Ei kiinosta viettää aikaa vanhempien kanssa.

perheongelma

Olen 16 vuotias tyttö, minulla on isosisko, isoveli ja pikkusisko, jotka kaikki aina keskustelevat omista asioistaa vanhempieni kanssa jaovat innoissaan tekemässä heidän kanssaan kaikkia asioita, tämän vuoksi perheeni ei oikein sulata sitä että MINÄ haluan viettää aikaa omassa huoneessani pelaamassa tietokoneella, lukemassa tai mitä tahansa muuta kuin istua perheen kanssa yhdessä olohuoneessa ja esittää että se on hauskaa. Minulla on toinenkin onglema, joka ei liity suoranaisesti vanhempiini vaan oikeastaan pikkusiskooni,, joka on perheen nuorin eli saa aina kaiken haluamansa eikä hänen tarvitse tehdä kotitöitä. Pikkusiskoni on yksi syy siihen miksi minua ei oikeastaan kiinnosta olla perheeni kanssa, koska meillä on niin saakelin huonot välit. Itse olen niitäkoittanut parantaa, mutta siskoani ei kiinnosta, hän vaan valittaa että lyön häntä, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, vanhempani tottakai uskovat pikkusiskoani, eli minua rankaistaan vaikka todellisuudessa pikkusiskoni lyö ja potkii minua, siskoni on siis 13vuotias, minu kolme vuotta nuorempi. isoveljeni kanssa minulla on todella hyvät välit voimme keskustella kaikesta ja teemme kaikkea yhdessä, veljeni on 18. Mitä minun kannattaisi tehdä jotta saan välit perheeseeni paranemaan. Koska tiedän että aikuisena asia alkaa vaivaamaan minua jos silloinkaan en ole kovinkaan hyvissä väleissä perheeni kanssa.

3

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huolestunutkuraattori

      Sinun kannattaisi kertoa vanhemmillesi kuinka pahalta sinusta tuntuu. Ja kertoa myös sisarestasi, perheonglmat noin nuorelle voivat olla todella vakava paikka! Tsemppiä sinulle ja koita saada välit kuntoon :) Jos perheesi ei usko sinua sinun kannattaa kertoa jollekkin muulle luotettavalle aikuiselle, vaikka opettajalle, kuraattorille tai kummille, varmasti he uskovat sinua jos vanhempasi eivät sinua kuuntele. Jos mikään ei auta kannattaa kerttoa sossuille, mutta vain jos mikään muu ei paranna tilannettasi!

    • Munki pikkusisko kiusaa mua ja vanhempien silmissä hän on se pikku enkeli j mä oon se paha kiusaaja isosiskoni on pikkusiskoni puolella mäkin tykkään olla sikana yksin huoneessani ja vanhempani aluksi huolestuivat ja yrittivät olla mun kaa jne mut pikkuhiljaa ne tottu et mä tykkään olla yksin huoneessani aina lohdutukseksi sanon tyylii: ei hätää mulla on hamsterini huoneessani eli en oo yksin tai jotai et mä viestittelen tai skypetan kaverin kaa. Tohon pikkusisko kiusaamis juttuun mä neuvon että hanki todisteita mä aina laitan mun tietokoneen kameran päälle jos mun sisko on pahalla päälä ja epäilen et se tulee mun huoneeseen tekemään ilkeyksiä. Pidä vaikka kännykkä taskussa äänittämässä sun ja sun pikkusiskon keskustelua jne. Vanhempasi ei voi suuttua siitä sulle jos siinä näkyy/kuuluu et siskos kiusaa sua ne keskittyy vaa siihe siskosi rankaisemiseen ja puhutteluun. Toivottavasti autto :)

    • 244544

      Onko kikkiä? Me voidaan jutella yhdessä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe