Miksi yhteistyö ei toimi?

Epäinhimillistä

Vaihto-oppilasorganisaatioiden kanssa kaikenlainen yhteistyö on lähes mahdotonta ongelmatilanteissa: Vastuuhenkilöitä ei löydy, puheyhteyttä vältellään, sähköpostiviesteihin vastaillaan ympäripyöreästi ja pelkkiä muodollisuuksia (jos edes vastataan), saatetaan luvata että selvitellään asioita kohdemaasta ja palataan, mutta mitään ei tapahdu, vastuutetaan yhteistyökumppaneita ja laistetaan vastuusta. Minkäänlaista vilpitöntä ratkaisu- ja neuvotteluhalukkuutta ei löydy yritysten maajohtajilta.
Mikäli ongelmat esim. surkeiden hostperheiden vuoksi kärjistyvät ja vanhemmat ovat pakotettuja puuttumaan asioihin lapsensa hyvinvoinnin takaamiseksi, nousevat uhmakkaat maajohtajat vastarintaan. Tietoomme tulee jatkuvasti esim. tapauksia, joissa vanhempien avustuksella ja tukemana olisi löytynyt uusi hostperhe loppuvaihdon ajaksi, mutta tämä ei käy järjestölle. Miksi ei?Nevottelematta perheen kanssa, maajohtajat tekevät täysin mielivaltaisia ja yllättäviäkin ratkaisuja (kotiuttaminen).
Nämä diktaattorimaisesti käyttäytyvät empatiakyvyttömät maajohtajat ovat valmiita katkaisemaan viisumit, uhkailemaan rikosrekisterillä ja nuorisovankilalla sekä erottamaan nuoren vaihto-ohjelmasta ilman perusteita.
Nuoresta leivotaan syyllinen ja kirjoitellaan täysin naurettavia warning lettereitä. Kun nuori on tarpeeksi kärsinyt ja kenties useissa ongelmaperheissä pompoteltu, hänet vielä pakotetaan erilaisin uhkauksin (esim. rikosrekisteri, nuorisovankilaan joutuminen, erottaminen...) allekirjoittamaan papereita, joita hänen ei välttämättä edes anneta lukea. Nuori saatetaan pakottaa myös tunnustamaan syyllisyytensä johonkin, mihin hänellä ei ole osaa eikä arpaa!
Useat nuoret ovat kertoneetkin, kuinka he tunsivat itsensä rikolliseksi.

Tämän palstan kirjoitukset eivät ole todellakaan turhanpäiväistä haukkumista, vaan tiedon jakamista tästä sairaasta ja epäinhimillisestä bisneksestä, mitä vapaaehtoiset kirjoittajat ja asioihin perehtyneet tarjoavat nuorten turvallisuuden ja terveyden takaamiseksi.
Tämän kirjoituksen pohjana on lukemattomat vaihto-oppilaskokemukset, joista vastaa mm. seuraavat yritykset: STS, Explorius, EF... Yhteistyökumppaneista CIEE, CETUSA, ISE..

13

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YhteistyökyvytönCETUSA

      Näköjään Exploriuksen maajohtaja on jälleen vaatinut poistamaan kommentin, joka kertoi totuuksia heidän ja CETUSA:n yhteistyökyvyttömyydestä.. Ok säännöissä kielletään lainaukset, joten linkitetään sitten koko artikkeli!!
      http://www.startribune.com/when-a-foreign-exchange-year-goes-bad/45268137/ (kolme viimeistä kappaletta vaadittiin siis poistettavaksi)
      Kannattaa lukea koko kirjoitus, jos se koetaan näin uhkaavana!!!
      Artikkelin sisältö ja tapaus Espen Hansen löytyy myös useista eri lähteistä ja eri kielillä.
      Exploriuksen pyrkimys salata ja peitellä totuutta hävyttömästä toiminnastaan, kertoo myös osaltaan tästä yhteistyöhaluttomuudesta!!! Tällä organisaatiolla ei ole edes pyrkimystä avoimuuteen ja rehellisyyteen, mikä olisi edellytys toiminnan kehittämiselle.
      Suunnitelmissamme on syksymmällä saada laajemmin tietoa kouluihin vaihto-oppilastoiminnan riskeistä ja ongelmista. Exploriuksen poikkeuksellinen halu salata omaan toimintaan ja organisaatioon liittyviä asioita on myös syytä tuoda esiin.

      • CETUSAA

        Pieni tarkennus vielä lukijoille tähän Espen Hansenin tapaukseen liittyen..
        Vuonna2006 EF/CETUSA sijoitti norjalaisen vaihto-oppilaan, Espen Hansenin, Minnesotaan Peggy Teubertin luo. Teubertin perhe tunnettiin kaupungissa köyhänä ja huonotapaisena ja sheriffin raporttien mukaan viranomaiset oli hälytetty paikalle noin 76 kertaa lyhyen ajanjakson aikana. Kun tämä isäntäperhe jätti Espenin ruokkimatta, traumatisoivat hänet ja varastivat häneltä 1000 dollaria, EF jätti rikokset raportoimatta. Carver County sheriffin toimistolla on kolme eri poliisiraporttia koskien Espen Hansenia ja hänen EF- paikallisvalvojaansa Joanne Kilmer:iä. Edellisenä vuonna Kilmerin oma poika varasti 500 dollaria vaihto-oppilaalta.

        Danielle Grijalva, CSFES, auttoi Espenin pois perheestä tilapäisen huostaanoton avulla.

        CETUSA on Explorius omistajan Tom Ericssonin yrityksiä ja Exploriuksen käyttämä yhteistyöjärjestö!!


      • Satutädinsadut

        Joann Kilmer toimii edelleen CETUSAlla Student Exchange Coordinatorina!
        Eli muutamat poliisiraportit, pojan varkaudet ja nuorten epäasiallinen kohtelu erottamisineen ei tahtia haittaa!
        Sinne vaan Joann Kilmerin hoteisiin Exploriuksen kautta!
        Mitäs se Anu tällä palstalla runoilikaan... Epäkohtiin puututaan välittömästi eikä palvelukseen oteta ketään, jolla on nuhteellinen tausta!? Täsmääkö?
        Varsinainen satutäti tämä Anu täti!


    • färskafall

      Flera svenska utbytesstudenter avbrutit sitt utbytesår 2015/2016 i USA på grund av att de blivit dåligt behandlade av Explorius och deras samarbetsorganisationer (bland annat CETUSA). Ett fall har precis behandlats färdigt i Allmänna Reklamationsnämnden som kritiserar Explorius.

      Useampi ruotsalainen vaihto-oppilas on joutunut keskeyttämään vaihtovuotensa 2015/2016 Exploriuksen ja heidän yhteystyöjärjestönsä (muun muassa CETUSAn) huonon kohtelun ja "pompottelun" takia. Yksi tapaus juuri selvittetty kuluttajariitalautakunnassa joka kritisoi Exploriusta. Asiakas sai oikeuden puolelleen.

      • RuokotonToimintaJatkuu

        On täysin selvää, ettei kukaan nuori halua viettää vuottaan jossain dumpissa, alkoholistien tai henkisesti sairaiden hostaajien luona, joilla ei ole varaa edes ruokaan. Isäntäperheiksi tuntuu kuitenkin kelpaavan mikä tahansa. Kuten StarTribunen artikkelista käy ilmi, tutkimusten mukaan tällaisten järkyttävien perheiden käyttäminen isäntäperheinä on täysin systemaattista, eikä CETUSA:n perheissä oltu edes käyty tarkastuskäynneillä!!
        Järjestöt eivät tästä piittaa, koska saavat rahansa ja that's it! Koska järjestöjen yhteistyö mihinkään suuntaan ei toimi, niin välillä saattaa käydä näin: https://nonprofitquarterly.org/2012/02/14/state-department-slaps-nonprofit-for-j-1-visa-program-violations/ (=Toimintakielto!)
        Sitten taas sama homma jatkuu... Hiljattain tälläkin palstalla kerrottiin samoista syistä vaihtovuotensa keskeyttäneestä suomalaisvaihtarista. Surkeat isäntäperheolot, CETUSA:n edustajien syyllistäminen ja nuoren epäasiallinen arvostelu myöntämättä todell. ongelmia. Lähettävä järjestö, yhteistyökyvytön Suomen Explorius ei edes pyrkinyt korjaamaan tilannetta.
        Näin se homma toimii vuodesta toiseen!!! Hävettääkö yhtään Anu Husu-Peltonen?!
        Toivottavasti saamme jossain vaiheessa tilaisuuden esittää sinulle julkisesti toimintaanne liittyviä kysymyksiä! Sääli, että viimeksi Turussa pitämänne info oli niin pienimuotoinen läpihuutojuttu. Aura Cafen mukaan teillä ei ollut edes tilaa varattuna ja heillä oli alkamassa jutun kerronnan SM-kisat..


    • Paholaiset

      Minnesota vaikuttaa olevan varsinainen paholaisten tyyssija vaihtarimaailmassa!
      Toistuvasti poliisitutkintaan päätynyt Joann Kilmer on jo eläkeiässä, mutta hämmentää yhä CETUSA:lla aluevalvojana minkä ehtii.
      Sadistinen, henkistä väkivaltaa nuoriin kohdistava Rose Hawkins ISE vaikuttaa myös Minnesotan alueella. Suomalaisvaihtarit ovat kokeneet tosi synkkiä ja ahdistavia vaihtokokemuksia tämän Regional Managerin "hoteissa". Osa tapauksista raportoitu laajalle ja päätynyt tarkempaan tutkintaan Danielle Grijalvan ansiosta.
      Mikäli uskallatte lähettää lapsenne vaihtoon ja kohde sattuisi olemaan Minnesota, kannattaa näiden mammojen nimet pistää mieleen!!
      Ongelmatapauksissa yhteys Danielle Grijalvaan/CSFES

    • IhmisarvoVierasKäsite
    • Kavereitakeskenään

      Miten niin yhteistyö ei toimi? Hienostihan nämä huijarijärjestöt ainakin keskenään puuhastelevat ja puolustavat toisiaan ja toistensa rikkomuksia!! Ainakin Exploriuksen ja STSn maajohtajien yhteistyö näyttää sillä rintamalla sujuvan! Ja sieltähän ne oikein kavereistakin löytyy... Sinisalo, Crimp... Juusela!!! Vilunkibisnes kukoistaa!

    • TuhonTie

      Yksi hälyttävä merkki yhteistyön toimimattomuudesta on myös se, että vanhemmat pidetään jyrkästi erossa vaihto-ohjelman tapahtumista. Nuoren yhteydenpitoa omiin vanhempiin kontrolloidaan ja jopa estetään, mikä on muuten lain vastaista!!! Tämän määrätietoisen toiminnan tarkoitus on pitää vanhemmat tiedottomina mahdollisista ongelmista, jotta siitä ei seuraa vaateita ja lisätyötä järjestölle. Jokainen vaihdossa ollut nuori ja hänen vanhempansa tietävät, mitkä ovat seuraukset kun aletaan reklamoimaan järjestölle, etenkin jos nuori on vielä kohteessa...
      Mikäli vaihto-oppilastoiminta olisi sitä, mitä esitteissä luvataan, ei tällaisiin salamyhkäisiin pakkokeinoihin olisi tarvetta!! Tähän syyllistyy normitoiminnassaan järjestö kuin järjestö! Vanhemmilta on esim. vierailu ja oman lapsensa tapaaminen kielletty ilman järjestön lupaa vaihdon aikana ohjelmasta erottamisen uhalla!! Perusteena järjestöt kehtaavat esittää jotain niinkin naurettavaa kuin koti-ikävän syntymisen!
      Luottamus syntyy avoimuuden ja rehellisyyden kautta. Nämä ovat täysin vieraita asioita vaihto-oppilastoiminnassa työskenteleville, joiden ansiosta koko ala on menettänyt uskottavuutensa!!

    • STSyhteistyöhaluttomuus

      Yksi törkeimmistä järjestöistä on STS ja esimerkkejä vaihtareiden järkyttävistä kohteluista riittää loputtomiin! Silmiini osui yksi vanhempi ketju, joka sopii hyvin tähän ketjuun malliksi STS:n yhteistyökyvyttömyydestä ja välinpitämättömyydestä http://keskustelu.suomi24.fi/t/12027692/sts-ei-informoi-kotivakea-edes-onnettomuuksista
      Niin, mitäpäs sitä nyt vanhemmille ilmoittelemaan ja yhteyttä ottamaan vaikka tytär oli pahassa kolarissa ja sairaalassa halvaantumassa... Rahathan oli jo tukevasti STS High Schoolin tilillä, vai mitä Mira?!

      • Question

        Taitaa toi Sts olla kaikkein epäluotettavin. Aivan posketonta meininkiä! Tämän firman ja sen pomon touhuista pitäisi tehdä ihan Tv-sarja! Kaikki menee päin p:tä, mutta mitään ei myönnetä ja pokka pitää! Uskomatonta!
        Miksi muuten täällä sanotaan maajohtajan olevan Mira Silvonen ja sen dokkarin mukaan on joku muu? Onko Sts:llä kaksi maajohtajaa?


      • STSmirayhteistyökyvytön

        Mira Silvonen on ollut STS:n maajohtaja vuodesta 2009 alkaen. Eija Sinisalo, joka nähdään MOT dokkarissa maajohtajana, toimi Silvosen sijaisena parin vuoden ajan (2012-2014).
        Lähtiessään äitiyslomalle (kertonut julkisesti mm. vastauksissaan STS:n fb sivuilla) Silvonen jätti kylmästi kaikki aiheuttamansa kielimatkariidat ja sotkut Sinisalolle. Ehkä Miralla oli ajatus, että paluun koittaessa, on pöytä putsattu. Sinisalolla olikin jossain määrin tahtoa selvittää riitoja, toisin kuin Miralla, joka kieltäytyi jyrkästi kaikista keskusteluista ja kompromisseista. Tiedossa on, että Miran palatessa hommiin syksyllä 2014, oli surkeasti hoidetuista vaihto-ohjelmista kehkeytyneitä riitoja edelleen käräjäoikeudessa ja kuluttajariitalautakunnassa. Lisäksi oli riitoja STS:n pakkovakuutukseen liittyen.
        Mikäli suunnittelee kielimatkaa STS Kielimatkojen kautta, on huomion arvoista, että tämän toimiston asiakkaat ovat päätyneet käräjille ja kuluttajariitalautakuntaan useammin kuin kaikkien muiden kielimatkajärjestäjien yhteensä! Useita juttuja on vireillä tälläkin hetkellä niin kielimatkoista kuin vaihto-ohjelmista, mikä on myös kuluttajalle selvä signaali yhteistyökyvyttömyydestä!


    • HUOMIOhuomioHUOMIO

      HUOMIO!!!
      Anyone who suspects suspicious behavior or maltreatment of foreign exchange students, please report it to the proper authorities or CSFES at [email protected].

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5145
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3237
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe