Uima-altaan pinnoitus/maalaus

Uima-allas

Mökillä on tarkoitus ottaa käyttöön vanha betoninen uima-allas. Ajattelin valaa betonista väliseinän, koska allas on aivan turhan iso sellaisenaan. Eli valan betonista muutamalla raudoituksella uuden väliseinän.

Sitten pitäisi saada pinta vedenpitäväksi. Mitä aineita/maaleja tarvitsen pintaan jotta allas kestää vettä ja kulutusta? Maalaan toki koko käyttöön jäävän osuuden altaasta.

Suomalaisilta sivuilta ei löydy tästä juuri mitään tietoa. Eikä maali firmojen sivuilta tietoa asiasta. Tai sitten en osaa etsiä.

10

631

Vastaukset

 • Kyllä betonin saa vedenpitäväksi oikeilla aineilla, ne liityntä saumat vaatii erikoiskäsittelyn, ÄLÄ maalaa millään aineella edes kaikkein kalleimmallakaan !

 • Sikafloor toimii ainakin. Eikä ole mahdottoman kallista.

 • Lasikuidutus on meillä pelittänyt viivi vuotta. Ei ongelmia.

 • Viisi

 • Terve, ainoa oikein kestävä vaihtoehto on polyuretaani massa. On elintarvike hyväksytty. Maaleista haihtuu kauan liuottimia. Lisäksi polymassa kestää 300% venymiä

 • Suurin ongelma sinulla tulee olemaan betonin kuivuminen, sekä kuivana pysyminen. Jos betoni on kosketuksissa maaperän kosteuteen et luultavasti saa siinä pysymään mitään pinnoitetta. STO:lta löytyy hengittäviä pinnoitteita, mutta asennuksessa kosteuden tulee olla alhainen.

  Tähän päälle tietysti normaalit pohjatyöt kuivumisen jälkeen. Eli hionta...

  Itse käyttäisin kakskomponentti jousto epoksia, joka maksaa kylläkin maltaita..

 • Polyuretaani on väärä aine. Ei pysy kiinni alustassaan (ilmankosteuden kanssa oleva betoni) ja ei kestä klooriyhdisteitä. Myös heikko uv-suoja.

 • Sika poolcoat?

 • Mitenhän tämän altaan väliseinän kanssa kävi? Millä maalasit ja miten on pysynyt.

  Itse olen käyttänyt vuosia Tikkurilan Temafloor 50 maalia ulkona olevan betonialtaan maalaukseen. Maali on pysynyt pari vuotta ja sitten hilseillyt paikoin pois. Silloin olen tehnyt uudelleen maalauksen.

  Viime kesänä tuon Temafloorin saatavuudessa oli jotain ongelmaa ja päätin kokeilla Teknoksen Inerta 50 maalia . Toiveena oli, että nyt maali pysyy vuosia ja tehtiin hyvät pohjatyöt, vanhan pinnan hionta ja pesu sekä annettiin kuivua monta päivää.

  Tämä oli iso virhe. Kaikki työ meni ihan hukkaan ja Inerta 50 aiheutti kauhean ongelman. Inerta pysyi kyllä ensimmäisen kesän altaassa hyvin, mutta kun viime viikolla rupesin pesemään allasta 2. täyttöä varten alkoi maali irrota tosi pahasti. Inerta tuntuu "kelluvan" vanhan maalin päällä ja irtoaa isoina paloina. En voi suositella sen käyttöä uima-altaassa. Se ei pysy betonin eikä vanhan maalin päällä.

  Tämä vuosi uidaan Inertan paloissa, kunnes kaikki irtoaa ja ensi vuonna varmaan pitää yrittää saada kaikki siitä pois ja taas maalataan... ilmeisesti Temafloorilla.

  Vanhan maalin poistosta seuraa nyt kymmenien tuntien työ. Harmittaa, että Teknos edes myy tuollaista maalia uima-allaskäyttöön.

  Jos jollain on tullut toimivia uima-allas maaleja vastaan niin laittakaa tänne viestiä.

  • Sika poolcoat - ulkoallas ollut 12-13 vuotta ja vesi kesät/talvet - nyt ensimmäinen korjaus maalaus - piestä korjausta epocem 720 3 komponentti laasitilla ja 2x poolcoat päälle


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3485