STS KORVAAMAAN JÄLLEEN!!!

OikeusVoittaaLopulta

STS Kielimatkat joutuu kuluttajariitalautakunnan ratkaisun ja suositusten mukaan jälleen maksamaan korvaukset (4.000€) vaihto-oppilaalle törkeästi hoitamastaan vaihto-oppilasohjelmasta!!!
Kuluttajariitalautakunnan 13.5.2016 tekemän ratkaisun mukaan Dnro 466/35/2015 jutussa STS Kielimatkojen todetaan syyllistyneen uuden isäntäperheen etsinnän laiminlyöntiin sekä pahasti ristiriitaiseen informaatioon. Tämän lisäksi todetaan, että: "Vaihto-oppilasorganisaation menettely ei ole muutoinkaan vastannut kaikilta osin sovittua." Eli sopimusrikkomuksia!!
Vaihto-oppilas keskeytti vaihto-ohjelmansa reilun parin kuukauden jälkeen ensimmäisessä isäntäperheessä ilmenneiden ongelmien vuoksi, koska STS ei kyennyt järjestämään uutta perhettä sopimuksen mukaisesti.
Huomion arvoista tässäkin tapauksessa on, että: "Paluumatkaa järjestettäessä STS Kielimatkat (Mira Silvonen) edellyttivät, että vaihto-oppilas allekirjoittaa ns. vastuunvapautuslomakkeen, jonka mukaan keskeyttäminen johtui siitä, ettei X ole sopeutunut isäntäperheessä asumiseen." Eli Exploriuksen malliin mennään ja myös STS pyrkii samalla tavoin kirjallisesti irti kaikesta vastuusta vaihto-ohjelman järjestäjänä!! Onneksi kyseinen vaihto-oppilas vanhempineen oli ymmärtänyt, että tällaista kiristyssopparia EI pidä missään tapauksessa mennä allekirjoittamaan!!! ja vielä kerran!!!
Kuluttajariitalutakunnassakin on kymmenien STS keissien myötä jo varmasti nähty, miten ala-arvoista toimintaa STS Kielimatkat harjoittaa...
Jaksakaa ihmiset, jaksakaa vaatia oikeutta!!!!

13

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hahhhahhaa

      Viime vuoden tuloshan jäi STS:llä peräti n. 7.000 EUR plussalle, joten kyllä vaihtari varmaan nämä ratkaisun mukaiset korvaukset saa... Sittenhän jää vielä n. 3.000 EUR käteen viime vuoden tuloksesta!!!
      Kerrassaan loistavaa toimintaa MIra!!!

    • Maajohtajatkiristää

      Tämä vastuunvapautuslomake on yksi näitä vaihtariyritysten härskejä temppuja, joka näyttää olevan vakituisessa käytössä yhdellä sun toisella järjestöllä. Mielestäni on rikollista alkaa kiristämään vastuunvapautusta kotiin pääsyllä.
      Mitä liikkuu teidän maajohtajien päänupissa, kun kehtaatte vaatia allekirjoituksia kiristämällä nuoria?! Mitä sanotaan ehdoissa ja OPH:n suosituksissa matkojen järjestämisestä kohdemaahan ja takaisin?! Missä on se tuki ja turva "koko vaihdon ajan" mitä lupaatte niin vaihto-oppilaalle kuin vanhemmille?!
      Olette niin jonninjoutavaa pskasakkia, että aiheesta on kaikki palstalla olevat arvostelut! Ainoa, mihin kykenette on pskan jauhaminen, nuorten uhkailu syyllistäminen ja maajohtajan tittelillä pröystäily.
      Hävetkää!

    • Kaikkivaanjulki

      Sain myös luettavaksi tuon päätöksen. HÄIKÄILEMÄTÖNTÄ STS!!!!!!! Yritys on tuomittu samoista virheistä toistuvasti ja asiakkaiden välinpitämätön kohtelu vaan kylmästi jatkuu!

      Kelvottomat isäntäperheet on yksi jatkuva ongelma STS:llä. Niin tässäkin tapauksessa. Asiakirjoista käy ilmi, että ongelmat kärjistyivät jo n. parin kolmen viikon jälkeen. Perhe eristi vaihtarin. Hän ei saanut tavata koulukavereitaan eikä käydä kuntosalilla muuta kuin isäntäperheen nuoren kanssa. Puhelinliittymä suljettiin eikä hänelle tarjottu ruoka jne. Keskustelu isäntäperheen kanssa ei auttanut eikä STS:n mukaan vaihtarilla ollut perustetta vaatia uutta sijoitusta, koska "vika oli yksinomaan vaihtarissa ja hänen kyvyttömyydessään sopeutua isäntäperheeseen."
      Mira Silvonen, ETTÄS KEHTAATTE!!!!!
      Tämäkin vaihto-ohjelma oli niin päin pers*ttä hoidettu STS:n puolelta, että pitäisi saada tarkemmin julki... Olisko jollain vakkarikirjoittajalla aikaa tehdä kooste ja vaikkapa vielä käännös, jotta saataisiin nettiin ja CSFES:n sivuille....?
      Miralle terveiset: KAIKKI TULEE JULKI!!!!

    • STSVajakitInAction

      Nuoren suomalaisen vaihto-oppilaan kaltoinkohtelusta kohdemaassa vastasivat julkisten asiakirjojen mukaan aluekoordinaattori Michelle Hall https://mobile.twitter.com/michellehallrd
      sekä aluevalvoja Brielle Young.

      OPH: n suositusten, samoin kuin STS:n omien erityisehtojen mukaan organisaation tulee sijoittaa oppilas uudelleen TOISEEN perheeseen, jos ensimmäinen sijoitus ei toimi eikä tilanteen selvittäminen yhteisymmärryksessä isäntäperheen ja oppilaan kanssa onnistu. Jos tämäkään sijoitus ei ole onnistunut, oppilaalle on tavallisesti tarjottava vielä KOLMATTA sijoitusta!!!
      Em. huolimatta STS:n edustajat olivat ilmoittaneet, ettei vaihtarilla ole perustetta vaatia perheen vaihtoa "eikä hänelle ole sellaista ehtojen mukaan luvattukaan", "eikä missään säännöissä sanota niin."

      Räikeää toimintaa!!! Valehdellaan kirkkaasti ja syytetään vaihto-oppilasta sopeutumattomuudesta yrittämättä edes korjata tilannetta määräysten edellytyämällä tavalla. Samaan aikaan Suomen maajohtaja välittää vanhemmille vielä väärää tietoa kertomalla, että uutta isäntäperhettä etsitään parhaillaan... Aivan älyvapaata touhua!!

      Veikkaukseni onkin, että mikäli vaihto-oppilas olisi sitkeästi sopimuksiin vedoten vaatinut uutta isäntäperhettä, olisi STS ottanut käyttöönsä seuraavan kortin: Erottamisen. Vaihtarille olisi nopsasti keksitty erottamiperuste ja lähetetty kotiin... ja tämänhän Mira osaa!!!

      • Kopkopkop

        Eikö vajakit osaa lukea vai eikö ymmärryspuoli toimi, kun ei omista ehdoista tunnu olevan tietoa?


      • NeverSTS
        Kopkopkop kirjoitti:

        Eikö vajakit osaa lukea vai eikö ymmärryspuoli toimi, kun ei omista ehdoista tunnu olevan tietoa?

        Tietoa on, mutta ehdoilla eikä määräyksillä ole mitään merkitystä järjestölle. Niitä noteerataan vasta järjestön edun sitä vaatiessa suurennuslasin kanssa ja saivarrellen vaihto-oppilasta vastaan... maajohtajien huutaessa kurkku suorana sopimusrikkomusta!


    • OttakaaMallia

      Tämäkin vaihto-oppilas on ollut fiksu nuori, joka on vanhempineen toiminut päättäväisesti lakimiehen avustamana! Hienosti toimittu!!! Nuoret alkavat jo ymmärtämään, ettei ole oma häpeä, jos järjestöjen edustajien ja maajohtajien toiminta on hanurista. Nuoret haluavat korvauksen kaltoinkohtelustaan, valehtelusta, nöyryyttämisestä, syyllistämisestä ja hukkaan heitetystä vuodesta, OIKEUTETUSTI!!!!

    • STSjaRikollisetPiirteet

      Oikeus ei toteudu niin kauaan kun STS:llä on mahdollisuus tehdä jonkinlaista tiliä tällaisella toiminnalla!
      Jos kymmenet keissit osoittavat, että yritys järjestelmällisesti rikkoo sopimuksia ja määräyksiä saaden toistuvasti nuhteita ja korvausvelvoitteen samoista asioista, pitäisi sanktioiden koventua!!!
      Kohtuullisinta olisi, että STS joutuisi palauttamaan kaikki heille maksetut suoritukset ja maksamaan vielä lusäksi korvaukset nuorille tahallisesti aiheutetuista kärsimyksistä!
      Jos vakiintuneeksi toimintatavaksi on tullut laskelmoidut sopimusrikkomukset, joilla tehdään rahaa yritykselle, toiminta on lähinnä RIKOLLISTA!!!

      • Örkkimörkkiöö

        Mistä näitä päätöksiä voi lukea? Alkoi kiinnostaa.


      • PäätöksetTilattavissa

        Kuluttajariitalautakunnan päätöksistä vain murto-osa on luettavissa netissä. Päätökset ovat kuitenkin täysin julkisia asiakirjoja ja tilattavissa kuluttajariitalautakunnan kirjaamosta. Näin myös kymmenet STS Kielimatkojen riidat! Lähettävät sähköpostitse tai postin kautta.
        Kuluttajariitalautakunta puh. 029-5605200.
        Muutamia STS juttuja onkin lyhyesti esitelty toisessa ketjussa tällä palstalla:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13794966/sts-varoitus-!!!
        Kannattaa ehdottomasti perehtyä, jos ikinä suunnittelee asioivansa STS:n kanssa!!!


      • PäätöksetTilattivissa2

        Ja jos kiinnostaa esim Ruotsin puolen kiistat, voit tilata päätöksia kuluttajariitalautakunnasta, Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Löytyy tapauksia, sekä STS että Explorius jne.


      • PäätöksetTilattavissa

        Totta!! ja Ruotsista tuleekin sitten päätöksiä ja tuomioita oikein kunnon nivaskat! STS-riitoja on reippaasti yli 70 juttua ratkottuna!!!
        Luulisi aikuisia vanhempina kiinnostavan yrityksen toiminta, jos vielä harkitsee lapsensa lähettämistä vuodeksi näiden armoille!!


    • Kristiina-L

      Onpas liiketoimintaa!
      Toivottavasti tämän alan vaaroista kerrottaisiin näkyvämmin. Varmasti joku lehti olisi kiinnostunut tästä aiheesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe