YHDYSVALTOJEN VANHANAIKAISET KAUPUNGIT

GUUUURL

Heippa!
Olen hyvin kiinnostunut lähihistoriasta ja suuri toiveeni on päästä Yhdysvaltoihin (miten nuo nyt liittyivät toisiinsa?). Olisiko kenelläkään mitään tietoa Yhdysvalloissa olevista kaupungeista, joissa tulisi 1950-1960-lukujen henki hyvin esille? Kaikki ne söpöt vanhat autot ja dinerit. Tai silleen, tietäjät tietää :D lol.

2

86

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • SanDiego

   Ikava kylla suurin osa masta on ajan mukana menettanyt vanhan viehattavaisyytensa. Asuin 1950 luvulla Washington, D.C.ssa ja tulin ylioppilaaksi 1955 paikallisesta koulusta. Henki ja elama oli kuin Rogers & Hammerstein elokuvasta noilta vuosilta. Muutettuani pysyvasti tanne 60 luvun lopulla, asuin ensin 10 vuotta keskilannella, Kansas'issa, ja siella oli edelleenkin pikkukaupungeissa sama 1950-1960-lukujen henki hyvin esilla, varsinkin eraassa alle 8 tuhanne asukkan kaupungissa, jossa asuin kolmatta vuotta. 70 luvun loppupuolella muutin Etela-Kaliforniaan ja elama ja sopoys muuttui suurkaupunkien tyyliin.

   Jos haluatte hakea sita vanhaa hyvaa aikaa, niin suosittelen pikkukaupunkeja harvemmin asutuilla seuduilla melkein missapain maata tahansa. Niita on viela siella taalla ja olen autoillessani ympari maata nahnyt ja elanyt useampiakin.

   Lykkya tyko ja tervetuloa ihastumaan todelliseen USAn henkeen.

  • Itseansaittu

   Valitettavasti tuo aika on mennyttä eikä sitä juurikaan ainakaan oman kokemukseni perusteella ole säilynyt missään. Ehkä juuri noin kuten SanDiego kirjoitti joissakin pikkukaupungeissa, tosin minusta se oli mieluumminkin 70-lukua muistuttavaa, vanhoja pickup autoja ja nuhjuisia ravintoloita. Miamissa on kylläkin Art deco henkistä aluetta mutta se ei taida olla mitä etsit.
   Los Angelesin lähellä olevassa Bobs Big diner tyyppisen ravintolan parkkipaikalla muistaakseni joka perjantai kokoontuu vanhojen autojen ystävät autoineen. Siellä on joskus jopa käynyt Jay Leno. Tuskin tätä varten kannattaa Los Angelesiin lentää, mutta jos siellä käyt niin kannattaa ehkä pistäytyä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   144
   2005
  2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   83
   1904
  3. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   58
   1429
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   77
   1246
  5. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   8
   1009
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   2
   900
  7. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   864
  8. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   57
   851
  9. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   48
   841
  10. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   41
   795
  Aihe