Mediamestarin törkypropagandaa. Osa 475.

Objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuuus-niminen MTK:n järjestölehti äimistelee tänään kolumnissaanOsmo Soininvaaraa, joka on nostanut kissan pöydälle ja kertonutsen karun totuuden, että "Uudenmaan kaupungeissa asui vuonna 2014 noin 27 prosenttia tulonsaajista, mutta he maksoivat 44 prosenttia
valtion tuloveroista."

Tämän totuuden ikäänkuin 'murtaa' Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen laskemalla, että "Uusimaa saa vuosittain valtion palkkoja 425 miljoonaa euroa enemmän kuin väestöosuus edellyttäisi."

Aika tragikoomisen surkuhupaisa on hänen 'totuuden murtoyrityksensä', niin heiveröinen asiapitoisuudeltaan tässä yhteydessä, etten viitsi sitä enempää kommentoida.

"Soininvaaran luvut voivat pitää paikkansa, mutta niitä ei pidä lukea koko totuutena.", kirjoittaa kolumnisti. Siinä hä on oikeassa. Vaikka Soininvaaran totuuteen lisättäisiin Mäkisen 'totuus', silti ei ole vielä koko totuus esissä.

Kolumnin ei tietenkään tarvitse olla objektiivinen siten kuin varsinaisten lehtiartikkelien. Huvittavaa kuitenkin on, kuinka kirjoittajalta on päässyt unohtumaan sellainen, aivan olennainen asia kuin valtionousuudet. Mäkinen väittää, että Soininvaaran jutusta syntyy 'harha muiden elättämisestä'. Kun valtionosuuksia tarkastelee kuntakohtaisesti, nin kyllä sieltä selvästi ilmi käy, ettei elättäminen ole mikään harha vaan mitä totisinta totta.

70

645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tylsäpännä

      Peräkammarin verhot ovat näemmä kiinni ko. aviisin toimituksessakin.

      Kyseinen senttari on kolumneissaan järjestäen kovin poleeminen ja propagandistinen.
      Hyvin on elinikäinen "pellervolainen koulutus" juurtunut koska noin ahtaasti maataloustoimittajan kapeasta kaukoputkesta maailman menoa katselee.

      Mutta sen lauluja laulat....

    • No--

      Eikös siellä pääkaupunkiseudulla ne kaikki ylipalkatut asustelekin, tyytyisvät työnsä tuottavuutta vastaaviin palkkoihin niin eipä menis niin pal verookaan :)

      • pirttipoikat

        Pääkaupunkiseudulla asustelevat Supercellin omistajat maksoivat eniten veroa Suomen historiassa. Paljonko kyläsi väki on maksanut niistä kymmenistä miljoonista joita Kekkosen hirmuvallasta tähän päivään on rehellisten ihmisten taskuista otettu.


      • meinaanääskr

        200 miljoonaa on pitsafacin maakunnan keskipohojanmaa aiheuttama lasku kun antavat bolidenin tuprutella vedet ruskeiks seinäjoen oerän talvivaaran malliin


    • Zvx

      "Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen laski alkuvuodesta (HS 28.1.), että Uusimaa saa vuosittain valtion palkkoja 425 miljoonaa euroa enemmän kuin väestöosuus edellyttäisi. Pääkaupungin korkeat virkapalkat ja suuri joukko valtion palkollisia siis nostavat Soininvaaran hehkuttamaa työllisyyttä ja verokertymää."

      • mukavaanmaalta

        Siis Uusimaa saa ensteks sen mitä väestöpohja edellyttää, lisäksi tuon 425. Ja sitte, aikoinaan kun oli metsän pinta ala vero, rahat jäi kuntiin. Vaan mites on nyt?Ei varmaan jää, verot menee valtiolle ja rahat yleensä kaupunkeihin, koska omistajatkin on sielä.


    • yksinkertaista

      Itkeminen Etelän palkkakertymästä on sama kuin voivottelisi säitä...

      • iteasuthäkissä

        Mitä ne Soininvaara ja jope niistä sitte märäjää.


      • tyhjäpäinenjussi

        et siis taaskaan tajunnut missä mennään... ei se mitään, olet vain oma itsesi jatkossakin


    • kerropakerro

      No kerro sinä kirjoittajalle missä mennään, niin hänkin tajuaa.

    • tuulitunnelijussi

      kannattaako kantaa vettä kaivoon?
      entä kylvää sementille?

    • niinpäniiiin

      "Viisi Suomen viidestätoista yliopistosta ja useimmat suuryritysten pääkonttorit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, kuten myös Suomen päälentoasema Helsinki-Vantaa."
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Pääkaupunkiseutu

      Pääkonttorithan eivät varsinaisesti tuota mitään vaan yritysten tulot syntyvät siellä missä on tuotantoa. Kuitenkin yritysten suurempipalkkaisten työntekijöiden työpaikka on pääkonttoreissa.
      Eli, ilman Helsingin ulkopuolella sijaitsevia tuotantolaitoksia ei Helsingissä olisi pääkonttoreitakaan.
      Myöskään valtionhallintoa, tutkimuslaitoksia, Meilahden sairaalaa, isoa osaa yliopistoista, ja montaa muuta Helsingissä sijaitsevaa laitosta ei olisi ilman muuta suomea, eikä Helsinki niitä itse kustanna vaan rahat tulevat valtiolta ja kunnilta, siis koko suomen veronmaksajilta.

      Eli jos Helsingistä tulisi itsenäinen valtio ja kaikki muun suomen tarvitsemat laitokset ja palvelut muutettaisiin jäljelle jäävään vanhaan suomeen niin tuskimpa Helsinki omillaan pärjäisi.

      • simpleminded

        pyhä yksinkertaisuus... sinäkö myisit ne tuotantolaitosten valmisteet ulkomaille?


      • nomiepähyvviinki

        En määä meinaa komiasti sitä ängliishii 7sataha, meinaa vaa ku keskisen pojalta on nääs onnistunu noi vaimohakupuuhat rapako tapaa, ni eikai se meinaa kovinkaa vaikeet voui meittillekää olla vaik isä ja äitivsiskoksik oliki


      • niin---

        Ehkä kateprosentin saisi vähän paremmaksi jos pääkonttorin yleiskustannukset jäisi pois.


    • mikäolilopputulos

      Sehän virasto joka maksaa maataloustuet siirrettiin ainakin osittain Seinäjoelle.

    • osuijaupposi

      Etelästähän niitä pioneereja tuli tuollekin seudulle. Kuvitelkaapa jotain Turusta tuonne muuttanutta kylälääkäriä joka on tuon isoisän isää hoitanut. Totuus koskee. Amerikassakin tuli uhoajille vastaan kyltit, että 'Suomalaisille, intialaisille ja irlantilaisille ei tarjoilla'. Kyllä se pikkuhiljaa opittava sivuttamaan ne Kallion, Kosolan, Virolaisen, Alkion ja Kekkosen kertomat valheet maaseudun erinomaisuudesta. Oikeastaan siinä ei ole mitään hienoa syntyä Tyrnävälle sen enempää kuin Iisalmeenkaan. Traktorpullingit ja suopallo ovat mielrnkiintoisia asioita Harvardista tulleilla sntropologeille ja sosiologrilke, eukonkanto ei sentää rnää ole junttipaskojen suosikki.

      • iteasuthäkissä

        Kyllähän se on niin, että aikonan Ruotsin kuninkaan käskyllä pakko- asutetut Suomenlahren karut rantakalliot sivuutetaan , kun ruvetaan hyvistä asuinpaikoista puhumaan.


    • ilmiselvätsyyt

      mitä voi päätellä siitä että vähänkään suositumpiin kehitysalueiden matkailukohteisiin on tuotettava henkilökunta Etelä-Suomesta?

      • porskuttavaKepu

        Turistien hyysääminen ei oo oikiaa työtä, met alakuasukhat ei sellaiseen alistu.


      • puuttuvatominaisuudet

        ehken se onkin niin että te ette kelpaa


      • porskuttavaKepu
        puuttuvatominaisuudet kirjoitti:

        ehken se onkin niin että te ette kelpaa

        Teis on kaikenlaisia hepatiiteja ja sankkereita, ettei käsipäivää uskalla sanua. Eikö te Uusmaalaisavuttomat saa iliman meijjän passausta viinakset kurkkuseen?


    • LAKAKKAAJO

      eiköhä helssinki o riippakivi suame kenkässä.... missä ruoka tuotetaan ai helsinkissäkös se
      te hesalaiset ette osaa ku kuluttaa ja loisia sosiaalituilla
      -
      kokeilkaa syökää yksi vuosi VAIN pääkaupunkiseudulla tuotettua ruokaa...me voidaan sit polttaa mädäntyvä alue pois missä ruumiit mätänee
      -
      TOTUUS ON SE ETTÄ SE JOKA RUUANTUOTTAA TUOTTAA MYÖS KAIKEN MUUN
      ILMAN RUOKAA KUKAAN EI TEE TYÖTÄ
      -HEHE
      KOMPETENSSIVAJEISET HESALAISET TAAS UHOO JA LUULEE ITTESTÄÄN LIIKAA

      • Katsopeiliin

        Neljännestiloista on tarpeellisia muut vain veronmaksajien painolastia
        Miten sinun tilasi?


      • Alle30stnlitra

        No aittenhän yhtymänne etu on että heikkotuottoiset sekä investointi- velkaiset poistuu veronmaksajien painolastista


      • tpuro

        Taas pitsa kiljupöhinässä, 85 prosenttia terveydenhuollon miljardeista menee sepelvaltimoille, diabeetikoille, ms tautisille ja muille cp invalideille eteki nääs kannuksee. Etelässä asuu tervein väki olipa sitten kysymys henkisistä tai fyysisistä sairauksista.


      • Lippatukkasekoaa

        Kuulet siis ääniä?


    • vastaehokabevniglov

      Ja ropaganda uppoaa törsäpuroihin.

    • niiinpäniiin
      • mitäettajua

        Maaseutuvirasto toimi kaupungissa, Seinäjoelle siirryttyään meni homma persilleen.


    • Neljänneselättää

      Hyvä idea menninkiseltä:

      – Entä jos viimesijainen taloudellinen vastuu infrainvestoinneista siirrettäisiin kokonaan kunnille? Valtio osallistuisi sen sijaan kustannuksiin laskennallisesti maksaen asukasluvun kasvusta vaikkapa 10 000 euroa uutta asukasta kohden. Tämä kohdistaisi kuntien kaavoituksen selvästi kustannustehokkaammin samalla kun päätöksenteko kaavoituksesta helpottuisi olennaisesti

      • JOPPEANOOLEIPÄÄ

        NOOR, KUNRILLEHEN VEROTULOOHOT JA VALTRIOHON VERROTRUHUS POISREEHEN,,:))))))))))


      • menearmeijaan
        JOPPEANOOLEIPÄÄ kirjoitti:

        NOOR, KUNRILLEHEN VEROTULOOHOT JA VALTRIOHON VERROTRUHUS POISREEHEN,,:))))))))))

        ootsä ihan tajuissas... miten kannus pärjäis vain omilla verotuloillaan

        tässä taas näkee sun ymmärryksesi tason


      • haperopäinen

    • edenpastora

      Isoihin yksiköihin vaan kepukylät.

    • daijupoika

      selvästi c-paperit.. reppana kuvittelee olevansa kenraali

      • kenraalintakkiebaystä

        otas nyt ihan iisisti hörhö... realiteetti kohdallasi on ettei sua kelpuuteta varusmiespalvelukseen

        kuvitella voit pienessä päässäsi mitä vain mutta reaalimaailmassa ominaisuutesi eivät riitä aseelliseen palvelukseen puolustusvoimissa


    • zz-

      "Uudenmaan kaupungeissa asui vuonna 2014 noin 27 prosenttia tulonsaajista, mutta he maksoivat 44 prosenttia valtion tuloveroista."
      Tuosta voi helpostikin vetää sellaisen johtopäätöksen, että Uudenmaan kaupungeissa palkkataso on törkeästi muuta maata korkeampi. Uudellemaalle on keskittynyt valtava määrä yhteiskunnan hallinnollista väkeä, ja se tulee maalle todella kalliiksi, koska julkisen sektorin porukka on konsentroitunut korkeimman palkkatason alueelle. Jos sama työvoima olisi hajasijoitettu maakuntiin, valtio säästäisi valtavia summia palkkakuluissa. Sama pätee yhtä lailla yksityiselläkin sektorilla.

      • ikimarmattajat

        onko siihen joku syy että ko toiminnot ovat keskittyneet Uudellemaalle?


      • zz-
        ikimarmattajat kirjoitti:

        onko siihen joku syy että ko toiminnot ovat keskittyneet Uudellemaalle?

        "onko siihen joku syy että ko toiminnot ovat keskittyneet Uudellemaalle? "
        Kyllä on, kyseessä on ns. pääkaupunkiefekti, kaikissa valtioissa tilanne on sama, julkisen sektorin toiminta keskittyy maan hallinnollisen pääkaupungin alueelle, vetäen mukanaan myös yksityisen sektorin hallintoa. Keskittyminen nostaa alueen kustannustasoa ja palkkatasoa. Sama juttu se on kaikkialla. Ns. tuotannollinen toiminta, esim. tehtaat, kaivokset, alkutuotanto, jäävät maakuntiin ja periferiaan koska ne ovat usein paikkaan sidottuja esim. raaka-aineiden tai vastaavien syiden vuoksi, tai haluavat toimia edullisemman työvoiman alueilla.


      • pohdimaalainenpohdi
        zz- kirjoitti:

        "onko siihen joku syy että ko toiminnot ovat keskittyneet Uudellemaalle? "
        Kyllä on, kyseessä on ns. pääkaupunkiefekti, kaikissa valtioissa tilanne on sama, julkisen sektorin toiminta keskittyy maan hallinnollisen pääkaupungin alueelle, vetäen mukanaan myös yksityisen sektorin hallintoa. Keskittyminen nostaa alueen kustannustasoa ja palkkatasoa. Sama juttu se on kaikkialla. Ns. tuotannollinen toiminta, esim. tehtaat, kaivokset, alkutuotanto, jäävät maakuntiin ja periferiaan koska ne ovat usein paikkaan sidottuja esim. raaka-aineiden tai vastaavien syiden vuoksi, tai haluavat toimia edullisemman työvoiman alueilla.

        niin mutta mikä on tälläisen kehityksen syynä?


      • zz-
        pohdimaalainenpohdi kirjoitti:

        niin mutta mikä on tälläisen kehityksen syynä?

        "niin mutta mikä on tälläisen kehityksen syynä? "
        Syynä on tietenkin se, että hallinnollinen pääkaupunki päättää koko maan asiaoista, sillä on määräysvalta, ja se haalii itselleen kaiken mahdollisen. Suomessakin vallan tuttua, että muualta maasta siirretään koko ajan virastoa, liikelaitosta, vr:n konepajaa, ynnä kaikkea mahdollista pääkaupunkiseudulle. Ja kun uusia puljuja perustetaan, tietty ne sijoitetaan pääkaupunkiseudulle.


      • sielläosataan
        zz- kirjoitti:

        "niin mutta mikä on tälläisen kehityksen syynä? "
        Syynä on tietenkin se, että hallinnollinen pääkaupunki päättää koko maan asiaoista, sillä on määräysvalta, ja se haalii itselleen kaiken mahdollisen. Suomessakin vallan tuttua, että muualta maasta siirretään koko ajan virastoa, liikelaitosta, vr:n konepajaa, ynnä kaikkea mahdollista pääkaupunkiseudulle. Ja kun uusia puljuja perustetaan, tietty ne sijoitetaan pääkaupunkiseudulle.

        Maataloustuki nimisestä sosiaalituesta vastaava virasto siirrettiin Seinäjoelle ja nyt on koko Kepulandia kusessa.


      • satuilelisää
        zz- kirjoitti:

        "onko siihen joku syy että ko toiminnot ovat keskittyneet Uudellemaalle? "
        Kyllä on, kyseessä on ns. pääkaupunkiefekti, kaikissa valtioissa tilanne on sama, julkisen sektorin toiminta keskittyy maan hallinnollisen pääkaupungin alueelle, vetäen mukanaan myös yksityisen sektorin hallintoa. Keskittyminen nostaa alueen kustannustasoa ja palkkatasoa. Sama juttu se on kaikkialla. Ns. tuotannollinen toiminta, esim. tehtaat, kaivokset, alkutuotanto, jäävät maakuntiin ja periferiaan koska ne ovat usein paikkaan sidottuja esim. raaka-aineiden tai vastaavien syiden vuoksi, tai haluavat toimia edullisemman työvoiman alueilla.

        Kaivoksia Suomessa johtaa lähinnä kanadalaiset kun ei Seinäjoelta tulevat Perät osaa.


    • Adolfninjanen

      On toi kannuksen juniori outo... ihailee armeija ja natzijuttuja vaikkei itse latvafemmana kelpaa edes asepalvelukseen.

    • Kun tarkastellaan lääkintävirasto Fimean hajauttamista Kuopioon, voidaan todeta, että sen ensiksikin epäonnistui täysin ja toisekseen maksanee kokonaisuutena tänä päivänä veronmaksajille enemmän kuin ennen siirtoa. Syynä matkakorvausten jyrkkä lisääntyminen, kun Kuopion henkilöstön pitää käydä palavereissa Helsingissä. Mitä henkilöiden palkkoihin tulee, Kuopioon ei tunnuta saavan väkeä millään hinnalla, joten tuskinpa palkkakustanuksetkaan laskivat.

      Maaseutuviraston siirto Seinäjoelle on kalliiksi tullut sekin. Seinäjoella ei ole saatavilla tarpeeksi kyvykästä porukkaa, joten kaikenlainen sössintä yleisesti ja erityisesti tietojärjestelmien rakentamisessa on aiheuttanut suuria kuluja. Olisi oikein lakkauttaa niin maataloustuet kuin maaseutuvirastokin.

      • zz-

        Fimean kohdalla kysymys oli enemmänkin muutosvastarinnasta, työntekijät eivät ymmärrettävistä syistä halunneet vaihtaa asuinpaikkaansa. Tottakai virasto voi sijaita pääkaupunkiseudulla, mutta pitää käsittää että se on koko maan elätti ja kaikkien veronmaksajien rahoittama.


      • juoppoKosola

        Sekin ettei etelän 'nettosaajat' muuttaneet pyhään tuppukyläön on joku 'kommareiden salajuoni'.


      • pperävaaraseinäjo
        zz- kirjoitti:

        Fimean kohdalla kysymys oli enemmänkin muutosvastarinnasta, työntekijät eivät ymmärrettävistä syistä halunneet vaihtaa asuinpaikkaansa. Tottakai virasto voi sijaita pääkaupunkiseudulla, mutta pitää käsittää että se on koko maan elätti ja kaikkien veronmaksajien rahoittama.

        Typerys haluat siis Jaakko Ilkan aikaista rutsaavaa kyläyhteisöä. Osaava hallinto on kaiken edellytys. Seinäjoelle siirtynyt MAv ja sen toimesta syntyneet itkuvirret osoittavat ettei osaavaa hallintoa juuri pääkaupunkiseudun ulkopuolelta löydy.


      • voisurku

        "Typerys haluat siis Jaakko Ilkan aikaista rutsaavaa kyläyhteisöä."
        Jos hallinnon asenne kansalaisia kohtaan on tällainen, niin ei voi heiltä mitään järkevää eikä rakentavaa toimintaa odottaa. Ei tuollainen virkamieskunta ole mistään kotoisin. Ei ole ihme että maa on lamassa ja asiat hunningolla.


      • eituetamualka
        voisurku kirjoitti:

        "Typerys haluat siis Jaakko Ilkan aikaista rutsaavaa kyläyhteisöä."
        Jos hallinnon asenne kansalaisia kohtaan on tällainen, niin ei voi heiltä mitään järkevää eikä rakentavaa toimintaa odottaa. Ei tuollainen virkamieskunta ole mistään kotoisin. Ei ole ihme että maa on lamassa ja asiat hunningolla.

        Mavista en näkee mite tehokksita hallitjoit, meinaa päälliköit teikäläiset ois meikäläisiin verrattuna. Keskity vain turhake nussimaan sitä sukusi hameväkeä ja jaloetuetamuualakastamaan rotua. Kyllä se vääränaamaisuus sit vakuuttaha meinaa etelän nettomaksajat siitä miten Peräseinäjoen tai Kajjaanin Kukkolan tukemine ei kannata.


    • Hyvin surkealta - ja perin kepulaiselta verorahan haaskaukselta - vaikuttaa Fimean tilanne. Alueellistaminen Kuopioon on aiheuttanut sen, että esimerkiksi Fimean maksullisen toiminnan kustannukset ovat pompsahtaneet vuoden 2009 kokonais-summasta 17,805 miljoonaa vuoteen 2015 mennessä jo 20,95 milj. euroon.

      Joo, ja kaikkien veronmaksajien rahoittama kyllä. Fimean alueellistaminen Kuopioon on lisännyt pysyvästi Fimeasta veronmaksajille aiheutuvaa taakkaa.

      • PutkinäköisetAivotko

        Oletat siis, että Pääkaupunkiseudulla Fimean kustannukset eivät olisi nousseet samassa ajassa? Epäilempä, että kyllä olisivat, ja kenties vielä enemmän.


      • En oleta mitään. Ei ole uskottavaa, että kustannukset olisivat ilman Keskustan aikaan saamaa alueellistamishösellystä nousseet noin rapsakkaasti. Perustan tämän käsiotykseni siihen, että toinen vastaavanalainen,Helsingissä pysytellyt virasto Evira, kykeni a l e n t a m a a n kokonaiskustannuksiaan vuodesta 2011, jolloin summa oli 61,254 M€, vuoteen 2015 tultaessa summaan 60,431 M€. Siis kustannuskehitys oli suunnaltaan laskeva, kun taas Fimean osalta oli havaittavissa
        huikeaa nousua.

        Keskusta -niminen puolue kun alkaa mitä tahansa duunailemaan, kuten Fimean siirtoa Kuopioon tai Talvivaaran kaivoksen perustamista Sotkamoon, niin veroeurot saavat kyllä kyytiä. Keskustan toiminnan voi sanoa olevan kansakunnalle raskaaksi taakaksi.

        Pipariksi se menee tämä Keskustan SOTE-uudistuskin kuin myös maakunta-itsehallinto.


      • Mitenkähän--

      • kohtloppuu

        Sua on tuettu rutsari jo iha tarperkd,.


      • tukirutsatukki
        Mitenkähän-- kirjoitti:

        Tuon Amerikkalais tutkimuksen tulokset sopisivat Soininvaaran ideologiaan : http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-2000001194971.html
        Ei oikein tue kaupunkiasumisen terveellisyyttä :)

        Ähtärissä asukkaita alle viisituhatta ja neljänneksi eniten diabetesta. Jokaisen ähtäriloisen insuliinipiikki maksaa etelän nettomaksajalle yli sata euroa per pökäle.


      • Pistähän--
        tukirutsatukki kirjoitti:

        Ähtärissä asukkaita alle viisituhatta ja neljänneksi eniten diabetesta. Jokaisen ähtäriloisen insuliinipiikki maksaa etelän nettomaksajalle yli sata euroa per pökäle.

        tuosta muutakin tietoa vaikkapa linkin muodossa, nuo hatusta vetämäsi kun ei vakuuta ketään.

        Miten muuten sopii teorioihisi tuo että diabetes on yleistynyt vaikka maitotuotteiden kulutus on melkoisesti vähentynyt 70 luvulta lähtien :)

        Diapetestasommehan on eurooppalaista keskitasoa :)


      • kritiikinkohde
        jopa_vain kirjoitti:

        En oleta mitään. Ei ole uskottavaa, että kustannukset olisivat ilman Keskustan aikaan saamaa alueellistamishösellystä nousseet noin rapsakkaasti. Perustan tämän käsiotykseni siihen, että toinen vastaavanalainen,Helsingissä pysytellyt virasto Evira, kykeni a l e n t a m a a n kokonaiskustannuksiaan vuodesta 2011, jolloin summa oli 61,254 M€, vuoteen 2015 tultaessa summaan 60,431 M€. Siis kustannuskehitys oli suunnaltaan laskeva, kun taas Fimean osalta oli havaittavissa
        huikeaa nousua.

        Keskusta -niminen puolue kun alkaa mitä tahansa duunailemaan, kuten Fimean siirtoa Kuopioon tai Talvivaaran kaivoksen perustamista Sotkamoon, niin veroeurot saavat kyllä kyytiä. Keskustan toiminnan voi sanoa olevan kansakunnalle raskaaksi taakaksi.

        Pipariksi se menee tämä Keskustan SOTE-uudistuskin kuin myös maakunta-itsehallinto.

        SOTE-uudistuksessa kritiikin kohteena on ollut lähinnä kokoomuksen lanseeraama terveyspalveluiden yksityistäminen. Ei ole kepun vika että tuollainen lisuke siihen väen väkisin tyrkättiin.


      • muumuailmaihmetelöö
        Pistähän-- kirjoitti:

        tuosta muutakin tietoa vaikkapa linkin muodossa, nuo hatusta vetämäsi kun ei vakuuta ketään.

        Miten muuten sopii teorioihisi tuo että diabetes on yleistynyt vaikka maitotuotteiden kulutus on melkoisesti vähentynyt 70 luvulta lähtien :)

        Diapetestasommehan on eurooppalaista keskitasoa :)

        Mitään vähentyny, valehteleva pummipaska. Maitohyllyt sen ku suurennoo.


    • syysjaseuraus

      Olisi varmaan hyödyllistä tutkia maitopitoisen Pohjanmaan diabeteksen yleisyyden yhteyttä maitotuotteiden käyttöön.

      Eikun uusi Pohjois-Karjalaprojekti pystyyn!

      • mukavaanmaalta

        Keskikalja ja muut olut tuotteet aiheuttaa keskivartalo pyylevyyren ja sitä tietä sitten haima tulehtuu ja tulee diapeettes. Tutkiin justihi.


      • managueinstjämpt
        mukavaanmaalta kirjoitti:

        Keskikalja ja muut olut tuotteet aiheuttaa keskivartalo pyylevyyren ja sitä tietä sitten haima tulehtuu ja tulee diapeettes. Tutkiin justihi.

        Ilmajokea ja Iisalmea rangaistaan siis kaikista ankarammin oikean vallankumouksen jälkeen, Kannus poutu myrkkyineen seuraavaksi.


    • jaahaaas

      "Ruokakolmio
      Ruokakolmio on tapa havainnollistaa terveellisen ruokavalion koostamista.
      Kolmion ala- ja keskiosassa olevia ruokia on hyvä syödä paljon ja usein. Yläosassa olevia syödään kohtuullisesti ja huipussa olevia harkiten eli niukasti tai harvoin.

      Kolmion ala- ja keskiosa muodostavat ruokavalion perustan.
      Kasvikset, eli juurekset, vihannekset, hedelmät ja marjat.
      Täysjyväisiä viljatuotteita.

      Nestemäiset maitotuotteet vähärasvaisina tai rasvattomina, eli maito, viili ja jogurtti, kuuluvat päivittäiseen ruokavalioon kohtuullisesti käytettyinä. Ne varmistavat kalsiumin ja B2-vitamiinin saannin ja ovat proteiinin lähteitä.


      Pehmeän rasva.
      Kala.

      http://www.diabetes.fi/ruokakolmio

      • jombekojämpikö

        Terveenä pysyy kun syö vettä ja oravia, törsän myrkyt tappaa.


    • niiinpäniiin

      "Yllättävä selitys tilastolle.
      Itä-Suomen yliopistossa professorina toimiva Tiina Laatikainen on tutkinut diabeteksen alueellista esiintyvyyttä Pohjois-Karjalassa. Tutkimuksissa selvisi, että Outokummussa esiintyy naapurikuntia enemmän tyypin 2 diabetesta. Ilmiön takana on yllättävä selitys.

      - Tilanne johtuu siitä, että Outokummussa on äärimmäisen aktiivinen diabetestiimi, joka seuloo potilaita ja saa heidät hoidon piiriin.

      Näin ollen kunta, jossa esiintyy Kelan tilastojen mukaan paljon diabetesta, ei välttämättä olekaan sairaampi kuin kunnat keskimäärin. Diabeteksen esiintyvyyteen vaikuttaa se, miten hyvin kunnassa tunnistetaan diabeetikkoja."

      http://www.iltalehti.fi/diabetes/2014090218624344_di.shtml

      • kuivaincinstjämpoli

        Mitä siis löytyisikään, jos valio ja muut ropagandaattorija agitoijat antais meinaha äijii tehrä työsä. Miljoonallahan on jokatapauksessa diabetes vuoteen 2025 mennessä ja enemmistö siitä pääkaupunkiseudun ulkopuolella.


      • maranzanonmylly

        Kannuksessa o kaikki meinaha sukuu keskenää, tervettä meinaa löydykää siit putiikist.


    Ketjusta on poistettu 33 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      135
      2232
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1725
    3. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      381
      1696
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1216
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      1049
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      97
      1045
    7. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1014
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1003
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      888
    10. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      877
    Aihe