Tarvitsen apua mahdollisimman nopeasti!

Moikka! Kissani synnytti nyt 2 pentua josta yksi kuoli. Pentu on 1viikko ja 2pv vanha. Pentu syö hyvin ja eka viikko kun hieroin vatsaa niin kakkasi hyvin.(kun emo oli väsynyt nii minä tein hommat) Nyt kun pentu on emon kanssa ja emo nuolee pennun vatsaa ja näi nii oon huomannu että pennun pepunreikä on erittäin punainen ja tuntuu jotenki kuivalta? Mitä tehdä? Onko normaalia?

13

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainii siis reikä mistä pentu pissaa nii on normaali mutta just se reikä mistä hän ulostaa nii on punainen.

    • kylläemotietää

      Hyvä, kun ei ole sininen! Laita vaikka jotain öljyä tai muuta puhdasta rasvaa, jos asia sinua vaivaa, uskon, että kaikki on ihan ok!!!

    • lekurillesoitto

      Soitappa eläinlääkärille jos jokin asia kissoissasi askarruttaa.Älä ainakaan mitään salvoja laita, nehän on emokissan suussa sitten...huoh.
      Emokissa voi olla hoitelemisessaan alkuun turhankin ahkera,vaikea sinun tilanteeseen on kenenkään täällä oikeaa ja toimivaa neuvoa antaa.
      Joten,soita sinne el.

    • Melissamelinaa

      Pennun vatsa on turvonnut ja en ole nähnyt että hän kakkaisi. Soitin eläinlääkärille mutta meidän nämä eläinlääkärit ei neuvoo yhtään mitään. Sanovat vaan että tulkaa käymään ja käynti maksaa 100e. Tiedän että kaikki on ok mutta tarvitsen vähän neuvoa että voiko esim vaseliinia laittaaa pepunreikään jottei se olisi kuiva? Vai voiko laittaa veden sekaan pari tippaa öljyä ja juottaa se pennulle että kakkaisi?

      • kaikkeahyväätoivoen

        Emo ja emon maito on parasta hoitoa vauvvallesi! Ruokaöljytipan laittaminen kakkareikään ei ketään tapa, öljyä suositellaan muutenkin joskus laittamaan kissojen ruuan sekaan. Mielestäni emo syö ihan pienien pentujensa kakat. Anna emolle hoitorauha!


    • täontaastätä

      Miksi ihmeessä pennuttaa kissa jos et ole sitten varautunut käymään lääkärissä jos ajattelet että jokin voi olla vialla vaan haahuile keskustelupalstalla.. Tai ylipäänsä tunnu olevan asioista kovin perillä.. Kissoja näkemättä on tosi paha alkaa neuvomaan yhtään mitään. Oletko varma että pentu on turvonnut ettei se vaan ole lihonnut normaalisti koska pennut kasvattavat painoaan melko nopeasti(ja siksi tulisi punnita päivittäin, mieluiten kaksi kertaa, että tietää miten paino kehittyy). Emokissa syö nuollessaan pentujensa pissat ja kakat joten siksi tuskin olet nähnyt pennun kakkaavan

    • elukkalääkäliin

      Terve emo hoitaa vaikka seitsemän pentua. Emo pissittää ja kakattaa pennut, siihen ei tarvitse puuttua.

      Tavallisesti pennun kakkaa saa nähdä vasta kun emo lakkaa kakattamasta, pentu alkaa käydä hiekkalaatikolla ja tekee sinne ensimmäiset kakat. Tämä tapahtuu noin viiden viikon iässä.

      Jos tosiaan arvelet pennun tilanteen olevan pielessä, menet eläinlääkäriin ja maksat vaikka 300, jotta saat asian kuntoon. Kun pitää kissaa, on aina ja koko ajan oltava käytettävissä useita satoja euroja eläinlääkäriä varten. Itse maksoin juuri kissani eläinlääkärireissusta yli 600 euroa.

    • huolestuttavaa

      Jos teettää kissalle pentuja, ja yleensäkin ottaa eläimen,on varauduttuva siihen,että jos ongelmia tulee, on mentävä el,maksoi mitä maksoi.Tuo 100€,on pieni raha siitä,että pennun terveys ja tila tarkistetaan varmuuden vuoksi.Jos ei siihenkään varaa,ja itseäsi jo pennun tila huolestuttaa,niin eipä olis kannattanut niitä teettää.Mikset kysynyt el, siitä pehvan rasvaamisesta?
      El kyllä tietää mikä pentuselle on parasta.Kerrot hänelle tarkkaan missä on vika...

    • Käykäälukeeihmeessä

      Kaikki on nyt hyvin. Kissalla siis ei ole maitoa koska liian nuori. Jos kiinnostaa mitä kissalleni kävi niin googlettakaa "Kissan outo synnytys suomi24" niin olin kirjottanut mitä outoa kissalleni kävi ja en ole koskaan lukenut sellaisesta. (Teksti siis alkaa silleen "kissani on siis 9kk vanha" blaablaa) lukekaa ihmeessä jos kiinnostaa😂. Ja siis camoon älkää ragetko, muutenkin halusin vaan kokeilla tätä suomi24 kun ekaan kertaan kirjoitin niin halusin kattoo kuinka nopeasti ihmiset vastaavat jos joskus tarvitsisin apua nopeasti.

      • kissojaonihanliikaa

        Ehei täältä apua nopeasti saa, eikä oikeata apua ainakaan.Van el voi auttaa lemmikkiä, ja sekin vain silloin, jos omistaja vaivautuu sen sinne viemään ;)

        Kannattaa pennuttamiset jättää aikuisille kissoille,ja muutenkin se harkita tarkoin.Suomessa on 10 000kissaa ylimääräisenä vuosittain, ihan siis joka vuosi.Löytöeläintaloilla yritetään sille valtavalle määrälle etsiä koteja,usein turhaankin.Ihmiset ottaa vaan pentuja mielummin, ja niihinkin se innostus lopahtaa,kun pentu kasvaa.Sitten se reppana päätyy taas jonottamaan löytölään kotia itsellee,mutta,kaikille ei hyviä koteja riitä ;/


      • kissukkainen

        Kun tarvitsee nopeasti apua, tämä palsta ei ole oikea paikka. Nopean avuntarpeen sattuessa on mentävä kiireesti eläinlääkäriin vaikka yöllä, päivystäviä eläinlääkäreitä on. Onhan sinulla tallessa päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero?


      • Happymomma

        Tietenkin on. :) Tiedän että el maksaa paljon ja olen varustautunut että se tulee maksaa paljon. Kun otimme tämän emokissan niin se oli 12viikkoinen eli luovutusikäinen pentu. Olin koko ajan huolissani turhista asioistakin ja kävin monta kertaa eläinlääkärissä. Maksoin paljon rahaa. Eläinlääkäri sitten sanoi että tälläiset "ei niin vakavat asiat" voi vaan katsoa netistä esim jos peppu on punainen tai jos on löysää ulostetta. Sieltä voi löytyy hyviä ohjeita esim että "lopeta märänruuan antaminen ja jos uloste on vieläkin märkää niin soita el" Mutta siis kiitos paljon teille avusta😂 En siis vienyt pentuja lääkäriin, vaan laitoin vähän öljyä peppuun silloin kun emo oli parvekkeella lepäämässä ettei se nuolisi sitä pois. Noh, illalla sitten pentujen peppu ei punoittanut ja ei ollut enää kuiva. Kaikki on hyvin:) (ei aina tarvii hätääntyä ja käydä eläinlääkärissä) Tietenkin sitten jos huomaan että jotain on oikeesti vikana niin tietenkin veisin kissat nopeasti el.


    • tärkeätoimenpide

      Tyttökissa kannattaa viedä leikattavaksi jo puolivuotiaana, niin ei reppanan tartte noin nuorena äitiksi ryhtyä!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      296
      3058
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      217
      1930
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1251
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1188
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      144
      847
    Aihe