoittaa ihmisiä. Perustettavalta yritykseltä unohtunut myöskin hankkia luvat (palotoimi, terveystoimi ja rakennusvalvonta) majoitustoiminnan harjoittamiseen. Ja tietenkään kunta ei tämmöisiä pikkujuttuja valvo koska Ilola on kulttuuria ja Pasi on Marketan sanojen mukaan Ihana.

   • sullemullemulle

    Eipä tiennyt verottajakaan kuka alueella häärää, milloin milläkin yritysnimellä. Onko Sysmän kunta koplannut itsensä mukaan harmaaseen talouteen, mitä meinaat Ahlgren tehdä, tarkastulautakunnan puheenjohtajana, seurata katseella vai? Vai täytyykö sulle oikein kirjatulla kirjeellä asiasta ilmoittaa. Kenenkähän vakuutuksilla siellä puuhastellaan, vai onko menestyksekkäältä, Hännisen/Rotareidenkin ylistämältä Sysmän liki ainoalta yrittäjältä unohtunut sellaiset mitättömän pienet yksityiskohdat kuin lakisääteiset vakuutukset? Osoittaa kyllä hyvin toiminnan tason jos ei edes ymmärretä majoitusliiketoiminnassa pakollisia käyttööottotarkastuksia. Puhumattakaan, että perustettaisiin yhtiö, jonka nimiin on niitä sopimuksiakin tullut tehtyä. Ja kukahan ne kuntalaisten piikkiin tehdyt remontit ja materiiaalihankinnat valvoi kun rakennusvalvonta ei tiennyt kuulema missä päin pitäjää se Ilola oikein sijoitsee! Mitäpä niistä, tärkeintä on että kunnanpiikki Simolassa on auki ja saa puuhastella kuntalaisten piikkiin. On kyllä niin sika puuhaa eikä tunnu olevan mitään rajaa tällä klikin härskiydellä. Ja Saatana, vielä SYSMÄN YRITTÄJIEN PUHEENJOHTAJA mukana matkassa. Oletteko nyt yrittäjät ylpeitä joukostanne? Ja Hänninen kärrää sinne vielä ulkolaiset toimittajat katsomaan että näin meillä laittomuuksia harrastellaan. Niin että onneksi olkoon vaan, kunnanpummit!


  • pisneskanttavaksi

   Eikös vakuutuksien maksamatta jättäminen kuulu yrittäjien tyyliin. Samoinhan se on kelluvien parakkien puuhaajallakin.

  • Kohtaluovutanpitäkääpask

   Talous(pelleille)neroille tiedoksi: Jos kunta ei mitään satsaa matkailuun, niin kohta täällä on vain kaksi(ehkä vain yksi) pankkia ja kaksi (ehkä vain yksi) ruokakauppaa, sitäkö haluatte? Tuotto kunnalle tulee muiden yrittäjien tuloksen kautta veroina. Että silleen.

   • kylkyrsii

    Taitaa noissa sinun talousopeissasi olla mopomiehen mentävä aukko. Silloin kun kunnan rahalla (lue; kuntalaisten) puuhastellaan niinkuin on puuhasteltu ja tulos on mikä nyt on nähty, mennee 500 vuotta ennenkuin investoinnit tuovat itsensä takaisin, jos silloinkaan. Rahan pitää pyöriä, siinä olet oikeassa, mutta tavassa mihin ja miten se nyt hassataan, siinä ei ole talousoppien hajuakaan. Mennään vähän niinkuin Vilenin Sulon opeilla!!!


   • huvittunut
    kylkyrsii kirjoitti:

    Taitaa noissa sinun talousopeissasi olla mopomiehen mentävä aukko. Silloin kun kunnan rahalla (lue; kuntalaisten) puuhastellaan niinkuin on puuhasteltu ja tulos on mikä nyt on nähty, mennee 500 vuotta ennenkuin investoinnit tuovat itsensä takaisin, jos silloinkaan. Rahan pitää pyöriä, siinä olet oikeassa, mutta tavassa mihin ja miten se nyt hassataan, siinä ei ole talousoppien hajuakaan. Mennään vähän niinkuin Vilenin Sulon opeilla!!!

    Osuva havainto! Tässähän toteutetaan Villeenin Suikan puuhia suorastaan kopioiden. Suikkahan rimpuili huoltoaseman kuppilan kanssa ainoana asiakkaanaan poikansa Juhana ja konstaapeli Reinikainen. Se kun ei kannattanut niin siirryttiin luomuun ja lampaankasvatukseen, munillensa meni sekin eikä tainnu tulla Emmin ompelijan urastakaan lasta eikä paskaa. Seuraavana tallenteena voisit Pasi katsoa tämän siltainsinööri Jaatisesta kertovan kotimaisen, siinähän olisi sopivaa kopsattavaa tulevaan. Käärisit rahat ja väistyisit virnuillen takavasemmalle, ja nimenomaan vasemmalle!
    Onhan tässä yksi pieni ero Suikan puuhiin, Suikkahan puuhasi omillaan!


   • ompaoutoa

    Että kirjaimellisesti silleenkö? Että tuotto kunnalle tulee muilta yrittäjiltä tuloksen kautta veroina, ja valuu Pinxin-mäkeen. Jopas onkin mahtava ajatusten virta. Että taas tulee ja sinne menee, tulee...menee....


  • pisneskannattavaksi

   Onneksi kunta satsaa myös keskustan kuppiloihin, saadaan kahvila näkyviin elokuvassa.

   • Kanta-asiakas

    Onneksi Sysmässä on näin ulkopuolisen näkökulmasta yksi UPEA kahvila,jota ei korruptio kosketa,eikä kunnan tuki ja tykkäykset,tulee aivan varmasti toimeen omillaan.Yrittäjä aamusta iltaan töissä,ja aina yhtä iloinen ja joustava asiakkailleen.Ottakaa muut mallia!!!!!!!


   • LounaskinArkisin
    Kanta-asiakas kirjoitti:

    Onneksi Sysmässä on näin ulkopuolisen näkökulmasta yksi UPEA kahvila,jota ei korruptio kosketa,eikä kunnan tuki ja tykkäykset,tulee aivan varmasti toimeen omillaan.Yrittäjä aamusta iltaan töissä,ja aina yhtä iloinen ja joustava asiakkailleen.Ottakaa muut mallia!!!!!!!

    Kulmassa onkin mukava käydä, hyvä palvellu ja edulliset hinnat!


   • Kanta-asiakas

    Kuinka monta UPEAA kahvilaa on???? Sysmässä on yksi kahvila,joka kehittää palveluitaan jatkuvasti,on upeaa mainosta kauniille kunnalle.Toivottavasti paikkakuntalaiset ymmärtävät sen,mikä muualla on jo huomattu.Mikä sen upeampaa,kuin kauniisti sisustettu kahvila,joka näkee paljon vaivaa asiakkaiden viihtyisyyden eteen.Se että yrittäjä saa kahvilansa elokuvaan,on hänen omaa ansiotaan,ei muiden maksamaa.Mielestäni hienoa mainosta Sysmälle.Ei Sysmässä ole niin montaa laatukahvilaa,että joku voi tämäkin väärin käsittää!Kahvila on aina kahvila,mutta se että se huomataan muuallakin vaatii rankkaa puurtamista joka päivä!!!!!


   • Omakehu-haisee
    Kanta-asiakas kirjoitti:

    Kuinka monta UPEAA kahvilaa on???? Sysmässä on yksi kahvila,joka kehittää palveluitaan jatkuvasti,on upeaa mainosta kauniille kunnalle.Toivottavasti paikkakuntalaiset ymmärtävät sen,mikä muualla on jo huomattu.Mikä sen upeampaa,kuin kauniisti sisustettu kahvila,joka näkee paljon vaivaa asiakkaiden viihtyisyyden eteen.Se että yrittäjä saa kahvilansa elokuvaan,on hänen omaa ansiotaan,ei muiden maksamaa.Mielestäni hienoa mainosta Sysmälle.Ei Sysmässä ole niin montaa laatukahvilaa,että joku voi tämäkin väärin käsittää!Kahvila on aina kahvila,mutta se että se huomataan muuallakin vaatii rankkaa puurtamista joka päivä!!!!!

    jaa, että asiakas, niin varmaankin


   • Kanta-asiakas

    Jos on tarkoitus vain puhua pahaa yrittäjästä tai minusta,joka olen vain asiakas kannattaa luonnollisesti miettiä mitä puhuu,asiat ja henkilöllisyydethän on selvitettävissä.Kuinka ilkeää kommentointia,tosin olen kyllä huomannut kielenkäytön olevan törkeää muutenkin,kohdistui se keneen tahansa.Ihminen joka päästelee suustaan kaikennäköistä on typerä ja sivistymätön.


   • kaivaensinomamalka
    Kanta-asiakas kirjoitti:

    Jos on tarkoitus vain puhua pahaa yrittäjästä tai minusta,joka olen vain asiakas kannattaa luonnollisesti miettiä mitä puhuu,asiat ja henkilöllisyydethän on selvitettävissä.Kuinka ilkeää kommentointia,tosin olen kyllä huomannut kielenkäytön olevan törkeää muutenkin,kohdistui se keneen tahansa.Ihminen joka päästelee suustaan kaikennäköistä on typerä ja sivistymätön.

    Mitäs pahaa täällä on puhuttu? ai niin olihan jossain maininta ettei kaikki kahvilat ehkä olisikaan laatukahviloita, ja taisi joku haukkua toisia kirjoittajia typeriksi ja sivistymättömiksi.


   • Kanta-asiakas

    Alunperinhän kysymys kuitenkin oli siitä,että jonkun mielestä Sysmän kunta on jakanut keskustan kuppiloille tukea elokuvaa varten.Onko jakanut kuitenkaan? Mille kuppilalle?Taitaa olla väärää tietoa.Eihän se kai ole keneltäkään pois,jos jotain kehutaan?Miksi täällä ei kuulu positiivisia asioita?Hieno kunta,kivoja ihmisiä,yrityksiä erilaisiin tarpeisiin.


   • godie

    Eiköhän se oo selvä et joka ikinen aloitettu aihe tällä palstalla on pelkästää peikkojuttuja :D


   • moonRane
    godie kirjoitti:

    Eiköhän se oo selvä et joka ikinen aloitettu aihe tällä palstalla on pelkästää peikkojuttuja :D

    Jos sinulle 1,5 miljoonaa on "peikkojuttu" pienen kunnan taloudessa niin mitähän sieniä sitä oikein kerätään ja kuivatellaan? Ja koko Suopellon hullutus siihen vielä päälle. Kuvaavaa on että kun ensin rakennetaan satama altaan toiselle reunalle niin nyt sitten keskitetään toiminnot sinne toiselle reunalle, tämähän tuli selväksi kunnan Uunon vastauksesta kun kysyttiin sataman palvelurakennuksesta. Selvästi on havaittavissa ettei ole minkäänlaista käsitystä huvivenesataman toiminnasta ja veneilijöiden tarpeista. Pari seniiliä tietää kaikesta kaiken, ja yksi ADHD nyökyttelee. Eikä sitä tällä menolla tule, ei vaikka oppeja olisi haettavissa ympäri rannikon. Mutta kun ollaan niin vitun viisaita ettei mitään opittavaa omasta mielestä ole. Pitäjästä on parin kumipyörillä tulleen myötävaikutuksella kadonnut todellisuudentaju tyystin. Pitäisi hälytyskellojen soida tyhmemmässäkin päässä kun hetken seuraa tätä "terävän" kärjen selitystä ja täydellisyytensä ylistystä, ja niinkuin on monessa yhteydessä todettu, tuo täydellisyyshän on jo illuusio itsesssään!
    ps ja kun vielä Pasikin on niin söpö niin johan rahakirstun kansi raottuu.


   • godia

    Niinno nyt puhuttiin viestiketjun aloituksesta. Ja niin ihan mustiatorvisieniä, helppo laittaa sit talvella vaikka kastikkeen sekaan :)
    ps. ei se pasi kyl kovin söpö oo :DDD


   • karrim
    Kanta-asiakas kirjoitti:

    Alunperinhän kysymys kuitenkin oli siitä,että jonkun mielestä Sysmän kunta on jakanut keskustan kuppiloille tukea elokuvaa varten.Onko jakanut kuitenkaan? Mille kuppilalle?Taitaa olla väärää tietoa.Eihän se kai ole keneltäkään pois,jos jotain kehutaan?Miksi täällä ei kuulu positiivisia asioita?Hieno kunta,kivoja ihmisiä,yrityksiä erilaisiin tarpeisiin.

    Eikös se mennyt ihan todenperäisesti siten että ainoastaan Kivilinna ja Lintan Kammari on tässä asiassa omilla rahoillaan liikkeellä ja muut tulevat mukaan kunnan syytingillä, niinkuin aina!


  • KatseEteenpäin

   Kevyenliikenteen väylä Suopeltoon on hieno juttu! vielä kun saataisiin Särkilahdenkin suuntaan pyöräilijöille turvallinen väylä.

   Pyöräily lisää terveyttä ja vähentää sairauskuluja.

   • Varmaatietoa

    Eihän Maija pyöräile


  • Yrittäjäntapainen

   Aikoinaan Järvinen puhui kovasti, että kunnan ei pidä omistaa seiniä eli pitäisi toimia vain vuokratiloissa. Perusopetuksen kohdallahan näin jo onkin.
   Niinpä jos kunta hankkii rakennuksia joita vuokraa edelleenkin niin vuokratuoton pitäisi olla vähintään 5 %. Pinxinmäestä pitäisi kunnan saada siten vuosittain yli 50 000 euron tulot. Ei taida toteutua.
   Kuntalain mukaan kunnan lakisääteisiin tehtäviin kuuluu mm. sosiaali- ja terveydenhuolto, opetus- ja kulttuuripalvelut sekä tekniset palvelut. Sysmässä näyttäisi tärkein tehtävä olla ravintolatilojen rakentaminen ja edelleen vuokraaminen. Se ei kylläkään kuulu kunnan lakisääteisiin tehtäviin mutta ei kai kunnantalolla voida mistään laista tietää mitään.

   • kylsunkelpaa

    Mut ko Pasi on niin söpö! Ja siihen ei Järviselläkää ole mitään sanomista!


  • Päijänteenveneilijä

   Sysmä on auttamattomasti myöhässä kaikissa Suopellon alueen investoinneissa. Käykää katsomassa Päijänteen toisella puolella Padasjoella ja Kuhmoisissa, miten homman oikeasti pitäisi toimia. Kun veneilijä tulee Suopeltoon ja on nälissään, ajetaan vene Pinxin laituriin ja toivotaan, että ravintolan keittiö on auki. Jos haluaa nukkua muualla kuin veneessä on melkoisen soittelurumbam jälkeen mahdollista laittaa veneensä Ilolan laituriin ja saada joku avaamaan laiturin portti ja antamaan aitan avain. Aamulla voi saunalla laittaa itsepalveluaamiaisen. Kun haluaa maksaa ja luovuttaa avaimen joskus aamulla klo 9, ei ketään löydy mistään... Avaimen voi toki jättää Pinxin puolelle esitettyyn piilopaikkaan ja tilitiedot voi saada tekstiviestinä. No, sitten tarvitaan vielä polttoainetta päivän tarvetta varten, joten on taas rantauduttava uuteen laituriin dieseltankin viereen. Paikat ja palvelut ovat ihan ok laadukkaita ja ympäristö hieno. Mutta asiakkaan kannalta melkoisen hankalaa poukkoilu laiturista toiseen. Kesä kestää Suomessa oikeastaan vain kuukauden. Kesäkuu on viime vuosina ollut kylmä ja elokuussa alkavat paikat jo sulkea oviaan. Yksinkertaisesti mahdoton yhtälö kannattavalle liiketoiminnalle. Päijänteen toisella puolella homma näyttää toimivan. Sekä Kuhmoisissa että Padasjoella voi yhdellä poikkeamisella ravita sekä itsensä että veneensä ja porukkaa näyttää riittävän. Ja käykää vielä Korpilahdella katsomassa sataman mallia. Sysmän Suopelto on auttamatta aneeminen ja hiljainen...valitettavasti. Ja kirkonkylään on Päijänteen kulkijoilla pitkä ja mutkikas matka. Pinxinmäen ravintolaa tulee kuitenkin ikävä mikäli toiminta loppuu.

  • joopajoojo

   Kunnan ei pitäisi sotkeutua yrittämiseen tuolla tarmolla mitä nyt sysmässä hölmöillään. Tuettu yritys ei hengissä pysy. Vain asiakkaat luovat menestystä. Ilolasta puuttuu -palvelu, -töykeästi köydellä aidattiin viime kesänä sisääntulo. Puuttuu wc rannasta veneilijöille. Kauhea kivimurske rannassa on ruma ja rikkoo korkkarit. Ranta alue ihan viimeistelemätön, puuttuu penkit. Istutukset. Terassilla oli ampiaisia ja niitä houkuttelevia roskia. Lampaanpaskaa oli liikaa. Sähköaita ei kuulu asiakastilojen lähelle. Paskan haju myöskään ei kuulu taideterassille. Pitsanhaju ennemminkin. Alueen suunnittelu ihan alkeellista. Myönnetään rahaa hövelisti ja valmista ei tule.

   • ojaoikealla

    Tulis nyt ihan ensimmäisenä se "perustettavan yrityksen lukuun". Ja kannattaisi varmaankin investoida kuittilomakkeisiin! Sittenhän siinä vois elää oletuksessa että edes jotain kulkeutuisi rahoittajan kassaan. Olis nääs yrityksellä nimi ja Y-tunnus, senhän vois sitten ilmoittaa myös verottajan rekistereihin.


  • kooomikkoo

   Huhhuh, maalaiskomediaa? Hauskoja yrittäjiä teillä päin :))

  • kooomikkooo

   Onko tämä S.Vilen tarina totta ? Lampaan peet ja kaikki :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   11912
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   2801
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   2099