Vihdin ammuskelu

kunnonkansalainen

Jokin on mennyt pahasti pieleen poliisin lupavalvonnassa, jos lehdistön mukaan paikallisen "kuumakallen" aselupien uudelleen arviointia ei ole tehty. Todennäköisesti poliisin vähennetyt resurssit ja näpertely dekoaseitten, starttipistoolien, aseliikkeiden ajojahti ym. AAHY:n masinoimien tarpeettomien tutkimusten viemä aika on pois OIKEISTA töistä. Poliisi ei yksinkertaisesti ehdi perehtyä oikeisiin riskeihin vaan keskittyy suureen massaan pienriskisiä tapauksia. Tilastot saadaan näyttämään hyviltä vaikka todellisuudessa kukaan ei pysty valvomaan mitää,

26

533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lkjhgfdsartyu

      Mun ymmärtääkseni henkilön kaikki aseluvat oli peruttu jo aiempien kolttosten johdosta

    • sldfjlisdjflj

      Eikös tällä kaverilla ollut sarjatulta ampuva ase, luvaton eli laittomilta markkinoilta hankittu... Ei mitään tekemistä rehellisten aseharrastajien kanssa.

    • Itse666

      Kielletään kaikki aseet ja kerätään aseet pois kaikilta. Samalla kun miliisi kerää aseet pois voidaan tarkastaa, että kaikilla on rakkaiden johtajien kuvat seinällä eikä mitään muuta kiellettyä tavaraa kotona. Rajat on suljettava ja vain valtionjohtajien ja erittäin luotettavien henkilöiden rajoitettu ulkomaan matkailu voi olla sallittua. Voimme pyytää konsulttia apua Pohjois-Korealta kuinka tämä ihanuus toteutetaan.

    • ari_zwag

      Tuskin kenellekkään tulee yllärinä, että välillä ammutaan "omia".

      Lupa-asioista lähtisin parantamaan pollarin piiritysvalmiuksia, että pasiko aina pihaan ja karhuryhmä asemaan? Mahtaako tuo lievittää tilannetta kovin?

    • vihtikö

      Se onkin vähän niin että tavallisia ihmisiä kytätään ylinopeuksista yms. ja jos joku kaljapäissään on ehkä siirtänyt ajoneuvoa (ilmoituksen mukaan ) niin useammalla piipaa-autolla jahdataan . Jos kyseessä tälläinenkin tapaus niin olisi kannattanut olla menemättä "tontille",Ja vasta seuraavana päivänä ilman provosointia . Kaveri on kuitenkin omistanut luvallisiakin aseita ja ilmeisen hyvä ampuja niin kyllä se poliisista henki lähtee yhtä helposti osaavissa käsissä kuin peurasta yms. Että kannattaisi vähän mietti eikä leikkiä ja käskytellä . Mutta tässä nyt taas nähdään että luvattomia aseita on ja saa eikä niistä ole mitään rekisteriä kellä saattaa olla eli ei syyllistetä muita metsästäjiä/ampumaharrastajia näistä johtuen .

    • becoxed

      Jos Vihdin tapauksessa oli kyseessä sarjatulta ampuva rynnäkkökivääri (eikä toimittajien luulema puoliautomaattirynkky eli ressu-ase) niin mistä moisen saanut, liittyykö jokin aika sitten jostain varuskunnasta kadonneeseen rynkkyyn? Sitä kai ei koskaan löydetty??

      Tuota poliisien menoa kohteeseen nyt näin jälkikäteen helppo spekuloida mutta kun en tiedä kuinka se tapahtui ja tapahtuiko ampuminen sisätiloissa niin paree olla vaan hiljaa.

      • lssah

        Varuskunnasta kadonnut rynkky löytyi myöhemmin katoamispaikalta


      • suuririski

        Nykyisen aselain syntyaikana varoiteltiin, että lupapolitiikan kiristyessä syntyy helposti laittoien aseiden markkinat. Koska kysyntää on ja laillista ei helpolla saa, niin maahan tuotujen laittomien aseiden määrä tulee lisääntymään. Nyt ollaan ilmeisesti tässä tilanteessa, että laittoman sarjatuliaseen saa helpommin kuin laillisen aseen.
        Piliisien toiminta herättää kummastusta. Poliisi on tiennyt, että talon alueella on ammuttu kiväärillä ja siitä huolimatta sisään mennään muutaman tunnin jälkeen vaikka ampuminen ei ole enään jatkunut ja sivullisille ei ole vaaraa. Lisäksi poliisi on tiennyt epävakaasta väkivaltaisesta kiivasluontoisesta henkilöstä. Jotenkin tuntuu, että järkevämpi olisi ollut antaa ajan kulua ja tilanteen rauhoittua. Poliisilla on kylläkin erittäin hyvät suunnitelmat kyseisten tapausten varalle ja eri toiminta mallit valmiina, mutta oikean päätöksen tekeminen ei ole onnistunut. Tuonkaltaiset sisäänmenovaiheet ovat erittäin suuririskisiä ja henkilötappioiden todennäköisyys suuri.


    • rahaa.ja.välineitä

      Jotkut viisaat ne ehdottelee että kerätään kaikki aseet pois kansalaisilta.

      Joo, mutta entäs ne luvattomat aseet, kuinkas ne kerätään pois?

      Jälkiviisas on helppo olla mutta jotenkin tuntuu että Vihdissä mentiin liian rohkeasti kohteeseen vaikka kyseessä olikin vaativien tilanteiden yksikkö. Eikö tällaisissa tilanteissa tulisi seurata kohdetta kauemmin ja yrittää saada kohdehenkilö ulos, no mutta ehkä tässä kyse on myös rahasta eli aikaa ei ole kauan tuhlata yhteen kohteeseen eli rahapula sekä miehistöpula, lisää poliiseille rahaa ja välineitä, joka asemalle panssari-ajoneuvo joka kestää kiväärienkin luodit.

    • tolkunkanssa

      Laittomien aseiden markkinat ei kyllä korreloi luvallisten aseiden markkinoiden kanssa. Rikollisilla kun on vain laittomia aseita. Nykyisen rajavalvonnan aikana tulee laittomia aseita helposti Shengenin sisärajojen yli, valvonta kun on satunnaista.

      Laillisten aseiden markkinoita on toki valvottava, aseiden saatavuutta on myös aina päivitettävä sopivaksi kyseiseen aikaan sopivaksi. Tuskin kukaan kaipaa tänne "Ameriikan mallia" missä kaikki saa aseistautua mielensä mukaan. Siellä kuolee ampumisiin yli 30 000 ihmistä vuosittain, joten aseet ei ainakaan turvallisuutta paranna.

      • järjenkanssa

        Laillisia aseita on valvottava ilman muuta eikä kukaan halua tänne amerikan mallia. Amerikassa on tosin 200 miljoonaa ihmistä ja Suomessa 5,5 miljoonaa. Lisäksi rikollisuuden määrä ja laji on aivan toisenlainen kuin Suomessa.

        "Vuonna 2010 auto-onnetomuuksissa kuoli 32 885 ja aseiden käytön seurauksena 31 672 amerikkalaista. Aseella tehdyissä itsemurhissa kuolee enemmän amerikkalaisia kuin aseilla tehdyissä henkirikoksissa.
        Aseilla tehdyissä tapoissa ja murhissa kuolee eniten 20-24-vuotiaita amerikkalaisia. Todennäköisimmin asekuolemien uhriksi joutuvat nuoret mustaihoiset miehet. "( Lähde tekniikka ja talous)
        Eli Suomea ja Yhdysvaltoja ei voi mitenkään verrata toisiinsa.

        Miten "aika" on Suomessa muuttunut, jotta eseiden saatavuutta pitäisi rajoittaa esim. 10 vuotta sitten verrattuun aikaan. Metsästys ja ammunnan harrastaminen on vähentynyt kaupungistumisen myötä ja aselupien tarve vähentynyt luonnollista tietä. Jos lupien määrä vähenee muutenkin, niin miksi muutoinkin järkevää lupapolitiikkaa piti Suomessa kiristää?


      • lainkuuliainen

        Aselakien muutoksilla ei ole ollut mitään tekemistä todellisten riskien kanssa. Muutokset ovat tekosyillä perusteltuja ja varsinaiset ongelmat yritetään piilottaa vääristeltyihin tilastoihin. Ihmettelen suuresti poliisijohdon lausuntoja asiasta ja tuntuu sitä, että he eivät ole enää tilanteen herroja. Kädet on nostettu pystyyn ja yritetään rajoittaa lainkuuliaisten kansalaisten oikeuksia sensijaan, että puututtaisiin rikolliseen toimintaan.


    • aseharrastaja-somerolta

      totta turiset. ei laeilla ole mitään merkitystä laittomiin markkinoihin senhän ymmärtää jopa varikset vaan ei meidän päättäjät. taas rangaistaan niitä jotka harrastaa rehellisesti. ylitarkastaja reima pensalan lausunto esim ylen uutisille oli ihan täyttä paskaa. ukko puhu niin läpiä päähänsä että pahaa teki. haluaisnpä nähdä senkin hepun joka keittövälineillä tekee dekosta toimivan pensalan väitteen mukaan.
      ja ne määrät mitä laittomia sarjatuliaseita suomessa...hu hu...pensalana mukaan kymmeniä tuhansia. eli joka toinen rikollinen kulkee rynkky takin alla. nauraisin jollei viranomaisten "asiantuntemus" olis noin surullisella tasolla. http://yle.fi/uutiset/koristeista_tuunataan_murhavalineita__nain_laittomat_sarjatuliaseet_paatyvat_rikollisten_kasiin/8969287
      lukekaa seuraava uutinen ylen sivuilta. siellä näkyy pensalan asiantuntemus. ja kirottakaa ihmeessä ylelle ohjelmapalautetta sekä sisäasiain miniseriöön ja vaikka eduskunnan oikeusasiamiehelle.
      viranomaisen virallisetn lausuntojen pitäisi kuitenkin olla sekä puolueettomia että asiantuntevia. kannattaa kommentoida enemmän virallisille tahoille kun näille keskustelupalstoille jota päättäjät ja ko uutisten kirjoittajat näkevät ettei ihan mikä tahansa shaisse mene läpi. kiitos

    • A-Celle

      <<Jokin on mennyt pahasti pieleen poliisin lupavalvonnassa, jos lehdistön mukaan paikallisen "kuumakallen" aselupien uudelleen arviointia ei ole tehty.>>

      Luvat peruttiin eikä niitä sen jälkeen uudelleenarvioitu.

      Mutta jos mennään viranomaisista kansalaisiin, niin voi kysyä tekivätkö he velvollisuutensa? Kun "kuumakalle", jonka aseluvat on peruttu ammuskelee (todennäköisesti päissään) öisin, niin ilmoittiko joku poliisille? Ilmeisesti ei. Jos olisi ilmoittanut ase olisi voitu saada takavarikkoon jo aiemmin.

      Tämä on myös erinomainen esimerkki aselupa-askartelusta. Nuhteeton metsästäjä ei saa pienoisrevolveriin lupaa asiallisinkaan perustein ja samalla postimyynnistä on voinut tilata helposti re-aktivoitavia "koristerynnäkkökiväärejä" (mikä termi!) kuka tahansa kylähullu. Kun ostaa halikon, niin pitää vastailla kysymyksiin tyyliin "kiristääkö vanne päätä" ja "rakastatko äitiäsi".

      Ihme on jos tämänkin tapauksen perusteella ei tavalliselle metsästäjälle jotain lisäharmia keksitä.

      • aivan(!)


      • asiastaOllutPuhetta

        Näissäkin keskusteluissa jo muutama vuosi ennakoitu, että väärällä tavalla tiukka lupakäytäntö luo ensin markkinat luvattomille aseille. Ja sitten niitä luvattomia aseita alkaa tulla vastaan viranomaisten operaatioissa. Kun tasavallan pölhöimmätkin alkavat saada omansa hyvästä tarjonnasta.

        Luvattomien markkinoilla on se erityispiirteensä, että ainoastaan raha on hankinnan rajoittajana. Vihdin ampujakaan ei ollut tyytynyt esim. luodikkoon, vaan valkannut kerralla kenttäkelpoista. Virkavallalle onni, ettei rosvomarketissa ollut ollut liekinheitintä tai sinkoa tarjolla sillä kertaa kun...


      • rosvo_ostaa_isoimman
        asiastaOllutPuhetta kirjoitti:

        Näissäkin keskusteluissa jo muutama vuosi ennakoitu, että väärällä tavalla tiukka lupakäytäntö luo ensin markkinat luvattomille aseille. Ja sitten niitä luvattomia aseita alkaa tulla vastaan viranomaisten operaatioissa. Kun tasavallan pölhöimmätkin alkavat saada omansa hyvästä tarjonnasta.

        Luvattomien markkinoilla on se erityispiirteensä, että ainoastaan raha on hankinnan rajoittajana. Vihdin ampujakaan ei ollut tyytynyt esim. luodikkoon, vaan valkannut kerralla kenttäkelpoista. Virkavallalle onni, ettei rosvomarketissa ollut ollut liekinheitintä tai sinkoa tarjolla sillä kertaa kun...

        - luvattomalta pistooliltakaan turha odottaa mitään patruunamäärämaksimia. lippaassa.


    • bcgy

      Nykyään deaktivoinnissa täytyy tietoni mukaan aseen piippu halkaista, se että miltä matkalta niin sitä en tarkemmin tiedä mutta kyllähän tuollaisen halkaistun piipun voi jopa hitsaamalla korjata niin että aseesta tulee ampumakuntoinen. Piippu tosin ei hitsauksen jälkeen ehkä ole paras mahdollinen mutta kuitenkin kestää jonkin verran ampumista ja samoiten muut deaktivoidut osat nykytekniikalla ja nykyisillä metallin työstökoneilla ja tiedoilla helpohko tehdä ja ammattilaiselta helppoa.

      Mielestäni olisi jo ajat sitten pitänyt säätää tiukempi laki näiden deaktivoitujen aseiden omistuksesta ettei niitä saisi ostaa kuka vaan.

      Tästä asiasta voidaan olla montaa mieltä mutta tässä yksi mielipide.

      • onko sellaisilla tehty rikoksia?


      • eiääliö

        Deaktivointiasetus on aivän aivoton.

        Deaktivoitu piippu pitää porata reikiä täyteen, halkaista ja tapittaa kiinni aseen runkoon.
        Toisaalta lupavapaa piippuaihio ei tarvitse mitään lupaa. Piippuaihiossa ei ole patruunapesää tai kiinnitystä aseen runkoon.
        Piippuaihion saa ostaa kuka tahansa ja luovuttaa kenelle tahansa, sillä sehän ei ole aseen osa. Jos piippuaihioon poraa patruunapesän niin se on valmis piippu. Taikka kiinnityksettömän aihion voi hitsata aseen runkoon kiinni, jolloin on taas toimiva piippu.
        Miksi deaktivoitava piippu porataan, leikataan ja hitsataan säpäleiksi, kun vuorostaan lupavapaasta piippuaihiosta saa lähes kuka tahansa tehtyä toimivan piipun?


      • asiatNurin
        eiääliö kirjoitti:

        Deaktivointiasetus on aivän aivoton.

        Deaktivoitu piippu pitää porata reikiä täyteen, halkaista ja tapittaa kiinni aseen runkoon.
        Toisaalta lupavapaa piippuaihio ei tarvitse mitään lupaa. Piippuaihiossa ei ole patruunapesää tai kiinnitystä aseen runkoon.
        Piippuaihion saa ostaa kuka tahansa ja luovuttaa kenelle tahansa, sillä sehän ei ole aseen osa. Jos piippuaihioon poraa patruunapesän niin se on valmis piippu. Taikka kiinnityksettömän aihion voi hitsata aseen runkoon kiinni, jolloin on taas toimiva piippu.
        Miksi deaktivoitava piippu porataan, leikataan ja hitsataan säpäleiksi, kun vuorostaan lupavapaasta piippuaihiosta saa lähes kuka tahansa tehtyä toimivan piipun?

        "Miksi deaktivoitava piippu porataan, leikataan ja hitsataan säpäleiksi, kun vuorostaan lupavapaasta piippuaihiosta saa lähes kuka tahansa tehtyä toimivan piipun? "

        Siksi, että laillisille harrastajille täytyy saada pysyväksi rangaistuksen alla olemisen maku. Että tuhma, tuhma! Määräajoin uutta piiskaa.

        Kulman diileriltä saa laittoman aseen. Valikoima ei kun vaan paranee. Eikä kukaan ole puuttumassa.


    • KYSYMYS11

      Joo oh, sinunhan kannattas pyrkiä, "ennustajaeukoksi" koska asiat noin hyvin tiijät ja olet tietävä, eli nyt mitä seuraavaksi tapahtuu, kerro se????. Eli selvennän tuon sanonna, mitä sanoin . MAALLA OLLAAN VIISAITA , KUN MERELLÄ HÄTÄ! MIKSI MAALLE JÄÄ KAIKKI VIISAAT??????????????????????

    • TuleekoMuutos

      http://www.talouselama.fi/uutiset/aseluvan-hakemista-aiotaan-helpottaa-soveltuvuustestista-luovutaan-6563795

      “Ampuma-aseiden lupaprosessiin ehdotetaan uudistuksia, kertoo sisäministeriö tiedotteessaan. Tavoitteena on sujuvoittaa ja nopeuttaa aseiden lupaprosessia aseturvallisuudesta tinkimättä.”

      Soveltuvuustestistä aiotaan luopua.

      Hyvä on, jos toisaalta varmistetaan turvallisuus ja toisaalta sallitaan aseharrastus ilman, että aseluvan hakijaa nöyryytetään ja kiusataan lupaprosessissa. Viranomaiset ovat selvästikin huomanneet, että tarkoituksettoman tiukka lupakäytäntö ruokkii vauhdilla laittomien aseiden markkinoita. Ja niiden markkinoiden seurauksista on jo päästy “nauttimaan”. Kun laittomia aseita on käytetty, raskain seurauksin. Myös yksi raskaimpia vaikutuksia on se, että järjestäytyneen rikollisuuden yhdeksi mainittavaksi ansaintakeinoksi on kehittynyt asekauppa. Aiemmin näin ei ollut kun lupakäytäntö ei tarjonnut laittomille markkinoita. On huono juttu, jos esim. huumeet ja aseet alkavat liittyä yhteen kuten USA:ssa.

      Yksi turvallisuuden peruskysymyksiä on se, että lupaa hakeva henkilö on sopiva aseen omistajaksi. Sikäli en suosittele soveltuvuustestistä luopumista. Pikemminkin voisi olla niin, että ensimmäistä aselupaa hakiessa henkilö syynätään vallan perusteellisesti. Ja sen jälkeen hän saisi harrastella kohtuuden rajoissa viranomaisten kiusaaamatta. Hyvä menetelmä voisi olla esim. jonkinlainen asepassijärjestelmä. Kun harrastaja saisi passinsa ja ensimmäisen luvan, harrastukselle olisi tarjolla toisaalta rajat, mutta myös valistuneesti vapautta. Uskon, että sillä tavoin minimoitaisiin aseiden väärinkäytön uhka ja viranomaisten vaivannäkö. Ja laitonta asekauppaa ei edistettäisi.

      • ressut

        Käsittämättömän järkevää toimintaa. Täytyi ihan katsoa uutisen päivämäärä kun tuli mieleen ensimmäiseksi aprillipila. Totta tuo ilmeisesti on ja täytyy toivoa, ettei kukaan ääliö virkamies poliisihallitusesta onnistu torpedoimaan hyvää asiaa.

        Soveltuvuustesti nykysellään on puhdasta pelleilyä.Sillä ei pystytä seulomaan kuin lukutaidottomia. Mitenkä tuollaisen kunnollisen psykologisen arvioinnin pystyisi tekemää, niin siihen en ota kantaa. Käsittääkseni perusteellinen arvioititapahtuma vie useita päiviä, joten sen tekeminen ei le ihan helppo juttu.
        Todennäköisesti viranomaiset alkavat pystyä ajamaan useita rekisteritietoja ristiin ja saavat riittävästi tietoa hakijan menneisyydestä arviota varten. Jos jotain käytöshäiriöihin viittaavaa tulee esille, niin silloin syynätään tarkemmin.


      • HyväänMenettelyyn
        ressut kirjoitti:

        Käsittämättömän järkevää toimintaa. Täytyi ihan katsoa uutisen päivämäärä kun tuli mieleen ensimmäiseksi aprillipila. Totta tuo ilmeisesti on ja täytyy toivoa, ettei kukaan ääliö virkamies poliisihallitusesta onnistu torpedoimaan hyvää asiaa.

        Soveltuvuustesti nykysellään on puhdasta pelleilyä.Sillä ei pystytä seulomaan kuin lukutaidottomia. Mitenkä tuollaisen kunnollisen psykologisen arvioinnin pystyisi tekemää, niin siihen en ota kantaa. Käsittääkseni perusteellinen arvioititapahtuma vie useita päiviä, joten sen tekeminen ei le ihan helppo juttu.
        Todennäköisesti viranomaiset alkavat pystyä ajamaan useita rekisteritietoja ristiin ja saavat riittävästi tietoa hakijan menneisyydestä arviota varten. Jos jotain käytöshäiriöihin viittaavaa tulee esille, niin silloin syynätään tarkemmin.

        Siltä tuntuu, että nykyinen psykotesti on kehitetty lähinnä jarruttamaan ja estämään aselupien saantia. Ehkä sitä ei ollut tarkoitettukaan määrittelemään hakijaa mitenkään tarkasti. Mitä harmaampi ja tulkinnanvaraisempi testin tulos on, sitä enemmän lupaa käsittelevällä on valtaa HYLÄTÄ lupa.

        Ilman testejäkin voidaan määritellä syitä, joiden vuoksi lupaa ei pidä myöntää. Jos on tieto, että on ollut mielenterveyssyistä pakkohoidossa, jos on tuomioita pahoinpitelystä tai ilmeistä alkoholin väärinkäyttöä, niin näillä perusteilla voisi tyssäyttää luvan ilman testejäkin. Jo ennen testejä. Jos uhkailee netissä väkivallalla, niin sama...

        Toisessa vaakakupissa voisi olla lupaa tukevia seikkoja. Jotka eivät saisi (perustuslaillisista syistä) olla ratkaisevia, mutta huomioonotettavia. Esim. varusmiespalveluksen suorittaminen aseellisena, sotilaspassi. Reserviläistoiminta. Jne. Tällaisilla seikoilla voisi olla merkitystä siihen, millaisia aselupia henkilö saa. Esim. reserviläisammunnassa on järkevää, että ammutaan mahdollisimman samankaltaisella kalustolla kuin mikä olisi jaettava hlökohtainen ase liikekannallepanossa.

        Psykotesti voitaisiin rajoittaa selvittämään sitä, onko hakija henkisesti tasapainoinen. Vaikka henkilö ei olisikaan vielä joutunut pakkohoitoon, se ei takaa, että olisi tasapainoinen. Tunnen tapauksen, jossa epätasapainoinen henkilö innostui aseesta juurikin siinä vaiheessa kun alkoi viirata vähän enemmän. Siinä henkistä tasapainoa mittaava testi olisi ollut tarpeen. Todetaan, että ko. henkilö ei saanut koskaan lupaa ja se oli hyvä.


      • alkuseulonnalla
        HyväänMenettelyyn kirjoitti:

        Siltä tuntuu, että nykyinen psykotesti on kehitetty lähinnä jarruttamaan ja estämään aselupien saantia. Ehkä sitä ei ollut tarkoitettukaan määrittelemään hakijaa mitenkään tarkasti. Mitä harmaampi ja tulkinnanvaraisempi testin tulos on, sitä enemmän lupaa käsittelevällä on valtaa HYLÄTÄ lupa.

        Ilman testejäkin voidaan määritellä syitä, joiden vuoksi lupaa ei pidä myöntää. Jos on tieto, että on ollut mielenterveyssyistä pakkohoidossa, jos on tuomioita pahoinpitelystä tai ilmeistä alkoholin väärinkäyttöä, niin näillä perusteilla voisi tyssäyttää luvan ilman testejäkin. Jo ennen testejä. Jos uhkailee netissä väkivallalla, niin sama...

        Toisessa vaakakupissa voisi olla lupaa tukevia seikkoja. Jotka eivät saisi (perustuslaillisista syistä) olla ratkaisevia, mutta huomioonotettavia. Esim. varusmiespalveluksen suorittaminen aseellisena, sotilaspassi. Reserviläistoiminta. Jne. Tällaisilla seikoilla voisi olla merkitystä siihen, millaisia aselupia henkilö saa. Esim. reserviläisammunnassa on järkevää, että ammutaan mahdollisimman samankaltaisella kalustolla kuin mikä olisi jaettava hlökohtainen ase liikekannallepanossa.

        Psykotesti voitaisiin rajoittaa selvittämään sitä, onko hakija henkisesti tasapainoinen. Vaikka henkilö ei olisikaan vielä joutunut pakkohoitoon, se ei takaa, että olisi tasapainoinen. Tunnen tapauksen, jossa epätasapainoinen henkilö innostui aseesta juurikin siinä vaiheessa kun alkoi viirata vähän enemmän. Siinä henkistä tasapainoa mittaava testi olisi ollut tarpeen. Todetaan, että ko. henkilö ei saanut koskaan lupaa ja se oli hyvä.

        Mielestäni lupakelpoisuutta pitäis painotetusti selvittää ensiaseen lupaa haettaessa

        - Oikeesti se eka ase on se vaarallisin !!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2685
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2272
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2020
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1749
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1666
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1593
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe