pitkäikäiset rattaat?

mietintää

Elikkäs mitkä ois hyvät rattaat/vaunut mitkä menis vielä 3 vuotiaalla? Vaunujen/rattaiden hankinta alkais olemaan pikkuhiljaa ajankohtaista ja olen pohtinut millaiset kärryt hankkisin. Ajattelin, että jos löytyisi sellaset rattaat mitkä menis lapsella pitkään niin ei tartteis monia kärryjä hankkia, kun jommat kummat jäis kuitenkin vähemmälle käytölle ja olis aika turhat.

Emmaljungista olen miettinyt city crossia kantokopalla, mutta ovatko ne sit käytännölliset enää isommalla lapsella esim 3 vuotiaalla? Tai muutkaan "isommat" rattaat. Nelipyöräset niiden kuitenkin olla pitää että kulkevat lumessa ja loskassa hyvin.
Tai sit hankin esim ne city crossit ja käytän minkä käytän ja hankin esim matkarattaat tai toisenlaiset kuomurattaat esim emmaljunga scooterit.

Millasia vaunu/ratas yhdistelmiä teillä on?

37

4272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikeaonvalinta

      Osta City Crossit jos haluat käyttää ekat 1,5 vuotta
      Osta Ceroxit jos haluat käyttää lapselle 3-4 vuotiaaksi!

      Meillä on kolmet vaunut : CityCrossit Citykoppa Supremella, Cerox rattaat Emmaljunga Quadroliftilla,ja Emmaljungan Scooter 2.0 rattaat

      Ja ero on näissä kaikissa ja valtavasti. City Cross oli kovalla kopalla kiva puoli vuotiaaksi, no sitten se käypi pieneksi eikä lapsi viihdy ->koppa varastoon, sitten ratasosa. En tykännyt niin palio crossien istuimesta, se oli vähän liian korkealla, raskas nostaa lasta kyytiin, aisaa ei saa käännettyä puolelta toiselle joka ois tärkeää että kun nukuttaa lasta et sais sen itteensä päin ja sit kun hereillä ni taas toiste päin.. En myöskään tykkää citycrossien jousituksesta se on mielestäni liian lötkö. Ceroxeissa on kivaa se että aisan saa lennosta puolelta toiselle, kuomu menee todella alas lasta suojaamaan, kiva kurkistusluukku, kokonaan irroitettava takaosa esim helteillä.
      joten ilma kiertää hyvin. Jarrut on myös molemin puolin ni turvallista nukuttaa pihallakin. Niin ja tuo kantokoppa (quadrolift on tosi näppärä) kesällä ehket vähä liia kuuma mutta kun ottaa kannen ja turkin pois ja laittaa lakanan pohjalle ni ajaa asiansa. talvella taas erinomeinen ja pitkäikäinen, nyt käytän 3 v 7kk ikäiselle tuota qualdroliftin pehmustetta istuinalustana rattaissa. Eli olen hyödyntänyt koko kopan käyttö ajan: eka makuukoppa, sit makuupussi ja nyt istuinpehmuste.Nuo ceroxit menee vähän matemmaks ku citycrossit ja lapsi aina valihtee ceroxit kun mennää kävelylle.

      Scooterit ei juurikaan ceroxejen tuntumasta poikkee, ovat toki vähän pienemmät ja kevyemmät. mutta istuintila on pienenmpi. ne on hyvät kauppa ja puistorattaat kyllä. mutta pidemmät lenkit tykkään tehdä kyllä nuilla yhdistelmillä joko ceroxilla tai citycrossilla

      yksivaihtoehto on myös että ostaa rungon ja vaunukopan. sitten hankkii vaan esim istuinrattaat kuten scooter. eli ei periaatteessa osta ees yhdistelmiä :)
      sekin vois olla hyvä valinta, en vain itse tajunnu aiemmin!

    • Näinmeillä

      Hei!
      Tuo on kyllä niin totta mitä edellinen aloittaja sanoi, että ostaa mielummin erikseen kunnon rattaat ja kunnon vaunut. Meillekin tuli ekalle citycrossit ja kantokoppa (muistaakeni se quadrolift malli). en yhtään tajunnu että se koppaosa on niin ahdas. eihän meidän lapsi syntyenssään 53 cm ja 3,7 kg mahtunut sinne kun johkin 3kk ikään asti kun alkoi hartioista käydä ahtaaksi. eli mielestäni aivan turhaosto siihen nähden että se koppa maksaa noin 250-300 euroa siitä kokonaisuudesta. tuon kopan asian olisi ajanut esim joku paksumpi viltti tai talvella lämpöpussi, jonka olisi laittanu ratasistuimeen. Mieluummin olisi juurikin ostanut rungon ja siihen vaunuosan. Ja sitten jotkut rattaat esim scooter, race, crescent, kronan. Voin kyllä kokeilla lapselle joka nyt 4v ja toinen 2,5v että kuinka ne mahtuu istumaan tuossa citycrossin istuimessa.. Meillä nuo city crossit ei ole ollu käytössä 1,5 vuoteen. Yleensäkin nuilla yhdistelmillä näyttää se aktiivisin aika olevan ensimmäinen vuosi. Ostitpa mitkä vaunut vain niin niistä löytyy kyllä hyvät että huonot puolet :)

    • Juhannus234

      Minulla on Crescent merkkiset yhdistelmävaunut eli ratasosa runkoineen ja siihen kovakantokoppa. On olleet todella hyvät mm. heittoaisa, ilmakumipyörät, säädettävä aisa, tilava tuo kovakantokassi. Minun vauva nukkui siinä 10 kuiseksi asti. Rattaat ovat olleet sen jälkeen käytössä 2v. Edelleen käytetään niitä, lapsi tulee alkusykyllä 3vuotta. Eikä näytä merkkejä että olisivat pieneksi ainakaan nyt just käymässä, luulen että ainakin ensi kevääseen niillä mennään! Meillä ei ole muita vaunuja eikä rattaita käytössä. Näissä on mielestäni hinta-laatusuhde edullinen, maksoin näistä noin 550e sade hyttyssuoja hoitolaukku eli yhteensä noin 630e. Mitään ei ole mennyt rikki. Näitä näytti nettikaupoissa olevan nyt hyviä tarjouksia oisko ollut jottain 450-480e.

    • Junior2014

      Teutonia Junior rattaat Teutonia pehmeä kantokoppa! Aivan paras kombo :) Kopassa lapsi viihty n. 4kk asti ja sen jäleen käytetty rattaina. Tuo Junior kuomuratas johon voi tuon kopan yhdistää eli nämä on paljon enempi ratastyyliset ja pitkäikäisemmät :) Eivät olleet pahanhintaisetkaan Junior rattaat maksoi jotain 299 euroa ja tuo kantokassi 180 euroa.

    • nasunmamma

      Paras vinkki jonka voin antaa että osta vaunut/rattaat käytettynä saat rutkasti halvemmalla ja mahdollisuus siihen että ekalla kerralla ei osu ihan parhaimmat vaunut itelleen on mahdollista. Mä ostin kolmipyöräset hartan vaunut, vaunut hyvät ja kivat, laatu hyvä mutta ajattelin että kolmipyöräset ne pitää olla mutta eivät ole hyvät koska ovat herkät kaatumaan! olisi harmittanu että olisin maksanu niistä uuten 850e ja todennu et eii ookaa mulle passelit. Mutta ostin käytettynä alta parin sadan joten tappioo ei siit niissä tullu ku muutama kymppi kun möin pois ne. Käytettyinä saa myös hyviä vaunuja, koska vaunujen käyttöaika on lyhyt ja yleensä ne on kestävää tekoa varsinkin saksalaiset, ruotsalaiset ym valmistukset. Minulla on nyt 2,5 vuotiaalla käytössä Teutonia Prestige rattaat ja olen niihin mahdottoman tyytyväinen :) Menneenä talvena lapsi oli vielä pehmeässä kantokopassa "makuupussissa" pitemmät ulkoilut ja nukkumiset , että tuo pehmee koppa on kyllä kätevä. Nyt ei varmaan enää syksyllä siihen mahdu. Itselleni tärkeimmät kriteerit jos ostasin vaunut ovat kokemuksen myötä:

      -Tukevat, joustavat, hyvin rullaavat rattaat istuinosalla
      -Suojainen kuomu (kääntyy mahd. alas)
      -Ilmakumirenkaat, mutta myös air renkaat ok eli ilmakennon ilmakuminsekoitus
      -Säädettävä työntöaisa
      -Metallinen alakori ois paras mutta niitä ei kaikkiin saa. :(
      -Pitkä istuinosa ja melko korkealla oleva turvakaari, säädettävät 5.pistevyöt
      -Kevyt kantokoppa joko pehmeä tai kova
      -Sadesuoja, hyttyssysuoja, paksu jalkapeite
      -Mielellään ilmastointiluukku jossain kohdin kuomua
      -Miellään metallinen jarru!

    • mietintää

      Olen katsellut noita crescent classic vaunuja, missä on se kantokassi, mutta se vaikuttaa aika pieneltä. Comfortissa taitaa olla tilavampi koppa-osa, mutta meillä on vähän pakko olla kannettava malli kun joutuu rappusia kulkemaan. Menevätkö kyseiset vaunut kuinka hyvin auton takakonttiin, jääkö muille tavaroille esim matkatavaroille tilaa?
      Olen katsonut myös paljon noita käytettyjä vaunuja/rattaita, mutta ei ole vielä osunut kohdalle sellaisia jotka "iskevät". Siinä kyllä säästäisi rahaa jonkin verran jos käytettynä löytyy :)

    • crescentit

      Comfortis on juu se iso koppa runkoon, en tiedä josko siinäkin on kantohinat sivuissa?
      Nämä Classicit menee kyllä näppärästi kasaan ja suhteellisen pieneen tilaan (jos nyt voi sanoa edes että yhdistelmävaunut menee pieneen tilaan) ja on suht kevyet nostellakin auton perälle. Farmariinhan nyt menevät kuin heittämällä mutta normaaliin auton takakonttiinkin mahtuvat! Ja meillä on ollut ruotsin reissullakin autossa nämä mukana. Minun mielestäni tuo kantokoppa mikä classikeissa on niin ei oo sen pienempi kuin muissakaan n. 75 cm. Meillä 3.8kg/53 cm syntynyt poika nukkui niissä tosiaan 10 kk asti (silloin lapsella tois olla pituutta n. 70-72 cm.) ja harvoinhan lasta saa tuohon koppaan ees nukkumaan yli 6kk asti että melkein voin sanoa että heittämällä menee jokaiselle vauvalle tuo kopppa 6kk. Tää Classic mallihan myydään niisanottuna kuomurattaana, joten tässähän on ratasajalle huiput ominaisuudet :) ja tosiaan 6kk ikästä melkee pitää alkaa jo vahtia ettei tuu kopasta yli, joten melkeinpä kätevämpää on käyttää rattaita valjaiden kanssa yli puolivuotiaalle.. onnea valintaan :)

    • liputusduu

      Meillä on kanssa ostetut crescent classic-yhdistelmävaunut, ostin ne käytettynä koska mielestäni uusia vaunuja ei kannata ostaa koska käyttöikä on varsin lyhyt ja ei tiedä jos mieleimuuttuu ja alkaakinkäyttää sitten vaan pienenpii rattaita kun lapsi on esim 1 v.
      Meidän vaunut on 2014/2015 vuotiset. Mustat, punaiset tehosteet
      Tuo kovakantokoppa on ollut meillä erittäin hyvä.lapsi on nyt 7kk ja nukkuuedelleen kopassa. Luulen että viellä 2-3 kkmahtuu siinä olemaan jos viihtyy =)
      syksyllä sitte rattaisiin...

    • bablyfti

      Emmaljunga citycrossit quadrolift kantokassilla meillä
      Olisin jättäny ostamatta ton kassin jos oisin tienny et on nii ahdas
      Ostin tilalle Babylift kovan kantokopan josta tykkäsin enempi
      Milloin sulla vauva syntyy?

      • mietintää

        marraskuun lopussa olis tarkotus syntyä :)


    • Pizzaperjantai

      Jos ostat Emmaljunga CityCross rattaat, niin osta ainakin Quatrolift tai muu kantokoppa niihin käytettynä. Koppaosat on hirveen hintaisia verrattuna rattaisiin. Koppia saa niin hyviä käytettynä ovat kuin uusia, koska niiden käyttöaika on niin lyhyt
      Itse ostin Quadroliftin käytettynä 40€ ja käytimme aika lailla vain seittemän VIIKKOA!
      Lapsi syntyi lokakuussa ja oli niin palio vaatetta päälä että ei enää koppaan mukavasti olisi mahtunut, oli kätevämpää laittaa semmonen talja rattaisiin ja vauva sinne ja jalkapeite pääle :) Meillä rattaat jalkapeite sadesuoja hyttyssuoja aurinkosuoja city cross setille tuli hintaa n.600 quadrolift tuo 40€. Että mielestäni aika edullisesti sain ne.

    • toinentulossa

      Harvoin ne eniten "silmää miellyttävät" vaunut ovat parhaimmat sitten ominaisuuksiltaan.. itekin tuli valittua ekat kärryt sillain mitkä näytti parhaimmalta :)
      nyt käytössä enää crecent compaxt (tai jotain sinnepäin) niin kuomurattat plus jalkapeitto, ovat varsin hyvät 3-5 vuotiaalle.
      mielestäni ne kantokassi/pussit millä nimellä niitä nyt myydäänkään niin ovat vähän turhia. Mieluummin ottaa vaunukopan että saa kunnon toppatamineet ja makuupussit mahtumaan myös talvella. Useimmissa vaunukopissa on myös kantohihnat joten sitä koppaa on helppo nostella ja siirtää.. ainakin meiä duo edgeissä oli.

      onko kellää kokemuksia emmaljunga super viking, super nitro tai viking rungoista? kuinka kulkeevat lumessa ja soralla ne kääntyvät etupyörät??

    • mietintää

      kyllä noi crescentin classicit ja emmaljungan city crossit taitavat olla nyt harkinnassa :) Emmaljungista tuntuu löytyvän sekä puolesta puhujia että vastaan. Mutta toisaalta jokaisesta vaunusta taitaa löytyä jotain "vikaa", osa tykkää ja osa ei. Crescentistä en ole vielä löytänyt negatiivista kokemusta.
      Käytettynä ne vaunut luultavasti tulee kuitenkin hankkittua, ovat uutena niin kalliita et eiköhän käytettynäkin löydä hyvät.

    • liputtaa

      Minäkin puhun Crescentin puolesta!

      Emmaljungissa meillä ilmeni paljon ns "tyyppivikoja"
      Jos haluat kuula niitä tarkemmin niin voin kertoa niistäkin

    • vaaaunut

      Mä tilasin just Crescent Classic vaunut , tosin käytettynä : ) voin kertoo sit kokemuksia jo pian koska käyttäjä on jo!

    • metooo

      Hyvin on kestänyt Crescentit 4v vuotta päivittäistä käyttöä ei mitään tyyppivikoja eikä ongelmia, renkaita on pumpattu tasan kerran 4v aikana. Koskaan eivät ole puhjenneet. Koppa on tilava ja ultrakevyt

    • vuosi2016666

      Crescentissä on paaaljon parempi hinta-laatusuhde
      crescentit ovat nyt olleet päivittiäisessä ajossa 3,5 vuotta ja tosiaan niinku täälä kirjotettiin niin renkaat on kyllä huippulaatua en ole pumpannut kuin 2-3 kertaa ne tässä 3,5 v aikana, ei ole tarttenu kertaakaan vaihtaa niitä esim pääli tai sisäkumia. ja muutenkin vaunut on edelleen täysin ehyet.
      oli meillä aiemmin käytössä mys city cross malliset rattaat emmaljungalta ja ne eivät olleet niin hyvät. hintaa crescentille n. 600 ja emmaljungalla n. 1000. emmaljungan ilmarenkaita pumpattiin 2-3 kertaa kuussa ja niitä joutui myös useamman kerran vuojen aikana paikkaamaan lisäksi rattaiden jousitus meni tosi huonoksi n. vuoden käytön jälkeen sekä jarru jouduttiin laittamaan (kallis, 100e)

      oletko jo vaunut ostanut tai päättänyt mitkä ostat?

    • Summerloov2016

      crescenteissä on kyllä todella hyvä maavara eli tavarakori ei ryystä maata vaikka ajaa metsäpolulla :>

    • mietintää

      Kiva kuulla että noista crescenteistä onkin noin paljon hyvää kerrottavaa :) Eli suosittelette ennemmin niitä kuin emmaljungia?

      Crescentit saattaisin jopa ostaa uutena kun niitä ei oikein käytettyinä tunnu löytyvän, ainakaan meidän seudulta. Emmaljungia en taas uutena ostais ku niitä tuntuu löytyvän joka nurkalta ja on niin pirun kalliit..

      Pitänee käydä kaupassa kokeilemssa noita crescentejä :)

      • mietintää

        Kummat olisi paremmat noissa crescenteissä, classic vai comfort? Classicit näyttäs joteki sirommilta, niiden pitäisi mahtua hyvin auton takakonttiin muiden tavaroiden kanssa :)


    • moivaanmoimoi

      Emmaljungassa ei maksa kyllä nykyään mikään muu kuin se merkki siinä kuomun kyljessä.. Enää en emmaljungia ostaisi. Muinoin vuosia vuosia sitten ne olivat vielä laadukkaita ja ns. vanujen mersuja. Mutta minun ja taitaa monen muunkin mielestä olla se laatu heikentynyt. Meillä oli 2000 luvun alussa Emmaljunga season limited edition yhdistelmävaunut ja ne palveli 4 lasta eikä vian vikaa löytynyt ja renkaat kesti kuin mitkäkin. Tosiaan niillä ajeltiin n. 2v/per lapsi yhteensä siis n. 8 vuotta päivittäistä rumpaa lenkille, kauppaan, puistoon, reissuun..ja olipahan niissä välillä myös rasitteena seisomatelinettä tai sisaristuinta :) sitten viimosella (v.2013) päätettii hankkii uudet Emmaljunga vaunut kun alkoi näyttää nuo niin vanhoilta vaikkakin vieläkin käyttökunnossa ovat ja edelleen parvekerattaina. v. 2013 nuo "samat" emmaljunga edge malliset vaunut maksoi jo 1000 eur. vaunuissa oli heti alkuusa ongelmaa. eli runko puolti kokoajan vähä oikealle. no, se sit takuuseen ja sit taas uusi. sitte kun kuomun vaihtoi ratasosaan oli kuomun saumat molemmilta puoli ratkenneet n 5cm sekä renkaitte kans oli ongelmaa ulosmentäessä niistä valahti aina n. puolet pois eli niistä tuli aika löysät. ostin sitten crescent classic merkin yhdistelmät niissä tuli siis se koppa mukana "kovakantokoppa" ei ollu sille enää nii kauheesti tarvetta ku oli jo niin iso sillo, tais nukkuu siinä kopas vielä hetken eli n. 8-9kk asti sit otettiin rattaina ne käyttöö. tuo kovakantokoppa on kyllä tosi kevyt siirrellä en kyl tiiä miltään muulta merkiltä nuin kevyttä koppaa! sit ton kopan saa ihan littanaksi kasaa ja kaappiin säilöön (vaunukoppaa ei taida saada nuin pieneksi). rattaissa ehdottomat plussat: äänetön kuomun säätö, äänetön selkänojan säätl, napsautttamalla irtoavat turvakaari vyöt joita voi käyttää 5 tai 3 pistevöinä. jalkatuki on varmatoiminen!!. heittoaisaa kyllä arvostaa tuulessa/sateessa/paisteella näppärää on myös takaa irroittettava kuomuosa jolloin ilman saa hyvin kiertämään. renkaat on isot ja sulavasti etenevät ja muistaakseni ne oli jotku erikoispyörät joissa on suoja terävää vastaan en muista nyt sitä hienoo nimikettä mut ei oo koskaan tarvinnu vaihtaa renkaita. rattaiden mukana tulee myös semmonen lisäpehmuste ni voi käyttää istuinosan suojana/pehmentäjänä kesällä ja kevät / syksy keleillä kopan päälisen siihen yhistämällä saa kätevän jalkamuffin/pussukan kyytiläiselle. mielestäni nämä on laadukkaat ja eivät ole hinnalla pilatut eikä näitä oo tarvinnu koskaa viiä takuuseen tai korjata mitään. sillokun ostin nämä katoin myös comfort mallia. se oli vähän erilainen, jousitus oli löysempi ja siinä se runkoon laitettava koppa. ei mahdu ni hyvin kyllä autoon ne.melkeen ois pitäny laittaa takapenkille se koppa kun kasattuna matalaksi jää nii korkeaksi ja se koppa oli aika raskas siirrellä verrattuna tähän classicin kovaankantokoppaan! lisäks on mountain buggy nanot jotka on loistavat kaupassa ja esim. laivassa.

    • mietintää

      Alan olla enemmän ja enemmän noiden crescent classic -vaunujen kannalla :) Tiedättekö onko siihen mahdollista vaihtaa umpikumipyörät vai onko noi ilmakumipyörät kui kestävät? Entäs saako siihen jalkapeitettä? Vaunujen mukana ei taida tulla muuta kuin se koppa minkä voi muuttaa jalkapussiksi mutta haluaisin ihan jalkapeitteenkin :)

    • näinmeillä

      No mää päädyin nuihin classic mallisiin koska olivat jotenkin vakaammat ja jollain tavalla parempi kosketus tienpintaan nuissa classiceis. comfortin koppa on vaa jokusen sentin isonmpi et ei sen kopan takia kannata ainakaan ostaa sitä mallia.. mä en ostanut jalkapeitettä koska monet on sanonu et ei sillä oikeesti tee mitää. se on aina vaan tiellä.. :/ en ole sitä kyllä koskaan kaivannut, ollaan käytetty sitä crescentin jalkamuffia (keväälä,kesällä ja alkusyksyllä)ja kovilla pakkasilla eillistä karvallista lämpöpussia. noihin vaunuihin passaa muuten hyvin emma merkkiset hyttysverkot ja sadesuojat, ei toina ostaa niit kalliita oman merkin härpäkkeitä. sadesuojia kun joutuu aina välillä uusimaan samoin ötökkäverkkoja. yksi ehket oleellinen hankinta on vaunuverho eli semmonen kuomusuoja. sillä saa hyvin pidettyä pakkasella kylmän ilman loitalla ja tuulella/auringolla suojaa myös ja lisäksi se pimentää koko vaunun.
      en osaa sanoo saako umpikumipyörät, ehkä, mutta voi olla että crescent ei tee niitä. vaan jonku muun merkin täyskumipyörät vois käydä. ite en kyllä vaihtas mistää hinnasta pois nuita crescentin ilmakumirenkaita ovat olleet todella loistavat nämä 2 vuotta eivätkä ole kertaakaan puhjenneet, ilmaa on laitettu tasan kerran. ne crecentin renkaat on aika laadukkaita kun crescent valmistaa myös polkupyöriä ja renkaita niihin. meillä on matkarattaissa ilmakennot eli umpikumit ja ne on älyttömän kovat ajaa hiekalla. vauva pienenä hyppi kyydissä kokoajan kun tärisyttää nii valtavasti..

    • Leithafea

      Tilasin meidän pojalle reilu vuosi sitten Crescentin classic yhdistelmät ja päivääkään en ole katunut, eli todella voin suositella kyseisiä vaunuja 😊 vuoden nyt ollut melkeinpä päivittäin käytössä ja mitään ei ole mennyt rikki. Vaunut on kevyet ja hyvät työntää, vielä kun vauva oli kopassa oli se helppo irrottaa ja kiinnittää vaunuihin, talvella siirryttiin ratas malliin jolloin hommasin lämpöpussin erikseen ja näihin saa myös jalkapeitteen erikseen tilattua. Itse en vaihtaisi umpikumisiin renkaisiin, näiden vaunujen omat renkaat menee maastossa kuin maastossa ilman että vauva ihan mahdottomasti pomppii, plus näissä on hyvä jousitus. Enkä meidän käytöllä ole nähnyt renkaissa kulumisen merkkejä. Crescentin oma sadesuoja oli mielestäni "liian hankala", sellainen kaksi osainen malli, joten ostin toisen, Emma merkkinen muistaakseni. Näin helteisenä aikana om hyvä että kuomun takaosan päällis kankaan saa irti tai nostettua niin että ilma kulkee vaunuissa paremmim, plus takana myös kiinteä ötökkäverho. Ainoa miinus on se tavakori, saisi olla vähän enemmän tilaa korkeus suunnassa, meinaan jos selkänoja täysin makuu asennossa on hankalampi saada kauppakassia sinne, mutta onneksi siinä on vetoketju jolla saa yhden laidan alas, mut kyllä sinne kaksi kauppakassia on mahtunut eikä vielä ole mennyt rikki vaikka liikaa painoa aina onkin 😁 Autoonkin mahtuu, esim avensikseen laittaessa joutuu ottamaan toiselta sivulta renkaat pois, mut onneksi ne on niin helpot ottaa pois ja laittaa takaisin. Kannattaa seurailla eri kauppojen hintoja, itse tilasin jollyroomista kun olivat alennuksessa ilman toimituskuluja.

    • classicmallia

      jeppp jepp, oon samaa mieltä nuista että hyvät ja laadukkaat yhdistelmät ovat. Käytiin äskön ilta auringossa ranta lenkillä ja nii kevyesti rullaavat eteepäin! nytki oli iha mudas yksi osa reittiä ja näillä ei kii jää :) kannattaa myös kattella käytettynä kun eivät nämä muutamassa vuodessa miksikään mene. Meidä vaunut oli ollu 1.5 v käytössä kun ostin ne ja nyt ne on ollut meillä jo pian 3,5 vuotta käytössä kahdella lapsella.

    • mietintää

      Nyt pistin tilaukseen crescent classic sand -kuosilla :) Pitäisi hyvällä onnella tulla jo tällä viikolla. Nyt ei tarvitse kuin katsoa sopiva hoitolaukku siihen, hyttysverkko ja sadesuoja, ehkä rengassuojatkin on passelit jos säilytän sisällä kämpässä niitä :)

    • Leithafea

      Itselläni ei ole kokemusta noista rengassuojista, meillä jo koiran takiakin tuli hommattua eteiseen kunnon kuramatto aikoinaan, itse ajatuksena koen ne suojat hankaliksi mut se onkin mielipide asia. Mut anyway, onnea odotukseen 😊

    • vaunuthaaveissa

      MOI!
      Mistä tilasit vaunut ja paljonko tuli hintaa niille ? :) mietin kanssa niitä jos tilaisin ellen löydä hyvät käytetyt :)
      Itse olen jo hyttysverkon ja sadesuojan ostanut. Ne käy kaikki nuihin yhdistelmiin olipa mikä suoja vaan :) itelläni on apple of my eye sadesuoja elodiedetails merkiltä. se oli kallis 40€. sitten on brion hyttysverkko n. 10e ja rengassuojat n.10e. sitten ostin vielä pikkupiia merkkisen sadesuoja kurakeleille ettei tuo kallis mee iha likaseks, se makso jotn 14 euroa. Hoitolaukkua oon miettiny että ottasko babymelin, emmaljungan vai skiphopin ! mitä laukkua sinä olet ajatellut ??

    • mietintää

      TIlasin lekmer.fi ja hintaa oli 469,90 e, pistin su tilaukseen ja tänään to hain postista :) Nyt on vaunut kasattuna! Mietin vaan tota kuomua, kun se jäi vähän taka-asentoon, että uskaltaako sitä kuin kovasti vääntää eteenpäin ku pitäisihän se saada enemmän eteepäin suojaamaan. Voi olla kyllä uutuuden kankeutta. Vaunut vaikuttavat todella monipuolisilta ja ihanilta!
      En ole vielä tarkemmin miettinyt tota hoitolaukkua että millaisen hankin, mahdollisimman edullinen kun löytyisi :)

    • tykkäänjuu

      Kyllä sitä kuomuu voi vetää eteenpäin, se kyllä ajan saatossa sitten löystyykin kun sitä rumpataan ees taas ja ainakin meidän (2013) mallissa sitä pystyi itte säätäämään jos löystyi liikaa. tietenkään jos sulla on vauvankoppa käytössä niin kuomu ei silloin tuu niin eteen, mutta kun rattaat on istuvammassa asennossa saa kuomun vedettyä vielä lähemmäs turvakaarta/aisaa. älä huoli, vauva on kyllä hyvässä suojassa. meillä enemminkin se oli talvellaki hikihatussa vaikka oli millainen pakkanen ja tuuli. mielestäni on vaan parempi että suuaukko on avonaisempi niin ilma vaihtuu paremmin. joskus käytin vaunuverhoa/kuomuverhoa siinä edessä tosi kylmillä tai tuulisilla keleillä. ja joskus se auttaa rauhoittumaan kun ei ole kokoajan näköyhteyttä. kun nostaa kantokopan ratasosan pääle, kanttii se työtää sinne aika taakse eli lähelle istuimen selkänojan loppuosaa. silloin vauva on enempi kuomun alla ja työntäminen on tasapainossa. meillä tosin tuo koppa ei oo enää pariin vuoteen ollu käytössä nyt menty rattailla ja ollaa tyytyväisii oltu mitään ongelmaa meillä ei oo ollu kylläkään :) lapsi 2v8kk viihtyy vieläkin nuissa. koppaa me taidettii käyttää jotain 7kk. 6kk jälkeen en saanu piettyä enää muksuu makuuasennossa, olis saaattanu tulla yli, ni piti vaihtaa tos 7kk iäs sitte istuimeen ja valjaisiin
      edullisia sadesuojia, rengassuojia, hyttysverkko ja vaunuverhoja myydään esim. prismassa. meillä ne kaikki ovat kestäneet tänne asti.ehkä hyttyssuoja on kerran vaihdettu. hinnat tais olla jotain sadesuoja 14e, hyttyssuoja 7e, vaunuverho 18e, rengassuojat 8e.

      milloin teillä vaunut pääsee tosi toimiin?

      • mietintää

        Sainkin sen kuomun jo paremmin asettumaan :) Pitänee käydä katsomassa prismasta ja sittarista noita lisävarusteita. Luultavasti menee joulukuulle ennen kuin pääsee tosi toimiin, laskettu aika on marraskuun lopulla.

        Nyt heräsi uusi kysymys tuosta kasaan laittamisesta, kun yritin niitä laittaa kasaan niin en onnistunut saamaan kuin sillee että vaihdoin työntösuunnan kasvot menosuuntaan. En tiedä osasinko sitten laittaa niitä oikein vai eiks niitä saa muuten kasaan kuin kasvot menosuuntaan päin. On nimittäin noita vipuja useampi kappale niin en ole varma mistä niistä pitää vetää :DD


      • mietintää

        Tajusinkin juuri, että eikös noissa ole toi koppaosa käännettävä heittoaisan lisäksi? Kun vaunut oli valmiiksi kasvot menosuuntaan, et jos sen kopan kääntäs toisinpäin ni silloinhan kasausmekanismi on oikeinpäin :D Pitää perehtyä että miten se koppa käännetään :)


      • mietintää

        korjaus, ei siit vissii saakaa koppaa eriksee käännettyä hups, en tiiä saako irrotettuakaan koko koppaa :D Aika huonot käyttöohjeet on noihin.. On ehkä vähän hankalaa aina kääntää työntöaisa toisinpäin kun haluaa vaunut kasaan mutta onneksi se käy näppärästi


    • yhdistelmävaunut

      Ratasosa ei irtoa rungosta pois vaan työntösuunta käännetään aina heittoaisan avulla. tämän aisan takia vaunut menee tosi matalaksi verrattuna moniin muihin malleihin joissa irtoava istuinosa. eli vaunut saa kasaan silloin kun työntösuunta on niin että lapsi on vaunussa kasvot menosuuntaan. itse asiassa vaunuja on mukavaakin työntää niin että vauva nukkuu vaunussa kasvot menosuuntaan eikä pää menosuuntaan, silloin lapsen keho ottaa vastaan paremmin tien epätasaisuudet kuten pomput ym mukkulat eikä lapsen tarvi ottaa mukkuloita vastaan pääedellä silloin tahtoo heräillä helpimmin. Mä en tiiä onko tän vuoden mallissa se kurkistuluukku kuomun päälä, se on kätevää jos lapsi on kasvot menosuuntaan niin voi sen luukun läpi tarkkailla mukulaa :) itse en oo kokenu ongelmaksi tota että rattaat saa kasaan vaan toiselta puolen. niinhän se tahtoo kaikissa vaunuissa olla, ja tosin kun vauva-aika on lyhyt ja ratasosa aika pidempi niin sitten se vaan on hyvä ollu et ne saa kasaan tuolta toiselta puolelta! mä en ostanu jalkapeitettä vaunuihin, ostitko sinä? ratasosassa ollaan käytetty istuinpehmustetta lämpimillä keleillä kankaiden suojana ja talvella ollaa käytetty lämpöpussia. ajattelin et ei se jalkahuppu siinä paljo lämmitä kun ei oo mitään vuortakaan niissä. muistaakseni ne maksaa aika paljo 50-60e? hyvä valinta sulla se sand-kuosi nii ei vaalistu auringossa eikä kuumene! :) onko se väri kiiltävä vai enempi semmonen mattabeige luonnossa? vaunujen runkoonhan ei saa turvakaukaloo kiinni mutta itse en kokenu sitä kovinkaan tarpeelliseksi. autossa meillä oli emmaljunga nitro city runko (ostin käytettynä n. 50e) paljo käytetty mut siihen kauppatarkotukseen näppärä!:) ja siihen sit ostin adapterin että sain turvakaukalon kiinni. Meillä oli maxi cosi pebble kaukalo. mut eipä näit tullu käytettyy ku sillo vauvana jotain 10 kertaa. onko sinulla jotkut matkarattaat ? minkä merkkinen turvakaukalo telakka tmv teillä on ? vai oletko vielä hankkinu sitä vielä? :)

      • mietintää

        Ajattelin sitä jalkapeitettä lähinnä lisäsuojaksi esim makuupussin tms kanssa keväämmälle :) Mutta katsoo nyt onko se sittenkään tarpeellinen. Väri on hieman kiiltävä ja on enemmänkin tumman ruskea kuin beige mitä netin kuvissa näky. Mutta tykkään tuosta väristä, musta olisi ollut liian tumma ja varmaan kesällä kuuma. Noissa on kiva toi kurkistusluukku sekä tuuletusaukko minkä saa kun kuomusta ottaa vetoketjulla osan pois :) voi vauva kesällä köllötellä vaikka vatsallaan ja nähdä maailmaa :)
        Matkarattaita ei ole, en tiedä hankinko ollenkaan jos pärjätään noilla. Tai katsoo sitäkin sitten myöhemmin kun lapsi kasvaa että tuleeko tarpeelliseksi hankkia. Autoillaan kyllä jonkun verran, mutta en ole oikein koskaan syttynyt matkarattaille.
        Turvakaukaloakaan ei vielä ole, netissä oli akta gracon kaukalo telakka tarjouksessa niin tulee varmaan ne hankittua :)


    • Baby2016

      Täälä kans on pohdittu vaunu, turvakaukalo ja sitteri asiaa!

      Mietin myös nuita Crescentin vaunuja näyttäs iha laadukkailta ja hinnaltaan järkevät, toki käytettyjäki varmaa on liikentees =) mitä mieltä ootte nuista crescenteistä omistaako joku semmoset, erityisesti kiinostaa onko kätevää se heittokahva, onko jarrut tukevat ja onko koppa millainen ? :)

      Kaukalo ja jalusta tuli jo hankittuu ja päädyttii Akta Gracon kaukaloon ja telakkaan. Vaikuttaa ainaki tilavalta ja 5.pistevyöt luo lisäturvaa esim kolarissa. ja niissä on tuo suuri tuo aurinkokuomu niin saa keväällä sit myös lapsen sinne suojaan ja talvella tietty sit sateella ym tuulessa.. mihin vaunuihin tuo gracon kaukalon saa kiinni, musta tuntuu että ei oikein mihinkää paitsi gracon omiin matkarattaisiin ja niihin vähän tukevimpii graco evo xt ym malleihin. mutta mun mieelesstä nuo graco evo xt-rattaat on tajuttoman hintaset, istuinosa runko 350e?? sitte kuitennii pitäs ostaa se adapterikin vielä että tuon graco kaukalon sais noihin kiini, siis mitä ihmettä! ja tuleeko se olemaan sit järkyttävää säätöö niiden adapterien kaukaloihden runkojen kanssa... että kaikki aika menee sit niihin. sitte nuo graco mirage rattaat ois ihan normit sateenvarjo rattaat joihin se kaukalo loksahtas ilman mitää adapteria. en vaa kauheesti tykkää niiden ulkonäöstä ja työnnettävyydestä. tosin ne ois varmaa aika kätsyt jossai prismassa mutta enpä usko että ne kovin hyvä on keskustassa mukkulakivillä lykkiä.. sen sijaan tuo evo xt malli on jo varmaa ihan ookoo maastossakin. pitänee varmaa kahtoo nuita käytettynä jos on edullisia. en kyllä haluais maksaa sateevarjorattaista uutena 150eu ja evo mallista 350 adapteri. tolla hintaahan sais jo yhdistelmävaunut... :D
      ja toisaalta jos yksinkin menee kauppaa nii miten sitä työtää rattaita ja ostoskärryjä eikö se kaukalo oo helpompi vaa nostaa niihin ostoskärryihin.
      Ystäväni on kehunut kovasti crescent compatx xt air 360-rattaita että 6kk alkaen olisvat näppärät ulkoilsusa, kaupoissa, puistossa ja ne saa pikkutilaan autoonkin. Olenkin ajatellu et yhdistelmiin ottaa 4 isoa rengasta mutta ehkä sit puolen vuojen - 1vuoden iässä voisi hankkii tommoset rattaat missä ois kääntyvät pyörät kun lapsi alkaa painaa enempi ois kätevämmät kääntää. ja nuo crescent compat xt air 360 rattaat näyttää tosi tyylikkäiltä :P


      millaisia sittereitä olette ajatelleet / hankkineet?

      monella tuntuu olevan se babybjörn sitteri mutta se on valtavan hintainen uutena 150? olen katsellu niitäkin käytettynä ja näyttäs saavan n. 50-70e hyviä ja siistejä. mutta mietinkin että onko tää nyt sit hyvä vai semmonen aivan perus emma sitteri esim? babybjörnis toki vauva saa omalla liikehdinnällään sitterii liikuteltua ja varmaan kätsää jos on vatsavaivoja.. :)


      sitten sängyistä ja hoitopöydistä. ensnnäkin oiskohan kaikista kätevintä joku hoitotaso jonka sais seinää ja käännettyy aina pois kun ei tarvii, veis vähemmän tilaakin ja ajaa asiansa. Mun tekis mieli ostaa se stokken sänky setti se sleepi mis ois vauvasänky, taapero sänky ja junior sänky samassa että sen pitäs mennä 10vuotiaaksi, mutta kunhan menis esim eskariin asti nii sitten hinta alkas olla järkevämpi, sille näyttäs olevan hinta 649€ eli kallis.. onko kellää harkinnassa tuo stokke sleepi, vai mikä merkki? :) lieneen tuo sleepi kanttii ostaa käytettynä.

      mutta ainakaan mitään vauvojen säkkituoleja tai muita kiikkuja en hanki ennenkun näkee että tarviiko oikeesti olen myös kuullu että jotkut vauva pelkää kaikki "koliikki" keinuja missä on niitä ääniä ja valoja, tärinöitä.. ja sitä paitsi mun mielestä on aivan älytöntä että joku vauvan kiikku maksaa 200e.. jota voi käyttää max 9kg asti. : D härreguud..


      ois kiva ostaa jo mutta ku ei osaa päättää mitä ostaa !!!

      vinkkejä kaivataan ;P

      kiitos!

    • Leithafea

      Hoitopöytien hintaa kauhistelin kun odotin esikoista, tarvetta meillä sille ei kuitenkaan ollut koska meillä on vessassa leveä pöytätaso joka toimi meidän hoitopöytänä. Ystäväni käyttää lipastoa hoitopöytänä, eli ei sen aina tarvitse olla varsinainen hoitopöytä. Tilasin pojalle beemoo merkkisen sitterin, maksoi muistaakseni 30-40€. Yleensä sittereissä maksimi paino saa olla enintään 10kg, eli käyttöikä jää lyhkäseksi, eikä meidän poika siinä enää viihtynyt kun oppi istumaan. Lelukaari tossa oli kyllä tosi surkea mut helistin tms käteen niin on viihdykettä 😊 Mun periaate oli et mahdollisimman halpa, jokainen toki ostaa minkä parhaakseen näkee 😊

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe