Pahoille käy huonosti

Tämän päivän raamatunteksti kirkossa sopi hyvin myös tähän kiusaamisasiaan. Siinä puhuttiin rikkaasta miehestä, joka päätyi tuonelaan/helvettiin ja köyhästä Lasaruksesta, joka pääsi taivaaseen.

"Jeesus puhui tämän vertauksen:
”Oli rikas mies. Hänen vaatteensa olivat purppuraa ja hienointa pellavaa, ja päivästä päivään hänen elämänsä oli pelkkää ylellisyyttä ja juhlaa. Mutta hänen porttinsa pielessä virui köyhä Lasarus, täynnä paiseita. Köyhä olisi nälkäänsä halunnut syödä niitä ruokapaloja, joita rikkaan pöydältä putoili. Koiratkin tulivat siihen ja nuolivat hänen paiseitaan.
Sitten köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Abrahamin huomaan. Rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. Silloin hän huusi: ’Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.’ Mutta Abraham sanoi: ’Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.’ Rikas mies sanoi: ’Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. Minulla on viisi veljeä - hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.’ Abraham vastasi: ’Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.’ ’Ei, isä Abraham’, mies sanoi, ’mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.’ Mutta Abraham sanoi: ’Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.” (Luukkaan evankeliumi luku 16. )

Kiusaajat ovat ehkä jossain mielessä "rikkaita", heillä on itseluottamusta tai paremminkin vakavaa narsismia, ehkä myös kokoa ja kavereita tai "kavereita" sen verran että uskaltavat kiusata. Kiusattu taas saattaa olla jossain mielessä "köyhä", ehkä pienikokoinen tai luonteeltaan arempi. Usein voi olla kiusatulla myös huonommat kotiolot, vanhemmat eivät ole tarjonneet varauksetonta rakkautta ja turvaa, kun kiusaaja taas on hemmoteltu piloille. Todellinen rikkaus ja köyhyys mitataan kuitenkin vasta tuossa, miten käy kuolemassa. Jos kiusaaja ei parannusta tee vaan kiusaa niin järkyttävillä ja perkeleellisillä tavoilla, mitä tälläkin palstalla on saatu lukea, hänen päämääränsä on epäilemättä helvetti. Kuolemanjälkeinen todellisuus kestää ikuisesti, joten siinä ei muistot hetken kestäneestä kiusaamishuvista paljoa lohduta.
Jumalaan turvautuva kiusattu taas löytää itsensä taivaasta, kun vaan pitää tästä asiasta huolen. Eli tämä näköala kannattaa myös pitää silmiensä edessä. Onneksi Jumala on voimallinen auttamaan meitä jo täällä maan päällä ja joskus nopeastikin. Turvaudu häneen täydestä sydämestäsi ja saat ehkä piankin tuntea, mitä se on, kun Jumala auttaa ja pistää asiasi kuntoon. :) Silti olen edelleen sitä mieltä että kiusatun kannattaa jättää "koulu" taakseen, jos se on joku kiusaajien hullujenhuone. Koulun merkitys on meidän maassamme ihan yliarvostettu ja koko kansa on tähän ihan aivopesty. Moni aikuinen ei enää edes muista paljon mitään mitä koulussa opetettiin, nopeasti ne asiat unohtuu monilta, eikä edes haittaa kun on google ja taskulaskin. Kiusaajat käyttävät aikansa koululla kiusaamiseen ja tuntien häiritsemiseen. Ihan järjetöntä koko touhu, siellä missä tilanne on tämä. Jos joku ope haluaa viheltää pelin poikki, hänet ilmeisesti herkästi erotetaan...

https://external-fra3-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQDu1E0-YJj97mEY&w=435&h=435&url=http://evl.fi/Evkirja.nsf/liite/0485/$FILE/2_shel.jpg

<- Tuolta löytyy vielä kuva päivän aiheesta.

Rukoile.

Lue Raamattua, aloittaen ehkä Uuden Testamentin puolelta. Rohkaisevia kuvauksia sotavoitoista mahdottomissa tilanteissa kaikkivaltiaan Jumalan avulla löytyy tosin enemmän vanhasta (mitään vars. sotaa et kyllä voi aloittaa, lukuun ottamatta itsepuolustusta jos kimppuusi käydään, sen Suomen laki sallii, mutta nämä kuvaukset Jumalan avusta hätätilanteessa ovat rohkaisseet ihmisiä vaikeuksissa kautta aikojen. www.evl.fi/raamattu )

Mene lähiseurakunnan nuorten toimintaan. Hienoa on, jos löydät kavereita, joiden kanssa rukoilla asioittesi puolesta, mutta jos ei löydy niin kyllä Jumala sinunkin rukouksesi kuulee. :)

Tää on loistava opetussarja alkuun pääsemiseksi: http://oneway.tv/fi/video/tQGEHqJkMBg?cid=PLdZAghCIk-sETg_AEdb_kwcEak362sp0T

Hyi kun luin mielisairaita kuvauksia tuolta, miten joistain kiusaaminen tuntuu hyvältä. Ihminen, jonka pää on noin pahasti pimennyt, on kyllä jonkinlainen perkeleen seuraaja ja opetuslapsi. Hyytää ajatuskin noin sairaasta mielenmaisemasta. Tehkää nyt pikimiten parannus vielä kun ehditte.

18

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ateisti16

      ugh joku raamattu

    • Hyvä väline on myös Raamattu-haku, jonka avulla voi löytää Raamatusta kohtia juuri itseään kiinnostavista asioista: http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

      Esim. jos haluat löytää mitä Raamattu kertoo voimasta, niin kirjoita hakukenttään voima*, niin kun tuon tähden laitat niin tulee myös kaikki kohdat, joissa sana jotenkin jatkuu (esim. "voimalla", "voimani")

    • ateisti23e

      Uskonnollista paskaa

      • Oletko sinä kiusattu? Jos et, niin mitä oikein teet tällä palstalla? Tämä on omistettu kiusaamisen uhreille, ei kiusaajille.


      • SallaKarimies kirjoitti:

        Oletko sinä kiusattu? Jos et, niin mitä oikein teet tällä palstalla? Tämä on omistettu kiusaamisen uhreille, ei kiusaajille.

        Ei kannata sotkea uskontoa mihinkään, silloin saa tälläisiä vastauksia. Ehkä on parempi muistaa, että olemme kuitenkin helvetissä :)


    • Hhhhhhhhjh

      Ap, olet oikeassa :)

    • Kysynpävaan

      Saako kysyä että missä koulussa aloittaja käy? :)

    • AteisTityyppi

      Vittu mitä paskaa t: kiusattu

    • Kasvaaikusekskehari

      Mitä paskaa tää tämmöne o?Taivaan ja tuonelan välissä kuilu? Jos mä ny oikee muistan ni helvetti on maan alla joten miten vitussa niiden välissä on kuilu joka estää toiseen perskylään pääsyn.

    • 1f23123f

      hyvä teksti

    • aloittaja-

      Nosto

      • Paskeepaskee_

        Oot aika paske trolli


    • Onhan siinä raamatussa sentään jotakin järkevää! Enpä olisi uskonut.

    • Mutta tuosta ei siltikään ole mitään hyötyä.

      T. tyttö jota on kiusattu 7 vuotta

    • Nostetaas taas :)

    • JUH

    • Aika_kunmallista

      Eikös uudessa testamentissa sanottu että synnit saa anteeksi ja pääsee taivaaseen pelkästään jos uskoo Jeesukseen. Elikkäs juutalaiset menee helvettiin ja suuri osa natseista taivaaseen?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      281
      3714
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2449
    3. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      88
      1690
    4. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1640
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      325
      1542
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      408
      1416
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      67
      1373
    8. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      78
      1310
    9. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1289
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      89
      1198
    Aihe