Piknik- tai luontoretkimaisemia ???

RetkiHupsuttelija

Missä ovat sinun lempimaisemasi?
Minne lähtisit mieluiten luontoretkelle tai piknikille?

Olen käynyt lähiaikoina Seurasaaressa, Vallisaaressa ja Pihlajasaaressa viettämässä aikaa erilaisten ihmisten ja ryhmien kanssa. Seuraavaksi suunnittelen ottavani eväskorin mukaan ja lähteväni Kauppatorilta siihen saareen, johon lähtee sopivasti seuraava vesibussi.

Erilaisia ja erihintaisia ravintoloita on miltei jokaisessa saaressa. Vesibussilla pääsee uskomattoman halvalla, kun monet tarjoavat vielä eläkeläisille alennuksiakin.

Millaisia retkimaisemia sinä suosittelet? Missä nautit elämästä ja maisemista? Kerro samalla myös lähin kaupunki.

Lähdetäänkö yhdessä retkelle?
Minne?
Kolin huipulle vai Korkeasaareen vai...

28

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henrjii

      mää tykkään olla metsässä kalioisessa maisemassa missä on jäkälää ja mäntynkagasta
      mistä näkee pitkään ja kauvas.
      Merenranta olisi muuten mutta sielä tuulee liikaa, menee eväät väärään kurkkuun

    • Emmäämihinkää.
      Mä kattelen leffatkin tietsikalta.
      Toi luonto on sillee vanhaa...

      H.

    • Voi kun olisi joku kiva tunturi vähän lähempänä.

    • Onkos kukaa hypänny kopterista Coloradoon?
      Sillee 4k-näytöllä?
      Siihe kanjonii.
      Tuliks tunne että lipokkaat sillee putos jalasta?
      Ja et lipokkaista tuli jeesus mielee?

      H.

      • lipokaslassi

        Ei ole tullut kokeiltua.


    • Mun sielunmaisema on horisontti, olkoon sitten merta tai järveä tai metsää. Siinä sielu ja mieli lepää, murheet katoaa kun tuntee oman pienuutensa.
      Oli sulla niin monta kysymystä,
      piknikille menisin omaan pihaan, omenapuun alla istuskeltais ja juotais ja syötäis, voitais lukea kirjaa ja kuunnella pörriäisiä.
      Luontoretkelle lähtisin tässä lähellä oleviin kansallispuistoihin, Jyväskylän ympäristössä on useampia, tuossa lähellä on yksi neljän km reitti, juuri sopiva ja voi eväitä syödä valmiilla nuotiopaikoilla.
      Helsingissä asuessani vierailtiin usein Suomenlinnassa, sekin on kiva paikka, istua muurilla ja syödä eväitä.
      Lähdetään vaan yhdessä retkelle, jos piipahdat täällä päin voin olla oppaana omissa maisemissani.
      Toisaalta myös Koli on hieno paikka, upea horisontti sielläkin ja sinnekin voitaisiin yhdessä mennä, siinä on lähellä upeita koskia joita voisi samalla käydä laskemassa. Se on tosi kivaa puuhaa, laskea koskia...

      • eppu2

        Minun parhaat piknikpaikat ovat ihan omilla tonteilla. Mutta jos asuisin Hesassa niin Suomenlinnaan menisin ehdottomasti.
        On muitakin, jotka olisivat aivan hienoja esim. keisarin huvimajan maisemat Langinkosken rannalla, myös Turun linnan edustalla.
        Itseasiassa Suomi on täynnä hienoja paikkoja.


    • Heikunkeikku

      Seurasaaressa kävin tällä viikolla. Joitakin valokuvia otin sillalta, kun lauma valkoposkihanhia kellutti itsejään. Termospullossa oli kahvia ja sitä hörpittiin auringon sihdatessa säteitään selkään. Vantaan koskillakin kävin olikos se keskiviikkona ja sielä oli tosi mukava käydä. Käveltiin pitkä lenkki. Perhokalastajia oli paljon huitelemassa siimojaan. Oli hyvä, kun unohdin ottaa virvelin mukaan, sillä siellä ei virvelillä saa kalastaa. Vantaan kosken metsä oli luonnonvaraisessa tilassa (lähes). Hyvä paikka, jonne menen toistekin.
      Mutta noi on kaukana kaukana mun asuinpaikasta. Täällä menen mieluusti meren rannalle. Jos tuulee, kuten tänään, niin silloin en viitsi sinne mennä.
      Saari on nyt se kaikkein mahtavin paikka. Mikään ei voita rantasaunaa ja sen kyljessä kököttävää terassia. Sinne on hyvä mennä leyhyttelemään ja meri on kivenheiton päässä. Huvilan terassilta on myös hyvä näkyvyys merelle, joka on jotain oliskos nyt 40 metrin päässä. Pieni saari kun kysees, niin vaikka seisois keskellä saarta, niin aina on lyhyt matka rannalle.

    • entinenmiäs

      Ei taideta lähteä yhdessä retkelle, kohteittesi perusteella;) Lähden mieluiten umpimetsään, rakastan rauhaa ja hiljaisuutta. Koiran kanssa "retkeilemme" usein metsässä, siellä hermo lepää. Paitsi nyt kesäaikaan jää vähemmälle "metsäpiknikit" kun pelkään kyitä, koira kun tahtoo tutkia melkein kaikki mahdolliset mättäät ja kivenkolot.

      • NykyinenOlenEdell

        Mikä on vienyt sinulta miehuutesi, sinä entinen mies?
        Vai oletko muuttunut naiseksi?


      • entinenmiäs
        NykyinenOlenEdell kirjoitti:

        Mikä on vienyt sinulta miehuutesi, sinä entinen mies?
        Vai oletko muuttunut naiseksi?

        Ei se miehuus ole minnekkään kadonnut. Nimimerkki viittaa osin entiseen 50 palstalla vuosia käyttämääni rekattuun nimimerkkiin ja nykyiseen elämäntilanteeseen, olo on väliin kuin orjalla ja vangilla.


      • ootko.tuttu
        entinenmiäs kirjoitti:

        Ei se miehuus ole minnekkään kadonnut. Nimimerkki viittaa osin entiseen 50 palstalla vuosia käyttämääni rekattuun nimimerkkiin ja nykyiseen elämäntilanteeseen, olo on väliin kuin orjalla ja vangilla.

        Oliko sulla vm siinä rekatussasi?


      • entinenmiäs
        ootko.tuttu kirjoitti:

        Oliko sulla vm siinä rekatussasi?

        No oli, oli. Ei se nyt mikään salaisuus ole, entinen "mies_vm56". Silloin joskus alkoi tuntumaan, että palstoilla menee liikaa aikaa kun olisi tähdellisempääkin tekemistä ja poistin profiilin sekä yritin pysyä poissa. Mutta jonkin ajan päästä huomasin yhä useammin ja useammin käyväni palstaa lukemassa ja ensimmäisen kerran jotain kommentoidessani tuli kuin itsestään tuo uusi nimimerkki.

        Mutta sinusta en tiedä, "ootko.tuttu" ei paljon kerro. Itsellä on se periaate, että jos ja kun tänne jotain kirjoitan, niin se tapahtuu aina samalla nimimerkillä, rekattu tai ei.


    • kesi.vä

      Kun mä haluan rauhaa sielulleni niin kiipeän tosi korkealle kalliolle ja katselen kauas merelle. Evääni syön rantakalliolla. Mä teen noita eväsretkiä usein. Huomenna menen kalastamaan koska sain virvelini kuntoon ja eväät tietysti mukaan. Mä olen erakko eli yksikseen retkeilen jollei lapsenlapset ole mun luona.

      • entinenmiäs

        Parisenkymmentä vuotta sitten kävimme silloin tällöin pojan kanssa Porkkalanniemen rannoilla virvelöimässä. Kalaa emme koskaan edes saaneet mutta se oli sivuseikka. Pääasia oli luonnon rauhasta meren äärellä nauttiminen. Siellä olisi mukava nyt käyskennellä koiran kanssa, jos asuttaisiin lähempänä.


    • Taidan tykätä Nuuksiosta kun sinne kohta lähden piknikille. Tutun porukan kanssa.
      Vaeltelin Nuuksiossa säännöllisesti joskus parikymmentä vuotta sitten. Silloin se ei vielä ollut niin suosittu ja muistan, että kuuden tunnin reissulla (sunnuntaiaamuna) meitä vastaan tuli korkeintaan pari ihmistä.
      Nyt on tietysti eri meininki, mutta uskon sieltä löytyvän luonnonrauhaa ja omaa maisemaani.
      Järviylänköä: kallioita, puhdasvetisiä pikkulampia, joissa on hyvä uida.
      Jos suositella pitäisi niin Nuuksion lisäksi Liesjärven kansallispuisto on lähellä
      - niin mistä katsoen ? - Forssa taitaa olla lähin kaupunkin ja toinen siltä suunnalla on Torronsuon kansallispuisto. Helvetinjärvi ja Seitseminen ovat sitten jo kauempana, Virroilla ja Kurussa.

      • Tuhottomasti tulee virheitä. Onkohan vika minussa vai koneessa ?
        Koneessa tietenkin..))


      • Isojärven, Pyhä-Häkin ja Seitsemisen polkuja ollaan kävelty siskon kaa ja kerran Lapissa Lemmenjoella. Kolilla olemme myös käyneet. En ole varsinaisesti piknikki- tai retkeilyihminen, tykkään kävellä metsäpolkuja mutta ilman eväiden rahtaamista mukana. Vesipullo matkassa vain ja joku 5-7 km. polku ovat olleet minulle sopiva vaihtoehto tähän saakka. Nyt on mennyt vuosia siitä kun kävelemme pitempiä matkoja: kotimetsässä ja joen rantaa pari-kolme kilometria ja ilman eväitä. Katsotaan jos saamme veneen joskus vesille tänä kesänä niin tonne saariin vois mennä ja viedä vaikka kahvitermoksen mukana


    • kesäistä

      Ottaisin evät reppuun ja menisin metsään. Kulkisin harjun päällä, jolla molemmilla puolilla vettä, järvi tai lampi. Suokin on kiva. Olen kulkenut joskus soilla, joissa on kivoja pienia kumpareita, välillä lampia.

      Viimeksi kävin retkellä polkua pitkin, jossa oli mäkiä ja notkoja, pitkoksia ja tasamaa polkuja. Eväät söimme järven rannassa, jossa paistoimme makkaraa. Onkiakin kokeilimme. Muutamn ahvenen saimme.

      Pidän luonnosta, metsän tuoksusta, suokin on eri värinen eri aikoina. Tällä hetkellä on suolla tupasvillaa valkoisenaan. Suopursut kukkivat ja tuoksuvat, samoin pihlajat, joissa kukinta alkaa olla ohi

      Katselen juuri ikkunasta järven aaltoihin punaisena laskevaa aurinkoa mökin ikkunasta. Jousenpari ui järvellä.

      • kesäistä

        ..eväät reppuun.. en ole kala ;-)


      • Kaikki metsät tuoksuvat erilaisilta, kuivalla havupuumetsällä keskikesän helteellä on ihan eri tuoksunsa kuin jollain lehtometsällä.
        Kevät, kesä, syksy metsätkin tuoksuvat ihan omiltaan.
        Suon tuoksun olen huomannut pyörällä ajaessani ja kun tulee sellainen kosteampi kohta tienvarren metsikössä, suon tuoksu oikein hyökkää nenään. Tutulla tielläni on yksi kohta, jossa suo tuoksuu ja tienvarressa kasvaa harvinaisia maariankämmeköitä, se on kiva paikka, aina siinä pysähdyn ja ihmettelen, autolla ajaessa tuskin huomaa koko kohtaa tuossa maisemassa.


    • ent.siivoojaparka

      Tuossa parvekkeellani olisi ihan hyvä piknikkipaikka. Siinä näkyy kasvavan lattiassa vähän sammaltakin. Pöydällä on kivi, minkä kyljessä kasvaa jäkälää. Se risu, missä oli naavaa, kävi jo niin kuivaksi, että naava karisi sateen ja tuulen pieksämänä pois. Heitin kaiteen yli maahan.
      Kyllä minä tuolla luonnossakin vähin kuljeskelen, mutta en mitään eväskoria viitsi raahata mukanani. Jotain pientä mukana, etten heti nälkään kuole, jos satun eksymään.
      Jos satun olemaan Artipelagilla päin (kävellen noin 5-6km sivilisaatiosta) liikkeellä lounaspuhvetin aikaan, niin käytän tilaisuutta hyväkseni ja käyn siellä matkan varrella tankkaamassa. Näkyy tällä viikolla olevan hyvän näköinen ruokalista.

      http://www.artipelag.se/mat-dryck/badan-buffet-cafe/

      • GustavsberiinPoikkeaisin

        Näyttää houkuttavalta ja edulliseltakin. Harmi, että on hieman turhan kaukana Helsingistä ja muualtakin Suomesta.


    • Kirkkonummen Porkkalassa on upea ulkoilualue.
      https://suomenluonto.wordpress.com/category/kirkkonummi/porkkalanniemi/
      Yhden kesän veneiltiin muutama kerta siitä ohi, ja täytyy sanoa että Porkkalan luonnossa on jotain erityistä. Liekö se niin, että kovat olosuhteet kasvatti timantin :)

      Toinen hieno, ehkä enemmän nähtävyys, on Tammisaaren Raaseporin raunio. Linnan tyrmä saa karvat nousemaan jopa kuumana kesäpäivänä. Tämän käyt katsastamassa matkalla Skutvikeniin tai Källvikeniin.
      http://venelehti.fi/satamat/lantinen-suomenlahti/tammisaari/447-kallviken
      Siellä viimeisessä on Dagmarin lähde, luonnon lähde. Se nimettiin Tanskan prinsessa Dagmarin mukaan. Kummatkin lahdet ovat Pohjan(pitäjän)lahdella, joka on suojelukohde koska lahdessa on murtovettä. Tämä on harvinaista näinkin suurelle lahdelle.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjanpitäjänlahti



      • KokeillaanpaKopioimalla

      • EipäAuennutSekään

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1685
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1332
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      283
      1237
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      112
      1072
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      917
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      865
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      229
      824
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      20
      749
    9. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      739
    10. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      39
      722
    Aihe