La Palma, onko Isla Bonita?

ovejaNegra

Olisi kiva tietää ja kuulla ovatko lukijat käyneet saarella ja mitä mieltâ olitte.
Asuitteko Santa Cruzissa vai jossain muualla?
Mikä mielestänne olisi paras paikka La Palmalla loman viettoon? Puhutaanko siellä muita kieliä kuin espanjaa?
Ovatko paikalliset mukavia?
Onko siellä suomalaisia?

En välttämättä etsi rymymestaa. Lomaa syksyksi suunnitellen, odotan mielenkiinnolla infoa kokemuksistanne.

29

1080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UteliasXY

      Onko La Palmallakin Santa Crutz, ymmärtääkseni se on Teneriffalla?

      • Isla_Bonita

        Ei ole La Palmalla "Santa Crutzia". Santa Cruz de la Palma on saaren pääkaupunki.


      • Pyhätristit

        Sekä La Palman että Teneriffan pääkaupungit ovat Santa Cruz.
        Kijoittajahan jo puhui La Palmasta, joten ilmiselvästi tarkoitti Santa Cruz de la Palmaa, eikä suinkaan Santa Cruz de Tenerifeä.


      • äpöytö
        Isla_Bonita kirjoitti:

        Ei ole La Palmalla "Santa Crutzia". Santa Cruz de la Palma on saaren pääkaupunki.

        Alan putoomaan kärryiltä, onko siis Las Palmas ja La Palma sama asia? Vai ollaanko Teneriffassa?


      • visitante

        Ei ole sama asia. La Palma on yksi seitsemästä Kanarian saaresta. Nuo nimet sekoitetaan välillä suomalaisissa medioissakin.
        Ihan ymmärrettävää, vaikka tietämättömyys kaikista detaljeista onkin tällä palstalla "karmee moka".


      • fifreifnpejfep
        äpöytö kirjoitti:

        Alan putoomaan kärryiltä, onko siis Las Palmas ja La Palma sama asia? Vai ollaanko Teneriffassa?

        Toope.


      • Pepsi666
        äpöytö kirjoitti:

        Alan putoomaan kärryiltä, onko siis Las Palmas ja La Palma sama asia? Vai ollaanko Teneriffassa?

        Ei ole sama asia :) La Palma on kanarian pienein viherrikkäin saari :)


    • EnsiTalvenaLaPalmalle

      Näyttäisi olevan sukua Madeiralle, saman tyyppinen saari. Luulisin että aika rauhallinen

    • mustapekka85

      Kaikki Kanarian saaret ovat loistavia valintoja, ja jokaisen lomakohteet niillä samoin. Kanarialla on ollut turismia jo niin kauan, että ovat paikalliset oppineet, mikä ulkomaalaisia vetää ja mitä he lomallaan kaipaavat. Se koskee niin majoitusta, kuin ruokailua ja viihdettä sekä nähtävyyksiä. Suosittelen tutustumaan Kanarian eri saariin huolella ja sitten valitsemaan sen itselle mieluisimmalta tuntuvan, vaikka ummikkona valitsemallakin kyllä tulee lomastaan nauttimaan, löytyyhän kaikilta saarilta mahtavia hiekkarantoja ja aurinkoa, joita me kylmästä ja pimeästä Pohjolasta tulevat etsitään! Itsekin olen useamman kerran valinnut äkkilähdön sen kummemmin valikoimatta ja ain olen viihtynyt! Tässä kiva sivusto Kanariansaarista: http://kanariansaaret.net/

      • SurkeatOnSunSivut

        Mikä sinut saa mainostamaan tuota omaa sivustoasi?
        Onko joku klikannut mainoksia ja olet saanut muutaman euron ja nyt sinulla on kiima päällä.
        Pakko saada lisää klikkaajia sivuillesi?
        Täällä on useampikin maininnut ettei täällä saa mainostaa, vaan täältä voi ostaa mainospaikkoja.


    • LaIslabonita

      Olin vaimoni kanssa kahtena talvena marras-joulukuussa kuukauden pätkät La Palmalla.
      Huomasin etteivät innokkaimmat kommentoijat olleet kovin auttavaisia, joten yritän kertoa mitä mieleen jäi.
      Saarella on kaksi ilmastoa vaikka se on vain 45 kilometriä pitkä ja noin 25 kilometrin levyinen. Itärannalla, ainakin SantaCruzissa ja sen lähellä oli lähes aina aamuisin sateista ja sumuista, kun taas länsi- ja erityisesti lounaisrannalla aurinkoista.
      Siirryttäessä Santa Cruzista vuoren yli ja osittain tunnelin läpi länsipuolelle Llanosiin, on sää muuttunut täysin. Rannassa on Tazacorte-niminen kylä, jossa on aina päivisin aurinkoista. Väki siellä, kuten koko saarella on mukavaa ja puhuu mieluimmin espanjaa, kosa heitä ei kiinnosta englanti. Kaikki elokuvat TV:ssä on dubattu espanjaksi. Kouluissa enkun maikat puhuvat huonommin englantia kuin Suomessa lukion lyhyen englannin lukeneet.
      Kannattaa vuokrata auto, niin näkee kaiken olennaisen jo viikossa. Liikenne on rauhallisempaa kuin Suomessa. Saaren pohjoisosan vuoriston korkeimmalla paikalla pitää käydä, siellä on Euroopan tärkeimmät tähtikaukoputket. Paikka on pilvien ylpuolella ja sieltä näkyy mm.Teide. Vuoristossa on aika tavalla samanlaista kuin muillakin alueen tulivuorisaarilla.
      Saarelta ei löydy etsimälläkään rymymestaa. Asuin toisena talvena Los Cancajosissa, joka oli hiljainen kuin Pelkosenniemi. Eräänä iltana oli elämää, kun olin iltalenkillä näin melkein kymmenen muuta ihmistä. Itse Santa Cruzissa
      Saarella, sen lounaisrannikolla viljellään pääasiassa banaaneja.
      Saaren eteläkärjessä on merisuolan kuivattamo jossa myös on käytävä.
      Jos menet eka kertaa Palmalle, niin varaudu myös siihen että paikallinen Binterin 62 paikkainen paikalliskone ei voi laskeutua ensi yrittämällä Palman tuuliselle kentällä. Niin kävi allekirjoittaneelle. Palmalle piti mennä Teneriffan kauutta, kun käytti Suomalaisten matkajärjestäjien kyytiä. Saksalaisilla lentofirmoilla oli ainakin silloin joitakin suoria lentoja Palmalle. mutta itse menin siis ensin Teneriffan eteläiselle Reina Sofian kentälle, sieltä bussilla pohjoiselle Los Rodeosin kentälle ja sieltä paikalliskoneella Palmalle. Saari on tutustumisen arvoinen. Tosin asun nykyään talvet Puerto de la Cruzissa, koska asuntoja saa sieltä halvemmalla ja palvelut eäkeläiselle pelaavat paremmin.
      Kerronko lisää vai joko kyllästyttää?

      • Domanna

        Kerro!!!!


      • äläkerro

        Kyllästyttää...


    • wt4cvw4

      Itse olen ollu 3 lomaa La Palmalla ja taas heinäkuussa aion mennä. Todella rauhallinen saari, kaunista, halpaa ja hyvää ruokaa. Mielestäni Tijarafe on paras paikka asua ja Los Llanosiin pääsee näppärästi. Saari on patikointia ja rauhaa rakastaville sopiva.

    • PaavoTuula

      >Menemme marraskuussa kolmeksi viikoksi La Palmalle. Pari viikkoa majoitumme saaren länsiosassa ja viikon pohjoisosassa. Olimme saarella kymmenisen vuotta sitten muutaman päivän. Harrastamme vaellusta ja pidimme paikasta, sen rauhallisuudesta ja vaellusmahdollisuuksista. Jos vaellusjutut kiinnostavat, ne löytyvät jostakin alla olevasta linkistä kuten myös linkki kuvagalleriaamme.
      http://keskustelu.anna.fi/forums/kiipeily-vaellus.163

    • EnsiTalvenaLaPalmalle

      Nyt pääsee talvella muuatman viikon La Palmalle Suomesta suoraankin. Varasimme tammikuuksi viikon matkan ja läheltä Santa Cruzia (paikalliselta pelkosenniemeltä), ja hintakin oli aivan kohtuullinen, ja ennenkaikkea suora lento.
      Juuri tuo rauhallisuus viehättää ja tarkoitus on kierrellä saarta joko busseilla tai vuokra-autolla.
      Mukava olis kulla lisää saaresta.

      • Utelenutelen

        Älä mainosta, mutta vihjaa, kuka lentää sinne suoraan Hgistä.


      • EnsiTalvenaLaPalmalle

        Lomamatkat


    • TänäTalvenaLaPalmalle

      Kohta sitten on La Palman reissu ajankohtaista. Mukavasti löytyy tietoa netistä mitä kannattaa nähdä, kiinnostaa ainakin ne vehreät metsät ja kasvillisuus.

    • PalmanKävijä

      Juuri tuli käytyä, ja tässä näitä omia kokemuksia:

      Me asuimme Puerto Naosissa saaren länsirannalla. Sen perusteella en vielä osaa sanoa mikä olisi paras paikka, mutta ainakin sen viikon mitä me olimme, meillä oli paljon paremmat säät kuin saaren itäpuolella, vaikka olikin pirun tuulista.

      Oman kokemuksen mukaan jopa Saksalla pärjää paremmin kuin Englannilla. Johtunee siitä että suurin osa turisteista on saksalaisia. Jos olet onnekas, löydät englantia taitavan tarjoilijan tai myyjän, mutta älä oleta että jokainen osaa sitä edes auttavasti. Ruokalistat kyllä oli joka paikassa englanniksi. Paras silti osata edes auttavasti Espanjaa (opettele perusfraasit, numerot, pidä mukana sanakirjaa, jne).

      Paikalliset olivat mukavia. La Palmaa ei ole vielä vyörytetty massaturismilla, joten suhtautuminen turisteihinkin on vähemmän leipääntynyttä. Suomalaisia taitaa olla melko vähän.

      Bussiyhteydet ovat toimivat, mutta aikaavievät. Kaikki liikenne keskittyy idässä Santa Cruziin (S/C) ja lännessä Los Llanos de Aridaneen, mikä ei ole rannikolla, toisin kun tietenkin kaikki turistikohteet. Niistä taas menee bussi vain noihin keskuksiin. Eli jos jostain lännen rantakohteesta haluaa esim. S/C:hen, pitää ensin mennä Llanokseen ja sieltä vasta pääsee S/C:hen. Pahimmillaan vaihtoyhteyden odotteluun menee tunti, eikä Llanoksen bussiaseman vieressä ole edes mitään kunnon ajanviettopaikkaa (uskomatonta parhaan markkinatilan tuhlausta mielestäni).

      Tuosta en jaksa nyt enempää selittää, mutta bussiyhteyksissä on siis pientä ongelmallisuutta. Luultavasti vuokra-auto olisi ollut kätevin tapa liikkua paikasta toiseen, vaikka me emme sellaiseen turvautuneetkaan.

    • Vähän on vanha ketju mutta vastataan silti. :) Saarista vihrein ja ehkä kaunein. Puhdas juomavesi. Santa Cruz de la Palma on kuin Puerto de la Cruz pienoiskoossa. Hyvä kohde, jos haluat retkeillä luonnossa.

    • KohtaLaPalmalle

      Hei blues brothers, olit siis La Palmalla.
      Kirjoittelit ennen hyviä juttuja esimerkiksi Fuerteventuralta ja mielelläni kuulisin lisää La Palmalta. Missä hotellissa asuit ym. Kohta matka La Palmalle on ajankohtainen. Menitkö suoralla lennolla?

    • Olen käynyt Palmalla 5 Kristiina Reginan Kanarian risteilyllä. Hotelleista minulla ei siis ole kokemusta.

      Ei taida Palmalle olla juurikaan suoria lentoja?

      Hotelleja löytyy Santa Cruzista ja viiden kilometrin päässä sijaitsevasta lomakohteesta. Santa Cruzin uimarannat ovat varsin vaatimattomia mutta tuolta viiden kilometrin päästä löytyy parempi.

      Myös muualla Palman saarta on lomakohteita mutta niissä en ole käynyt.

      Voisinpa mennä tuonne viikoksi. Mieluummin asettuisin Santa Cruziin. Varsinainen rantalomakohde Palma ei ole mutta oiva kohde retkeilijöille.

      Minä olen lähdössä helmikuussa taas Corralejoon.

      • visitante

        Lomamatkoilla on tänä talvena suora lento. Lienee pioneeri Suomesta käsin.


    • KohtaLaPalmalle

      Kiitos blues! La Palmalle toisaan pääsee suoralla lennolla Lomamatkojen matkoilla nyt talvella ja sillä menemmekin tässä tuonnempana. Näyttää olevan vapaita matkoja vielä useimmille päiville.
      Olemme seuranneet että jospa tulisi suorat lennot ja toiveemme toteutui. Postiluukusta kolahti mainos ja heti varattiin. On niin vaivatonta lentää suoraan. Asumme lähellä Santa Cruzia Los Cancajossa.
      Corralejo on tuttu paikka ja varmaan Fuertelle taas jokunen kerta uudelleen.
      Mukavaa matkaa blues!

    • Tuo Los Cancajossa on juuri se turistikohde viiden kilometrin päässä Santa Cruzista. Ihan kivannäköinen paikka sekin oli. Eikä tosiaan pitä matka Santa Cruziin. Linja-autoja kulkee tiuhaan.

    • minäolen.antigue

      Tämä on Gran Canarian palsta eikä muiden saarten jutut kuulu tälle palstalle. Menkää tuonne Yleistä Espanjasta palstalle muiden saarten juttujen kanssa.Kiitos!

      • Trollihansesiellä

        Hahaha! Etkö pysty antigue kirjautumaan sisään? Miksi et?
        Onko ylläpito bannannut nimimerkkisi kuparipannun haukkumisten ja muiden trollausten takia?
        Mutta voithan aina trollata muilla nimimerkeilläsi, joita on mm. eläkepappa, polemista ja turhaatrollausta.


    • Tuuliq

      Onko kellään kokemusta los llanosin la plantacion huoneistohotskasta? Erityisesti kiinnostaisi kuulla kuinka bussiyhteydet pelaavat tuolta muualle ja onko lähellä mitään mielenkiintoista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe