Harry Potter and the Cursed Child - näytelmä

Huomasin, ettei täällä ole vielä keskustelua tulevasta Harry Potter-näytelmästä. Eli 30.7.2016 saa ensi-iltansa Lontoossa uusi kaksiosainen Harry Potter and the Cursed Child (vapaa suomennos Harry Potter ja kirottu lapsi) - näytelmä. Ennakkonäytöksiä on jo esitetty. Näytelmän käsikirjoitus julkaistaan 31.7.2016. Tämä The Special Rehearsal Edition" eli erikoisversio, näyttelijät ovat käyttäneet harjoitellessaan näytelmää. Tähän versioon perustuvat ne näytelmän ennakkonäytökset, jotka alkoivat Lontoossa kesäkuun alkupuolella. Ennakkonäytösten aikana näytelmän käsikirjoitusta hiotaan, perusteena muun muassa yleisön reaktiot. Tämän perusteella tehdään uusi versio, The Definitie Edition, joka julkaistaan kirjana vuoden 2017 alussa.

Ensimmäisen version suomennos julkaistaan syksyn aikana.

Lisää tietoa näytelmästä löydät täältä https://www.pottermore.com/cursed-child

Seuraavaksi vähän JUONIPALJASTUKSIA, JOTEN LUE OMALLA VASTUULLASI:








Harry Potterin elämä on aina ollut haasteellista, eikä se tunnu helpottuvan nyt, kun hän on ylityöllistetty Taikaministeriön virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä.

Samaan aikaan kun Harry rimpuilee menneisyytensä kanssa, Albus, hänen nuorin poikansa, kipuilee perheensä henkisen perinnön kanssa. Perinnön, jota hän ei koskaan halunnut harteilleen. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa yhteen pahaenteisesti, sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden. Toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.

JA LISÄÄ PALJASTUKSIA:














Tämän tiedämme osasta 1:

Näytelmä alkaa tarkalleen samasta kohdasta, mihin viimeinen Harry Potter -kirja päättyi. Jopa dialogi on samaa.

Rose Granger-Weasley lajitellaan Rohkelikkoon. Ei yllätä, vaikka varmaan oli pettymys joillekin faneille. Rosen huhuttiin päätyvän Puuskupuhiin.

Scorpius Malfoy lajitellaan Luihuiseen. Tämäkään ei yllätä.

Albus Potter lajitellaan Luihuiseen. Tämän kai pitäisi yllättää, mutta tämä tuntuu olevan suunnilleen suosituin faniteoria ikinä, joten eipä yllätä juurikaan. Varsinkin, kun koulupuvun värit oli niin huolellisesti pidetty poissa ennakkoon julkaistuista valokuvista.

Rose on erittäin pettynyt ja vihainen lajitteluun, mutta Albuksesta ja Scorpiuksesta tulee parhaat ystävät. Harry ei pidä kyseisestä ystävyydestä.

Myöhemmin näytelmässä Lily Luna Potter, Albusin pikkusisko, lajitellaan Rohkelikkoon. Nähtävästi näytelmä siis kattaa useamman vuoden.

Murjottava Myrtti, James Sirius Potter ja Teddy Lupin nähdään myös näytelmässä, kuten Harryn juttutuokio Dumbledoren muotokuvan kanssa.

Harryn toimistossa on ajankäännin. Cedric Diggoryn isä Amos Diggory saapuu paikalle, ja pyytää Albusta ja Scorpiusta viemään ajankääntimen, matkustamaaan ajassa taaksepäin ja pelastamaan Cedricin hengen. Pojat varastavat ajankääntimen.

Scorpius käyttää monijuomalientä ja muuttuu Ron Weasleyn nököiseksi.

Pojat matkustavat ajassa taaksepäin ja sotkevat asioita niin, että Ron ja Hermione eivät enää olekaan naimisissa, ja heidän lapsensa eivät ole ikinä syntyneetkään.

Harryn arpea alkaa taas särkeä.

Tämä on tilanne, kun ensimmäinen osa loppuu.

Entä se suuri paljastus Hermionesta?

Hermione Granger on taikaministeri! Ennen näytelmää tiesimme, että Hermionella on jonkinlainen johtava virka Taikalainvartijaosastolla. Edellinen tunnettu taikaministeri oli Kingsley Kahlesalpa, joka otti vastaan ministerin paikan Tylypahkan taistelun jälkeen. Ennen häntä taikaministerinä oli Pius Sakia, joka oli kuolonsyöjien komennuskirouksen alaisena. Taikaministerin saappaissa on nähty myös Rufus Rymistyir ja Cornelius Toffee. Ei ole tiedossa, koska Kahlesalpa jätti ministerin paikan, mutta ottaen huomioon, että Tylypahkan taistelusta on melkein 20 vuotta, ei ole yllätys, että hän ei enää hoida hommaa.

Hermione on jästisyntyinen (ja piti oman sukunimensä naimisiin mennessään, sen sijaan että olisi ottanut velhomaailmassa tunnetun ja arvostetun Weasleyn sukunimekseen). Lisäksi hän on kohtalaisen nuori taikaministeri, alle 40-vuotias. Se, että hänestä on tullut taikaministeri, kertoo aika paljon siitä, miten velhomaailma on muuttunut Voldemortin tuhin hälkeen

4

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Potterhead

      Lajittellaanko Albus Luihuiseen?? *pyörtyy*

    • potterfani84

      Tässä vielä paljastuksia näytemän toisesta osasta, joten jos et halua spoilaantua älä lue tästä eteenpäin:'
      *
      *
      *
      *


      Tämän tiedämme osasta 2:

      Näytelmä alkaa uudessa maailmassa, joka syntyi kun Albus ja Scorpius sotkivat menneisyyden. Harry on kuollut, Albus ei ole syntynytkään.¨

      Draco Malfoy on Taikalainvartijaosaston johtaja, ja antaa siunauksensa jästisyntyisten eliminoinnille. Scorpius on oikea Tylypahkan kunkku, ja häntä kutsutaan Skorpionikuninkaaksi. Hänkin on melko pahis tässä uudessa maailmassa, ja on muun muassa ehdottanut, että Tylypahkan jästisyntyiset oppilaat pitäisi sulkea koulun tyrmiin.

      Paljastuu, että Cedric selvisi hengissä, mutta hänestä tuli kuolonsyöjä. Hän tappoi Nevillen, joka ei siis voinut tappaa Naginia, ja Voldemort voitti.

      Kalkaros on vielä elossa, ja Scorpius pyytää häneltä apua.

      Ron ja Hermione eivät ole yhdessä (eikä kukaan heidän lapsistaan ole syntynyt), mutta Hermione johtaa kamppailua pahiksia vastaan. Ron on myös tärkeä osa vastarintaliikettä. He ovat Kalkaroksen ystäviä.

      Yhdessä vastarintaliikkeen kanssa Scorpius päättää palata taas ajassa takaisin ja korjata kaiken mikä menee vikaan. Prosessi ei ole ongelmaton, ja kaikki eivät selviä hengissä.

      Albus saadaan takaisin olevaksi, mutta moninaisten käänteiden kautta reissataan taas menneisyyteen, Lily ja James Potterin kuolinyöhön.

      Lopussa selviää myös, oliko Voldemortilla lapsia vai ei.



      Muuta huomioita näytelmästä:

      Draco on rakastava isä, ja melkein hyvä tyyppi.

      Harrylla on pahoja takaumia ja painajaisia, jotka käsittelevät traumoja, joita hänellä on niin lapsuudestaan Dursleyn perheen parissa, kuin taisteluistaan Voldemortia vastaan.

      Petunia on kuollut niiden 19 vuoden aikana, jotka kuluivat kirjojen ja näytelmän välillä.

      Joissakin tehtävissä Albuksen ja Scorpiuksen seuraan liittyy nuori noita, Delphi Diggory, joka sanoo olevansa Cedric Diggoryn serkku. Hän on myös se, joka saa pojat vakuuttuneeksi siitä, että heidän pitää pelastaa Cedric.

      Kun pojat sotkevat aikajanan ensimmäisen kerran, he palaavat maailmaan jossa Hermione on pimeyden voimilta suojautumisen opettaja, ja Ron on naimisissa yhden Patilin kaksosen kanssa. Heillä on poika joka on erittäin hankala tapaus

    • SeverusSnape

      Nyt kun olen lukenut sen niin kysymykseni on tähän isolla MIKSI?

      Tottakai siitä voi potter fanina pitää mutta kyllä sitä on fanfikkinä pidetty ja sitä se tuntukin olevan. Tarina ei kunnioita alkuperäistä. Hahmojen luonteet olivat kärsineet. Aikamatkustuksesta tehtiin Harry potter maailman Back to the future ja Voldemortin ja Bellatrixin tytär Delphi tuntui pakotetulta juonenkäänteeltä joka ei käy järkeen, koska Voldemort ei kyennyt rakastamaan. Voi olla että Voldemort halusi itselleen työnsä jatkajan, mutta silti EI NÄIN!! *Facepalm* Hyvänä asiana joista pidin oli Scorpius joka osottautui hyväksi tyypiksi ja oli Albukselle samanlainen kun Ron ja Hermione Harrylle, Albuksen teiniangstisuus otti päähän ja hän ei ollut Harryn kanssa kuin isä ja poika, ainakaan jos loppua ei lasketa. Ja Aikamatkustus. Korvatkaa ajankääntäjä De loreanilla. Mielenkiintoinen maailma jos jokin olisi tapahtunut toisin mutta Back to the future kliseet nousevat herkästi esiin ja itse olen aina ollut kyseistä sarjaa lukuunottamatta aikamatkustamista vastaan VARSINKIN jos tehdään jatko-osa koska pilaa alkuperäisen tarinan. Onneksi kirjassa oltiin vihaisia siitä mitä aikaan kajoamisesta voi seurata, mutten siltikään pidä ideasta.

      Mutta kuitenkin tarina eteni nopeaan tahtiin vuoropuheluiden ja paikan ja vuosien vaihteluiden takia, että sen luki nopeasti. Oli siinä paljon hyvääkin vaikka tuonkin tässä negatiiviset asiat esille, älkää ottako itseenne jos olette erimieltä. Mutta haluaisin kuulla kirjasta muiden mielipiteitä samaan tapaan kun minä tässä itseäni purkasin.

    • potteristi93

      VAROITUS SPOILEREITA JOS ET OLE LUKENUT CURSED CHILD-KIRJAA LOPETA LUKEMINEN TÄHÄN Olen lukenut Kirottu Lapsi-näytelmän nyt 2 kertaan ja täytyy sanoa, ennen kun sain kirjan käteeni ensi kerran, minulla ei ollut sille mitään suuria odotuksia, koska tiesin sen olevan kirjoitettu näytelmä-muotoon, minkä tiesin vaikuttavan tarinan etenemiseen ja hahmoihin ja yleensä tällaiset jatko-osat next generation-hommat ei ole mitään parasta laatua lukea tai nähä. Kuitenkin luin kirjan ja itse asiassa pidin siitä enemmän kuin odotin pitäväni. Tietty hahmot ovat stereotypioita omasta itsestäään paljonkin (eniten petyin Ronin hahmoon), mutta vanhana potteristina, oli nostalgian vuoksi mukava sukeltaa vanhoihin paikkoihin ja tapahtumiin esim ajankääntäjän avulla, Kalkarosta oli huippu nähdä vaikka ajankääntäjäjuoni on aika predictable juttu. En sanoisi että kirja on kovin hyvä ja enkä pitänyt yhtään ajatuksesta että Voldemortilla olisi lapsi se jotenkin kumoaa kaiken edellisen mitä on Voldysta lukenut ja tiennyt koko se osa kirjaa oli superplääh, mutta ei tietty kokonaan.. Inhosin myös koko Cedricin pelastushömpötystä se kuulosti vähän väkisintehdyltä ja se miten Albus oli niin tolvana Cedric-juoneen liittyen. Rakastin kuitenkin Albuksen ja Scorpiuksen ystävyyttä, se oli vaan niin jotenkin aitoa ja kohtikäyvää. Sitten kaikista Harryn oudoista tempauksista huolimatta pidin siitä miten Albuksen ja Harryn isä-poika-suhde oli kuvailtu ja heidän asioista oppiminen monen mutkan kautta. Minusta oli myös ihanaa nähdä Dracon sopivan Harryn kanssa, siinä kirjaimellisesti itkin (siinä on vaan jotain ihanaa aina kun ihmiset sopii pitkän vihan ajan jälkeenm keskenään. Voi sanoa että aloin pitämään Dracosta ihan hirveän paljon tämän kirjan kautta . Siinä kait oli sit kaikki tän kirjan onkelmat ja plussat. Kaiken kaikkiaan kirja ei ollut täydellinen (enkä dottanutkaan sen olevan) mutta viihdyttävä lukea ainakin vanhana potteristina, muistella vanhoja ja oppii joistakin hahmoista jotain uutta vaikkakin kovin kapeakatseisesti. En kuitenkaan suosittele kirjaa lukea potteristeille jotka eivät halua kuvitella hahmojen tulevaisuutta muuta kuin vain omalla tavallaan (Omat kuvitelmat tulevaisuuden tapahtumista on yleinsä paljon kiehtovampia kuin jatko-osat antavat näyttää)Suosittelen kirjaa niille potteristeille joita ei haittaa näytelmän jotkut mokat ja jotka haluavat muistella menneitä ja päästä takaisin uudesta perspektiivistä tuohon maailmaan. Sellasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe