Myomat - kokemuksia?

odottavanaika

Te joilla on myomia, millaisia tuntemuksia ne voivat aiheuttaa?

Taisin olla vielä kolmikymppinen kun aloin kokemaan kuukautiskipumaisia kipuja vatsassa jo pari viikkoa ennen kuukautisten alkamista. Olivat satunnaisia pikku polttoja. En ole näitä pannut enää niin merkille, mutta viime vuosinakin erityisen kova kramppauskipu on saattanut tulla voimakkaan orgasmin päälle. Kestää jonkin aikaa, polttaa ja kouristaa kuin kova kuukautiskipu.

Olen nyt 47 v ja muutama vuosi sitten kuulin että ultrassa oli havaittu pari myomaa, toinen taisi olla 17 mm ja toinen 32 mm. Luulin etteivät ne minulla oireile. On ollut tiputteluvuotoa ennen ja jälkeen kuukautisten, mutta oletin että se johtuu keltarauhashormonin vähenemisestä, joka puolestaan on lisännyt kuukautisvuodon määrää. Oletin että se vuoto sitten "läikkyy yli" etukäteen.

Mutta nyt kun minulla on ollut lievää kipua jo toista päivää ja kuukautisia ei vaan kuulu, vain pientä rusehdusta löytyy jos tunkee sormen sisälleen, tuli mieleeni että voisiko tuo ruskea minimaalinen etukäteisvuoto ollakin myomista johtuvaa? Plus tämä kipu, joka sai minut eilen ja tänään luulemaan että nyt ne kuukautiset alkavat. Eivät ole alkaneet. Ärsyttää kun pitää kokoajan vahtia että täytyykö olla tuke vai ei!

2

103

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ikäviä_kokemuksia

   itselläni alkoivat kuukautiset 12 vuotiaana ja samaan aikaan alkoivat migreenit.
   Tein hieman päälle parikymppisenä pari lasta, kuukautiset olivat säännölliset kuin kello 28 vuotiaaksi. Migreenit tulivat kuin nakutettuna joka kerta samaan aikaan kun menkat.
   28v iässä alkoi välivuodot, tiputtelut ja 32:sena vuotopäiviä oli jo 20 päivää jokaikisestä kuukaudesta. Kävin samalla gynegologilla monta kertaa vuodessa valittamassa asiasta ja tämä pipipäälääkäri oli sitä mieltä, että ei mitään ongelmaa jatkuvasta siteen käytöstä kun kerran veren hemoglobiini pysyy koko ajan päälle 150 arvossa. Oli hänen mielestään vaan pieni kosmeettinen haitta!

   Vaihdoin lääkäriä ja uusi gyne kirjotti pikalähetteen sairaalaan saman tien. Kuvasivat ja minut leikattiin kiireellisenä. Toinen myoma oli 18 cm pitkä ja toinenkin jo 12 cm vaikka se oma gynegologi ei ultrassaan löytänyt mitään. Poistivat koko kohdun, koska myomat olivat erittäin hankalassa paikassa. Migreeni jäi sairaalaan kohdun kanssa. 12 vuoteen ei ole ollut yhtään migreenikohtausta eikä kohdun poistosta ole ollut pienintäkään haittaa. Kohdun poisto oli elämäni laatua ajatellen maailman paras juttu.

   • odottavanaika

    Huh huh, mistähän noita paukapäälääkäreitä aina löytyykään. Kaikenlaista juttua kyllä kuullutkin, että ylilääkäri hoitaa reumatapauksena omaa jalkaansa jossa on oikeasti murtuma, syöpäpotilaan syöpää ei havaita kun lääkäri ei viitsi tutkia jne.

    Jostain luinkin että yli 10 cm myomat pyritään aina operoimaan.

    Äidiltäni poistettiin kohtu myomien takia 40 iässä, oli ilmeisesti haisevaa vuotoa. Itse en ole havainnut mitään pahoja hajuja omissa vuodoissani.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   436
   1950
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1461
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1408
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   86
   1127
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   242
   1011
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   61
   932
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   85
   849
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   23
   816
  Aihe