Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Keski-Suomen sijaisperheissä nälkiinnytetään

pizzaaaaa

KSML uutisoi sijaisperheestä, joka mm. nälkiinnytti lapsia. Valitettavasti tuo paikka ei ole ainoa, jossa ruualla on kiristetty ja lapsi ollut kovinkin kaponen.

Ovat ilmeisesti niin rahan ahneita, etteivät raaski antaa lapsille ruokaa. Mikseivät viranomaiset puutu?

24

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuutta

      Jos lapsen sukulainen puuttuu lasten kaltoin kohteluun, on hän kovin negatiivinen ihminen, eikä kunnioita sijaisperhettä.

      Lapsi eristetään suvustaan entistä enemmän, jos sukulaiset yrittävät puuttua kaltoin kohteluun. Sellaista on valvonta sijaishuoltoyksikössä erityisesti. Sosiaaliviranomaiset mielistelevät sijaisvanhempia ja sijoittavat lapsia huonoihin paikkoihin - sukulaiset ajetaan pois.

      Välinpitämättömät, huonoja sijaishuoltopaikkoja mielistelevät sossut pois tehtävistä! Arkistohommiin lastensuojeluilmoituksia käsittelemään (ei pois heittämään). Vain hyvät, lapsista ja ihmisistä välittävät sossut jääköön töihin.

      Valitettavasti vain osa sossuista on kelvollisia lastensuojelutyöhön ja sama koskee sijaisvanhempia. Vaikka sijaisperheestä olisi tehty lastensuojeluilmoituksia, ei niistä välitetä ja uusia lapsia vaan sijoitetaan niihin.

      Miksi lapsia sitten otetaan kodeistaan pois, kun sijaisperheet voivat olla miten huonoja tahansa.

      Sitten sossut ottavat hankkeisiin vain heitä, joiden lapset ovat päässeet hyviin paikkoihin. Eivät halua kuulla huonoihin paikkoihin joutuneiden lasten sukulaisten kärsimystä.

    • Yksittäistapaus

      Viranomaisten hyväksynnällä ja yhteistyöllä sijaislasten nälkiinnyttäminen tehdään. Ei se tapahdu viranomaisten tietämättä, vaan ohjauksessa. Sitä tapahtuu jatkuvasti ja on melko yleistä. Ihmetyttää miten kyseinen tapaus on päätynyt lastensuojelun viranomaisten tiukasta valvonnasta huolimatta tuomioon ja vahingonkorvauksiin. Niin ei yleensä käy vaan asianomaiset vaiennetaan tavalla tai toisella.

    • suljesimmut

      Uskon tuon.

      Olen tavannut muutaman hyväsydämisen ja lapsia ajattelevan sosiaaliviranomaisen. Mutta valitettavan monta välinpitämätöntä ja kaltoin kohtelua suojelevaa työntekijää. Miksihän he eivät välitä lapsista, vaikka ovat lastensuojelutyöntekijöitä?

    • älkääaikailko

      Aika usein nuo kaltoin kohtelut pääsevät vanhenemaan. Sääli.

    • Uskomatonta_vuonna2016

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016053021652119_uu.shtml

      Ei millään uskoisi kaksituhattaluvulla enää olevan tälläisiä sijaiskoteja ja hirviö ottovanhempia kodittomille, tai huostaanotetuille lapsille. Joskus ennen sotia ja vähän sen jälkeen, oli tälläisiä brutaaleja hirviövanhempia kodittomille orpolapsille. On kuultu lukemattomia vanhempien ihmisten kertomia surullisia tarinoita, kauheasta lapsuudestaan huutolaisena. Ilkeistä äiti ja isäpuolista, tai molemmista ja näiden omista lapsista, sisarpuolista, jotka olivat ilkeitä sijaiskotiin tulleelle. Eniten tässä kahden lapsen tapauksessa hämmästyttää lastensuojelun välinpitämättömyys, ettei sijaisperhetoimintaa ole mitenkään valvottu. Missä syrjäisessä korvessa, piilossa nämä sijaisvanhemmat on asuneet, ja lapsiparkoja rääkäämässä? Koska ei kukaan ole lasten oloihin mitään huomiota kiinnittänyt. Eivätkö he ole olleet kenenkään muiden ihmisten kanssa tekemisissä?
      Jokainen sivullinen, jolla on silmät päässä, esim. koulussakin opettajien pitää huomata se, jos lapsella ei ole asiat hyvin ja silloin siihen pitää välittömästi ja rohkeasti puuttua ja tehdä ilmoitus lastensuojeluviranomaisille.
      Tässä tapauksessa tuntuu todella omituiselta, ettei kukaan ole muka aikaisemmin huomannut mitään. Myös sijoitusasioita hoitelevat sosiaalityöntekijät on lyöneet perheen kontrollointia törkeästi laimin, he ovat siis yhtä syyllisiä lasten näiden lasten laiminlyöntiin, kuin nämä heiltä lapset itselleen huijanneet sijaisvanhemmatkin. Asiaa hoitaneiden sosiaaliviranomaistenkin kuuluu myös saada syyte tälläisestä törkeästä välinpitämättömyydestä
      ja lasten hyvinvoinnin valvonnan laiminlyönnistä.

    • törkyporukka

      Monesti nämä pahimmat esittävät yhteisöissään hyväntekijöitä. He eristävät lapset sukulaisistaan. Sossut kehuvat, miten hyvään paikkaan lapsi pääsi maalle, kun sukulaiset ihmettelevät keskelle metsää sijoittamista. Kukaan ei näe, mitä tapahtuu tai kukaan ei halua puuttua, koska siitä seuraa itselle harmia. Nämä pahimmat sijaisvanhemmat kyllä tunnetaan ympäristössään. kaltoin kohtelustakin mahdollisesti tiedetään, muttei uskalleta puuttua.

    • samattavat

      Kaltoin kohtelun muodot eivät ole valitettavasti miksikään muuttuneet ensimmäisen lastensuojelulain ajoilta. Samoja ruualla kiristämisiä, talon ympäri juoksuttamisia (halventavasti ja töitä samalla teettäen tai talvella paljain jaloin), eristämisiä, riuhtomisia, tukistamisia, henkistä väkivaltaa, omien lasten suosimisia, vanhempien alistamisia ja oman itsen hyvyyden ja erinomaisuuden korostamisia.

      • syöttöporsas

        Pahimmat järjestävät oikeudenkäyntejä, jollei vanhempi muuten alistu heidän harjoittamaan pakkovaltaan. Ja valitettavasti sossut eivät välitä yhteään. Ei pidä ihmetellä, miksi lastensuojelu tulee kalliiksi, kun huonolaatuisten sijaishuoltopaikkojen henkilöt haaskaavat rahaa oman valtansa pönkittämiseen ja omien lastensa lihottamiseen. Omat lapset ovat kuin syöttöporsaita ja vanhempiansa suojelijoita samalla.


      • envoimuuta

        Hyi hitto.


    • päivävaloon

      Ja tämä keskustelukin on varmaankin rikos. Missä on sananvapaus ja lasten oikeudet Suomessa? Nuo samat kaltoin kohtelevat sijaisvanhemmat vielä pelottelevat heitä, jotka yrittävät tuoda lasten kaltoin kohtelua julkisuuteen. Ei kuitenkaan enää pelota. Oikeuksia on muillakin, kuin noilla itseään erinomaisina pitävillä kaltoin kohtelijoilla.

      Toivottavasti joku huolehtii, etteivät kaltoin kohtelijat aloita jälleen sijaishuoltotoimintaa.

    • Suorat_sanat

      Omassa suvussa, sukulaiseni lapset otettiin väkisin huostaan vanhemman alkoholiongelman vuoksi ja yksi sijoitettiin sijaiskotiin maaseudulle.
      Jossa päällisinpuolin kaikki näytti olevan ok. Mutta ajan myötä, pintakiilto hieman alkoi rapista, kun tuli ilmi, että toinen perheen omista pojista, ei ole henkisesti ihan normaali ja sijaisperheen isä oli sisäänpäinkääntynyt ja juro. Tähän mieheen isää kipeästi kaivannut lapsi ei saanut minkäänlaista kontaktia. Hän aristeli ja vierasti aina tätä jurottavaa ukkoa. Sijaismaalaisperhe oli myös hyvin kitsas ja nuuka, kaikki hankittiin sijaislapselle käytettynä ja vanhanaikaisesti vaadittiin lapselta kaikkea sellaista, mihin lapsella ei ollut resursseja, esim. kunnianhimoisesti hyvää koulumenestystä. Hänestä koetettiin väenväkisin kasvattaa jotain sellaista, millä olisi saanut leuhkia sukulaisille ja muille.
      Sanoa myös, että katsokaapa, eipä tullut samanlaista huithapelia kuin vanhemmistaan. Kun lapsi pystynytkään täyttämään sijaisäidin unelmia, tuli tällä lapsella, etenkin teini-ikäisenä ja myöhemmin jatkuvia pahoja riitoja sijaisäitinsä kanssa. Joka raivosi ja nimitteli ja haukkui lasta vaikka millä nimillä.
      Nyt jälkeenpäin ajatellen en tiedä, olisiko lapsen ollut parempi kuitenkin kasvaa oikeiden vanhempiensa kanssa, tai edes oman isovanhempansa kanssa, joka olisi mieluusti lapsenlapsensa ottanut, myös lapsi olisi halunnut jäädä hänen luokseen. Mutta sosiaalivirannomaisille tämä ei käynyt. Jotenkin sokeaa ja outoa toimintaa heiltä ja näyttää samanlaista pöhlöilyä olevan valitttavasti edelleen.
      Monet sosiaaliviranomaiset saisivat mielestäni hävetä itsensä maanrakoon
      näiden sijaiskotimöhläyksiensä takia.

    • yksinhuoltajaäiti

      Eiköhän ne lapset ole tulleet todella kaltoinkohdelluksi siellä omassa kodissaan. Kukapa sitä toisten mukuloita hoitaisi hyvää hyvyyttään-rahan tähden sitä tehdään. Työ työnä.

      Kunpa nämä rahat laitettaisiin ennalta ehkäisevään lastensuojeluun. Annetaan perheille tukea.

      Olen usein ehdottanut että leskeneläkkeet pois ja rahat lapsiperheille ja lasten päivähoitoon. Annetaan kodinhoitoapua väsyneille äideille. Annetaan ruokalahjakortteja suomalaisperheille yhtä paljon kuin maahanmuuttajille ja juopoille....

      Tukea, apua ja rakkautta lapsille ja äideille.

      • lapsilleoikeutta

        Turha lapsia on siirrellä pahoinpideltäviksi. Markettien auloissa houkutellaan asiakkaita sijaisvanhemmiksi. Ihan samaa porukkaa, kuin kuka tahansa vanhempi. Sitten kun tulevat valituiksi sijaisvanhemmiksi, alkavat esittää niin pirun hyvää ihmistä. Sossut alkavat leikkiä, ikään kuin nuo markettikallet ja markettimallet olisivat maailman parhaita ihmisiä ja kasvattajia. Sama esittäminen jatkuu, vaikka, sukulaiset kertoisivat kaltoin kohtelusta. Sossut eivät ikään kuin kuule lainkaan, mitä muka on tapahtunut. Eihän se voi pitää paikkaansa, kun huono ihminen väittää hyvän sijaisvanhemman muka kaltoin kohdelleen lasta. Ja sitten lapsen ja sukulaisten tapaamisia harvennetaan ja pahoinpitelyt sen kuin jatkuvat. pahinta on se, että lapsen väitetään traumatisoituneen lähtöperheessään, vaikka sijaisperheessä häntä kaltoin kohdellaan ja pahoinpidellään vuosikausia.


        PUUTTUKAA JO VIIMEIN TÄHÄN! Sijoitetut lapset ovat yhtä hyviä lapsia, kuin kaikki muutkin. heitä ei tule pahoinpidellä. Uskokaa tämä sijaisvanhemmat sädekehienne loisteessa!


      • oikeuttalapsille

        Te ette pahoinpitele lapsiamme! Mikseivät vanhemmat nouse kapinaan. Miksi vanhemmat antavat lapsiansa kaltoin kohdeltavan paskapaikoissa. Aika lampaita ovat lasten vanhemmat, kun hiljenevät. Ehkä heidät pelotellaan hiljaisiksi.

        Noustaanko kapinaan? lasten kaltoin kohteluja sijaisperheissä vastaan. Pois metsien keskeltä pahoin pitelyjen ikeen alta. Päivänvaloon ja ihmisten ilmoille metsien suojista!


      • kasvavähänrouva

        Sosiaalityöntekijät puuttukaa väkivaltaan. Älkää leikkikö tietämätöntä. Kaltoin kohtelujen tunnustaminen tietää teille työtä, mutta älkää pelätkö työtä. lapset eivät ansaitse henkistä väkivaltaa, sisarusten keskistä hierarkiaa, halventamista, tukasta repimistä, kädestä vääntämistä talvella ulkona juoksuttamista, sukulaisilta saaduilla lahjoilla kiristämistä, puhelujen tarkoituksetonta eväämistä, yhteydenpidon estämistä, lapsen ja tämän suvun mustamaalaamista lapsen koulussa. Ajatelkaa, sijaisvanhempi mustamaalaamassa laasta. Tosi KESKENKASVUINEN IHMINEN.


      • syötäporsaasi

        Luepa sinä YKSINHUOLTAJAÄITI tämän päivän lehtiä. Niissä ei puhuta mitään, että lapset olisivat tulleet pahoinpidellyiksi kodissaan, vaan SIJAISPERHEESSÄ. Onko oikolukutaidossa vikaa, vai missä? Älä itse kaltoin kohtele lapsiasi, vai siksikö arvelet muidenkin kaltoin kohtelevan lapsia.

        LAPSET NÄLKIINNYTETTIIN SIJAISPERHEESSÄ, YMMÄRRÄTKÖ. LAPSEN PAINO PUTOSI SIJAISPERHEESSÄ, ymmärrätkö? lapsille ei annettu perjantaipizzaa eikä lauantai lasagnea. Ymmärrätkö? He eivät saaneet mennä jääkaapille eivätkä saaneet ottaa pöydältä karkkia. Ymmärrätkö pizzaleipuri, joka ahmii itse kaikki pizzat ja SEN KYLLÄ HUOMAA. Omat syöttöporsaat lihovat, mutta sijoitetut lapset ovat langan laihoja ja kerjäävät kylällä kuulemma leipää.


      • hyihittolainen

        Ole hiljaa yksinhuoltajaäiti, jos tarkoituksesi on puolustaa pahoinpiteleviä sijaisvanhempia. Mene muualle puolustamaan rikollisia.


      • mähhhhääälammas

        Ja juuri siksi, että tekee sijaisvanhemmuutta rahasta, on entistä suurempi rikos, jos pahoinpitelee lapsia. Ymmärrätkö yksinhuoltaja. Vieläkö puolustaisit, jos sinun lastasi kaltoin kohdeltaisiin?


    • Kontrolliakontrollia

      Tarkempaan syyniin vaan kaikki nämä syrjäkylillä ja maalla asuvat sijaisperheet.
      Jotkut näistä kodeista on ihan hyviäkin, mutta kaikenlaisia mahtuu joukkoon.
      Nyt se on nähty, tämänkin uutisen myötä.
      Ei sinne maalaiskoteihin sijoittamisen ja sijoittumisen oikea vilpitön peruste ole aina, se että lapset ja nuoret on siellä syrjässä ja suojassa heitä pahoille teille houkuttelevilta kaupungin pahantekijäjengeiltä ja kaukana kaikista kaupunkien tarjoamista turmiollisista houkutuksista.
      Siellä maaseutusijaiskodissa saattaa joskus olla paljon karmeammat olot koskaan kuin kaupungissa hieman heitteillä, kaupungeissa on sentään elämää ja näkeviä silmiä enemmän. Toisin kuin syrjäisellä maaseudulla, missä lähimmät naapurit, kaupat ja muu saattaa olla monen kymmenen kilometrin päässä ja ne naapuritkin, jotain syrjäytyneitä omituisia juntteja emännättömillä tiloillaan.

      • hyihyihyi

        Kyse ei ole keskiarvosta. Yhtään pahoinpitelevää ei saa olla. On ihan sama, onko hyviä, mutta huonoja, pahoinpiteleviä EI SAA OLLA. Turha yrittää lieventää pahoinpitelyjä ja muita RIKOKSIA.


      • Saapahanolla
        hyihyihyi kirjoitti:

        Kyse ei ole keskiarvosta. Yhtään pahoinpitelevää ei saa olla. On ihan sama, onko hyviä, mutta huonoja, pahoinpiteleviä EI SAA OLLA. Turha yrittää lieventää pahoinpitelyjä ja muita RIKOKSIA.

        Mutta presidenttihän asettaa prenikan rintapielukseen.


    • kovanaamanen

      Sossujen mieleen on kovanaama - sijaisvanhempi, joka on muka "kova jätkä". Sellaisesta vanhat sossut tykkää. Sossujen mielestä pitää olla kova talossa ja puutarhassa ja pitää lapsen sukulaisitikat loitolla. Onpa näillä vanhoilla sossuilla omiakin traumoja, joiden vuoksi ovat hieman hakoteillä sijaisvanhempia valitessaan. osalla ei ole mitään kykyä nähdä, onko joku sopiva tehtävään vai ei. Jos on todella törkeä luonteeltaan ja puheissaan on "hyvä jätkä" sossujen mielestä ja sellaiselle pitää maksaa kovaa palkkaa, vaikkei juuri koulutusta olisikaan. Mitä kovempi "sälli", sen enemmän vanha sossu rakastaa. Pitää olla kato KOVA, KOVA, KOVA.

      • vanhasosu

        ja sitten voi unohtaa lapset oman onnensa nojaan, kun on löydetty KOVA sijaisvanhempi. KOVA sijaisvanhempi pitää huolen siitä, että lapset ERISTETÄÄN.

        Aina vaan sossu& sijaisvanhempi - suunnitelma ei toimi ja VANHA sossu erehtyy. Sitä vaan on niin pirun vaikea myöntää. Traumatisoitunut sossu ei voi myöntää, että on tehnyt NIIN VÄÄRIN, NIIN VÄÄRIN, kun on oikeasti tiennyt kaikki ne vuodet, että "kova sälli" ei oikeasti ollutkaan hyvä sijaisvanhempi. Mutta eihän sinne omaa lasta tarvinnut laittaa. Muiden lapset ovat vaan siirreltäviä nappeja, joista ei ole väliä.


      • olenkovasossu

        Tai sitten on näitä nuorempia kovis -sossuja, joiden pitää työyhteisössä näyttää, että osaavat olla yhtä kovia, kuin vanhat sossut ja kovanaama - sijaisvanhemmat. He keräävät kannuksensa kovuudella, jotta pääsevät ylenemään hierarkiassa. Yhtä metsään menevät, kun vanhat sossutkin.

        Muutamia erilaisia tapauksia on onneksi sossujen joukossa, mutta yhtään kovanaamaa ei tarvittaisi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe