Diskriminoidaanko suomalaisia

Jäävrijiena

Saamelaiskäräjillä kaksi edustajaa paasaa joka pykälän yhteydessä, kun Saamelaiskäräjät ei ole hyväksynyt suomalaisia jäsenikseen. Saamelaiskäräjät on saamelaisten edustuksellinen elin eikä sen äänestäjiksi tule lain mukaan hyväksyä muita kuin saamelaisia. Puheet syrjinnästä on rikollista panettelua saamelaiskäräjien saamelaista äänestäjäkuntaa ja heidän edustajiaan vastaan.

8

107

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuusjulkiseksi

      "Puheet syrjinnästä on rikollista panettelua saamelaiskäräjien saamelaista äänestäjäkuntaa ja heidän edustajiaan vastaan."

      Saamelainen äänestäjäkunta on antanut näille kahdelle edustajalleen hyvin paljon ääniä: toinen sai eniten ja toinen kolmanneksi eniten ääniä saamelaisilta äänestäjiltään vuoden 2015 saamelaiskäräjävaaleissa. Onko saamen kansa väärässä? Pelottava skenaario se, että pieni piiri pyörittää systeemiä piittaamatta lakipykälistä.

      Tämän päiväinen Anne Nuorgamin esiintulo vahvistaa sitä, että tietty piiri ei piittaa lakipykälien noudattamisesta. Kansanedustaja Mikko Kärnästä oli tehty rikosilmoitus. Ja mitä Mikko Kärnä sitten teki? Toi julkisuuteen saamelaiskäräjien lainrikkomisyrityksen. Kyllähän saamen kansan tulee tietää, mitä heidän äänillään vaaleissa valitsemansa edustajansa käräjillä touhuavat. Vai olisiko tämä(kin) asia pitänyt pimittää? Ja oliko yllätys, että kenen nimi sieltä saamelaiskäräjävaalien tuloksen mitätöintiä vaativalta nimilistalta löytyykään.

      • Demokratianpuolesta

        Onko näiden kahden keräämät äänet 4-5 % hyvin paljon? Ei ole, jos paljon ääniä saaneiden näkemykset edustavat opportunistista ääri-ilmiötä ja näin menettävät vaikutusmahdollisuutensa. Demokratiassa enemmistö päättää, eivät eniten ääniä saaneet yksittäiset henkilöt.


      • Oikeatieto

        Eihän se Mikko Kärnä tuonut esille lainrikkojien nimiä, vaan valittajien nimiä. Olisit kirjoittamatta tuollaista potaskaa!


    • totuusjulkiseksi

      Anteeksi, kirjoitinko että valittajat rikkoivat lakia???
      Perättömän rikosilmoituksen tekemisestä tulee yleensä jotain sanktioita. Ja kyllä käräjät yrittivät rikkoa lakia, ja vieläpä saamelaiskäräjälakia, päättäessään mitätöidä vaalit viemällä valituksensa aina korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka.

      Hyvin valitettavaa on, että käräjien toimintaan varatut rahat menevät kankkulan kaivoon näissä ikuisissa valitusrumbissa. Rahalle olisi varmasti järkevämpääkin käyttöä!

      • Kuriakareille

        Harmittaa vieläkin, kun eilen kuulin striimauksessa kahden 4-5 prossan äänisaalisedustajan joka pykälän yhteydessä toistavan poliittista iskulausettaan, jonka mukaan Saamelaiskäräjät diskriminoi toisia saamelaisia. Puheenjohtaja olisi voinut perättömien puhujia pyytää pysymään asiassa ja kokousjärjestyksen nimissä ja kohteliaisuudesta saamen kansaa kohtaan harkitsemaan sanojaan. Ei kai saamelaiskäräjien jäsenen ppuheet ole koskemattomuussuojan piirissä, vaikka itse luulisivat muuta.


    • Totuusjulkiseksi

      Olet aivan oikeassa, että puheenjohtajan toiminnassa oli paljon huomautettavaa. Ensiksikin kokouksen alussa hänen olisi pitänyt puuttua Aslak Holmbergin jälleen kerran toistuviin asiattomiin huomautuksiin kokouksen laillisuudesta. Pitäisikö nuoren herran vakavasti harkita eroa käräjien jäsenyydestä, jotta kokoukset saadaan pidettyä asiallisina.. Myös kokoustekniikka taitaa olla hakusessa käräjillä.

      • Järkeänoille

        Kokoustekniikasta viis veisaan - kokous sujui hyvin - paitsi pannaan ylimääräiset pois sotkemasta saamelaisten asioita. Mitä suomalainen tekee saamen kansan edustajistossa? Hullunako saamelaisia pidetään kun puheenvuoroja ottavat ihmiset, joille saamelaisten asiat eivät tippaakaan kuulu ! Luulisi, että nyt kun nämä KHOvalitut ovat ensi kertoja saamelaisia tapaamassa, kuuntelisivat ensin pari-kolme käräjäkautta ennen ensimmäisen puheenvuoron ottamista. Röyhkeää ja alentavaa käytöstä saamelaisia kohtaan yrittää siellä meitä päsmäröidä kuin joitakin alempiarvoisia.


      • Kummaatapahtuu
        Järkeänoille kirjoitti:

        Kokoustekniikasta viis veisaan - kokous sujui hyvin - paitsi pannaan ylimääräiset pois sotkemasta saamelaisten asioita. Mitä suomalainen tekee saamen kansan edustajistossa? Hullunako saamelaisia pidetään kun puheenvuoroja ottavat ihmiset, joille saamelaisten asiat eivät tippaakaan kuulu ! Luulisi, että nyt kun nämä KHOvalitut ovat ensi kertoja saamelaisia tapaamassa, kuuntelisivat ensin pari-kolme käräjäkautta ennen ensimmäisen puheenvuoron ottamista. Röyhkeää ja alentavaa käytöstä saamelaisia kohtaan yrittää siellä meitä päsmäröidä kuin joitakin alempiarvoisia.

        Olen huomannut saman asian että kyllä sitä on kaikenlaista suunsoittajia. Siinä vaan jauhaa ja jauhaa eikä etene mihinkään suuntaan paitsi omaan päähänsä. Kuka pölänteri suomalaisia käräjille on taajottanut. Ihmettelen suuresti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3161
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2582
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      385
      2513
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2066
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1897
    6. 173
      1315
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1297
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      990
    Aihe