Yhteys päättäjiin, muuten alkaa EU-asetakavarikot

toiminytkunvielävoit

Jos juuri nyt käsiteltävät direktiivit menevät läpi, kokee miljoonat ammunnan ja metsästyksen harrastajat EU:ssa ikäviä aikoja. "Ei koske metsästäjiä" ei nyt sitten enää auta. Vainoharhaisten EU-päättäjien pelkotilat kohdistuu tosiasiassa miljooniin kaikkien luotettavimpiin EU-kansalaisiin, heihin joille on viranomaisen arvioimana myönnetty aselupia!

Ota nyt heti yhteys kansanedustajiin ja europarlamenttiedustajiin (mielellään asiallisesti ja faktapohjaisesti) sillä on myöhäistä reagoida sitten kun poliisilta tulee sinulle postissa virkakirjeenä aseiden lupien peruutus ja takavarikkoontuonti-kehoitus (ilman valistusmahdollisuutta), jossa on annettu määrä-aika aseiden poistuonnille, jonka jälkeen ne katsotaan luvattomiksi vastaavin seurauksin (ampuma-aserikos tai törkeä sellainen aseesta tyypistä riippuen). Aselupien peruutusten ja aseiden takavarikoinnin logistiikka on viime vuosina jo harjoiteltu mm. Espoossa ja Helsingissä, joissa molemmissa poliisin lupatoimi lähetti 70 vuotta täyttäneille aseluvanhaltijoille useita satoja "kuulemiskutsuja" tulla ennakkoon määrättynä ajankohtana aselupaharkintatapaamiseen aseet mukana (asian tultua julkisuuteen ja harrastajien edunvalvojien reagoitua siihen hanke keskeytettiin).

EU-asedirektiiviesityksen "Saksa-Ranska kompromissiesitys" lähtee siitä, että kaikki direktiivin vastaiset aseet (sekä kiellettävät varusteet kuten "suurikapasiteettiset latauslaitteet" =lippaat) takavarikoidaan korvauksetta. Jos esim. direktiivin vastaisia "latauslaitteita" löytyy tämän jälkeen, johtaa se luonnollisesti kaikkien muidenkin aselupien peruutukseen ja veikkaanpa, että Suomessakin luonnollisesti myös rikostutkintaan ja tuomioon, josta monella sivuseurauksena voi olla esim. työpaikan menetykseen jne.

Sokea reettakin tajuaa, että mahdollisesti luvalliseksi jäävien "ei-sotaisen näköisten" ja pienilippaisten itselataavien kiväärien lupien määrä-aikaistus 3 vuodelle on lupahallinnollisesti mahdoton yhtälö Suomessa. Mikäli itselataavia pistooleita aletaan takavarikoimaan, koskee tämä Suomessa noin 100.00 - 150.000 pistoolia, jotka direktiiviesityksen mukaan siis takavarikoidaan korvauksetta ja tuhotaan. Samalla menee kyselemättä arvokkaatkin muisto- ja keräilyaseet, kuten Englannin asehysteriassa aikanaan tehtiin (ja mikä on lopputulos siellä; käsiaseiden takavarikointia perusteltiin kansalaisten turvallisuudella, mutta todellisuudessa rikollisuus ja esim. koteihin tunkeutumiset ja törkeät ryöstöt ovat räjähtäneet käsiin ja poliisi lähinnä keskittyy peittelemään ja vääristelemään näitä ikäviä tilastoja).

Millään osalla EU-harrastusasekieltohankkeessa ei ole mitään todellisuusperää tai järkeä, sillä rikolliset ja terroristit eivät vaivaudu varastamaan harrastusaseita tai sotkeutumaan jäljitettäviin harrastusaseisiin. Rikolliset hankkivat ja käyttävät mm. Balkanilta puoli-ilmaiseksi saatavia oikeita sarjatuliaseita ja räjähteitä, joita ei voi jäljittää minnekään. Näitä esim. saksassa saa kuulemma muutamalla sadalla eurolla ja sekä Pariisin, että Belgian terroristeilla oli näillä taustoilla olevat aseet.

EU:n järjestämä oma kansalaiskysely toi asekieltolobbauksen pääarkkitehdille ruotsalaiselle komissaari Cecilia Holmströmille ikävän tuloksen, sen mukaan 75% haastatteluun vastanneista EU:n kansalaisista EI PITÄNYT luvallisia aseita minkäänlaisena uhkana! Tämä tutkimustulos unohdettiin ja tilalle tekaistiin vääristelty asepeloittelutilasto, jonka mukaan EU:ssa varastetaan vuodessa liki 470.000 luvallista asetta! Suomessa varastetaan muka 8.000 (oikea luku pari sataa), Ruotsissa muka 17.000 (oikea luku kolme sataa) ja saksassa peräti 147.000 (oikea luku noin 300, kiitos jo vuosia voimassa olleen asekaappilain). Aika lailla romuttuu usko koko EU:n päätöksenteon oikeellisuuteen kun katselee näin ilmiselvän räikeitä valheita omien harhaisten missioiden ajamiseksi.

Myös harrastusasevastaiset tahot Suomessa hierovat nyt tyytyväisenä käsiään, kun EU-direktiivihankkeen varjolla päästään toteuttamaan omia asekieltotavoitteita. Esimerkki tällaisesta asenteellisesta ajatusmallista oli Helsingin poliisijohdon lausunnossa eduskunnalle EU-asedirektiiviesitykseen liittyen. Lausunto väitti ns. reserviläiskivääreitä olevan vain noin 8.000kpl ja että nämä eivät olisi missään todellisessa käytössä! Tätä tuulesta temmattua väitettä kiirehti sitten kumoamaan Reserviläisliitto, joka totesi yksistään ampumaharjoitus-tapahtumia kirjatun vuositasolla noin 80.000 kpl ja erilaisissa aselupakategorioissa luvitettuja reserviläiskivääreitä olevan todellisuudessa noin 50.000 kpl!

Myös Sisäministeriössä ja Ase-Arpajaishallintokeskuksessa on jo arvioitu harrastajien taloudelliset menetykset osana lausuntoa eduskunnalle ja voidaan olettaa, että on myös jo tehty selkeät suunnitelmat oletetun direktiivin mukaisten takavarikointien toteuttamiseksi. Ja lainkuuliainen suomalainenhan tottelee, sillä muuten viedään saman tien ne direktiivin (tällä kertaa) säästämätkin aseet, jos sellaisia sattuu luvallisina olemaan.

8

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammuskelija

      Tässä pitäisi ihan oikeasti alkaa pistää hanttiin. Ammunnan ja metsästyksen harrastajat vosivat kokoontua ympäri Suomen eduskuntatalolle esittelemään luvallisia aseitaan edunvalvojilleen eli kansanedustajille. Monikohan uskaltaisi tulla ulos talosta, ; ))

    • Tyhjätasepussit

      Kaikki ammunnan harrastajat eduskuntatalolle ja tyhjät asepussit mukaan,
      niin kuin symbolisessa mielessä. Aselupia on noin 750.000 suomalaisella,
      kaipa joku noista lähtisi mukaan?

      Ongelmana on, että suuri osa ei tiedä EU-direktiivihankkeesta ja jos itsellä ei
      ole esim. itselataavas asetta, niin varmaan ajattelee että asia ei koske minua.
      En malta olla vertaamatta tilannetta nazi saksaan, jossa vain katseltiin vierestä
      kun naapureita ei syistä vietiin pois, kun se ei koskenut itseään, kunnes oma vuoro tuli!

      Olisi siinä poliisillakin ihmettelemistä kun arkadianmäelle ilmestyisi
      tuhatmäärin asepussin kantajia, varmaan ylittyisi kansainvälisetkin
      uutiskynnykset, ehkä idea leviäisi muuallekkin euroopoaan!

      Eipä vain taida löytyä organisoijaa tapahtumalle, metsästysjärjestökin
      on ihan valtion talutusnuorassa ja NRA:kin on keskittynyt nykyään koltta-
      saamelaisten kysymysten (sinänsä tärkeä asia) pohdintaan!

    • BenelliRaffaello

      Ovatko kieltämässä puoliautomaattihaulikoita? Niitähän on hyvin monella metsästäjällä.
      Naama venähtää pahasti, jos ne kielletään.

      • ammuskelija

        Näyttää järki voittavan eu kokouksessa. Seuraavaksi äänestyksessä katsotaan miten homma etenee ja sen jälkeen jäsenvaltiot pääsevät puimaan asiaa omissa piireissään. Vaikuttaa vähän siltä, että nykykäytäntöön ei ainakaan Suomessa tule juuri muutoksia. Saattaa jopa tulle lievennyksiä, sillä suomalainen käytäntö on yksi euroopan tiukemmista.
        Tässä vaan pitää olla koko ajan tarkkana myös tulevaisuudessa, ettei jollain kikkatempulla jokin instanssi pääse ujuttamaan jotain järjetöntä määräystä vailla todellisuuspohjaa. Näihän käyvi patruunoiden säilytyksen kanssa, kun kaikkien olisi pitänyt hankkia palosuojatut säilytystilat. Onneksi jopa eduskunta ymmrsi asian järjettömyyden ja kumosi säädöksen.
        Lain valmistelutyö on Suomessa luokattomalla tasolla ja lakeja laaditaan liian kiireisellä aikatauulla, jolloin kaikkia sidosryhmien tarpeiden vaikutuksia ei ymmärretä.


    • Aseetpois

      Ikävä todeta, mutta tähän lankaan on menneet nyt reserviläisetkin!

      Sori vaan, jos jokin osa "reserviläisistä" (ikä?, status?, sijoitus?.....joko alkaa raksuttaa....) saa tavalla tai toisella jatkaa harjoittelua omilla tai yhdistyksen aseilla, lähtee kaikki muut itselataavat aseet, joihin voidaan liittää yli 10 patruunan lipas takavarikkoon, ja korvauksetta sanoo direktiiviehdotus. Kaikki aseluvat muutetaan määrä-aikaisiksi 3-5v jaksoille ja uudistaminen vaatii harrastuksen osoituksen kilpailuihin osallistumisella ja lajiliittoon/seuraan seuraan kuulumisen ja "lääkärin seurannan" ( lainaus direktiiviiehdotuksessa). Ai niin, direktiiviiehdotuksessa hyväksytään urheiluammunnaksi vain OLYMPIALAJIT!

      kannattaa ihan oikeasti lukea tiedotteet ja uutiset tarkasti; ministeri Orpo ja kumppanit puhuvat vain siitä, että reservin harjoitteluedellytyksiä voitaneen turvata erillisvapaudella Suomessa. Entäs ne 100.000 - 150.000 muuta Itselataava kivääriä ja pistoolia? Ikävä kyllä nämä lähtee direktiivin mukana kaliiperisen riippumatta, sillä suureen osaan voidaan kiinnittää yli 10 patruuna lipas ja jos aseella ei voi harrastaa olympialajia, on se yhtä lailla kielletty! Samoin dekoaseet pitää luovuttaa pois tai rekisteröidä, näin sanoo direktiiviehdotus.

      Kertaan vielä: kiellettyjä Itselataavat johon mahdollisuus liittää yli 10 patruuna lipas vain OLYMPIALAJIT hyväksytään aselupaperusteeksi osallistuttava kilpailuihin kuuluttava seuraan/lajiliittoon 3 tai 5v määräaikaiset luvat lääkärinseuranta! (Lainaus direktiiviehdotuksesta).

      Käytännössä = practical EI KÄY, ammut omaksi huviksi pienoispistoolilla EI KÄY, olet "reserviläinen" joka on ilman sijoitusta tai yli-ikäinen MITENKÖHÄN KÄY?, et ole osallistunut kilpailuun EI KÄY, et ole seuran/lajiliiton jäsen EI KÄY, jne, jne.

      Samaan aikaa itä- Euroopan maissa on käynnissä direktiivin pelossa hillitön aseiden hamstraus, esim. osassa maista täysin lupavapaat haulikot on myyty kaikkialla loppuun ja Tshekissä , jossa suojelualuaseisiin saa helposti luvan on tuhannet hakemukset tukkineet lupahallinnon.

      Suomessa voidaan direktiivin kieltämät aseet helposti kerätä pois, sillä pääsääntö lienee,mettä itselataavan aseen omistajalla lienee muitakin luvallisia aseita ja jos alkaa ryppyillä tai takavarikoitavan aseet vaikka katoaisi, lähtee heti loputkin luvat ja aseet, ja kaupan päälle tietenkin rikostutkinta ja vielä törkeästä ampuma-aserikoksesta, sillä kiellettävät itselataavat aseet ovat törkeän rikoksen kategoriassa, samoin kuin luonnollisesti yli 10 patruunan lippaat.

    • Valheemävalheeutilasto

      Kannattaa osallistua adressiin ja jakaa linkki kaikille tutuille.

      Samoin alla oleva linkki videosta EU-komission valheista asedirektiivin valmistelussa, ikävää mutta opettavaista tietoa kaikille EU-alamaisille. tätä voi myös jakaa kansanedustajille ja MEP:lle ja kysyä mitä mieltä ovat videolla esitetyistä todisteista valehtelulle?

      https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership

      Uskomatonta mutta totta; asedirektiivin seitsemän valhetta; EU komissio ja Komissaari puhuu muunneltua totuutta ja kaikki uskoo kyselemättä;

      https://m.youtube.com/watch?v=e7t5oR0V0WI&t=543

      Esim. luvallisilla aseilla muka tapettu EU:ssa 10 vuoden aikana 100.000 ihmistä, mutta totuus onkin vain 1.500. Luvallisia aseita varastettu muka 470.000, mutta totuus on vain 8.000!

    • saako olla vakiopistoolissa kaksi 5 patruunan lipasta?

      Ihmetyttää höpinät tästä sotilasaseen näköisestä aseesta. Mikä sen tekee jotenkin vaarallisemmaksi? Yleensähän niillä osuu huonommin kuin ihan tarkkuusammuntaan suunnitellulla aseella.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6765
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4027
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2045
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe