Koulutuskeskus salpaus

76443

Minkälainen ammattikoulu Koulutuskeskus salpaus on? Minkälainen taso opettajilla on?

13

324

  Vastaukset

  • Opettajana tälläkin hetkellä kauneudenhoitoalalla ,on sellanen henkilö joka piti kosmetologikoulua tyttärensä kanssa keski-uudellamaalla ja huijasi monelta nuorelta naiselta tuhansia euroja! Ja hän siis opettaa nyt Salpauksessa nuorille yritystoimintaa!! Tälläkin palstalla tästä kosmetogikoulusta löytyy pitkät keskustelut...

  • Koulutuskeskus Salpaus on konsernina yksi iso vitsi.Olen opiskellut kolme kertaa Salpauksella,kaksi koulua jättänyt ko."ammattikoulussa"kesken.Kolmatta kertaa lähdin Salpaukseen, ja kahden viikon "opiskelun" jälkeen alkaa mitta olla täynnä.Ja kyse ei ole vain opiskelukyvyttömyydestä koska olen saanut kaksi tutkintoa opiskeltua ihan muualla kuin Salpauksen kirjoilla.... Salpaus olettaa,että oppilaat opettavat toinen toisiaan,sisäisiä ongelmia on jatkuvasti,osa opettajista täysin pihalla hommistaan ja asioita ei opeteta koska nykytrendi on "oppilas opiskelee asiat itse."Opettajat joko fyysisesti kadoksissa tai muuten vaan pihalla kuin pingviinit etelänavalla. Ja tämä siis oman kokemuksen mukaan on joku Salpauksen ihan oma hieno juttu. Oppilaita otetaan liikaa siihen nähden mitä opetuskapasiteetti on. Joitain luokkia pallotellaan jatkuvasti päivästä toiseen kun kukaan ei ole perillä kuka opettaa mitä opettaa ja missä on mitä milloinkin. Hävettää lähteä harjoitteluun kun teoriaopetusta ei ole lainkaan. Monella työpaikalla kuullut sen,miten Salpauksesta tulevat kaikkein onnettomimmat harjoittelijat ja vuosia opetuksen tasoa seuranneena en ihmettele yhtään. Ulospäin kyllä markkinoidaan hienoilla lauseilla ja kiillotetaan pintaa. Jos huumori riittää niin kannattaa lähteä kokeilemaan, koska opetuksen laatu vaihtelee niin radikaalisti oppilaitoksittain Salpauksella.

   • Onko tosiaan näin? Mitä aloja oot Salpauksessa opiskellu? Oon ite nyt lukion ekalla mutta oon suunnitellut jättäväni lukion kesken ja lähteä jonnekkin päin Suomea opiskelemaan datanomiksi, ja yksi vaihtoehdoista on ollut juurikin Salpaus.


  • No kun rahat saadaan koulutukseen niin se riittää. Olen törmännyt sellaseen epärehelliseen ihmiseen joka koulutti vartijaksi. Iso oppimaksi, muutama luento, tämä hlö kun on hyvä valehtelemaan. Ja sitten todistus näppäin. Ei salpauksessa. Mutta salpaukseen liittyen kommentti koulun puolelta oli että "nämä kaksi henkilöä" viittaa jo siihen että asiat eivät ole sitä mitä pitäisi.

  • Tänään 27.12.2018 oli juttua YLEllä Salpauksen opetuksesta.

   Ammatillisen opetuksen ongelmat ovat paljon laajempia mitä voisi luulla. Tämä ei myöskään rajoitu pelkästään ammatilliseen koulutukseen vaan myös ammattikorkeaan. Suurin ONGELMA on se, että opettajat valitaan samoilla kriteereillä eli papereilla (= akateemisen tietämyksen perusteella) ja henkilöön liittyvillä ominaisuuksilla näihin virkoihin. Pääsääntöisesti ns. uudet, alalle tulevat ammatilliset opettajat eivät oikeasti omaa mitään käytännön kokemusta (pari vuotta että on ks. kouluun päästy). Ammatilliseen oppilaitokseen on hyvin vaikeaa päästä töihin vaikka olisi laajaa kokemusta koska virat "jaetaan" tutuille tai vähän kokemusta omaaville henkilöille. Oppilaitokset vaativat rekrytoinneissa kokemusta mutta todellisuudessa opettajavalinnat tehdään ns. pärstäkertoimen, akateemisten suoritusten, rekrytointia hoitavan henkilön sukupuolen ja iän perusteella. Sitten kun opetussuunnitelma pettää (katso YLEN uutinen 27.12.2018) niin kokemattoman opettajan on vaikea sopeutua tilanteeseen. Tyhjästä on siis paha nyhjästä.

   Itselläni on riittävät paperit, hyvin paljon käytännön kokemusta mutta yleensä toista sukupuolta oleva ja minua nuorempi rekrytoinnista vastaava henkilö nauraa jo valmiiksi sitä, että heillä onkin "valmiiksi tuttu" ja akateemisesti lahjakas hakija olemassa. Ei siinä ainakaan kokemus ja osaaminen auta! Menkääpä kokeilemaan työnhakua ammatilliseen oppilaitokseen

  • Itse vaihdoin koulua Salpaukseen, joka oli täysi virhe. Mutta ekalla yrityksellä pääsin sinne, oon tätä touhua seurannut. Koska olen tullut salpaukseen hieman paremmasta koulusta, jossa on opetuskin hieman erilaista ja taidokkaampaa. Opiskelijoita siinä paikassa edes opetettiin paljon paremmin, ja aihe vaihtui monesti ja ensimmäisen puolen vuoden sisällä sain enemmän oppia asioista, kun täällä nyt puolessa vuodessa. Mielestäni kun entistä koulua, jossa kävin ja joudun lähtemään henkilökohtaisten syiden takia muualle, niin tuntui/tuntuu siltä, että Salpauksessa opettajat eivät välitä opiskelijoista mitään esim haluaako opiskelija esim suuntautua johonkin esim media-alalla toimittajaksi vai lähihoitaja esim päiväkodin työntekijäksi ja minkälaiset mahdollisuudet on esim päästä ammattikorkeakouluun. Ainakin alalla missä itse opiskelen (en tahdo mainita kyseistä alaa, koska en tahtoisi näiltä kyseisiltä opettajilta maineen lähtevän) on justiinsa sitä, että valmistut siihen alaan miksi opettajat tahtovat sinun valmistuvan niikun esimerkkinä tuo media-ala, että tehdään esim roudaamista ensimmäiset puoli vuotta - vuoden putkeen ja katsellaan sitten, jos vaihdettaisiin aihetta. Sitten lopulta haet ammattikorkeakouluun ja sitten haastatelluissa kysytään mitä osaat niin vastauksena kuuluu, että:"Osaan vain virittää valot." ja olet hakenut vaikka journalismin opintoihin. Itse tällä hetkellä vaihtaisin sitä päätöstä olisinko valinnut salpauksen vai espoosta ammattikoulusta paikan. Vastaus olisi Espoo. Mitä olin ennen hakua katsonut koulun sivuja, minusta tuntui, että minua on kustu silmään.

  • No ei meillä Heinolassa turvallisuusalalla yhtään paremmin mene.
   Yks opettaja huutaa ja käskee kuin raivohullu.
   Itse mekin joudumme tiedon hakemaan.
   Ei monisteita ei mitään.
   Älkää hakeko turvallisuusalalle salpaukseen.

  • Todella huonoa tasoista opetusta. Opettajat ihan pihalla ja antavat pelkästään etätehtäviä.

   Onko näillä edes opettajan koulutusta?

   • Ei tarvii, kun olet käynyt jonkun alan koulun, niin pääset opettajaksi.
    Työkokemus saa olla vuosikymmenen takaa, ja osaat silloin nykyaikaiset työtavat.
    Usea opettaja ei ole työskennellyt omalla alallaan kymmeneen vuoteen.
    Mutta johto päättää.


   • Teoriassavaan kirjoitti:

    Ei tarvii, kun olet käynyt jonkun alan koulun, niin pääset opettajaksi.
    Työkokemus saa olla vuosikymmenen takaa, ja osaat silloin nykyaikaiset työtavat.
    Usea opettaja ei ole työskennellyt omalla alallaan kymmeneen vuoteen.
    Mutta johto päättää.

    Vakituista opettajan paikkaa ei saa ilman opettajan kelpoisuutta, ei Salpauksesta eikä mistään muustakaan oppilaitoksesta.


  • Meilläkään ei edes hoksia tehty, ku syksyllä aloitin ja koulun päällikkö kävi puhumassa, että ne o tehty vanhassa potta järjestelmäss mut ei kyllä näy missään liitteissä.
   Valehteleeko johto meille?

  • No taas täällä tietämättömät valittaa.
   Hoks on se mihin opiskeluasiat kirjataan ja perus hoks tulee järjestelmästä ja kertoo mitä opiskelet. Salpauksen ei tarvitse tarjota muita opintoja kuin mitä itse katsoo tarpeelliseksi. Opiskelijalla on suunnitelma ja opintojen suoritus vastuu.

  • Ja hoksia muutetaan kokoajan opintojen mukaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1609