Eka kerrostalo asunto tähtäimessä

Anitta1964

Tähtäimessä ensimmäinen kerrostalo asunto:

Mitä tästä pitäisi osata päätellä?

Tehdyt remontit

katto -71, ikkunat -79, sähköpääkeskus ja sähkönousut sekä porraspuhelinjärjestelmä -85, A-B- ja C-porrashuoneiden maalaus, antenniverkon kunnostus, pihanpuolen seinien osittainen rappaus- ja maalaustyöt,kaasuputkiston korjaus maakaasukelpoiseksi, pohjaviemärin ja tontin päävesijohdon uusiminen, vesikaton maalaustyöt -94, pihan vesieristystyö -95, lämmänjakolaitteiden uusimistyöt -96, talon katujulkisivujen kunnostus- ja maalaustyöt -98, A-, B- ja C-portaiden kerrostaso-ovien uusimistyöt -02, talon 1-vaiheen putkisaneeraustyöt (kellarikerros,matala piharakennus) -06, talon 2-vaiheen putkisaneeraustyöt (asuin-ja liikehuoneistot) -08, sisäpihan julkisivujen kunnostustyöt -11, ja pts/ suomen Talokeskus - 12, kiinteistön ja rakennuksen kuntoarviovesikattojen peltipintojen maalaustyöt -13, matalan piharakennuksen vesikaton räystään pidennyskorjaus, lämmönjakolaitteiden uusiminen, lämmönjakolaitteiden uusiminen, pihamuurin pellitys -14, katusivujen ikkunoiden ulkopuolen pintojen maalaus vesipelteineen - 15.

Tulevat remontit:

Ei tiedossa.

Ihan pihalla

9

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tähtäin

      Tähtäin on ampuma-aseeseen liitettävä tai kiinteästi kuuluva laite, jonka avulla ase suunnataan kohteeseen. Yksinkertaisimmillaan tähtäin voi olla vain piipun päähän sijoitettu jyvä tai äärimmilleen vietynä aseen ampumahallintajärjestelmään yhdistetty elektroninen laite.

    • Ilmeisesti_kunnossa

      Noista tiedoista päätellen kyseessä on vanha talo, jota on pidetty asiallisesti kunnossa ja tehty tarpeelliset korjaukset. Tällä hetkellä ei välitöntä korjaustarvetta ole eikä putkiremonttia ole tulossa ainakaan 30 vuoteen. Verrattuna muihin samanikäisiin taloihin tämä lienee kunnoltaan parhaasta päästä, mutta tietysti hintaakin on enemmän kuin huonommissa.

      Jos sijainti, muut ominaisuudet ja hinta ovat kohdallaan, niin kyllä tämän uskaltaisi ostaa. Purkupillari ei ole kolkuttelemassa ihan kohtakaan.

      • Halljäsen43

        Epäilyttävintä tuossa on, että tulevia remontteja ei ole tiedossa. Tuon ikäisessä talossa on aina jotain 5 vuoden sisällä. Remonttien puute listalta voisi kertoa, ettei yhtiön hallitus ole aivan ajan tasalla tai kiinnostunut rakennuksen kunnosta.


    • kjkuijhg

      Tarjoa -30% alle pyyntihinnan, ilman mitään ehtoja.

      Jos ei kelpaa -30%
      tarjoa kuukauden päästä tasan sama tarjous.

      Siirry seuraavaan kohteeseen jos ei kelpaa.

    • kysyväeitöppää

      Tutki ensimmäisenä ala-aulan ilmoitustaulu.
      Mitä taulussa on?
      Hallituksen ohjeita? Hallituksen määräyksiä?
      Asukkaiden myönteisiä ilmoituksia?
      Asukkaiden moitteita/haukkuja toisille asukkaille?
      Oikeustajun vastaisia asioita?

      Ilmoitustaulu kertoo talon hengestä ja hallituksen laadusta.
      Asumisviihtyvyyden voi osittain arvioida ilmoitustaulun perusteella.

      Seuraavaksi voit tutkia talon menneisyyttä ja suunnitelmia tulevaisuutta varten asiakirjojen avustuksella.

      Talossa (ilman myyjää tai välittäjää) kiertäminen ja asukkaiden porisuttaminen antaa lisää tietoa.
      Pyykkituvassa, jos sellainen on, on hyvä käydä. Onko käyttäjäkirjassa nimiä, onko viestejä mahdollisessa palautevihossa?
      Vain muutama nimi ja kielteisiä viestejä: Älä osta.
      Pyykkituvalla on aina käyttäjiä. Epärehelliset asukkaat eivät laita nimeään listaan. Palautevihko kertoo asukkaiden rehellisyyden ja sen miten he tulevat toimeen keskenään.

      Jos muuttaa asumaan pysyvästi johonkin paikkaan, niin kannatta tutkia olosuhteet tarkasti ennakolta. Talon hengen selvittämisen lisäksi kannattaa selvittää tulevat remontit ja hallituksen pätevyys, kuten Halljäsen43 yllä mainitsi.
      Lisäksi talon kiinteistöhuollon, isännöinnin ja siivouksen vaihtuvuus täytyy selvittää. Tiheä vaihtuvuus kertoo talon hallituksen/yhtiökokouksen/asukkaiden epävakaisuudesta. Onko hallituksen puheenjohtaja heikko/diktaattori?
      Onko talossa henkilö/ryhmä joka pitää valtaa hallituksen sijasta.
      Onko talo "omituisten otusten kerho"? Mikään ei ole niin kuin muualla vastaavissa paikoissa? "Me olemme ainoat oikeat ja teemme aina kaikki oikein".

      Jos ja kun muuttaa asumaan uuteen ympäristöön, on järkevää selvittää ennakolta tulevaa asumisviihtyisyyttä. Riitaisa ja epävakaa taloyhtiö ei ole pitkän päälle mukavaa.

      Kun päättää ostaa uuden asunnon ja elää siellä ehkä elämänsä loppuun tai ainakin muutamia vuosia, niin on paikallaan tutkia kaikkia tulevaan talouteen ja viihtyvyyteen vaikuttavia asioita.

      Tulevat remontti- ja korjaushommat kannattaa selvittää.
      Asumisviihtyvyyteen vaikuttavat asiat kannattaa selvittää.

      Onko asumisviihtyvyys tärkeämpi remontin kustannuksiin verrattuna?
      Onko asumiskustannus tärkeämpi asumisviihtyvyyteen verrattuna?

      Tuossa jo muutaman kerran toistettuna tärkein. Ei yksistään talon tekniikka. Asumisviihtyvyys myös huomioon.

      • MonenKirjavaa

        Eli kaikenkaikkiaan uusi on aina paras ratkaisu?. Kannattaa tosiaan jollain konstilla yrittää selvittää onko talossa "porukka joka määrää" ja porukka joka aina kiehnää ja touhuaa keskenään ja onko asukkaita jotka ovat ns häiriköitä ja omasta mielestään "muitten yläpuolella".


    • Korvailija

      Se on ihan sama mitä sille on tehty, jos naapurien piereskelyt kuuluu seinien läpi niin ei siellä kauaa kiinnosta asua.

    • känkänränk

      Asunnon näytössä ei välttämättä saa kaikkia asuntoa koskevaa tietoa paperilla.
      Talolla on huoltokirja ja tulevien 5 vuotis suunitelma.

      • Vastauksia_rajallisesti

        Kuinka moni taloyhtiö ihan oikeasti käyttää huoltokirjaa? Alkuperäinen rakentajan tekemään huoltokirjaan ei yksikään huoltoyhtiö tehnyt ainokaistakaan merkintää. Heillä oli omat Tampuurit sun muut sovellutukset, joista taloyhtiö sai rajallisesti tietoa. Tärkeintä oli maksaa ajallaan huoltokirjan vuosimaksut.

        Nyt meillä on huoltokirja huoltoyhtiön järjestelmässä, jonne on poimittu tärkeimmät tehtävät, ohjeet ja dokumentit. Huoltoyhtiö kirjaa asunnoissa tehtävät vikailmoitusten kautta tehtävät korjaukset eikä tämä tunnu kuormittavan huoltomiestä kovinkaan paljon. Järjestelmästä saan tulostettua raportteja tarpeen mukaan ja varsinkin usean vuoden kulutusraportit ovat hyviä pitemmän ajanjakson vertailuissa.

        PTS eli 5-vuotis suunnitelma on esitelty yhtiökokouksessa, joten sen löytää asunnon esitepapereista jos on lukutaitoinen. PTS on sen hetken paras arvaus ja se sisältö saattaa olla seuraavana vuonna jotain muuta.

        Ostajaehdokkaat soittavat hyvin harvoin isännöitsijälle tai hallituksen pj:lle. Mitään suoria vastauksia ei välttämättä saa, sillä vastauksissa on oltava varovainen. Vuosi sitten hyökkäsi yksi ostajaehdokas, sillä hän oli löytävinään virheen yhtiökokouksen materiaalista ja uhkaili isännöitsijää ja minuakin oikeusjutulla. Ei hänellä ollut muuta tavoitetta kuin saada tingittyä hintaa lievän uhkailun kautta, mutta onneksi asunnon myyjäkään ei lähtenyt tähän vedätykseen mukaan. Se oli nopeasti käsitelty juttu..

        "kysyväeitöppää" -listan mukaan toimivalle toivotan hyvää jatkoa vaan, sillä jos ostajaehdokkaan esittämiä kysymyksiä ei pysty parissa minuutissa käymään läpi, niin takaan, että vastaustunti pj:n osalta päättyy siihen. Kiinteistövälittäjä saa hankkia tarvittavat tiedot näille niuhottaville neropateille. Valitettavasti osa kiinteistönvälittäjistä ei ole edes lukenut läpi esitenippunsa papereita ja ovat täysin pihalla kohteen asioista, joten virheellistä tietoa joutuu joskus paikkaamaan.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe