Pula siivoojista? Nykyisten siivoojien työmäärät?

Tulimieleen

Tuli vain mieleen, että kun monella siivoojalla on niin 4-5 tunnin päiviä ja he haluaisivat enemmän tunteja. Niin miksi kuitenkin haetaan kokoajan uusia siivoojia, osa-aikaisiakin? Miksei vanhoille siivoojille voida antaa uusille siivoojille meneviä kohteita? Miksi kaikilla pitää olla ihan hajanaiset työvuorot jos vähän sumplimalla saataisiin halukkaille se 8 tunnin päivä?

14

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mdkdkdkdkdkdkdkdk

      Pienyrittäjä vastaa 6 vuoden kokemuksella. Itse olen tehnyt sen virheen, että kaikilla työntekijöillä vähintään 7 tuntia päivässä (ja palkka tulee 8 joka tapauksessa) Olisipa niitä osa-aikaisia ketkä tekisivät loma-ajan siivoukset, sairaslomat, kissan silmätulehdukset ja muut poissaolot. Lisäksi osa-aikaiset tosi hyviä kun halutaan siivoukset laajempana kuten ikkunanpesut. Lisäksi osa-aikaisille ei kerry lomia joka on myös hyvää säästöä.

      • Elokuun

        Nyt kyllä murjaisit lomista. Luepas vuosilomalaki- ne kertyvät minulle ainakin ihan normaalisti. Pidän yleensä kesällä neljä vko ja talvella vielä 1 vko vuosilomaa.
        Poikkeaako nollasoppari virallisesti mitenkään tavan tuntiliksasopparista? Ei. Työnantaja kyllä kiertaa tehokkaasti työterveyshuollon, jos kovin usein vaihtaa tekijöitä. Viisi vuotta täysi samalla työnantajalla- Ihan ok.
        Tarkistakaas kollegat ne vuosilomajutut! Voitte näköjään yllättyä, kun loma kuuluukin teille.


    • ÄläpäPuhuPaskaa

      Kyllä vaan osa-aikaisillekkin lomat kertyy samalla tavalla. Kokopäiväinen työ kelpaisi mutta kohteet on tunti siellä, toinen tuolla, kolmas täällä niin ilman ajokorttia ja autoa silkka mahdottomuus. Tyydyn siis 5 h/pvä ja loput haen liitosta soviteltuna.

    • kdkdkd

      Lomapäivät kertyy vain 14 päivää tehneille

      • Vileeda

        Ja alle 14 pv tehneille kertyy myös, jos 35 tuntia täyttyy kk. Lukekaa sitä vuosilomalakia!
        Herää epäilys, että työntekijöilleen maksamattomia on tässä ketjussa. oli meilläkin tes hakusessa. Boss sai sen tulosteena. Minulta. Vuosilomalain tunsi sentään.


    • sopivastitöitä

      Itse teen mieluiten osa-aikatöitä, en haluakkaan enää täysiä tunteja. Loput saan soviteltua rahaa ja se riittää. Itse pysyn paremmassa kunnossa, eikä tarvii enää juosta hierojalla, vaivat vähentyneet, vapaa-aika lisääntyny, ihan paas mulle!!

      • Mmmmmpoop

        Ihan samaa mieltä! Meillä tilanne että työntekijöitä lopettanut eikä uusia ole saatu ja nyt joutunut koko kesän tekemään täyttä viikkoa, niin ei helvetti jaksa.olen aivan burnoutin partaalla!
        Haluan tehdä vain kolme pv viikossa!!!!!


    • NäinMinä

      Minä teen osa-aikaisesti siivoushommia opiskeluni yhteydessä. Eli elokuu-toukokuu rapiat päälle 5h/arkipäivä, opiskelu taas tapahtuu iltamonimuotoisena (eli parina iltana viikossa teoriaa, lisäksi etätehtävänä... joskus törkymäärä, toisinaan kuukausi pari niin ettei ainuttakaa etätehtävää tehtävänä kotona). Näin takaan sen, että saan opintotukea ja opintotuen asumislisää maksimimääränä. Siivoustyö alimitoitettu palkan suhteen, joten helpponakki saada siivousalalta palkkaa niin ettei opintotuki ja asumislisä pienene. Jos kaikki vaan osaa pelata asiat oikein (kuten ilmeisesti osaavatkin), niin palkkauksen takia suurin osa siivoojista on osa-aikatyöntekijöitä & opiskelijoita (=tienaavat enemmän kuin kokoaikaiset siivojat).

    • Herätkää

      Altion verorahoilla pidetään sollit ja issit pystyssä. Harva sillä 900 eurolla elää ehkä vuokran maksaa. Ja tosiaan on turha itkeä jos eläke on 800 euroa kuuskymppisenä.

    • llalalalal

      Kyllä meillä sairaalassa kaikki laitoshuoltajat tekee 100 pros työaikaa.

    • siivoojatopiskelemaan

      Jos siivoustyötä on tarjolla vain 4-5 tuntia päivässä, niin vaihtakaa hyvät ihmiset työpaikkaa! Suosivatko yksityiset siivousyritykset osa-aikatyötä? Kenenkään ei ole PAKKO olla siivoojana! Suomessa jokainen voi opiskella ja hankkia kunnollisen koulutuksen ja ammatin.

      Sairaaloiden laitoshuoltajat ovat kokoaikaisia, samoin kuntien ja kaupunkien palveluksessa olevat laitoshuoltajat. Joten jos haluatte kokoaikaisen työn siivousalalta, niin kannattaa kysellä niistä.

      • Tiedonpuute

        Muuten ok tuo huomiosi- mutta? Ainakin kehäkolmosesta pitkällä on perin juurin hankalaa saada jatkuvaa työtä muutoin kuin osa-aikasiivoojana tms, ellei omaa isoa yritystä, riittävästi maita, tai lääkärin/sijoitusmaailman/teollisuudenalojen tms kunnollista korkeaa koulutusta plus työkokemusta.
        Putkimiestä ym aina tarvitaan, mutta heillekin töitä on rajoitetusti- kunnallisella puolella vanhustenhoito työllistää- sekin tarttee omat koulutuksensa, ihan kodinhuoltaja tai laikkari ei käy. Mikäli niin ajatellan ettei siivooja tee virheitä kun hoitaa vanhuksien päivittäisjuttuja, ollaan ihan hakotiellä. Lääkekoulutus on yksi ongelma, samoin hoitotoimien tekemiset.

        Ja nämä työsuhteet on usein lähinnä tuurauksia jopa vuosikausia. Eläköityminen antaa tilaa- toisin kuin siivousala, missä hitaammaksi muututtuaan ihminen suorastaan potkitaan pelolle ja otetaan oikeaan työsuhteeseen määräajaksi/äkkiä vakityöläiseksikin.


      • Voi-voi

        Ööh...No läheskään kaikki laitoshuoltajat eivät pääse töihin sairaalaan! Nopeasti katsottuna mol sivuilta eipä näytä löytyvän yhtäkään sairaalaa missä olisi jatkuvasti paikkoja auki sis sairaalassa!


    • sairaala-huoltaja

      Omalla työpaikalla vaaditaan laitoshuoltajan koulutus. Itse teen vuorotyötä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe