Rahani ei riitä eläinlääkärikuluihin. Mitä teen?

vaikea_tilanne

Mulla on 3-vuotias rescue-taustainen kissa, jolla on todettu hammassyöpymiä. Syöpyneet hampaat poistettiin talvella, mutta nyt kissaa taas sattuu aina välillä syödessä eli suussa on jotain vialla. Veikkaan syöpymiä mutta voi olla muutakin. En pysty selvittämään asiaa, koska kissa ei anna kenenkään tutkia suutaan ilman nukutusta eikä rahani riitä eläinlääkäriin. Ei edes tutkimuksiin mistään hoidoista puhumattakaan. Maksuhäiriömerkinnän takia en voi maksaa laskulla.

Ja älkää nyt tulko saarnaamaan että olen vastuuton lemmikinomistaja kun en ole varautunut kaikkeen. Jäin viime keväänä sairauslomalle, mutta Kela kiisti sen tarpeen lääkärinlausunnosta huolimatta, ensimmäinen valitus ei tuottanut tulosta ja vakuutusoikeuden päätöstä asiasta joutuu odottamaan ties kuinka kauan. Olen siis joutunut laittomasti toimeentulotuen varaan, ja säästöt täytyi käyttää melkein viimeistä senttiä myöten ennen kuin sossusta sai mitään. En voi sille mitään, että lakia on rikottu niin että rahani riittää hädin tuskin elämiseen ja luottotiedotkin meni.

Rahaa saan luultavasti, toivottavasti, sitten kun vakuutusoikeus tekee päätöksensä sairauslomani tarpeellisuudesta. Siihen voi mennä vielä kuukausi tai puoli vuotta, huonolla tuurilla enemmänkin. Odotanko siihen asti, kunnes vien kissan lääkäriin? Vai vienkö kissan piikille, koska siitähän eläinlääkäri ei voi kieltäytyä maksuvaikeuksien takia? Kipua kissani ei näytä muuten kuin välillä purressa, mutta tiedän kyllä, että kissat on melkoisia mestareita salaamaan kipunsa... En tahtoisi pitää kissaani kärsimässä, mutta tietysti surettaisi pistää nuori ja ihana kissa piikille tällaisen asian takia. Etenkin kun en tiedä, onko sillä jatkuvia kipuja vai elääkö se onnellista elämää.

9

1473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16384

      Ainut mikä nyt tulee mieleen on kysyä esim. paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä apua. Jos ei muuten niin siten että kysyt hoitavatko kuntoon ennen kuin etsivät uuden kodin... surkeaa joutua luopumaan rakkaasta lemmikistä mutta lopetusta parempi? :(

      GoFundMe:ssa on aika usein eläinlääkärilaskuille avunpyytäjiä muualta maailmasta, mutta Suomessa on tiukka rahankeräyslaki ja poliisi voi kiinnostua.

      Ei sossusta voisi saada eläinlääkärikuluihin erikoiskorvausta, jos vetoaisi vaikka eläimen tärkeyteen omalle mielenterveydelle?

      • kkiikivaan

        Ei todellakaan saa Suomen sossusta eläimeen rahaa. Ehkä voisit kysyä omaisiltasi.


    • eikärsimystäenää

      Mene eläinsuojeluun,ja kysy sieltä apuja ;)

      • Katit.konttiin

        Jos et itse pysty kissaasi lopettamaan, niin kysy jotain tuttavaasi se tekemään. Suurin osa miehistä tekee sen mielellään.


    • Miumaunhampaat

      Hei. Voisitko harkita tämän kirjoituksesi jakamista fb:ssa ja laittaisit sen myös eläinfoorumille (mm.kissojen)? Voisit varmuudenvuoksi tehdä eläinlääkärisi kanssa sopimuksen että ihmiset voisivat maksaa eläinlääkärin tilille (ihmiset ehkä epäluuloisia jos omalle tilillesi) tiettyä viitenumeroa käyttäen ja näin me muut voisimme tukea muutamalla kympilla per myötäsurija tuskaanne. Tietty voisi olla hyvä että maksaja laittaisi sivullesi kommentin että minkä summan ovat maksaneet, näin pystyt pitämään hieman lukua siitä minkälainen summa on jo kerääntynyt... Yhteisön apu voi olla yllättävä. Onnea koitokseesi.

    • juunu1

      Laitatko tänne sähköpostiosoitteen, johon voin olla yhteydessä. Olisin valmis osallistumaan kustannuksiin maksamalla eläinlääkärin laskun. Nuorelle kissalle tulee antaa mahdollisuus.

    • säästöäkaikki

      säästä 2 euroa päivässä, niin saat parin kuukauden päästä kissan vietyä lekurile

    • FORL

      Tuo FORL on aika vaikea juttu. Oma kolmevuotiaani menetti 7 hammasta. Olevia hampaita pitäisi harjata, mutta tuo VIHAA sitä.

      Facessa en ole, mutta olisin muuten voinut ajtella osallistuvani parilla kympillä.

      Mutta Face taitaa korjata tilanteen.

    • mikäonparasta

      Luovu vaikka lemmikistä,jos rahat ei sen hoitoon riitä.Niin se vaan menee,vaikka joku nyt auttais,entä jatkossa....ajattele lemmikin parasta,kaveri joutu justiin luopumaan hevosestaan,kun ei rahat vaan riitä.Hevoselle parasta oli saada äveriäämpi omistaja,jolla rahaa,jos tarvetta tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe