Millasta on yläasteella

Yläasteellemenevä

Meen siis nyt kesäloman jälkeen yläasteelle ja haluisin vähäntietää et millaista siellä on. Oon ite menossa Järvenpään yhteiskoulun yläasteelle ja jännittää ihan sairaasti. Mitä yläasteella kannattaisi ottaa reppuun mukaan? Kumpi on parempi reppu vai laukku? Jos joku pystyisi vähän kertomaan niin olisin tosi kiitollinen.

38

3077

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niih

      Mulla sama juttu . Kesän jälkeen ylä-asteelle toki eri kouluun mut silti . Mua jännittää ihan kamalasti koska en osaa lausuu kunnolla ärrää ja oon muutenki sika ujo . Anteeks kun laitoin tän tähä enkä tehny omaa mut nii

      • Yläasteellemenevä

        Ei se mitään ;)


    • Obviously

      Mukaan kannattaa tietenkin ottaa kirjoitusvälineet (koulusta voi saada, mutta omat ovat yleensä parempia) ja kirjat sitten kun saat ne. That's all you need.


      Ja jos teillä on siellä kaapit ja saatte lukujärjestykset paperisina, niin kannattaa ottaa mukaan myös pala sinitarraa, niin voi laittaa sen siihen kaapin oveen.

    • kuranenpaska

      Noh se riippu itse koulusta mut mun mielestä sut otetaan ilosesti vastaan siellä yläasteel. Mä ite meen jo 8 luokslle

    • kokenutkovia01

      RAUHA yläaste ei oo mikää vitun viidakko siel ei hakata (yleisesti) ketään sielä vaan puhutaan paskaa ja levitellään juoruja. Se ei oo mikään high school mesta vaan ihan perus koulu. Tarviit repun ja kynät. Ite lähen ysille nyt syksyllä ja ah niin nautin siitä kun pääsee tönimään seiskaluokkalaisia jonoissa. VÄISTÄKÄÄ AINA VANHEMPIA eli jos ootte seiskal väistäkää kaseja ja ysejä muute alkaa puhuu paskaa. Jos hengaatte jätkienkaa olkaa niiden kanssa eikä 10m päässä niistä teist puhutaan paskaa. Älkää leikkikö ulkona yms. Älkää viitatko paljoa tai älkää olko ylimielisiä. Meikki sallittu kasille mentäessä, ysit nauraa seiskoille jos ne käyttää meikkiä/korkkareita. Välkällä olkaa porukassa äläkä hauku ketään. Yritä tulla toimeen kaikkien kanssa. Ei se oo nii kamala paikka mulle ala aste oli pahempi. Helpotus ku pääsin yläasteelle.

      • Kasille_menevä

        Mun yläaste on helvettiä t kasille menevä


      • Icantlivethisplanet

        VITUN PERUSKOULULAISET ON TEILLÄ ONGELMAT!! :,D


    • Ei se mitenkään ihmeellinen ole. Lukiossa on paljon enemmän vapautta eikä ihmiset enää puhu niin paljon paskaa kuin ylä-asteella. Ota reppu. Laukku tappaa sun niskat varsinkin jos tarviitte jo läppärit. Parhaimpina päivinä se laukku painaa sen 8 kiloa..
      Yritä saada sen verran hyvät arvosanat että pääset lukioon.

      • Kyseenalaistajaa

        Mitenkäs lukio tekee ihmisestä homon? 😋


    • isskowk

      vuoden kokemuksella kajaanissa voi sanoa että ihan vitunmoista paskaa, masennus tuli kesäloman aikana ku aatteelin niitä miten kasiluokalla sitte menis ja kaikki ne vittumaiset tupakoitsijat

      • yritä.nyt.tajuu.daiju

        Taas yx joka ei vaan tajuu. Aikuisena kuuluu lopettaa tupakointii, yleensä monta vuotta, kunnes keski-iässä alkaa laihduttamaan. Mutta sitä tupakointia ei voi lopettaa, jos ei oo ikinä aloittanu! Sen takia just on yläasteet että voi oppii kaikki ne jutut mitä tarttee aikuisena!


      • Amiksetonkingei

        PÄÄKII JA NORTTI HUULEEN!!


    • asasasa

      Hei apua mikä teitä vaivaa?? Yläasteella on ihan mukavaa, ei sitä kannata stressata! Monissa kouluissa on tukioppilaat, jotka järkkää uusille oppilaille ekoina päivinä tekemistä ja tutustumisia :) Mukaan tarviit vaan perus koulutavarat ja laukulla ei oo väliä, ihan mistä ite tykkäät!

    • Jatka vaan samalla lailla kun ala-asteellakin. Niin mä tein ja se toimii. Mun ei onneks tarvinnu vaihtaa kouluu, ku ylä-, ja ala-aste on smas rakennukses. :)

    • Yläaste on ei ole mikään kauhea paikka, joskaan ei se paljon ala-asteesta mun mielestä poikkeen muuten kun kaikki on hiukan helpompaa ja joustavampaa. Ei siis mitään syytä murehtimiseen :)

    • perus jutut mitkä kannattaa ottaa mukaan on kynä kumi ynnä muuta.

    • Yläaste on ihan perseestä

      • Kasille_menevä

        Samaa mieltä


    • lukiohuu

      ihan sama mikä reppu/laukku, ite käytin niken treenikassia, niken pussia, kangaskasseja, kankenia jne. otat mukaan ne päivän kirjat, penaalin, avaimet, puhelimen & tarvittaes dösäkortin. ( jos on liikkaa nii tietty liikkakamat) jos haluut nii voit kans ottaa esim. nenäliinoi, juomapullon, eväitä jos on pitkä päivä, laturin, lompakon jne.

    • kasillemenijä

      suosittelen reppua koska laukkuu on vaikeempi kantaa ja muutenki reppu on tukevampi jos kirjoja on viidestä eri aineesta. Yläkoulu ei eroa paljoakaan alakoulusta joten ei sitä kannata jännittää

    • Punanen.mally

      Rupeet vaa vetää röökii niin saat frendei ja pääset porukoihi.

      • Amiksetonkingei

        Thats true tervetuola amikseen¡


    • syksylläseiskal

      Mäkin oon menossa yläasteelle eikä mua jännitä yhtään. On yläastekkin koulu eli ei siel ny ketään noin vaa hakata tai muuta sellasta. Mulle yläasteelle meneminen on kiva juttu koska tosi monta eri opettajaa! :)

    • ftymty

      vessapönttö tulee ainakin tutuksi. vesikammoiselle ei ehkä mikään miellyttävä kokemus mutta sellaista se elämä välillä on.

    • kumi-ukko

      Kortsui kannattaa olla, siellä nussitaan vessassa aika paljon.

    • Iha perseestä se on mut mä ajan sinne opettajan Opel Astra vm.98 (muistaakseni) viereen Valametilla ja vois hiukan kolhiakkii et jos Esa luet tätä mää jyrään teitit

    • normiteini

      oon menossa ens syksynä yläasteelle kanssa. Meikkaan ja oon tällenen "normiteini". Jos meikkaa nii eikai leimata miksikään pissikseksi? Osaan kyl sanoo takaisin ja en pelkää muita mut en haluu et alkaa levitä juorui et oisin joku pissis.

    • Hauskaa92

      Vastaan myöhässä, tulevia yläaste ikäisiä varten. Itse olen ylä asteella meillä ainakin on uusi koulu ja siellä on paljon oleskelu paikkoja pehmeitä tuoleja sohvia jne maassa mattopeli jota voi pelata jaloilla ja paljon kaikkea tekemistä suunniteltu. Sisällä saa olla välkät mikä on tosi kivaa varsinkin talvella ja rinnakkais luokkalaisiin tutustuu helposti. Mutta tunnit on kyllä aika kaameita ja kokeet, mutta kivaa kun on huomattavasti erilaisia opettajia. Lempeitä ja inhottavia. Ylä asteelle menossa ajattelin että siellä vaan kiusataan mutta ei kiusata :)

    • ANACONDACOBRA

      Muaki jännitti ja pelotti aluks, mut sitte vaa menin sinne eilen ja sainkon tänään vissii yhden kaverin siis. Itte käytän ihan reppuu, sillä sinne mahtuu ka on tilaakin enemmän.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe