Ryanairilla Riikaan

Poopy

Tämä on matkakertomus meidän bilematkasta Riikaan.

---Lento---

Tuli nyt sitten ensimmäistä kertaa kokeiltua Ryanairia Riikaan. Ei mitään valittamista paitsi että perjantaina lasku oli aika pomppuinen johtuen Riian kovista myrskytuulista. Lentokenttä on nykyään todella hyvännäköinen vaikka edelleenkin hieman epäkäytönnöllinen. Lentokentällä voi vaihtaa rahaa vaihtopisteessä tai sitten nostaa latit suoraan pankkiautomaatista.

---Meno kaupunkiin---

Edullisinta on mennä bussilla, joka maksaa vaivaiset 0,20Ls kaupunkiin. Helpointa on kuitenkin ottaa taksin keskustaan. Tällä palstalla mainitut Rigas taksoparksin punaiset Renaultit ovat hyvä valinta. Alkumaksu iltaisin ja viikonloppuisin 1Ls ja kyyti kaupunkiin ei pitäisi maksaa yli 6 latia. Meidän kyyti hotelli Skansteen maksoi 6 latia..

---Hotelli---

Skanste sijaitsee hieman syrjäissä paikassa (osoite: Skanste iela 9) tai ainakin vaikuttaa syrjäiseltä. Lähellä on ainoastaan autokauppoja ja työmaa missä rakennetaan Riga Arenaa tulevia lätkän MM-kisoja varten. Toisaalta, kaupungin ydinkeskustaan kävelee noin 20 minsassa. Lähellä on esim. Krisjana Valdemara -katu, mutta Brivibasiakin pitkin pääsee hyvin keskustaan. Hotelli on hyvä (ainakin minun ja mun frendien mielestä). Puhdas, huoneet ovat siistejä, suihku erinomainen ja kaikki toimii hyvin, jos ei ole 5 tähden vaatimuksia. Huone kahdelle maksaa 28 latia/vuorokausi ja sen voi maksaa vaikka Visa Electron -kortilla niin kuin me tehtiin. Aamiainen kuuluu hintaan. Hmmm.. sellainen perusaamianen: muroja, teetä/kahvia, nakkeja, kananmunia, leipää. Hotellissa oli muitakin suomalaisia meidän lisäksi. Hotellin kotisivu (voi tehdä varauksen mailin kautta): http://www.forands.lv/en/viesnica/

---Hintataso Riiassa---

Yleisesti ottaen Latvia ei ole halpa maa enää. Riian hintataso saattaa yllättää monia, koska mielestäni Latviassa ainoastaan taksit, ruoka & juoma, alkoholi & tupakka, kirjat jne. ovat halvempia kuin Suomessa. Vaatteiden hinnat ovat Suomen tasoa, mutta myös moni muukin asia.

---Ruokailu---

Lido-ketjun ravintolat ovat suosittuja myös paikallisten keskuudesta ja syystäkin. Näissä ravintoloissa hinta/laatu-suhde on hyvällä tasolla. Kalliita ravintoloita on paljon ja suurin osa niistä sijaitsee kauniissa Vanhassa kaupungissa. Toki Vecigastakin löytyy halvempia mestoja. Paikallinen nuoriso käy Pelmeni-nimisessä paikassa, joka on auki aamu viiteen asti. Kaupastakin sitä ruokaa saa ja kauppoja riittää ja monet ovat auki ainakin 24 asti. Supernetto-kaupat ovat varmaan kaikista edullisempia.

---Taksit, jotka kusettavat---

Jep, tämä myytti pitää paikkansa. Riian taksit huijaavat tyhmiä turisteja ja kannattaa olla varuillaan. Terve järki on sallittua. Me käytettiin aina Alviksa-ketjun takseja, koska meidän mielestä he eivät huijaa ja hintataso on ylivoimaisesti edullisin. Öisin ja iltaisin alkumaksu on 0,20Ls, päivisin 0,10. Taksin voi tilata aina numerosta 3717607474. Erehdyttiin käyttämään toista firmaa kerran ja kyyti hotellille maksoi uskomattomat 6 latia, kun taas Alviksan taksilla pääsee alle kahdella. Näin Riiassa. http://www.alviksa.lv/

---Bilettäminen---

Riika on suhteellisen hyvä bilekaupunki ja latvialaiset tytöt ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Tietenkin on aika lailla makuasia mikä klubi on hyvä/paras tai mikä baari on hyvä.. Se selviää vain kokeilemalla eri paikkoja! Hyviä baareja on paljon Vanhassa kaupungissa. Meidän suosikki on Citas Debesis http://www.citasdebesis.lv/ alkuillasta. Eli siellä otetaan pohjat, koska drinkit klubeissa ovat aika kalliita. Klubeja on paljon ja niihin voi tutustua etukäteen vaikka tällä sivulla: http://www.rigathisweek.lv. La Rocca http://www.larocca.lv/ on edelleen Latvian suurin klubi, mutta onko se edelleen paras? Ei mun mielestä. Tänä päivänä Riian kuumin klubi on Essential http://www.essential.lv/ Suosittelen. Paikka on täynnä eliittunuorisoa ja naisten taso huimaa päätä :) Drinkit ovat kalliita. Jos esim. vodkashotti maksaa La Roccassa 0,50Ls niin Essentialissa hinta on 1,50. Essentialissa on kaksi pääsalia - yksi soittaa hiphopia ja hittejä, toinen keskittyy ainoastaan houseen. Sisäänpääsymaksut melkein kaikkiin paikkoihin on 5 latia 23 jälkeen. Yleensä halvinta on mennä sisälle 22-23, koska silloin sisäänpääsy maksaa noin 3 latia. Naiset pääsee aina halvemmalla tai peräti ilmaiseksi. Korkeatasoinen klubi on Fashion Club http://www.fclub.lv ..mutta sinne ei kannata lähteä ilman kunnon nippua lateja.. :) Suosittelen kaikille kokeilemaan eri paikkoja Riiassa, jos vain rahat riittää. Latvialaiset tytöt ovat todella hyvännäköisiä ja heihin tutustuu suhteellisen helposti ;) Klubbailu Riiassa on hieman erilaista kuin Suomessa, koska face control on olemassa ja jossakin paikoissa myös dresscode. Papereita ei yleensä kysytä, mutta esim. joskus Essentialissa niitä kysytään..

Riika on kaunis kaupunki ja varsinkin Vanha kaupunki teki vaikutuksen mun kavereihin. Riika on kontrastien kaupunki..siellä on paljon todella rikkaita ihmisiä ja paljon köyhiä. Keskusta on laitettu hienoon kuntoon, mutta esim. pienissä kaupungeissa Latviassa on edelleen todella köyhää. Riian Zeppelinit eli paikallinen tori on hyvä paikka hakea edullista ruokaa ja nähdä vähän muitakin paikallisia kuin pelkästään ne jotka pyörii Lexuksilla Vanhassa kaupungissa. Yleiset kulkuvälineet ja marsrutkat (minibussit) ovat todella edullisia. Riiassa pärjää hyvin englannilla ja venäjällä.

Unohtakaa Tallina - menkää Riikaan! :)

Paldies par uzmanibu.

4

7758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fidelix

      ..superkiitokset mehukkaista vinkeistä ja faktoista, linkeistä puhumattakaan. Inspiroivaa luettavaa :)

      • Poopy

        Palautteesta..


    • Jouni
      • sami .-

        Vaikka vanha viesti onkin, niin kiitoksia. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe