Huippuvalotoisto D+ pitkällä valotusajalla ?

tyhmis

Hmm..minulla Canon 6D ja luin ohjekirjasta että pitkällä valotusajalla kuvattaessa kannattaisi laittaa huippuvalotoisto on- tilaan. Tämä kuitenkin muutti sen että pieni ISO on 200. En sitten laittanut tuota kun halusin mahd. pienen ison. Onko kukaan käyttänyt tätä D tilaa ja millaisin tuloksin? Kannattaako sitä käyttää le-kuvauksissa?

5

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viisis

      Mulla on vähän vanhempi Canon, enkä muista tollasta ohjetta. En löytänyt sitä nyt myöskään 6D:n käyttöohjeesta. Siis väitettäsi "pitkällä valotusajalla kuvattaessa kannattaisi laittaa huippuvalotoisto on- tilaan". Millä sivulla se ohje on? Vai sekoititko pitkän valotuksen kohinanpoistoon?

      Jos kuvaa raakatiedostoja, niin huippuvalotoisto-asetusta ei kannata käyttää. Sen sijaan korjaa valotusta vasemmalle histogrammia ja vilkkuvia alueita tarkkaillen. Korjaa valotus sitten kuvankäsittelyohjelmassa sopivaksi. Huippuvalotoistojutska ei tee mitään ihmeellisempää. Pitkän valotuksen kohinanpoisto on syytä pitää päällä myös raw-kuvilla, ellei ole kiire, jolloin pimeää valotusta ei olisi aikaa odotella.

      Mitä on le-kuvaus?

    • tyhmis

      Anteeksi, taisin ehkä "sekoilla", ohjekirjassa ei neuvottu niin jostain olen vain sellaisen neuvon lukenut ja kirjottanut itselleni ylös. Mutta kiva olisi silti tietää onko tämä totta. Jospa joskus törmään uudestaan jossain tuohon niksiin, niin laitan linkin tänne. Niin ja le=longeksposure(äks-näppäin ei toimi). En ole vielä kuvannut raw-kuvia.

      • viisis

        Suosittelen perehtymään raakakuvien maailmaan. Mielestäni on tuon tasoisen (Canon 6D) kameran väärinkäyttöä, jos kuvaa pelkkää jpeggiä. Voit aloittaa raw-kuvien tallentamisen vaikka heti jpeggien lisäksi, niin sulla olisi sitten myöhemmin materiaalia, jolla opetella säätämään.

        Luin muuten hiljattain Markku Saihan kirjan RAW - Lightroom, Photoshop & Elements. Itselleni asia oli lähinnä kertausta, mutta kirja tuli äkkiä lukaistua ja mielestäni tärkeimmät asiat on helppotajuisesti kerrottu.


    • tyhmis

      Kun mulla ei ole tätä Lightroomiakaan, ei ole oikein rahaa ylimääräiseen..oishan tuo kiva oppia, mutta jos en työkseni tätä tee niin vanhat keinot riittänevät..

      • puolitietoinen

        Et tarvitse (alkuun) välttämättä mitään Lightroomia tmv., ota käyttöön Canonin omat softat jotka tulivat kameran mukana. Niillä pärjää alkuun ja hieman pidemmällekin. Jos ei ollut kameran mukana, niin tuolta saat:
        http://www.canon.fi/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos_6d.aspx?type=download&language=&os=WINDOWS 8.1 (64-bit)
        Sieltä saat päivitettyä ohjelmat myös viimeisimpiin versioihin. DPP 4:lla saat säädettyä myös jpg-kuvia, jos RAW-kuvat vielä askarruttaa. Muista se että kun alat ottamaan RAW-kuvia, niitä on jälkikäsiteltävä ("kehitettävä") ja siihen menee aikaa, jpg-kuviin ei niinkään. Eli jos haluat, niin kuin kirjoittamisesi perusteella voisi päätellä, opetella/tutustua kamerasi toimintoihin, niin en itse tuossa vaiheessa vielä keskittyisi suuremmin RAW-kuvien ottamiseen. Vasta sitten myöhemmin kun nuo kameran perustoiminnot ja käsitteet ovat paremmin hallussa. Eikä mielestäni jpg-kuvien ottaminen tee kuvaamisesta kameran väärinkäyttöä, jokainen kun saa ja voi tehdä kuvauskalustollaan niin kuin itse haluaa... ja käyttää niitä ominaisuuksia mitä kulloinkin haluaa/tarvitsee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      76
      1464
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1257
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1207
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1146
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1004
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      813
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      752
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      745
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      686
    Aihe