Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Itsetunto ja huonot kokemukset, neuvoja?

Ulkopuolinentunne

Ajattelin kirjoittaa kyseisestä aiheesta tänne. Minua on kiusattu5.lk lähiten yläasteen loppuun, sitten amiksessa se loppui vuodeksi, sitten alkoi uudestaan, mutta ei niin niinkuin yläasteella. Nykyisellä luokalla amiksessa tunnen koko ajan ulkopuoliseksi oloni, jos yritän puhua jollekin kukaan ei oikein kuuntele, minut jätetään helposti ulkopuolelle, en pääse aina ryhmään, tai pääsen vain jos itse änkeän ryhmään. Yläasteen kiusaaminen oli haukkumista, syrjimistä, ei ollut yhtään kaveria ja pahan puhumista.. Nyt amiksessa koulun ulkopuolella 2 kaveria,toiselle voin kertoa melkein kaikesta. Tuntuu et amiksen luokalla ne muut ei ees välttämättä tajua että ne syrjii mua tai itse ainakin koen niin. Vaikkei ne tavallaan ees mitään tee mut eikös syrjiminen tai se ettei ota ryhmiin oo kanssa jonkinlaista kiusaamista? Asiasta on keskusteltu koulussa ja luokassa mut ne ei varmaan tajunnu kun puhuttiin nimettömänä, eikä luokassa keskustelussa käyny ilmi kuka kokee ittesä ulkopuoliseksi , siinä oli siis kuraattori puhuu kiusaamisesta.
Oon itse tosi ujo ollut aina, mutta olen kuitekin rohkaistunut yläasteesta.
Minulla on nyt tosia vaikeaa ollu pari vuotta ja nyt masennus, lievä tai keskivaikea vielä, oon monesti tosi ahdistunut ja itkuinenkoulussa ku ei oo kiva olla yksin. Monesti kaikki purkautuu koulupäivän jälkee.
En oikein uskalla puhuu mun ongelmista opelle, en tiiä voisko ne auttaa, enkä oikein luota niihin, kun viimeksään asiat ei muuttuunu mihinkään suuntaan. Tuntuu kanssa et opet vihaa/ne ei tykkää.
meilä oli just yhteinen luokkaretkikin niin koko ajan tunsin itteni ulkopuoliseksi, kukaan ei halunnu istuu mun vieressä ja en päässy peleihin mukaan, ite piti mennä kysyy et pääsenkö. Mut siis kyllä' otetaan mukaan sit yleensä jos iten pyydän mutta on ollut tapauksia et ei oikein haluta siltikään ottaa mukaan. Ryhmätyöt on kaikkein pahimpia.

Tuntuu et ne muut varmaan inhoo mua, vaikka en tietääkseni oo tehny niille mitään? Oon vaan ujompi ja erilaisempi kun muut.
Onko kellään tälläisii kokemuksii ja miten ootte selvinny, miten voisin vahvistaa itsetuntoa et ei kaikki vihaa mua, miten saisin lisää kavereita, esim. netistä,miten saisin unohettuu kaikki pahat kokemukset koulusta, vaikka käyn muuten psykologilla,ois kiva kuulla neuvoja?

2

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YksinäinenNero

      Jos ne ei välitä susta, älä sä välitä niistä, eti jostain muualta kavereit ja tälläi, jos ne ei arvosta sua ni älä sä arvosta niitä!

    • aller

      Jos olet hyvä jossain, tai olet kinnostunut jostain harrastuksesta niin alota sellanen. Ainakin itsellä itsetunto parani kun aloin harrastaa ja huomasin olevani siinä ihan ok. Sun tekstiä oli helppo ja kiva lukea, joten olet sä ainakin hyvä kirjottamaan.
      Kaikkea hyvää sulle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe