Suomi on tosi huono jalkapallossa!

mjhgvfkuyy

24 maata Euroopanmestaruuskisoissa, eikä Suomi ole joukossa!

Miten jotkut kääpiövaltiot kuten Pohjois-Irlanti (1,8 milj. as.), Wales (3 milj. as.) ja Irlanti (4,5 milj. as) ovat sinne päässeet, mutta Suomi ei?

Mikä oikein mättää???

21

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyyhkypallistien.tasoa

      En tiedä, futaajien mukaanhan tämä on saappaanheiton yms. syytä kaikki. Kovasti on yritetty haukkua jääkiekkoa ja luoda omaa Kulttuuria, mutta aina joku poliisi tulee kantamaan eukot kadulta putkaan...

    • ElämäOn___

      Joskus 80-luvulla Lahden 69 pelas hyvin näissä eurooppaliigan matseissa ja maajoukkuekin pärjäs ihan ok. Siitä tultu alas kuin lehmänhäntä, eikä loppua näy.

    • Terveisiähölmölästä

      Lisäksi maajoukkue on täynnä ulkomaalaistaustaisia. 10 vuotta seurasin junioritoimintaa. Samalla kun sisähallit ja muut puitteet ovat parantuneet niin itse toiminta on säälittävää puuhastelua. Ikävintä on että joukkuepelaamista ei tueta millään tavoin. Luotetaan yksilön kehittymiseen ja 10 000 tunnin sääntöön. "Ehtiihän sitä sitten vanhemmissa junioreissa sitä joukkuepelaamista opetella". No ei ehdi! Ja tarviiko tiettyjä perusteita edes opetella. Jo pikkujunnuissa näki kenelle kannattaisi suositella yksilölajeja ja ketä hahmotti peliä. Kun on sitten valmentajalla joukko paukapäitä jotka eivät hahmota kenttää muuta kuin reunaviivat niin vaikea on voittaa. Niin ne joukkuepelaajat, no ne ottivat päälajeiksi salibandyn tai lätkän.

      • Perustakuntoon

        Aivan, nuo ulkomaalaistaustaiset ovat usein käyneet, ainakin osin, junioripalloilut vanhoissa kotimaissaan.


    • MrJuha82outolintu

      Islantikin pääsi kisoihin.
      Islannissa jotain 1 miljoonaa asukasta(villi veikkaus).
      Suomi ei oo saanu oikeanlaisia pelaajia junioreista.
      Pääkoppa myös kuntoon!!
      JA ÄKKIÄ.
      Tai emme pääse koskaan kisoihin.

    • mkkjh

      Ei Islannista löydy kuin reilut 300 000 tuhatta asukasta. Hyvä hyötysuhde. Suomessa valitettiin jalkapallokenttien puutetta, mutta ei se harrastuspaikoista menestyminen ole kiinni. Kyllä niitä paikkoja riittää, kunhan vetäjät ja pelaajat sinne osaisi mennä. Kyllä me tästä suosta vielä noustaan, vaikka se eukko harteilla.

    • Yksizlatanperjoukkue

      Toivon todella niin, että Suomi pelaisi joskus kunnon kisoissa. Jos ei mm niin em kelpaisi ihan yhtä hyvin. Usko ei ole kovin korkealla tällä hetkellä. Syyt juontaa juniorifutikseen ja siellä koettuun ilmapiiriin. Osa pojista nauttii selvästi joukkuepelistä, syöttely ja fiksu pelaaminen on se mistä tykkäävät. Liitto tai ainakin seurat ovat päättäneet että kaikenlaiset taitokisat pomputteluennätyksineen ja itsekäs pelaaminen on se mitä tuetaan.

    • mjhgvfkuyy

      Suomessahan on jalkapallossakin monta hyvää yksilöä, ollut jo kymmenien vuosien ajan, MUTTA se joukkuepelaaminen ei taida onnistua!?

      Jokainen haluaa olla se ratkaisija, maalintekijä, mutta ennen kuin niihin maalitilanteisiin päästään, täytyy olla se esityö tehty hyvin, josta sitten syntyy mahdollisuus maalintekoon!

    • Suomesta.soihtuvaltio

      Meillä ei vain ole tarpeeksi pommi- ja soihtuosaamista täällä takamailla.

      Täällä vain ölistään jossain Karjala-päissä, kun Globaalissa Lajissa sentään räjäytellään järjestysmiehiä.

      Voisivatko kommentaattorit selventää soihtujen ja pommien taktista sijoittelua vähän syvällisemmin, niin maallikotkin ymmärtäisivät edes jotain oikeasta urheilusta ja ehkäpä tänne Junttilaankin saataisiin jotain Kulttuuria pelkän pesäpallonviskelyn ja kepinviskelyn ja kaikenlaisten kehien ja kenttien sisäpuolelle rajoittuvien kendoilujen sijaan?

    • tbatw

      ruotsi vielä nolompi kun laittoi pellavapäänsä tuonne kompuroimaan . onko voittanut vielä yhtäkään matsia?

      • Heja_Sverige

        No Suomi ei pääse edes ''laittamaan'' joukkuetta tuonne. Mutta näinhän se menee, kun omat kyvyt ei riitä, pitää odottaa toisten epäonnistumisia ja nauttia niistä?!?


    • Potkupalloa

      Ainakin ruotsin taso on valovuoden suomea edellä.. no ei nyt niin paljon, mut kato Fifan ranking -lista niin se antaa jotain osviittaa missä mennään.

    • SilloinEnnen

      Surkea ja osaamaton juniori valmennus Suomen kompastuskivi.Erinlaisin tee se itse opein keskinkertaiset valmentajat sähläävät kukin tyylillään Ovat lähinnä tappamassa junnujen ilon pelata.
      Yhtenäiset hyvät ohjeistukset joka valmennus tasolle ja liika totisuus pois pienten junnujen pelistä. Pienillä junnuilla peli ilo ja pelikaverit tärkein juttu,.Nyt monesti on niin että juniori on saattanut käydä monta vuotta pelaamassa ja ei kunnolla tiedä pelikavereiden nimiä. Sosiaalisuutta ei valmentaja anna pelajille yhtään vaan tehdään
      junnaavia harjoituksia naama totisena koko illan harjoitus.

      Samaan ongelmaan törmää myös kiekon parissa junnu tasolla.Ongelma on myös liian innokkaat vanhemmat jotka ohjeineen roikkuu kentän laidalla jatkuvasti. Kyllä junnut osaa paljon paremmin pelata jos saavat keskenään touhuta ja hitsautua kavereiksi
      harjoituksissa .Vanhemmat eivät osaa olla aikuisia vaan pelaavat pelejä lastensa kautta.Tuki kotona on tärkeä ,ei kentän laidalla.
      Itse sain nauttia nuoruuteni kiekon parissa ja koskaan ei kenenkään vanhemmat
      roikkuneet mukana.Ei meistä tullut Nhl pelaajia mutta sitäkin arvokkaammat kaveruudet,muistot ja rakkaus liikuntaa kohtaan jäivät niistä vuosista.
      Ja kaikista tuli eri aloille menestyjiä työelämässä.

      • mjhgvfkuyy

        Sieltä se lähtee, jos on lähteäkseen: juniorivalmennuksesta!

        Ja peli-ilo ja kaverit ovat ne tärkeimmät jutut junnuikäisille.

        Jos pelaaja viihtyy kentällä ja ennen muuta saa kavereita, hän rakastuu myös lajiin ja tekee kaikkensa joukkueen eteen ja kehittyäkseen hyväksi pelaajaksi.


    • nyrkkeilyäkehiin

      suomen jalkapallo pitää lailla kieltää...................aivan turhaa rahanmenoa.............nekin rahat on annettava opiskelijoille jossa on tämän maan t urva ja tulevaisuus...........jalkapallo on täytelaji ja viihdearvoltaan - 0

    • Roope2311

      mitkä rahat????

    • WaldemarHagert

      jääkiekon pariin ne lahjakkuudet Suomessa siirtyy viimeistään junnuiässä. Sitä ennen ehkä pelaavat sekä lätkää että potkupalloa. Litmanen poikkeus joka toimi toisin..

    • wrrer

      ruotsi vielä huonompi. 10 miljoonaa asukasta eikä koskaan voittanut mitään. saiko peräti yhden laukauksen maalia kohti näissäkin kisoissa?

      • WaldemarHagert

        Onhan Ruotsi ollut jalkapallon arvokisoissa mitalleilla - ainakin kerran pronssia ja ehkä muulloinkin (en muista) myös Suomi ollut neljäntenä olympialaisissa 1912 !


    • Ananastaga
    • pallo-leipuri

      Kyllä suomi pääsee

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe