Koulutuskeskus salpaus

76443

Minkälainen ammattikoulu Koulutuskeskus salpaus on? Minkälainen taso opettajilla on?

32

5117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kosmetologikoulutus

      Opettajana tälläkin hetkellä kauneudenhoitoalalla ,on sellanen henkilö joka piti kosmetologikoulua tyttärensä kanssa keski-uudellamaalla ja huijasi monelta nuorelta naiselta tuhansia euroja! Ja hän siis opettaa nyt Salpauksessa nuorille yritystoimintaa!! Tälläkin palstalla tästä kosmetogikoulusta löytyy pitkät keskustelut...

    • Salpaus-ole-hyvä-vaan

      Koulutuskeskus Salpaus on konsernina yksi iso vitsi.Olen opiskellut kolme kertaa Salpauksella,kaksi koulua jättänyt ko."ammattikoulussa"kesken.Kolmatta kertaa lähdin Salpaukseen, ja kahden viikon "opiskelun" jälkeen alkaa mitta olla täynnä.Ja kyse ei ole vain opiskelukyvyttömyydestä koska olen saanut kaksi tutkintoa opiskeltua ihan muualla kuin Salpauksen kirjoilla.... Salpaus olettaa,että oppilaat opettavat toinen toisiaan,sisäisiä ongelmia on jatkuvasti,osa opettajista täysin pihalla hommistaan ja asioita ei opeteta koska nykytrendi on "oppilas opiskelee asiat itse."Opettajat joko fyysisesti kadoksissa tai muuten vaan pihalla kuin pingviinit etelänavalla. Ja tämä siis oman kokemuksen mukaan on joku Salpauksen ihan oma hieno juttu. Oppilaita otetaan liikaa siihen nähden mitä opetuskapasiteetti on. Joitain luokkia pallotellaan jatkuvasti päivästä toiseen kun kukaan ei ole perillä kuka opettaa mitä opettaa ja missä on mitä milloinkin. Hävettää lähteä harjoitteluun kun teoriaopetusta ei ole lainkaan. Monella työpaikalla kuullut sen,miten Salpauksesta tulevat kaikkein onnettomimmat harjoittelijat ja vuosia opetuksen tasoa seuranneena en ihmettele yhtään. Ulospäin kyllä markkinoidaan hienoilla lauseilla ja kiillotetaan pintaa. Jos huumori riittää niin kannattaa lähteä kokeilemaan, koska opetuksen laatu vaihtelee niin radikaalisti oppilaitoksittain Salpauksella.

      • zpsrski

        Onko tosiaan näin? Mitä aloja oot Salpauksessa opiskellu? Oon ite nyt lukion ekalla mutta oon suunnitellut jättäväni lukion kesken ja lähteä jonnekkin päin Suomea opiskelemaan datanomiksi, ja yksi vaihtoehdoista on ollut juurikin Salpaus.


      • Anonyymi

        Millainen ihminen tarvitsee enemmän kuin kaksi tutkintoa ja mihin?


      • Anonyymi

        Ite täl hetkellä opiskelen salpauksessa sisälogistiikkaa ja me istutaan ammatillisissa opinnoissa luokassa tekemättä mitään ku muut lähtee johonki hevon perseeseen


    • hätäjokädess

      No kun rahat saadaan koulutukseen niin se riittää. Olen törmännyt sellaseen epärehelliseen ihmiseen joka koulutti vartijaksi. Iso oppimaksi, muutama luento, tämä hlö kun on hyvä valehtelemaan. Ja sitten todistus näppäin. Ei salpauksessa. Mutta salpaukseen liittyen kommentti koulun puolelta oli että "nämä kaksi henkilöä" viittaa jo siihen että asiat eivät ole sitä mitä pitäisi.

    • Tänään 27.12.2018 oli juttua YLEllä Salpauksen opetuksesta.

      Ammatillisen opetuksen ongelmat ovat paljon laajempia mitä voisi luulla. Tämä ei myöskään rajoitu pelkästään ammatilliseen koulutukseen vaan myös ammattikorkeaan. Suurin ONGELMA on se, että opettajat valitaan samoilla kriteereillä eli papereilla (= akateemisen tietämyksen perusteella) ja henkilöön liittyvillä ominaisuuksilla näihin virkoihin. Pääsääntöisesti ns. uudet, alalle tulevat ammatilliset opettajat eivät oikeasti omaa mitään käytännön kokemusta (pari vuotta että on ks. kouluun päästy). Ammatilliseen oppilaitokseen on hyvin vaikeaa päästä töihin vaikka olisi laajaa kokemusta koska virat "jaetaan" tutuille tai vähän kokemusta omaaville henkilöille. Oppilaitokset vaativat rekrytoinneissa kokemusta mutta todellisuudessa opettajavalinnat tehdään ns. pärstäkertoimen, akateemisten suoritusten, rekrytointia hoitavan henkilön sukupuolen ja iän perusteella. Sitten kun opetussuunnitelma pettää (katso YLEN uutinen 27.12.2018) niin kokemattoman opettajan on vaikea sopeutua tilanteeseen. Tyhjästä on siis paha nyhjästä.

      Itselläni on riittävät paperit, hyvin paljon käytännön kokemusta mutta yleensä toista sukupuolta oleva ja minua nuorempi rekrytoinnista vastaava henkilö nauraa jo valmiiksi sitä, että heillä onkin "valmiiksi tuttu" ja akateemisesti lahjakas hakija olemassa. Ei siinä ainakaan kokemus ja osaaminen auta! Menkääpä kokeilemaan työnhakua ammatilliseen oppilaitokseen

    • YksiMielipiteenOmistaja

      Itse vaihdoin koulua Salpaukseen, joka oli täysi virhe. Mutta ekalla yrityksellä pääsin sinne, oon tätä touhua seurannut. Koska olen tullut salpaukseen hieman paremmasta koulusta, jossa on opetuskin hieman erilaista ja taidokkaampaa. Opiskelijoita siinä paikassa edes opetettiin paljon paremmin, ja aihe vaihtui monesti ja ensimmäisen puolen vuoden sisällä sain enemmän oppia asioista, kun täällä nyt puolessa vuodessa. Mielestäni kun entistä koulua, jossa kävin ja joudun lähtemään henkilökohtaisten syiden takia muualle, niin tuntui/tuntuu siltä, että Salpauksessa opettajat eivät välitä opiskelijoista mitään esim haluaako opiskelija esim suuntautua johonkin esim media-alalla toimittajaksi vai lähihoitaja esim päiväkodin työntekijäksi ja minkälaiset mahdollisuudet on esim päästä ammattikorkeakouluun. Ainakin alalla missä itse opiskelen (en tahdo mainita kyseistä alaa, koska en tahtoisi näiltä kyseisiltä opettajilta maineen lähtevän) on justiinsa sitä, että valmistut siihen alaan miksi opettajat tahtovat sinun valmistuvan niikun esimerkkinä tuo media-ala, että tehdään esim roudaamista ensimmäiset puoli vuotta - vuoden putkeen ja katsellaan sitten, jos vaihdettaisiin aihetta. Sitten lopulta haet ammattikorkeakouluun ja sitten haastatelluissa kysytään mitä osaat niin vastauksena kuuluu, että:"Osaan vain virittää valot." ja olet hakenut vaikka journalismin opintoihin. Itse tällä hetkellä vaihtaisin sitä päätöstä olisinko valinnut salpauksen vai espoosta ammattikoulusta paikan. Vastaus olisi Espoo. Mitä olin ennen hakua katsonut koulun sivuja, minusta tuntui, että minua on kustu silmään.

      • Anonyymi

        Koko Lahti on yksi iso virhe. Mä oon käynyt kaksi eri koulutusta Salpauksessa, silloin kun se oli vielä siellä katsastuskonttorin kupeessa. Toinen koulutus 1999 - 2000 ja toinen 2006 - 2007. Kummallakin kerralla samassa koulutuksessa oli ihan ihme porukkaa. Niin oppilaissa kuin opettajissa.


    • Iteopiskelija

      No ei meillä Heinolassa turvallisuusalalla yhtään paremmin mene.
      Yks opettaja huutaa ja käskee kuin raivohullu.
      Itse mekin joudumme tiedon hakemaan.
      Ei monisteita ei mitään.
      Älkää hakeko turvallisuusalalle salpaukseen.

      • Oisko jollain tietoa lahden lähihoitaja koulutukseen, itse en ollut tietoinen salpauksen ”huonoudesta” ja sinne hain juuri tänää yhteishaussa kun lukio ei olekaan mun juttu?


      • Anonyymi

        Tommosessa opiskeluympäristössä kun on aikansa, on pian valmis työkyvyttömyyseläkkeelle.


    • järkyttävänhölmöjä

      Todella huonoa tasoista opetusta. Opettajat ihan pihalla ja antavat pelkästään etätehtäviä.

      Onko näillä edes opettajan koulutusta?

      • Teoriassavaan

        Ei tarvii, kun olet käynyt jonkun alan koulun, niin pääset opettajaksi.
        Työkokemus saa olla vuosikymmenen takaa, ja osaat silloin nykyaikaiset työtavat.
        Usea opettaja ei ole työskennellyt omalla alallaan kymmeneen vuoteen.
        Mutta johto päättää.


      • Anonyymi
        Teoriassavaan kirjoitti:

        Ei tarvii, kun olet käynyt jonkun alan koulun, niin pääset opettajaksi.
        Työkokemus saa olla vuosikymmenen takaa, ja osaat silloin nykyaikaiset työtavat.
        Usea opettaja ei ole työskennellyt omalla alallaan kymmeneen vuoteen.
        Mutta johto päättää.

        Vakituista opettajan paikkaa ei saa ilman opettajan kelpoisuutta, ei Salpauksesta eikä mistään muustakaan oppilaitoksesta.


    • Oppilasihmettelee

      Meilläkään ei edes hoksia tehty, ku syksyllä aloitin ja koulun päällikkö kävi puhumassa, että ne o tehty vanhassa potta järjestelmäss mut ei kyllä näy missään liitteissä.
      Valehteleeko johto meille?

    • Anonyymi

      No taas täällä tietämättömät valittaa.
      Hoks on se mihin opiskeluasiat kirjataan ja perus hoks tulee järjestelmästä ja kertoo mitä opiskelet. Salpauksen ei tarvitse tarjota muita opintoja kuin mitä itse katsoo tarpeelliseksi. Opiskelijalla on suunnitelma ja opintojen suoritus vastuu.

    • Anonyymi

      Ja hoksia muutetaan kokoajan opintojen mukaan.

    • Anonyymi

      Meidän ryhmälle ei ole hoksia tehty ja kukkarot muuttuu koko ajan. Opettajat tuntuvat olevan ihan kujalla ja ketään ei kiinnosta. Ryhmätöitä ja etäopetusta meillä vaan. Ei täällä ammattiin kyllä opi.

    • Anonyymi

      Mitä olen kuullut niin Salpauksessa kuten monessa muussakin ammattikoulussa oppilaat on surkeaa sakkia. Kouluun tullaan milloin sattuu ja lähdetään kun työ ei maita. Puheesta ei helposti saa selvää, joka toinen sana v-alkuinen. Tupakka käryää huulilla paikkaan katsomatta. Kuuroja ovat joka toinen, osa puolisokeita. Mutta ääntä lähtee!

      Miten näistä koulutetaan kunnon ammattimiehiä ja -naisia tai ylipäätään ihmisiä?

    • Anonyymi

      Paskinta leipuri-kondiittori koulutuksessa oli isot "kimppataikinat" , mitä ei koskaan kimpassa tehty. Taikina määrä oli tarkoitettu koko luokan leivottavaksi mutta päivän loppuun ei pitkoja ollut letittämässä kuin ne jotka teki asiat huolellisesti. Opettajia pyydettiin pienentämään taikina määrää monesti, että päästäisiin aikatalun mukaan pois mutta nope, salpaus myy valmiit tuotteet kahvilassaan ja ne haluaa rahaa. Loppusiivpuksessa sait joka päivä siivota tai pakata kaverin tuotoksia koska loppua kohden yli puolet luokasta alkoi lintsaamaan. Ja kun opettaja huomasi että sinä teet asiasi hyvin niin sait aina vain lisää hommaa ja heillä oli oletus että sinä autat kaveria joka on itse ollut pidemmällä ruokatauolla kuin piti. Alkuun jaksoikin auttaa mutta loppua kohden työstressi ja huono luokkahenki vain kasvoi. Masennuin vimmeisenä vuotena ja olin melkein jättää koulut kesken burn outin takia, en tule koskaan muistelemaan salpauksen vuosia kivoina muistoina.

    • Anonyymi

      (Vieläkin se sama leipuri-kondiittori :D) Salpauksen kysely, että onko ollut kivaa opiskella ja mikä on ollut parasta salpauksessa tehtiin tyyliin 2kk opiskelun alusta, kun ei tiennyt mistään mitään ja luokkahenki oli normaali. Jos kysely oltaisiin tehty myöhemmin niin olisi tullut ihan erillaista palautetta (tästä pystyttiin kaikki yhdessä keskustelemaan ennen teoriatuntia, muuten koko luokka pysyi omissa piireissä ja toisille kettuiltiin) Nyt salpaus varmaan käyttävää näitä palautteita kommentteina mainoksissaan.. eli kannattaa harkita haluatko leipuri alalle sinne, en suosittele todellakaan!

    • Anonyymi

      salpaus suoraan sanottuna paskaa kone ja tuotantotekniikka alalla ei saa mitään työvälineitä mitä haluaa vaan pitää kysyä yli 20 kertaa että saa edes kynän, pitää opettaa itse itseään ja joskus opettajat ovat iiiihan jossain muualla kun työsalissa ja jopa poissaolo merkinnän saa silloin vaikka on paikalla :), oppilaiden pitää opettaa oppilaita oli hyvät odotukset mutta tippui kun lehmän häntä 3kk aikana, ainut hyvä asia siellä on ruoka.

      • Anonyymi

        Meillä NS. Apuopettaja vaan istuu kopissa.
        Sitä taidetaan kutsua taito valmentajaksi.
        Ihan outoa.
        Opettajaa ei ole ja tämä valmentaja istuu kopissa.
        Itse tehdään mitä halutaan.
        Ei täällä mitään kyllä opi.


    • Anonyymi

      Huonoo suoraan sanotusti, opettajat ihan paska ne ei ottaa huomioon mitään, minun äidinkieli ei ole suomea, opettajat vertailee opiskelijat arvioinnissa

    • Anonyymi

      Mikäli kyllästyttää on mahdollista päästä nopeutetulla sopimuksella. Jos nuppi on kunnossa.

    • Anonyymi

      Miksihän Lahdessa ei ole kunnon kouluja on vaan harhaanjohtava salpaus.
      Ennen täällä oli kunnon oppilaitoksia ja sai opetustakin.
      Missä on kilpailu?
      Ilman kilpailua näkee, että laatu ja opetus huonoa ja rahan siirtäminen kunnille pääasia.
      Opetus vapaaksi ja kilpailua siihen, niin paranee kaikki.
      Kommunisminen johtamista tämä yksin opetusoikeus Salpauksella.

    • Anonyymi

      Ei voi suositella ainakaan mitään artesaani puolta. Opettajat ovat piilossa kopeissaan eivätkä opeta. Vanhoja miehiä ja naisia, tiuskivat ja yksi mies oli jopa agressiivinen. Hänestä oli kolme luokkaa perätysten tehnyt valituksen mutta koulu ei reagoinut. Ukko käveli ympäri luokkaa kyselemässä kuka hänestä on kehdannut valittaa.

      Ainoat onnekkaan ketkä tuntuivat saavan opetusta olivat raksapuolen tyypit. Tästäkin on reilu 5 vuotta aikaa joten tilannehan on saattanut muuttua, en usko kuitenkaan että parempaan suuntaan.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kannattaisi tehdä kunnon vesitiivis lukittava kansi kaivoon.
        Omahäpee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi tehdä kunnon vesitiivis lukittava kansi kaivoon.
        Omahäpee.

        Miks ihmeessä ? Kyllä tässäkin tapauksessa kyseinen henkilö olisi jonkun muun kepposen keksinyt.
        Kyllä se olisi ennminkin oikein että tästä yhteiskunnasta poistettaisiin kelvottomat yksilöt eikä kaikiin kaivoihin maaseudulla ruvettaisi lukituksia rakentamaan.


    • Anonyymi

      Kuuluuko maakuntajoukkoihin, kuten moni salpauksen opettajista.
      Tuohan on kuin puolustusvoimien käsikirjasta ja Sissi toiminnasta suoraan.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      80
      4445
    2. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      29
      3284
    3. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3152
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      51
      2987
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2925
    6. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      321
      2726
    7. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      43
      2649
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      234
      2391
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      25
      2206
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      46
      2144
    Aihe