Kinnunen leikkii lakimiestä!

tuttumeininkijatkuu

Saarijärveltä alkanut meininki jatkuu Viitasaarella. Luin lehdestä, että on viemässä ilmeisesti valtuutettuja käräjäsaliin. Oisko ollut parempi laji kolmiloikka kuin kuntajohtajuus?

306

8570

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hienopäätös

   Me Äänekoskelaiset teimme viisaan päätöksen, kun ei otettu kyseistä herraa sotkemaan kaupungin asioita. Pitäköön Viitasaari miehen hyvänään. Miehen kannatus johtaja äänestyksessä oli pohja noteeraus. Hyvä näin?

  • heikkojohtajako

   Ihmettelen entisenä Viitasaarelaisena, että mitä ihmettä siellä tapahtuu. Liimataisen Askon jälkeen ei kunnanjohtajavalinnat ole tainneet onnistua? Sitähän sanotaan että sellainen on kunta kuin on johtajakin? Vai mistä sotkut johtuu?

  • paikkahakuun

   Kummallisesti päätöksiä joudutaan Viitasaarella tekemään uusiks. Viimeks joku valtuuston päätös kerrostalon rakentamisesta. Ei oo lakiasiat hanskassa.

  • pullikoija

   Se Kinnunen voisi perustaa asianajotoimiston Viitasaarelle. Ajelisi pullikoijat pois.

  • EiOtetaÄänekoskelle

   Mutta kun hänen asianajo ammattitaito riittänee vain selvien asioiden sotkemiseen

  • nollapistettä

   Kinnusesta ei saa tekemälläkään lakimiestä saati kunnanjohtajaa. Miksi nuori mies hölmöilee joka kunnassa? Suojelusenkeli Pekkarinenkaan ei pysty auttamaan kaulaansa myötä sotkuissa ryömivää miestä?

  • liippari

   Eikös se Kinnunen kanna veronsakin Viitasaaren ohitse Saarijärvelle? On kuulemma hyvä siirtämään asioiden vastuun kantajiksi aina jonkun muun kuin itse? On se vaan vaan eri liippari!

   • Olisiko

    Jospa ottannut mallia alvuden pinokkiosta.


  • kuituvastuutpainaa

   Tämän johtajan työura kunnanjohtajana tulee jäämään lyhyeksi tällä menolla? Pekkarisen apu ei enää riitä, kun kyseinen herra on sotkenut asiansa Saarijärvellä ja Viitasaarella? Kierous asuu ilmeisesti veren perintönä!

  • tarvitaanuuttaverta

   Mistähän johtuu, että Keski-Suomesta löytyy maan heikoimmat kuntajohtajat. Oisko kepulaisuus tehnyt maakunnasta liian sisäsiittoisen?

   • Anonyymi

    Juu. Tuota minäkin olen pitkään ihmetellyt.


   • Anonyymi

    Pohjoisen Keski-Suomen osalta syy lienee serkkula-syndrooma.


  • kukkotunkiolla
   • toinenviheltäjä

    Ei tartte ihmetellä. Kinnusen piti panna valtuuston päätös laajakaistasta täytäntöön, mutta vitkutteli. Joku kysyi vitkuttelusta ja Kinnunen hermostui. Ei taija olla miehellä omatuntoa.


   • uskottavuus_meni

    Juu... melkolailla läpinäkyvästi, törkeällä ja epäasiallisella tavalla Viitasaaren kaupunginjohtaja lähtee mielestäni hyökkäämään yhden puolueryhmittymän valtuutetun/ kaupunginhallituksen jäsenen kimppuun. Kansalaisten ihmetystä aiheutuneen kohun suhteen lisää se, että kaupunginjohtajan/viranhaltijoiden omassa toiminnassa on menettelytapavirhe siinä, että salassapitopykälä on merkitty puutteellisesti. Lisäksi ihmetystä ja suoranaista hämmennystä lisää se, että kaupunginjohtaja ei ole puuttunut kuluvan vuoden aikana asiaankuuluvalla-, oikeudenmukaisella- ja kaikkia luottamushenkilöitä kohtaan tasapuolisella tavalla valtuutettujen kännipäiseen törttöilyyn. Jokainen viran- ja luottamustoimen haltija miettikööt mielessään, lisääkö mm. poliisiin kohdistuneet kännipäissään tehdyt uhkailut luottamushenkilön uskottavuutta toimia kaupungin/ kaupunkilaisten parhaaksi. Mielestäni EI.


  • johtajaruotuun

   Viitasaari tarvitsee Lex Kittilän?

  • loikkijat

   Keski-Suomeen on tulossa kuulemma uusi kesätapahtuma kunnanjohtajille luikkij...eiku loikkijakisat. Karstulasta ja Kannonkoskelta jo luikittiin, ex Saarijärvenjohtaja nykyjään Viitasaarella loikki yliastuttun ja hylättiin Äänekoskella.
   Kuhahan seuraavaksi loikkii ?

  • huoliikoenääkukaan

   Kyllähän sen arvaa kun keskenkasvuiset nulikat päästetään johtamaan. Kiire tuli Saarijärveltäkin luikkia muualle? Jokohan on uusi paikkakunta löytynyt?

   • nyt-en-ymmärrä

    Enpä minä nyt tiedä onko kyseinen kaupunginjohtaja keskenkasvuinenkaan ainakaan fyysisiltä mitoiltaan. Paljon isompi kuin enonsa "Pikku-Pekkarinen". Minua vaan ei oikein Viitasaarelaisena tyydytä kaupunginjohtajan toimintatavat.
    Kyllähän valtuutettu voi ja mielestäni hänen tuleekin esittää mielipiteitään ja olla asioista tarvittaessa eri mieltäkin, ilman että siitä johtava viranhaltija vetää noin rajusti hernettä nenäänsä. Demokratia ja kansalta saamansa valtakirja antaa luottamushenkilölle mahdollisuuden toimia parhaaksi katsomallaan tavalla. En tiedä mistä lienee kyse, mutta ainakin itse tulkitsen, että lieneekö viimeaikoina kovasti tapetilla ollut valtuutettu tullut kuntaisän vihaamaksi, esittäessään asioista erilaisia näkemyksiä-en tiedä... Itse ainakaan en näe kannattamattomille tuulimyllyille mitään tarvetta, enkä myöskään koe että valokuitu olisi Viitasaarella tarpeellinen, koska kaikilla toimii nettiyhteydet kohtuullisen hyvin ilman että kaupunkimme sitoutettaisiin päättömiin velkavastuisiin. Suurin osa Keski-Suomen kunnista ja kaupungeista sanoi valokuidulle jyrkästi ei. Miksi meidän olisi tullut rakentaa taloudellisesti päätön valokuituverkko kaupunkimme alueelle-päätön ajatus!


  • potkutperseelle

   Keuruun Hallinto-oikeuden päätös kertoo, kuinka kunnissa tehdään jatkuvasti laittomia päätöksiä? Miksi ja ketkä lähtevät mukaan tähän pahemmankerran kuntalaisia leimaavaan toimintaan?

  • ErkkikinYmmärtää

   Kun lukee tuon Korkeimman hallinto-oikeuden hylkäävän päätöksen lain vastaisena Keuruun tapauksessa, yhteneväisyys on hyvin selvä Kaupunginjohtaja Janne Kinnusen puuhasteluissa Seppo Ijäksen asiassa.

   Veikkaampa, että Kinnunen tulee saamaan oikein kunnolla näpeilleen juristeria puuhailussaan


   • Uutiset Uutiset
   Jyväskylä 4.7.2016

   Keuruu erotti sivistyslautakunnan vastoin lakia
   Korkein hallinto-oikeus on pitänyt voimassa hallinto-oikeuden tuomion, jonka mukaan Keuruun valtuusto erotti kaupungin sivistyslautakunnan lainvastaisella tavalla.

   Keuruun sivistyslautakunnan erottamiseen on nyt saatu lopullinen ratkaisu, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi kaupungin valituksen ja yhtyi hallinto-oikeuden näkemykseen. Sen mukaan valtuuston päätös oli kumottava, sillä päätös oli tehty virheellisessä järjestyksessä ja valtuutettujen tiedonsaannissa oli puutteita.
   Keuruun valtuusto erotti sivistyslautakuntansa vuosi sitten maaliskuussa.

   http://yle.fi/uutiset/keuruu_erotti_sivistyslautakunnan_vastoin_lakia/9001826

   http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1467270265718.html

   • Antti Seppälä Twitter: @AnttiSeppala Yle
   • Jyväskylä

  • leirintäkaupatvenakoille

   Kun ilmenee ettei Ijäksen jutussa ole mitään tuomittavaa, niin Kinnunen esikuntineen laitettava välittömästi pihalle. Korvauksia joutuvat varmasti maksamaan. Kyllä oli hieno juttu kun päästiin Saarijärvellä eroon kyseisestä turhakkeesta?

  • Kirjoittaa-asiaa
   • Ilimolahtilaenen

    Ihme änkyrä tämä Ijäs, vastustaa kaikkea ihan vaan tavan vuoksi!


   • hoxhoxhox
    Ilimolahtilaenen kirjoitti:

    Ihme änkyrä tämä Ijäs, vastustaa kaikkea ihan vaan tavan vuoksi!

    Ilimolahtilaenen nimimerkillä kirjoittelija taitaa olla asioista mitään tietämätön ja vähemmän järkevä tyyppi. Turha kait näille sivuille on katkeruutta purkaa päättömillä möläyksillä, jos on menettänyt viimeiset centit ja eurot kuuskaistan takapuoleen. Kannattaa katsoa peiliin niin sieltä löytyy syyllinen.

    Olen seurannut luottamushenkilöiden toimintaa ja tullut siihen tulokseen monen muun Viitasaarelaisen tavoin, että kyseinen valtuutettu ajaa Viitasaaren parasta... Ei pidä tulkita asioita väärin.


  • kinnusensiipiveikot

   Ilmolahtelaiselle on tuleviin vaaleihin valtuusto täynnä hyvän jakajia, ei mihinkään kantaa ottavia kepulaisia ja demareita? Ei ole kuntalaiset sokeita? Ijäs on asioista selvää ottava päättäjä ja myös hän tuo epäkohdat julki. Näin pitää toimia, eikä esittää mitään hymynaamaa ja luvata kaikille jotain mitä ei pysty eikä kykene tekemään? Kokoukseenkin mennään papereita ennakkon avaamatta?

  • tässähymynaamoille

   Ilmolahtelainen ilmeisesti hyväksyy sen, että erimieltä olevat on saatava poistettua keinolla millä hyvänsä? Tekemällä ihmisestä rikollisen on jo niin ala-arvoista toimintaa ettei voi tekijöitä milloinkaan arvostaa päättäjinä eikä johtajina?
   Käykääpä lukemassa kuituyhtiön v. 2015 tilinpäätökset, niin ymmärrätte miksi mm. kuituasiassa on änkyröity. Kuitukuntien syvälle kukkarolle on todennäköisesti tulevaisuudessa pian lisäkäyttöä?

  • asioita_seuraava_Lyyli

   Seuraavissa kuntavaaleissa en äänestä ainakaan sellaista mykkäpoika tai -tyttö ehdokasta joka ei ole kertaakaan aukaissut suutaan koko valtuustokauden aikana. Viime vaaleissa erehdyin antamaan ääneni mielestäni mitääntekemättömälle valtuutetulle, mutta enpäs erehdy enää. Kyllä kaikilla valtuutetuilla pitäisi olla kyky kertoa päätettävistä asioista mielipiteensä kansan kuullen, mutta näin vain ei näytä olevan. Veikkaisin että osa valtuutetuista lienee saanut oppivelvollisuutensakin suoritettua opettajien säälistä armahtamana. Kyllä sen näkee tyhmenpikin kuka valtuutetuista lukee kotiläksynsä ja miettii valtuuston asioiden hoitoa yhteiseksi parhaaksi.

  • heippajohtajalle

   Kyllä kunnanjohtajan tulee asua siinä kunnassa jossa tekee töitäkin. Kinnunen kantaa veronsa toiseen kuntaan. Kunnanjohtajan tulisi tietää myös ruohonjuuri tasolla mitä kunnassa tapahtuu. Miten voi tietää kun on suurimman osan toisella paikkakunnalla. Kepulaiset syöttää tietämättömälle miehelle kaiken mahdollisen hölmöläisten jutuista? Ja mies vielä uskoo?
   Tarkennan vielä että tarkoitan sitä että Kinnusen ei pidä muuttaa Viitasaarelle vaan etsiä toinen työ ja uusi johtaja asuisi Viitasaarella?

  • uraputkessa

   Nyt olisi tuhannentaalan paikka hakeutua urallaan eteenpäin ja hakea Kannonkosken kunnanjohtajaksi. Sieltä löytyy kuituverkkoakin tuplaten, ja vielä datacenterikin? Siinä miehelle kuituja riittämiin. Ja vieläpä työmatkakin puolittuisi?

  • HyiOlkoon

   Ei ainakaan tääne Kannonkoskelle

  • varjomies

   Asko Liimatainen oli Viitasaaren ainoa oikea kunnanjohtaja! Kinnunen on vain varjo Askosta. Ja varjoksi tulee jäämäänkin näillä tekosilla!

   • Anonyymi

    Asko oli edustuksellinen kunnanjohtaja. Ei tullut isompia virheitä.
    Tämä ei kumoa Janne Kinnusen ymmärtämättömiä möhläilyjä - valta (oletettukin) sokaisee.
    Eno-Maurikin puhuu kahdella suulla EU:sta, joka on kehittymässä hallinnolliseksi kopioksi N:liitosta.
    (Totesin asian v. -95). Markkina-/kauppa-alueena hyvä, hallintoalueena mahdottomuus tasaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Ns bruttokansantuotelaskelmat ovat painolastina Pohjolalle. Suomea rasittaa puoluepoliittiset hallintohimmelit.


  • hyväälomaa

   On se mukava nauttia lomasta hyväveli-kamujen kanssa ja naureskella Ijäksen hyllytyksellä? Mitähän kunnanisäntä keksii syksyksi? Kenen pää seuraavaksi vadille?

  • hilipati-hilipati-hei

   Liekkö jo ollut tupeella isot sukujuhlat juuri hankitulla vanhalla koululla. Olutta on, minä tarjoan? Kutsuttuna on koko hyväveli-verkosto?

  • KuituverkkoKinnunen

   Onkos tämä Ijäs ihan terve, aina ja iänkaiken valitusta valituksen perään.

   • pysyttäisiinkö_asiassa

    Katohhan peiliin ja kysy itteltäs sama kysymys. Kaikki muumit eivät taida olla sinulla itselläsi laaksossa, kun tänne keskustelupalstalle tollaisia sammakoita päästelet-HÄPEÄ!!!!


   • KinnuzTobi
    pysyttäisiinkö_asiassa kirjoitti:

    Katohhan peiliin ja kysy itteltäs sama kysymys. Kaikki muumit eivät taida olla sinulla itselläsi laaksossa, kun tänne keskustelupalstalle tollaisia sammakoita päästelet-HÄPEÄ!!!!

    Onkos Teillä kaikki muumit laaksossa? Viestinne tasosta päätellen ei ole.
    Jatkokysymys: Onkos se tämä Ijäs ihan terve?


  • veliverkotveteen

   Tohtoriksi vaan mies lukemaan. Näillä työnäytöillä on taattu herravirka kepun hyväveli verkostossa?

  • Lehmäpoika

   No siitähän tulee sitten oikein Keski-Suomen "cowboy"

   • huippumieshommiin

    Näin Saarijärveläisenä ihmettelen kovasti sitä kun Viitasaarelta oli käynyt oikein kepun delegaatio pyytämässä kyseistä herraa kunnanjohtajaksi? Voi herran pieksut tätä hyvien veljien toimintaa?


  • eijulkinen

   Olen seurannut Kinnusen tapaa tuoda paljon asioita salaisena tai ei julkisena päätettäväksi. KSML kirjoitti pääkirjoituksessaan päätösten avoimmuudesta ja siihen liittyen erittäin hyvät Luotolan ja Kotimäen kirjoitukset. Toivottavasti ottaa opikseen?

  • TuodaNoin

   Janne Kinnusen puuhat Saarijärvellä

   https://www.youtube.com/watch?v=IzWsl2pa7E0

  • oikeinpelimiehethommissa

   Ei ole ihme kun Saarijärveläiset suuttuivat noista kauppajutuista! Mitähän on Kinnunen mieltä näin jälkikäteen? Kauppamiehet ainakin ovat varmasti nauraneet näin helposti höynäytettäville kuntajohtajille? Biljardiakin ja shakkia vain pelailtiin kauppojen lomassa! Voi hyvät hyssykät!

  • PummisuutarinEskot
  • LapatossuJaVinski
  • bisnesmiehet

   Tuulimyllybisnes kuuluu samaan sarjaan edellisten kauppojen kanssa?

  • Heijuujavaarinhousut

   No miten se Kinnunen ja Viitasaari näihin liittyvät?

   • LiittyyLiittyy

    No mutta Janne Kinnunenhan on kunnan johtaja Viitasaarella. Eikös olekin. Oli myös Saarijärvellä ja heti alkajaisiksi alkoi myydä Saarijärveä venäläisille. Kyllä ne liittyy tähän

    Viitasaarella oli Kirkkosaariprojekti ja venäläiset ostajaehdokkaat kiertelivät veneellä Kirkkosaarta.

    Ja asiantuntija-neuvonantajana oli Pontos Oy:n omistaja Kokkila.

    Viitasaari keskeytti oman tiedonantonsa mukaan projektin koska Saarijärvellä tutkimuksen mukaan 70 % ihmisistä vastusti Kinnusen kauppoja ja äfääri menijumiin


  • tuulimyllärit

   Viitasaarella keskeytettiin tuulimyllykaavoitus hallituksen päätöksellä. Samoilla linjoilla oli valtuustokin. Siitä huolimatta tuulimyllyt aijotaan rakentaa Mäntylään erikoisluvalla.
   Jotain mätää tässä on aivan varmasti?

  • Pirkkalaistenveronkanto

   Tässä Kinnunen ja kaksi muuta estotonta, jotka ovat puuhanneet Keski-Suomen valokuitua mökkeihin asti aina 2004 lähtien ainoana oikeana autuutena.

   Viesti kiertää 7 kertaa maapallon, ennenkuin osuu "pihtiputaan mummon" ratioon.

   Näitä estottomia komentaan Keski-Suomen "Gummi-setä". Ja yhdistävänä ainoana oikeana uskona on Kuuskaista.


   IT - tiedekunta selvittää kuituverkon hyödyt ja käyttökokemukset
   04/2014

   – IT-tiedekunta haluaa olla mukana tutkimus- ja kehitystyössä, jolla on laajaa yhteiskunnallista merkitystä. Juuri tällainen on informaatioteknologiavuosisadan infra- ja palveluinvestointi, jossa rakennetaan maan kattava kuituverkko. Meitä kiinnostavat investoinnin vaikutukset ja mahdollisuudet kansalaisille ja yrityksille, IT-tiedekunnan dekaani Pekka Neittaanmäki kertoo.

   Jyväskylän yliopisto käynnistää hankkeen, jossa selvitetään kuituverkon hyötyjä kuntalaisille, yrityksille ja julkisille toimijoille. Yhteistyö aloitetaan Verkko-osuuskunta Kuuskaistan ja kuituverkkoinvestointiin mukaan lähtevien kuntien kanssa.

   -------------------

   Näin saadaan huippunopean ja viiveettömän kuituverkon kapasiteetti hyödynnettyä heti verkon valmistuttua, verkko-osuuskunta Kuuskaistan toimitusjohtaja Tapio Saarinen summaa.

   -----------------------------

   – Rakennettava kuituverkko tuo merkittävää kilpailuetua kaupungille, kuntalaisille ja kunnan yrityksille. Suoraan kuituverkon kautta kotiin ja yrityksille tuotavat palvelut lisäävät kuntalaisten mahdollisuuksia elää ja asua haja-asutusalueella ja vievät yritykset lisäksi globaaliin liiketoimintaverkkoon. Näillä kuituverkkoratkaisuilla Viitasaari hakee merkittävää kilpailuetua kaupungille, Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnunen kaavailee.

   • Lisätietoja:
   Pekka Neittaanmäki, informaatioteknologian tiedekunnan dekaani, puh. 040 550 7005
   Janne Kinnunen, Viitasaaren kaupunginjohtaja, puh. 044 4597 300
   Tapio Saarinen, Verkko-osuuskunta Kuuskaistan toimitusjohtaja, puh. 040 3583 580

   https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2014/04/tiedote-2014-04-16-15-56-43-163412

  • kekekepu

   Kyllä tämä kuitujuttu oli puhtaasti kepulaisten hanke maajussien navetoille. Rahasummista ei mitään väliä kun veronmaksajat hoitelevat kustannukset?

  • eteläsuomalainen

   Kyllähän nämä kuntien selkkaukset viittaavat kuntien huonoon johtamiseen. Keskisuomen kunnissa on erityisen paljon ongelmia varsinkin päätöksenteossa?
   Olisiko valituksia vähemmän jos asiat valmisteltaisiin kunnolla?

  • ei.syytä.huoleen

   Eihän noita valituksia ole Viitasaarella kuin nimeksi asti verrattuna mihkä tahansa kuntaan tai kaupunkiin tässä maassa. Kuulin, että eräässä Pohjoisen Keski-Suomen alueelle sijoittuvassa pienessä kunnassa valitetaan kv:n ja kh:n päätöksistä viikottain enemmän kuin meillä Viitasaarella kokonaisen kalenterivuoden aikana...

  • eipahalla

   Hyvä johtaminen on luonnonlahjakkuus. Tätä lahjakkuutta ei ole kaikilla vaikka kuinka sitä koulunpenkillä opiskellaan. Johtamiseen kuuluu hyvä vuorovaikutustaito ja kuinka asiat tuodaan esille. Myös otetaan asian vastakkaisetkin näkemykset ilman ennakkoasenteita huomioon. Runnomalla ei asiat varmasti edisty. Ihmistuntemus kasvaa iän myötä. Nimimerkillä kantapään kautta oppineena.

  • höyrylläkäyvät

   Laajakaistaa, tuulivoimalla ja höyryllä kävijöille. Näköjään taas alkoi kuituverkon kehuminen paikallislehtien huipputoimittajilta. Ei maksa paljoa oravien verkko? Oisko vaivaiset kymmen miljoonaa per kunta? Liityjiä pari sataa?Tukea luvataan, vaikka se olisi vähän laitontakin? Ei taida kuituverkkoon liittyminen onnistua nytkään kovin kivuttomasti, ennusmerkit ja tähdet kertoivat sellaista uutista ettei se tule onnistumaan vanhoilla eväillä? Löytyisikö muuta mallia työryhmiltä? Ei taida löytyä kun on työryhmäläisten omat veronmaksajilla maksattamat verkkoyhteydet kyseessä? Ei ole kyseessä mitenkään oman edun tavoittelusta, eihän? Suunnittelun toteuttanee huippu kuntajohtajat jota kuntaliiton virkamiehet ja -juristit tukevat viimeiseen tappiin asti.
   Koko hommanhan maksaa kuntien veronmaksajat, ei se heitä mitenkään hetkauta.
   Näiden herrojen kasvojen menetyksen pelko tulee maksamaan ison tukon euroja,, koska niin tiukasti seisotaan omassa hämähäkkiverkkosuunnitelmassa.

  • kukaoperaattoriksi

   Onko Kinnunen ja Rusanen laittaneet päät yhteen Valokuituverkot Oy:n saamiseksi johtamiinsa kuntiin? Maakuntaliitto painaa päälle, miehillä taitaa olla jo löysät housuissa?
   Viitasaarella paikkailtiin keväällä kesken jääneitä piilossa olevia verkkoja. Oisko ollut PKSV:n verkkoja, kun ei näkynyt kaupallisen operaattorin logoja? Huhut kertoo että Kuuskaista ois luopumassa palvelujen tuottamisessa KSSV: lle? Mitähän on tämän toimenpiteen takana?

   • joukossatyhmyystiivistyy

    Kenen perseeseen meni meidän laajakaistan etumaksut? Kuka on vastuussa tästä vääryydestä? Ketkä tämän kuitujutun laittoi alulle? Onko todella maakuntaliitossa ja kunnissa hommissa näin typerää ja nenästä vedettävää porukkaa? Joukkokanne tätä porukkaa ja toteutuksen kesken jättäneitä toimijoita vastaan olisi paikallaan?


  • hölmöjäkupataan

   Operaattori kiittää kuntia ja maakuntaliittoa ja etenkin kunnanjohtajia hyvästä ja rahakkaasta yhteistyöstä. Ennakkomaksajajat kärsikööt nahoissaan.   19.8.2016 13:13
   Kuuskaista lähetti asiakkailleen tällaisen sähköpostiviestin:

   Hyvä palveluasiakkaamme!

   Kuuskaistan Palvelut Oy kiittää Teitä yhteisestä ajasta valokuituverkon palveluiden parissa! Toivottavasti olette olleet tyytyväisiä palveluumme.

   Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n KSVV) irtisanottua Kuuskaistan ja KSVV:n välisen sopimuksen palvelutuotannon toteutuksesta, joudumme irtisanomaan yksipuolisesti tällä ilmoituksella kaikki Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n palveluasiakkaidemme palvelusopimukset sopimusehtojen kohdan 20.4 mukaisesti:

   20.4 Palvelun tuottamisen lopetus
   Kuuskaistalla on oikeus lopettaa toistaiseksi voimassa olevan tai määräaikaisen sopimuksen mukaisen palvelun tai palvelun ominaisuuden tuottaminen. Asiakkaalla/Käyttäjällä on tällöin oikeus irtisanoa sopimus päättymään heti, jos lopettaminen on hänen vahingokseen. Jos kyseessä on olennainen muutos, Kuuskaista irtisanoo sopimuksen ilmoittamalla tästä Asiakkaalle/Käyttäjälle kohtuullisessa ajassa etukäteen kuitenkin vähintään kuukautta ennen. Kohtuullinen aika arvioidaan palvelukohtaisesti.
   Asiakkaan oikeus käyttää Kuuskaistan asiakkaalle käyttöön antamia julkisia IP‐osoitteita ja muita tunnistetietoja päättyy välittömästi sopimuksen päätyttyä. Toimittaja ei vastaa osoitemuutoksista asiakkaalle aiheutuvista kustannuksista.

   Nykyiset Kuuskaistan tuottamat internet- ja muut valokuituverkon kautta tarjotut lisäpalvelut sekä niiden laskutus päättyvät 30.9.2016.

   Mikäli haluatte internet- tai muiden lisäpalveluidenne jatkuvan katkeamattomana 30.9.2016 jälkeen, tulee Teidän olla yhteydessä KSVV:n myyntiin numeroon 0400 212 211 tai [email protected]. Mikäli Teillä on ollut käytössänne Maxivision -TV-palvelu, kyseisen palvelun jatkamisen osalta pyydämme olemaan yhteydessä Maxivisionin asiakaspalveluun myyntiin 09 35 08 26 70 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

   Alavudella 16.8.2016
   Tapio Saarinen
   toimitusjohtaja

  • korttiporukkahoitaa

   Lueskelin edellistä kirjoitusta ja kiitokset pitää jakaa vielä sille asianajotoimistolle joka laati kaikkiin Keski-Suomen kuntiin samanlaiset laajakaistasopimukset ja katsonut kyseiset toimijat vielä sopivaksi yhteiskuppaneiksi? Toimiston nimeä en nyt saa mieleeni? Muistelisin lukeneeni jostain, että jokainen kunta maksoi sievoisen summan tästä toimenpiteestä asianajotoimistolle? Muistaako kukaan summia?Jotenkin tuntuu, että näitä hyötyjiä on ollut kaikki muut kupparit paitsi liittymän maksajat? Eikö kukaan saa auki tätä häkkyrää, ja miten tämä koko juttu on voitu toteuttaa? Onko tässä kaveripiiri puuhastellut muiden rahoilla?

  • Rautavaaraltaesimerkki

   Älkää Saarijärvi ja Viitasaari lähtekö milloinkaan mihinkään kuitujuttuihin. Olen Rautavaaralta ja tiedän mihinkä maksuvaikeuksiin voi kunta joutua. Kuntajohtajat ovat sokaistuneet tähän höynäytykseen aivan sokeasti. Kunnat joutuvat takaajiksi kymmeniksi vuosiksi, ja piikki on auki samanajan.

   • raastuvassatavataan

    Raastuvassa Jyväskylä ja Saarijärvi tapaavat Kuuskaistan lähiaikoina. Mitenkä on Viitasaaren kanssa?


   • vikaaonsepissä

    Viitasaaren herrat viivyttelivät valtuustopäätöksen voimaan tuloa niin kauan että eivät ehtineet Saarijärven ja Jyväskylän mukaan samaan käsittelyyn? Jotain kummallista on tekeillä, kun ei haluta möhlittyjä rahoja edes yrittää saada takaisin? Ei anna hyvää kuvaa asioiden hoidosta?


   • vikaaonsysissäkin
    vikaaonsepissä kirjoitti:

    Viitasaaren herrat viivyttelivät valtuustopäätöksen voimaan tuloa niin kauan että eivät ehtineet Saarijärven ja Jyväskylän mukaan samaan käsittelyyn? Jotain kummallista on tekeillä, kun ei haluta möhlittyjä rahoja edes yrittää saada takaisin? Ei anna hyvää kuvaa asioiden hoidosta?

    No ei ja herrat ylätasolla punovat juonia käräjien välttämiseksi. Niissä saattaa turkki kastua.


  • kuntatalousosaamista

   HölmöläistenHommoa

   Niin, KSMLssä oli 20.8.2016 KSVV Oy toimitusjohtajan Janne Paunosen antamista luvuista Laukka-Kiikkalan valokuituartikkeli. Paunoset ja tilinpäätöksen luvuilla.

   - Littyjiä tulee olemaan 2016 lopussa 2939, luvussa taitaa olla mukana kieppivarauksetkin?
   - Tilinpäätös 2015 kertoo velkoja olevan 25 646 528,48 Euroa ja 2016 verkon loppuunsaattamiseksi vielä tarvitaan 9 500 000 Euroa.

   - Vuositulo liittymämaksuista 2016 on 2939*24,90*0,76*12 = 663 412 Euroa

   Tämä tarkoittaa, että jos kaikkella liittymämaksutuloilla lyhennetään velkaa, niin lainan maksu vie 35 146 528/2929 = 53 vuotta

   Paunonen kertoo, että tulevina vuosina rakentamista tehdään samoilla liittymämaksutuloilla

   Mutta rahaa tarvitaan myös:
   - lainan korkoihin
   - henkilöstön palkkoihin
   - verkoston ylläpitoon ja huoltoon
   - vieraiden urakkasopimusten maksuihin
   - muihin kuluihin

   Liittymis maksuja tulee pääasiassa 2015 ja 2016, ei merkittävästi enää myöhemmin

   Eli tosiasia on, ettei KSVV OY pystyne maksmaan velkojaan koskaan.

   Mutta kunnat kerää veroina ja maksaa yli 100 vuotta, neljä sukupolven ajan.

   Uusi "RAUTAVAARALAINEN" on syntynyt Keski-Suomeen
   Tämä on sitä kunnallista talousosaamista ja tulevaisuudessa maakuntahallinto osaamista!
   "kehittyvien maakuntien Suomi"

  • viitasaarensalkkarit

   Joko ne Kinnusen salatut paperit on setvitty?

  • ylhäältäkö.ohjataan

   Verkostot toimii niin hyvin ettei tutkinnalla pidetä kiirettä. Ijäksen tutkintapyynnön hylkäyskäsittely oli maailmanennätys. Euroopan ennätys tulee, jos vielä Ijäksestä tehdään syyllinen. Panee epäilemään meidän oikeuslaitoksenkin toimivuutta tavallisen kansalaisen hyväksi? Ei näytä hyvältä oikeusvaltion tulevaisuus, jos usko viranomaisten oikeudenmukaiseen toimintaan loppuu?

   • en.olisi.uskonut

    Onko Suomessa korruptiota?


   • äläalistu

    Lukekaa Suomen Kuvalehdestä 34/2016 (26.8) Suoraan sanoen "Pieni kunta alistuu helposti". Suomalainen korruptio pesiytyy kuntien kaavoitukseen ja hyvä veli -verkostoihin, sanoo rikoisprofessori Pekka Viljanen.


  • tasapuolistapojilla

   Eipä se pikkupoikana ois osannukkaan lakimiestä leikkiä, ei varmaan tienny mikä sellainen on, niin antaa nyt poian leikkiä kun on opiskellukkiin siihen, osaa paremmin näytellä sitä roolissaan. Onpahan muilla puheenaiheita ja kirjoitteluaiheita. Pikkupoika ja halvat leikit, iso poika ja kalliimmat leikit, ja toisten rahat niihin, molemmilla.

   • leikitäänrosvoa.poliisia

    Nyt saa leikkiä koko rahan edestä? Asiasta on tehty Seppo Ijäksen puolelta uusi tutkintapyyntö poliisille. Tutkintapyynnössä kysytään, onko syyllistytty virkavelvollisuuden rikkomiseen, virka-aseman väärinkäyttämiseen, kunnianloukkaamiseen ja virheisiin hyllytysasian valmistelussa ja päätöksenteossa? Aiemmin on tehty valitus kyseisestä asiasta Hallinto-oikeuteen.


  • syylliset.esiin

   Kylläpä taisi Ijäs olla oikeassa, kun teki oikaisuvaatimuksen Kuuskaistan käräjille viennin viivyttelemisestä? Paikkakunnan lehdessä kirjoitetaan, että valtuustopäätös laitettiin vasta kesällä voimaan. Päätöshän tehtiin tammikuussa? Taitaa tulla tämän viivyttelyn johdosta kunnalle luu käteen? Miksi näin meneteltiin? Oliko kyseessä tahallinen piilottelu?

   • epulikepuli

    Käräjät on jäädyttänyt Jyväskylän, Saarijärven ja Viitasaaren laajakaistasaatavat. Miljoonista taitaapi olla kysymys. Mielenkiintoista seurata miten Kuuskaista rimpuilee irti. Taitaa konkurssia valmistella ja euroja siirtää muuanne. Joku kepuli voi vielä yrittää hieroa sopuakin. Jos näin tehdään pistetään veronmaksajien eurot hevon..een. Outova on että kukaan rahansa tyhjään laittaneista ei ole omiaan takaisin hakenut.


  • tentti.jäi.väliin

   Jututin tänään olleen lehtikirjoituksen johdosta oikeata lakimiestä! Kysyin häneltä, että kuinka teille opetetaan lakimieskoulutuksessa salassapitoasiat? Salassapidettävät asiat on merkittävä lakiin perustuvana eli salainen merkintä kokonaisuudessaan ja mihinkä lakiin salassapito perustuu. Kaikille käsittelijöille on tultava käsitys, että asia on salassapidettävä. Listat kerätään lopuksi yleensä pois! Mikään kunnan oma käytäntö ei tule kysymykseen. Kinnusen vastineessa luki, että Viitasaarella on oma käytäntö merkitä salassapito.

  • salanenakentti

   Oottako huomannu että Kittilässäkin on oma käytäntö?

  • työttömyyskortistoon

   On se vaan maailman ihme jos Kinnusen perusteluilla Ijäs saa tuomion? Lehdessä oli aika kökköset selvitykset? Vai oma käytäntö? Enpä ole hölmömpää kuullut aikoihin?Mistä kunnat maksaa johtajilleen ja onko todella heillä aikaa näihin tämäntapaisiin tutkintapyyntöjen tekemiseen? Mitähän tulevaisuus tuo tullessaan, kun perusturva siirtyy maakuntiin? Sitten on loppoaikaa riittämiin tutkintapyyntöjen tekoon?

  • kepulikaverit

   Kuntapomo uhkasi tappaa poliisin: "Ei tällaisissa tehtävissä voi noin toimia"

   Päihtynyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja menetti malttinsa aseiden takavarikoinnin vuoksi.

   Viitasaaren kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Kananen on saanut 1 500 euron sakot ampuma-aserikkomuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta. Keskustalainen Kananen uhkasi tappaa hänet kiinniottaneen poliisin.

   Rikos tapahtui kesäkuisena viikonloppuna. Kanasella, 42, oli ollut perjantai-iltana perheriita puolisonsa kanssa, minkä jälkeen itsetuhoisesti puhunut Kananen poistui kotoaan yöksi.

   Kun Kananen seuraavana päivänä saapui kotiin Viitasaaren sivukylälle, paikalle ilmestyi poliisi. Kotikäynnin yhteydessä poliisi takavarikoi asunnosta Kanasen omistamat laillisen kiväärin ja haulikon lukitsemattomasta vaatekaapista.

   Vahvasti päihtynyt Kananen menetti malttinsa, minkä seurauksena poliisi päätti viedä kuntapomon Saarijärven poliisiasemalle rauhoittumaan. Poliisiasemalla Kananen uhkasi ampua itsensä ja toisen kiinniottajansa, vanhemman konstaapelin, jos hän joutuu jäämään putkaan.

   Kananen toisti uhkauksensa myöhemmin poliisiaseman vankilan ulkoilutilassa. Ensimmäisen uhkauksen Kananen myönsi esitutkinnassa, toista ei. Poliisi piti miehen putkassa yhden yön.
   Aikoo luopua puheenjohtajuudesta

   Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi maa- ja metsätalousyrittäjänä työskentelevän Kanasen 75 päiväsakkoon. Lisäksi hän joutuu korvaamaan valtiolle 152 euroa todistelukustannuksia.

   - Tämä oli valitettava yksittäistapaus. Uhkaus oli kysymykseksi tarkoitettu lause, sellainen tyhmä heitto, niin tyhmä kuin olla voi, Kananen myöntää IS:lle.

   - Olen sopinut asiasta poliisimiehen kanssa ja halanneet päälle.

   Kananen aikoo luopua puheenjohtajuudestaan, kun kaksi vuotta tulee täyteen vuodenvaihteessa. Hän kertoo vetävänsä johtopäätökset mielellään itse.

   - Tarkoitus olikin, että pesti olisi kaksivuotinen. Saamani tuomio helpottaa ajatusta. Ei tällaisissa tehtävissä voi noin toimia.

   Kanasen historiasta löytyy muun muassa useita rattijuopumuksia.

   - Ne ovat yli 20 vuoden takaa, kun olin nuori jamppa. Nyt olen toiminut luottamustehtävissä yli kymmenen vuotta enkä ole saanut kuin pari ylinopeussakkoa.

   Kanasen mukaan kiihtymyksen syynä oli metsästysaseiden pois ottaminen.

   - Se oli minulle kova juttu. Maalla on tapana pitää aseita hirvensarvissa ja muualla.

   Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen

   Olisiko Kinnusen pitänyt hyllyttää kyseinen herra luottamustehtävistä. Ei tehnyt asialle tiettävästi yhtään mitään? Kananen on edelleen hallituksessa ja päällimäisenä päsmärinä Ijäksen hyllytyksessä? Tässä näitä Viitasaaren ja Kinnusen ihmeellisyyksiä?

   • epätietoisia

    Vertailin Kanasen ja Ijäksen juttuja keskenään. Ijästä on revitty lehdissä kaikki mahdollinen irti. Ihmetyksekseni en löytänyt Kanasen jutusta yhtään kirjoitusta ennen tuomiota. Vasta tuomiosta oli artikkeli. Miten pystyttiin piilottamaan niin pidätys, kuin tutkinta ja käräjille meno? Esitutkinta varmasti kesti kuukausia? Tiesikö kaupunki asiasta asiasta. Ainakin johtaja lienee tiennyt? Olihan kyse hallituksen puheenjohtajasta? Miten tämä on mahdollista, kuka kertoisi?


   • puolenvalitsija

    Kyllä Seutulehdellä ja Keskisuomalaisella on täytynyt olla tieto Kanasenkin jutusta. Puolensa ovat valinneet.


   • kannattaisi.kaivella

    Kyllä näinkin kova kuin Kanasen tekemä rike on heti seuraavana päivänä yleensä isolla lehdissä. Ja kun on kyse vielä hallituksen puheenjohtajasta. Tiettävästi lehdet soittelee viranomaisille, että onko jotain lehteen laitettavaa?
    Kuinka on mahdollista istua kaupunginhallituksen puheenjohtajana, ja rikostutkinta on päällä, ja tuomon tultua jatkaa edelleen jäsenenä? Kyllä tässä on toimittu aivan varmasti läpi sormien. Kyllä Ijäs on joutunut hyväveli-järjestön hampaisiin. Ai eihän meillä ole korruptiota?


   • jatkuuko.sama.tahti

    Kyllä täytyy olla hyvät kanavat. Tavallinen kuolevainen olisi varmasti ristiinnaulittu.
    Odotan kovasti Kittiläkeissin ratkaisuja.


  • korruptio

   Kuntakorruptiota parraimmillaan.

  • hissunkissunpiiloon

   Kuulin, että Viitasaarella oltaisiin esittämässä Kuuskaistalle maksettujen etumaksujen alaskirjausta eli lakaistaan möhlit maton alle?

   • matonallepiiloon

    Onko Jyväskylässä ja Saarijärvellä samat vinkeet etumaksujen kanssa?


   • hissunkissunpiiloon
    matonallepiiloon kirjoitti:

    Onko Jyväskylässä ja Saarijärvellä samat vinkeet etumaksujen kanssa?

    Ja kaikki näiden kuntien veronmaksajat osallistuvat näiden hölmöjen päätösten maksajiksi? Eikä suurin osa näistä maksajista varmasti ole halunneet minkäänlaisia kuituja? Vastuunkantajat pesevät kätensä?


   • nyt.kaikkimukaan

    Eiköhöhän kutsuta taas Viitasaaren Areenaan kaikki keski-suomalaiset kuntapäättäjät oikein kunnon myyntitapahtumaan kuituverkon rakentamiseksi joka ainoaan Keski-Suomen mökkiin? Luvataan vieläpä 100 megaa ja laitetaan vielä toiset 100 lisää, että varmasti yhteydet toimii? Edellisen tapahtuman myyjät ja esiintyjät ilman muuta mukaan? Kutsuttaisiinko lisäksi mukaan joku iäkkäämpi pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen maakuntajohtaja ja myyntitykki dekaanikin? Ilman muuta myös mukaan kaikki entiset ja vanhat operaattorien toimitusjohtajatkin? Minulla on asumaton mökki Kolkun perällä, käyn siellä kerran vuodessa ja yhteydet pitää saada ehdottomasti toimimaan? Naapuriinkin on ainakin 10 kilometriä? Maastokin on aika kivikkoista, mutta voihan ne piuhat peitellä vaikka sammaleilla? Kuulemma on joskus rakennettu jo sinne joitain piuhoja, mutta kun ne on kuparia, ei niitä viisaiden mukaan voi mitenkään käyttää? Meitä on tuhansia jotka haluavat maksaa tästä lystistä mitä vain pyydetään ja vieläpä etukäteen? Maakuntaliitolta pitää kysyä, että saadaankohan vielä niitä luvattuja yhteiskunnan maksamia miljoonia tukieuroja näin kannattavaan hankkeeseen? Nyt pitäisi perustaa pikaisesti työryhmä hankkeen edistämiseksi. Perussuomalaisia ei kannata pyytää, ne ei ymmärrä näin hienon hankkeen päälle mitään?


   • kaikki.salaisiksi

    Hyvä ehdotus. Pistetään vielä koko tapahtuman materiaali salaiseksi? Näinhän tiettävästi tehtiin edelliselläkin kerralla? Paperien salaaminenhan on jo maan tapa virkamiesten keskuudessa? Mediakin pidetään näin ulkona? Tilaisuuden jälkeen tehdään tosi ylistävä muistio huippumedialle hankkeesta. Poikittain olevien mielipiteet jätetään kokonaan pois? Media imee koko roskan alushousuja myöten? Hyvä me!


  • peiliin.katsomisenpaikka

   Kunnanvaltuutetun valitsee kuntalaiset äänestyksellä! Kuntajohtajalla ei pitäisi olla näin ollen minkäänlaisia valtuuksia edes esittää valtuutettujen erottamista. Kuntajohtajilla ei ole nykyään taitoa ja eikä halua tehdä puolueettomia päätöksiä? Päätöksien salaaminen kertoo sen että taito ja rohkeus ei riitä avoimeen päätöksen tekoon? Kunnanjohtajien täydennyskoulutus tulisi tarpeeseen monessa kunnassa? Heikko johtaminen yritystasolla tarkoittaisi välittömiä potkuja, näin myös pitäisi olla kuntapuolellakin?

  • käräjäkinnunen

   Viitasaari oli käräjillä Kuuskaistan kanssa 20.9 ja uudelleen lokakuussa. Saarijärvi on käräjillä Kuuskaistan kanssa. Kinnunen on leiponut riitakakun kummassakin. Jyväskylä on käräjillä Kuuskaistan kanssa. Kinnunen ei sinne ehtinyt, mutta taisi vaikuttaa kuitenkin.

  • Ja.valettatulloo

   Osui apteekissa vahingossa Seutu-lehti käsiini. Siinä vastaili Kinnunen Ijäksen kirjoitukseen jotenkin kiemurrellen totuutta? Kinnusen jutusta tuli ihan selväst selittelyn maku ja jotenkin en uskonut koko tarinaan? Ijäksen kirjoitus oli tosi hyvä! Onkohan kunnan johtaminen väärissä käsissä, kun lähdetään tälläiselle retkelle?

  • Tässävain.huonoja

   Suomessa on paljon huonoja ja pelottavia pomoja – heitä yhdistää yksi ominaisuus

   Itsensä johtamista pitäisi opettaa jo koululaisille, sanoo konsultti ja kirjailija Helena Åhman.
   Helena Åhman kirjoittaa vallasta ja johtamisesta.
   Helena Åhman kirjoittaa vallasta ja johtamisesta. Kuva: Suomen Liikekirjat Oy

   Konsultti ja työpsykologiaan erikoistunut tekniikan tohtori Helena Åhman haluaa olla nelikuiselle koiranpennulleen johdonmukainen ja selkeä.

   – Jos johtajan käytös ailahtelee, alaiset eivät tiedä, mitä heiltä odotetaan. Koiran ja ihmistenkin johtamisessa on tärkeää olla läsnä ja vuorovaikutuksessa jatkuvasti. Hyvällä johtajalla on myös hyvä tilannetaju, Åhman sanoo.

   Huono ja pelottava johtaja on sen sijaan ihminen, joka ei ota vastaan palautetta.

   – Hänellä ei ole peiliä.

   Åhmanin mielestä Suomessa on paljon huonoa johtamista. Hän uskoo, että hyvällä johtamisella Suomi pääsisi paremmin nousuun.

   – Toisaalta esimiesten hyvät johtamistaidot ovat vain kolikon toinen puoli. Tarvitaan lisää itsensä johtamista. Tätä pitäisi opettaa jo koululaisille.

   Åhman on kirjoittanut kuusi kirjaa johtamisesta. Hän pohtii ihmismieltä ja vallankäyttöä myös tänä syksynä ilmestyvässä dekkarissaan. Dekkarissa tavallinen ihminenkin sortuu tekemään kauheita, miksi?

   – Kauheuksia voi tapahtua, jos meissä jokaisessa oleva pimeä puoli pääsee valtaan. Näin voi käydä esimerkiksi stressin ja paineiden takia tai sen takia, että joutuu manipuloiduksi. Olisi hyvä olla sinut oman pimeän puolensa kanssa. Silloin tunnistaa helpommin tilanteen, jossa pimeä puoli on pääsemässä valtaan. Kaikissa meissä on toki myös valoisa puoli.

   Terhi Säynäjärvi
   AddThis Sharing Buttons

  • herrat.vastuuseen

   Nyt käräjöi kunnat Kuuskaistaa vastaan, mutta kuinka käy meidän tavallisten kuntalaisten maksamille etumaksuille? Joukkokanne saattaisi auttaa? Kuntajohtajat ja Maakuntaliitonporukka pitäisi haastaa raastupaan myös? Nyt olisi aika puhdistaa koko pöytä? Ei saisi jättää asiaa tähän?

   • kannettakeräämään

    Ei taida löytyä asianajajaa viemään kannetta. Eiköhän rahanahneet aisanajurit rahasta pakolaisten valituksilla.


  • Onkohannäin

   "meillä Suomessa ei ole korruptiota ja Suomessa me emme osaa korruptoida"

  • kylläpäsiletäänkin

   Luin Seutu-lehden yleisön osastolta herra Rannan kirjoituksen, jossa hän puuttui mielestäni hävettävän lapsellisella tavalla Ijäksen käytökseen. Ensimäiset ajatukset, jotka mieleeni tulivat ala-arvoista lehtiartikkelia lukiessani: Kukahän tämä herra Ranata oikein on? Lieneeköhän kyseinen henkilö oikeestikin HM? Kukahan on saanut kyseisen herran hyökkäämään noin kovaa Ijästä vastaan?

   Tiedän, että Seppo Ijäs osaavana ja paljon kokeneena henkilönä tuskin korvaansa lotkauttaa kaikenmaailman löpinöille. Olen melko vakuuttunut siitä, että Ijäksellä on melko vahva kannattajien joukko ja tuki takanaan tässäkin asiassa. Kärpäsestä on tehty härkänen tässäkin asiassa... tämä on minun, kuten monien muidenkin käsitys ko. asiasta.

  • höröttäjiälisää

   Olen ihmetellyt jo pitemmän aikaa Kinnusen halukkuutta lähteä kaupungin vähillä rahoilla jokaiseen kissanristiäis hömpötyksiin. Tonni sinne ja tonni tuonne? Taloutta ei ainakaan näin saada kuntoon. Onko kyseessä vain oman kilven kiillotusta? Onko muuten Ranta sama henkilö joka Tampereellakin ollut useammassa puolueessa? Ilmeisesti aloittanut oman vaalikamppanjansa? Näitä Röntysiä vaan lisää, kunnanasiat saadaan varmasti kuntoon?

   • varoituspuhetyylistä

    Olen läheltä seurannut Rannan edesottamuksia. Mies esittää jokaiselle kielenkäytöstä huomautuksia ja esittää hienompaa kuin onkaan? Ei hoono suomi ymmärrystä ainakaan lisää? Hm. titteli taitaa olla huuhaata?Mistä näitä järjen jättiläisiä tippuu aina Viitasaarelle? Oisko kepu käynyt jo pyytämässä ehdokkaaksi. Ois muuten ainesta näin hienolla käytösopetuksella vaikka sivistyslautakuntaan?


  • härskihartikaiset

   Onkohan kunnanjohtajia kuultu todistajina vai osallisina Kuuskaista oikeudenkäynnissä? Kaupungit hakevat myös korvauksia maksamistaan liittymävarauksista? Nyt jos kuuskaista laitetaan maksamaan rahat takaisin, niin samoilla perusteilla hakekaa tavalliset liittymävaraajat rahanne myös takaisin?

  • härskihartikaiset

   Jämsässä tuntuu olevan selkärankaa hoitaa asiat jämtisti? Kyllä johtajien pitää pystyä toimimaan valtuutettujen kanssa yhteistyössä? Valtuutetut on valinnut kuntalaiset ja siten ovat isommalla valtuutuksella kunnassa hommissa kuin kunnanjohtajat? Ijästä kohtaan Viitasaarella tehtiin oikeusmurha ja se tullaan muistamaan hyvin pitkään? Ijäksen ryhmä on toiminut jämerästi puuttumalla kunnan huonoon asioiden hoitoon. Mielestäni on lähdetty liian löysästi mukaan hyvin epämääräisiin toimintoihin. Onneksi osa hölmöilyistä on pystytty torjumaan. Siitä iso kiitos Perussuomalaisille.

  • sivusta_seurannut

   Mitä järkeä olisi ollut investoida velkapääomalla teidän Viitasaarelaisten asumattomille sivukylille kymmeniä miljoonia maksavaa valokuitua-mielestäni ei yhtään mitään. Tehän olette jo ennestään korvianne myöten veloissakin.

   Miksi laittaa rahaa valtion ja veronmaksajien rahoilla pyöriviin tuulimyllyihin?

   En voi käsittää kaukaa maailmalta kunnallista päätöksentekoa seuraavana henkilönä miksi sellainen pitkän kokemuksen omaava valtuutettu pitää hyllyyttää, joka päätyy pohtimaan kuntalaistenne yhteistä etua, antaen järjen äänen kuulua. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, teidän valtuustossa istuskele jos minkäkinlaisiin rikoksiin syyllistyneitä valtuutettuja? Miksi erotatte vääriä ihmisiä?

  • kepulit

   Luin Mannisen blogista kuinka Kinnusen sukulaismies oli ollut puhujana rantapuiston avajaisissa. On se Kepu uskomaton porukka, kun aikoinaan puolustivat henkeen ja vereen kyseisellä paikalla ollutta vanhaa röttelöä, jossa oli keskustalaisten pääpesä ja keilahalli. Hallia pyöritti viime eduskuntavaaleissa kepun listoilla ollut tyyppi. Nyt suitsutetaan rantapuistoa, kuin se olisi heidän saavutuksensa. Viitasaarelaiset ymmärtäisivät varmasti tuo kieron sakin hommailut

  • en.ymmärrä

   Katselin Viitasaaren kaupungin nettilähetystä valtuustonkokouksesta! Mietin, että mikä liikkuu Kinnusen mielessä kun kun katsoo Ijäksen valtuustosalipaikkaa? Tunteeko ylpeyttä vai toivoisiko Ijäksen istuvan siinä? Minä jos olisin Kinnunen esittäisin valtuustolle pikaista päätöksen perumista? Haittaa aiheutuu vain ainoastaan Kinnusen tulevaisuuden suunnitelmiin ei Ijäkselle? Jos Ijäs asettuu ensi kuntavaaleihin ehdokkaaksi, saa hän varmasti tuplaten ääniä? Ijäksen hyllytys oli viksuna miehenä pidetyltä Kinnuselta ala-arvoinen suoritus. Tämä kirjoitus tulee etelä-Suomesta ja seuraan tiukasti Viitasaaren asioita!

  • syö.särkee.saatjärkee

   Aikooko Kinnunen taas tuoda esille Viitasaarella Kuuskaistan munitulle pesälle rakennetun Valokuituverkko yhtiön? Ei todellakaan kannattaisi, koska tiedän ettei se suunnitelma tule onnistumaan kovin kivuttomasti? Kaupungin rahoitusvastuut tulevat olemaan taas todella korkeat? Otetaan järki käteen ja annetaan kaupallisten yhtiöiden hoitaa pikkuhiljaa laajakaistan rakentaminen? Viitasaaren ei kannata sotkeutua mihinkään, jossa on suurena vaarana joutua vain toisten velkojen maksumieheksi? Nyt todellakin järki käteen! Eiköhän tätä verkkohörötystä ole jo tarpeeksi verorahoilla tuettu?

  • verkkokalastajat

   Taas tarjotaan sitkeästi Saarijärvelle Verkkoyhtiötä Maakuntaliiton suurella avustuksella? Taitaa kyseessä olla jo lahnaverkot tai jopa ajoverkko, kun yritetään pyydystää uusia isoja kaloja näin ahkerasti? Sanotaan, että rikkinäiset verkot pyytävät kalaa paremmin? Verkot tulee merkitä oikein ja maksut myös on maksettava? Näinhän se menee. Maksumiehiä aina tarvitaan, muusta ei niin väliä?

  • raukkamaista.toimintaa

   Tällä viikolla Viitasaari käräjillä Kuuskaistan kanssa. Onneksi Ijäs teki oikaisuvaatimuksen kaupunginhallitukselle Kuuskaistan käräjille saamiseksi? Nyt Ijäs kärsii hyllytystä tehtyään miehentyön kuntalaisille? On se hyllytys kummallinen temppu eräiltä virkamiehiltä? Minusta jopa raukkamaista toimintaa!

  • mistä.rahat.takaisin

   Jos minulle tarjotaan vielä uudemman kerran kaupungin tai verkkoyhtiön puolesta kuituverkkoa, niin haistatan kunnon paskat? Olen aivan varma, että pärjään tulevaisuudessa mobiililla? Voi kun saisi rahat takaisin edellisestä kuituverkkovedätyksestä? Laskutusosoite tuntuu olevan jotenkin hukassa? Jotenkin hävettää, että lankesin näinkin hölmöön projektiin kuin kuituverkon saamiseen joka mökkiin? Hölmöjä aina rangaistaan, näin se vaan on?

  • tää.on.tätä

   Minultakin meni rahat siihen hemmetin kuituun, mutta en voi syyttää päättömästä rahan kylvämisestä turhaan kuin itseäni. Olishan siitä tietenkin Vitas ja kaupunki voineet jotenkin informoida Viitasaarelaisia, jottei näin olisi käynyt. Ei tästä turhien liittymien ostosta voi kun itseään syyttää... Nyt kun minulle on silmät auennut, niin käsitän hyvinkin että eihän tuollaisia rahasummia voi laittaa valokuituverkon rakentamiseen tänne tyhjille sivukylille. Mokkulalla minä pärjään tosi hyvin. Eikähän se kuuskaista olisi edes pystyny toteuttamaan koko verkkoa. Kylläpäs minä haksahdin, mutta pidän kipeänä ja pulinat pois! Enemmän minulta ainakin on mennyt rahaa tupakkaan, viinaan ja villeihin naisiin. Hitaat hevosetkin ovat tulleet minulle kalliiksi.

  • tulevaisuusko

   Keskustelu24 Paikkakunnat Pohjois-Savo Yleistä Pohjois-Savosta Rautavaaran tietoverkon velat

   Rautavaaran tietoverkon velat

   Valopäät

   20.10.2016 2:04
   RTVO on yksi Pohjois-Savon operaattori. Rakensi kuntiin Rautavaara ja Valtimo vv.2011-2014 runkolinjat. Velalla. Velkaa Valtimon kunnalle 2,6milj.€, Rautavaaran kunnalle 4milj.€, KoneNeliölle 2,2milj.€. Kaikki velat yhteensä yli 10milj.€. Kuka maksaa? Rautavaaran ja Valtimon kuntien asukkaatko?

   Ps. Ketjusta löytyy surullista luettavaa!

  • veli.verkot.toimii

   On se kumma juttu kun Ijäs on ollut jo hirressä puolivuotta? Miksi tutkinta kestää näin kauan, ja onko tutkintaa edes vielä aloitettukaan? Oli ilmeisesti laskettu ja tiedetty veliverkon pitkittävän tutkintaa? Saatiin Ijäs jäähylle lopuksi vaalikaudeksi. Ijäksen tekemä tutkintapyyntö tutkittiin muutamassa viikossa? Panee todellakin miettimään järjestelmän läpinäkyvyyttä? Onko tämä vielä nykyaikana todellakin mahdollista? Kannattaa miettiä tarkasti kuntavaaleihin aikovien, että kannattaako tämäntapaiseen leikkiin tulevissa kunnallisvaaleissa lähteä? Kuntien johtaminen on mielestäni retuperällä kun temput ovat tätä luokkaa? Kun seuraa Keski-Suomen kuntien asioita, löytyy useassa kunnassa johtajien kanssa kahnauksia? Mistä johtuu tämä ilmiö? Syyllisiksi nimetään lähes aina valtuutetut. Kuntajohtajat saavat johtajasopimuksien kautta lähtörahoiksi satojatuhansia, olivatko sitten syyllisiä tai ei? Tälle toiminnalle tulisi saada loppu? Onko johtajanvirka todellakin noussut nesteen muodossa päähän? Perussuomalaisia tarvitaan tarkkailemaan kuntien toimintaa todellakin tulevissakin kuntienvaltuustoissa!

  • Viitasaari.ehd.mukaan

   Tässä kuitua kunnanjohtajalle koko rahan edestä!

   Laajakaista! Kuopio ei aio pelastaa Savon Kuitua?


   Kuopio ei aio pelastaa talousvaikeuksissa rypevää Savon Kuitua
   Savonsanomat 28.10.2016

   Kuopion kaupunki ei aio ostaa alueellaan sijaitsevaa Savon Kuituverkko Oy:n viestintäverkkoa.
   Pahoihin talousvaikeuksiin ajautunut verkkoyhtiö on esittänyt omistajakunnille, että nämä ostaisivat viestintäverkon tasearvolla ja takaisin vuokraisivat sen yhtiölle pitkällä vuokrasopimuksella, minkä jälkeen yhtiöllä olisi oikeus lunastaa verkko jäännösarvosta.
   Yhtiön Kuopiolle esittämä kauppasumma on 426 596 euroa.
   Yhtiö on lähettänyt ostoesityksen kahdeksalle kunnalle, joiden alueelle verkkoa on rakennettu. Kuopion lisäksi näitä ovat Kiuruvesi, Pielavesi, Keitele, Siilinjärvi, Vesanto, Tervo ja Tuusniemi.
   Kuopion kaupungin talous- ja rahoitusjohtaja Toni Vainikaisesta ostamisen sijaan vaihtoehtona voisi olla yhtiön pääomittaminen.
   – Tarvittaessa kaupunki voisi pääomittaa yhtiötä ensi vuonna kaupungin yhtiölle takaaman lainan vuosilyhennysten määrällä.
   Kuopiosta on tullut kuntaliitosten myötä verkkoyhtiön suurin omistaja. Juankosken liitoksen myötä osuus nousee 26,5 prosenttiin.
   Korkeista rahoituskustannuksista johtuen Savon Kuituverkon taloustilanne on heikentynyt merkittävästi ja toiminnan jatkuminen on vaarassa.
   – Yhtiöllä on ollut haasteita saada toimintaansa riittävän kannattavaksi suhteessa investointeihin ja rahoituskustannuksiin. Mikäli yhtiön rahoitusasemaa ei saada korjatuksi, voi yhtiö ymmärtääkseni ajautua jopa maksukyvyttömyystilaan, sanoo Vainikainen.
   – Eiköhän tähän vielä löydetä ratkaisu joltain pohjalta. Käsien pystyyn nostaminen tuntuisi aika kohtuuttomalta ratkaisulta, sanoo Savon Kuituverkon toimitusjohtaja Pekka Laukkarinen.
   Yhtiön tilanteeseen on haettu ratkaisua jo pari vuotta. Tuona aikana laajakaistaverkkoa ei ole laajennettu, sillä rahoitusta ei ole voitu hankkia. Yhtiö on toteuttanut vain kuntien rahoittamia kohteita.
   –Kyse on siitä, kuinka yhtiön kohtuuttomat rahoituskustannukset saadaan järjestettyä, sanoo Laukkarinen.

   Marita Tiihonen

   Yhtiö:

   Verkkoa valmiina 1000 kilometriä.
   Savon Kuituverkko Oy:n omistavat Pohjois-Savon kunnat lukuun ottamatta Rautavaaraa. Yhtiö rakentaa laajakaistayhteyksiä valokuitutekniikalla haja-asutusalueille sekä kuntien tarpeisiin.
   Yhtiö toimii kuudetta vuotta. Liikevaihto on jäänyt huomattavasti tavoitteesta. Velkaa vajaat 5 milj. euroa. Kaikki tilikaudet ovat olleet tappiollisia, joten taseessa on tappiota 739 141 euroa. Omavaraisuus on laskenut 12 prosenttiin. Taseen loppusumma on 6,1 miljoonaa.
   Asiakkaina on yhteensä 750 taloutta. Verkkoa on rakennettu noin 1000 kilometriä, eniten Kiuruvedelle ja Vesannolle. Kuopiossa verkkoa 66 kilometriä.


   Ps.
   Vertailu Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n:

   Velkaa v. 2015 28 milj.euroa ja arviolta v. 2016 noin 38 milj. euroa.
   Liikevaihto oli v. 2015 yhteensä 990 010 euroa.
   Tappio v. 2015 oli -534 000 euroa. Kaikki toimintavuodet 2013 - 2015 ovat olleet tappiollisia yhteensä -623 010euroa

  • Kinnusenpuuhia

   Supo epäilee Venäjä ostanut Suomesta kiinteistöjä sotilailleen
   Tiistai 1.11.2016


   Supo epäilee, että Suomesta ostettuja kiinteistöjä saatetaan käyttää venäläisten tunnuksettomien joukkojen majapaikkoina. Vastaavia joukkoja, "vihreitä miehiä" nähtiin Ukrainan kriisin aikaan Krimillä, kun Venäjä otti alueen haltuunsa. (AP)
   • Supo on toimittanut eduskunnan hallintovaliokunnalle lausunnon, jossa todetaan, että jatkuvasti havaitaan toimenpiteitä, joilla valmistaudutaan kriisitilanteessa vaikuttamiseen.
   • Käytännössä tarkoitetaan Venäjän Suomessa tekemiä maakauppoja.
   • Rakennuksia voidaan Supon mukaan käyttää myös kriisitilanteessa liikenneväylien sulkemisessa.
   "Toimenpiteitä, joissa saattaa olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen kriisitilanteessa, havaitaan jatkuvasti. Tällaisesta voi olla kyse maakaupoissa, joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa. Vieraan valtion lukuun toimiva maanomistaja voi kuitenkin rakentaa kiinteistölleen rakennelmia, joita vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa", Supo sanoo eduskunnan hallintovaliokunnalle toimittamassaan lausunnossa.
   Lausunnon asiayhteydestä selviää, että Supo tarkoittaa Venäjän Suomessa tekemiä maakauppoja.
   "Tunnustuksettomat joukot" olivat venäläisiä sotilaita, niin kutsuttuja vihreitä miehiä, jotka valtasivat Krimin niemimaan Ukrainalta.
   Supo ei ole aiemmin lausunut julkisesti Venäjän suomalaisista maakaupoista yhtä voimakkaasti. Lausunnon on allekirjoittanut Supon päällikkö Antti Pelttari.
   Paljon agentteja
   Suomessa on paljon ulkomaisia agentteja.
   Supon mukaan väkilukuun suhteutettuna Suomeen pysyvästi sijoitettujen tiedustelu-upseereiden määrä on "yksi suurimmista länsimaissa".
   Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisten juridinen asema Venäjän lainsäädännössä arveluttaa Supoa.
   "Esimerkiksi kaikki Venäjän kansalaiset ovat kaksoiskansalaisuudesta riippumatta Venäjän lakien mukaan velvoitettuja auttamaan Venäjän turvallisuusviranomaisia", Supo sanoo.
   Trollaus ei toimi
   Supo tyynnyttelee pelkoja trollauksesta. Trollaus on informaatiovaikuttamista, jossa esimerkiksi Venäjän lukuun toimivat ihmiset yrittävät muokata mieliä nettikeskusteluissa.
   Supon mukaan trollauksen vaikutus Suomen kaltaisessa korkean koulutustason maassa on pienempi kuin ilmiön saama huomioarvo. Huomattavasti vakavampi uhka on Supon mukaan suora henkilövaikuttaminen päättäjiin.
   OLLI AINOLA
   [email protected]

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016103122546706_uu.shtml

  • maanviljelijä

   Oliko myös Keski- Suomessa tarkoitus jakaa laajakaistatukea Maaseutuviraston kautta? Vai muistanko ihan väärin? Eikös tämän viraston tuet kuuluisi jakaa viljelijöille? Tiettävästi tukienmaksussa on ollut paljon viivästyksiä ja oliko peräti loppuneet jossain vaihessa kokonaan. En ihmettele tukien loppumista, jos rahat menevät aivan muuhun kannattomaan toimintaan?

   Torstai 12.3.2015
   Maaseutuvirasto on julkaissut tiedot vuonna 2014 maksetuista maataloustuista.

   Maataloustuet 2014: 20 suurinta viljelijä-, rakenne- ja markkinatukien saajaa

   Tuensaajan nimi

   SAVON KUITUVERKKO OY

   1 456 943,39 euroa
   sija 10


   JAAKKO ISONIEMI
   http://www.iltalehti.fi/uutiset/201503120101637_uu.shtml

   EU kieltää laajakaistojen rakentamisen maaseuturahoilla
   Maaseutu 24.05.2013 Juhani Reku
   Maaseuturahastosta myönnettävällä tuella ei saa rakentaa maaseudulle laajakaistaverkkoja, vaikka rahoitus on tarkoitettu nimenomaan yleishyödyllisiin investointeihin. Suomen kaltaisessa rikkaassa maassa laajakaistan rakentamiseen pitää löytyä rahat muualla, komissio katsoo.
   Komissio perustelee jyrkkää kantaa sillä, että rakennerahaston rahat vähenevät.
   Maaseudun kehittämisohjelmassa vuosille 2007–2013 yhdeksi tavoitteeksi on kirjattu tieto- ja viestintäyhteyksien kehittäminen ja käyttöönotto. Ensi vuonna alkavan kauden ohjelmaan tieto- ja viestintäyhteyksien kehittämistä ei ole enää kirjattu.
   Maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Sirpa Karjalainen pehmittää komission jyrkkää näkemystä kuitenkin toteamalla, että tukea ei saa käyttää ”ainakaan runkoverkkoihin”.
   ”Ehkä paikalliset kyläverkot voivat silti olla mahdollisia.”
   Maaseuturahaston tukirahojen jakamisesta eri tukimuotojen kesken ei ole vielä tehty päätöksiä. Maa- ja metsätalousministeriön luonnos maaseutuohjelman sisällöksi julkaistiin torstaina. Luonnoksesta voi antaa lausunnon 25.6. asti.

   http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/eu-kieltää-laajakaistojen-rakentamisen-maaseuturahoilla-1.40022

  • KUITUAMAASEUDULLE

   MAASEUTURAHOJA AURATAAN LAAJAKAISTAAN JOS LAIN MUUTTAMINEN ONNISTUU. LUE TÄSTÄ

   Säädöshankepäätös laajakaistatukilain muuttamisesta (LVM 1877/03/2016)

   SÄÄDÖSHANKEPÄÄTÖS

   Hankkeen nimi HE laajakaistarakentamisen tuesta haja-asutusalueilla annetun lain muuttamisesta

   Hankkeen numero HARE-numero

   Vastuuyksikkö VTO

   Vastuullinen yksikön päällikkö Ari-Pekka Manninen

   Vastuuvirkamies Pauli Pullinen

   Tukivirkamies Katariina Vuorela

   Säädöksen tekninen valmistelija

   Hankkeen tausta Nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamista edistetään alueilla, joille kaupallinen tarjonta ei todennäköisesti toteudu.
   Hankkeisiin myönnettävästä tuesta säädetään laajakaistarakentamisen tuesta haja-asutusalueilla annetussa laissa (laajakaistatukilaki 1186/2009).
   Aloite muuttaa laajakaistatukilakia on tullut sekä tuen hakijoilta että Viestintävirastolta.
   Hanke ei perustu EU-lainsäädäntöön.
   Hanke keventää sääntelyä keventämällä tuetun laajakaistarakentamisen tukiehtoja.
   Hanketta on valmisteltu yhdessä Viestintäviraston kanssa ja sen muuttamisen edellytyksistä on keskusteltu Euroopan komission kanssa.
   Hankkeen käynnistämisestä on informoitu TEM:n kilpailupolitiikan yksikköä.

   Hankkeen tavoite ja vaikutukset
   Hankkeella pyritään lieventämään laajakaistarakentamisen tukiehtoja ja lähentämään niitä Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahaston kyläverkkotukien ehtojen kanssa. Hanke lisää kiinnostusta laajakaistarahoitusta
   kohtaan, mahdollistaa hankkeiden toteuttamisen kustannustehokkaammin ja alentaa loppukäyttäjien kustannuksia.
   Lakimuutoksen tavoitteena on poistaa nykyinen rajoitus, jolla tukea voidaan myöntää vain niille alueille joilla asuu vähemmän kuin 5,4 % Manner-Suomen väestöstä.
   Lisäksi viimeinen, tilaajajohdon niin sanottu 2 km:n tukikelvoton osuus muutetaan 100 metriksi tai tontin osuudeksi, jos tämä on pienempi.
   Lakimuutokseen on tarkoitus sisällyttää siirtymäsäännös, jonka mukaan tukihakemuksia voi jättää 30.6.2018 asti, koska maakuntauudistuksen vuoksi maakuntien liittojen toiminta lakkaa vuonna 2019.
   Lisäksi maakuntien liittoja koskevat 6 ja 6a pykälät on tarkoitus muuttaa määräaikaisiksi siten, että ne ovat voimassa 31.12.2018 asti.
   Samalla kumotaan liikenne-ja viestintäministeriön asetus 245/2010.

   Hankkeeseen liittyvä TEAS –toiminta Hankkeeseen ei liity TEAS-toimintaa

   Arvioitu aikataulu
   Toimenpide, Arvio aikataulusta
   Hanke alkaa 10/2016
   Arviomuistio mahdollisista säädösvalmistelutarpeista 10/2016
   Johtopäätökset esivalmistelusta 10/2016
   Kuulemistilaisuus
   Dispositio HE:sta
   Luonnos yleisperusteluista 11/2016
   Pykäläluonnokset 12/2016
   Luonnos yksityiskohtaisista perusteluista 12/2016
   HE luonnos lausuntokierroksella 12/2016-01/2017
   Lausuntotiivistelmä 01/2017
   Osaston johtoryhmän puolto 01/2017
   Ministerin hyväksyntä 01/2017
   Ministerityöryhmä 01/2017
   Käännös 02/2017
   Laintarkastus 02/2017
   Laintarkastuksen aiheuttamat muutokset tehty 02/2017
   Rahakuntakäsittely 03/2017
   Valtioneuvostokäsittely 03/2017
   Eduskuntakäsittely alkaa 03/2017
   TP vahvistaa lain 04/2017
   Lain voimaantulo 05/2017

   Hankkeen suhde - hallitusohjelmaan - muihin hankkeisiin
   5. Digitalisaatio, kokeilut ja normien purkaminen.
   Laajakaistatuen ehtojen keventäminen luo edellytyksiä digitalisaatiolle ja esineiden internetille edistämällä huippunopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentamista.

   Sääntelytarpeen perustelut ja miten edistää normin-perkuuta
   Uusien hankkeiden tuen saajien kannattavuus ja taloudellinen asema vahvistuisivat.
   Tuen ehdot olisivat lähempänä Manner-Suomen maaseuturahastosta myönnettävien kyläverkkotukien ehtoja.
   Vähentäisi merkittävästi tuen hakijoiden ja Viestintäviraston hallinnollista taakkaa (norminpurku).
   Pientaloalueiden valokuitutarjonta paranisi merkittävästi.
   Kiinnostus valokuituverkkojen rakentamiseen julkisilla tuella kasvaisi.
   Ei lisäisi valtion menoja.
   Viestintä ja vuorovaikutus
   Hankkeen etenemisestä tiedotetaan yhteistyössä ministeriön ja Viestintäviraston
   viestinnän kanssa.

   Asianosaisten kuuleminen
   Lakimuutoksesta pyydetään lausunnot sidosryhmiltä.

   Raportointi
   Yksikön päällikkö Ari-Pekka Manninen raportoi säännöllisesti hankkeen etenemisestä osaston johtoryhmässä.
   Osastopäällikkö raportoi hankkeen etenemisestä virkamiesjohtoryhmässä.

   Huomautuksia

   Päiväys 18.10.2016

   Säädöshankepäätöksen käsittely
   Osaston johtoryhmän puolto 17.10.2016
   Virkamiesjohtoryhmän puolto 19.10.2016
   Ministerin johtoryhmän tai ministerin hyväksyntä 28.10.2016

   • norminpurku

    Insinööri Sipilän hallitus on kaivanut pakistaan aivan uuden keinon laittomuuksien legitimioimiseksi. Hieno nimikin on yhdessä keksitty: Norminpurkutalkoot. Laajakaistahanke on karahtanut huolella "kiville" ja vahingot ovat satoaja miljoonia euroja.

    Hallituksen neropatit kuvittelevat, että säätämällä uusia lakeja ja asetuksia vanhat töpingit muuttuvat laillisiksi. Mitenkähän oikeuasiamies ja lakivaliokunta mahtavat suhtautua tähän lakimuutokseen?

    Vahingot ovat tapahtuneet vanhan lain aikana ja niitä ei voi korjata jälkikäteen.

    Mukana näyttää olevan Viestintäministeriö ja Viestintävirasto, jotka ovat viranomaisina antamassa panoksensa näissä "norminpurkutalkoissa".
    Saattaa hieman omatunto kolkutella ko. asiantuntijoilla.

    Asiasta on oikein kysytty EU:lta, mutta vastausta ei kerrota.

    Suomi on EU:n jäsenvaltio ja on sitoutunut noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä mm. vapaan kilpailun suhteen. Kansallinen lainsäädäntö ei saa olla ristiriidassa missään suhteessa yhteisesti hyväksyttyjen periaatteiden kanssa. EU on lausunut selvän mielipiteensä Suomelle laajakaistan tukemisesta. Myös kansallinen lainsäädäntö on oltava EU:n linjassa.

    Suomi sai viimeisen varoituksen maaliskuussa 2016 juuri laajakaistaan liittyen.

    Näyttää siltä, että kyseessä taitaa olla ajan peluu ja kunnallisvaalien odottelu. Uudet valtuustot ja hallitukset eivät "tiedä" edeltäjiensä edesottamuksista ja pöly laskeutuu töppäyksien päälle.

    Joulu on kiva viettää rauhassa ilman tarpeettomia paineita.

    Aika hoitaa aina vakavatkin virheet unholaan.


  • pilliin.vihellys

   Tässä vielä kuitua Keski-Suomen kunnanjohtajille? Ei auta vanhat eikä auta uudetkaan lakimuutokset Rautavaaran ja Kuopion ympäristö kuntia rahavaikeuksissaan. Kysynpä vaan, että miten edellä mainittu Laajakaistan lakimuutos muuttaa kyseisen hankkeen rahantarvetta ja vastuita? Kuinka pitkälle tätä pyrämidipeliä jatketaan? Eikö todellakaan löydy pelin katkaisijaa tästä Suomen maasta?


   Savo 06.10.2016
   Rautavaaran kunta harkitsee rajuja säästöjä: yt-neuvottelut tulossa

   Talousvaikeuksissa oleva Rautavaaran kunta harkitsee rajua säästötoimia, jotka tulisivat voimaan vielä tämän vuoden aikana. Kunnanjohtaja Unto Murto esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että kunnassa käynnistetään koko henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut.
   Tavoitteena on saada henkilöstömenoihin ja palvelujen ostoihin vuoden 2016 aikana 1,2 miljoonan euron säästöt lomautuksilla tai muilla kustannuksiin alentavasti vaikuttavilla toimenpiteillä.
   Kunnanjohtajan mukaan yt-neuvottelujen tavoitteena on saada kunnan talous tasapainoon vuosina 2016–2017 ja samalla muotoilla kunnan uusi organisaatio.

   Isoin isku kunnan taloustilanteeseen on ollut Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan (RTVO) joutuminen yrityssaneeraukseen. Kunnalla on yhteensä noin 4 miljoonan euron saatavat RTVO:lta.
   Kunnan viime vuoden tilinpäätös painui yli 100 000 euroa alijäämäiseksi RTVO:lle annetun 500 000 euron pääomalainan alaskirjauksesta.

   Tänä vuonna kunta on joutunut ottamaan takausvelkoja varten kahden miljoonan euron lyhytaikaisen lainan, joka erääntyy joulukuussa.
   Kunta joutui ottamaan syyskuussa myös miljoonan euron lainan ostopalveluja ja henkilöstönsä palkkamenoja varten.
   Taloutta ovat rasittaneet myös erikoissairaanhoidon menot, jotka ovat ylittyneet elokuun loppuun mennessä 700 000 eurolla.
   Elokuun lopun tuloslaskelma on kokonaisuudessaan lähes 1,9 miljoonaa euroa miinukselle, kun talousarvio laadittiin 554 000 euroa alijäämäiseksi.

   Heikki Toivanen

  • murtokinnunen

   Murto taisi olla jossain keskisuomalaisessa kunnassa vahinkoa aiheuttamassa. Multiakohan se oli. Vaarallisia nämä käsikassarat Murto, Kinnunen ja jotkut muutkin.

  • järki.käteen

   Annan ilmaisen ohjeen Saarijärven ja Viitasaaren valtuutetuille. Laskekaa tarkasti paljonko tarvitaan liittyjiä että kuituverkkohanke saataisiin kannattavaksi. Oma kantani on ettei milloinkaan. Selvittäkää saatteko todellakin tukea ja kuinka paljon. Laskekaa paljonko on jo rahaa sijoitettu ja mikä on kuntanne nykyinen taloustilanne? Kestääkö kuntanne jatkuvaa lisälainan antamista huonoihin sijoituksiin? Se on varmaa, että ne kunnat jotka jo ovat liittyneet verkkoyhtiöön, tulevat lähiaikoina laittamaan lisää euroja. Ja kierre tulee vaan jatkumaan vuosia eteenpäin? Luotan valtuutettuihin, en johtoportaaseen, jotka vain yrittävät peitellä hankkeen todellista tilaa. Lakeja on muutettu jo kahdesti ja kolmas on tulilla? Miettikää miksi näin menetellään. Onko mennyt jotain pieleen ja pahan kerran?

  • salaisiapapereita
  • joulutontut.liikkeellä

   Kiirettä pitää Valokuituverkon toimitusjohtajalla, kun käy lobbaamassa lähes viikottain kuntienhallituksille virityksiään. Eiköhän nämä viritykset ole jo menneen talven lumia? Eiköhän olisi parasta keskittyä siihen, että vanha viritys pysyy koossa?
   Toivottavasti Saarijärvi ja Viitasaari ei enää kuulu höynäytettävien joukkoon?

  • salaisiapapereita

   Kuntajohtajat, nyt opiskelemaan julkisuuslakia!

   Läpinäkyvyys kunnan toiminnassa – tietopyyntöihin vastaaminen
   Kirjoittanut: Aleksi Koski ja Heikki Kuutti
   Julkaisu: 07.11.2016
   Perustuslain julkisuusperiaate edellyttää viranomaisten
   toiminnalta läpinäkyvyyttä ja avoimuutta. Tämän
   pitäisi näkyä muun muassa siinä, kuinka viranomaiset
   vastaavat tietopyyntöihin.
   Meillä jokaisella on oikeus saada tietää, miten viranomaiset
   toimivat ja perustelevat päätöksiään. Erityisen
   tärkeää tietojen saaminen on ihmisten arkea lähellä
   olevasta kunnallishallinnosta.
   Tutkimus tuo esiin ongelmia julkisuuslainsäädännön
   soveltamisessa. Verkossa julkaistavassa data-aineistossa
   kuvataan yksityiskohtaisesti kuntien käytäntöjä tietopyyntöön
   vastaamisessa.
   Lataa julkaisu

   • LexKinnunen

    Lex Kinnunen Keski-Suomeen!


  • lakimiehet

   "Tässä pätkä Kittilän jutusta! Suomen Kuvalehti pyytää poliisia tutkimaan, onko vt. kunnanjohtaja Tornberg virkamiehenä näin toimiessaan syyllistynyt rangaistavaan menettelyyn. Julkisuuslain noudattaminen on virkamiehen virkavelvollisuus."

   Onko Lapin yliopiston oikeustieteellisen kasvatteja?

  • lapinhangilta

   Tietääkseni Tornberg on Oikeustieteen tohtori ja väitellyt v.2014 kunta-asioista Lapin yliopistossa. Oliko se teidän johtaja myös oikeustieteellisessä Lapin yliopistossa samoihin aikoihin? Maisteri ilmeisesti?

  • Justeerii

   Sotkuset asiat selvitään ja selvät asiat sotketaan.

   Nykyään lakimiesmarkkinoilla on kasvava tarve juristeille, jotka selvivät miten asioita voidaan tehdä turvallisesti lain rajamailla tai jopa laittomasti, lain ulkopuolella. Lakimiehet ja laillisuuso on jo pitkään ollut mennyttä nostalgiaa

  • ken.uskoo

   Kinnunen lehden mukaan" Kuuskaista päätös oli odotettu ja toivottu". Minusta mies on ollut käräjille viennin suurimpia jarrumiehiä? Näin sitä julkisuudessa loistetaan? Oisko jo viimeinen hetki perua Ijäksestä tehty tutkintapyyntö? Käräjäpäätöksen kun on lukenut, niin ei ole minkäänlaista epäselvyyttä kuinka on toimittu ja kuka on rahojen takaisin maksaja?

  • MikkoReponen
  • autokaupoille

   Joillekin riittää kolme kuukautta työhön perehtymiseen. Joillekin tarvitaan näköjään useampi vuosi, eikä vieläkään ole valmis hoitelemaan hommia? Entinen autokauppias sanoi, että vanha auto kannattaa myydä mahdollisimman kauas, niin ei perästä kuulu? Vanha viisaus tässäkin asiassa pitää paikkansa.

  • nyt.ei.täsmää

   Tutkailin kuitujutun käräjäpapereita, ja huomasin että Viitasaari oli laittanut asian käräjille vireille vasta 12.7.2016? Teillähän valtuusto päätti asian jo tammikuussa? Tämä päivämäärä laittaa mielestäni Ijäksen hyllytyksen kyseenalaiseksi? Kaupunki väitti lehtijutussaan laittaneensa valtuustopäätöksen jo keväällä toimeen? Tässä ei nyt kaikki täsmää! Jyväskylä ja Saarijärvi olivat laittaneet asian vireille jo 15.9.2015, eli heti valtuustopäätösten jälkeen? Näinhän yleensä kuntien päätöksissä toimitaan.

  • joulumieltä

   Oliko kyseinen johtaja jouluavajaisissa joulupukkina jakamassa karkkien sijasta tutkintopyyntöjä?

  • Tyhmyys.näkyyjoläpi

   Lueskelin lehdestä, että ollaan työntämässä lisää rahaa konkurssikypsään Yrityspalveluun. Tätä Yrityspalvelun touhuja on kyselty jo kahdelta konsulttiyritykseltä. Rahaa menee tyhjiin kyselyihin jatkuvasti. Onko todellakin Viitasaaren johtaja ja yhtiöntoimitusjohtaja niin tyhmiä, etteivät osaa tehdä asioille yhtään mitään ominpäin? Yhtiön konkurssi on varmasti edessä, ja kahden vuoden jatkoajan rahoitus on kuin heittäsi rahat roskiin.

  • johto.vaihtoon

   Näyttisi ettei konserninjohto ja yhtiönhallitus ole toimineet jämäkästi. Ei ole oikein että hädänhetkellä kaupungin vähiä rahoja taas anotaan? Onko yritettykään yhtiön toimintaa parantaa? Onko yhtiönhallitus jo vaihdettu? Jos ei pysty omiakaan asioita ja bisneksiään pitämään kuosissa, niin ei voi toistenkaan?

  • juankoskeltaapua

   Kannattaa kysellä Juankoskelta (MOT 5.12), löytyykö rahaa idän miehiltä.

   • JuonKoskinen

  • pellejä

   Katselin taas pitkästäaikaa yhden valtuuston kokouksen netistä. Miksi kaksi tyyppiä etupenkissä koko ajan virnuilee vastapuolella istuvalle kaupunginjohtajalle. Johtaja virnistelee takaisin. Virnuilu tapahtuu yleensä jonkun tietyn valtuutetun puheenvuoron aikana? Muistelen, että tyypit ovat johtavissa asemissa hallituksessa ja yhtiöissä. Ei ole ihme jos yhtiöissä menee huonosti, jos tuontapaisia tyyppejä on johtokunnissa ja johdossa.

  • jälkijunankonnari

   JYKES lakkautetaan ja muutama muukin kehitysyhtiö. Ollaanko Viitasaarella jälkijunassa ja pahasti?

  • Raastupaanmieli

   Joko se Kinnunen on sinne raastupaan päässy?

  • hyvää.joulua

   Ijäksen jutun kanssa tulee käymään aivan samalla lailla kuin Hämeenlinnassa! Mitä miettii Viitasaaren lakimies? Muistutan että, pöytä pitää siivota ja pyyhkiä hyvin ennen lähtöä?

   Valtuutetun hyllytys laiton!

   Hämeenlinnan hyllytykset muistuttavat pahemman kerran Viitasaaren hyllytystä? Taitaa Seppo Ijäskin vapautua lähiaikoina.

   Hyllyltä riviin palaava Lulu Ranne: "Tämä mahdollistaa uuden alun"
   Perussuomalaisten valtuutettu Lulu Ranne pääsee palaamaan luottamustehtäviinsä Hämeenlinnassa. Ranne on ollut hyllytettynä tehtävistään viime kesästä lähtien. Korkein hallinto-oikeus kieltää hyllyttämisen täytäntöönpanon.
   Hämeenlinna
   16.12.2016

   Korkein hallinto-oikeus kieltää Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoa toimeenpanemasta valtuutettu Lulu Ranteen pidättämisen luottamustoimesta. Lulu Ranne pääsee palaamaan kaupunginvaltuutetuksi oikeuden ratkaisulla. Perussuomalaisten valtuutettu Lulu Ranne on tyytyväinen ja haluaa päästä hoitamaan luottamustehtäväänsä pian.
   – Ratkaisussa on linjattu se, että aiheetta ja ilman perusteluja ei tällaisia päätöksiä voi laittaa täytäntöön, sanoo Lulu Ranne.
   Korkeimman hallinto-oikeuden päätös ei ota kantaa siihen, oliko hyllytykselle edellytykset olemassa. KHO:n päätös koskee hyllytyksen välintöntä täytäntöönpanoa. KHO linjaa, että asiassa on syytä odottaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöstä hyllytyksen edellytyksistä.
   – Minut on laittomasti hyllytetty kesäkuusta tähän päivään asti eli kyllä tämä täytyy katsoa loppuun asti. Mitä tämä tarkoittaa, miten kaupungin, kaupunginhallituksen täytyy tähän reagoida. Ei tämä voi olla, että oho tulipas pikku virhe tehtyä. Ei huvinvuoksi tai pärstäkertoimen tai poliittisen taustan vuoksi saa toimia ihan miten sattuu, sanoo Lulu Ranne.
   Ranne näkee tapauksessa jotain hyvääkin.
   – Antaa tämä toivoa siitä, että hallinnon ja päätöksenteon epäkohtia voidaan korjata. Töitä riittää, mutta oikealla tiellä olemme.
   – Hieno päätös. Tämä mahdollistaa uuden alun. Kun kaupungin uusi organisaatio aloittaa 2019 alusta, niin meillä pitää olla myös uusi päätöksentekokulttuuri. Meillä pitää olla perusteelliset, lakiin perustuvat, asianmukaiset päätökset, sanoo Ranne.
   Taustalla surullisen kuuluisa SCC
   Viime keväänä Hämeenlinnan kunnallispolitiikassa kuohui. Maaliskuussa perussuomalaisten valtuutettu Kari Illkkala pidätettiin luottamustoimistaan.
   Taustalla oli Ilkkalan tunnustama, salassa pidettävän tiedon vuotaminen Hämeenlinnan kaupunginhallituksen kokouksesta. Ilkkala myönsi julkisuudessa vuotaneensa Hämeenlinnaan suunniteltua suurta autokaupan keskusta Sunny Car Centeriä koskevat rahoitustiedot sambialaiselle medialle.
   Toukokuussa puolestaan perussuomalaisten Lulu Ranne joutui suurennuslasin alle. Hämeenlinnan kaupunginjohtajat esittivät perussuomalaisten valtuutetun ja kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan Lulu Ranteen pidättämistä luottamustoimistaan. Näin myös tapahtui kaupunginvaltuuston päätöksellä 13.6.2016.
   Taustalla oli jälleen surullisen kuuluisa SCC. Hämeenlinnan kaupunki teki toukokuussa poliisille tutkintapyynnön Ranteesta, jonka epäiltiin rikoslain vastaisesti paljastaneen salassa pidettäviä tietoja kaupunginhallituksen kokouksesta. Asia on syyttäjän pöydällä.

  • kuuskaistoja.lisää

   Hyvätveljet kiittää palkankorotuksella hyvin hoidetusta työstä. Maanantaina kaupunginhallituksen listalla.

  • Kuituajokaiselle

   Löytyykö kuitua Viitasaarelta?

   lltalehti
   Operaattori pyysi yrittäjältä 135 000 euroa valokuituyhteydestä - valmis kaapeli löytyi postilaatikon alta
   Maanantai 19.12.2016 klo 15.29
   Joroisissa toimivalle yrittäjä Pekka Viljakaiselle ehdittiin sanoa monta kertaa, että hän ei tule ikinä saamaan valokuituyhteyttä hänen kotonaan sijaitsevalle yritykselleen.
   Yrittäjä Pekka Viljakaiselle sanottiin, että hänen haja-asutusalueella sijaitsevalle yritykselleen ei voi saada valokuituyhteyksiä.
   Väännön jälkeen hän sai tarjouksen kaapelista. Hintalappu oli 135 000 euroa.
   Lopulta hänen postilaatikkonsa alta löytyi valmis kaapeli ja yhteyden asennus kesti kaksi tuntia.

   Pekka Viljakainen toimii yrittäjänä Etelä-Savossa Joroisissa. (JOONAS SALMELA)
   Viljakaisen taistelu valokuituyhteydestä kuulostaa uskomattomalta, mutta lopulta hän sai kuin saikin haluamansa. Viljakainen kertoo, että hyvä yhteys on hänen yrityksensä liiketoiminnan kannalta äärimmäisen tärkeää. Viljakainen tunnetaan myös Venäjän hallituksen neuvonantajana.
   Hän kirjoitti valokuituyhteystaistelustaan avoimen kirjeen liikenneministeri Anne Bernerille, joka julkaistiin maanantain Kauppalehdessä.
   - Itse sain jo haluamani, mutta kirjoitin auttaakseni muita yrittäjiä. Olen saanut tänään jo 300 sähköpostiviestiä, jossa annetaan positiivista palautetta siitä. En selvästi ole ollut ongelmani kanssa yksin, Viljakainen kertoo puhelimitse Iltalehdelle.
   Viljakainen kirjoittaa Kauppalehdessä kysyneensä tarjousta valokaapelista Joroisissa haja-asutusalueella sijaitsevalle yritykselleen kaikilta kolmelta isolta suomalaiselta operaattorilta. Operaattorit ilmoittivat, ettei alueella ole tarjolla valokaapeliyhteyksiä.
   Hurja hintalappu
   Lopulta hän oli yhteydessä erään operaattorin hallituksen puheenjohtajaan. Puhelun jälkeen hän lopulta sai tarjouksen kaapelista. Hintalappu 13 kilometrin mittaiselle valokaapelille oli 135 000 euroa ja päälle arvonlisäverot.
   Sen jälkeen hän sai kuulla eräältä paikalliselta asiantuntijalta, että Suomeen, myös luultavasti Joroisiin, on 80- ja 90-luvuilla kaivettu lankapuhelinverkkojen digitalisoinnin yhteydessä valokaapeleita laajasti. Operaattorit kertoivat, ettei alueella kaapeleita ole, mutta Viljakainen ei antanut periksi.
   Lopulta hän tilasi paikalle kaivinkoneet, joiden avulla hänen postilaatikkonsa alta löytyi ei pelkästään yhden, vaan kahden kotimaisen operaattorin valokuitukaapelit. Matkaa hänen kiinteistönsä kulmalle laskettiin lopulta 60 metriä.
   - Lopulta asennus kesti kaksi tuntia. Se tuntuu vähän hassulta, koska monta kertaa oli jo tullut ilmoitus, että yhteyden saaminen on täysin mahdotonta, Viljakainen sanoo.
   Miljoonahankkeet halvemmaksi
   Viljakainen sanoo, että teleoperaattorien tulisi selvittää se, minne kaikkialle valokuituverkkoja on vedetty. Siihen hän pyytää avuksi liikenneministeri Berneriä. Viljakaisen mielestä valtion tulisi velvoittaa operaattorit tekemään ja julkaisemaan kartoituksensa.
   - Vielä nykyisinkin monissa paikoissa tehdään alueverkkohankkeita, joille haetaan valtiolta rahaa. Ne maksavat aina miljoonia. Jos runkoyhteydet tulisivat näin helposti, hinta olisi varmasti alhaisempi, Viljakainen perustelee.
   Operaattorit tarjoavat nykyisin lähes poikkeuksetta mobiiliyhteyksiä, varsinkin haja-asutusalueilla. Niin tehtiin myös Joroisissa toimivalle yrittäjälle. Viljakainen kuitenkin sanoo, että mobiiliyhteydet eivät läheskään aina riitä nykypäivän tarpeisiin. Kaapelin löytymisen myötä hänen yhteytensä latausnopeus on 400 megatavua, jollaisesta mobiilimaailmassa ei voi edes unelmoida.
   - Ihmisillä on käsitys, että koko laajakaista voidaan hoitaa matkapuhelinverkolla. Se onkin ihan riittävä surffailuun ja Youtuben katselemiseen. Yrityksissä, joissa tarvitaan esimerkiksi jatkuvia videoneuvotteluyhteyksiä, tulee ongelmia, Viljakainen toteaa.
   JANI SAVOLAINEN
   [email protected]

  • joulumieltä

   Olipa kerätty kaikki keskustapuolueen ikuiset tontut kaupungin tekemälle videolle. Tonttulakit istuivat kuin nakutettuna kyseisten henkilöiden päissä. Ainoastaan äänestysnumerot puuttuivat?

  • Uudelleen.koulutukseen

   Antopäivä: 22.12.2016 Päätösnumero: 16/1052/3
   Valituksenalainen päätös: Viitasaaren kaupunginvaltuuston päätös 20.6.2016 § 51
   Asian kuvaus: Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi kuulemisvirheen vuoksi Viitasaaren kaupunginvaltuuston
   päätöksen, jolla valittaja oli pidätetty kaikista luottamustoimistaan vireillä olevan esitutkinnan ja
   mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

  • lupenteri

   Ilmiselvä esimerkki: Noi kunnanjohtajat ja päättäjät ajaa jotain muuta nykyisin kuin kunnan etua.

  • monoapojalle

   No mutta Viitasaarella piti olla oikein lainoppinut kunnanjohtaja. Ei muuta kun monoa.

  • etsitään.viisastamiestä

   Mitä keksii johtaja seuraavaksi Ijäksen päänmenoksi? Yleensä entiset urheilijat ovat huonoja häviämään. Palkankorotuksen jälkeen jaksaa maksattaa kunnalla kaikki hölmöilyjensä kustannukset. Hallinto-oikeus totesi Ijäksen hyllytyksen laittomaksi. Oisko jo Viitasaaren veronmaksajien aika herätä lakimiehensä lumosta, ja katsoa totuutta silmiin? Ja kysyä, että onko tämän tapainen toiminta kaikilta osin järkevää ja kunnan etujen mukaista? Eikö kukaan uskalla puuttua kyseiseen asiaan. Eikö löydy yhtään valtuutettua joka haluaisi oikaista näitä virheellisiä päätöksiä?

   • täs_olis_kunta-aloite

    Kinnulassa olisi se Juha Urpilainen jonka valituksista olen lukenut netistä ja sanomalehdistä. Olen myös kuullut paljon puhuttavankin ko. henkilöstä. Paljonkohan Urpilainen pyytäis korvausta, jos hän laatisi valitukset kaikista Viitasaaren kaupungin lainvastaisista päätöksistä, voisko joku kysäistä, niin laitetaan hattu kiertämään?


  • hävettääkö

   Oliko kyseessä Kinnusen ja kepulaisten kosto Ijäkselle laajakaistavalituksesta? Näpilleen saivat, kun hävisivät Hallinto-oikeudessa. Etsin kaupungin etusivuilta Hallinto-oikeuden päätöstä Ijäsjutussa. Aikaisemmin on ollut päätökset isolla kaupunginsivuilla jos kaupunki on voittanut Hallinto-oikeudessa. Nyt ei löydy yhtään mitään. Nyt olisi jo kiire tehdä kaupunginhallinnon kanssa jotain. Näin ei voi jatkua.

  • luutanoita

   Onko tällä ko. kaupunginjohtajalla kepulaistausta? Jos on, niin on voinut todella loukkaantua henkisesti , kun ei saanut tahtoaan läpi laajakaista-asiassa.

   • demarijäsenkirjalla

    Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Pikku Pekkarinen taitaapi olla tämän kaupunginjohtajan saloja opettelevan pojan eno.


  • enoveneesssä

   Kyllä se on Mauri pekkarisen siskon poikia

  • nyt.leikkimään

   Lueskelin lehdestä, ettei Kinnunen lähde valittamaan KHO:n Ijäksen jutussa. Taisi pelimerkit loppua Kinnuselta. Lisäkoulutus lakiasioissa olisi paikallaan. Hallinto-oikeus kun totesi päätöksen käsittelyn laittomaksi, niin ei siinä ole mitään sanomistakaan. Asia olisi pitänyt aloittaa alusta. Ihmettelen, miksi Kinnunen haluaa seikkailla näillä hölmöillä asioilla. Ensin Saarijärvellä ja nyt Viitasaarella? Mikä panee miehen hölmöilemään, onko se pätemisen tarve vai ei yksinkertaisestri osaa hommiansa? Viitasaarella näköjään oppii ajanmyötä kantapään kautta. Tai ei sitten opi koskaan. Onneksi Viitasaarella on saanut kiven kovan vastuksen kovalle päälleen. Leikit on tiettävästi leikitty nyt, toivottavasti ottaa opikseen.

  • lakitaidoton

   Näillä lakimiehen taidoilla olisi pitänyt valittaa eteenpäin. Lakimiehenä olisi ollut varma voitto. Olisi saatu kunnon naurut näille touhuille.Maksujen aika lähenee, vai saako vieläkin käännettyä muiden syyksi? Kaikki tulee laittaa cv:lle tuleville maakuntaliiton huippupaikolle valitsijoille. Työpaikka on siellä varmasti jo turvattu.

  • jaa.jaa.kannatan.möö

   Ihmettelen taitoa saada kaupunginhallituksen ja suurimman osan valtuutetuista mukaan laittomaan päätöksen tekoon Ijäs jutussa. Onko se taitoa vai valtuutettujen tyhmyyttä? Lammaslaumalla on paljon oppimista, jos valtuustossa aikovat jatkaa.

  • Hallitus.Golfailemaan

   Niin hyvin menee, että palkkaa nostettiin 500€/kk. Kyllä kannatti Ijäs laittaa jäähylle. Ja saatiin vielä kunnon mustamaalaus Persuille näin vaalien alla. Kepulileilta kunnon korvaus. Onkohan muuten golf-kentän rakentaminen alkanut, kun Kinnulanmäeltä on kaadettu rajusti puuta?

  • Yliastuttutaas

   Mites nyt Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen?

   Lainaus Keskisuomalaisesta 25.1.2017

   Viitasaari
   TIETOVUODON TUTKINTA LOPETETTIIN

   Sisä-Suomen syyttäjävirasto on päättänyt lopettaa kaupunginvaltuutettu , kaupunginhallituksen jäsen SEPPO IJÄKSEEN (ps.)littyvän esitutkinnan mahdollisen virkasalaisuuden osalta

  • korvausvastuu

   Kaupunginhallituksen jäseniltä on nyt hyvä hakea korvauksia kaupunginjohtajan lisäksi. Vastuuta pitää kantaa "poliittisen" vastuun lisäksi.

  • lainvalvojat

   Kuinka monta laitonta päätösesitystä sallitaan, ennenkuin Viitasaarella aletaan vaatia toimenpiteitä? Jossain muualla kunnassa olisi jo tullut kenkää.

   • kim_jong_il

    Kaupunginjohtajalla oli kaupungin puolesta syyteoikeus, jonka hän hyvin tiesi ja jota käytti saadakseen hankalan niskoittelijan pois tieltä. Vaikka kihlakunnansyyttäjä on nyt tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen on kaupungilla edelleen syyteoikeus olemassa. Poliisitutkintapyyntö pikkujutuistakin on kätevä konsti pitää valtaa näpeissään. Laitonta? - Ei. Moraalitonta? - Kyllä!

    Kaupunginjohtaja on kaupunginhallituksen alainen, joten kaupunginhallituksen pitäisi laittaa oma johtajansa kuriin. Ijäksen tapauksessa kaupunginhallituksen kepulaiset, demarit ja kokoomuslainen eivät ole olleet ollenkaan pahoillaan Ijäksen hyllyttämisestä.

    Jokainen hallinnon epäkohtia esille nostava ja muutoksia vaativa viedään siis jatkossa Viitasaarella käräjille Pohjois-Korean malliin. Tulevissa vaaleissa tarvitaan raastupaa pelkäämättömiä ehdokkaita.


  • syyte.ilman.valtuutta

   Outova porukkata Viitasaarella. Kaupunninjohtaja on virkamies. Eikös sen kuulu vain tuoda asiat hallituksen pöytään ja puolueettomasti. Mikä sille on syyteoikeuven antanu?

   • kim_jong_il

    https://www.minilex.fi/a/kunnanjohtajan-tehtävät-kunnallishallinnossa

    Kunnanjohtajat valvovat kunnan hallintoa. Vastaavat siis että hallinto tapahtuu lakien mukaan. Tähän on Kinnunen vedonnut, kun asetti Ijäksen poliisitutkintaan. Ijäksen tapauksen olisi voinut hoitaa myös kirjallisella tai jopa suullisella huomautuksella melua nostamatta. Itse poliisille kantelu olisi tietenkin kuulunut sille, joka on vahinkoa kärsinyt, eli Kuuskaista. Kaupunginjohtajan pitäisi toimia kaupungin asukkaitten tahdon ja etujen mukaan, joita edustavat valtuutetut. Janne Kinnunen ei asu Viitasaarella ja on jo hakenut Äänekosken kaupunginjohtajan paikkaa. Mieli on muualla jo selvästi. Signaali valtuutetuille ja kunnan virkamiehille: "Täältä pesee, jos joku vastustaa."


   • ykslompolo

    Niin mutta Kinnustahan ei kelpuutettu Äänekosken kaupunginjohtajaksi. Eikä kyllä pidä kelpuuttaa mihinkään. Nuo Kinnusen hallintomenetelmät ovat ääriKepu kuntien menetelmiä.


  • pukki.ja.kaalimaa

   Kuka valvoo kunnanjohtajaa? Kaupunginhallitus vai? Pukki kaalimaan vartijana!
   Mitä se tarkastuslautakunta tekee? Tarkastaa varmaan itseään?

   • kim_jong_il

    Kaupunginjohtaja on kaupunginhallituksen alainen. Kaupunginhallituksen kokouksen päättämien asioiden esittelijänä on kaupunginjohtaja, joten hallituksen jäseniltä edellytetään kriittisyyttä ja asioiden tuntemusta. Vaalit ovat tulossa. Viitasaarelle tarvitaan nyt viisaita, ahkeria ja Kinnusta pelkäämättömiä valtuutettuja. Lisätään vielä - epäitsekkäitä ja lahjomattomia. Harvinaisia lintuja!


  • lahjomattomat.kehiin

   Oikein, lahjattomien sijaan lahjomattomia. Ei vaan taija kepulaisten joukosta sellaisia löytyä.

  • ruotelinpitäjä

   Vieläkö Viitasaarella on ruotelissa entinen entinen kaupunginjohtaja?

  • sääliviitasaarta

   Taisivat Äänekoskella huomata ajoissa.että kaikki palikat eivät ole kotona.

  • kosken.korva

   Joo ja eikös Äänekoskella laajakaista ole kunnossa. Sonerako se siellä hoiti homman. Ei siellä tarvittu kaupunkilaisten rahojen törsääjää.

  • Äkeläinen

   Eihän me täällä Äänekoskella kaupungin rahoja tuhlata samalla tavoin kuin esim. Viitasaarella, jossa kaupunginjohtaja luottamusmiehineen on rahankäytön suhteen täysin holtiton. Onneks se maan kalleimpiin Pekkarislaisiin kuuluva poika ei päässyt kaupunkiamme johtamaan.

  • opiskelukannattaa

   Mihin se pitäis lähettää oppiin?

  • oppia.ikä.kaikki

   Eikös tuo kannata lähettää Ijäksen oppiin.

  • ope.ope

   Ilpo Manninen voisi antaa myös opetusta.

  • piimähinkki

   Joko se kaupunginjohtaja on sen piimähinkin on löytäny? Joku kertoi siitä Ijaksen ketjussa.

  • hinkinhakija

   Joo, löysin.

   Ei.tiedetä.talon.tapoja

   12.2.2017 0:37
   Ensimäisenä jalkapuuhun joutaisivat johtavat viranhaltijat ja luottamusmiehet. Eihän tällainen peli perkules vie vetele Viitasaarella. Nämä vasta Viitasaarelle muuttokuormansa tuoneet eivät vielä näköjään näytä tietävän, että missä "piimähinkki" pidetään.

  • pitäisuskoa

   Taitaa Janne olla tuomittu alasarjoihin loppuiäkseen.Isompien kaupunkien johtajaksi ei ole ja lakimiestä ei koskaan tule.Tavalliset maallikotkin pyyhkii pöytää mennen tullen.

  • lenkkimakkara

   Luuletteko te Viitasaarelaiset, että Kinnunen välittää teistä ja kunnastanne paskan vertaa. Kyttää koko ajan maakuntaliiton helppoja ja rahakkaita hommia. Kepulaisten hyväveli verkostojen yksi vahva lenkki .

   • Taivas_varjele

    On se huomattu. Jos kuntalainen yrittää päästä puheille, niin aina on kiire kokoukseen. Jos on epämieluisa asia, niin sähköpostiin et saa vastausta. Alaiset ja valtuutetut on peloteltu virkavastuulla, niin hekään ei uskalla ottaa kantaa.

    Onko se meille parempi, että Janne Kinnunen on Keski-Suomen liitossa junailemassa vallan siirtämistä kunnilta sinne? Mutta tulee mielenkiintoiset vaalit


  • AnteeksiTaas

   Joko se Kinnukainen on Ijäkseltä pyyvelly anteeksi?

  • Leikkimään.nyt.kaikki

   Pääseekö Kinnunen ulos leikkimään?

  • on.se.surkeaa

   Nyt Kinnunen rahankeräys pystyyn laajakaistasta köyhille kepulaisille Aulalle ja Pietiläiselle hyväveli verkoston kautta. Aula ei voi tehdä kuulemma johtotehtäviään etätyönä. Säälittää niin kovasti kun luin tämän suru-uutisen Seutulehdestä. On velvollisuus näin suuressa hädässä köyhiä kepuveljiä auttaa ja heille on saatava 30 000€ yhteydet yhteiskunnalta pikaisesti. Hopi, hopi Kinnunen.

  • Tietämätön.yksi

   Mitä ne Aulan etätyöt on? Eikö se jättänyt työt kesken? Mihin sitä nyt niin on kaistan tarvetta?

  • johtovaihtoon

   Lisääkö Viitasaaren kaupungin huono johtaminen kiinnostusta kuntavaaleihin. Tuskin. Ainoastaan kepun hyväveli-järjestö lipoo tässä tilanteessa huuliaan. Kepulaiset Aula ja entinen pankinjohtaja aloittivat Seudussa jo itkuvirret. On aivan oikein, että Perussuomalaiset ovat puuttuneet kovalla kädellä kepulointiin ja verorahojen tuhlailuun konkurssiyhtiöihin. Toivottavasti Perussuomalaiset saavat hyvän kuntavaalilistan.

  • en.halunnut.herätä

   Nyt äänestämään ehdokkaita, jotka pistävät Kepun ja Kinnusen tiukille. Lakimies oli kuulemma nähnyt jo unia, ettei Persut ole tulossa enää valtuustoon häiritsemään Hyväveli-toimintaa. Unessa oli kuulemma Kuuskaista rakentanut Viitasaarelle 500 megaa kaikille. Tuulivoimaloita oli joka kylällä ja Vihavan hörötykset palatseineen olivat olleet hurjassa käytössä. Vanhan keilahallin rauniot oli pystytetty uudestaan, ja raunioilla oli amfiteatteri. Johtajat olivat kieriskelleet rahoissa ja kukaan ei enää valita vaan kaikki päätökset sovittiin valmiiksi keilahallin baaritiskillä.

  • pers.läpimiehet

   Viitasaaren valtuustoon pyrkii takaisin vuosien takaa tuttut naamat. Osa taitaa tulla rollaattoreilla. On se hienoa, että valtuusto nuorentuu. Kinnuselle tulossa kissanpäivät, kun päätökset soluvat kuin itsestään. Rahan menoja ei kukaan vastusta, vaan kaikki esitykset menee lävitse. Nyt jos koskaan veliverkot vesille. Tehdään maailmanennätys kunnan rahakirstun tyhjennyksessä.

  • Marjaliena

   Mitä kuuluu Marja-Leena? laulettiin jossain laulussa. Joko laajakaistasolmu on auennut Viitasaarella?

  • pässit

   Kuuskaistan suojelusenkelit Rusanen ja Kinnunen yrittävät kaikintavoin suojella tätä yritystä. Antavat ilmeisesti velat anteeksi? Voi helevetti sentään.

  • kepulit

   Kuuskaistan velkasaneeraus on hyväksytty Saarijärvellä ja Viitasaarella. Se tarkoittaa ettei kunnat ja etumaksujen maksajat eivät saa koskaan penniäkään. Viitasaarella ilmeisesti tulossa vielä alaskirjaus. Sitten on hoidettu Kuuskaistalle rahat ja vieläpä saadaan kunnanohtajalle ja hänen hovilleen synninpäästöt, myöntämällä vastuuvapaus tileistä ja toiminnasta. Tilintarkastus ja tarkastuslautakunta vielä suosittaa kyseistä asiaa. Hommat on hoidettu maton alle lakaisulla. Veronmaksajat vain hävisivät, mutta ei niistä kannata välittää, vai mitä kepulaiset?

  • rautalangasta

   Karstulan kunnanhallituksen listalla oli Valokuituverkkojen yhtiökokouksen esityslista. Siinä ilmoitettiin ylimääräisestä yhtiökokouksesta. Kokouksessa esitetään mukana olevilta kunnilta lisää pääomaa yhtiölle. Pääomituksen maksut määräytyvät kunnan koon mukaan. Mikähän olisi ollut Viitasaaren maksuosuus? Yksi syy joka oli jo valveutuneille tiedossa, viestintäviraston tukea on jäädytetty 4,6 milj.euroa. Kassa ilmeisesti tyhjä. Esimerkiksi Pihtipudas antoi n. 6 milj.euron lainatakauksen n. 300 liittymälle. Nyt suurimpana kuntana tulee antamaan lisää ison tukon euroja. Keväällä Valokuituverkot muuttivat osan lainoista sijoituksiksi. Nämä Putaalaisten sijoitukset ovat menneet jo ikiajoiksi. Kummallisinta oli yhtiökokouslistalla mainittu Viitasaaren hankkeen esittely. Tiettävästi Viitasaari ei ole kyseisen Valokuituverkkojen kanssa sopinut yhtään mitään. Jos kunnan nimissä on joku jotain luvannut, se teko on laiton.

  • hoviin.iliman.muuta

   kai se lakimies kunnanjohtaja on valittanut laajakaistapäätöksestä hovioikeuteen?

  • koulutukseenko

   Huomisella kunnanhallituksen listalla näkyy olevan oikaisuvaatimus, että pykälään oli väärin merkitty loppuun muutoksenhaku kielto. Nyt joutuu hallitus oikaisemaan asiaa, ja käsittelemään ilmeisesti asian uudelleen. Taas ilmeisesti koetettiin kepillä jäätä, että huomaako kukaan, koska aina kun tehdään päätös pitää olla merkintä mistä voidaan hakea muutosta. Mistä johtuu että "kummallisia unohtamisia" sattuu lakimiehelle jostain syystä aika paljon?

  • tolokunkirjottaja

   Ksml 06.04.2017 03:00
   Ennakkotilaajille kylmää kyytiä Kuuskaistalta

   Verkko-osuuskunta Kuuskaistan yrityssaneerausmenettelystä Saarijärvellä 28.3. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa oli Keskisuomalaisen mukaan ”alistuneita ilmeitä”.

   Eipä tuo ihme ole, sillä Kauppalehden (21.3.) mukaan ”arviolta joka toinen saneerausmenettelyn aloittaneista yrityksistä päätyy lopulta konkurssiin”.

   Ei tipu rahaa vakuudettomille velkojille (Jyväskylä, Saarijärvi, Viitasaari ja sadat tai tuhannet ennakkotilaajat)!

   Keski-Suomessa juuri tästä laajakaistahankkeesta esitettiin kuluneiden vuosien mittaan lukuisia varoituksia. Jotkut vastuulliset luottamushenkilöt yrittivät hillitä kuntiensa intoa taloudelliseen katastrofiin saaden asiatonta kritiikkiä vastaansa.

   Laajakaista kaikille -lain tultua voimaan ”piirileikki” käynnistyi Verkko-osuuskunta Kuuskaistan hanke-ehdotuksella 13.8.2010 Keski-Suomen liitolle, joka ryhtyikin kilpailutukseen 21.4.2011. Sen tuloksena liitto sai yhden (!) tarjouksen – Kuuskaistalta – saman, minkä se jo hanke-ehdotuksena oli esittänyt. Hankekoordinaattorina oli sama henkilö, joka on nykyisin Kuuskaistan toimitusjohtaja.

   Leikki jatkui 15 kunnan tanssilla, mihin muun muassa Saarijärvi yhtyi 28.12.2011. Valtuusto ei ollut yksimielinen, sillä yksi valtuutettu jätti eriävän mielipiteen – ja on ollut täsmälleen oikeassa.

   Alueella oli jo vuosia yksin leikkinyt Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy, joka ujona ei halunnut kaikkia leikkitietojaan paljastaa.

   Piirileikin osallistujat vähenivät, leikki muutti muotoaan ja eripuraakin alkoi syntyä. Leikin takuumieheksi ajateltu Finnvera kieltäytyi osallistumasta tanssiin, sillä pääsylipulla ei ollut katetta. Kuuskaista ilmoittikin 26.9.2013, ettei se kyennyt enää leikkiä jatkamaan (!).

   Eihän mielenkiintoista, joskin kallista leikkiä voitu kesken lopettaa. Niinpä 12.12.2013 oikein eduskunnassa ”isot pojat” Mauri Pekkarinen, Lauri Ihalainen, Teppo Sirniö ja Timo Rusanen sekä Kuntarahoituksen, Inspira Oy:n, työ- ja elinkeinoministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön ja Viestintäviraston edustajat pähkivät kahta uutta vaihtoehtoa piirileikkiin: 1. takaukset suoraan verkkoyhtiöön ja 2. takaukset väliyhtiön kautta.

   Ongelmaksi todettiin julkisen tuen – jopa 100 prosentin – osuuden nousu ja samalla riski piirileikin muuttumisesta omakustanteiseksi. Epäreilua totta kai!

   Puuhahenkilöt pohtivat kunta- ja hallintolakeja joustavasti soveltaen kalliiden lakimiesten avulla uusia kuvioita piirileikkiin ja päätyivät merkilliseen holdingyhtiömalliin, mihin Kuuskaista sittemmin upotti velkansa – taisi olla peräti euron hinnalla.

   Nyttemmin tuo uusi piirileikki lienee jos ei matkansa päässä, ainakin lähellä sitä. Keski-Suomen Valokuituverkko Oy:n ja Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n tilinpäätökset viime vuodelta kertonevat tulevaisuudesta paljon.

   Mistä ihmeen rautalangasta kuntapäättäjille pitäisi taivuttaa malli riskirahoituksen hallintaan?

   Hannu Luotola

   Saarijärvi

   • kammottaa

    Kiitos, Hannu selventävästä kirjoituksesta. Kyllä minäkin vielä viime vuonna olin aikeissa maksaa etumaksun tuohon houkuttelevaan laajakaistaliittymään. Ajattelin että, jos sitä ei nyt ota niin ei saa milloinkaan.

    Ilmeisesti täällä Viitasaarellakin tehtiin laajakaistapäätöksiä edistyksen nimessä "tunteella" turhia numeroita laskematta. Takausriskin huomanneet leimattiin paikallislehdessä kehitystä vastustaviksi luolamiehiksi. Virkamiesten olisi pitänyt laskea ja varoittaa. Päinvastoin - kaupunginjohtaja järjesti pillinviheltäjän turhaan poliisitutkintaan ja puoleksi vuodeksi pois kaikesta valtuustotyöstä.

    Kyllä minä olen kovin ihmeissäni mitä täällä tapahtuu! Kaupunginjohtaja Kinnunen on ollut mukana suunnittelemassa laajakaistaa Viitasaarelle. On joko tullut höynäytetyksi tai - karmiva ajatus - mukana höynäyttämässä?

    Mistähän voisi oppia virkamiesten vahtimisen taitoa lankeamatta salaliittoteorioihin?


  • leimaotsassako

   Joko kaupunginjohtaja ja hallitus on haastettu käräjille virheellisestä valtuutetun hyllyttämisestä ja aiheettomasta leimaamisesta?

  • kiirettäpittää

   Vielä ehtii hallituksenkin haastaa.

  • Huolestunut_nykymenosta

   Tuo Ijäksen erottaminen oli kaikkea muuta kuin fiksu ja asiallinen teko halitukselta ja valtuustolta. Kansaa sumutettiin silmään tällätavoin, jotta saatiin Perussuomalaisten kannatus laskemaan. Käsitykseni mukaan konkurssitilassa olevan Kuuskaistan muutamalla työntekijällä ei olisi ollut mitään mahiksia suoriutua kaikille kunnille, yhteensä lähes 200 miljoonan arvoisista valokuituverkkourakoista. Viitasaaren kaupungin päättäjät saisivat maksaa omista kukkaroistaan n. 600 tuhannen euron alaskirjaukset, jotka koituvat kuntalaisten maksettavaksi siitä että lähdettiin ns. soitellen sotaan selvittämättä huolellisemmin Kuuskaistan taustoja. Onneksi Perussuomalaiset kaatoivat vailla järjellisiä perusteita olevan valokuituhankkeen valituksillaan. Ellei Perussuomalaisten valtuutetut olisi toimineet em. tavoin Viitasaaren kaupungin tappioiksi olisi koitunut 13 miljoonaa euroa. Olen huolestunut Viitasaaren kaupungin kehityksestä syystä, että Kaikkein osaavimman ja asiantuntevimman puolueen kannatus romahti kuntavaaleissa. Nyt viitasaari sai oman näköisensä valtuuston. Möhlikää ja laittakaa porukalla asioita kuntoon entiseen tapaan.

  • lisää.lakia.lukemaan

   Kyllähän Viitasaarenkin pitäisi olla mukana tässä kannattavassa hankkeessa. Vai mitäpä sanoo Kinnunen?

   Verkkoyhtiö vaatii kunnilta lisää sijoituksia!

   Alla oleva Keski-Suomen Verkkoholding yhtiön lisäsijoitusesitys on ensi viikolla Multian kunnanhallituksessa. Samat esitykset tulevat aivan varmasti myös jokaiseen Verkkoholding kuntaan. Kuntien osake-osuus määrittyy omistusoikeuden/ asukasluvun mukaan. Multian osuus tulisi olemaan 500 tuhatta euroa. Tästä on helppo laskea, että Pihtiputaan ja Karstulan summat ovat noin miljoona euroa mieheen ja niin edelleen. Muistutuksena, että esimerkiksi Pihtipudas on jo sijoittanut ja lainoittanut hanketta 6 miljoonalla eurolla. Yhteensä kunnilta odotetaan saavan lisää noin 5 miljoonaa euroa. Ei todellakaan hyvältä näytä kannattamattoman verkkoyhtiön jatkuva pönkittäminen, koska näillä liittyjämäärillä ja kustannuksilla tästä hankkeesta ei tule omillaan toimivaa milloinkaan. Lisärahoitusta tullaan pyytämään taas muutaman vuoden päästä. Yksinkertaisesti Verkkoholdingyhtiön kanssa naimisissa olevien kuntien kantokyky ei kestä millään näitä lisämiljoona sijoituksia kannattamattomiin osakekauppoihin. Mistähän löytyisi sellainen taho joka katkaisisi tämän kuntia kyykyttävän ja pohjattoman kaivon velkasammon?


   Multian kunnanhallitus:
   Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi
   osakkeenomistajat ovat 26.4.2017 yksimielisesti päättäneet
   maksullisesta osakeannista yhtiön omistajakunnille vanhojen
   osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin. Keski-Suomen Verkkoholding
   Oy:n hallitus on pyytänyt kuntaa käsittelemään asian ja tekemään
   esityksen mukaisen päätöksen yhtiön maksulliseen osakeantiin
   osallistumisesta toukokuun 2017 aikana.

   Osakeannissa tarjotaan merkittäväksi yhteensä enintään 191.227 yhtiön
   uutta osaketta. Merkintäoikeus jakautuu osakkeenomistajakuntien
   kesken niiden nykyisen osakeomistuksensa mukaisessa suhteessa
   siten, että yksi osake oikeuttaa merkitsemään yhden uuden osakkeen.
   Osakkeiden merkintähinta on 26,15 euroa per osake, mikä jäljempänä
   esitetyllä tavalla yhtiön käypää arvoa vastaava merkintähinta määräytyy
   yhtiön rahoitustarpeen perusteella. Maksullisella osakeannilla
   tavoiteltava rahoitus on yhteensä viisi miljoonaa (5.000.000) euroa,
   mistä kunkin osakaskunnan enimmäissijoitus määräytyy
   omistusosuuden mukaisesti tehtävän osakemerkinnän mukaan.
   Näin ollen jokaisen omistajakunnan merkitessä osakkeita sille tarjotussa
   enimmäismäärässä, osakeannilla ei ole vaikutusta osakkaiden
   suhteellisiin omistus- ja vastuuasemiin. Sen sijaan elleivät kaikki
   omistajakunnat merkitse osakkeita merkintäetuoikeutensa mukaisesti
   omistustensa mukaisessa suhteessa, merkitsemättä jättäneen
   suhteellinen omistusosuus laimenee, ja suhteelliset omistusosuudet
   kokonaisuudessaan muuttuvat.

   Multian kunnalla on 21.147 osaketta, jotka oikeuttavat merkitsemään
   enintään saman määrän uusia osakkeita. Kunnan käyttäessä
   merkintäoikeutensa täysimääräisesti on merkintähinta
   kokonaisuudessaan 552.994,05 euroa (26,15 euroa/osake

  • oman.kylän.miehiä

   Ihmetellä täytyy, että mitä liikkuu kunnanjohtajien päässä, kun näin hölmöön ansaan viedään kuntia. Vieläpä heille maksetaan siitä. Voi hyvät hyssykät. Kunnan rahankäyttöön pitäisi olla edes jotain koulupohjaa, ja lakipykäliä tulisi noudattaa eikä pyrkiä niitä kiertämään.

  • ViiramiesKoskelta

   Eikö Kinnusen Viitasaari ole käräjillä Kuuskaistan kanssa? Sen saman minkä syliin Kinnunen Viitasaaren ajoi? Joo ja Saarijärven kanssa?
   Mikä noita kunnanjohtajia viiraa rahaa tuhlaamaan?

  • äkkiä.piiloon

   Oisko ylemmältä taholta tullut voimakasta ohjailua. Kunnanjohtajien on tulevan Sote-ratkaisun takia pedattava itselleen nimeä, jos haluavat sieltä rahakkaita loisto hommia. Onhan se jo nähty, että usea kuntajohtaja on jo sinne päin petiään viennyt. Ei kuntien kurjistuminen heitä haittaa, kun on tiedossa pakopaikka.

  • kolmiloikalla.hommiin

   Poimin tämän kirjoituksen todella osuvana nykyajan kuntajohtajien osaamisesta. Tähän voidaan lisätä opettaja taustaiset mukaan. Jos ei ole todellisesta elämästä mitään käsitystä, ei pelkällä kirjojen lukemisella voi kuntalaisten verorahoista päättää. Kuntajohtajan virkavastuu on saatava lakipykälillä voimaan. Ei myöskään riitä, että on keskustapassin omaava. Myös sukulaisten suojelema toiminta tulisi saattaa kuriin. Kuntajohtajat ovat mielestäni ensivastuussa kuntien kurjistumisesta ja rahan syytämisestä esimerkiksi laajakaistaan. Jos Viitasaarikin olisi lähtenyt kyseiseen hankkeeseen, oltaisiin nyt rahanjakoautomaattina loppu elämän. Kinnostaisi kovasti, että vieläkö johtajamme himoitsee kyseiseen hankkeeseen?


   Mitä, jos pysähtyisimme hetkeksi miettimään sitä, mistä johtuvat laajakaistalain tapaiset, täysin yli ymmärryksen menevät epäonnistumiset ja veronmaksijien keräämien rahojen suruttomat tuhlaukset.

   Ensinnäkin kunnanjohtajaksi kelpuutetaan kaiken maailman ylemmän korkeakoulutuksen suorittaneita henkilöitä.

   Riittää, jos on suorittanut kapiaisen tai kirkkoherran virkaan vaaditut opinnot tai perehtynyt syvänmeren kalalajien sukupuolielämään tutkijana.

   Suurella osalla kuntien johtajista ei ole edes auttavia tietoja hallintoa koskevista lainsäädännön perusasioista.

   Valmistelijan tai esittelijän virkavastuusta heillä ei ole mitään käsitystä--eikä ihme, kun Kuntaliiton lakimiehet ovat aina käytettävissä.

   Iso ongelma on vain se, että Kuntaliiton lakimiehiä pidetään virheellisesti oikeusviranomaisina, joiden "tulkinnat" esteellisyyksistä etc. ovat absoluuttisia totuuksia.

   Usein käytetään myös kosultteja(lakimiehiä, jotka ovat erikoistuneet rahastamaan kuntia ilman mitään vastuuta) ja annetaan päätösten valmistelut heidän tehtäväkseen, aivan kuten laajakaista-asiassa on tapahtunut.

   No, miten sitten kävikään esimerkiksi laajakaista-asiassa? Hallinto-oikeus joutui kumoamaan osan konsulttien tekemistä valmisteluista lainvastaisina.

   Laajakaistavalmistelut ovat samanlaisia kaikissa kunnissa ja peräisin palkattujen lakimiesten kynistä. Virkavastuuta ei kuitenkaan voi ulkoistaa, vaikka kuinka mieli tekisi.

   Nyt samaiset kunnanjohtajat yrittävät panna kuntalaiset vastuuseen omista töpeksinnöistään jopa 32 vuodeksi ja yrittävät syyllistää Viestintävirastoa siitä, ettei se myönnä laittomasti 4,6 miljoonan tukirahoja tähän härdelliin.
   Viestintäviraston on tarkoin noudatettava lakia, ihan, niinkuin kaikkien muidenkin viranomaisten ja kuntajohtjien antamat kommentit Keskisuomalaisen jutussa ovat alle arvostelun. Viranomainen myöntää tukia vain, jos tuen saannin edellytykset täyttyvät.

   Pitäisiköhän kunnanjohtajat kouluttaa uudestaan ja vaatia heiltä ainakin Perustuslain 118 pykälän ja virkamieslain hallitsemisesta hyväksytty suoritus?

   Jo näiden kahden lain tuntemuksella selviäisi virkavastuun käsite (valmistelijan ja esittelijän vastuut).

   Jos kuntajohtajien vaatimustasoon saataisiin edes nämä edellytykset, saattaisivat vahingotkin jäädä syntymättä.

   Laajakaista on vain jäävuoren huippu hulvattomasta rahankylvöstä kuntatasolla.

   Sama ilmiö onvalitettavasti havaittavissa myös valtakunnan tasolla.

   Ei ole ihme, jos rahat eivät riitä edes peruspalveluihin.

   Nykyhallitus tekee kaikkensa, että laajakaistalain tapaiset vedätykset olisivat jatkossakin mahdollisia. (norminpurkutalkoot)

   Harmaa talous rehoittaa ja voi hyvin. (hallintarekisteri)

   Luulisi, että päättäjien omatunto edes hiukan naputtaisi ja mahdollisten lastenlapsien kohtaama maailma aiheuttaisi "väristyksiä"

   Tuo veronmaksajien varojen estoton rahankylväminen ei kyllä ole kuntalain mukaista toimintaa.

  • onnittelut

   Kuulin radiosta, että Perussuomalaiset olivat tehneet loistavan valtuustoaloitteen ruotsinkielen vapaaehtisuuskokeilusta Viitasaarella. Valitettavasti Kinnunen kepulaisineen ei varmasti lähde muiden kuin omiin ehdoksiin. Tämä on nähty viimevuosina. Demaritkin on esittäneett aloitteita, mutta yksikään ei ole edennyt yhtikäs mihinkään. Siitäkin huolimatta hekin ovat mukana kepun ja Kinnusen rintamassa täysin rinnoin. Kuulin että hallituksen puheenjohtajaksi tulossa demarien eläkeläinen. Hommat ovat taas hoidettu neljäksi vuodeksi samaan muottiin.

  • viljanen.mukama

   Demareille vapautuu kaupunginjohtajaehdokas kun Ritva Viljanen (sd) lähtee Helsingistä muihin hommiin. Kotkasta on kuulemma kyselty Lindelöfin seuraajaksi, mihin tarvitaan sellainen väljäomatuntoinen seuraaja.
   Viitasaariset pitäkää kiirettä! Koska siellä on ollut nainen kaupunginjohtajana?

  • hävettää

   Eiks Viitasaaren demareilla ollut muuta henkilöä laittaa kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi kuin lähes 80-vuotias vanhus? Voi tottavie sentään!!!

  • salaiset.paperit

   Tässä kuntien viranomaisille tietoa asiakirjojen salailusta. Luottamusmiehet älkää hyväksykö kaikkia asiakirjojen salailuja suoralta kädeltä. Laillisesti salattavia papereita on todella vähän.

   Toimittajalle voitto metroasiakirjajutussa
   Manu Marttinen

   Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan HKL:n pitää luovuttaa toimittajalle tämän pyytämät asiakirjat. ”Avoimuus ei voi olla pelkkä kiva sana. Sopimuksia on voitava tehdä niin, että ongelmatilanteessa ei heti väitetä kaiken olevan liikesalaisuuksia”, sanoo asiakirjoja vuosia vaatinut toimittaja Tommy Pohjola.

   Korkein hallinto-oikeus (KHO) on 15. toukokuuta antamassaan vuosikirjapäätöksessä kumonnut pääosin Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunnan tekemän päätöksen, jolla se salasi HKL:n ja Siemens Oy:n välistä kirjeenvaihtoa.
   Vuosina 2011–2012 käyty kirjeenvaihto käsitteli Helsingin metron automatisointiprojektin kilpailutukseen liittyviä reklamaatioita. Siemens on pitänyt kaikkea HKL:n kanssa käymäänsä kirjeenvaihtoa salassa pidettävänä liikesalaisuuteen vedoten.

   KHO:n päätös tarkoittaa sitä, että Hufvudstadsbladetin toimittajana aihetta pitkään seurannut Tommy Pohjola saa pyytämänsä asiakirjat lähes kokonaisuudessaan. Kirjeitä on yhteensä 74 kappaletta, joista vain neljä sisältää salassa pidettäviksi luokiteltuja tietoja.
   KHO toteaa päätöksessään, että yrityksen salassapitotahdolla ei ollut ratkaisevaa asemaa arvioitaessa sitä, sisältääkö pyydetty asiakirja liikesalaisuuksia, vaan salassapidon perusteita oli arvioitava objektiivisesti.
   Pohjola on tyytyväinen KHO:n päätökseen.
   ”Tämän päätöksen mukaan liikesalaisuuteen ei voikaan noin vaan vedota. Tästä päästäänkin vaikka Länsimetro Osakeyhtiöön ja ainoaan Helsingin ja Espoon metrohankkeesta tehtyyn selvitykseen. Tämä kokonaan salattu selvitys on tehty julkisella rahalla”, Pohjola muistuttaa.

   Journalistiliiton lakimies Tytti Oras pitää päätöstä asiakirjajulkisuuden ja sananvapauden kannalta merkittävänä.
   ”KHO vahvistaa Helsingin hallinto-oikeuden aiemman päätöksen. Olennaista jutussa on se, että liikesalaisuuden käsitettä ja merkitystä on avattu suhteessa asiakirjajulkisuuteen”, Oras sanoo.

   Liike- tai ammattisalaisuutta ei kuitenkaan ole laissa määritelty tarkemmin. Liikesalaisuudella tarkoitetaan yleensä taloudellisluonteisia kaupankäyntiin liittyviä salaisuuksia, teknisiä salaisuuksia tai yrityskokemusta eli tietotaitoa. Sen sijaan yrityksen imagon tai maineen kannalta kiusalliset tiedot eivät ole liikesalaisuuksia.
   ”Jos yritysten käymästä kirjeenvaihdosta käy ilmi yleisiä yritykseen liittyvä asioita, ne eivät kuulu liikesalaisuuden piiriin, vaikka yritys niin haluaisikin, Oras sanoo.

   Helsingin hallinto-oikeus antoi asiassa vuonna 2015 päätöksen, jonka mukaan Pohjolan olisi pitänyt saada pyytämänsä asiakirjat. Journalistin uutisen asiasta voit lukea tästä.
   Siemens valitti päätöksestä ja vaati hallinto-oikeuden päätöksen kumoamista. Nyt KHO asettui Pohjolan kannalle. Pohjola muistuttaa tuoreen päätöksen laajemmasta merkityksestä.
   ”Mielestäni KHO:n päätöksellä on iso merkitys nyt kun erilaisia julkisen sektorin tehtäviä halutaan antaa yksityisille toimijoille. Avoimuus ei voi olla pelkkä kiva sana. Sopimuksia on voitava tehdä niin, että ongelmatilanteessa ei heti väitetä kaiken olevan liikesalaisuuksia. Ei se niin voi mennä.”

   Pohjola toivoo, että päätöstä luettaisiin tarkoin eri puolilla Suomea.
   ”Helsingin hallinto-oikeus ja korkein hallinto-oikeus tekivät perusteellista työtä. Toivon että tämä KHO:n vuosikirjapäätös kannustaa toimittajia työssään ja toisaalta, että se luetaan huolella kaupungintaloissa ympäri maata.”

   Vuosikirjapäätös tarkoittaa sellaista ratkaisua, jolla on merkitystä lain soveltamiselle tai on muuten yleisesti merkittävä.

   Pohjola teki alun perin asiakirjapyynnön HKL:lle marraskuussa 2012, mutta HKL kieltäytyi antamasta asiakirjoja. HKL vastasi Pohjolan pyyntöön vasta maaliskuussa 2013 eli selvästi julkisuuslain 14 päivän mukaisen määräajan päättymisen jälkeen.
   Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2015 HKL:n virkamiehet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska eivät toimittaneet asiakirjoja ajoissa Pohjolalle.

   Pohjola uusi alkuperäisen tietopyyntönsä viime viikolla ja liitti siihen KHO:n päätöksen. Vastaus tuli nopeasti ja HKL antaa Pohjolalle pyytämänsä asiakirjat.
   Mitä aiot tehdä niillä?
   "Kai tämä kaikki on vielä kerran lehteenkin laitettava. Kirjeet todistavat sen, minkä toin julkisuuteen jo vuosia sitten: automatisointihankkeen ongelmat olivat niin pahoja, että hanke olisi pitänyt keskeyttää jo pari vuotta aiemmin kuin nyt tehtiin. Kirjeistä on luettavissa myös se, että HKL:n turvallisuus- ja organisaatiokulttuuri oli vielä kesällä 2016 menneestä maailmasta. Tämän Onnettomuustutkintakeskuskin havaitsi 8. toukokuuta 2017," Pohjola sanoo.
   Tommy Pohjola, HKL, KHO, asiakirjajulkisuus

  • hölmöilyt.on.hölmöilty

   Tässä Kinnuselle ohjeistusta Viitasaaren laajakaistan rakentamiseen. Äläkä enää jauha Valokuituverkkoihin liittymistä eikä minkäänlaista kauppaa kyseisen yhtiön kanssa. Miehellä pitää olla jo kova pää kun ei usko järkipuhetta. On jo sotkenut tätä asiaa jo ihan tarpeeksi.


   EU.tukee.mobillia

   3.6.2017 7:41
   Uusi
   Mobili-verkkoa sen olla pitää.

   Tuuli on käntynyt EU Brysselissä. Nyt EU tukee vain syrjäseutujen Mobiili verkkoja.
   Oravien valokuituverkoille ei jaeta enää rahaa.

   Rautavaaralaiset ja jopa tyhmänsitkeät savolaisetkin ovat vetäneet rahahanat kiinni valokuituyhtiöiltään. Epäonnistui surkeasti ja se siitä.

   Mutta Keski-Suomen Rupukuntien kunnanjohtajat ja valtuutetut pähkäilivät taas, että paras vaihtoehto on antaa vain lisärahaa Keski-Suomen valokuituverkoille.

   Savon Kuidulla on velkaa noin 5 miljoonaa euroa ja kun tulos on vuosi vuoden jälkeen noin 100 000 euroa tappiollinen, suurin osa kunnista ei pumppaa siihen enää rahaa. Oppirahat on sitten maksettu ja piste.

   Mutta Keski-Suomen Rupukuntien Valoverkoilla onkin velkaa noin 40 miljoonaa euroa kuntien takaamana. Ja nyt he antavat 5 Miljoonaa euroa lisää, mikä ei tule olemaan kyllä viimeinen kerta. Kuuskaistan aikana Keski-Suomen kunnat ja yli-innokkaat tilaajat kylvivät rahaa Kuuskaistalle noin 15 miljoonaa euroa. Ja jo ennen sitä Pohjoisen Keski-Suomen verkkoon laitettiin rahaa jokunen Miljoona euroa.

   Näinollen oravien verkkoihiin on sijoitettu kuntien rahaa ja omavelkaisia takauksia noin 55 - 60 miljoonaa euroa. Eikä paljon kakkaakaan ole tullut.

   Eli jos verkoissa touhuaa noin 1400 maksavaa asiakasta, niin keskimääräinen liittymän hinta on ollut noin 43000 euroa.

   Rupukuntien valtuutetut ovat taas päättäneen antaa edelleen lisärahaa Keski-Suomen valokuituverkoille, jotta heidän aikaisemmat takauksensa eivät lakeasi ja ei huomattaisi heidän katastrofaalista epäonnistumista.

   No tuo rakennelma kaatuu talouskatastrofiin ennemmin tai myöhemmin, jolloin rahanpolttokokko on vain suurempi lisärahoituksella jo entisten kankkulan kaivoon rahojen hävittyjen lisäksi.

   Lainaus Maaseuduntulevaisuudelta

   EU rahoittaa kylien langattomia verkkoja 120 miljoonalla eurolla
   Politiikka 30.05.2017 Aimo Vainio

   Tuella vedetään verkko 6 000–8 000 kylään. Tuki on avoin kaikille julkisille toimijoille.
   Lari Lievonen

   EU:n tavoitteena on tukea tietoverkon rakentamista erityisesti siellä, missä yhteydet ovat heikot.

   EU haluaa tukea kylien ja kaupunkien ilmaisen langattoman Internet-yhteyden rakentamista. Euroopan komissio on myöntänyt verkkojen rakentamiseen 120 miljoonaa euroa.

   Rahaa jaetaan sitä mukaa kun hakemuksia tulee. Tosin joitain heikkojen yhteyksien alueita suositaan. Maaseutualueita suositaan.

   Tuen arvioidaan riittävän 6 000–8 000 kylän verkon rakentamiseen. Tuella voi ostaa laitteita ja niiden asennusta, mutta hakija vastaa Internet-yhteyden kuluista operaattorille.

   Ohjelma on avoin kaikille julkisille toimijoille, kuten kunnille, kirjastoille ja terveyskeskuksille.
   EU:lla on periaate, jonka mukaan jokaisessa kylässä ja kaupungissa tulisi olla ilmainen Internet-yhteys vuoteen 2020 mennessä. Nyt myönnetty 120 miljoonaa euroa kattaa siitä tavoitteesta vain murto-osan.

   http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/eu-rahoittaa-kylien-langattomia-verkkoja-120-miljoonalla-eurolla-1.191361
   Näin ollen jokaisen omistajakunnan merkitessä osakkeita sille tarjo

  • köyhää.on.autettava

   Katselin Viitasaaren valtuuston istunnon netistä. Ei voi kun ihmetellä Hannu Sunin puolustuspuheita laajakaistarakentamisesta. Mies väitti, että rakentaminen Valoverkkoyhtiön kanssa olisi muka ollut kannattavaa ja liittyjiä olisi ollut riittävästi. Mies itki ettei saa mökilleen yhteiskunnan maksamia yhteyksiä. Voisiko helluntailaiset rakentaa talkoilla köyhälle miehelle verkon. Kinnunen voisi vähän avittaa myös. Verkkoyhtiön liittymähän olisi maksanut vain 40 000€. Otsaa on joillakin tälläisiä puheita esittää.

   • Suni_asioista_pihalla

    Luulen, että moni valtuutettu tukee kaupunginjohtaja Kinnusen ehdotuksia, koska hän on vakuuttava puheessaan.

    Kaupunginjohtajalta kysyttiin hänen masinoimassaan tuulivoimailtakoulussa: "Mikä on suunnittelutarveratkaisu." Kaupunginjohtajan vastaus: "Suunnittelutarveratkaisua käytetään, jos tuulivoimakaavaa ei voida tehdä." Vastaus oli vain väärä ja harhaanjohtava. Suunnittelutarveratkaisu on kaavoitusta kevyempi työkalu kunnille, jonne halutaan tuulivoimaa nopeasti ja jossa tuulivoiman rakentamista ei vastusteta. Viitasaarella oli tuulivoiman kaavoitus valtuuston yksimielisellä päåätöksellä jo lopetettu, mutta kunnanjohtaja edelleen ajoi tuulivoimakorporaatioiden asiaa. Suunnittelutarveratkaisut kun eivät enää ole kunnan oman valtuuston vaan kuntayhtymän yhteisen ympäristölautakunnan päätäntävallassa.

    Kysyn vain mistä tuulivoimayhtiö sai tietää tuon kaupungin johtosääntöä koskevan asian? Kun kaavoitus oli hallituksessa lopetettu, niin viikon päästä kaupunginjohtaja ampaisi Jyväskylään ELY-keskukseen neuvotteluun, jossa päätettiin Sikamäen tuulivoimapuiston suunnitelutarveratkaisumenettelyn aloittamisesta. Samat myllyt samoilla paikoilla kuin lopetetussa kaavassa!

    Nyt on tuo suunnittelutarveratkaisuhankekin lautakunnan päätöksellä lopetettu, mutta yhtiö valitti hallinto-oikeuteen juuri virheelliseen päätösmenettelyyn vedoten. Kuinkahan monta vuotta asiaa vielä vatvotaan? Kiitos petollisen kaupunginjohtajan!

    Tosiasia on että valtuutetut ovat tottuneet luotamaan virkamieskuntaan, siihen että se ajaa heidän alulle panemiaan asukkaitten edun mukaisia asioita. Hannu Suni on sinisilmäinen. Valistetaan me kaupunkilaiset meidän valtuutettujamme. Tähän mennessä ainakin tuulivoima-asiassa on meitä kuuunneltu. Hankalaa on kun kaupunginjohtaja on yksilöurheilija eikä joukkuepelaaja.


  • pers.kärpänen

   Kinnunen käyttää Kepun valtaa asiassa kuin asiassa. Suni on muka Kristillinen. Suni ei ole ikänään esittänyt poikkipuolista esitystä Kepua vastaan. Suni on perskärpänen Kepun takapuolessa. Omistaa kuulemma Kuuskaistan osakkeitakin. Mitenkä ne jääviydet on kunnan elimissä? On kuulemma myös tarkastuslautakunnassa puheenjohtajanakin. Kuuskaistaa on tiettävästi lautakuntakin käsitellyt.

   • Suni_passasi

    Sunin johtama tarkistuslautakunta antoi Kuuskaista-asiassa lausunnon että käsiteltävä asia ei kuulu sinne. Olisi ollut kyllä mukavaa kuulla myös millekkä instanssille kyseinen valitus kuuluu. Liian kuumat aiheet. Pallotellaan - kukaan ei halua koppia.


  • potkut.perseelle

   Tässä Kinnuselle tietoa, miten olisisi käynyt Viitasaarella tukirahoille. Olisiko jo parempi tulla esiin, ja kertoa Viitasaaren asukkaille totuus tästä hankkeesta. Aikanaan riskejä kyleltiin, niin naureskeltiin vain. Taitaa olla hymyt jo hyytyneet. Tässä hankkeessa on puhuttu palturia jo ihan tarpeeksi. Onneksi totuudella on taipumus tulla kuitenkin joskus esiin. Uusi lakikaan ei tule auttamaan Valokuituverkkoja kuiville. Nyt olisi aika antaa puuhamiehille potkut perseelle ja hyvin liukkaat lähtöpassit.


   Rupukunnat ovat liikuttavan yksimielisesti KSMLn uutisissa panetelleet Suomen valtiota siitä, että valtio on jättänyt heidä laajakaistassa velvoitteensa hoitamatta ja nyt ne joutuvat jälleen kerran syytämään kunnan verorahoja Keski-Suomen Valokuituverkoille. Eikä se tule olemaan viimeinen kerta.

   Samoin kunnanjohtajat ja valokuitu - hourahtaneet kunnanvaltuutetut ovat syyllistäneet ja panetelleet kunnissaan sellaisia piirejä ja henkilöitä, jotka ovat tuoneet asiallista järkeä vouhotukseen.

   Todelliset syylliset löytyvät katsomalla peiliin, erityisesti kuntien johtajat, houravaltuutetut ja Keski-Suomen Liiton ammattitaidottomat virkailijat, sekä Keski-Suomen Kepun nokkamiehet, tai oikeammin nokkamies.

   Tämänpäiväinen 7.6.2017 Viestintäviraston tiedote kertoo kuitenkin aivan muuta.

   Ja siinä saavat Multia ja Keski-Suomen Valokuituverkot ihan erityismaininnan osaamattomuudestaan ja epärehellsyydestään:

   "Mikäli valtionavustuslain ehdot eivät hankkeessa täyty, viraston on kuitenkin jätettävä valtiontuki maksamatta. Esimerkkinä Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n rakennushanke Multialla, johon on saatu muutakin julkista tukea."

   Lainaus Viestintävirasto 7.6.2017

   https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2017/laheskolmasosasuomenvalokuituliittymistasyntynytvaltiontuenvaikutuksella-2.html

  • paikka.hakuun

   Missä on kunnanjohtajan paikkoja auki?

  • tarkastuslautakunta

   Alla oleva juttu oli kissankokoisilla kirjaimilla Ilta-sanomissa 2014. Juttu kertoo laajakaista-tukien menetyksestä, ja syyllisinä muutama mitätön valtuutettu. Silloisilla päätöksillä tukia ei olisi tullut penniäkään. Ja nyt olisi Viitasaari 13 milj. euron lainatakauksilla velkaisempi. Kunta olisi sata prosenttisesti taannut koko hankkeen. Kannattaa tutustua lakiin mitä sanotaan julkisesta tuesta. Niillä tiedoilla olisi jo lakimiesten pitänyt asiasta valtuutettuja tiedottaa. Nyt olisi puolet lainoista Svop-sijoituksina ja uusi osakeanti olisi tuonut miljoonan lisää velkaa. Loppujen lopuksi todennäköisesti koko hanke menee konkurssipesän omaisuudeksi. Tai toisena vaihtoehtona lisää euroja annettaisiin joka vuosi lisää . Sonja Kekkonenkin pistettiin kommentoimaan asiaa, vaikka ei tiennyt riskeistä ja tukiasioista yhtään mitään.
   Valtuutettujen valitus hyväksyttiin Hallinto-oikeudessa, ja kaupungin päätös todettiin laittomaksi.
   Kuuskaista keräsi jo aiemmin etumaksuja tuon alla mainitun 700 000€ ja kuntalaisten liittymämaksut päälle. Käräjäoikeus totesi Kuuskaistan maksamaan kunnan sijoittamat rahat takaisin sopimusrikkomuksen takia. Kuuskaista jutun takia vieläpä Seppo Ijäs hyllytettiin valtuustotyöskentelystä 8 kuukaudeksi. Seppo Ijäskin todettiin syyttömäksi.
   Tässä muistutus uusille Keski-Suomen valtuutetuille mitenkä voi käydä, jos ette ole valppaina virkamiestenne kanssa.

   Pikkukaupunki maksoi tyhjästä 700 000 euroa
   Julkaistu: 7.6.2014 Ilta-Sanomissa

   Viitasaaren laajakaistahanke kaatui kunnallisvalitukseen. Samalla menetettiin yli 2 miljoonan euron EU-tuet.
   Viitasaaren kaupungille kertyy mojova lasku laajakaistahankkeesta, vaikka vaikuttaa siltä, että se jää kokonaan toteutumatta.

   Kolme perussuomalaista kaupunginvaltuutettua teki hankkeesta 20. toukokuuta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen saapuneen kunnallisvalituksen. Muilta valtuutetuilta hanke sai kannatuksen.

   - Valituksen perusteet näyttävät huterilta, mutta se riittää torppaamaan hankkeen, koska tällaisilla valituksilla on vuoden käsittelyajat. Meillä olisi tässä hankkeessa päivistä kyse. On surullista, että muutama ihminen pystyy torppaamaan Viitasaaren tulevaisuuden, Viitasaaren kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sonja Kekkonen (sd) sanoo Ilta-Sanomille.

   Kekkosen mukaan valituksen vuoksi kaupunki menetti hankkeeseen sijoitetut 700000 euroa ja lisäksi myös Viitasaarelle hanketta varten luvatut 2,1 miljoonan euron EU-tuet.

   Asiasta kertoi ensin Viitasaaren Seutu.

   Kekkonen kertoo myös, että 500 kaupunkilaista menettäisi ennakkoon maksamansa 1500 euron liittymämaksun.

   -Se on yksityistaloudelle todella iso raha. Ei ole näköpiirissä, että kaupunki alkaisi korvata yksityishenkilöiden menetyksiä. Pahinta on kuitenkin se, että kaupunkilaiset jäävät ilman kunnon nettiyhteyttä.

   Kekkonen arvioi, että laajakaistahanketta on valituksen jälkeen enää hyvin hankala toteuttaa.
   Käytännössä lähdetään puhtaalta pöydältä. Kun rahoja on jo mennyt, niin ihmiset ovat varmaan menettäneet aika lailla luottamuksensa tähän touhuun.
   -Käytännössä lähdetään puhtaalta pöydältä. Kun rahoja on jo mennyt, niin ihmiset ovat varmaan menettäneet aika lailla luottamuksensa tähän touhuun. On vaikea houkutella ihmisiä mukaan siinä vaiheessa, kun yritetään löytää joku keino saada valokuitu. Se on hankalaa, mutta totta kai siihen on pyrittävä.

   Valituksen tekijä: Meillä oli hyvät perusteet

   Kuntien omistaman Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n oli määrä toteuttaa hanke. Päätös, johon haettiin valitusta, on Viitasaaren kaupungin pääomasijoitus Keski-Suomen Verkkoholdingille ja takaus sen vastuista sekä välillinen osallistuminen määräysvaltaan toisessa yhtiössä.

   Valituksen tekijöihin kuuluneen kaupunginvaltuutetun Ilpo Mannisen (ps) mukaan valitusta ei ole tehty kiusallaan, kuten hän on kuullut väitettävän. Meidän mielestämme meillä on aika hyvät perusteet valitukseen. Vaikka tuleekin menetyksiä, on vaaraa, että niitä tulisi muuten vielä enemmän.

   - Meidän mielestämme meillä on aika hyvät perusteet valitukseen. Vaikka tuleekin menetyksiä, on vaaraa, että niitä tulisi muuten vielä enemmän, Manninen sanoo.

   Mannisen mukaan hankkeeseen liittyy isot riskit, joihin voisi mennä hukkaan pahimmillaan lähes 13 miljoonaa euroa.

   - Sellainen on suuri summa Viitasaaren kokoiselle pikkukunnalle.

   Manninen kiistää Kekkosen näkemykset siitä, että 500 kaupunkilaista olisi menettänyt 1500 euron ennakkomaksut. Kekkosen mukaan julkisuuteen ei ole suostuttu paljastamaan, kuinka moni on maksanut ennakkoon liittymämaksun.

   - Liittymämaksu on ollut pienempi keskusta-alueella, jossa on liikuttu 500 euron summissa.

   Kekkosen ja Mannisen mukaan Viitasaaren valtuustossa istuva kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) ei ole kuulunut laajakaistahankkeen vastustajiin.

   -Kun asiaa käsiteltiin aiemmin valtuustossa, Hakkarainen äänesti tyhjää. Viimeksi tapahtuneessa kokouksessa hänellä oli paikalla varavaltuutettu, Kekkonen sanoo.

   Antti Honkamaa

  • tarkastuslautakunta

   Tukiasia todettiin vast`´ìkään Multian kohdalta, ettei sitä tule. Näin käy lopuillekin Keski-Suomen kunnille. Tuleeko vielä takaisin perintääkin? Keski-Suomen kunnissa rakennettiin kaupallisetkin alueet samassa rysässä ja vieläpä kilpailuttamatta. Operaattori ollut koko ajan taloudellisissa vaikeuksissa. Tässä faktoja joita ei voida ohitaa pikku virkamiesten ohjeilla. Miten on nämä käsitelty kuntien tarkastuslautakunnissa? Ei mitenkään.

  • Tarmo.tarkkailija

   Kertokaa miten selitellään laajakaista hankkeen sata prosenttinen julkinen rahoitus ja saadaan siihen vieläpä valtiontuet. Tiettävästi Pihtipudas, Karstula ja pari muuta on saanut kyseisiä tukia. Silloinen voimassa ollut Laajakaistalaki sanoo ettei julkinen raha saanut ylittää 66 prosenttia. Operaattorin omaosuus on oltava aina 34 prosenttia. Täyttikö operaattori ja kunnat nämä edellä mainitut lain sallimat kriteerit. Joutuuko tukea saaneet kunnat palauttamaan kyseiset rahat? Multialta ainakin evättiin tuki kokonaan. Saako verkkoyhtiö lisää rahaa jostain, kun tilinpäätökset ovat olleet kokoajan rutkasti miinuksella? Kunnatkaan ei voi tappiollista yhtiötä rahoittaa.Pitikö olla jotain tuotto vaatimuksia? Kysyikö tukia saaneet kunnat yksitellen EU:lta tukiasiaan luvat? Tähän tarvitsisin lakimiehen viisaat perustelut, kun olen vielä uusi näissä hommissa.

  • jatkokoulutukseen

   Mitäpä sanoo lakimies? Kuuluuko laajakaistan rahoitus kunnan toimialaan? Mitkä olisi olisi ollut vastavakuudet? Kaapelinpätkätkö? Olisiko Viitasaaren talous vaarantunut 13 milj.€ takauksella? Mitä sanotaan kuntalaissa julkisesta rahoituksesta. Tehtiinkö riittävät riskikartotukset? Onko Valokuituverkkojen kymmenessä kunnassa on tehty kyseenalaisia takauspäätöksiä?

   Ilta-Sanomat
   JUURI NYT: Hallinto-oikeus on kumonnut Ähtärin kunnan tekemän pandatalon rahoituspäätöksen.
   Hallinto-oikeus kumosi Ähtärin pandatalon rahoituspäätöksen – takana Ollin, 68, valitus
   Vaasan hallinto-oikeus on kumonnut Ähtärin kunnan tekemän pandatalon rahoituspäätöksen.

   Vaasan hallinto-oikeus on kumonnut Ähtärin kunnan tekemän pandatalon rahoituspäätöksen.
   Ähtäri myönsi tammikuussa Ähtärin eläinpuisto Oy:lle 8,2 miljoonan euron omavelkaisen takauksen pandatalon rakentamista varten.

   Kuntalainen Olli Sahimäki, 68, valitti kunnan päätöksestä hallinto-oikeuteen.

   Vaatimuksen perusteissa mainitaan, että kuntalain mukaan kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä.

   Kunta ei saa myöntää takausta, jos siihen liittyy merkittävä taloudellinen riski.

   Päätöksessä todetaan, että Ähtärin Eläinpuisto Oy:n ja Ähtärin kaupungin välillä ei ole vastavakuuksia ja takaus on omiaan vaarantamaan kunnan kyvyn vastata sille laissa määrätyistä tehtävistä, hallinto-oikeuden päätöksessä sanotaan.

   Ähtärin kaupunki on lähes kriisikunta. Alijäämää on kertynyt yli 6 miljoonaa euroa, ja päätöksessä todetaan, että taloudellisen riskin ottaminen ei ole perusteltua.

   Ilta-Sanomat haastatteli Sahimäkeä tapauksesta aiemmin.

   Sahimäki sanoi, että hankkeen pitäisi olla yksityistä yritystoimintaa.

   Hän totesi hallinto-oikeusvalituksessaankin, että ”pandojen ylläpito ja suojeleminen ei kuulu kunnan tehtäviin”.

   – Pandoja minä en vastusta, vaikka niitä tulisi Ähtäri täyteen. Veronmaksajien rahoilla ja takuilla hommaa ei kuitenkaan voi pyörittää, Sahimäki sanoi.

   Sahimäki piti hankkeen kaatumista todennäköisenä.

   Haastattelun voi lukea täältä.

  • omatunto.soimaa

   Nämä kuntajohtajat ja kuntaliitonnilkit jotka ovat syöttäneet tätä pajunköyttä tukiasioista tulisi välittömästi laittaa kuutamolle. Verorahoilla pelaaminen on ala-arvoisinta touhua. Puhutaan nyt vaikka pandoista tai laajakaistoista. Toivotan näille nilkeille erittäin kylmää Juhannusta!

  • Tarmo.tarkkailija

   Miten on mahdollista, että yhteiskunnan varoilla pyöritetään kaikenlaisia kuntiin liittyviä liittoja. Näiden pitäisi antaa kunnille selviä ohjeistuksia ja neuvoja miten voidaan rahoitukset hoitaa lainkirjaimen mukaan. Ähtärin kohdalla on hyvä esimerkki siitä että yksi ainoa kuntalainen on tajunnut lainkirjaimen tarkistuttaa. Onko nämä ainoastaan kuntien palkattomien aktiivijäsenten tarkistettava, ja palkaksi saavat yleensä vielä vihat niskaansa. Kunnat maksavat jäsen- ja ym.maksuja esim. maakuntaliitolle saadakseen neuvontapalveluita. Miksi tämä ei toimi?

  • totta.maar

   Näyttää pahasti siltä että monissa kunnissa on yksi ajatteleva valtuutettu joka yrittää pitää talouden raameissa ja päätökset laillisina. Ainaski Viitasaarella, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Multialla on tälläisiä näkyny.

   Oikaisut ja valitukset vaan vievät aikaa ja rahaa!

   Tätä varten varmaan on haluttu valituksia rajata ja valitusten hintaa nostaa!

  • myyrä.matikainen

   Luin netistä, että Saarijärvellä on erikoinen juttu koskien SSYP:n sotkuja. Onko juttu tapahtunut nykyisen johtajan aikana vaiko edellisten. Voisiko joku tarkentaa jutun juuria? Saarijärven korvaukset olivat sievoisia summia.

  • Täältä_löytyy_vastaus
  • myyrä.matikainen

   Kiitokset tiedoista. Näköjään kunnanjohtajat ovat liukkaita miehiä. Kunnat vaihtuu johtajilla tiukkaan. Mistähän syystä??? SSYP:n juttu varmasti kiinnostaa Viitasaaren päättäjiäkin. Taitaa olla ketjulle sama kummassa kunnassa ollaan kun samasta miehestä on kyse, ja keskustelut ovat kummassakin ketjussa mielenkiintoisia.

  • Rusakon.hommia

   Saarijärven Rusanen tarvitsee huippulakimiestä. Kinnunen tuntee paikat ja olisi mies paikallaan. Harjoittelihan se jo Ijäs-jutulla. Otti takkiin kymmenen nolla. En olisi uskonut, että Saarijärvikin lähtee samallalailla hölmöilemään.

  • MämmilänSanomat

   No niin

   Saarijärvellä on nyt ottelu virkamiehet hyökkää edellisen valtuuston 31 valtuutettua vastaan.

   Alahuone on tehnyt vallankumouksen ylähuonetta vastaan.

   Mielenkiintoista nähdä ovatko valtuutetut nahjuksia vai lähteekö kunnanjohtaja

  • Takkiin.tulee

   Taisi käydä niin että virkamiehet uunottivat kaupunginhallitusta: nyt on veronmaksajien rahaa millä mällätä ja palkata huippujuristeja turhaan touhuun. Takkin tulee!

  • tutkintapyyntö
  • Kuntalaisetmaksaa

   Ijäksen juttu on vasta alkuverryttelyä.Lisää tulee ja on tulossa.Herätkää viitasaarelaiset ennenkuin on myöhäistä.

   • Myopinion1

    Todellakin, nyt on sen aika.


  • Johtajat_koulunpenkille

   Ei vaivuta epätoivoon! Marraskuussa kaupungin ja kaupungin yhtiöiden johtajat joutuvat Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -kurssille.

   http://www.hhj.fi/kauppakamarit/keski-suomen-kauppakamari/hhj-kurssi-viitasaari/

   Yksi oppiaine on Hyvä Hallinto. Jospa nyt Kinnunen saisi kansan valitsemien valtuutettujen opastamiseen muita keinoja kuin raastupaan haastamisen ja poliisitutkinnat.

   Voisi ehdottaa kurssille pari käytännön harjoitustehtävää. Esimerkiksi laajakaista- ja tuulivoima-asioiden tiimoilta, joissa harjoitellaan avointa ja kaikkia kuntalaisia palvelevaa johtamistapaa.

   Vähän hätkähdin kun luin Seutulehdestä, että Kinnusen mukaan uudelleen lämmitetyssä valokuitukaapelisysteemissä kaupungin rooli on "tiedottava ja markkinoiva". Kyllä kaupungin nimenomaan olisi syytä tutkia asukkaittensa turvaksi suurennuslasilla kaikki laajakaistayhtiön sopimuspaperit . Ettei käy samoin kuin viime kerralla, jolloin kaapelin ennakkomaksun tilaajat menettivät maksamansa rahat.

  • Hakisi.jo.muualle

   Viitasaari hävisi markkinaoikeudessa päiväkodin urakkakilpailutuksessa tapahtuneen virheen takia. Syyksi laitettiin roskapostisuodatus. Asia olisi voitu korjata vielä oikaisuvaatimuksen hyväksymisellä, mutta haluttiinko kiirehtimisillä urakka Saarelalle hinnalla millä hyvänsä? Kaikkiaan maksettiin nyt 250 000€ euroa ylimääräistä. Mikä tässä oli kysymyksessä, korruptio vai joku muu hyväveliverkosto? Ei ole kaupunginjohtajalla asiat hanskassa . Jokin tässäkin mättää ja pahasti.

  • Hakisi.mahtijärvelle

   Saarijärvellä avautuu paikka. Sinne vaan hakemaan.

   • Kusitus

    Maitojunalla takaisin.


  • Johtaja.on.vieläkusessa

   Meitä on täällä iso joukko päätöksiä seuraavia aktiivisia henkilöitä. Miksi kaupunginhallituksessa istuu omia asioita ajavia henkilöitä. Kemppainen on maansiirtoalan yrittäjä, miten on mahdollista ettei mies ei jäävää itseään päätöksenteossa. Päiväkoti työmaallakin on ainakin kahdessa urakassa mukana. Kaupunginhallituksessa oli eväämässä kiinteistön hoitajien esittämää traktorin ostoa. Taitaa olla mies Kinnusen suosiossa, kun ei tähän puututa. Tulemme aivan varmasti polttamaan tämän toiminnan vielä jatkuessaan. Emme ole lakimiehiä, mutta lakipykälät tunnetaan.

  • Petetty-äänestäjä

   Ehkä on katsottu että noissa asioissa mukana oleva Kemppainen ei ole saatu "erityistä hyötyä"?

   Suomen hallintolain 28 §:n 1 momentin mukaan virkamies on esteellinen seuraavista syistä:
   jos asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle tai hänen läheiselleen (intressijäävi);

   Vaikeampaa on osoittaa hyväveliverkostojen toisilleen järjestämiä etuja. Esteellisyys toteutuu vain lähisukulaisten tms. asioissa. Hyvät veljet kyllä tietää nuo rajat. Päättävään asemaan ei enää tahdo tulla valituksi ansioiden perusteella, vaan onko osaamista "verkostoitumisessa" - ts kuuluuko jo sisäpiiriin. Ne nuoret valtuutetut, joille maistuu sisäpiirin hillotolpat oppivat kyllä nuo tavat nopeasti. Katsokaapa vain - ennen vaaleja ollaan kovin kansalaisen asialla maireasti, mutta kun on valittu muuttuu ääni kellossa. Enää ei saa millään edustajaa kiinni, ei vastaa puhelimeen, jos vastaa niin valittaa kiireitä, katse on pälyilevä jos kohtaa äänestäjänsä... Valitettavasti tätä on kohdattu Viitasaarellakin.

  • Ihanoikeastikolakimies

   Viitasaarella Kinnunen valvoo luottamusmiesten toimia.Jos ei kuulu sisäpiiriin ja erehtyy olemaan eri mieltä saa Ijksen kohtelun.Sama koskee virka-ja toimihenkilöitä.Onpa puututtu jopa naapurikuntien vaalitulokseen ja henkilövalintoihin.
   Toivottavasti viitasaarelaiset kykenevät torppaamaan kaupunkinsa johdon sisäpiirikähminnät ja palauttamaan lailliset ja demokraattiset menettelytavat kunniaan vaikka se edellyttäisi kj,n lähtöä.

   • Loistavaaanalysointia

    Hienoa. Puhut rohkeasti ja asiaa. Toivoisin lisää sinunlaisia kuntalaisia ilmestyvän kehiin taisteluun korruptiota vastaan.


  • Entinensuuruus

   Lakimiesleikit taitavat johtaa miehen umpikujaan.Viitasaarella tulee takkiin mennen tullen,Äänekoskella oltiin fiksuja ja Saarijärvelle ei ole paluuta.Jospa maakunta armahtaisi ja antaisi jonkun pikku viran hallinnossaan,siihen panemme toivomme.

   • Tietoonvaltaa

    Vastuut virheistä paisuvat vai mitä?


  • Ruotuun.tai.äkkilähtö

   Viitasaarella on oikeusoppinut kunnanjohtaja joka on hävinnyt lähes kaikki oikeuteen viemänsä jutut. Kuuskaistajuttua yritti vieläpä jarrutella. Tämänkin jutun voittoon johti muutaman sitkeän valtuutetun vuosien raskas työ. Paljonko on tullut maksamaan nämä oikeus- ja tutkintapyyntö hölmöilyt? Tämä viimeinen markkinaoikeuden päätös tullaan viemään todennäköisesti seuraavaan oikeusasteeseen ja takkiin tulee ja kunta maksaa lisää. Tämäkin juttu oltaisiin vältetty pelkästään hyväksymällä oikaisuvaatimus. Miksi haluttiin vain antaa urakka tietylle urakoitsijalle? Johtajalla on kallis ylpeys häviämiseen, ja mukavaahan se on leikkiä kun maksaja on aina yhteiskunta. Onko nykyinen valtuusto valmis puuttumaan tähän hölmöilyyn?

  • Lakijaoikeus

   Millekään sektorille lie suuntautunut lakimiehenä kun ei tunnu olevan ainakaan hallintoasiat hanskassa.

   • ajanhermolla

    Ei ainakaan hankinta-asioihin.


  • Lehestäluettua

   Taitaa nuo henkilöstöasiatkin olevan hakusessa.

  • leivätön.pöytä

   Oliko Seppo Ijäksen hyllytys laiton? Tutkinta kestää?


   Kittilän päättäjille kymmeniä syytteitä virkarikoksista

   Oulun syyttäjänviraston syytelistalla Kittilän kuntapäättäjiä vastaan on muun muassa törkeitä virkarikoksia.
   13.10.2017
   Tyri Tynkkynen / Yle Uutiset
   Kihlakunnansyyttäjät Katri Junnikkala-Heikkinen ja Sari Anttonen ovat nostaneet lukuisia syytteitä Kittilän kunnan luottamushenkilöitä vastaan. Syytteen saa kaikkiaan 28 henkilöä.
   Törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen

   Kittilän kunnan viittä tilapäisen valiokunnan jäsentä, 21 kunnanvaltuuston jäsentä ja yhtä varajäsentä sekä 14 kunnanhallituksen jäsentä ja varajäsentä vastaan on nostettu syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

   Syyte koskee kunnanjohtaja Mäkelän irtisanomiseen liittyvää valmistelua tilapäisessä valiokunnassa, päätöksentekoa kunnanvaltuustossa ja irtisanomispäätöksen täytäntöönpanoa kunnanhallituksen kokouksissa. Lisäksi tilapäisen valiokunnan sihteeriä vastaan on nostettu syyte avunannosta törkeään virka-aseman väärinkäyttöön.
   Virka-aseman väärinkäyttäminen

   Kittilän kunnanhallituksen kahdeksaa jäsentä ja varajäsentä vastaan on nostettu syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syyte koskee heidän osallistumistaan päätöksentekoon Kittilän kunnanhallituksen kokouksessa, jossa kunnanhallitus päätti peruuttaa tutkintapyynnön, jonka kunnanjohtaja Anna Mäkelä oli tehnyt Oy Levi Ski Resort Ltd:n toimitusjohtajasta.

   Samassa kokouksessa kunnanhallitus on myös päättänyt antaa Oy Levi Ski Resort Ltd:n yhtiökokousedustajille 'omistajaohjausta' irtisanotun toimitusjohtajan palauttamiseksi tehtäväänsä.
   Työturvallisuusrikos, työsyrjintä ja virka-aseman väärinkäyttäminen

   Kittilän kunnan 14 kunnanhallituksen jäsentä ja varajäsentä vastaan on nostettu syytteet työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä. Kunnanhallituksen jäsenten ja varajäsenten on väitetty kohdelleen kunnanjohtaja Mäkelää epäasiallisesti ja asettaneen hänet epäedulliseen asemaan hänen tekemänsä tutkintapyynnön johdosta.

   Syyttäjän mukaan Mäkelän virkatehtäviä on vaikeutettu eri tavoin, häntä kohtaan on käyttäydytty epäasiallisesti ja hänet on irtisanottu 17.11.2014. Työrikoksissa väitetty menettely tulee arvioitavaksi myös virka-aseman väärinkäyttämisenä.
   Syytteet kiistetään

   Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syytteet.
   Syytteitä saattaa tulla vielä lisää

   Poliisi on tutkinut myös yhtä kunnanhallituksen varajäsentä virka-aseman väärinkäytöstä sekä kahta tilapäisen valiokunnan jäsentä, yhtä kunnanhallituksen varajäsentä ja kunnanvaltuuston jäsentä työrikoksista. Heidän osaltaan on tehty syyttämättäjättämispäätökset näytön puuttumisen perusteella.

   Syyteharkinnassa ovat yhä rikosepäilyt, jotka liittyvät Oy Levi Ski Resort Ltd:n toimitusjohtajan hissihankintaa ja kolmen luottamushenkilön hankkiman oikeudellisen asiantuntija-avun laskutusta ns. Eilavaara-asiakirjoista. Syyteharkinta näiden osalta pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2017 loppuun mennessä.
   Kittilän hallintosotkut alkoivat jo vuosia sitten
   Joulukuussa 2013 Levi Ski Resort sekä sen omistajat Levin matkailukeskus Oy ja Kittilän kunta tekivät poliisille tutkintapyynnön Levi Ski Resortin toimitusjohtajasta Jouni Palosaaresta. Tutkintapyynnön tekijät syyttävät Palosaarta siitä, että hän olisi vuotanut tietoja yhdelle kilpailijalle miljoonien eurojen arvoisen hissihankkeen tarjouskilpailusta Levillä. Levi Ski Resortin hallitus erottaa toimitusjohtaja Jouni Palosaaren.
   Tammikuussa 2014 Kittilän kunnanhallitus antaa asistasta moitteet kunnanjohtaja Anna Mäkelälle. Maaliskuussa Levi Ski Resortin yhtiökokous erottaa koko hallituksen ja nimeää uusiksi jäseniksi kittiläläisiä kuntapäättäjiä. Levin hissiyhtiön uusi hallitus kutsuu Jouni Palosaaren takaisin toimitusjohtajaksi ja peruu kaikki Palosaareen kohdistuvat tutkintapyynnöt ja vaatimukset.
   Huhtikuussa Lapin poliisilaitos jättää esityksen syyttäjälle esitutkinnan lopettamiseksi Levi Ski Resort Ltd:n jutussa. Poliisin mukaan asiassa ei ole näyttöä petoksen yrityksestä eikä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Kihlakunnansyyttäjä Petteri Perälä jättää syytteen nostamatta, koska syyttäjällä ei ole asiassa syyteoikeutta eikä rikoksista löytynyt näyttöä. Elokuussa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske kuitenkin määrää, että esitutkintaa jatketaan.
   Toukokuussa Kittilän kunta asettaa toimikunnan, jonka tehtävänä on selvittää, onko kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottaminen kunnan kannalta välttämätön. Syksyllä pitkän ja monivaiheisen prosessin päätteeksi valtuusto erottaa Mäkelän, ja alkaa kiista siitä, onko erottaminen tehty laillisesti.
   Huhtikuussa 2015 Kolarin kunnanjohtaja Kyösti Tornberg siirtyy virkaa tekeväksi kunnanjohtajaksi Kittilään. Elokuussa Kittilän kunnanvaltuusto syrjäyttää hallintojohtaja Esa Mäkisen kunnanhallituksen esittelijän paikalta, kun se muuttaa Kittilän kunnan hallintosääntöä. Hallintosääntö todetaan myöhemmin laittomaksi oikeudessa, ensin Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa kesäkuussa 2016 ja sitten Korkeimmassa

  • sikapalkat

   Sotkujen ja tutkintapyyntöjen tekemisestä maksetaan nykyään oikein eksrapalkkaa. Talousarvioon tulisi lisätä sarakkeet: tutkintapyynnöt, laajakaistamiljoonat, hyväveliverkostot, hävityt markkinaoikeusjutut, ja huonot esittelyt päätöksiin. Ja näistä pitäisi maksaa johtajille lisäbonukset, ja vieläpä kuntalisää jos voittaa naapurikunnan johtajan tekemiset. Erikoispalkinto Kuuskaistan pelastamisesta.

   Tässähän nämä super sotkijat:
   Saarijärvi, Keski-Suomi (9 690 asukasta)
   Palkka 7 600 €/kk
   Kaupunginjohtaja Timo Rusanen

   Johtoryhmä, mediaanipalkka 5 186 €/kk
   Hallinto- ja henkilöstöjohtaja Satu Autiosalo
   Talous- ja hankintajohtaja Mirja Niemi
   Sivistystoimenjohtaja Arja Siikström
   Tekninen johtaja Vesa Ronkainen

   Viitasaari, Keski-Suomi (6 607 asukasta)
   Palkka 8 055 €/kk
   Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen (aikaisemmin Saarijärvi)

   https://yle.fi/uutiset/3-9945263

  • huh.huh.hölmöyttä

   Hyvä koonnos! Huonot esittelyt voisi korvata sanoilla tarkoitushakuiset esittelyt tai vääristelevät esittelyt tai jopa valheelliset esittelyt. Ne eivät menisi läpi jos valtuutetut osaisivat asiansa.

  • menis.jo.kauemmaksi

   Kuuskaistan velkasaneeraus ja hävityt maksut jättävät asioiden hoidosta kitkerän maun. Ovat todella kalliita miehiä kunnille kun näin asioita hoidetaan. Saarijärvi ja Viitasaari ovat menettäneet satoja tuhansia kuitu- ym. seikkailuissa. Koska tulisi sellainen laki, että tuomittaisiin maksamaan omasta pussista, jos päätökset on huonosti valmisteltuja ja huonosti hoidettu. Se on kummallista ettei luovuta hyvissä ajoin vaan sitkeästi viedään asiaa eteenpäin vaikka on selvästi näyttöä, että metsään mennään. Jatkuuko tämä sama käytäntö vielä ensi vuonakin? Toivottavasti jo järkiinnytään.

   • Maakuntaveroa

    Nuo Kuuskaistan ja Keski-Suomen Valokuitu-Verkkojen esitykset ja päätökset ovat huonoja ja kalliita nimenomaan kunnille ja veronmaksajille.

    Mutta ne ovat hyviä ja loistavia nimenomaan niitä ajaville kepun kunnanjohtajille ja pienille piireille, jotka pumppavat kunnista rahaa omaksi edukseen.

    Tämän vuoksi laajakaistojen rakentaminen on Keski-Suomen kunnille maksanut noin 20 Euroa/m, kun 2017 Suomessa Viestintäviraston mukaan se on ollut 8,20 Euroa/m.
    Eli "hyvien veljien" osuus on ollut noin 12 Euroa/m.
    Tämä on "maakunta hallinnon" salaista veroa, mitä Kepu on kupannut jo vuosikymmeniä.


  • Onnea.ja.menestystä

   Näyttää kevät saapuneen Viitasaarelle vai onko johtaja herännyt talviuniltaan. Johtajan ajamat tuulimyllyt saadaan vihdoinkin Mäntylään, ja rakas, velkakuppari Keski-Suomen Valokuituverkot saamassa kunnalta rahaa. Tässä taitaa olla ne hienoimmat saavutukset Viitasaaren hyväksi. Kuulin, että toinen loikkajalka olisi jo Maakuntahallinnon sisällä. Tästähän se lähtee ura urkenemaan Pekkarisen valtakunnassa.

  • kipparinen

   Tullookohan siitä sillon Kipparinen?

  • Erittäin.kummallista

   Kinnusen hyväveli kaveri Keski-Suomen Valokuituverkot roikkuu taas Viitasaaren kuitumarkkinoilla. Jotain kummallista tässä on? Kukahan kertoisi, mitä tässä on takana? Tämän verkonrakentajan tilinpäätökset ovat todella synkkää lukemista. Eikö kunnan pitäisi huomata yhtiön taloustilanne ja isot riskit. Annan ilmaisen neuvon, että pysykää kaukana näistä riskiyrityksistä.

   • yli_100_prosenttia_tukea

    Tässähän tämä hyväveli ruikuttaa kun on rahat loppu eikä valtio anna uutta.

    Taitaa KSVV Oy olla todella vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa

    LAINAUS KSVV:n asiantuntijalausunnosta Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle 7.3.2017


    "KESKI-SUOMEN VALOKUITUVERKOT OY:N ASIANTUNTIJALAUSUNTO
    Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan kokous 7.3.2017

    90 % tuki-intensiteetti pitäisi saada takautuvasti koskettamaan kaikkia hankkeita, jotta KSVV Oy tulisi tukikelpoiseksi

    90 tuki-intensiteetti hyvin tärkeä KSVV Oy:lle

    VIESTINTÄVIRASTO ON 3.3.2017 LÄHETTÄMÄSSÄÄN SÄHKÖPOSTISSA ILMOITTANUT ETTEI KSVV Oy OLE TUKIKELPIONEN, KOSKA YHTIÖ ON SAANUT LIIKAA JULKISTA TUKEA.

    100 % olisi oikea tuki-intensiteetti

    LOPUKSI
    Valtion pitää kantaa vastuu Laajakaistasta kaikille – hankkeesta.
    Valtion ja maakuntaliiton vahva mukanaolo sai pienet kunnat mukaan hankkeisiin suurilla takausvastuilla.

    KSVVOy:n omistajakunnat ovat joutuneet lisäämään omaa maksuosuuttaan merkittävästi turvatakseen kunnan ja kuntalaisten ennakkoon maksamat rahat, kun valittu operaattori (Kuuskaista) ajautui taloudellisiin ongelmiin.

    Mikäli hankkeet eivät saa maakuntaliiton kilpailutuksen mukaisia valtiontukiosuuksia pienille kunnille jäävät maksettavaksi sietämättömän suuret lainat (28 milj. euroa) KSVV Oy:n ajautuessa konkurssiin.

    Tukikelvottoman verkon rahoitus ja tukikelpoisen verkon omarahoitusosuus (yhteensä 61 % rakennuskustannuksista) on kokonaan pienten omistajakuntien takaaman lainarahoituksen varassa."

    https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2017-AK-110885.pdf


  • luonteessakovika

   Lakimiesnäyttää taas kyntensä kun Teuvo pitää saada ulos .Ongelma on vaan se kun Hakkarainen on ainoastaan valtuutettu eikä ole sitäkään tehtävää hoitanut.Varamies Mannonen istuu valtuustossa .Taitaa olla kostoretki vai onko sumutusta ettei hyväveli verkoston tempaukset nousisi näkyviin.

  • Loikkija

   Taitaa olla kostoretkellä kuiduista, kun ei pystynytkään Viitasaarella täyttämään sukulaiskäppyrän suuruuden hullua kuntien vedätystä mittavilla velkatakauksilla valokuituhölmöilyyn. Nyt pitäisi mennä äidille kertomaan että Perussuomalaiset kiusaa. Nyt pitäisi äkkiä päästä maakuntahallintoon töihin tai näillä törttöilyillä joutuu takaisin liikunnanopeksi.

  • Siperiaan

   On se onni, että Saarijärvi pääsi eroon kyseisestä herrasta.Harmittaa kuitenkin se että Viitasaari otti tuon Kinnusen harmikseen. Kittilä olisi ollut parempi osoite, koska valmiit kepuverkot ja teot olisivat olleet tuttua kauraa. Keljuttaa kun nimenkin näkee näillä palstoilla. On sekumma vimma olla aina jonkun kimpussa. Ei näin toimi asiallinen kuntajohtaja.

  • Hurlumhei

   Miehellä taisi perskarvat palaa Saarijärven kaupunginjohtajana. Siellä sai kaveri kunnon vastuksen hölmöilyilleen. Näitä kalliita miehiä ei pitäisi minnekään valita johtajaksi. Se on vaan niin ettei koira pääse irti karvoistaan. Keskustalaisuus taitaa olla vain puliveivariopisto, koska kyseiset hölmöiljät viljelevät valtion ja kuntien rahoja järjenvastaisesti käsittämättömiin hankkeisiin.

  • Hölmöyttä

   Kinnunen on taas kostoreissulla. Haikarainen on nyt miehen hampaissa. Ajaa Hakkaraisen hyllyttämistä valtuustosta. Laki ei tähän velvoita. Käräjät on muutaman viikon päästä, mutta Hakkairainen on saatava siksi aikaa hyllylle. Hakkarainen ei ole osallistunut valtuuston kokouksiin kuin muutaman kerran, kiireiden vuoksi. On myös ilmoittanut jäävänsä omatoimisesti tauolle syytteiden ajaksi. Taitaa olla kosto perussuomalaisille, kun johtaja ottaa nenilleen joka kerta kun tuo päätettäväksi Valokuituverkoille esitettyjä hätäapurahoja. Kaveri kieriskelee tappion katkerassa mehussa. Nyt olisi jo aika keskittyä kunnan asioiden hoitamiseen, tai sitten potkut persielle ja Saarijärvelle ja äkkiä.

  • Järki.hoi

   Laskin , että Keski-Suomen kunnanjohtajista on 90% keskustalaisia. Näillä toimii hyväveli- järjestelmä keskenään ja keskustalaiset kansanedustajat ohjailevat tätä koko palettia. Osa on vielä sukulaisia keskenään. Eikö tämä pesäke pitäisi hävittää, että saataisiin edes jonkinlaista tasapuolisuutta kuntien johtamiseen. Mediakin on keskustalaisten omistuksessa. Kuinka saadaan muiden mielipiteet julkisuuteen? Tällä sisäsiittoisella toiminnalla ei nykyaikana enää voi toimia. Se tässä ihmetyttää, että tämä kaikki vielä hyväksytään nielemättä. Kunnanjohtajat ovat unohtaneet, että kunnanvaltuutetut ovat heidän esimiehiään eikä toisinpäin. Kinnunen on tämän unohtanut aikoja sitten leikeissään, kun esittelee valtuutettujen hyllytyksiä joka vuosi. Tästäkin tämä onneton vetää taas vesiperän.

  • Piiri.pyörii

   Edelliseen voisi vielä lisätä tulevan maakuntauudistuksen. Edellä mainittu kööri odottaa vesi kielellä uudistusta,. Maakuntahallintoon kun haluaa kaikki köörin näkyvin poppoo. Mitä enää sen jälkeen kunnissa johdetaan, kun kuntiin riittää pelkät johtokunnat koulujen hoitamiseen. Pekkarisella siintää maakunnanhallinnon johtotehtävät ennen eläkkeelle lähtemistä. Pistää miettimään, että ollaanko silloin Suomessa samassa tilassa kuin kommunistivaltiossa, eli yksi puolue järjestelmässä. Se on varmaa, että tavallisilla kuntalaisilla ei ole enää mitään sananvaltaa verorahoilleen.

  • Cee.vee

   Kinnusen meriitit kunnanjohtajana on Saarijärven Ahvenlammen myyntiyritys venäläisille, Saarijärven liittäminen Kuuskaistan laajakaistaan, sinne maksetut etumaksut harakoille ja Viitasaarella yritys viedä Viitasaari konkurssikypsään Keski-Suomen Valokuituverkkoihin 14 miljoonan takauksilla. Valtuutettujen hyllytyksiä. Hyvä on saldo eteenpäin menoille.

  • Ei.tänne

   Ei taida tulla maakuntahallintopaikkaa Kinnuselle. Onneksi koko maakuntauudistus menee kovaa vauhtia munille. Kuulin, että tyyppi olisi jo jotain puuhastellut Jyväskylässä. Pysyisi vaan siellä Viitasaarella kuitujaan rakentamassa. Meillä on jo yksi Pekkarinen ja se todellakin riittää.

  • vaan.tänne

   Onhan noi kovia meriittejä uusiin haasteisiin!

  • jompi.kumpi

   Taas tarvittaisiin lakimiestaitoja kaupunginvaltuustossa.Kuuluu joku istuneen käsi valtuustotoverin polvella kokouksessa.Tuollaiseen moraalittomuuteen on puututtava.Erottamisprosessi käyntiin vaan.

   • ajomies2

    Ehdottomasti, tasapuolisuuden nimessä lakimiestaidot kehiin.


  • housut.kintuissa

   Alla hyvä kirjoitus tukiasioista. Miettikää kuntien valtuutetut, miten esittelijät kertoivat tukiasian laillisuuden valtuustokäsittelyissä. Miten on mahdollista, että näin huonoa asioiden esittelyä kunnissa sallitaan?


   Viestintävirasto on hylännyt KSVV Oy:n tukihakemukset, koska 25 miljoonan euron kuntien hyväksymä SVOP-päätös KSVVlle on kokonaisuudessaan yhteiskunnan eli valtion tukea.

   KSVV Oy on siten saanut tukea noin 300 % kun viimeisten lakimuutosten jälkeen se saisi olla korkeintaan 90 %.

   Anottu ja hylätty tuki olisi nostanut sitten tuen jo 400 % eli nelinkertaiseksi sallitusta.

   Alla olevaan taulukkoon on merkitty myönnetyn tuen ja maksetun tuen määrät hankkeittain.

   Tuen saaja, Tukipäätös pvm, Hanke kunta, Haettu tukea €, Myönnetty/maksettu €
   Keski-Suomen valokui Oy 15.6.2018 Kivijärvi (8 %), 1083428, 0/ 0
   Keski-Suomen valokui Oy 15.6.2018 Kannonkoski (33 %), 775394, 0/ 0
   Keski-Suomen valokui Oy 22.2.2018 Konnevesi (33 %), 884862, 0/ 0
   Keski-Suomen valokui Oy 4.2.2013 Multia (8 %), 1 233706, 930578/ 0

   https://www.viestintavirasto.fi/ohjausjavalvonta/nopealaajakaista/tukipaatokset.html

   Keski-Suomen Valokuituverkot Oy ei saa enää hyväksyttyjä tukipäätöksiä Viestintävirastosta.
   Hylkypäätökset tuli aiemman Multian ja Konneveden lisäksi nyt 15.6.2018 myös Kivijärvelle ja Kannonkoskelle.

   Hylkypäätökset tullee vielä mitä ilmeisemmin lähiaikoina myös Petäjävedelle ja Luhankaan.

   Keski-Suomen ELY kerkisi aikanaan myöntä tukirahat Toivakkalle, Karstulalle, Kyyjärvelle ja Pihtiputaalle. Kuitenkin ne olisi pitänyt hylätä samoilla perusteilla kuin Viestintävirasto on nyt tehnyt.

   Tämänpä vuoksi Keski-Suomen ELY keskus on alkanut myöntämään "kyläverkkotukia" Keski-Suomen valokuituverkot Oylle.
   Näin tapahtui 5.7.2018 Saarijärvelle Mulikkaan, joka on koepallo. Tuki oli 70 % kustannuksista.

   Keski-Suomen Valokuituverkoilla on ELY keskuksen kanssa suunnitelma vielä 15 "kyläverkon" tukemisesta 70 % ja niitä tulee pian lisää.

   Näin Viestintäviraston muuri on kierretty.

   Samassa asiassa joko ELY-keskus tai viestintävirasto toimii lain vastaisesti tukirahaa jakaessaan. Arvelisin että ELY keskus ei ole laillisilla teillä.

   Näin KEPU virasto jakaa VALTION verovaroja KEPU piireille, eli tältä osin maakuntahallinto jo toimii Keski-Suomessa.

  • Pölvästejä

   Kaikille kuntajohtajille pitää antaa vlittömästi kenkää, ja erityisesti Keski-Suomessa ja Rautavaaralla.

   He ovat näperrelleet valokuitujen kanssa jo 20 vuotta ja saattaneet kunnat ja veronmaksajat ennen näkemättömään katastrofiin ja 40 vuoden velkavankeuteen.

   Kunnanjohtajien osaaminen ja johtamiskyvyt ovat aivan kiertokoulutasoa ja sekin on kierretty väärin päin.

   Yli puolet kuntajohtajista miettii alan vaihtoa

   Julkaistu: 9.8. 2018, 11:34

   82 prosenttia kuntajohtajista arvioi oman työkykynsä olevan melko tai erittäin hyvä.
   Yli puolet kuntajohtajista on harkinnut alan vaihtoa, ilmenee tuoreesta selvityksestä. Kuntajohtajina on yhä enemmän ihmisiä, jotka näkevät itsensä johtamisen ammattilaisina. Tällöin he kokevat myös luontevaksi siirtyä sektorilta toiselle ja näin vahvistaa johtamisosaamistaan.

   Työeläkelaitos Kevan, Kuntaliiton ja Suomen Kuntajohtajat ry:n kesäkuussa toteuttaman tutkimuksen mukaan 82 prosenttia kuntajohtajista arvioi oman työkykynsä olevan melko tai erittäin hyvä. Lähes kaikki vastanneet sanovat myös olevansa innostuneita työstään.

   Yli puolet kyselyyn vastanneista sanoi, ettei keskustelu käynnissä olevasta maakunta- ja sote-uudistuksesta vaikuta omaan työhyvinvointiin mitenkään. Kuitenkin reilu neljännes kokee keskustelun vaikuttavan työhyvinvointiin kielteisesti.

   Kyselyyn vastasi 184 kuntajohtajaa. Vastausprosentti oli 59.

   STT

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005785072.html

  • laittomuuksienkimppuun

   missähän lakimies luuraa kun ei ole aikoihin kuulunut mitään

  • Lainsuojaton

   Ainakin lakileikit on leikitty laajakaistajutusta. Olen kuullut joskus sanonnan: lakia ei lueta siksi että sitä noudatetaan vaan siksi miten sitä voidaan kiertää.Elän toivossa, jospa joskus vielä saadaan virkavastuukin kunnissa kunniaan.

  • jannejateuvo

   Voi Viitasaaren kohtaloa.

  • hyväveli

   Ei taida olla mahdollista että viitasaarella virkamiehen toimia tutkittaisiin...

  • Runoillaan

   Kohtalolla on taipumusta kaivaa tehdyt asiat jostakin esiin. Niin tässäkin tapauksessa, ikävät asiat tulevat vielä eteen ja vastuun kantajaa kysellään. Sillon suojelusenkelitkin jättävät laivan ja ollaan omillaan.

   • Rähisevät_papat

    Kinnusen äidin velipoika Mauri Pekkarinen jätti nyt laivan.

    Hän ei suostunut lähtemään 2 - 3.2.2019 KEPUN vaaliristeilyllä.

    Hä poltti päreensä, räyhäsi ja sanoi, että "pitäkää tunkkinne" eili laivanne.


  • oikeudenrappio

   Kuulin joskus sanonnan: Laki on sama kaikille,mutta tuomiot vaihtelee.

  • Anonyymi

   Kyllä on karmeaa lukea Keski-Suomen Valokuituverkkojen taloudellisesta tilanteesta. Sietäisi johtajan onnitella muutamaa valtuutettua siitä ettei Viitasaari ole tässä katastrofi yrityksessä yli kymmenellä miljoonalla eurolla takuumiehinä. Nyt on kaupallinen yritys tullut Viitasaarelle markkinoimaan kuitua, kunnan ei tarvitse sijoittaa lanttiakaan kuituhankkeeseen.

  • Anonyymi

   Valtion Tarkastus Virasto (VTV) täysin eli mieltä kuin Kankaanniemi etsittäessä Valokuitusotkun syyllisiä ja osaamattomia puuhastelijoita. Kotoa Keski-Suomesta kyllä löytyvät. Eivät suinkaan ole valtion ihmisiä kuten Kankaanniemi väittää.

   Valtion rahoittama 350 miljoonan euron hanke on tehnyt karua jälkeä – Kova riski ajoi kuntia kriisiin ja lainakierteeseen, ”amatöörit puuhamiehinä”

   27.1.2020

   VTV:n mukaan tuetun laajakaistan arvioidut rakentamiskustannukset ovat yli 350 miljoonaa euroa, josta valtion tuki on noin 70 miljoonaa.

   Seuranta. Liikenne-ja viestintäministeriö ei ole seurannut laajakaistahankkeiden vaikutuksia siten, että ministeriöllä olisi ollut esittää seurannan tulokset ilman erillisselvitystä, VTV kertoi.

   Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) julkaisi viime viikolla jälkiseurantaraportin, joka käsitteli valtion tukemaa laajakaistan rakentamista. VTV on tehnyt aiemmin hankkeeseen tarkastuksen.

   Hanke pohjautui pääministeri Matti Vanhasen (kesk) toisen hallituksen vuoden 2007 hallitusohjelman kirjaukseen. Nykyisin hanke toimii nimellä Nopea laajakaista -tukiohjelma.

   VTV:n mukaan tuetun laajakaistan arvioidut rakentamiskustannukset ovat yli 350 miljoonaa euroa, josta valtion tuki on noin 70 miljoonaa.

   Suuren osan hankkeesta toteuttivat laajakaistan rakentamista varten perustetut uudet yritykset, joista useat olivat osuuskuntia.

   Hankkeiden rahoitukseen osallistuivat sen toteuttaja (34 prosentilla) sekä kunnat (8–33 prosentilla) ja valtio (58–33 prosentilla). Tarkoitus oli tukea vain liiketaloudellisesti kannattavia hankkeita, mutta havaittiin, että joissain hankkeissa edellytykset kannattavuuteen olivat heikot.
   ”Eräille kunnille tämä tarkoitti taloudellisesti merkittävää riskinottoa”, kerrotaan raportissa.

   Liikenne- ja viestintäministeriö ja Traficom toimittivat viime vuoden lopussa VTV:lle selvityksen, johon vastasi 24 hankkeeseen osallistunutta kuntaa. Puolessa näistä tukiohjelma oli vaikuttanut olennaisesti kunnan talouteen.

   Kuntien maksettavaksi on langennut takausvastuita tai takausvastuista on muodostunut kuntien talouden suurin riski. Takausten realisoituminen on johtanut tuensaajien tukemiseksi tarvittaviin uusiin rahoitusjärjestelyihin, kuten pääomasijoituksiin ja uusiin lainoihin.

   ”Neljä kuntaa on ajautunut tukiohjelman aikana tilanteeseen, jossa kunta joko täyttää kriisikunnan kriteerit tai on nähnyt normaalin toimintansa muutoin mahdottomaksi.”

   Hankkeen ongelmat ovat olleet aiemminkin julkisuudessa. Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Juhapekka Ristola kertoi Iltalehdelle vuonna 2015, että Laajakaista kaikille -hanke eteni katastrofaalisesti.

   ”Hankkeita yritettiin saada käyntiin kunnissa amatöörivoimin. Paikalliset puuhamiehet lähtivät toteuttamaan hankkeita, mutta vain osa heistä oli teleinsinöörejä”, Ristola kertoi.

   Antti Honkamaa

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/valtion-rahoittama-350-miljoonan-euron-hanke-on-tehnyt-karua-jalkea-kova-riski-ajoi-kuntia-kriisiin-ja-lainakierteeseen-amatoorit-puuhamiehina/df14464f-8012-4946-a6fc-b1dd7f56f9e8

  • Anonyymi

   Oikean miehen palstalle osui kirjoitus. Kinnunen Viitasaarelta ja Kinnunen Pihtiputaalta ovat näitä puuhamiehiä etunenässä. Kumpikin yrittää nyt luikkia vastuita pakoon. Kummassakin edellä mainitussa kunnassa on nostettava valtuustoissa mekkala, miksi nämä kaverit pistävät kuntia oikein porukassa talousliemeen. Kenkää persielle kummallekin.

  • Anonyymi

   Tänään on Keski-Suomen Verkkoholdingin yhtiökokous. Tunnelma on varmaankin katossa. Viitasaaren johtaja Kinnunen odottelee vellit housussa yhtenä perustajajäsenenä synnyttämän yhtiön kuolinkellojen soittoa. Tämän yhtiön asiat ovat menneet alusta lähtien perseelleen. Tämä sotku antaa hyvän kuvan kunnanjohtajien ammattitaidosta. Vahingot ovat kymmenelle osakaskunnalle miljoonia euroja. Viitasaari on säilynyt vain rohkeiden valtuutettujen valituksien kautta poissa tästä yhtiöstä. Tiettävästi lujalle se on ottanut valtuustosta hyllytyksiä myöten. Näköjään ei kaikista vaan yksinkertaisesti ole kunnanjohtajaksi. Jos joskus hakee muualle, muistuttakaa näistä vedätyksistä. Saarijärvi ainakin muistaa nämä leirintäalueen venäläisille kaupat.

  • Anonyymi

   Omistajakunnat hakevat Keski-Suomen Verkkoholdingia velkasaneeraukseen – kymmenien miljoonien eurojen velat kaatumassa kuntien maksettavaksi
   Keski-Suomen Verkkoholdingin kymmenellä omistajakunnalla on noin 30 miljoonan euron takausvastuut.
   6.3.2020 klo 15.43 YLE
   Kuntien holdingyhtiö om istaa valokuituverkkoja rakentavan ja hallinnoivan Keski-Suomen Valokuituverkot oy:n.Antti Seppälä / Yle

   Kymmenen keskisuomalaista omistajakuntaa hakee Keski-Suomen Verkkoholding oy:tä velkasaneeraukseen.
   – Saneerauksen hyväksyminen tarkoittaisi sitä, että kuntien pitää maksaa takaamansa velat, sanoo Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio.
   Kunnilla on yhteensä noin 30 miljoonan euron takausvastuut Keski-Suomen Verkkoholding oy:lle myönnettyihin lainoihin. Käytännössä kunnat ottanevat uutta, omaa lainaa maksaakseen pois holdingyhtiön velkoja.
   – Ne tulevat sitten kunnan omaan lainakantaan, Vainio sanoo.
   Pelkästään Petäjävedellä takausvastuita on noin kahden miljoonan euron edestä.
   Multialta, Konnevedeltä ja Kivijärveltä on aiemmin arvioitu, että holdingyhtiön velat saattavat viedä ne kriisirajoille.
   Pelastusrenkaana voi olla holdingyhtiön myyminen sen jälkeen kun se on saneerattu. Myynnistä saatavilla tuloilla kunnat voisivat lyhetää takauksista syntyneitä velkojaan.
   Holdingyhtiö omistaa verkkoyhtiön
   Kunnat omistavat talousvaikeuksiin ajautuneen holdingyhtiön. Holdingyhtiö taas omistaa laajakaistaverkkoa eri puolilla Keski-Suomea rakentavan ja hallinnoivan Keski-Suomen Valokuituverkot oy:n. Holdingyhtiön talousongelmat eivät tiettävästi ulotu verkkoyhtiöön.
   Omistajat ovat edelleen avoimia myös holdingyhtiön myynnille.
   – Olen tietoinen kolmesta ostokyselystä. Niissä on sekä koti, että ulkomaisia ostajaehdokkaita, sanoo Keski-Suomen Valokuituverkot oy:n toimitusjohtaja Janne Paunonen.
   – Yhtään varsinaista tarjousta ei ole tullut, täsmentää Eero Vainio.
   Vainion mukaan Keski-Suomen Verkkoholding on syytä tervehdyttää ennen mahdollista yrityskauppaa.
   – Eihän se ole paras aika myydä, kun yhtiö on keskellä näin hankalaa tilannetta. Yhtiön talous pitää saada kuntoon, silloin on myös kunnilla omistajina parempi tilanne neuvotella yhtiön tai sen osan myynnistä, sanoo Vainio.
   Keski-Suomen Verkkoholding oy:n omistajakunnat:
   • Konnevesi
   • Kannonkoski
   • Toivakka
   • Kyyjärvi
   • Karstula
   • Multia
   • Luhanka
   • Pihtipudas
   • Kivijärvi
   • Petäjävesi

  • Anonyymi

   Mielipidekirjoitus 12.03.2020 02:02 Keskisuomalainen

   Tyhmyydestä sakotetaan

   Keskustan Keski-Suomen kansanedustajat yrittivät minulle osoitetussa kirjoituksessaan (KSML 6.3.) kiemurrella pois keskustan vastuusta jo alusta alkaen pieleen menneestä suuruudenhullusta laajakaistahankkeesta kymmenessä keskisuomalaisessa kunnassa.

   Hanke perustettiin täysin tyhjän päälle. Lain mukaan operaattorin olisi pitänyt rahoittaa hankkeesta noin kolmasosa. Kun operaattoriksi valittu oli varaton, mukaan lähteneet kunnat, laajakaistatukilain vastaisesti, rahoittivat koko hankkeen. Siksi valtion tukea ei tullut.

   Yhdessäkään mukaan lähteneessä kunnassa hanke ei ole kannattava. Jokainen vähänkin taloutta tunteva näki tämän ennakolta, mutta keskustan poliittinen kiihko sumensi tosiasiat. Yhden liittymän todellinen hinta on kymmeniätuhansia euroja, ja näiden harvojen liittymien maksajiksi uhkaavat nyt joutua kaikki kuntien veronmaksajat.

   Keskustan hurskastelu asiassa on myöhäsyntyistä. Keskusta ajoi hankkeen läpi kaikkien näkyvissä olleitten realiteettien vastaisesti. Kantakaa vastuunne, älkääkä syyttäkö muita. Siitä syystä jo aiemmin esitin henkilökohtaista korvausvastuuta päätökset tehneille luottamushenkilöille. Tyhmyydestä pitäisi joutua maksamaan eikä palkita. Kaikissa kymmenessä mukaan lähteneessä kunnassa keskusta on valta-asemissa.

   Keski-Suomen suurimmat kunnat eivät lähteneet mukaan tähän harhalaukaukseen. Niissä verkko rakentuu kaupallisten operaattorien toimesta tarpeen mukaisesti ja taloudellisesti järkevällä tavalla.

   Esimerkiksi Viitasaarella perussuomalaiset valittivat laajakaistapäätöksestä ja voittivat sen. Jos eivät olisi valittaneet, leijuisi nyt myös Viitasaaren veronmaksajien päällä 13 miljoonan vastuut.

   Mitään merkittävää lisärahoitusta valtion ei pidä antaa. Eikä tietysti mitään rahoitusta konkurssikypsälle operaattorille. Jos olemassa oleva lainsäädäntö mahdollistaa jotain kohtuullista rahoitusta kriisiytyville kunnille, niin en sitä suoralta kädeltä vastusta, sillä ei sekään ole oikein, että keskustan sähläys kaadettaisiin noissa kunnissa kokonaan viattomien veronmaksajien harteille.

   Jouni Kotiaho

  • Anonyymi

   Ei onnistunut Kinnunen pelottelulla ja perussuomalaisten hyllytyksillä saamaan Viitasaarta konkurssiyhtiön osakkaiksi. Taitaa olla Viitasaarella härskeimmästä päästä oleva johtaja. Hävetä ei näköjään mies ei osaa. Lopputilin paikka.

  • Anonyymi

   Taas kuuluu olevan luottamusmies vainon kohteena.Monestikohan pitää ottaa nenilleen ennen kuin oppii?

  • Anonyymi

   Kinnunen lähettelee videolähetyksiä ympäri Viitasaarta. Lähetyksiä tulee nuotiopaikoilta, näkötornista ja viimeinen mistä lie. Kinnunen toimii kuin ennenvanhaan merirosvoradio, jota lähetettiin kanssa ympäri Viitasaarta, mm. Kirkontornista. Eipä taida olla paljoa katsojia.

  • Anonyymi

   Kinnunen leikkii Pohjois-Korean KIM JONG-UNia.

  • Anonyymi

   Kinnunen pitäisi laittaa pakkolomille, kun on aikaa tehdä tyhjänpäiväisiä videoita. Tässä ihmettelen, että hyvin toimii mobiilikaistat korona aikanakin.. Kinnunen on lähetellyt lähetyksiään ympäri kuntaa. ja ei ole yhteyksissä ollut mitään heikkoa.
   Ei tarvita Kinnusen suojeluksessa olevaa kuituyhtiön kuituja. Veronmaksajista huolissaan, mutta itse maksaa 0€ Viitasaarelle veroja.

   • Anonyymi

    Paljonkohan lienee ollut kj.n provikat lämpöyhtiö-ja jätevesikaupoista?Ihmeparantuminen lämpökattilalle kaupanteon jälkeen.Jätevedenpuhdistamo ei liene toiminut päivääkään kunnolla valmistumisensa jälkeen,vaikka hinta 2,5 miljoonaa.Luottamusmiehet taputtaa ja kuntalaiset maksaa...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paljonkohan lienee ollut kj.n provikat lämpöyhtiö-ja jätevesikaupoista?Ihmeparantuminen lämpökattilalle kaupanteon jälkeen.Jätevedenpuhdistamo ei liene toiminut päivääkään kunnolla valmistumisensa jälkeen,vaikka hinta 2,5 miljoonaa.Luottamusmiehet taputtaa ja kuntalaiset maksaa...

    Onkohan ollut puhtaat jauhot pussissa milloinkaan.


  • Anonyymi

   Luottamusmiesten ja työntekijöiden jahtaamisen perusteella on mennyt mieheltä kyllä opinnot hukkaan.Seudun haastattelussa korostamansa yhteistyökyky on lausuntona vuosisadan klisee.

   • Anonyymi

    Just niin. Ei ole johtajaainesta laisinkaan. Omaa ja hyvien naisien x tuijottaa. On jäänyt senttejä vaille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Just niin. Ei ole johtajaainesta laisinkaan. Omaa ja hyvien naisien x tuijottaa. On jäänyt senttejä vaille.

    Muutama senttikin lisää auttaisi joskus paljon,mutta jos kj, tarvitsee 80 senttiä lisää niin toivottomalta tuntuu


   • Anonyymi

    Mitenhän etenee hyvien veljien urakat.Ainoastaan ilmastonmuutos näyttää pelastavan aikataulut.No,rahasta urakointi ei liene kiinni...


  • Anonyymi

   Saarijärvi kiittää.

  • Anonyymi

   No mutta mites nyt Janne Kinnunen 200000 euron laajakaistan tuki Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle.

   Mistäs rahat nyt otetaan?

   Lainaus kaupungin valtuuston pöytäkirjasta.

   VIITASAAREN KAUPUNKI
   PÖYTÄKIRJA9/20201(31)
   Viitasaaren kaupunginvaltuusto
   Aika 7.12.2020 klo 17:00 - 19:53
   Paikka, Viitasaaren kaupungintalo, valtuustosali

   Valtuutettu Jussi Kananen esitti, että sivulta 29 talouden tasapainottamiseksi poistetaan tekstistä 200 000 euron määräraha valokuituverkon avustuksesta.
   Valtuutettu Pirjo Grönholm-Paananen ilmoitti kannattavansa Jussi Kanasen
   esitystä perustellen hankkeen toteuttamismahdollisuutta olemattoman pienenä tällä hetkellä, vaikka laajakaista Viitasaarelle tarvitaan.

   Valtuutettu Seppo Ijäs ilmoitti kannattavansa myös Jussi Kanasen esitystä
   200 000 euron määrärahan poistamisesta.

   Valtuutettu Ilpo Manninen ilmoitti kannattavansa Jussi Kanasen esitystä
   200 000 euron poistamisesta

   Puheenjohtaja teki äänestysesityksen siten, että ne, jotka kannattavat kaupunginhallituksen tekemää esitystä, äänestävät "jaa" ja että ne, jotka kannattavat Jussi Kanasen tekemää esitystä, äänestävät "ei".
   Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin kymmenen (10) "jaa"-ääntä ja kuusitoista (16) "ei"-ääntä, yksi poissa
   Päätös
   Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä Viitasaaren kaupungin vuoden 2021 talousarvion, palvelusopimuksen ja taloussuunnitelman vuosille 2022 -2023 sillä muutoksella, että 200 000 euron määräraha valokuituverkon rakentamiseen liittyvästä avustuksesta poistetaan

   https://viitasaari.fi/wp-content/uploads/2020/12/Valtuuston-ptk07122020.pdf

  • Anonyymi

   On se Kinnunen aika törppö kun hyllytteli Hakkaraisen valtuustotyöskentelystä. Mepillä olisi varmasti ollut monta mahdollisuutta ajaa esimerkiksi Viitasaaren alueen asioita. Nyt Hakkarainen ilmoittaa jättävänsä valtuuston tämän kauden jälkeen. Sanoi lehdessä että pitäkää tunkkinne. Loppujen lopuksi Kinnunen kaivoi näillä hyllytyksillä omaa hautaansa. Monet nauraa näille kepulaisille kunnanjohtajille, siksi kun älli ei riitä näin korkeisiin virkoihin. Jos olisi oikein käsitellyt Hakkaraisen mahdollisuuksia ja suhteita olisi moni asia toisin. Kinnunen vain halusi korottaa itseään suureksi johtajaksi, ja se kääntyi täysin omaan nilkkaan.

  • Anonyymi

   Leikit loppuu aikanaan...oli vanhalla veteraani-isälläni tapana sanoa.

  • Anonyymi

   Lakimieskyvyt on taas kerran näytetty.Märällä tiskirätillä ympäri korvia vetely tasavertaista kumppania kohtaan osoittaa naapurikuntalaisille arvostuksen tason.Olisi kannattanut edes yrittää.

  • Anonyymi

   Ilmainen kämppä on mukava noin etempää työssäkäyväle.

  • Anonyymi

   Isä Aurinkkoinen siunaa ja suojelee serkkulan mafiaa.

  • Anonyymi

   Taitaa suojella myös virkaveljiä

  • Anonyymi

   Venäläisten maanhankinta jatkuu.

  • Anonyymi

   Seutu-lehden mukaan on häärinyt Lehtolan palvelutalon korona-kuolemien parissa lakimiestaitoineen.

  • Anonyymi

   Eipä onnistunut puttaan kaappaaminen Kinnuselta.Taitaa haaveet Suur-Viitasaaresta murentua käsiin.Röyhkeydelläkin on rajansa.

  • Anonyymi

   Pikkuepäselvyyksiä näyttää kertyvän.kts.viitasaari

  • Anonyymi

   Kinnusta viedään kovaa vauhti Mikkeliin. Pistin skumpat tilaukseen.

  • Anonyymi

   Mikä onnen päivä viitasaarelle ja koko keski-suomelle.

  • Anonyymi

   Persut ei tule toimeen kenenkään kanssa Viitasaarella.Kinnunen on viksu mies ja asiansa osaava.Voisi olla sirkus jos persut johtas kaupunkej

  • Anonyymi

   Mitenhän on leikit Mikkelissä sujunut?

  • Anonyymi

   Missähän lienee leikkimässä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   141
   1745
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   113
   1365
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1222
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   88
   1167
  5. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   193
   961
  6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   84
   941
  7. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   97
   903
  8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   839
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   798
  10. Naantalissa kohahtaa

   Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
   Naantali
   138
   722