Jatkuva näköhäiriö - Näköhermontulehdus...?

Vimbetin

Hei,

Alkuvuodesta alkaen siis yhtäkkiä alkoi muiden oireiden rinnalla näkö sekoilla todella pelottavalla tavalla, eikä se ole tähänkään päivään mennessä helpottanut, vaan pikemminkin pahentunut kokoajan. Näön oireet myös puhjetessaan sisälsivät todella rajut silmäkivut ja päänsäryt. Silmiin sattui liikuttaessa ja kohdentaessa, sekä kipu ei hellittänyt edes silmiä kiinni pitäessä.

On tullut käytyä usean kerran ensiavussa, pään MRI kuvassa, laajoissa infektio testeissä(myös selkäydinnäyte), yleislääkäreillä, neurologeilla, silmälääkäreillä ja viimeisimpänä reumatologilla.

Epäilty on kilpirauhasen vajaatoimintaa, kakkostyypin diabetesta, borrellioosia, MS-taudin puhkeamista, CFS:ää, Fibromyalgiaa... ja ihan irrallisia sairauksia elimissä, kuten silmissä näköhermontulehdus.

Mitään ei ole todettu tai löytynyt varmuudella tähän mennessä, paitsi sain vihdoin ja viimein Fibromyalgia diagnoosin viime viikolla. Borrelioosi ei ole aivan täysin 100% poissuljettu, mutta sitä ei toistaiseksi ainakaan aleta hoitamaan. Refluksitauti/palleatyrä tuli korjattua jo leikkauksellakin. Samalla tässä on ajan kanssa jo kehittynyt vaikea masennus ja ahdistuneisuus häiriö kaikkien näiden oireiden ja itseen kohdistuneiden traumojen takia.

Näköhäiriöni viittaisi lähelle esim. Näköhermontulehdusta, mutta tosiaan kaksi silmälääkäriä on silmätkin tutkinut jo ja todennut täysin terveiksi(vaikkei tuota tautia näekään aina silmistä) ja MRI:ssä ei ollut mitään poikkeavaa.

Näköni tuntuu pimentyneen/hämärtyneen, ihan kuin kaikkialla olisi valot pistetty himmeämmäksi ja olisi "yö" sisätiloissakin. Kaikki värit ovat kulahtaneet / haalistuneet, eivätkä näytä entiseltään. Näkö muistuttaa välillä enemmän musta/valko näköä, kuin täyttä värinäköä. Kaikki näyttää todella synkältä ja "kuolleelta" usein. Ulkona saattaa olla todella harmaata, vaikka tiedän, ettei oikeasti olisi. Kaikki valo ottaa silmiin todella helposti. Aurinko, autojen valot, katuvalot, valot sisällä ja kaikki tuntuu jotenkin "hohtavan" ärsyttävästi ja silmiin ottaen. Yönäköni on huonontunut todella paljon ja silloin vasta vähäiset valot ottavatkin silmiin ja maailma näyttää todella sumuiselta ja epäselvältä. Näkö on ison osan kuitenkin tarkka, jopa jollain tavalla liian tarkka? Välillä se kuitenkin ilman järkevää laukaisevaa tekijää sumenee paljonkin ja menee todella epäselväksi. Kaikki tutut paikat joissa käy, ihmiset ja mitkä vaan näyttävät täysin erilaiselta ja oudoilta toisinkuin ennen. Jokaikinen päivä ja hetki. Näköni saattaa silti vaihdella hieman jostain syystä, että välillä kaikki on vielä harmaampaa ja "kulahtanutta", sekä yli "kirkasta, kun taas välillä on se liiankin pimeä näkö ja kontrastit ovat ihan ylilyötyjä.

Näköhäiriöni ja sen selittämättömyyden takia alan olla aina vaan ahdistuneempi ja masentuneempi, enkä halua enään mennä ovesta ulos tai käydä tutuissa paikoissa edes ja kotonakin pelottaa ja ahdistaa kokoajan näön takia, että mikä ihme minussa on vikana?

Tätä on siis nyt jatkunut reilut 4 kuukautta taukoamatta ja näkö ei ole missään kohtaa palannut enää ennalleen. Seuraavaksi olen varmaan menossa taas neurologin pakeille...

Kiitos jo etukäteen, jos kukaan osaa auttaa! : )

4

1262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jfufjfj

      Kuulostaa tutulta. Itellä puoli vuotta ollut samanlaista. Vähän kuin rakeinen tv-kuva olisi kokoaika ja jos vähänkään hämärää niin menee tosi hankalaksi. Pää kuvattu ja silmälääkärillä käyty mutta sieltä ei löytynyt selitystä. Kaikista pahinta just kun ei tiedä mistä johtuu ja tavallaan jää yksin oireiden kanssa kun kukaan ei tunnu ymmärtävän.

    • Samahomma

      En pysty auttamaan, mutta toivottavasti pystyn helpottamaan oloasi sanomalla ettet ole yksin. Itselläni aivan kaikki samat oireet, pahentuneet tässä vuoden mittaan rajusti. Aluksi epäilin näköhäiriöiden johtuvan piilolinsseistä, mutta tämä poissuljettiin silmälääkärin perusteellisissa tutkimuksissa.
      Missään muissa tutkimuksissa en ole vielä käynyt, menossa kylläkin.

      On todella masentavaa ja ahdistavaa, kun kaikki värit ovat haalistuneet ja päivänvalo häiritsee silmää valtavasti, auringossa en kestä olla. Hämärässä taas omat inhottavuutensa, vaikea erottaa esineitä toisistaan yms.
      Kerroit osuvasti valojen "hohtavan" ärsyttävästi, tiedän täsmälleen mitä tarkoitat, en olisi osuvammin voinut kuvata itse.

      Missään ei tee mieli enää käydä, kun maailma on muuttunut niin erilaiseksi. Pelkään ja jotenkin valitettavasti uskon myös, ettei näkö voi ainakaan minun tapauksessa enää palautua ennalleen, en vaan tiedä, miten ihmeessä tähän pystyy tottumaan.

      Kuten edellinen kirjottaja sanoi, minustakin pahinta on tämä epätietoisuus ja se että jää yksin oireiden kanssa. Kukaan elämääni kuuluva ihminen ei osaa kuvitellakaan mistä puhun, ja vertaistuki olisi äärettömän tervetullutta. Itseasiassa luulin olevani yksin näiden oireideni kanssa, koska tämä on ensimmäinen kerta, kun törmään siihen että joku kärsii täysin samoista oireista kuin minä itse.

    • allergen

      Vaihda ripsiväri allergiaystävälliseksi! Mahdollisimman vähän kemikaaleja silmien lähelle. Pese hiukset niin, että shampoota/hoitoaineita ei valu silmiin! Heitä kaikki väriainepurkit roskiin. Syö mustikkaa, voita ja muita antioksidantteja.
      Kirjoita, jos auttoi! Niin autat muitakin!

      • Kysynpävain

        Ja onko sinua itseäsi tämmöinen auttanut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe