Aihe

USB-tikulta asennus

failetti

Ubuntu toimii aina 100% USB-tikulta boottaus

sudo dd if=tiedosto.iso of=/dev/sdX bs=4M

Miksi muilla distroilla on elämän vaikein tehtävä saada toimimaan USB-tikulta boottaaminen? Siis aina mikä tahansa muu distro, niin aina tökkää saakeli tuohon ettei boottaa USB-tikulta? Miksi ne ei ota mallia Ubuntusta miten se saa toimimaan tämän asian 100% ja AINA!

Mielenkiinto heräsi että jos kokeilisi Debianin asennusta 8.5, mutta herjaa ldlinux.s32 tai jotain tuota se vaan herjaa bootissa, ei löydy?

Latasin ensimmäisen DVD-1 imagen ja googlaillut ohjeita USB-tikun tekemistä varten

sudo cp tiedosto.iso /dev/sdX
sync

sudo dd if=/ jne.. EI toimi!

14

279

  Vastaukset

  • Minä nääs sudotin mun Vistalla sellaset taiat että ubuntu ei varmasti toimi tässä koneessa, heti kaatuu ubuntut juu.

  • Ainakin tuo dd komento on toiminut kaikilla kokeilemillani linuxeilla, sekä tikun tekeminen sillä että distron buuttaus. Vaikea neuvoa kun en tiedä mitä teet väärin.

   • No unohdin perus Debianin ja asensin Mint LMDE 2 Cinnamonilla, tämä vaikuttaa kyllä siistiltä :)

    Asensin vielä Mint-Y themen Mint-Y ikonit (mitkä tulee Mint 18), menee kyllä heittämällä ohi Ubuntun Unitysta (16.04) käytettävyyden osalta ja ulkonäkökin on viimeistellyn siisti. Käynnistyykin paljon nopeemmin kuin Ubuntu.


   • aloittaja1 kirjoitti:

    No unohdin perus Debianin ja asensin Mint LMDE 2 Cinnamonilla, tämä vaikuttaa kyllä siistiltä :)

    Asensin vielä Mint-Y themen Mint-Y ikonit (mitkä tulee Mint 18), menee kyllä heittämällä ohi Ubuntun Unitysta (16.04) käytettävyyden osalta ja ulkonäkökin on viimeistellyn siisti. Käynnistyykin paljon nopeemmin kuin Ubuntu.

    Ja onhan mintillä isompi luku (18) kuin ubuntulla (16). Täytyy olla parempi.


  • Minulla toimii tikulta buuttaaminen ilman mitään sudotuksia.

  • Tuo pelkän dd:n käyttö on hiukan riskaabelia. Kaikki usb-tikut kun ei tue datan integriteettiä. Tarkoittaa, että siirto on CRC-suojattu virheiden varalta tikulle, mutta kirjoitusoperaatiota ei itse asiassa validioida enää tikulla - oletetaan vain, että kun kirjoitettava data on ok, on se myös tikulle kirjoitettuna. Tästä seuraa monenlaista ongelmaa.
   Osa tikuista taas tekee varmistuksen, ennen kuin hyväksyy kirjoituksen tikulle. Tällaisen tikun tunnistaa siitä, että kirjoitusnopeus vaihtelee(jos sen jostain pystyy tarkistamaan). Esim. rsync näyttää hyvin kirjoitusnopeuden, kun estimaattiaika hyppää joka kerta, kun kirjoitus takkuaa.
   Eli eli, parempi tapa on käyttää dd_rescue:ta, joka tekee tuon tarkistuksen myös huonompilaatuisilla tikuilla.. tosin tällöinkin voi tulla bootti-ongelmia: Jos tikun alussa oleva sektori on viallinen, ei tikkua voi käyttää kuin käyttöjärjestelmän alaisuudesta - bios ei osaa sitä hyödyntää, kun ei yleensä osaa lukea varmuuskopiota boot-sektorista..
   Kannattaa katsoa vaikkapa ubuntu mate:n ohjeista, mitä pitää asentaa, jotta homma varmasti toimisi - dd_rescue:ta, kun on useampaa mallia..

  • OIen pääsääntöisesti käyttänyt Unetbootin tai Liveusb-creator -ohjelmia asennus/käynnistys tikun luomiseksi.

  • Toisella koneella tehty ubuntu usb-tikku ei ole toiminut toisessa.

  • Debian menee tikulle rimpsulla

   dd if=<file> of=<device> bs=4M; sync

   Mitään sudoiluja siihen ei tarvitse.

   • Permission denied


   • No nyt se piru boottasi tukulta, Debian siis =D, Biosissa oli pelkästään Legacy asetus, otin Legacy ja UEFI -asetuksen. (Gigabyte Z97 emo)

    No nyt pääsee tutustumaan Debianin asennukseen, kahvi tippumaan ensin :)


   • Asennus meni muutoin mallikkaasti mutta GRUB-loaderiin kaatui, ei kirveelläkään, failetti! =D

    On se merkillistä, uudempi M.2 SSD asema kyseessä ja Ubuntu/Mint variantit menee mukisematta kun valitsee aivan aseman "juureen" sen GRUB:in asennuksen.

    Yritin sitten tehdä pientä osiota perinteiseen kovoon ja näyttikin että siihen se suostui GRUB-loaderia asentamaan mutta jumittui.


   • Ja nyt ei enää boottaa USB-tikulta =D Haha, menee kyllä niin henkimaailman jutuiksi Debianin asennus että pakko viskata kirves kaivoon, huh huh sentään että on tehty vaikeeksi asiat en voi muuta sanoa, toisaalta en olekkaan expertti, Mint/Ubuntu on onneksi olemassa meitä normaaleja ihmisiä varten ;)


  • Hiihaa! Debian 8.5 asennettu! =D

   Vielä päätin kerran yrittää. Olin eka kerralla vahingossa deletoinut USB-tikun osion osioinnissa ja siksi ei bootannut, siksi ei varmaan asentunut GRUBikaan? Eli uusiksi alusta USB-tikun teko. Vähä oudosti tuli vasta ihan asennuksen lopussa vaihtoehto että GRUBin sai asennettua pää-aseman master boot recordiin, eikä siinä osiointi vaiheessa?

   Mutta yesh! Ensimmäinen kerta kun Debianin sain asennetuksi!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   12816
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6062
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   89
   4738
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   97
   3359
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   2469